Sorozatok

Filmek, sorozatok, animék a TV-ben, moziban.
Avatar
Ayla
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1943
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2012.09.11. 13:03

hmm.
nekifogtam egy amerikai sorozatnak... amire a haverom már két hónapja próbál rábeszélni.
Én amúgy nem nézek ilyesmit, sőt hasonlót sem DE EZ VICCES ÉS JÓ XD

Queer as Folk
Helyszín Pittsburg, hőseink pedig a szivárványszínű zászló alatt gyülekeznek.

Azthiszem ennyi elég is. XD

Meglepően humoros, reális és nem pornó. Ha valami yaois neki akar fogni akkor mondjuk olyan szintű meztelenséget lát mint a Young People Fucking c. filmben.
Fontos megjegyeznivaló: nincs benne melodráma. Ha jól tudom az ázsiai ilyesmik meg csak melodrámák. Na ez nem.

Note: végre nem kell tizenakárhanyadjára megnézzem a Jóbarátokat, mert ez elég hasonló csak kicsit másabb XD
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Andro » 2012.09.19. 16:10

Revolution

Nos, egy rész alapján még nem nagyon tudok mit mondani. Tetszik, hogy végre egyszer a jövőbeli világ nem koszos, mocskos, és nem arról szól, hogy mindenki szenved, se víz, se kaja, csak sivatag, de benzin van. Bár a főszereplő csaj afféle női Rambo, ami nem nyerte el a tetszésem. Habár a környezetet, és a történetet figyelembe véve, erre szükség van. Viszont a jelleme irritál, de nagyon. Maga a történet érdekes, az alapszituáció még el is képzelhető a jövőben valamikor. Mivel még csak egy rész ment le, nem tudom, maradok-e, vagy hagyom a fenébe. Pár epizódot tuti megnézek még, aztán döntök. Csak ne olyan legyen, mint a Terra Nova, mert akkor négy résznél tovább nem húzza nálam.

Heartland

Most kezdtem neki ennek az M1-en is most futó sorozatnak. Csak én angolul ugye. Nem rossz, kellemes kis családi sorozatnak tűnik, amely ezúttal egy farmon játszódik lovakkal, meg egy családdal, barátokkal, stb. 2007-es, Kanadában már a 6. évadot forgatják, szóval, lesz mit behozni majd. De egyenlőre maradok még pár részre. Aztán meglátjuk.
Kép

Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Andro » 2012.10.01. 14:31

Végre Once Upon a Time és Revenge második évad!

OUAT nagyon jól kezdett, a második évad legalább olyan erős, mint az első volt. És igen! Végre megvolt az a csókjelenet, amire az első évad óta vártunk! *.*

Revenge felemás nálam. Sok szappan, kevés izgalom, bár azért némi pozitívum, hogy a karakterek némelyike változott, mégpedig előnyösen. Reméljük, a következő epizód jobb lesz.
Kép

Avatar
Andicilin
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2010.10.31. 11:14
Nem:
Tartózkodási hely: Sötét sikátor
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Andicilin » 2012.10.04. 15:59

Szavazás arról, hogy milyen új koreai sorozat legyen az MTV-n:
http://elhaym.wordpress.com/2012/09/30/ ... rozatok-8/
"Csúcs ez az érzés, de csak annak, aki az, ami!"

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2012.10.04. 16:48

Én már leadtam a magam kis ajánlását. De most akkor a szavazás eredménye el lesz küldve az M1-nek?
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2012.10.05. 10:24

Pár napja voltam filmezni Titkosnál, és végigpörgettük a lehetőségeket, ami közül elég nehéz volt válaszani, mert mind nagyon igéretes volt. Mire megkérdeztem Titkost, hogy neki mihez volna kedve? Ő némi gondolkodás után azt felelte, hogy ha választhat, akkor inkább mutatna nekem egy epizódot a Doctor Who-ból.
Bevallom, először kicsit húztam a számat. Egyrészt, mert nem volt kedvem sorozatot kezdeni, és reméltem, hogy a sok jó film közül nézhetünk végre valamit, másrészt meg a tévében elkapott néhány epizód nem nyűgözött le túlzottan, persze mivel elég évadzáró volt, meg rész közepe, kábé azt se tudtam, mi a szösz történik. (Persze azért tervben volt, hogy elkezdem, majd valmikor 10 éven belül. :P )
De végül belementem.

Az első percekben legalább kétszer éreztem késztetést, hogy hangot adjak a háttérzene iránt érzett instant szeretetemnek. Egyébként a 11-es doki első epizódja volt (a számozást meg évadokat tartsák fejben a fanok, nekem egyelőre nem megy). Az epizód után megkérdezte Titkos, hogy akkor melyik filmmel folytassuk? Mire azt válaszoltam: "Inkább nézzük a következő epizódot!!! :3 "
Mivel igazából nem voltak elvárásaim meg semmi, nem tartom helyénvalónak azt a megállapítást, hogy "Kellemesen csalódtam", de mégis valami hasonló történt. Nem számítottam rá, hogy ennyire be fog jönni! Három epizódot néztünk, és bár nem volt mind olyan, amibe ne tudnék belekötni, igazából úgy érzem, hogy hülyeség lenne, mert a sztori jó, a karakterek jók, a poénok jók, tökéletes meg úgysem lehet semmi. :) Hogy mikor tudom majd folytatni, még nem tudom (kell hozzá idő és szabad hely a gépen), de már meg vagyok véve!
Kép

Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Andro » 2012.10.05. 14:02

Andicilin írta:Szavazás arról, hogy milyen új koreai sorozat legyen az MTV-n:
http://elhaym.wordpress.com/2012/09/30/ ... rozatok-8/
Én is küldtem neki egy kis listát, mit látnék szívesen az M1-en. De úgyis csak történelmieket fognak adni.
Kép

Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Andro » 2012.10.05. 14:16

Én most ezeket nézem:

Revolution:
Három rész után vegyes érzéseim vannak. Az alapszituáció jó, a világ érdekes, csak keveset mutatnak belőle. A főszereplő lány irritál mind a nézésével, mind az egész jellemével. Legszívesebben fejbe csapnám egy ásóval, és elásnám valahol a vadonban. A sorozatot minden kétséget kizáróan Miles bátyó, Nora és a Giancarlo Esposito alakította katona viszi a hátán. A harci jelenetek hol erősek, hol lagymatagok, a történet meg nem igazán akar még kibontakozni, bár nem is várom, hogy 5-6 résznél előbb megtudunk bármit is. Bár már ellőttek pár poént, amit szerintem később kellett volna, de nem baj. Még maradok pár részig, aztán meglátjuk.

Once Upon a Time második évad:
A második évad erősen kezdett, ahogy azt elvártam tőle. Új karakterekből mindjárt hármat, sőt négyet is kaptunk. Itt van Mulan, aki már ellenszenves nekem, bár még nem is nagyon csinált semmit. Aurora a tipikus hercegnő, aki mindent megtesz a hercéért, és legalább nem rinyál. Bár ezt egyik hercegnő sem tette ebben a sorozatban, amit dicséretesnek tartok. Fülöp herceg meg hát... én sajnáltam szegényt a rész végén. Remélem, visszakapjuk még. A negyedik új karakter meg olyan titokzatos, hogy nem is tudjuk, ki ő, bár nekem van egy tippem, ki lehet a rész elején felbukkanó férfi.
A rész maga amúgy nagyon pöpec, pont ott folytatódik, ahol az első évad véget ért. Kapunk jó pár RumplestiltskinXBelle, valamint HófehérkeXJames jelenetet, és ugye ha már az átok megtört, akkor Emma is találkozik a szüleivel. A nagy családi összeborulás kifejezetten jól sikerült jelenet lett, mindenki úgy reagált, ahogy el lehetett várni.
A Wraith úgy néz ki, mint egy dementor a HP-ből. Nem vicc, elsőre az jutott eszembe, hogy az írók túl sok HP-t néztek, de a lény kifejezetten illett a részbe. A rész vége meg igazi WTF, amit nem vártam volna. Jó kis csavar volt,és kíváncsi vagyok, hogy Emma mit kezd most egy teljesen új világban. James pedig ismét lecsúszott egy hősi tettről. Szegénykém.

Revenge második évad:
Amilyen felemás volt az első évad vége, olyan megdöbbentően erős lett a második évad első része. Még én is meglepődtem, ugyanis nem vártam volna egy gyenge vég után erős kezdést. De hát ugye, csodák néha vannak. Kíváncsi vagyok, vajon a sorozat tartja-e a színvonalat, vagy megint átmegyünk laposkább szappanoperába, mint az első évad közepe táján történt. Remélem, nem, bár ahogy látom, a készítőknek van még pár trükk a tarsolyában. Halottnak hitt személyek, Emily múltjának több részlete, új karakterek, régi ismerősök, és a bosszú folytatódik. Alig várom.

666 Park Avenue:
Furcsa, milyen gyengén kezdett a sorozat, pedig az alapötlet kiváló. Egy elátkozott bérház, furcsa tulaj, még furcsább lakók, akiknek mind valami közük a tulajhoz. Ráadásul egy kedves, fiatal pár, akik az új épületmanagerek lesznek. A rész eleje borzongatóan indul, és bár van egy kis szappan a dologban, mégis végig marad a borzongató érzés a rész alatt. Rég volt, mióta jó misztikus sorozatot találtam, és úgy érzem, ebbe érdemes volt belekezdenem. Várós a második rész.

LOST:

Igen, nekiláttam, és 12 részen vagyok túl. Először nem tudtam, mit lehet enni azon, hogy egy rakás ember egy lakatlan szigetre kerül, de mára már engem is beszippantott a Lost világa. Meg kell mondjam, nem bántam meg, hogy nekiláttam megnézni, mert tényleg jó sorozat, nem csoda, ha annyian imádják még most is. Érdekes maga a sziget, a különböző karakterek, akik közül mindenkinek van valami rejtegetnivalója. És persze az a valami is furdalja az oldalam, ami a szigeten rémisztgeti az embereket. Szóval, nézős nálam.
Kép

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2012.10.05. 16:59

Andro írta:Én is küldtem neki egy kis listát, mit látnék szívesen az M1-en. De úgyis csak történelmieket fognak adni.
Már most van nekik talonban egy főzőcskézős romantikus vígjátékuk is, csak egyelőre még nem tudni, hogy mikor akarják levetíteni. ^^
Kép

Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Andro » 2012.10.05. 19:05

Igen, tudom, a Pasta, amit elvileg idén ősszel fognak kezdeni adni. De addig még a Yi San-t is le kéne adni. Az meg még eltart egy ideig.
Kép

Avatar
Kashim
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 457
Csatlakozott: 2007.09.20. 14:07
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Kashim » 2012.10.16. 22:24

A Korona Hercege minden mennyiségben! XD
Eleinte úgy voltam vele, h unatkoztam és azért néztem, de most már befejezem, ha törik ha szakad! :LOL:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kashim 2012.10.17. 10:32-kor.

Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Andro » 2012.10.17. 06:59

Én most belekezdtem ebbe az Arrow c. sorozatba. Hát... a pilot nem fogott meg túlzottan. Olyan túlzottan modern Robin Hood - bár a íj és nyíl maradt -, és Robinson Crusoe szaga van a dolognak. A történet még érdekes is lenne a hatalmas titokkal, mindössze maga az alapszituáció elcsépelt, és a tálalás is kissé unalmas. Plusz, túl sok szereplőt vonultattak fel már az első részben.

666 Park Avenue viszont határozottan kezd izgalmas lenni a harmadik résszel. Bár most lényegesen kevesebb volt a borzongás, de a légkör adott, szóval várom a folytatást.

Once Upon a Time második évadjáról is csak jókat mondhatok eddig. A harmadik rész inkább sírós volt, de gyönyörű. Lancelotban csak az zavar kicsit, hogy néger. Semmi kifogásom ellene, csak furának találom. Emma pedig ismerkedik az igazi Mesevilággal. A következő részben pedig jön Hook!

A Korona hercege c. doramát viszont én dobtam az 59. résznél. Nekem már túlontúl unalmassá vált. Talán ezért nem is nézek mostanában koreai doramákat, főleg nem történelmit. Túl hosszúak, és húzzák, mint a rétestésztát.

LOST: Végre eljutottam a második évadig. Bár azt még nem nézem, de az első nagyon izgalmas volt. Már nagyon kíváncsi vagyok, mi is az a valami a szigeten, és kik azok a többiek, akikről Danielle mesélt.

Twin Peaks: Második évad fele után járok, és egyre izgalmasabb. Inkább misztikus, néha nem mindent értek, de talán jobb is. A végére úgyis minden ki fog derülni. Ha meg nem, akkor így jártam.
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5712
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2012.11.11. 17:47

My Little Pony: Friendship is Magic S3

Tegnap indult a harmadik szezon, a duplarészt rögtön egy nap alatt darálták le és 1-2 kisebb hibát leszámítva úgy néz ki, eddig tartja a színvonalat. :D
Kép

Avatar
Andicilin
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2010.10.31. 11:14
Nem:
Tartózkodási hely: Sötét sikátor
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Andicilin » 2012.11.14. 16:56

"Csúcs ez az érzés, de csak annak, aki az, ami!"

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2012.11.20. 13:44

Pillangóhatás másképp. Nyugi, az intró előtti rész ne ijesszen el senkit. XD
Kép

Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 947
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41
Nem:
Tartózkodási hely: A várban, melynek neve AAARRGGHHH
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby » 2012.11.20. 15:00

Nézni kéne ezt a sorozatot.
Kép
It's a giant mushroom! Maybe it's friendly!!
"Shingle again? Didn't we have roofing material for dinner last night?"
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.

Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos » 2012.12.01. 10:48

Battlestar Galactica: Blood and Chrome

Kiváló sorozat még azoknak is akik az eredetit nem ismerik. Az eredeti sorozat Adama admirális fiatal kori énjét kíséri végig a sorozat amin egy különösen veszélyes küldetést hajtanak végre egy kis csapattal az első Cyclon VS Terran háborúban.

Kép

1. rész

http://www.youtube.com/watch?v=pT79x4qM ... ature=plcp


Halo 4: Forward Unto Dawn

Nem kapcsolódik közvetlenül a Halo történetéhez de jó kis mellékszál. Egy ifjú újoncokból álló ODST csapat története. ODST (Pokolugrók) az egyik legkeményebb osztag a UNSC-nél (emberi szövetség seregei kb. ^^) . Utalásokon kivűl szerintem ez is élvezhető önmagában bárkinek aki szereti a háborúsdis filmeket.

Kép

1. rész

http://www.youtube.com/watch?v=BfJVgXBf ... ature=plcp

H+

Igen erről már meséltem nektek mostanra a sorozat teljes egészében kijött. Neurál implantokkal képes az emberiség kapcsolódni a internetre ami egy támadás folytán világ méretű katasztrófává terebélyesedik.

Kép

1. rész

http://www.youtube.com/watch?v=ZedLgAF9 ... ature=plcp

Avatar
Ayla
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1943
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2012.12.06. 13:41

Kb. két hete láttam egy Supernatural félrészt... kifejezetten vontatott volt. Erről eszembejutott a Heroes, úgyhogy most azt nézem újra. Még jó, hogy alig emlékszem rá...

De én Supernaturalt akartam nézni. Valaki győzzön meg XD
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 947
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41
Nem:
Tartózkodási hely: A várban, melynek neve AAARRGGHHH
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby » 2012.12.06. 13:58

Attól függ, melyik Supernaturalt. Ha az első 3 évadot, akkor azt mondom, ne is késlekedj! Ha 4-5-ös évadot, akkor azt mondom, végülis, miért ne, érdekesek. Ha a 6-7-es évadot, akkor azt mondom: nézz valami mást. Bár barátnőm, aki képes volt magát végigrágni a hetes évadon, azt mondja, az utóbbi vége annyira nem is gáz. Mármint a teljes évadhoz mérve.

Edit:
Ránéztem a 8as évad promójára.
"The biggest Horror on TV returns for another season." Háááááááááááááááát, ezzel tudnék vitatkozni. Ez a sorozat az első 2-3 évadban volt jó horror, a többiben meg sablon. Jó, az 5. évadig egész jó (utána meg Crowley az, aki a pálmát viszi), de horror egyre kevesebb. Hiába, a nagy angyali-démoni háborúl beillenek természetfelettinek, de horrornak? Semmiképp. Bakker, még a Stigmata is ijesztőbb helyenként!
Kép
It's a giant mushroom! Maybe it's friendly!!
"Shingle again? Didn't we have roofing material for dinner last night?"
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.

Avatar
iskariotes
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 978
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2012.12.28. 23:27

Bár már régebben is láttam belőle pár részt, most karácsonyra anyum megkapta az Elnök Emberei (West Wing) című sorozatot és így két nap alatt két évadot simán végig néztünk :D [Ja igen a sorozat a kilencvenes évek végén a kettőezres évek elején játszódik egy fiktív elnök közel valós mindennapjait mutatja erősen a kommunikáció szemszögéből.]
A sorozat nekem tetszik, a szinkronhangok is jók és a szereplők is megfelelőek.
Ami számomra nem tetszik, hogy az elnök túl tökéletesre van készítve. Szóval közgazdasági Nobel-díj, kongresszusi tagság, kormányzói állás plusz végül elnökség hát ez így már kicsit sok.
Másik negatívuma a dolognak, hogy a fordítás néha tragikusra sikeredett (egy párbeszéden belül valakinek a lánytestvére előbb a nővére majd a húga lett).
Akik érdeklődnek az Amerikai belpolitika iránt vagy csak úgy érdeklődik az ilyen típusú filmek/sorozatok iránt és még nem látta ezt azoknak ajánlom:)
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Andro » 2013.01.07. 17:09

Nekiláttam a Trónok harca c. sorozatnak. Csak jókat hallottam, és gondoltam belenézek. Megérte, maximálisan megérte belekezdenem, mert egy rész után megfogott. Nagyon jól van felépítve a világ, a történet, a helyszínek, a dialógusok is a helyükön vannak. A színészi alakítás is jónak mondható, nagyon tetszenek a különféle karakterek. Szóval, nézős marad.

Ezen kívül most újranézem a Buffy, a vámpírok réme c. sorozatot is, és jelenleg a negyedik évadot taposom. Még mindig imádom, bár sok minden már kiesett, viszont így élvezetesebb.
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2013.01.07. 19:26

Andro írta:Csak jókat hallottam
Hehe, mert az én kritikámat nem olvastad. :knife:
Kép

Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 947
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41
Nem:
Tartózkodási hely: A várban, melynek neve AAARRGGHHH
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby » 2013.01.07. 21:42

A mordályos nyul írta:
Andro írta:Csak jókat hallottam
Hehe, mert az én kritikámat nem olvastad. :knife:
LOL ENNEK NEKIESEK.
Kép
It's a giant mushroom! Maybe it's friendly!!
"Shingle again? Didn't we have roofing material for dinner last night?"
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.

Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 947
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41
Nem:
Tartózkodási hely: A várban, melynek neve AAARRGGHHH
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby » 2013.01.11. 01:30

"- Volt egyszer egy nagynéném, akit Odin elátkozott. Áldozatot kellett bemutatni azzal, hogy a világvégére hajózik.
- És működött a dolog?
- Nem tudom. Szerintem meg sem találta, mert mindig az ellentétes irányból került elő."

ÁÁÁÁHHHÁÁÁHÁHÁHÁHÁÁÁÁ!!!! XDDDDDDDD

Dragons: Riders of Berk. Besírok rajta.
Kép
It's a giant mushroom! Maybe it's friendly!!
"Shingle again? Didn't we have roofing material for dinner last night?"
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5712
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.01.16. 08:06

Meeten megkínoztak múltkor ezzel az Adventure Time nevű szörnyűséggel (értsd: végig kellett szenvednem két epizódot XD) és nem tudom, hogy az eredeti netes fanmade sorozat jobb-e ennél (bár amennyi rémlik belőle, nemigen, sőt...), de ez a TV-be szánt verzió valami akkora acid trip, hogy olyat még nem láttam. Elsőnek ott van az egész rajzolási stílus. OK, tudom, hogy itt szándékosan hagyták meg az eredeti websorozat dizájnját, de attól még szvsz az egész ocsmány és ritka igénytelen. Most így elsőre ahhoz tudnám hasonlítani, mintha meganimálnál egy Égből pottyant mesék részt, tudjátok, amibe óvodás gyerekek küldték be a megrajzolt karaktereiket... Ráadásul ezzel félig maguk alatt vágták a fát, mivel az arckifejezésektől kezdve kb. mindent átvettek az eredeti sorozatból, viszont ez egy csomószor hülyén vette ki magát. Pl. ha a srác dühös, bevág egy ilyen trollface-es "le fu-!"-ra emlékeztető fejet, szinte látom magam előtt, hogy itt tuti valami "FUCK YOU!" vagy hasonló durva mondat lenne, de mivel ezt egy gyerekeknek szóló rajzfilmbe (mert a két rész színvonala alapján ez tuti nem készülhetett másoknak) nem tehetik bele, ezért valami sokkal "ártatlanabb" mondatot mond, így viszont az egész olyan hatást kelt, mint amikor nézel egy átszinkronizált filmet és tudod, hogy eredetiben totál nem azt mondja. (Kb. mint a magyar Sailor Moon-ban, amikor van az a "klasszikus" "El innen, te mocskos férfi!" és közben Usagi szívecskés fejet vág. XD Ugyanilyen feeling volt, csak enyhébb verzióban. XD)

De ugye a grafika még nem minden, attól még simán lehet jó, nézzük hát a cselekményt! Hát...az a baj, hogy kb. a grafikával van arányban. Oké, hogy vannak ezek a "don't think, feel" sorozatok, de pl. egy Panty & Stocking ehhez képest egy tolkieni kidolgozottságú történettel bíró eposz. Esküszöm ha valamihez, akkor ehhez nem csak a készítőknek kell rajzolás közben beszívva lenniük, de a nézőknek is, mert úgy talán logikus lesz az a káosz, ami az egész sorozatot uralja. Egyik ilyen "epic win" volt, hogy a sorozatban vannak hercegnők. Az egyik úgy néz ki, mint egy lila kocsonya, és noha hercegnőként hivatkoznak rá, Kerekes József a hangja, de közben azért elvileg barátnője van. THE WHAT? Most akkor leszbikusok, vagy mi van? XD Vagy pl. "hatalmas" volt az a rész, amikor a "jégkirály" (ja igen, ebben a sorozatban majdnem mindenki király vagy hercegnő, vagy ilyesmi, feel the fantasy-factor!) bezáratja őket a börtönbe és noha ugyanannak az epizódnak az elején random tudták változtatni a karakterek a méretüket (nyugi, egy adagnyi LSD után biztos ez is értelmet nyer), a börtönben csak sírnak, meg idióta trükköket eszelnek ki, hogy a fazont hogyan kéne rászedni, hogy megszökhessenek. Én hülye tényleg arra gondoltam, hogy legalább megpróbálják az óriássá növést, hátha kitörhetnek a cellából vagy ilyesmi, de a francokat... Két részt néztem meg, ebben négy történet ment le (no offense, de csalhatatlan jele egy sorozatnak, hogy nem lesz az igazi, ha a készítőknek annyi ötlete sincs, hogy egy 20-25 perce elegendő folyamatosan történetet vagy akár csak eseményláncolatokat kitaláljanak, persze biztos van kivétel, de eddig olyanokat ritkán láttam), de talán egyetlen egyszer kezdtem röhögni, akkor is már kínomban: amikor "hőseink" megmentenek három goblinszerű izét egy lávaveremből, azok meg elkezdenek nagymamákat zaklatni. Ez a minden logikát nélkülöző és totálisan értelmetlen jelenet valahogy a maga drogos módján vicces volt és hangosan röhögni kezdtem, de ekkor már 25 perce nyomatták az agyamba a tömény drogot a vászonról, így lehet ez is belejátszott. (Előtte volt egy piszok gyenge zombitámadást parodizálni akaró epizód, meg egy szintén hasonlóra építő rész, ahol az volt a "nagy sztori", hogy megharapta a kutyát a kocsonya és ha nem szerzik meg az ellenszert időben, ő is kocsonyává változik.)

Amúgy hallottam olyanokat, hogy ez elvileg RPG/fantasy paródia akarna lenni, nem tudom, annyira nem ástam bele magamat az eredetibe, de a TV-s sorozat ez a szokásos "összerajzolok minden baromságot a legcsekélyebb logika nélkül, mindezt két fillérből!" sorozat, amiket általában ki nem állhatok, de ez még azok között is "előkelő" helyet foglal el. (Bocs a fanoktól, amúgy ha jól tudom, nagyon népszerű.)
Kép

Válasz küldése