Sorozatok

Filmek, sorozatok, animék a TV-ben, moziban.
Avatar
Kayama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 133
Csatlakozott: 2007.04.11. 17:32
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Kayama » 2016.11.04. 17:33

Hikari írta:Westworld. Nézi valaki?
Jó kis sorozat, engem az angol Humans-re emlékeztet. Kíváncsi vagyok, hány évad lesz majd belőle. Mert ha a feketeruhás megtalálja a labirintusát (ami nyilvánvalóan olyan hely, ahol az androidok is ölhetnek), nem tudom elképzelni, hová vihetik a cselekményt.
Azaz de, jön Arnold a főgonosz, akinek Hopkins csinált a halálakor robottestet és megpróbálja megsemmisíteni a parkot a lázadó gyilkos robotokkal. Vagy valami ilyesmi. :vigyor: Szóval erősen várós.

Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2013
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2016.12.15. 10:14

Figyelmeztetés: az alábbiak, mind 1900 és 1925 között játszódnak.
Másodjára néztem végig a Downton Abbey-t. Másodjára is jó volt, másodjára még több mindent vettem észre, no nem a történetben, hanem díszlet s társai :D

Ezen beindulva megnéztem a Mr. Selfridge első és második évadját. Nekifogtam a harmadiknak, de már a legelső rész túl nyomi volt.
Viszont a Mr. Selfridge közben, hogy kövessem az idővonalat megnéztem a Suffragette-et. Ez utóbbi mozifilm. H akarnék róla hosszabban, írni akkor a Milyen jó filmet láttál mostanában topikba kerülne.

Még nem döntöttem el, végignézem-e a Mr. Selfridge-et, mert történetileg nem érdekel, de történelmileg igen, stílusilag igen.
Mindenesetre már csak napok kérdése és fogok neki a Peaky Blinders-nek. Igen, a fejemben már most félutcai tróger angol akcentussal olvasok fel angolul párbeszédet. Mi lesz ezután, mates?

Aki egyikkel sem ismeretes, azoknak röviden:
Downton Abbey: barátok közt egy nemesi házban, arról, hogy ki nézett kire hány szempillantással két hónap alatt. Mindez vidéken, Angliában.
Mr. Selfridge: Egy amerikai üzletember, ahogy felhúzza az első igazi áruházat az Oxford Streeten.
Suffragette: valós eseményeken (!actual igazi felvételeket vágnak be!) alapuló dráma, ami a nők szavazati jog eléréséhez történő felkelést mutatja be.
Peaky Blinders: az utca legényei, a porban, a nem tehetősek és kártyások között. Szintén Angliában.

Fentről lefelé haladva a ranglétrán. : )
Esetleg ha tudtok ajánlani filmet vagy sorozatot ami szintén ebben a 25 évben játszódik és nem szabad kihagyni, azt nagyon szívesen várom. Nem muszáj brit legyen, de azok előnyben. Máskülönben ez egy nem tervezett dolog volt, de mostmár, miért ne?

Doctor Who - Season 7
Még nem jöttem rá miért idegesít Clara. De idegesít.
A 11-es Doki, pedig szétesettebb, mint valaha...
De azért igyekszem felzárkózni a sorozattal.

Gravity Falls
Ezt már régebben láttam, de most újra-újranézek egy két részt. Laikusoknak: ez egy "mese", mely a Disney csatornán volt vetítve.
Gyakorlatilag thriller. :dirr:
Egy ikerpáros nyaráról szól, amint mindenféle kalamajkákba kerülnek egy isten háta mögötti településen egy erdőben. Fantasztikumok során át, természetesen a világot is megmentik a "mese" végére.
Mindenkinek ajánlani tudom. A "mesében" van vagy 5-6 féle titkosírás és annyi nyom/jel elszórva mindenhol, hogy külön fórumok születtek ezek kielemzésére. Egyszer néztem utána jobban, de még nekem is "magas" volt, követni. Nem, hogy a Disney channel-t követő 8 éveseknek... szóval hajrá!
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.02.13. 22:12

Na, akkor ha már így feljött ennyi sorozat, gyorsan én is véleményezem őket. :)

1. Samurai Jack-ből én soha egy részt sem láttam, de ez a trailer tény, hogy nagyon királyul néz ki. :D

2. A Hotel Transylvaniát én bírtam, mondjuk lehet az is belejátszott, hogy engem meg jobbára a régebbi Tartakovsky rajzfilmek hagytak hidegen.

3. A Korgoth szerintem marha jó volt, pedig nekem ez a toilet humor általában nem jön be, de itt az egész cucc nagyon betalált. Csodálom is, hogy a pilot után egyből ment neki a kasza, pedig igazi "amcsi humor", ők imádják az ilyen stílusú cuccokat... :dirr:

4. A Mr. Pickles érdekes, anno belenéztem, aztán így személy szerint "kaszáltam" egy fél epizód után, viszont múltkor pont havernál már nem is tudom hogyan előkerült ez a sorozat és azon kaptuk magunkat, hogy nyolc részt lenyomtunk egyben. XD Jó, továbbra sem lett egy olyan cucc, amivel huzamosabb ideig tölteném a szabadidőmet, de volt 1-2 meglepően eltalált epizódja, pl. a (talán hatodik) Péntek 13-as paródia-részen szétröhögtem magam. XDDD ("Cheeseman-cheeseman-cheeseman!" :lol: )
Kép

Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1042
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2017.02.14. 21:52

Mr. Pickles... Az öncélú erőszak, brutalitás, aberráció ne továbbja, de pont ezért tetszik. Az első évada szerintem kellemesen üdítő őrültség volt, a másodikból már kezdtek visszavenni, és inkább a kimértebb vonalat tették be, minha csak rájöttek volna, hogy egy hamar már nem lesz olyan tabudöntögető gondolatuk, amit ne tudnának kiforgatni (mert azért valljuk be: a pedofilos rész azért meredek volt), és inkább nekiálltak valami sztoriféleséget alkotni. Most lehet ezt fűzik tovább, de kíváncsi vagyok mit fognak az asztalra tenni.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2293
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.02.15. 18:58

Erről a Mr. Picklessről most hallottam először, majd gyors utánajárás (és némi sejtés) után konstatálnom kellett, sajna már elmúltam 15 éves, és egy végtelenül öncélú bullshit-festen kívül nem látok ebben az izében mást. Kicsit olyasmi ez, mint a Happy Tree Fails Friends, igaz, ez már középsulisként is meglepett, mit eszik ezen mindenki...

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 482
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Leara » 2017.03.04. 20:50

Mostanában jóval több sorozatot nézek, mint animét (nem ártana javítanom az arányokon), szóval gondoltam véleményezném kicsit a legutóbbi élményeimet.

Dirk Gently's Holistic Detectivel Agency
Ó, te jó ég, hogy én ezt mennyire imádtam :D! Először egyfajta Doctor Who-pótléknak néztem ki, ha már olyan sokat kell várni a 10. évadra. Végül jóval több lett ennél, ami mondjuk nem tudom, mennyire volt nehéz, ha azt veszem alapul, hogy a Doctor legutóbbi részei nem voltak a legjobbak (pedig én azon kevesek közé tartozom, akik bírják Clarát, szóval nem vele volt bajom). No, de lényeg a lényeg, a Baccano! óta imádom az ilyen "miafrancvoltez" kezdéseket, ahol folyamatosan adagolják a puzzle darabkáit és a kezdeti össze-visszaságból egy nagy egész lesz a végére. Ráadásul már csak ez a jelenet is megér minden dicséretet (természetesen spoileres), nem is tudom már, hogy mikor nevettem valamin ennyit XD.A szereplőket is egytől egyig imádtam, még Dirköt is, pedig őt sokan idegesítőnek találják az elején. Egyelőre 8/10-re értékeltem, bár szívem szerint már most rányomnék egy 9-est, de majd inkább akkor, ha a második évad is hozza ezt a színvonalt (az esély megvan rá, mert érdekesen lett vége).

Westworld
Nos, lehet, hogy itt túl nagyok voltak az elvárásaim, de egyáltalán nem ütött akkorát, mint amekkorára számítottam. Soknak éreztem a 10 részt, talán 6-8 részben jobban átjött volna. Mondjuk ha valamire, akkor a színészekre nem lehet panasz, Jimmi Simpson kivételével mindenki remekelt (vele is csak azután volt bajom, miután kiderült a vele kapcsolatos fordulat... ahhoz egyszerűen nem volt elég karizmatikus). A legnagyobb bajom, hogy egy bizonyos fordulat miatt kissé ellentmond magának a sorozat + nem igazán kedveltem meg senkit (inkább csak olyan szereplők voltak, akik érdekeltek, pl. Ford meg a The Man in Black). Egyelőre olyan 6,5 pont körül mozog nálam, de megelőlegeztem neki egy 7-est, hátha a következő évad pozitív irányba billenti majd a mérleget.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.03.12. 15:37

Totál más téma, csak erről a "régi nagy kedvenc folytatást/ramake-et kap" dologról jutott eszembe: azt láttátok, hogy jön a Kacsamesék remake-je és még nem is néz ki rosszul? :) (Doctor Who bónusz: Dagobert hangja David Tennant lett. :D)
Kép

Avatar
Balus
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 113
Csatlakozott: 2016.03.15. 19:23
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Ankh-Morpork
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Balus » 2017.03.12. 22:43

Titkos írta:
2017.03.12. 15:37
Totál más téma, csak erről a "régi nagy kedvenc folytatást/ramake-et kap" dologról jutott eszembe: azt láttátok, hogy jön a Kacsamesék remake-je és még nem is néz ki rosszul? :) (Doctor Who bónusz: Dagobert hangja David Tennant lett. :D)
Ja, láttam, szerintem ígéretesnek tűnik. Eleve biztató, hogy a Gravity Falls (óriási kedvencem) több készítője is dolgozik a rebooton. Mondjuk a rajzstílust először furcsának találtam, mivel egyáltalán nem emlékeztetett a régi rajzfilmre, aztán utánaolvastam, hogy nem azt akarja imitálni, hanem a klasszikus Donald kacsa és Dagobert bácsi képregények stílusát.

David Tennantról meg annyit, hogy egy skót karakternek egy skót színész adja a hangját, az szerintem csak természetes. :D
"Soha ne feledd, ki vagy. Mert a világ nem fogja. Viseld páncélként, akkor nem árthatnak vele." (Tyrion Lannister)
~
Kritizátor/Twitter/MAL

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Péter » 2017.03.19. 11:45

Mr. Pickles: Igazából tényleg az vele a baj, hogy rettenetesen öncélú az egész, azon kívül viszont nincs benne semmi. Hiába van tele szex-vér-erőszakkal, aberrációk széles tárházával, ha ezek nem eszközként, hanem puszta célként vannak jelen, és mellette a cuccnak, egyszerűen nincs lelke. Nem tud megteremteni, és fenntartani egy olyan hangulati közeget, ahol ez jól működhetne. Így egyszerűen csak gagyinak, mintsem megbotránkoztatónak, vagy sokkolónak hat.

Ráadásul, ez a sorozat, tényleg egy erősen lefelé ívelő minőségi görbén van. Hisz amit ezt tud, azt már tudta a Superjail!, csak jobban, amit a Superjail tudott, azt meg tudta a King Star King, csak jobban.

Samurai Jack: Na annak akkor örülök, hogy úgy tűnik, ez tényleg méltó zárása lesz a sorozatnak. Olyan, amilyet megérdemelt. Jó szokásomhoz híven, megvárom még befejezik, aztán majd egyben lenyomom az egészet. Bár szvsz, ennyi idő távlatából, szerintem jobb lett volna az egészet remakelni, ebben az újabb formában. Nem azért, mert bármi baj lenne a régivel, viszont így több nézőt is bevonzhatna. Na majd egyszer, hátha.

Amúgy ha már felmerült a gore, pontosabban annak hiánya, én még a nyáron újráztam egyben a régi sorozatot, és azért az sem volt jobb, hogy kvázi az összes ellenség, akit Jack elintézett, robot volt. Ezzel nem azt mondom, hogy tele kellett volna nyomni az egészet, fröcsögő vérrel, meg repkedő belekkel, de ha a PPG-nél meg lehetett ezt gyerek barát módon oldani, akkor biztos vagyok, hogy itt is. Pláne, hogy a levágott ellenfelek többsége nem is ember volt, hanem random idegen, mutáns, szörny, vagy amorf állat.
Kép

Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1042
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2017.03.19. 15:47

Da Vinci démonai:

Alapjaiban nem volt rossz. Kifejezetten érdekes volt a misztikus és a tudományos (reneszánsz kori sci-fi) vonal, utóbbi főleg a Da Vinci jegyzetek alapján. Az első évadot egyértelműen a politikai machinációk vitték el, a másodikat a misztikum és a kaland, míg a harmadik már amolyan mixtúra volt, mivel érezhetően lengett az a kaszavég a sorozat felett, próbálták kicsúcsosítani, a legtöbb szálat elvarrni. Azonban pár dolog megválaszolatlan maradt, mint Mithrász fiainak valódi célja, mivel erről elég elnagyolt képet kaptunk, és nem igazán korrelált a cselekedeteikkel (sokszor a széllel együtt fordult, ahogy egyik-másik karakter hovatartozása is), illetve lehetett volna kicsit beszélni erről az Emlékek forrása dologról, kiterjeszteni alternatív világok, valóságok felé, ahogy azt tették a különféle köztes káprázatokkal időnként.

Hogy ez most így volt-e jó és teljes? Nos, talán. 1-2 részre elegendő szufla azért még van ebben. Akár azzal is, hogy a káprázatok által behozzák ténylegesen a Mandela-effektust, amit pár esetben be-belengettek azért.

Nézhető volt, így a vége felé. A 3. évad vége már érezhetően lejtett, ahogy próbálkoztak hozzáadni folyton az évad- és sorozatvégi fináléhoz, de már nem tudták kellőképp összefogni a szálakat, amikre figyelni kell, erősen leszűkült Firenzére, Rómára és Otrantóra, miközben előbbi kettőnél érdemi dolog már alig történt, minden Dél-Itáliában kezdett eldőlni. És már a karakterek se tudtak elég szenvedélyt tanúsítani, kezdett elszállni belőlük az élet.

Aki még nem tett vele próbát, hajrá. Történelmi hitelességet ne várjon, hiszen mégis kicsit fantasy, kicsit retrográd sci-fi, ami szabadon kezeli a kor Olasz-félszigetének nagyobb neveit, valamint még valakit, innen, a szomszédunkból...
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2293
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.04.04. 12:25

Ma (azaz holnap) Prison Break 2017, valaki innen?

Gyanítom, nálam az lesz, hogy megvárom a magyar premierjét (ami most csütörtökön esedékes, egyúttal egy ok, hogy x-sok év után ismét bekapcsoljam a TV-met, bár azt már most megtettem, hogy megtudjam, egyáltalán van-e ez a Prime nevű csatornám - és van), már csak azért is, mert gimisként az első két évadát magyarul néztem, ami kellemes emlék maradt.

Maga a sorozat mondjuk érdekes lesz, és nem csak azért, mert a harmadik évad már fájóan gyenge volt, a negyedik pedig egy orbitális trainwreck, hanem azért is, mert kimondottan érdekel, milyen alibi-magyarázatot fognak találni
SPOILER
Scofield "meghalt, de most már jobban van" fenoménjára.
Na mindegy, nosztalgia-bombának lehet jó lesz, nameg T-Bag kreténkedéseiből sosem elég. :3

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1187
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2017.04.07. 16:10

Prison Break: Anno kedveltem, mindegyik évaddal elvoltam, a harmadikat bírtam a legkevésbé, és csak szinkronosan néztem.
Most ezt az újat nem fogom követni, de lehet egyben letudom, ha vége. Majd olvasgatom, ha írtok róla, spoilerek nem zavarnak. Kíváncsi vagyok, mit találtak ki Scofield visszatérésére. xd

Avatár-cuccok: Uhm, nekem sem ártana folytatni... majd talán nyáron.

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2293
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.04.07. 17:56

Catrin írta:
2017.04.07. 16:10
Prison Break: Anno kedveltem, mindegyik évaddal elvoltam, a harmadikat bírtam a legkevésbé, és csak szinkronosan néztem.
Most ezt az újat nem fogom követni, de lehet egyben letudom, ha vége. Majd olvasgatom, ha írtok róla, spoilerek nem zavarnak.
Megnéztem, arcpirítóan gagyi és ostoba volt az első rész. Korábbi karakterfejlődések lettek kukázva, a forgatókönyvbe semmi energiát nem vittek, tele az egész logikailag vérlázító jelenettel (Scofield ad egy halom nyomot, hogy Linkék rátaláljanak Jemenben, erre nem pont akkor érzi úgy, milyen jó lenne játszani az eszét? A másik, mikor a "két emberre jut négy fegyver" országban egy csapat bunyóst, meg szerszámost küldenek Linkék meggyilkolására... Aha...), meg egyáltalán végig olyan érzésem volt, hogy oké, jó látni ismét ezeket a karaktereket, de közben meg annyira érződik, mennyire felesleges és erőltetett az egész, hogy még nosztalgiának is kevés.
Catrin írta:
2017.04.07. 16:10
Kíváncsi vagyok, mit találtak ki Scofield visszatérésére. xd
Ditto, szal az áram még egy dolog, de a fickónak effektíve egy tumor volt az agyában. Fel vagyok készülve a legdebilebb magyarázatra.

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2293
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.05.22. 11:28

Twin Peaks S3E1 valaki?

Én még csak leszedtem, majd este nézem meg, de őszintén szólva nem toporzékolok épp nagy izgalmaim közepette. Valahogy ez az a sorozat, ahol soha nem hiányoltam semmiféle értelmes befejezést, már csak azért sem, mert egyszerűen nem sikerült meghatnia. Mondjuk ez Lynch munkásságára úgy általában véve igaz, szal ez a fickó nálam mindig is ilyen "utálom imádni (ezt az Elefántember, a Mulholland és a Kék bársony mondatják velem) és imádom utálni ligában játszott (ezt meg a Lost Highway, a Twin Peaks és a Radírfej). Meg aztán nem is nagyon tudom, mit akarnak itt folytatni, szal effektíve sztori sem nagyon volt már a második évadban (ha csak a random összegereblyézgetett blődségeket nem számolom ide, meg azt a retardált antagonistát), úgyhogy ezt most csak a becsület hívta életre.

Egyébként jól olvasom, 18 epizódot terveznek? Ó te jó ég...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Junchi 2017.05.22. 18:25-kor.

Avatar
Balus
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 113
Csatlakozott: 2016.03.15. 19:23
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Ankh-Morpork
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Balus » 2017.05.22. 17:56

Junchi írta:
2017.05.22. 11:28
Twin Peaks S3E1 valaki?
Én biztosan nézni fogom, bár vannak bizonyos fenntartásaim. Ott van az adekvát kérdés, hogy mi újat tudnak mondani a készítők 25 évvel az eredeti sorozat lezárása után. Arra nem számítok, hogy a nyitva hagyott kérdésekre válaszokat kapunk, hiszen mégiscsak David Lynchről beszélünk.

És jól olvastad, 18 részes lesz az új évad, és az összes epizódot Lynch fogja rendezni. Na most erről nem tudom, hogy mit gondoljak,hiszen rendezett ő nagyon jó és nagyon rossz részeket is annak idején.

(Az mindenesetre biztató, hogy a korábban nyilvánosságra hozott stáblistán nem szerepel a Windom Earle-t alakító színész.)
"Soha ne feledd, ki vagy. Mert a világ nem fogja. Viseld páncélként, akkor nem árthatnak vele." (Tyrion Lannister)
~
Kritizátor/Twitter/MAL

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2293
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.05.22. 18:30

Balus írta:
2017.05.22. 17:56
Na most erről nem tudom, hogy mit gondoljak,hiszen rendezett ő nagyon jó és nagyon rossz részeket is annak idején.
Na, engem az utolsó rész konkrétan kiakasztott, szal ott nagyon látszott, hogy igyekszik kiadni magából minden felgyülemlett "Lynchséget", aminek meg is lett az eredménye. Az első egy-két rész, amit még ő vitt, ugyanakkor baromi jók voltak. (Főleg a legelső rész - ott még azt hittem, ez valami csúcs-kategóriás sorozat lesz.)
Balus írta:
2017.05.22. 17:56
(Az mindenesetre biztató, hogy a korábban nyilvánosságra hozott stáblistán nem szerepel a Windom Earle-t alakító színész.)
THANK YOU BASED GOD! Szörnyen rühelltem azt a palit, egyszerűen nem értettem, mit keres ebben a sorozatban, meg a motivációit, a viselkedését sem, ahogy a színész is csapnivaló volt.

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2293
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.05.25. 11:05

Mé' nem linkeltük még a Go(a)T hetedik évadának előzetesét?

Btw ennél hatásvadászabb trailert sem láttam mostanság... és ezért is van a bodym readyben. :D

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1845
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.05.25. 13:36

Csak én várom már hogy végre véget érjen ez a sorozat? :? Emlékszem amikor indult mennyire rá voltam kattanva: első 2 évad 2 nap alatt végignézve, utána 3-4. kötet könyvben szintén 2 nap alatt végigolvasva (gépről, nap felénél kirohadó szemmel, de nem érdekelt). A térkép fejből bevágva, majd' egy évig minden baráti beszélgetésben előkerült a téma, fejtegetések, kivel mi lesz stb.... Sárkányok Tánca megjelenés napján kiolvasva (éééés első nagy csalódás). Aztán ahogy érkezett a többi évad, úgy illant tova kezdeti lelkesedésem: felesleges szereplők tömegei, a sztori összevissza csapong, elcseszett sztorivonalak, összebarmolt karakterek - a könyv meg az uccsó két kötetben úgy túl van írva mint a fene, miért nem küldtek rá Martinra egy rendes szerkesztőt? A felét ki lehettett volna vágni, ahogy a sorozat utolsó két szezonjának 80%-a is tűzrevaló imho.

4 kari érdekel még minimálisan: Tyrion, Jon, Arya és Sansa, az összes többit remélem kivégzik. Ill. még Cersei, mert végre egy kemény női antagonista. De a legnagyobb csalódás Daenerys, pláne a filmben, ahol Emilia Clarke "játéka" olyan szinten ellenszenvessé tette, főleg az elejéhez képest, hogy komolyan nem bánnám ha egy óvatlan pillanatban grillhúst csinálna belőle valamelyik sárkánya.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 482
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Leara » 2017.05.25. 18:52

Surci írta:
2017.05.25. 13:36
Csak én várom már hogy végre véget érjen ez a sorozat? :?
Hasonlóan vagyok vele én is, csak én a könyv első 3 kötetét imádtam és a negyediknél kezdtem már soknak és lassúnak érezni. A sorozatnak is megvannak a hibái, főleg mióta nem követi a regényeket, de abban legalább már bekövetkezett 1-2 dolog, ami a könyvben még mindig nem.

(De ha már fantasy és sorozat, akkor engem most jobban lázba a hozott a Netflixes The Witcher híre :D.)

Avatar
Balus
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 113
Csatlakozott: 2016.03.15. 19:23
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Ankh-Morpork
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Balus » 2017.06.05. 11:29

Trónok harca 7. évad: én várom már az új évadot, bár azt el kell ismernem, hogy az utóbbi években már kissé megcsappant a lelkesedésem a franchise iránt, ami egyaránt betudható a könyveknek (ahogy Surci mondta, a negyedik és ötödik köteten már baromira érződött, hogy Martin papa egyszerűen túlírta őket) és a sorozatnak is (az egyik kedvenc könyves karakteremet, Stannist, és az egyik legjobb történetszálat, Dorne-t, úgy ahogy van, elb*szták a sorozatban). Meg önmagában azzal a bizarr helyzettel sem tudok mit kezdeni, hogy a sorozat előbb fogja lezárni a történetet, mint a könyvek, és mivel a sztori végkicsengése a készítők elmondása alapján nagy vonalakban megegyezik majd, mindkét médiumban, az utolsó két kötetnek már tényleg csak annyi értelme lesz, hogy kapunk egy "bővített" változatot. Ezért bosszantanak különösen az olyan hírek, hogy az HBO George R.R. Martin közreműködésével rögtön 5 spinoffot kezdett el kidolgozni, ahelyett, hogy végre összekapná magát és befejezné az utolsó két kötetet... :mad:
Leara írta:
2017.05.25. 18:52
De ha már fantasy és sorozat, akkor engem most jobban lázba a hozott a Netflixes The Witcher híre :D.
Na, ez viszont engem is baromira érdekel, főleg, hogy a regények írója, Andrzej Sapkowski is részt fog venni a sorozat munkálataiban.

Más: látta már innen valaki a 13 Reasons Why és a The Handmaid's Tale sorozatokat? Leírás alapján érdekesnek tűnik a koncepciójuk, és most írom össze, hogy miket akarok majd ledarálni a nyáron, ha túléltem az államvizsgát. :D
"Soha ne feledd, ki vagy. Mert a világ nem fogja. Viseld páncélként, akkor nem árthatnak vele." (Tyrion Lannister)
~
Kritizátor/Twitter/MAL

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.06.05. 16:14

Balus írta:
2017.06.05. 11:29
Leara írta:
2017.05.25. 18:52
De ha már fantasy és sorozat, akkor engem most jobban lázba a hozott a Netflixes The Witcher híre :D.
Na, ez viszont engem is baromira érdekel, főleg, hogy a regények írója, Andrzej Sapkowski is részt fog venni a sorozat munkálataiban.
Dettó, bár akkor most az egészestés moziból nem lesz semmi? Pedzegették itt (és nem ilyen 10+ éves pletykákra gondolok, konkrétan tavaly, vagy tavalyelőtt volt interjú a lehetséges rendezővel is, meg minden...), hogy csinálnak egy mozifilmet, lengyel rendezővel, a könyveket véve alapul, stb-stb. Akkor ez most kútba esett és helyette jön a sorozat? :( Vagy mindkettőt megcsinálják? (Utóbbinak mondjuk így már nem sok értelmét látnám, ráadásul sorozatként talán még jobban is működne ez az egész, szal én nem ragaszkodom körömszakadtáig a filmhez, csak furcsa ez most így.)
Kép

Avatar
tulokos
Profi
Profi
Hozzászólások: 318
Csatlakozott: 2016.09.04. 18:11
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: tulokos » 2017.06.05. 17:00

Titkos írta:
2017.06.05. 16:14
Dettó, bár akkor most az egészestés moziból nem lesz semmi? Pedzegették itt (és nem ilyen 10+ éves pletykákra gondolok, konkrétan tavaly, vagy tavalyelőtt volt interjú a lehetséges rendezővel is, meg minden...), hogy csinálnak egy mozifilmet, lengyel rendezővel, a könyveket véve alapul, stb-stb. Akkor ez most kútba esett és helyette jön a sorozat? :( Vagy mindkettőt megcsinálják? (Utóbbinak mondjuk így már nem sok értelmét látnám, ráadásul sorozatként talán még jobban is működne ez az egész, szal én nem ragaszkodom körömszakadtáig a filmhez, csak furcsa ez most így.)
Tomasz Baginski, aki a filmet rendezi/rendezte volna szintén részt vesz ebben a Netflixes történetben. Elég keveset tudni még erről a projektről, de úgy tűnik, hogy ja, a film helyett egy sorozat lesz, ami szerintem is egy jobb "formátum" egyébként ehhez a regényhez. Elvileg idén, év végén jelent volna meg a film, de biztos, hogy akkor most 1-2 évet még várni kell majd, mármint a sorozatra.
"Mi az, amit megismerhetünk? Avagy miről tudhatjuk biztosan, hogy ismerjük, vagy miről tudhatjuk bizonyosan, hogy tudjuk, hogy ismerjük, ha ugyan egyáltalán megismerhető. Vagy lehetséges, hogy egyszerűen elfelejtettük és nem merjük bevallani?"

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.06.05. 17:04

tulokos írta:
2017.06.05. 17:00
Tomasz Baginski, aki a filmet rendezi/rendezte volna szintén részt vesz ebben a Netflixes történetben. Elég keveset tudni még erről a projektről, de úgy tűnik, hogy ja, a film helyett egy sorozat lesz, ami szerintem is egy jobb "formátum" egyébként ehhez a regényhez. Elvileg idén, év végén jelent volna meg a film, de biztos, hogy akkor most 1-2 évet még várni kell majd, mármint a sorozatra.
Értem, köszi! :) (Mintha rémlett is volna, hogy ezt a fent említett interjút is te linkelted anno.) Mondjuk így már végképp nem látnám túl sok értelmét annak, hogy még ezen túl legyen egy mozifilm is (a nyilvánvaló "még több pénz!!!4444" mellett természetesen... XD), inkább minden energiájukkal koncentráljanak a sorozatra, hátha lesz belőle a maga nemében egy "Trónok Harca 2". :D
Kép

Avatar
tulokos
Profi
Profi
Hozzászólások: 318
Csatlakozott: 2016.09.04. 18:11
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: tulokos » 2017.06.05. 17:21

Titkos írta:
2017.06.05. 17:04
Értem, köszi! :) (Mintha rémlett is volna, hogy ezt a fent említett interjút is te linkelted anno.) Mondjuk így már végképp nem látnám túl sok értelmét annak, hogy még ezen túl legyen egy mozifilm is (a nyilvánvaló "még több pénz!!!4444" mellett természetesen... XD), inkább minden energiájukkal koncentráljanak a sorozatra, hátha lesz belőle a maga nemében egy "Trónok Harca 2". :D
Na, most kíváncsiságból rá is kerestem az IMDb oldalon a rendezőre, és június 1. napján felvitték a "The Witcher"-t ( http://www.imdb.com/title/tt5180504/?ref_=nm_flmg_dr_2 ), mondhatni nulla infóval, de a lényeg, hogy valami már készül. :D

Valószínűleg nem várható Trónok Harca szintű nagy produkció, de azért én nagyon örülök annak, hogy a Netflix magához vette a cuccost, ez így már sokkal biztatóbb, mint amit eddig tudni lehetett a mozifilm munkálatairól.
"Mi az, amit megismerhetünk? Avagy miről tudhatjuk biztosan, hogy ismerjük, vagy miről tudhatjuk bizonyosan, hogy tudjuk, hogy ismerjük, ha ugyan egyáltalán megismerhető. Vagy lehetséges, hogy egyszerűen elfelejtettük és nem merjük bevallani?"

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 482
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Leara » 2017.06.05. 17:54

Bár a The Witcherből én még csak az első regényt olvastam, az alapján szerintem is jobban állna neki a sorozat formátum, szóval örülök, hogy végül amellett döntöttek (bár tisztában vagyok vele, hogy csak az első pár kötet ilyen novellás, aztán tudtommal átáll 1 sztori/kötetre). Viszont arra emlékszem, hogy A királygyilkos krónikájából filmet ÉS sorozatot is terveznek... hogy azt hogyan hozzák össze, az már jó kérdés (persze nem ártana, ha előbb abból is megjelenne a befejező kötet így kb. 6 év után XD).

Válasz küldése