Milyen rossz filmet láttál mostanában?

Filmek, sorozatok, animék a TV-ben, moziban.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5588
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen rossz filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2015.08.19. 00:40

Egyébként mivel látom, hogy még mindig téma, elárulom, hogy igazából nekem a JW egy totál közepes film volt. Nem rossz, de nem is jó. Jobb, mint a 3, de rosszabb, mint az első kettő. Összességében csalódás, de egyszer simán végignézhető. Az viszont végképp röhejes, amikor ilyeneket olvasok, hogy "méltó a legelső részhez!", pláne azoktól, akik közben a Lost World-öt meg szénné fikázták, leginkább a plothole-ok és az idegesítő szereplők miatt, holott ezek szerintem hatványozottan voltak jelen a JW-ben. (Sőt, "StarLordon", meg a "magassarkús nénin" kívül az összes kari mehetett volna a levesbe. Külön "bónusz pontot" ér, hogy még a kölyköket is kedvem lett volna bedarálni, pedig engem általában nem szoktak annyira zavarni a gyerekszereplők a filmekben, mint sokan másokat.) Szal ha már nekem feltűnnek a film logikai hibái (pedig általában inkább a hangulatra megyek rá, ha az rendben van, hajlamos vagyok sok mindent megbocsátani a filmnek), akkor nagy a baj. Néhány példa a teljesség igénye nélkül, amik így hirtelen eszembe jutnak:

-Az Indominus Rex elvileg hő alapján veszi észre a zsákmányát, tehát kb. úgy, mint egy kígyó. Ehhez képest Chris Pratt túléli már a legelső találkozást is vele, pusztán azért, mert befekszik egy kocsi alá és benzinnel locsolja le magát. Mi értelme? Elvileg nem szagra megy, akkor meg? :D Még arra gondoltam, hogy ha járt volna a kocsi motorja, akkor az autó hője kvázi "elfedi" az alatti lévő Chris Pratt hőjét, a benzin pedig a szagát nyomja el, csakhogy úgy emlékszem, hogy Chris egy ki tudja mióta ott parkoló kocsi alá vágódik be. (A másikkal az egyik parkos érkezik, de őt ha jól emlékszem, autóstól szét is kapja a dinó egyből.)

-Ha már Indominus: az egész kiszabadulása egy mega-facepalm jelenet. Tök logikus, hogy látok pár karmolást a ketrec belső falán, mire előbb beküldök egy munkást, meg az egyik legjobb dinó-szakértőmet a még számunkra is ismeretlen hibrid faj ketrecébe, majd miután ők nem találnak rá, akkor kérdezek rá a "rendszergazdánál", hogy "figyi, ők nem látják, nézd már meg a helyzetjelző chipjét, hogy hol van!" Jaaa, hogy nektek ilyenetek is van? Hát nem tudom, akkor talán több értelme lett volna előbb ezt csekkolni, nem emberek életét kockára tenni. :dirr:

-Ha már chip: miután a Hammond-klónnak is gyenge parkvezér lenyom egy LEEEEROOOOY JEEENKIINS-t és sikeresen kiszabadítja a pterodactilusokat, tök "poén", hogy két puskás fazon, akik ezt távolról látják, csak röhögve megjegyzik, hogy "LOL, na, ilyen még nem volt!", ahelyett, hogy máris beszólnának a központba, hogy "helyzet van, kiszabadult minden állat a "madárházból", azonnal aktiválják a chipet és süssék meg őket!"

-Aztán: az egész park védelmi rendszere iszonyú gagyi. Vicces látni, hogy az első filmben a sztori szerint még kvázi egy "béta verziós" parknak a "tesztjét futtatja" Hammond (azért hívja meg ugye Grantéket, hogy ha ők "beválnak", később megnyithatja a nagyközönség előtt is), ennek ellenére mégis a béta verziós, 20 évvel korábbi park védelme sokkal jobb, mint a JW-s ultramodern, high tech izé. Ott egyszerűen megoldották: tízezer voltos villanypásztor, oszt jó van! XD Itt ellenben volt mindenféle hülyeség: a dinót nem lehet lelőni, mert "úristen, mennyi pénzünk van benne!", aztán ahhoz képest, hogy tudták, hogy anno mi történt az első JP-ben, nincs egy kib*szott kikötő úgy 10-20 hajóval, ha evakuálni kéne a szigetet, hanem helyette beterelik őket a központba, hogy ott várják a halált? LOL... A chip is gáz, hiszen láthatóan semmit nem ér, egyik dinónál sem használták. :dirr: Vagy a kedvencem, a "geogömb": Hammond az 1-ben már azért ugrált, hogy a kocsik nem elég, hogy sínen futnak, de az ajtókat is rögzíteni kéne, mert mi az, hogy csak úgy kiszállnak belőle menet közben az emberek? (Igaza volt.) Na, ezek viszont nem szívbajosak, akármerre mehetsz a gömbbel a szigeten, teljesen a látogatóra van bízva, hogy hová megy és a legjobb, hogy nincs is beépített "visszahívó program", ami felülírná a manuális irányítást. Vagyis ha a gömböt két kölyök vezeti, akik csesznek a hangosbemondós "kérjük, térjenek vissza a kiindulási pontra!" parancsra, akkor semmilyen mód nincs rá, hogy visszahozzák a gömböt. Öcsém, ez aztán a tervezés! XD (Abba már bele sem megyek, hogy ha ez gurul, mint egy labda, öt perc múlva irányítani sem lehetne, mivel az üvegre rátapadna a sár, dinókaki, döglött rovarok, stb... XD)

-Mindenki imádta a raptorok és Chris Pratt kapcsolatát. Én kevésbé, mert hülyén oldották meg. Vártam volna legalább valami minimális magyarázatot arra, hogy miért hallgatnak rá (ugye még a Marveles Hangya is kitalált legalább annyit, hogy "elektromágneses hullámokkal hatok a szaglásukra", vagy mi... XD), de csak pszichológiai blablát kaptunk arról, hogy "ez egy kapcsolat, megbízunk egymásban, stb-stb." Ez tök jó, de mivel a film elején ennek ellenére majdnem megették, amikor a disznókergető srácot mentette ki a ketrecből, nem értem, hogy pár óra múlva, amikor motorral vadásznak az Indominusra, miért nem kezdenek a raptorok vacsorázni az emberekből, amint szabadon engedik őket? XD Az egész "az Indominus a saját oldalára állította őket az emberekkel szemben" számomra egy teljesen felesleges subplot volt, hiszen ezt vártam tőlük az első perctől kezdve. Azt még bevettem, hogy amikor Chris a felüljáróról parancsolgat, meg klikkelget nekik és csak akkor kapják a vacsit, ha jól viselkednek, akkor ez az egész működik, de mihelyt "terepre" engedik őket, az első pillanattól borulnia kellett volna az egésznek, nem csak onnantól, hogy az Indominus "átállította őket a sötét oldalra". De úgy általában véve is igaz volt a raptorokra, hogy ez a "hol barátok, hol ellenségek" váltakozás végighaladt az egész filmben, mindenféle logika nélkül. (A végére meg már a T-rex is beszállt, aki csak addig volt ellenség, amíg Indy-t kinyírta, utána békésen odébbáll, már nem éhes... XD)

"Honorable mentions", avagy "ezek nem hibák, de engem rendesen zavartak":

-Két ilyen sztereotip kölyköt.... Rendben, ahogy írtam, sok szereplő volt fájdalmasan egysíkú (kedvencem a Zokogó Anya melodrámája a telefonon keresztül Magassarkúval, amit a mai napig nem tudok hova tenni, annyira kilógott az egész filmből), de ez a két gyerek. Amennyire bírtam az első két srácot a JP-ben, ezek annyira hergeltek. A kisebbik még elmegy, próbált volna a dinobuzi kissrác lenni, aztán jellemzően bajba is került sokszor. De a másik! Istenem, ennyire sztereotip kamaszt... "Nem tudok örülni semminek, csak a csajok érdekelnek, de meg sem merem őket szólítani, a hajam a szemembe lóg, mindig zenét hallgatok, nehogy bármit érzékelnem kelljen a külvilágból, stb-stb." Csodálom, hogy nem kezdett mondjuk szipuzni, vagy inni egy ponton. :dirr: Legyen akkor már anarchista is! XDDD Jézusom... XD

-LEEEEEROOOY JENNKIIINS! XDDDD Biztos nagyon drámai akart lenni, ahogy az indiai parkvezető belezuhan helikopterestől a madárházba, de nekem kb. az említett jelenet ugrott be róla. XD Nem lehetett előre tudni, hogy az Indominus ebbe belehal-e, azt viszont igen, hogy ő mindenképp, ennek ellenére azért megpróbálkozott a "nagy akcióval". XD Külön emelte a jelenet fényét, hogy már előtte is ott "keménykedett", hogy ő simán vezeti a helikoptert úgy, hogy egy napja van jogsija. (Vagy mi volt a poén ezzel kapcsolatban, már nem is emlékszem. XD)

-A srácok családi állapota ugyan nem volt teljesen tiszta (két nagynénjük van és mindkettő ott van a szigeten, vagy mi? XD), de ugye az egyik rokonuk volt Magassarkú, a másik meg az a fekete hajú nő, aki alig szerepelt, de ő várta őket a reptéren. Na, az utóbbiról lesz szó: ilyen egy kegyetlen, hardcore halált! O___O Írták is fórumon, hogy "azért ha megfigyelitek, a régi JP-kben jellemzően a mocskok haltak csak rút halált", na, itt aztán nem. Felkapja a "madárka", kicsit megszaggatja a levegőben, egy másik madárkával összeverekednek a "koncon" (ami még az élő nő...), majd a vízbe ejtik, ott fuldoklik picit, de persze vágódik is utána a madár, majd a végén "duplán megeszik", mivel a vízben úszkáló, cápákat reggeliző dinó madarastól együtt nyeli be. Persze közben végig úgy tűnik, hogy talán még meg is ússza, viszont végül nem, így viszont nem értem, minek kellett ez a kínzásokkal teli haláltusa. A színésznő nem volt hajlandó dugni a rendezővel, ezért a karakterén állt bosszút, vagy mi? :dirr: A gyerekek is egész jól viselik, hogy ezt az egészet végig kell nézniük, 5 perc múlva már Chrissel viccelődnek, a néző meg csak: "O____O...director, you sick motherfucker..."

-Ugyanez igaz a "geek technikusra", azzal a különbséggel, hogy ő nem hal meg, cserébe végig savazzák az egész film alatt. Kezdődik a dolog azzal, hogy hogyan mer ő régi JP-s pólót hordani, vonja kérdőre dühösen Magassarkú. XD Majd kioktatja, hogy ez már egy jobb, modernebb, faszább park és ne a múltban éljen. (Ezzel mintegy odaszúrva a régi film fanjainak is.) Később mintha még lenne 1-2 ilyen jelenet, de igazából a végén kap két rohadt nagy pofont: az egyik, amikor a kolléganője közli, hogy amúgy neki van barátja, szóval "dobva van". (Persze előtte minden közös jelenetüket úgy tálalták a néző felé, hogy "ezek a végén össze fognak jönni".) A másik pedig, amikor Magassarkú kéri, hogy nyissa ki a nemtudomhanyas kaput (mindegy is, "T-rex gate", az a lényeg, már akkor lehetett sejteni, amikor szóba hozták... XD), mire ő visszakérdez, hogy "biztos vagy benne?", ő meg erre lenyom egy orbitális lecseszést, hogy "Az istenit, légy már végre egyszer férfi és tedd meg!", amire már ő is visszaszól, hogy "Jól van már, miért kell ennyire durvának lenni?" De tényleg, miről beszélnek ezek? Azon kívül, hogy egy geek a fazon, a munkáját tökéletesen ellátta, mit kell ennyire osztani? XD A rendező geek-hater és megint kiélte magát, mint az előbb a pterodactilius-nőnél, vagy mi? XD

Mindezek ellenére a filmet mindenki halálra dicséri, a pénztáraknál rekordokat döntögetett, a régi film fanjai szerint pedig "végre egy méltó folytatás!" Egyre kevésbé értem a világot. :dirr:
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen rossz filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2015.08.19. 10:37

Jé, nem figyeltem, hogy kié is lett ez az új avatár, de a stílusból és a tipikus meglátásbeli jellegzetességekből feltűnt, hogy ez mégis Titkos! Valszeg elsőre nem tűnt fel az ikszdé.
Titkos írta:Jobb, mint a 3, de rosszabb, mint az első kettő.
A második olyan mélyrepülés volt minden elképzelhető fronton, hogy annál rosszabb lehezen lehetne.
Titkos írta:Az viszont végképp röhejes, amikor ilyeneket olvasok, hogy "méltó a legelső részhez!", pláne azoktól, akik közben a Lost World-öt meg szénné fikázták, leginkább a plothole-ok és az idegesítő szereplők miatt, holott ezek szerintem hatványozottan voltak jelen a JW-ben.
Igen, a Lost World egy hulladék, amit alig bírtam végignézni. Ez meg végig szórakoztatott. De biztos bennem van a hiba.
Titkos írta:(Sőt, "StarLordon", meg a "magassarkús nénin" kívül az összes kari mehetett volna a levesbe.
Nekem a legtöbb szereplő bejött, talán a katonapacák volt a legbosszantóbban sarkított, de a többivel nem volt bajom.
Titkos írta: -Az Indominus Rex elvileg hő alapján veszi észre a zsákmányát, tehát kb. úgy, mint egy kígyó. Ehhez képest Chris Pratt túléli már a legelső találkozást is vele, pusztán azért, mert befekszik egy kocsi alá és benzinnel locsolja le magát. Mi értelme? Elvileg nem szagra megy, akkor meg? :D Még arra gondoltam, hogy ha járt volna a kocsi motorja, akkor az autó hője kvázi "elfedi" az alatti lévő Chris Pratt hőjét, a benzin pedig a szagát nyomja el, csakhogy úgy emlékszem, hogy Chris egy ki tudja mióta ott parkoló kocsi alá vágódik be. (A másikkal az egyik parkos érkezik, de őt ha jól emlékszem, autóstól szét is kapja a dinó egyből.)
De az is lehet, hogy minden sz@rt még ő sem vesz a szájába, pl. bűzlő benzint.
Titkos írta: -Ha már Indominus: az egész kiszabadulása egy mega-facepalm jelenet. Tök logikus, hogy látok pár karmolást a ketrec belső falán, mire előbb beküldök egy munkást, meg az egyik legjobb dinó-szakértőmet a még számunkra is ismeretlen hibrid faj ketrecébe, majd miután ők nem találnak rá, akkor kérdezek rá a "rendszergazdánál", hogy "figyi, ők nem látják, nézd már meg a helyzetjelző chipjét, hogy hol van!" Jaaa, hogy nektek ilyenetek is van? Hát nem tudom, akkor talán több értelme lett volna előbb ezt csekkolni, nem emberek életét kockára tenni. :dirr:
Ezzel egyetértek.
Titkos írta: -Ha már chip: miután a Hammond-klónnak is gyenge parkvezér lenyom egy LEEEEROOOOY JEEENKIINS-t és sikeresen kiszabadítja a pterodactilusokat, tök "poén", hogy két puskás fazon, akik ezt távolról látják, csak röhögve megjegyzik, hogy "LOL, na, ilyen még nem volt!", ahelyett, hogy máris beszólnának a központba, hogy "helyzet van, kiszabadult minden állat a "madárházból", azonnal aktiválják a chipet és süssék meg őket!"
Volt arról szó, hogy minden állatban van ilyen chip?
Titkos írta:a dinót nem lehet lelőni, mert "úristen, mennyi pénzünk van benne!"
A film egyik fontos pillére volt a céges érdekek természetének bemutatása, és ez a hozzáállás egyáltalán nem volt valószerűtlen.
Titkos írta:A chip is gáz, hiszen láthatóan semmit nem ér, egyik dinónál sem használták.
Volt? Rákerestem, de sehol nem láttam egyértelműen leírva, hogy minden dínóban lett volna ilyen, csak találgattak az emberek.
Titkos írta:Vagy a kedvencem, a "geogömb": Hammond az 1-ben már azért ugrált, hogy a kocsik nem elég, hogy sínen futnak, de az ajtókat is rögzíteni kéne, mert mi az, hogy csak úgy kiszállnak belőle menet közben az emberek? (Igaza volt.) Na, ezek viszont nem szívbajosak, akármerre mehetsz a gömbbel a szigeten, teljesen a látogatóra van bízva, hogy hová megy és a legjobb, hogy nincs is beépített "visszahívó program", ami felülírná a manuális irányítást. Vagyis ha a gömböt két kölyök vezeti, akik csesznek a hangosbemondós "kérjük, térjenek vissza a kiindulási pontra!" parancsra, akkor semmilyen mód nincs rá, hogy visszahozzák a gömböt. Öcsém, ez aztán a tervezés! XD (Abba már bele sem megyek, hogy ha ez gurul, mint egy labda, öt perc múlva irányítani sem lehetne, mivel az üvegre rátapadna a sár, dinókaki, döglött rovarok, stb... XD)
Ezzel szintén egyetértek. Én is csodálkoztam, hogy az egész réten nem volt egyetlen giga-brontoszauruszkaki sem.
Titkos írta:-Mindenki imádta a raptorok és Chris Pratt kapcsolatát. Én kevésbé, mert hülyén oldották meg. Vártam volna legalább valami minimális magyarázatot arra, hogy miért hallgatnak rá (ugye még a Marveles Hangya is kitalált legalább annyit, hogy "elektromágneses hullámokkal hatok a szaglásukra", vagy mi... XD), de csak pszichológiai blablát kaptunk arról, hogy "ez egy kapcsolat, megbízunk egymásban, stb-stb."
Ezt úgy hívják, hogy az idomár és az idomított állat közötti kapcsolat. Nem mágikus hangyahullám, hanem évek hosszú munkájával elért kapcsolat. Mint amikor a cirkuszban beleteszi az oroszlán szájába a fejét a tag.
Titkos írta:Ez tök jó, de mivel a film elején ennek ellenére majdnem megették, amikor a disznókergető srácot mentette ki a ketrecből, nem értem, hogy pár óra múlva, amikor motorral vadásznak az Indominusra, miért nem kezdenek a raptorok vacsorázni az emberekből, amint szabadon engedik őket? XD
1. Akkor a raptorok már eleve vadásztak a malacra, ráadásul
2. beesett(!!!!) hozzájuk a srác, tehát látszott, hogy gyenge, elesett, könnyű préda. Ez sok állatból kihozza az ösztönt. Visszatérve az oroszlánokra: volt már, hogy emberek kölyökkortól nevelték az oroszlánt, hepiség meg bizalom, de elég volt egyszer megbotlani a jelenlétében, a cicus egyből szétkapta őket. Bekapcsolt a reflex.
3. Nekem úgy tűnt, hogy az elengedést azért viszonylag odafigyelve oldották meg, nem lézengtek csak úgy ott az emberek, arra várva, hogy hátha az egyik raptort mégsem érdekli a keresős játék.
Titkos írta:(A végére meg már a T-rex is beszállt, aki csak addig volt ellenség, amíg Indy-t kinyírta, utána békésen odébbáll, már nem éhes... XD)
Valószínűleg nem éhségből, hanem territóriumféltésből esett neki Dominonak.
Titkos írta:De a másik! Istenem, ennyire sztereotip kamaszt... "Nem tudok örülni semminek, csak a csajok érdekelnek, de meg sem merem őket szólítani, a hajam a szemembe lóg, mindig zenét hallgatok, nehogy bármit érzékelnem kelljen a külvilágból, stb-stb." Csodálom, hogy nem kezdett mondjuk szipuzni, vagy inni egy ponton. :dirr: Legyen akkor már anarchista is! XDDD Jézusom... XD
Téged valamiért mindig kiakasztanak a kamaszok, és még mindig nem értem, miért. Nagyon örülök, hogy te magad sosem voltál serdülő, de a nagytöbbség bizony átmegy hasonló fázisokon, és ennek már rég ismert a tudományos magyarázata is, de nem fogok itt belemenni. Egyszerűen el kellene fogadnod, hogy a halandó emberek gyakran bizony tényleg így nőnek fel.
Titkos írta:Biztos nagyon drámai akart lenni, ahogy az indiai parkvezető belezuhan helikopterestől a madárházba, de nekem kb. az említett jelenet ugrott be róla. XD Nem lehetett előre tudni, hogy az Indominus ebbe belehal-e, azt viszont igen, hogy ő mindenképp, ennek ellenére azért megpróbálkozott a "nagy akcióval". XD
Nekem úgy rémlik, hogy az egy kényszerleszállás volt, mert belementek a pterók, és már irányíthatatlanná vált a gép. Számomra drámai volt, mert szimpatikus volt a szereplő.
Titkos írta:ugye az egyik rokonuk volt Magassarkú, a másik meg az a fekete hajú nő, aki alig szerepelt, de ő várta őket a reptéren.
Nem, az egy asszisztens volt, akire Magassarkú rátestálta a gyerekfelvigyázást.
Titkos írta:Írták is fórumon, hogy "azért ha megfigyelitek, a régi JP-kben jellemzően a mocskok haltak csak rút halált", na, itt aztán nem.
Az élet gyakran igazságtalan. A halál is.
Titkos írta: A színésznő nem volt hajlandó dugni a rendezővel, ezért a karakterén állt bosszút, vagy mi?
Az elég nagy hülyeség lett volna, főleg, hogy így extra screentime jutott neki, illetve volt lehetősége megcsillogtatni a haláltusa-eljátszási képességét. Szóval ha azt gyanítod, hogy inkább összefeküdt a rendezővel ezért a jelenetért, az még logikusabb is lenne.
Egyébként meg nyilvánvaló, hogy ott rengeteg ember meghalt, és az egész egy nagyon komoly helyzet volt. Ezt a leginkább úgy lehetett érzékeltetni a nézővel, hogy ezt egy "nem arctalan" emberen is bemutatják.
Titkos írta:A gyerekek is egész jól viselik, hogy ezt az egészet végig kell nézniük
Nem volt idejük elkeseredni, különben ők is úgy járhattak volna. Vagy te lassítottfelvételes sírós jelenetre számítottál, amit tiszteletben tartanak a Dimorphodonok?
Titkos írta:Kezdődik a dolog azzal, hogy hogyan mer ő régi JP-s pólót hordani, vonja kérdőre dühösen Magassarkú. XD Majd kioktatja, hogy ez már egy jobb, modernebb, faszább park és ne a múltban éljen. (Ezzel mintegy odaszúrva a régi film fanjainak is.)
Ott valószínőleg pont az volt a cél. Illetve lehet babonából, esetleg szégyenből vagy az áldozatokra való tekintettel nem volt illendő a régi parkot dicsőíteni.
Titkos írta:az egyik, amikor a kolléganője közli, hogy amúgy neki van barátja, szóval "dobva van". (Persze előtte minden közös jelenetüket úgy tálalták a néző felé, hogy "ezek a végén össze fognak jönni".)
BEST SCENE EVER! Mindenkinek, aki unja már a kiszámítható, erőltetett összejövős jeleneteket, ajánlható; a közönség nagy része hálás is volt, hogy végre nem ugyanazt a maszlagot kell nézni. Illetve jó volt, hogy a csaj nem hagyja ott a stabil kapcsolatát, csak mert volt egy közös traumája egy másik pacákkal.
Titkos írta:A másik pedig, amikor Magassarkú kéri, hogy nyissa ki a nemtudomhanyas kaput (mindegy is, "T-rex gate", az a lényeg, már akkor lehetett sejteni, amikor szóba hozták... XD), mire ő visszakérdez, hogy "biztos vagy benne?", ő meg erre lenyom egy orbitális lecseszést, hogy "Az istenit, légy már végre egyszer férfi és tedd meg!"
Értem én, hogy ez számodra trauma, de abban a helyzetben valszeg senki más sem udvariaskodott volna.
Titkos írta:Mindezek ellenére a filmet mindenki halálra dicséri, a pénztáraknál rekordokat döntögetett, a régi film fanjai szerint pedig "végre egy méltó folytatás!" Egyre kevésbé értem a világot. :dirr:
A Twilight és a Szürke volt évekig a bestseller, és te csak most kezded nemérteni a világot?
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára A mordályos nyul 2015.08.19. 12:10-kor.
Kép

Avatar
Yuriko-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1105
Csatlakozott: 2007.06.20. 08:55
Nem:
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Milyen rossz filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Yuriko-chan » 2015.08.19. 11:30

Nekem a Jurassic World minden hibája ellenére jó film, de ezen újra és újra hülyére röhögöm magam: https://www.youtube.com/watch?v=TXGCyjJh48I (bocs, ha már volt).

Asszisztens végzete: az volt benne a legsokkolóbb, hogy erre senki nem számított. Miért? Korai trailer: csajt felkapja a Pterodactylus. Emberek: húúú, hááá, az első női karakter, aki meghal a Jurassic Parkban! Későbbi trailer: csajt felkapja a Pterodactylus, majd beleejti a Mosasaurus medencéjébe. Emberek: meh, úgyis megÚSSZA valahogy. XD Azért még így is lehetett volna brutálisabb, hiszen az egész jelenet során nem folyt ki egy csepp vér sem, pedig ráncibálták az állatok a nőt rendesen.

Geek csávó: szerintem egyetlen percig sem tűnt úgy, hogy összejönnének, a csaj minden szövegét unott pofával hallgatta. Az erőltetett szerelmi szálat megkaptuk a főszereplőktől.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Yuriko-chan 2015.08.19. 11:55-kor.

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen rossz filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2015.08.19. 11:48

Charlie bit me! XDDD (Ha valaki nem ismerte)
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5588
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen rossz filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2015.08.19. 15:44

A mordályos nyul írta:Jé, nem figyeltem, hogy kié is lett ez az új avatár, de a stílusból és a tipikus meglátásbeli jellegzetességekből feltűnt, hogy ez mégis Titkos! Valszeg elsőre nem tűnt fel az ikszdé.
Valaki de morci, pedig egy hétig nyaralt. :dirr: XD ikszdé Látom, azért a cinikusságodat te sem hagytad el a hegyekben. :dirr:
A mordályos nyul írta:A második olyan mélyrepülés volt minden elképzelhető fronton, hogy annál rosszabb lehezen lehetne.
A mordályos nyul írta:Igen, a Lost World egy hulladék, amit alig bírtam végignézni. Ez meg végig szórakoztatott. De biztos bennem van a hiba.
Jó, csak tényleg vicces, amikor azzal jönnek, hogy "a Lost World elsősorban azért gáz, mert... *plotholelista*, de valahogy a JW-nek minden hasonló hülyeség meg van bocsátva. Amúgy nekem pl. maga a setting is jobban tetszett a Lost World-ben, mert ott végre tényleg rácsok nélkül ment a dinós akció, kissé úgy éreztem, hogy az első résznek is már innen kellett volna indítania. A JW ellenben simán csak "lemásolta" a JP-t, az egyetlen komoly újítása az Indominus volt, de az sem volt akkora "dinók Sherlock Holmes"-a, csak az emberi karakterek voltak kellően hülyék, hogy ki tudja őket játszani.
A mordályos nyul írta:De az is lehet, hogy minden sz@rt még ő sem vesz a szájába, pl. bűzlő benzint.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire finnyás egy olyan lény, aki "sportból öl". (Idézet a filmből.) Ha nem veszi a szájába, hát tapossa agyon, vagy valami! XD
A mordályos nyul írta:Volt arról szó, hogy minden állatban van ilyen chip?
Nekem úgy rémlik, hogy amikor egyik-másik karakternek is aggályai voltak a biztonság felől, akkor Magassarkú azzal nyugtatta meg őket, hogy pontosan azért "lazább" a védelmi rendszer, mert most már olyan chip van a dinókban, hogy attól gombnyomásra meghalnak, így nem kell mindenhová a 10.000 voltos kerítésből és hasonló "szükségtelen" védelmi rendszerekből. De még ha nem is tért volna ki rá ennyire, számomra az lenne a logikus, hogy ha nem is az összes dinóba, de minimum az emberre veszélyes ragadozókba beleültették ezt. (Jó, ha mondjuk a dinosimogató kisdinoszauruszai nem kaptak, azt még meg is értem. XD)
A mordályos nyul írta:
Titkos írta:a dinót nem lehet lelőni, mert "úristen, mennyi pénzünk van benne!"
A film egyik fontos pillére volt a céges érdekek természetének bemutatása, és ez a hozzáállás egyáltalán nem volt valószerűtlen.
Így viszont igen nehéz volt kedvelnem Mr. Jenkinst, hiszen elsősorban ő erőltette ezt a "meg ne öljük!" dolgot, meg ő élvezkedett azon, hogy "eeeeez aaazzz, nagyobb, ijesztőőőőbbb, cooool!", de bezzeg később már ő vonja felelősségre a laboránsokat, hogy mégis miféle szörnyet alkottak (mire válaszul tök jogosan a képébe is vágják, hogy ne játssza már az eszét, ő maga rendelte meg, semmi olyat nem tettek, amit ne ő kért volna :dirr: ), később meg ő löveti gépágyúval, majd végül zuhan belé helikopterestől. Persze lehet, hogy ez valami jellemfejlődés akart lenni, de akkor elég hülyén mutatták be és jó hamar lezajlott.
A mordályos nyul írta:
Titkos írta:A chip is gáz, hiszen láthatóan semmit nem ér, egyik dinónál sem használták.
Volt?
Kellene, hogy legyen.
A mordályos nyul írta:Ezt úgy hívják, hogy az idomár és az idomított állat közötti kapcsolat. Nem mágikus hangyahullám, hanem évek hosszú munkájával elért kapcsolat. Mint amikor a cirkuszban beleteszi az oroszlán szájába a fejét a tag.
De ez az, hogy ott már annyira idomítva van, hogy akár a szájába is teheti a fejét. Itt meg Christ is majdnem felfalták, szerintem ha 1-2 percnél tovább marad benn náluk, vége lett volna. Ezek után kiengedik őket terepre (annak ellenére, hogy ezt Chris is végig ellenzi) és higgyem el, hogy valóban minden rendben ment volna, csak a gonosz Indominus "telebeszélte a fejüket"? :dirr: Pl. volt az az oltári fanservice jelenet, amikor ő a motoron ül, a raptor pedig mellete fut és Chris még el is vigyorodik, amolyan "hát igen, ez azért tényleg cool, mi?"-fejjel. Nekem meg beugrott, hogy "csak addig, amíg a raptorod váratlanul nem ugrik rád, kap le a motorról és zabál fel". :dirr: (Ja, apropó! Chris nagy érve, hogy az a különbség a gonosz Indominus és az ő "jófej" raptorai között, hogy ők folyamatosan "szocializálva" voltak, míg Indy végig egyedül volt, azt sem tudja, hogy ő maga micsoda, csak ölni tud. Szóval ilyen igazi, "meg nem értett" Frankenstein szörnye. Ehhez képest pár óra leforgása alatt annyira képbe került, hogy ahelyett, hogy a négy raptort is kinyírta volna a francba, "megdumálja" velük a dolgot? XD Tényleg gyorsan tanul, kár, hogy pár órája még "sportból ölt", mekkorát ütött volna, ha "Fegyencjárat" mintára egy csomó ragadozó dinóból "sereget" toborzott volna... XDDD)
A mordályos nyul írta:1. Akkor a raptorok már eleve vadásztak a malacra, ráadásul
2. beesett(!!!!) hozzájuk a srác, tehát látszott, hogy gyenge, elesett, könnyű préda. Ez sok állatból kihozza az ösztönt. Visszatérve az oroszlánokra: volt már, hogy emberek kölyökkortól nevelték az oroszlánt, hepiség meg bizalom, de elég volt egyszer megbotlani a jelenlétükben, a cicus egyből szétkapta őket. Bekapcsolt a reflex.
3. Nekem úgy tűnt, hogy az elengedést azért viszonylag odafigyelve oldották meg, nem lézengtek csak úgy ott az emberek, arra várva, hogy hátha az egyik raptort mégsem érdekli a keresős játék.
Azt értem, hogy a srácra miért mentek rá, de Christ sem kímélték volna, alig tudott átugrani az ajtó alatt az utolsó pillanatban. Meg ahogy írtam, ez az egész film során ilyen "plot convenience" reflex volt, hiszen ha a plot úgy kívánta, "barátok voltak", ha pedig fel is akarták volna falni a "jófiúkat", mindig gyorsan jött valaki más, akin kiélhették ösztöneiket. XD Az elengedés amúgy rendben volt, de utána nem értettem, hogy pl. a dzsungel sűrűjében mi akadályozta volna meg a raptorokat abban, hogy sorban lekapdossák őket a motorokról, még azelőtt, hogy a célponthoz érnek.
A mordályos nyul írta:
Titkos írta:(A végére meg már a T-rex is beszállt, aki csak addig volt ellenség, amíg Indy-t kinyírta, utána békésen odébbáll, már nem éhes... XD)
Valószínűleg nem éhségből, hanem territóriumféltésből esett neki Dominonak.
Ez már azért eléggé ilyen "próbáljuk megmagyarázni azt is, aminél a filmesek sem vették a fáradtságot". XD Szerintem az egész végső Rex vs Indy fight is csak fanservice-nek kellett, már csak azért is, mert a JP 3-ban minden fan totál kiakadt, hogy a Spinosaurust akarták megtenni a franchise "új királyának" és hogy ott a Spino vs Rex fightot 10 másodpercen belül az előbbi nyerte. Na, most a JW-ben "kiköszörülték a csorbát". XD
A mordályos nyul írta:Téged valamiért mindig kiakasztanak a kamaszok, és még mindig nem értem, miért. Nagyon örülök, hogy te magad sosem voltál serdülő, de a nagytöbbség bizony átmegy hasonló fázisokon, és ennek már rég ismert a tudományos magyarázata is, de nem fogok itt belemenni. Egyszerűen el kellene fogadnod, hogy a halandó emberek gyakran bizony tényleg így nőnek fel.
Ugyan a depit és az apátiát minden korosztályban elítélem, ez igaz, de a filmekben ez azért zavar, mert a rendezők mintha frankón csak így tudnának elképzelni egy kamaszt. Megy a sok sírás, hogy sok filmben milyen sztereotip pl. a nő, mert mondjuk sokszor csak egy haszontalan "damsel in distress", vagy milyen sztereotip a férfi, mert a szokásos kemény csávó, aki fél kimutatni az érzelmeit, stb., de amiatt csak én ugrálok, hogy miért van az, hogy a filmekben a legtöbb kamasz egy lelki roncs, aki vagy szarik a világra, vagy csak a rosszat látja benne? Könyörgöm, én is jártam középsuliba, voltak barátaim, de valahogy sem magamon, sem rajtuk nem éreztem ekkora életuntságot és letargiát. (Az persze a dolog igazán tragikus része, hogy sokan még "benne is ragadnak" ebben a kamaszkori "nagy weltschmerz"-ben és 20-30 év között is még mindig ott tartanak, hogy "hajj, az én fájdalmamnál aztán nincs nagyobb, I'm soooo original!" XD) Szal ha egy film ezt még "propagálja" is, az kissé zavar, bár lehet tényleg én reagálom túl, de jó lenne néha valami olyan kamasz-karit látni, aki mondjuk a saját lelki bajait humorral kezeli, reménykedik abban, hogy jobb lesz neki, még ha perpillanat úgy is érzi, hogy egy halom szar közepén ül, stb. Na persze ez kevésbé menő, mint a dark, edgy, alter, stb. kamaszgyerek. XD (Btw, én elhiszem, hogy ez tudományosan is magyarázható, viszont tekintve, hogy az én tapasztalatom szerint mégsem jön elő minden kamasznál, vagy hajlam kell hozzá, vagy az illetőnek direkt "magába kell beszélnie", hogy neki márpedig szar, mert ő most kamasz és ilyenkor minden szar, meg emózni kell, stb. Ergo hülyeség, hogy a filmek 90%-ában úgy ábrázolják őket, mintha egy kamasz csak ilyen lehetne, mert ez nem igaz.)
A mordályos nyul írta:Nekem úgy rémlik, hogy az egy kényszerleszállás volt, mert belementek a pterók, és már irányíthatatlanná vált a gép.
Ez igaz, viszont csodáltam, hogy mondjuk nem simán kiugrik egy ejtőernyővel a valóban irányíthatatlanná vált gépből, hanem inkább ottmarad felrobbanni. Mondjuk ha a gép ekkorra már irányíthatatlan volt, akkor borul a "Leeroy-elméletem", hiszen nem célzottan Indy-t próbálta kinyírni, teljesen véletlenül zuhant pont az ő irányába a gép, viszont akkor meg végképp nem volt érdemes a gépben ülve várnia a halált, a robbanás mindenképp bekövetkezik, de ha túléli, esetleg még egyéb terveket szőhetett volna Indy kivégzésére, vagy bármi... XD
A mordályos nyul írta:Nem, az egy asszisztens volt, akire Magassarkú rátestálta a gyerekfelvigyázást.
Hoppá, ezt tényleg benéztem, viszont akkor végképp nem értem, hogy a Mortal Kombat-be beillő "kivégzést" leszámítva mégis egyáltalán minek kellett ezt a karaktert beleírni a filmbe. Volt kb. két snittnyi jelenete, majd felzabálták. Ha csak egy gory halálnemet akart csinálni a rendező, az bármelyik tömegben futó emberrel ugyanígy lejátszódhatott volna.
A mordályos nyul írta:
Titkos írta: A színésznő nem volt hajlandó dugni a rendezővel, ezért a karakterén állt bosszút, vagy mi?
Az elég nagy hülyeség lett volna, főleg, hogy így extra screentime jutott neki, illetve volt lehetősége megcsillogtatni a haláltusa-eljátszási képességét. Szóval ha azt gyanítod, hogy inkább összefeküdt a rendezővel ezért a jelenetért, az még logikusabb is lenne.
Egyébként meg nyilvánvaló, hogy ott rengeteg ember meghalt, és az egész egy nagyon komoly helyzet volt. Ezt a leginkább úgy lehetett érzékeltetni a nézővel, hogy ezt egy "nem arctalan" emberen is bemutatják.
De ahhoz, hogy "ne legyen arctalan" valamivel több screentime kellett volna neki. Egyébként ezt bár félig poénnak szántam, de valahogy úgy képzeltem el, hogy:

Rendező: Oké szivi, ha benne vagy a dologban, kibővítjük a karaktered szerepét.

Színésznő: Bocs, de nem...

R: Oké, akkor a következő jelenetben meghalsz, semmi gond.

Sz: Mi??? Dehát azt ígérted, hogy a film második felére rendes secondary charactert csinálsz majd belőlem!

R: Te meg egy vad éjszakát ígértél, valamit valamiért! :dirr:
A mordályos nyul írta:
Titkos írta:A gyerekek is egész jól viselik, hogy ezt az egészet végig kell nézniük
Nem volt idejük elkeseredni, különben ők is úgy járhattak volna. Vagy te lassítottfelvételes sírós jelenetre számítottál, amit tiszteletben tartanak a Dimorphodonok?
Mondjuk így, hogy tényleg nem a rokonuk volt, már valamivel jobban értem, hogy miért csak ennyire "rázta meg" őket a dolog, de kissé még így is fura, hogy egy ideig elborzadva nézik a jelenetet, majd miután a vízidinó hamm bekapja, öt percre rá mintha mi sem történt volna, már Chrissel haverkodnak, meg ilyesmi. Ráadásul mintha az rémlene, hogy előtte nem is láttak megölt embert, max dinóhullákat. Nem mondom, hogy kapjanak sokkot a film teljes hátralévő részére, de "vicces" volt látni, hogy "OMG, she is dead! O___O....Oh well, next scene!" XD
A mordályos nyul írta:Ott valószínőleg pont az volt a cél. Illetve lehet babonából, esetleg szégyenből vagy az áldozatokra való tekintettel nem volt illendő a régi parkot dicsőíteni.
A második még érthető, viszont akkor marketing szempontból elég érdekes "negyedik falat áttörő ütés" volt ez a fanokra, hogy egyfelől az egész film masszívan a régi JP-fanokra épít, meg a régi filmet övező nosztalgiára, ugyanakkor közben ki is gúnyolja őket. Meg ne akarja már "megmondani" a film már viszonylag az elején a nézőnek, hogy mit "szabad gondolnia" róla. Azt majd én eldöntöm a végére, felesleges úgy reklámoznia magát, hogy "tudom, hogy a régi nagy kedvenced, de most már itt az új és ezt fogod szeretni!", mert ez nem így működik.
A mordályos nyul írta:BEST SCENE EVER! Mindenkinek, aki unja már a kiszámítható, erőltetett összejövős jeleneteket, ajánlható; a közönség nagy része hálás is volt, hogy végre nem ugyanazt a maszlagot kell nézni. Illetve jó volt, hogy a csaj nem hagyja ott a stabil kapcsolatát, csak mert volt egy közös traumája egy másik pacákkal.
Jó, csak akkor meg felesleges volt ezt a szerelmi szálat egyáltalán subtext szinten elhelyezni is. Lehettek volna simán kollégák, oszt jó van. XD Érted, így is volt egy csomó klisé a filmben, a végére naná, hogy a szülők mégsem válnak el (ezt a válás mellékszálat amúgy teljesen törölhették volna a filmből, nulla tartalmat adott hozzá), a család újra összetart, a testvérek szintén, a tök ellentétes jellemű Chris Pratt és Magassarkú is "természetesen" meglátják a másikban a szépet, a jók nyernek, a gonoszok elbuknak...na de a geek, vele azért ki kellett szúrni! :dirr: Mintha jönne valami dzsinn, hogy "Mindenki kívánságát teljesítem...kivéve azét ott, mert ő egy geek, azokat meg rühellem!" XD
A mordályos nyul írta:
Titkos írta:A másik pedig, amikor Magassarkú kéri, hogy nyissa ki a nemtudomhanyas kaput (mindegy is, "T-rex gate", az a lényeg, már akkor lehetett sejteni, amikor szóba hozták... XD), mire ő visszakérdez, hogy "biztos vagy benne?", ő meg erre lenyom egy orbitális lecseszést, hogy "Az istenit, légy már végre egyszer férfi és tedd meg!"
Értem én, hogy ez számodra trauma, de abban a helyzetben valszeg senki más sem udvariaskodott volna.
Az úgy oké, de tényleg végig savazták a film alatt, nem csak abban a jelenetben. Egy "köszi", vagy valami a végén, hogy egyáltalán vállalta, hogy ott marad, miközben mindenki más lelép?
A mordályos nyul írta:A Twilight és a Szürke volt évekig a bestseller, és te csak most kezded nemérteni a világot?
Akkor mondjuk úgy, hogy csak a JP fanokat nem. XD Vagy úgy az igényesebb mozinézőket. XD Meg azért nagyon más a két célközönség, kétlem, hogy ugyanaz a réteg tette volna népszerűvé a pénztáraknál a JW-t, akik a Twilightot/Szürkét.
Yuriko-chan írta:Nekem a Jurassic World minden hibája ellenére jó film, de ezen újra és újra hülyére röhögöm magam: https://www.youtube.com/watch?v=TXGCyjJh48I (bocs, ha már volt).
Ezt én is láttam már korábban, de amúgy szinte mindenkinek feltűntek ugyanezek a hibák. XD Még a videó is inkább lett "how it should have continued" "ended" helyett, annyiféle ponton mehetett volna értelmesebb irányba a film. XD
Yuriko-chan írta:Asszisztens végzete: az volt benne a legsokkolóbb, hogy erre senki nem számított. Miért? Korai trailer: csajt felkapja a Pterodactylus. Emberek: húúú, hááá, az első női karakter, aki meghal a Jurassic Parkban! Későbbi trailer: csajt felkapja a Pterodactylus, majd beleejti a Mosasaurus medencéjébe. Emberek: meh, úgyis megÚSSZA valahogy. XD Azért még így is lehetett volna brutálisabb, hiszen az egész jelenet során nem folyt ki egy csepp vér sem, pedig ráncibálták az állatok a nőt rendesen.
Na, ebből a legelsőre emlékszem, amikor még semmit nem lehetett tudni a filmről, tényleg csak annyit láttunk, hogy zuhan a csaj, elkapja a levegőben egy pterodactyl, majd kiírják, hogy "Jurassic World". Azonban bevallom, a teljes film közben már egyáltalán nem arra gondoltam, hogy ez az egész ezért került volna bele, szinte el is felejtettem, hogy mi volt abban a trailerben, amit még sok évvel a film előtt kihoztak. XD
Yuriko-chan írta:Geek csávó: szerintem egyetlen percig sem tűnt úgy, hogy összejönnének, a csaj minden szövegét unott pofával hallgatta. Az erőltetett szerelmi szálat megkaptuk a főszereplőktől.
Mondasz valamit, csak fura volt, hogy az amúgy kliséktől hemzsegő plotban pont itt rájött a rendezőre az "újítási vágy". XD
Kép

Avatar
Junchi
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1914
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Milyen rossz filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2016.05.28. 08:07

Saul fia

DERP

Szóval... mire fel az Oscar? Mit is tud ez a film, amit mondjuk egy Schindler vagy a korábbiak ne tudtak volna? Hosszú snittekből áll, minden szereplő a saját nyelvén beszél és kicsit "interaktívabb" az operatőri munka és az overall mood? Jah, kábé ennyi az összes pozitívum, amit találtam, bár az első pont is csak eleinte volt jó ötlet - egy idő után kimondottan szédítő és fölösleges.

Egyébiránt művészfilmnek szerény és silány, az érzelmek kicsit sem jöttek át, a főszereplő egy ordas nulla a hülye pókerarcával együtt és bár ez az interaktívabb jelleg ötletnek nem volt rossz, kivitelezésben hagy maga mögött némi kivetnivalót. Főleg, hogy egy idő után arra eszméltem föl, hogy kvázi végig Röhrig Géza (az MC-t megformáló színész) hátát bámultam.

4 (aláalá)/10. Ha nagyon gonosz lennék, azt mondanám, jól jellemzi ez a cucc a filmes világ díjkiosztási habitusait: láger, mint téma? Oscart neki! Fuck it.

Avatar
LeSpookySkeleton
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 43
Csatlakozott: 2016.05.06. 18:05
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Milyen rossz filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: LeSpookySkeleton » 2016.05.28. 11:33

Junchi írta:Saul fia

DERP

Szóval... mire fel az Oscar? Mit is tud ez a film, amit mondjuk egy Schindler vagy a korábbiak ne tudtak volna? Hosszú snittekből áll, minden szereplő a saját nyelvén beszél és kicsit "interaktívabb" az operatőri munka és az overall mood? Jah, kábé ennyi az összes pozitívum, amit találtam, bár az első pont is csak eleinte volt jó ötlet - egy idő után kimondottan szédítő és fölösleges.

Egyébiránt művészfilmnek szerény és silány, az érzelmek kicsit sem jöttek át, a főszereplő egy ordas nulla a hülye pókerarcával együtt és bár ez az interaktívabb jelleg ötletnek nem volt rossz, kivitelezésben hagy maga mögött némi kivetnivalót. Főleg, hogy egy idő után arra eszméltem föl, hogy kvázi végig Röhrig Géza (az MC-t megformáló színész) hátát bámultam.

4 (aláalá)/10. Ha nagyon gonosz lennék, azt mondanám, jól jellemzi ez a cucc a filmes világ díjkiosztási habitusait: láger, mint téma? Oscart neki! Fuck it.
Junchi, tudod, hogy szeretlek, de rá kell mutatnom az elefántra a szobában: pleb vagy. : <

Ez egy nagyon jó arthouse movie, amelyben a filmtechnikai elemek rendkívül intelligens módon támasztják alá a film komor és sötét hangulatát. Fantasztikus atmoszférát ad a filmnek a 4:3 felbontás, az old-school filmszalagra való felvétel, a nutjob operatőr munka, ami premier plánba bassza a pofánkba a főszereplő tarkóját miközben a haláltábor elmosódik körülötte... azért jó holokauszt film, mert nem az, hanem egy odabaszós karakterdráma, amelyben a személy van előtérbe helyezve és a háttérben, elmosódva történnek a szörnyűségek és senki nem vet ügyet rájuk. Magas szintű művészet ez a film, totálisan meg is lepődtem rajta, hogy díjakat nyert, mert általában az ilyesmi meg akad a pleb-filteren még az öreg hollywoodi zsidóknál is. Első osztályú karakter-dráma, nagyon reális és mély alakítás Röhrig Gézától, aki nem esik bele a hollywoodi overacting-klisékbe. A szemével és az arcával játszik, a színészi játékáról a német újhullám, Fassbinder ideje jut eszembe. :mosoly:

A mondanivaló pedig fantasztikus, bemutat mindenkinek, németeknek, zsidóknak egyaránt. Red-pilled hololcaust movie. Nem csoda, hogy Izrael és Németország nem akarta támogatni. A zsidók nem önfeláldozó szentek, a németek között nincs token-good-guy, minden klisét arcbaköp és naturálisan ábrázolja ezt a korszakot. Puzsér úgy is fogalmazott, hogy megölte a mű a holokauszt-film műfaját, ezután már nincs mit mondani a témáról. Egyébként is gyűlölöm a Schindler-féle szirupos holokauszt ábrázolást, uhh. Imádom, hogy mennyire bizonyos értelemben politikailag inkorrekt ez a film.

Kevés igazi magyar klasszikust láttam ténylegesen, jövő héten megnézem az Eldorádót, bepótlok majd Fábrikat és alig várom, hogy megnézzem a Felhő a gangesz felett-et, de nyugodt szívvel ki merem jelenteni, hogy ez az alkotás az Ötödik pecsét (!) óta a legjobb magyar film.
SPOILER
Kép

Avatar
Junchi
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1914
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Milyen rossz filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2016.05.28. 11:51

^Nem kötelező velem egyetérteni, sőt örülök, legalább vitázhatunk róla. :> (Mondjuk ezt a plebezést/elitistázást nagyon gyűlölöm. Jó, te tuti csak poénkodsz vele, de egyébként egy fárasztó fórcsán szarság, amit mondjuk páran halálosan komolyan is gondolnak.)
LeSpookySkeleton írta:azért jó holokauszt film, mert nem az, hanem egy odabaszós karakterdráma
Mondjuk szerintem az odabaszós karakterdrámától fényévekre van, már csak azért is, mert nem valami autentikusak itt a dolgok, a csávó is totál WTF módon reagál le helyzeteket, meg egyáltalán: képtelenség volt érzelmileg kötődni mind hozzá, mind a körülményeihez, mert egyszerűen nem ismertük eléggé ezt a fickót, nem mutatta az emberi érzelmek olyan széles skáláját, mint az alapból elvártam volna (és most én sem overactingot vártam, de azért a szolidabb érzelemkifejezést is lehet ennél sokkal jobban művelni). Long story short: a főszereplő csak papíron létezett.
LeSpookySkeleton írta:Magas szintű művészet ez a film
Ezt meg még inkább nem mondanám, az nálam amúgy is valahol ott kezdődik, hogy Kubrick, Pawlikowski, de Sica vagy Bergman (bár utóbbi kicsit csalóka, szal a mindenki által magasztalt "magnum opus" Personájától például a hideg rázott).
LeSpookySkeleton írta:A mondanivaló pedig fantasztikus, bemutat mindenkinek, németeknek, zsidóknak egyaránt.
A mondanivalóval nekem sem volt vészes gondom, azzal viszont annál inkább, hogy rengeteg olyan jelenet van benne, amiket egyszerűen nem fogtam fel, milyen művészi célt is szándékoznak szolgálni, miért is van egy elsőre is tök egyértelmű szituáció ennyire körberágva és miért csak kapargat dolgokat ahelyett, hogy mélyebben is belemászna. A tempót meg hagyjuk. Attól nem lesz egy film protokoll művészi, csak mert a semmit vagy épp egy szerencsétlenkedést bámulunk percekig.

Alle zusammen nekem nagyon nem jött be.

Avatar
LeSpookySkeleton
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 43
Csatlakozott: 2016.05.06. 18:05
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Milyen rossz filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: LeSpookySkeleton » 2016.05.28. 16:48

Junchi írta:^Nem kötelező velem egyetérteni, sőt örülök, legalább vitázhatunk róla. :> (Mondjuk ezt a plebezést/elitistázást nagyon gyűlölöm. Jó, te tuti csak poénkodsz vele, de egyébként egy fárasztó fórcsán szarság, amit mondjuk páran halálosan komolyan is gondolnak.)
LeSpookySkeleton írta:azért jó holokauszt film, mert nem az, hanem egy odabaszós karakterdráma
Mondjuk szerintem az odabaszós karakterdrámától fényévekre van, már csak azért is, mert nem valami autentikusak itt a dolgok, a csávó is totál WTF módon reagál le helyzeteket, meg egyáltalán: képtelenség volt érzelmileg kötődni mind hozzá, mind a körülményeihez, mert egyszerűen nem ismertük eléggé ezt a fickót, nem mutatta az emberi érzelmek olyan széles skáláját, mint az alapból elvártam volna (és most én sem overactingot vártam, de azért a szolidabb érzelemkifejezést is lehet ennél sokkal jobban művelni). Long story short: a főszereplő csak papíron létezett.
Persze, poén, mondjuk nem teljesen értek egyet, mert hát néha indokolt elitizmusra hivatkozni ténylegesen felületes filmnézőkkel szemben, mondjuk te nyilván nem vagy az. : D

Szerintem jó karakterdráma, in medias res kezdődik a történet és nem ismerjük meg Saul hátterét, élettörténetét, mindenre csak utalásokat kapunk. Nyilván a körülötte lévő dolgokat reagálja le a fiú-obszessziójával, és ezzel máris kapunk egy tök kerek képet arról, hogy a sonderkommandó lét mennyire tönkretette belülről ezeket a férfiakat. Nekem bejött és átjött a színészkedése Röhrignek és maga Saul karaktere expozíció nélkül is, dehát ez már almák és narancsok vitája.
Junchi írta:
LeSpookySkeleton írta:Magas szintű művészet ez a film
Ezt meg még inkább nem mondanám, az nálam amúgy is valahol ott kezdődik, hogy Kubrick, Pawlikowski, de Sica vagy Bergman (bár utóbbi kicsit csalóka, szal a mindenki által magasztalt "magnum opus" Personájától például a hideg rázott).
Figyelj, nyilván Nemes Jeles nem egy Bergman, de a magyar viszonyok között simán az utóbbi évek legerősebb mozgóképét alkotta meg. Ami ráadásul nem csak a mi közegünkben volt sikeres, ami ritkaság számba megy. Mivel a film kicsit multikulti és a nyelvek között ugrál, mutatva a táborok vegyes nyelvezetét, lehet könnyebb azonosulást jelentett a nemzetközi közönségnek idk.
Junchi írta:
LeSpookySkeleton írta:A mondanivaló pedig fantasztikus, bemutat mindenkinek, németeknek, zsidóknak egyaránt.
A mondanivalóval nekem sem volt vészes gondom, azzal viszont annál inkább, hogy rengeteg olyan jelenet van benne, amiket egyszerűen nem fogtam fel, milyen művészi célt is szándékoznak szolgálni, miért is van egy elsőre is tök egyértelmű szituáció ennyire körberágva és miért csak kapargat dolgokat ahelyett, hogy mélyebben is belemászna. A tempót meg hagyjuk. Attól nem lesz egy film protokoll művészi, csak mert a semmit vagy épp egy szerencsétlenkedést bámulunk percekig.

Alle zusammen nekem nagyon nem jött be.
A legtöbb arthouse filmben ott vannak ezek a trope-ok, az agyfasz jelenetek és a hosszú snittek. Körülbelül mint az animékben a verekedő tsundere vagy a legendás "it can't be helped" mondat. Nem is ezektől vált művészi filmmé, főleg a történet hangulata és a filmtechnikai elemeknek világszinvonalú egymást segítése miatt, ettől lesz a műnek egy igen egyedi hangulata. Jól néz ki a film, az operatőri munka elsőrangú, a szűk képektől szinte klausztrofóbiát kap az ember és nem tudja levenni a képernyőről a szemét. A moziban nagyon komoly élmény volt.
SPOILER
Kép

Avatar
Junchi
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1914
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Milyen rossz filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2016.05.30. 09:22

A vitánk 95%-a most már tényleg pap és paplan, viszont itt néminemű kontradikciót vélek felfedezni:
LeSpookySkeleton írta:Magas szintű művészet ez a film
LeSpookySkeleton írta:Figyelj, nyilván Nemes Jeles nem egy Bergman, de a magyar viszonyok között simán az utóbbi évek legerősebb mozgóképét alkotta meg.
Szóval először overall magas szintű művészet, viszont utána már nem lehet Bergmanhoz (vagy egyéb ismertebb direktor munkájához) hasonlítani, elég csak magyar viszonylatban nézni? : ) Szal nem to'om, de ha szigorúan csak a művészfilmek zsánerében turkálok, és próbálom elhelyezni ott a Sault, akkor naná, hogy egy kalap alá fogom venni a többi alkotóművész többi alkotásával, esetleg az ő perszonális látásmódjukkal. A Saul pedig ezen a fronton (is) elvérzik nálam.
LeSpookySkeleton írta:a szűk képektől szinte klausztrofóbiát kap az ember és nem tudja levenni a képernyőről a szemét.
Igen, de ez megint egyéni preferenciák területe. Én mondjuk hülyét kaptam tőle, de nem is magától az ötlettől, sokkal inkább az elgondolástól. Mikor 62. alkalommal is ezzel a művészi beállítással él, akkor az már könnyen fárasztóvá, egy idő után meg egyenesen kontra-produktívvá válik. Legalábbis imho, már csak azért is, mert tudom, hogy itt sem lehet teljes körű objektivitásról beszélni, ahogy nekem például az Idában jött be a hosszan elnyújtott bagózás és bámulás a semmibe, amitől meg mások kaptak monumentális agyfaszt.

Avatar
LeSpookySkeleton
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 43
Csatlakozott: 2016.05.06. 18:05
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Milyen rossz filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: LeSpookySkeleton » 2016.05.31. 13:55

Junchi írta:A vitánk 95%-a most már tényleg pap és paplan, viszont itt néminemű kontradikciót vélek felfedezni:
LeSpookySkeleton írta:Magas szintű művészet ez a film
LeSpookySkeleton írta:Figyelj, nyilván Nemes Jeles nem egy Bergman, de a magyar viszonyok között simán az utóbbi évek legerősebb mozgóképét alkotta meg.
Szóval először overall magas szintű művészet, viszont utána már nem lehet Bergmanhoz (vagy egyéb ismertebb direktor munkájához) hasonlítani, elég csak magyar viszonylatban nézni? : ) Szal nem to'om, de ha szigorúan csak a művészfilmek zsánerében turkálok, és próbálom elhelyezni ott a Sault, akkor naná, hogy egy kalap alá fogom venni a többi alkotóművész többi alkotásával, esetleg az ő perszonális látásmódjukkal. A Saul pedig ezen a fronton (is) elvérzik nálam.
Jobban kifejtem, mert szerintem nincs ellentmondás. Ha a filmeknek mint művészeti formának van egy esztétikusan értelmezhető tier-listája amit egy piramisnak képzelünk el, a csúcsán nyilván olyan művek vannak, mint Bergman Hetedik Pecsétje vagy ha populárisabbat kell mondanom akkor Coppola Keresztapája (ma már nem kapsz hipster creditet, ha azt mondod, hogy ez egy 10/10 film, mert a normalfag-ek is ezt mondják, dehát ez az egyeseknek akár fájdalmas igazság).

A Saul Fia nincs a piramis csúcsán, de simán a felső részébe tartozik, és nem aljafilm. Megérdemelt helyen van, megérdemelten kap díjesőket és világszerű elismerést, és vitathatatlanul egy sikeres és elismert művészfilm, ami számomra kedves és egy tizes skálán a kilenceshez közelít, de imho nincs benne a filmművészet legfelső echelonjában, csak akkor, ha a filmművészetet leszűkítjük a magyar közegre. :mosoly:

Az, hogy az operatőri munkától herótod lett, kár, dehát ilyen előfordul olyan filmeknél, amiket unorthodox módon vettek fel. Anno 2008-ban tömegek hánytak sugárban a Cloverfieldtől. : DD
SPOILER
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen rossz filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2016.06.20. 14:59

Junchi, majdnem két évet várt a fájl, hogy végre megnézzem és megvéleményezzem neked, de nem felejtettem el. :D

La delicatesse (Nathalie második élete)

Avagy amikor a magyar cím azért jobb, mert az eredetinek semmi köze a filmhez.
Awkwardness level is too damn high. Hol a tenyerem mögül néztem kínossága miatt, hol untam.
Egy film, ami majdnem szólt a modern kasztrendszerről (amellett, hogy gyászról meg újrakezdésről), csak aztán úgy döntött, hogy inkább nem szól semmiről igazán. Legalábbis nekem az volt az érzésem, hogy megkapirgálta a témákat, aztán továbbsétált, mint akinek jobb dolga van. Persze ez is egy módja a történetmesélésnek, de akkor már egyszerűbb lett volna bele sem kezdeni, csak pakolgatni a színészeket.

De legalább lehetett gyönyörködni Tautou-ban, ami, valljuk be, nem nehéz. Én is csak most jöttem rá, milyen tünemény ez a csaj - Az Amelie esetében ugyanis az egész film tünemény volt, nem lógott ki.
Kép

Avatar
Junchi
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1914
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Milyen rossz filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2016.06.20. 17:41

A mordályos nyul írta:Junchi, majdnem két évet várt a fájl, hogy végre megnézzem és megvéleményezzem neked, de nem felejtettem el. :D

La delicatesse (Nathalie második élete)
Vehhe, köfi. :3

Mondjuk azóta már én is megnéztem (még tavaly), és elég sokat elárul, ha azt mondom, szinte semmire nem emlékszem belőle. Ennél már csak a Ház a tónál volt egysíkúbb és generic-ebb románc cucc. Tatou mondjuk tényleg rulzott, bár inkább a színészi produkcióját méltatom most, semmint a karaktert, amit írtak neki. A vége meg nekem kicsit ilyen "Bélám, zárjuk már le valahogy, aztán dobjunk be egy sört" érzetű volt, de én azt mondom, bár ennyi lett volna csak minden bűne.

Apropó, ha már így feljött ez a thread. Aki esetleg tervezte volna megnézni a kvázi-friss The witch című izét, üzenem, ne tegye! Minden szempontból egy borzalom az a film.

Ééés még egy dolog (maradhat adekvát a thread, gyanítom, itt fog úgyis kikötni a legtöbb vélemény >:3) -> Alice tükörországban? Valaki? Barátosnémet kérdeztem, hogy van e kedve ezt lemozizni vélem, de lepattintott. A B-terv öcsém volt, aki szintén megszabadult tőlem. Magányos vagyok. (Pedig nekem egész bejött az első Alice, bár ezzel gyanítom, a kevesek klubját erősítem.)

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen rossz filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2016.06.20. 22:37

Hogy áll az első filmnek a megítélése amúgy? Engem kifejezetten dühített, ami elég ritka; máshol meg olyanokat láttam, hogy hú, a Disney-átiratok kultuszteremtő első darabja, luvluv, masterpiece stb, szuperlatívuszok.
Vagy csak simán mondhatjuk, hogy "megosztó"?
Kép

Avatar
iskariotes
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 907
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Milyen rossz filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2016.11.06. 23:35

Oldboy

Már nagyon megszerettem volna nézni ezt filmet, mert olyan emberek akik számomra fontosak és adok a véleményükre, jó véleménnyel voltak erről a filmről. Így amikor nem is oly rég adta a tévé akkor gondoltam itt a remek alkalom, hogy bepótoljam eme hiányosságomat. Így amikor kezdődött elég pozitívan álltam hozzá és úgy ültem be a fotelbe, hogy nem foglalkoztam semmivel sem csak a filmmel. Erre puff neki! Kaptam egy filmet amivel nem tudok hová rakni. Milyen céllal készült el a film? Mit akart elmondani a rendező? Mit akart üzeni a nézőinek? Komolyan érdekelnének ezekre a kérdésekre a válaszok, de magától a filmtől ezt nem kaptam meg.
1. A főszereplő maga nem lett számomra egy csöppet sem szimpatikus. Nem is tudom, hogy mikor kellet volna azzá válnia számomra? Mindegy. Nem lett szimpatikus így annyira drukkolni sem tudtam neki.
2. Általában tudok azonosulni a rosszak/gonoszak mozgatórugóival, de itt nem sikerült. A tag elérte, hogy Oh Dae-soo feleségét megöljék és ezt sikerült úgy beállítania, hogy őt tüntesse fel elkövetőként (már mint Oh Dae-t). Simán megvárhatta volna, hogy börtönbe dugják és ott letőlti a büntetését. De nem. Ő ennél egy sokkal bonyolultabb, veszélyesebb és költségesebb megoldást választva privát börtönbe küldi. Ügyes.
3, Azt sem értem, hogy a Oh Dae lányát miért hagyta szabadon élni? Nem lett volna jobb őt is ebbe a privát börtönbe küldeni? Így amikor az apjával egyszerre szabadulhattak volna ebből adódóan sokkal inkább egymásra lettek volna utalva. Szerintem. Meg egyébként is mi lett volna akkor, ha a lány idő előtt meghal vagy bármi olyasmi történik vele ami nem lett előre bekalkulálva? A bosszú beteljesületlen maradt volna gondolom.
4. Ugyan ide rakom azt is, hogy Woo kitalált magának egy tökéletes bosszútervet, de ahhoz az is kellett, hogy Oh Dae-soo úgy viselkedjen ahogyan és sikerrel vegye az akadályokat, de itt is felmerül, mi van akkor, ha elbukik? Mi történt volna akkor amikor a film elején azok a fiatalok halálra verik? Itt annyi "ha" és "amennyiben" Woo tervében, kész csoda, hogy sikerrel járt és nem bukott el valahol a gépezet. Nem szeretem az ilyen megoldásokat a filmekben.

Van két dolog ami tényleg csak az egyén ízlésén múlik:
1. Az erőszak mértéke és annak naturális brutalitás bemutatása. El nem tudom képzelni miért is kellett ilyen alapossággal bemutatni egyes jeleneteket.
2. Woo alapvető mozgatórugóját nem értem. Elvileg ő volt az aki ferdén közeledett a testvére irányába ráadásul a sulijában. Az lett volna a nagyobb csoda, hogy ha nem buknak le. De ha már lebuktak akkor miért pont Oh Dae-soo lett a célpontja? Mert pont ő volt az a szerencsétlen aki meglátta őket? Nem is ő terjesztette el, hogy a lány terhes. Ha Woo tényleg bosszút akart volna állni akkor mindenkit aki kicsit is érintve volt az ügyben lemészároltat. De így számomra annyira értelmetlenek látszik az egész, egy emberre ráhárítani minden felelősséget. Hát nem bölcs megoldás.

Végezetül már csak annyi, nem tudom mit akart üzeni ez a film? Éljünk egész életünkben úgy, hogy senkiről nem pletykálkodunk? Vagy senkiről ne legyen rossz véleményünk és ha van is, azt fojtsuk el magunkba? Ha nem így teszünk akkor pedig ne lepődjünk meg, hogy 15 évre egy magánzárkába kötünk ki? Komolyan ez az üzenet? Törekedjünk az egész életen át tartó mosolydiplomáciához vagy különben egy örült kezébe kerülünk. HÁt nem túl biztató.

Amúgy a trilógia másik két része hasonló szinten leledzik vagy azok valamivel másabbak?
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
tulokos
Profi
Profi
Hozzászólások: 318
Csatlakozott: 2016.09.04. 18:11
Nem: Férfi

Re: Milyen rossz filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: tulokos » 2016.11.07. 01:45

iskariotes

Fú, nem gondoltam volna, hogy ebben a topicban lesz tárgyalva az Oldboy! :mosoly:

Az észrevételek jogosak. Mindenképp megosztó, nehezen emészthető filmről van szó.

Tarantino úgy nyilatkozott anno, hogy ez a "legtarantinosabb" film, és valóban egy hagyományba sorolható a két rendező munkássága. Tarantino és Park (legalábbis konkrétan ebben a filmben) az erőszak olyan ábrázolásával játszanak, ami folyamatosan határvonalon mozog: sokak szerint zseniális ötleteik vannak, mások öncélúnak tartják, amit csinálnak.

Tarantino abszolút nem oktatja a nézőit, nem akarja szembesíteni őket az erőszakkal (ahogyan például Haneke a Funny Gamesben), hanem sokkal inkább a filmkészítés iránti rajongás az, ami kiütközik a munkáiban. Azért erőszakosak a filmjei, mert "az erőszak vicces" - ahogy ő mondja. Park ugyancsak ebből az iskolából merít. Az Oldboyban a bosszú önmagáért van, tehát mindegy tulajdonképpen, hogy mi volt a kiindulópont, mert ami számít az a szereplőket belülről hajtó megszállottság. Innen nézve a "célja" vagy tanulsága nem az, hogy "ne üsd bele az orrodat őrültek dolgába", hanem sokkal inkább arról elmélkedik, hogy meddig képes elmenni az ember a rögeszméivel. (A szintén dél-koreai A Bittersweet Life hasonló film, valamivel didaktikusabban feszegeti ugyanezt a kérdést: banális okok hogyan vezetnek el teljesen abszurd helyzetekig.)

Számomra egyébként pont az említett pontok, tehát az ok-okozat felbomlása vagy legalábbis a banális természete miatt annyira "varázslatos", izgalmas alkotás. Amolyan "mágikus realizmus" ízt kap az egész történet. Például a 2D verekedős játékokat idéző harcjelenet elképesztő realizmussal van ábrázolva, miközben a hős egyértelműen megállíthatatlan erővel dolgozza végig - ahogy egy játékban is a játékosok által irányított karakternek van a legtöbb esélye egy ilyen szituációból kikeveredni -. Tehát igazából nem kerül veszélybe a háttérben munkáló terv. :mosoly:

A bosszú trilógiának ez az "extrémebb" darabja, úgyhogy szerintem adj egy esélyt A bosszú asszonya filmnek, hátha az inkább fog tetszeni. De amúgy mindegyikben megvan a megszállottság motívum.
"Mi az, amit megismerhetünk? Avagy miről tudhatjuk biztosan, hogy ismerjük, vagy miről tudhatjuk bizonyosan, hogy tudjuk, hogy ismerjük, ha ugyan egyáltalán megismerhető. Vagy lehetséges, hogy egyszerűen elfelejtettük és nem merjük bevallani?"

Avatar
Catrin
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 953
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Milyen rossz filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2016.11.07. 12:48

Tulokos nagyon jól megragadta a mágikus realizmus jelzővel Park és Tarantino filmjeit. Fiktív valóságaikban/"meséikben" nem feltétlenül általános igazságokat és értékeket keres az ember, sokkal inkább ezek hiányát, devianciát, tabut és brutalitást, pont azt a kegyetlenséget, ami újat mutat, persze az ellensúlyozás/feloldás itt is szükséges, csak általában annak sem barátságos a tálalása (ahogy általában a gengszter filmekben nem, csak jelen esetben négyzetre emelve).
Pofátlanul hatásvadász rendezők, de ez bennük a vonzó. Persze ez a tömény erőszak és őrültség sokaknak nincs ínyére (pl. párom egy ideig vevő volt rá, de már csak a "betegfasság" jelzővel illeti Park műveit, teljesen megértem :D ).

Az Oldboy nekem rendkívül vontatott volt, de hajtott a kíváncsiság, a miértek után, szumma végül tetszett ez a menete. A vége pont ezért üt bele a néző képébe: "tudni akartad? tessék", "várj, várj, ennyivel nem úszod meg, nesze b*meg" XDXDXD Valahogy így üzen a kíváncsiságnak/így elégíti ki azt. XD Egyszerűen mesteri, ahogy kikészíti Oh Dae-soot (elképesztő reakciók) és vele a nézőt.

A bosszú ura is tobzódik az erőszaktól és a vértől, de az ottani két férfi mozgatórugója emészthetőbb az Oldboyos körülményeknél (viszont más irányból nézve: kevésbé érdekes/egyedi), A bosszú asszonya pedig személyes kedvencem a trilógiából. Találó volt női főszereplőhöz nyúlni, az egész brutalitását valahogy sokkal kifinomultabbá és kevésbé drasztikussá tette. Emészthetőbb, szimpatikusabb és talán pont ezért szórakoztatóbb film, mint a másik kettő. Kisebb a feszültség, a nyomás, de nem megy a bosszú rovására.

Avatar
iskariotes
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 907
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Milyen rossz filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2016.11.07. 22:56

Nekem magamtól nem jött volna az ihlet, hogy Tarantinot és Parkot összehasonlítsam igaz, a koreai rendezőtől több filmet nem láttam. Így meg nem lenne részemről fer az összehasonlításuk.
tulokos írta:Amolyan "mágikus realizmus" ízt kap az egész történet.
Számomra a "mágikus realizmus" máshol kezdődik sokkal inkább az olyan filmeknél, mint az Amélie csodálatos élete, A Halálsoron, de magam részéről ide teszek jó pár Miyazaki és Hosoda filmet is. Itt ennél a filmnél nem éreztem mágiát csak realizmust. Természetesen nem probléma a realizmus sem, csak éppen ne az illyes fajta erőszakban nyilvánuljon meg. Magam részéről eltudom fogadni az erőszakot (egy határig) ha cserébe kapok valamit. Kapok szép zenét, gyönyörűen fotózott tájakat, parádés cselekményt, elképesztő színészi munkát vagy valamit. De itt sajnálatomra semmit sem kaptam (jó igen a végén a téli képek szépek voltak), nálam nem lépett be az egyenértékűség elve.

Lehet sokaknál pont attól lett jó a film, hogy megmutatta egyesek mennyire rögeszmésen tudnak ragaszkodni egy általuk kitalált ideához, de itt számomra ez nem működött. Pedig példú ott van a Saul fia, ahol a főszereplőnek épp úgy meg van a maga rögeszméje mint Woo-nak. Az már nem elhanyagolható szempont, hogy az eszme miből alakul ki és miért akarja azt végig vinni valaki.

Így utólag lehet azt vártam ettől a filmtől, hogy kapok valami erkölcsi iránymutatást amit végül is nem kaptam meg. Ha csak azt nem, hogy a bosszú semmit sem old meg. (Fene rávezettem magamat a megoldásra, vagy rávezettek?)

A trilógiáról kapott válaszokat pedig köszönőm, mondjuk a Lady Vengeance-ról eddig sok jót hallottam, bár akitől hallottam a pozitív kritikákat ő az Oldboyról is szépeket mondott. No sebaj, azért bízok benne.

Zárójelként megjegyzem, hogy visszalapozva meglepően tapasztaltam, hogy évekkel ezelőtt milyen rossz kritikát fogalmaztam meg a Közönséges bűnözőkről és mára teljesen megkedveltem a filmet. Szóval könnyen lehet, hogy ezt a film is idővel megfogom kedvelni.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Junchi
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1914
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Milyen rossz filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.06.14. 16:43

Ezt a Hardcore Henry nevű borzalmat látta innen más is?

Pár napja néztem meg, mert érdekelt ez az innovatív "FPS-es"-filmes turmix és addig, amíg csak papíron láttam leírva, még egész beletudtam magam élni. A lelkesedésem aztán a papírnál nem is jutott tovább, tehát még ezzel az előre betanult "remek ötlet - pocsék megvalósítás" jelzővel sem tudom illetni, since gyorsan kiderült, ez még elgondolásnak is pocsék.

Igazából a footage filmekhez áll talán a legközelebb, közben a sztori több mint alibizés, bár értem, miért kellett az összes klisét, meg ezt a sci-fis szettinget erőltetni (hogy non-stop kilehessen használni ezt az FPS-es formulát), de valahogy egyáltalán nem tudtam magam beleélni, sőt egy idő után már inkább szédítő, frusztráló és erőltetett lett ez az egész, ráadásul 1 óra 46 perces játékidővel operál! ATYAÉG, NORMÁLISAK EZEK? Lett volna egy órás, máris fogyaszthatóbb lenne, az újdonság varázsa is kitartott volna addig és még (minimális) értelme is lehetett volna a dolognak, de neeem, jó amerikai szokás, hogy nem tudják, hol a határ és egy bizonyos ponton túl már nem csak ez a formula lett határtalanul irritáló, de a non-stop öncélú gyilkolászás is. Mert bizony másból sem áll az egész, minthogy váltogatjuk a helyszíneket, majd pár percnyi üresjárat/alibizés után kezdődik is a gyilkolda. Semmi cenzúra, semmi finomkodás, mindent a naturalizmus jegyében látsz, kedves néző, te pöts.

3/10 (Wannabe videojátéknak elmegy, ahogy minden bizonnyal a 13 éves kis srácok pizsipartijára is elvinném, de máshová aligha.)

Avatar
Ricz
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 639
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Milyen rossz filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2017.06.21. 17:44

Junchi írta:
2017.06.14. 16:43
Ezt a Hardcore Henry nevű borzalmat látta innen más is?
Én, mikor még relatív friss volt. Valami 3 részletben néztem meg. Amikor akció volt, akkor még valahogy működött. De csak akkor állt jól neki, amikor mozgásban volt az egész, mint egy Mirror's Edge játékban. Persze, a S.T.A.L.K.E.R. és Metro játékokat idéző "lepukkant épületben lövöldözünk" részek se voltak kevésbé látványosak, de ott tényleg inkább adták a virtuális valóságos, FPS érzést. A DOOM film ezen részletéhez képest jobban sikerült, mert ha valami, akkor az tényleg olyan lett, mint maga a 3. rész átlag játékmenete.
Ha valamit mondani kell, akkor tényleg a footage-s parkour részek a maradandóbbak, de az inkább egy max. 12 perces YouTube filmecskének illik kontextus nélkül, nem egy mozifilmnek. amúgy igen, minden más elég szörnyű volt ebben a cuccban.

Avatar
matta
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2017.02.16. 15:20
Nem:
Tartózkodási hely: Sp-Bp-Db vonal

Re: Milyen rossz filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: matta » 2017.07.20. 14:23

The Revenant.

Régen még moziban láttam az előzetesét és terveztem, hogy megnézem, csak valamiért elmaradt. A napokban épp adták a TV-ben és ha már Oscar meg minden, hát miért ne, úgyis "visszatekerhető", nézzük meg családilag az elejétől. Meglehetősen nagy elvárásaim voltak.

Ehhez képest konkrétan végigszenvedtük az egészet. Én mondogattam csak, hogy ha már ez hozta meg az áhított Oscart Leonak, akkor hátha jobb lesz, ahogy halad előre. Ehhez képest fokozatosan alulmúlta magát. (Illetve néha hangosan kacagtam kínomban.) Teljesen értetlenül állok a jelenség előtt, mert IMDB-n 8.0-ás, 3 Oscart kapott. Szóval a) mindenki hazudik b) szörnyen ízlésficamos vagyok. Kedvenc főhősünk értékét pedig ezek szerint csak a haja és a szakálla adja (azon kívül nem sok látszott belőle).

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Milyen rossz filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2017.09.25. 08:29

Wonder Woman

Fogalmam sincs, mint esznek ezek a népek. A Macskanő mellett a leggázosabb képregényfilm, amit eddig volt szerencsém látni. Társasággal néztem, de a film második felében már egymásra sem mertünk tekinteni, úgy égett az arcunk, amiért egy ilyen gagyi mesefilmet nézünk, aminek dögunalmas a cselekménye, egy humoros szöveg vagy karakter sincs benne, az akciójelenetekbe semmi fantázia nem szorult, a kiszuperált nyugdíjas Árészen csak szánalkozni tudtunk, a sok belassított pörgéstől, WW állandó giccses kamerába-ugrásától pedig már hányingerünk volt. A Batman vs Superman egy műremek ehhez képest, pedig azt sem volt egyszerű végignézni, de még mindig szórakoztatóbb volt, mint ez. Jobban belegondolva, az egész az Amerika Kapitány 1 fordított nemű változata, minden tekintetben gagyibb kivitelezésben.

Avatar
Surci
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1726
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Milyen rossz filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.10.12. 21:55

Alien - Covenant

Egyre inkább az az érzésem hogy amihez X év után folytatásként nyúlnak, abból csak gagyi pénzfejő lesz, nem értékelhető produkció. Hobbit, Terminátor 3-5-8, új SW (bocs Rui), satöbbi. A Nolan-féle Batmanen kívül nem is tudom van-e olyan folytatás vagy újracsomagolt remake ami elérte az előd színvonalát - bár nekem már az is elég lenne ha nem hozna szégyent rá. Órákon át tudnám sorolni a logikai és történetbeli baromságait ennek is, és nem, hiába is takaróznak a té készítők azzal hogy "ez már nem az Élien, ne is úgy tessék nézni", ha egyszer folyamatosan azzal promózzák és próbálják meg eladni. Értékelem a David-féle vonalat ebben és a Prométeuszban is, csak éppen nem ezért ültem le a film elé. Gondolkodtam hogy belemenjek-e, de most valahogy nincs kedvem, lehet holnap (vagynem), de aki Alient vár, pofáraesik vele - ami annak fényében is érdekes, hogy ilyen-olyan hivatalos kritikai oldalakon korrekt pontozást kapott. Na nem mintha nem lenne benne EGY értékelhető szegmens, de a többi üres és felejthető és LOGIKÁTLAN, de főleg INKONZISZTENS az időben később játszódó Alien-filmekkel. Nagyon úgy érzem hogy ezt a David-vonalat egy teljesen új univerzumban kellett volna végigvinni, és nem erre a frencsájzra rátelepíteni.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Milyen rossz filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2017.10.13. 16:42

Baywatch (2017)

Gusztustalan, bárgyú kreténség - és ami a legmeglepőbb: bűnronda csajokkal :shock:

Avatar
LeSpookySkeleton
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 43
Csatlakozott: 2016.05.06. 18:05
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Milyen rossz filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: LeSpookySkeleton » 2017.11.16. 19:22

-OJ- írta:
2017.10.13. 16:42
Baywatch (2017)

Gusztustalan, bárgyú kreténség - és ami a legmeglepőbb: bűnronda csajokkal :shock:
Azért Alexandra Daddarionak szép daddariói vannak. :wink:
SPOILER
Kép

Válasz küldése