Milyen jó filmet láttál mostanában?

Filmek, sorozatok, animék a TV-ben, moziban.
Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2257
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2013.03.25. 16:40

Wreck-it Ralph

Nem igazán kedvelem az ilyen amerikai 3D-s izéket, lévén a 90%-uk kábé mindig ugyanarról szól, de öcsém addig-addig erősködött, hogy végül úgy döntöttem, megnézem. *hatásszünet* *EVEN BIGGER hatásszünet* És nem bántam meg!

Cameóból mondjuk én is elviseltem volna többet (Btw Mariót teljesen negligálni? Miféle világban élünk? Jó, volt mushroom, meg Bowser, meg etc, de Mario NEM), a sztori meg a szokásos, Disney-féle átlagfos (na nem az alap, hanem amit végül kihoztak belőle), de nem bántam, mert baromi hangulatos volt a cucc és a kis pattogós király hangja (magyarul néztem) valami egészen zseniális lett. :D

7/10

(Btw Calhoun csak szerintem lett bűnranda? Komolyan, Felix mit látott benne? ^^"""""")

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5974
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.03.25. 18:17

Junchi írta:(Btw Mariót teljesen negligálni? Miféle világban élünk? Jó, volt mushroom, meg Bowser, meg etc, de Mario NEM)
Két verziót lehetett hallani, először azt, hogy drága (és ez most szó szerint is értendő XD) Nintendóék akkora összeget kértek volna el a cameoért, ami még a Disney-nek sem érte meg, így inkább kihagyták. (Sejthető, hogy mennyi pénzről lehetett szó, ha amúgy a többi híresebb karakter jogait mind meg tudták vásárolni.) Aztán jött később egy másik magyarázat, miszerint nem a pénzzel volt a gond, egyszerűen nem tudtak kitalálni olyan jelenetet, ahová sikerült volna úgy berakni kedvenc vízvezeték szerelőnket, hogy az ne hasson erőltetettnek. Én mondjuk inkább az első verziónak hiszek. Mindenesetre megígérték, hogy ha valaha lesz második rész, abban már feltétlenül szerepelni fog. XD
Junchi írta:és a kis pattogós király hangja (magyarul néztem) valami egészen zseniális lett. :D
Szvsz a főbb szereplők hangjai (Ralphot kivéve, aki nekem túl fiatal volt és valahogy nem hozta az egész karakter "feelingjét") mind jók lettek. A fordítás már más tészta, na persze nem mondanám kifejezetten rossznak, de egy Disney filmhez képest (ahol a magyar sokszor nem csak "ugyanolyan jó, mint az eredeti", hanem sokszor rá is ver pár kört) most mintha kissé kevesebb energiát fektettek volna az egészbe. Választottak hasonló hangokat, letükörfordították, amit lehetett, amit nem, oda kitaláltak egy többé-kevésbé jó magyar megfelelőt, aztán kalap-kabát. Oké, elismerem, hogy már csak a téma miatt is nehéz volt valszeg minden poént meg szöveget ugyanúgy visszaadni, de egy kissé még törhették volna magukat. Pl. az bejött, hogy ami angolban "fungeon", az magyarban" lek-vár", még viccesebb is volt így, de az ilyesmiből mintha kevés lett volna, a legtöbbször csak követték az angol poénokat, talán túl pontosan is. Meg azon néztem, hogy volt egy olyan jelenet, ahol az angolban egy teljes mondat elhangzik, a magyarban meg semmi. Nem egy fontos rész és anélkül is érthető a jelenet, de azért ezen felvontam a szemöldökömet. Oké, TV sorozatok fordításainál (főleg rajzfilmek esetében) már sajnos megszokott dolognak számít nálunk az ilyesmi, de csesszék meg, ez egy Disney film, ami a moziba készült! Persze az is igaz, hogy viszonylag kevés Disney filmet láttam eredeti nyelven is, de mintha a régieknél még több energiát fektettek volna a fordításba/szinkronba. (Apropó, a "gamer" miért is nem lehetett magyarban "játékos"? Tudom, hogy ezt a szót már átvettük az amcsiktól, de ez megint a fordítói lustaság. Legközelebb már a "szeretem" is "like" lesz, mert "há' használják a Fészbúkosok, mé' ne lehetne akko' az?" -__- Másik ilyen "kedvencem", hogy mikor is lett a rózsaszínből pink? Egyre több filmben hallom, bár legalább a Rontó Ralphban ez most nem volt.)
Junchi írta:(Btw Calhoun csak szerintem lett bűnranda? Komolyan, Felix mit látott benne? ^^"""""")
Calhoun-ra kb. úgy tekintettem, mint ennek a karakter-archetípusnak a paródiájára. Kismillió ilyen amcsi női "ikon" van, akiért megőrülnek a fanboyok, pedig igazából nem csak agresszívebb és tökösebb, de rondább is, mint sok férfi. XD (Vagy ha alapból a színésznő nem is lenne az, a sminkesek tesznek róla, meg jól összekenik vérrel, olajjal, kosszal, mert az...szexi. Elvileg. XD) Ellen Ripley, Sarah Connor, meg mit tudom én még hány ilyen "harcos amazonnal" találkoztunk már filmekben és videójátékokban is egyaránt. XD (Jajj, istenem, Sarah Kerrigan és az ő hardcore fanboy-bandája... -__-) Calhounban szerintem direkt összegyúrták az összes ilyen tulajdonságot: férfias, mocskosszájú, erőszakos, kötelező szomorú múltja van (amiből a filmben szerencsére szintén poénforrást csinálnak, ezzel is utalva rá, hogy ez is mekkora klisé manapság XD) és igen, ha úgy vesszük, nem is lett egy túlzott szépség. XD De pont ettől volt fun. XD Ha komolyan vették volna, valszeg utálnám, de így nagyon bírtam. XD Felix meg valszeg az élethűbb grafika és a magasabb poligonszám miatt szereti. :lol: (A filmben mi nézőként egységesnek láttuk a karaktereket grafikailag, de ez csak azért volt, mert egy 8 bites szereplő arcán igen nehéz lenne pl. érzelmeket ábrázolni, de amúgy a készítők mondták, hogy úgy kell őket elképzelni, hogy akármilyen játékba is kerülnek, megőrzik az "eredeti formájukat", ergo Félix világához képest Calhoun már tényleg úgy nézhetett ki, mint egy félisten(nő). XD) Ja és persze baromi viccesek voltak ketten, meg ahogy Calhoun végig lereagálta a filmben a dolgokat... XD
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2013.03.25. 18:34

Én meg úgy tudtam, hogy nem tudtak volna neki megfelelő jelenetet találni, ÉS még túl drága is volt. Sonic is csak bemondóként jelent meg, pedig biztos ő sem volt a legolcsóbb, Marionak meg valszeg hasonlóan semmilyen felbukkanást tudtak volna adni többszörös árért. Nem érte meg.

Ha nem láttad a korábbi filmeket angolul, akkor honnan tudod, hogy azok a szinkronok jobbak, és ez miért olyan rossz? Igaz, sok volt a gamer-szleng, de az mindenkinek feladta volna a leckét.
Kép

Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby » 2013.03.25. 23:22

Junchi írta:(Btw Calhoun csak szerintem lett bűnranda? Komolyan, Felix mit látott benne? ^^"""""")
Calhoun szerintem (és sokak szerint) kiszólás FemShepre (mondjuk Shepard kinézete egy jó RPG-hez hasonlóan változtatható, a legbetegebb ez volt: http://i.imgur.com/QciFG.png XDDD). Bár ezen a ponton be kell vallanom, soha nem játszottam még a Mass Effect-el. Kéne pedig.

A gamer szleng nagyon beteg dolog. Pár hete hallottam a rádióban egy riportot egy nyelvész nővel, aki szótárat készített szakzsargonból magyarra. A riporter megkérte, hogy mondjon egy mondatot, ami magyarul van, de ő nem ért. A nyelvész meg idézte az egyik diákját, aki egy MMORPG-ben a noob supportra panaszkodott. Jól szórakoztam azon, hogy én értettem, és elgondolkodtam azon: nem rossz az, hogyha magyarosítunk dolgokat, FŐLEG ha filmekről van szó. Sokkal szélesebb réteghez eljutnak a mondatok, nemcsak a gamerekhez.
(Ezért van az, hogy egy kicsit haragszok az olyan filmekre a tévében, ami megtömi az ember fejét olyan szakkifejezésekkel, amit nem értenek. Hülyére veszik a nézőt, hogy az csendes áhitattal nézze az immáron milyen okos sorozatot. Apropó, House rossz helyen hordja a botját. :mrgreen: )
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2013.04.01. 19:29

Igenember

Előre féltem, hogy olyan idióta lesz a film, mint amit a plakátja sugall, de szerencsére pozitívan csalódtam. Egy film a pozitív gondolkodásról, és hogy azért az igenlést sem kell túlzásba vinni, még akkor sem, ha jobb a teljes elutasításnál. Persze nem tudtam elvonatkoztatni attól, hogy a valóságban (vagy a magyar valóságban?) ilyennel sokkal hamarabb és sokkal többször megszívta volna, ennek ellenére nem rugaszkodott el a film a valóságtól... nagyon. Szóval tetszett, és megfontolom az üzenetét. :)
Kép

Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby » 2013.04.02. 11:41

A Truman show és a Makulátlan elme után Jim Carrey ilyen filmei valahol felidegesítenek. Najó, az Ace Ventura még elmegy. :mrgreen:
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2257
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2013.04.02. 11:49

Én spec imádom Jim Carrey filmjeit, legyen az komoly vagy épp komolytalan és talán az Igenember lenne a legnagyobb kedvencem, ha nem létezne a Minden6ó névre keresztelt csoda. :3

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5974
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.04.02. 13:04

Nekem meg pont a "komolytalanabb" filmjei számítottak alapnak (Ace Ventura 1-2, A maszk, Dumb & Dumber, Hanta boy, stb.) és a komolyabbakat csak nemrég kezdtem nézni. (Szal SB úgy meg volt lepődve, amikor anno meséltem, hogy nem láttam tőle még a Makulátlan elmét, meg a Truman Show-t, de aki 10 évig abból élt, hogy tökhülyéket játszott, azt valahogy elsőre nehezen tudod elképzelni egy komolyabb szerepben, szóval talán ezért sem rohantam annyira megnézni ezeket, amikor még friss filmek voltak. XD)
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2013.04.02. 17:35

Most miért, SB? Az Igenember normálisabb, mint az Ace Ventura, és ha a tartalmat nézzük, akkor jobb is. Röhögés/óra tekintetében persze valószínűleg az Ace Ventura marad az első, de ezt nem is próbálta megdönteni az Igenember szerintem.
Kép

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2013.04.02. 22:27

Olympus Has Fallen - Támadás a Fehér Ház ellen (2013)

Antoine Fuqua (Kiképzés, A nap könnyei) legújabb rendezése egy igaz, old-school, tökös amerikai akciófilm, amelyben koreai terroristák foglalják el a Fehér Házat, és foglyul ejtik az Elnököt (Aaron Eckhart) a teljes stábjával egyetemben.
De szerencséjükre a szomszédban dolgozik az ex-titkosszolgálati testőr Gerard Butler, aki átruccan rendet tenni a randalírozó terroristák kötött, miközben ontja magából a kemény macsó beszólásokat, rendszerint a telefon másik végén lévő, Morgan Freeman által vezetett válságstábhoz intézve őket. Természetesen még a főgonosszal is elcseveg, és előre megmondja neki, hogyan fogja megölni, ami be is teljesül :thumb: Semmi eredetit nem mutat, de az akció, a látvány, a sablon karakterek és a humor mind rendben vannak, éppen ezért a maga műfajában igazán jó darab :cool:

9/10

Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby » 2013.04.03. 07:34

A mordályos nyul írta:Most miért, SB?
SBnek nagyon nagy kedvence a Truman show. Nem tud azóta Jim Carrey-re úgy nézni, mint csakis és kizárólag vigjáték főhősre. Najó, kivéve Ace Ventura, mert erősen dolgozik a nosztalgiafaktor.
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2013.04.03. 16:39

Az Igenember sem elsősorban vígjáték. Valaki úgy fogalmazott, hogy ez egy olyan romantikus film, ami meg tud nevettetni. Igaza van. Az én vígjátékszint-mérőm szerint hasonló szinten van, mint a Truman Show (csak sok szempontból meg nem érdemes összehasonlítani, mert nagyon más a kettő).
Kép

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2013.04.04. 09:57

Jack Reacher

A bevett sémák alapján felépített, egyszerű nyomozós krimi.
Tom Cruise játssza a címszereplő ex katonai nyomozót, aki volt katonatársát próbálja tisztázni az orvlövész vádak alól, közben pedig nem válogat az eszközökben és maga szolgáltat igazságot. A színészválasztásnak megvolt a jó és a rossz oldala is: egyrészt egy tehetségesebb színész kellett, aki el tudja játszani Reacher öntörvényű igazságosztó figuráját ugyanakkor vicces is tud lenni anélkül hogy poénokat erőltetnének a szájába, de Cruiseból én ugyan ki nem nézem a profi katonát, aki mindenféle háborúban megfordult már :unsure: Valahogy nem állt össze az alkata és a személyisége. A többi szereplő felejtős (Rosamund Pike és Robert Duvall is), egyedül Werner Herzog tud megkapó lenni a főgonosz szerepében, ő azonban túl keveset szerepel ahhoz hogy rendesen felépítsék a karakterét.
A történet pedig meglehetősen gyenge, egyszerű, de szerencsére a románcot mellőzték belőle. Egy ilyen ügy bármelyik JAG vagy NCIS epizódba, egy órába is belefért volna - az esetleges folytatást is én inkább sorozatként képzelném el, nem pedig filmek formájában. És kicsit sötétebbre is vehették volna a hangulatot, mert épp hogy csak érintették a témát, miszerint a multik lefizetik vagy megfélemlítik az igazságszolgáltatást, Reacher ezért kénytelen maga bíráskodni, de gyorsan túl is léptek rajta pedig ez lett volna a lényeg. Verekedések, lövöldözések és az autós üldözés rendben volt, de egyik sem kiemelkedő.

6-7/10

Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2000
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2013.04.04. 14:20

Rise of the Guardians

Végre. :) Nagyon kibuktam Sandy halálán... aztán meg azon, hogy szerintem nem gyászolták eleget. Aztán meg azon, hogy tipikusan senki nem hallgatta végig Jack-et amikor az lekéste a Húsvétot...

Amúgy végigbőgtem és tetszett és én a Mumust is sajnáltam. Kellett volna azért neki még pár jelenet...
így belegondolva nem is tudom miért a jó filmek topikba írom... mondjuk rossz nem volt, csak a sok hype után többet vártam tőle.

Ja és szép is volt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Ayla 2013.04.07. 11:19-kor.
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5974
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.04.04. 15:49

Boszorkányvadászok

Már február körül megnéztem, amikor a mozikban ment, csak valamiért meg voltam róla győződve, hogy már akkor írtam róla ide. Mindegy, most pótoljuk a dolgot. Szóval miután az óriásos film kikészített, eszembe jutott, hogy a korhatár besorolást leszámítva hasonló kategória a két film és ez mégis mennyivel jobb lett. (Hasonló stílust vártam volna amúgy Jack kalandjaitól, csak persze "gyerekbarát" kiadásban, de nekik még ez sem sikerült, mindegy...) Szóval a Boszorkányvadászokra visszatérve: véres, klisés, fanservice-el teli, pozőr és éppen ezért imádnivaló, hiszen a trailer is kb. ilyesmit ígért. :D Sőt, helyenként egész önironikus, örök klasszikus maradt nálam a "Bármit is teszel...a kurva kalácsból ne egyél!" mondat. XDDDD Illetve amire mindenki kíváncsi: hogyan fordították a nevüket? Nem maradtak Hansel és Gretel, viszont Jancsi és Juliska sem, helyette a középutat választották a fordítók: János és Júlia. Szvsz ez egész korrekt, mivel az angol név meghagyása lustaság és "szemétség" lett volna, ha viszont a mesebeli magyar nevüket használnák, kb. az egész nézőtér röhögne, ha beállna egy irtás után badass módon a csaj, aztán bemondaná, hogy "Juliska vagyok, boszorkányvadász." :lol:

Szóval a filmben a klisé-számláló kiakadna, viszont az összes szokásos amcsi "fordulat" mellett is baromi szórakoztató. XD Nem veszi magát túl komolyan, a boszorkányirtás kellően látványos, illetve volt néhány olyan elem, ami lehet, hogy nem szándékos utalás, de nekem annak tűnt. XD Ott van pl. a Penge sorozat, ahol ha jól emlékszem, hősünk azért injekciózza magát, hogy elnyomja a vérszomját. Na, a boszivadászokkal az a szomorú dolog történt, hogy amikor még gyerekként voltak a boszorkány házában, szegény Jancsi cukorbeteg lett a felhízlalási kísérlet miatt, ezért bizonyos időközönként inzulininjekciót kell magának beadni. XD Tudom, hogy ez baromi gázul hangzik, de a Pengés vonulat miatt nálam működött. XD Vagy volt a filmben egy troll, akit Edwardnak hívnak és ezt tuti, hogy végképp csak én látom bele, de nem tudtam elvonatkoztatni a Twilightos Eddie-től, főleg, amikor Júlia "nyavalyog", hogy "vissza kell mennünk Edwardért!", János meg erre: "Ki a tököm az az Edward?" XDDDDDD A magyar szinkron meg sokszor mintha még rá is játszott volna, megmaradtak bennem a "szóval egy banyatanya van a házunk alatt?", illetve a "nálad van a...tököm" mondatok, amik nem tudom, hogy angolban eredetileg mik lehettek, de érzésem szerint nem ennyire viccesek. XD Fegyvermániásoknak is öröm a film, nagyon látványos és kreatív cuccaik vannak, a kedvencem talán a szenteltvizes patronokat lődöző gépágyú volt. :lol:

Igazából nehéz írni erről a filmről, mert egyrészt akkor az lenne a vége, hogy elmesélnem az egészet, másrészt meg nem igazán mutatott semmi újat, ellenben ha az ember leül elé, nagyon szórakoztató másfél órában lesz része. :D Én adok rá egy 7/10-et, mert kb. végigvigyorogtam a filmet. XD
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2013.04.04. 20:12

Ayla írta:Nagyon kibuktam Sandy halálán...
Legalább én már nem fogok. ::hoo:: :knife: :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára A mordályos nyul 2013.04.05. 21:07-kor.
Kép

Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby » 2013.04.05. 00:42

Kössz a spoilert.
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.

Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2000
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2013.04.07. 11:12

Oh... shit... igazából csoda, hogy a tarilerbe nem került bele, olyan hamar megtörténik...
és bocsesz. Valamiért meg voltam róla győződve, hogy azt csak én nem láttam még. :(

Hunger Games
Jó volt, de ez is túl volt hypeolva. Én nem olvastam a könyvet nem is fogom, nekem Legyek Ura gyenge copypasteszagú.
Végre egy értelmes főhősnő.
De ennyi.
Értelmes film. Jó film. Egyszer nézős.

The Perks of Being a Wallflower

Túl jó film. Túl jó. Aki ezt csinálta zseniálisan megvalósította a film összes kockáját, olyannak amilyennek az el is lett képzelve. Nyilvánvalóan a legtökéletesebb korszakba írták a főhősöket. Amikor még foglalkoztak egymással a fiatalok és nem facebookon keresztül. Amikor könyvek jártak kézről kézre és nem okostelefonos játékok. És amikor még tudták mi az IGAZI zene.
Természetesen dráma, meg romantikus is, de főleg dráma. Kegyetlen dráma. A film kicsivel több, mint 2 órás de én 4 órán át sírtam, mint akit nyúznak.
És igen, Emma Watson jó színésznő. Az első 20 perc után már elfelejtettem, hogy Emma Watson, Hermione meg eszembe sem jutott. Gratula.

Mulán
Igen, ezt is csak most láttam. Nagyszerű volt. Klasszikusan jó Disney. Aranyhajból a lónek valószínűleg Mulán lova volt az elődje :D
Nagyon megleptek a hunok :D Én komolyan nem tudtam miről szól ez a rajzfilm. Tetszett! Szerintem a hunoknak elég metálfeje is volt és az is stimmelős :D :D Szépen megvalósították benne az ázsiai szálakat is. Okos mese.
Ez volt a legjobb filmélményem ezen a héten.
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5974
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.05.03. 14:19

ParaNorman

Sajnálom, hogy egy olyan trailert raktak össze ennek a filmnek, ami alapján egy bugyuta, gagyi, átlagamcsi és béna gyerekfilmnek tűnik, mert amúgy jóval több annál. Amikor a trailert láttam, annyira nem is hozott lázba, 1-2 jó poén volt benne, de úgy gondoltam, hogy ettől még a letöltést sem éri meg, viszont miután egyre többektől hallottam, hogy ez milyen király, meg hogy Rontó Ralph mellett az év másik legjobb animációs filmje, megnéztem és...tényleg. :D Szóval az egy dolog, hogy én gyurmafigurákkal ilyen folyamatos mozgást még nem láttam és hogy ez már majdhogynem a CGI animációs filmek folyamatosságával vetekedett, illetve még az is "csak egy dolog", hogy az egész látványvilág valami hihetetlenül ütős és hangulatos (helyenként Tim Burton Karácsonyi lidércnyomása villant be, amit imádok :D), de emellett annyi "gyerekfilmtől" szokatlan poén került bele (és érzésem szerint némi Amerika-kritika is, bár lehet szimplán csak a hülyéket bírálta, azok meg minden nemzetben megtalálhatóak XD), hogy végig baromira szórakoztató. XD Igazából nagyon látszik rajta, hogy ez nem egy Disney vagy Dreamworks cucc, mert helyenként olyan morbid poénokat, vagy éppen szexuális utalásokat enged meg magának, amik láttán a fenti két cég kreatív stábja sírva rohanna ki a vetítőteremből. XD Teszi mindezt úgy, hogy azért gyerekek is megnézhetik, szóval nem lesz ízléstelen, nem megy el mondjuk South Park-i durvaságokig, nem érződik erőltetettnek. :) Szerintem egyszer mindenkinek látnia kell, csak azért 9/10, mert sajnos a "nem Disney/Dreamworks" titulussal az is együtt jár, hogy kevésbé volt annyira grandiózus és epic, mint a cégpáros filmjei (ez van, el lettünk kényeztetve XD), de attól még egy nagyon jó film és akik csinálták, azoknak a jövőben is szívesen megnézném bármelyik animációs filmjüket, úgyhogy remélem csinálnak még. :)
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5974
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.05.09. 20:36

A méhek világa / More Than Honey (De tényleg, miért nem lehetett a magyar cím "Több, mint méz", esetleg "Több a méznél", vagy valami erre hajazó? ^^" Az eredeti címben annyira benne van a film lényege, a magyar meg ez a szokásos "standardcím", fel sem kelti a néző kíváncsiságát.)

Tetszett! :D A látványvilág nagyon rendben van, a téma fontos és jól be lett mutatva, az meg kifejezetten bejött, hogy nem csak emberek dumálnak benne végig, hanem időről-időre úgymond a "méhek szemszögéből" látjuk az eseményeket. Túl sok új infót mondjuk számomra nem tartalmazott a film, de ez nem jelent semmit, mert aki amúgy ennek nem olvasgatott utána szabadidejében, az tuti meg fog lepődni sok dolgon, 1-2 újdonságot pedig még nekem is hozott. Persze a téma miatt elég szomorú, komor és helyenként sokkoló is a film, de idiótán is festett volna, ha valami "vígjátékot" hoznak ki belőle. És mivel ez nem Hollywood, ezért még igazi happy endről sem beszélhetünk a legvégén. Ettől szerintem még bátran nézze meg mindenki (vagy akár éppen ezért), akinek amúgy nincs dokumentumfilm-allergiája. XD Ja, és a hatos korhatárkarika senkit ne tévesszen meg, felnőttek számára is teljesen élvezhető és tanulságos film, sőt, nem is éreztem úgy, hogy elsősorban kicsiknek szánnák. (Értsd: köze nincs az ilyen debilségekhez, amik még úgy is cikik, hogy valószínűleg egy 6-10 éves korcsoport volt a célközönség.)
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2013.05.12. 21:17

Made in Hungaria

Egy film a Hungária együttes alakulásáról, melyhez átvettek elemeket a valós eseményekből is.
Igazából nem állítom, hogy egyöntetűen jó film volt. Sokáig vacilláltam is, hogy melyik topicba írjam (kár, hogy nem inkább egységes filmtopic van, mert így muszáj értékelni a filmeket :S ), de végülis a hangulata miatt ide kerül.

Voltak benne jó jelenetek, nekem extra, hogy a főszereplő színész hasonlít Mikára, a zene természetesen jó volt, és a korszakot is tök jól bemutatta, mármint nem éltem benne ([szerk] és már előre olvastam Wikipédián, hogy mennyi dolog nem passzol a korszakba [/szerk]), de nekem tetszett. :D

Ami gáz volt, hogy vegyesen voltak benne rém komoly ÉS szándékosan elbaromkodott jelenetek, amitől nehéz volt akár komolyan akár poénra venni. Például ha az elejétől fogva a valóságtól elrugaszkodott gagvígjátékként kezelte volna magát a film, akkor nem nézek döbbent értetlenséggel azon a jeleneten, hogy ököllel leütik a csajt, az meg dalolva-táncolva pattan fel, eljár a leütőjével egy rockie táncot, majd az véletlenül úgy megdobja, hogy kiesik a harmadikról, pont a kocsiba. -___-
És ezek után vegyek komolyan egy deeeep depis jelenetet "a Rönével", aki amúgyis a legellenszenvesebb karakter volt az összes közül, és még sajnálnom is kellett volna.
Meg mondjuk az egész szerelmi szál egy erős beleerőltetés volt, nagyon amerikai gondolkodással próbálták összerakni a filmet. ^^;

De összességében mégis inkább pozitív irányba lendül a film, és tuti jobb volt, mint az átlag magyar sikerfilm nanapság.

Egyébként szívesen fogadok ajánlásokat mai magyar JÓ filmekről. Biztos vannak, csak nem a sikerlistán.

Szerkesztés: Hehe, utánanéztem, és meglehetősen megosztó film. :D Jóóóó, tényleg tele volt hülyeségekkel, meg egyáltalán nem korhű elemekkel, de engem valahogy mégis szórakoztatott. :P Persze mindig is tudtam, hogy az én elvárásaim nem valami magasak...
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5974
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.05.21. 16:50

A mordályos nyul írta:Egyébként szívesen fogadok ajánlásokat mai magyar JÓ filmekről. Biztos vannak, csak nem a sikerlistán.
Most ami így beugrik, az az Argo, a Kontroll és a Sherlock Holmes nevében, amik ilyen 2000 utániak és szerintem meglehetősen jók. (Az első agyament akcióvígjáték, de tudja magáról és ettől rohadt vicces, a második sokak szerint a legjobb magyar film a rendszerváltás óta, főleg, hogy nem vígjáték, ami a magyar filmek 90%-a lenni szokott, a harmadik pedig ifjúsági film, ilyet sem láttunk vagy 20-30 éve, pláne jót nem.)

A Made in Hungaria meg nekem is kellemes csalódás volt, bár én eleve úgy ültem neki a megosztó vélemények miatt, hogy vagy tetszeni fog, vagy a gagyiságai miatt fogom végigröhögni. XD Végülis a kettő keveréke volt talán az élmény, de összességében mindenképp pozitív. Persze az várható volt, hogy lesz benne egy nagy adag Fenyő Miki + Amerika reklám és néha tényleg elég hülyén oldották meg a szöveges és a dalos részek közötti váltást, de még így is bejövős volt a film, olyan kellemesen szórakoztató és helyenként aranyosan bugyuta. :)
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2013.05.22. 19:59

Nem a Fenyő Miki + Amerika reklám volt a baj, sőt, az adta az ízét az egésznek.
Kép

dani576
Profi
Profi
Hozzászólások: 255
Csatlakozott: 2010.07.16. 08:48
Nem: Férfi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: dani576 » 2013.05.24. 17:40

A mordályos nyul írta:Egyébként szívesen fogadok ajánlásokat mai magyar JÓ filmekről. Biztos vannak, csak nem a sikerlistán.
Taxidermia pl., ez úgy összességében a legjobb magyar film, amit valaha láttam. Beteg és undorító, ez tény, kell hozzá gyomor, de számomra minimum felejthetetlen élmény volt. A rendező, Pálfi György mocskosul zseniális. Másik filmje, a Hukkle is egész jó, szintén az "elszálltan mesteri" kategóriába találkozik.

Egyébként amit újabban láttam és egész jó: A Very Harold & Kumar 3D Christmas, azaz Kalandférgek karácsonya. Én vagyok olyan paraszt, hogy nagyon is tudjam élvezni az effajta alpári hulladék vígjátékokat, és habár az egész Kalandférgek széria nem egy nagy cucc, a 3. rész meg különösen gagyi olykor (pl. pofán lőtt Mikulás), azért akad egy-két megmosolyogtató poén. Kicsit tirpák, kicsit pénzsóvár, de egy unalmas estére tökéletes, már csak Danny Trejo nyúlfarknyi jelenléte miatt is.

Aztán...

Philosophy of a Knife: na ez már kicsit undergroundabb. A rendező, Andrey Iskanov amúgy sem egy egyszerű arc Gvozdi című munkájának végén gyakorlatilag kifolyt a nyálam, annyira moslék lett tőle az agyvelőm. Erről a négy és fél órás eposzról meg talán annyi is elég lenne, hogy pusztán a hangulata miatt képes voltam végigülni az egészet egyhuzamban, tanulmányozva az orosz nyelv szépségeit. A film afféle ál-doksi, egy második világháborús japán fogolytábor életét és az ott lezajlott emberkísérleteket mutatja be archívnak beállított képekkel. Némely esetben ugyan nagyon látszódik az olcsóság, de a jelenetek többsége elég hatásosra sikeredett. Aki rajong a gore-ért, vagy szimplán kíváncsi valami különlegesre, ne hagyja ki.

Moon Breaker
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 177
Csatlakozott: 2011.07.08. 06:32
Nem: Férfi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Moon Breaker » 2013.05.24. 21:36

Iron Man 3. - kb. mint az előző 2rész, ku*va jó! :D

Válasz küldése