Kínai webnovelek, danmei regények

Írások, regények, kedvenc könyvek, könyvajánlók
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1108
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Kínai webnovelek, danmei regények

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2021.05.09. 20:25

Kultúr- rizsszemek 2. - Siming (司命) istenség
Egy taoista istenség akinek egészen érdekes feladatott kapott. Kicsit távolról kezdem.
Tehát a taoista tanok követői úgy hiszik, hogy az embernek három energiaközpontja van (a fej valamint a mellkas és a has). Születésünkkor három holttest/féreg költözik be ezekbe a centrumokba. Az ő feladatuk nem más mint, hogy gyengítsenek minket. Van aki a negatív gondolatokat támaszt bennük, mások ártó szellemeket (értsd betegségeket) hívnak be a testünkbe stb. De feladatuk az is, hogy két havonta jelentést küldjenek Siming-nek az illető által elkövetett rossz tettekről. Siming pedig minden egyes bűnért egy meghatározott nap mennyiséget lehúz az illető hátra lévő életéből. Innen adódik, hogy S-t a sorsok rendezőjének tartják, vagy a jin és a jang háztartását egyensúlyba hozza ergo az életét meghosszabbítsa ahogyan azt megfordítani is képes.
Alakja feltűnik a következő sorozatokban:
Qin Shi Ming Yue: Zhu Zi Bai Jia
Qin Shi Ming Yue: Wanli Changcheng
Qin Shi Ming Yue 3D: Dianying Longteng Wanli
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
annarancs
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 584
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Kínai webnovelek, danmei regények

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2021.05.12. 20:21

iskariotes írta:Kultúr- rizsszemek 2. - Siming (司命) istenség
Ezt is jó tudni, köszönöm! :D

Jin Xi Gu Nian: It’s Not Easy Being a Master

Shen Zhixian egy átolvasott éjszakát követően reggeliért indul, csakhogy a lépcsőházban rosszul lesz, legurul a grádicson, és életét veszti. Amikor ezt követően feleszmél, az utoljára olvasott xianxia regény egyik jelenetében, a vele egy néven osztozó minor antagonista bőrében találta magát, pont a kivégzését megelőző pillanatban. Szegény főszereplőnk rövid időn belül kétszer is meghal... aggodalomra azonban semmi ok. Újfent magához tér, megint ugyanaz a karakter testében, de most a sztori egy korábbi pontján, amikor ez a pitiáner gonosztevő (az egyik legnevesebb kultivációs klán egy megkeseredett mestere) még nem haragította magára visszafordíthatatlanul a regény főszereplőjét (a mester fiatal, tehetséges tanítványát). Shen Zhixian el szeretné kerülni a történet szerint rá váró befejezést, ezért elhatározza, hogy jóvá teszi a tanítványt (Yan Jin) ért addigi sérelmeket, ám a terve megvalósítása közben nem várt nehézségekbe ütközik...
Az alaphelyzet és a hangulat is ismerős lehet akár mondjuk a Scum Villain’s Self-Saving Systemből is, de itt nincs parancsokat vagy küldetéseket osztogató rendszer; akad viszont néhány csavar, melyek aránylag egyedivé teszik ezt a művet. A főszereplők kedvelhetőek, és nagyon szépen, fokozatosan alakul a kapcsolatuk. Felbukkan pár egészen szimpatikus mellékszereplő, de a kidolgozásukat jellemzően nem viszi túlzásba a szerző (az egyik másodpárral egy másik művében foglalkozik, de azt még nem fordította le tudtommal senki). Az antagonisták nem nyűgöztek le. Minimálisan NSFW a regény.

Avatar
annarancs
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 584
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Kínai webnovelek, danmei regények

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2021.05.19. 00:34

mijia: I Want to Sleep With You

Oneshot, amiben a csavar vicces, az viszont nem, hogy bántóan naiv a főszereplő, és ezt kihasználja a párja. :/

Lu Tianyi: Fox Demon Usurping The Throne Daily

Két fejezetre bontott, szintén nagyon rövid danmei. Ebben is rettenetesen naiv a főszereplő, de legalább a partnere viszonylag jól bánik vele.

Avatar
annarancs
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 584
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Kínai webnovelek, danmei regények

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2021.05.24. 13:41

Priest: Assassinate

Az ipari forradalom kezdetén, egy fiktív Londonban játszódó rövid, elgondolkodtató steampunk történet.

Avatar
annarancs
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 584
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Kínai webnovelek, danmei regények

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2021.06.05. 13:11

Cang Wu Bin Bai: Fight the Landlord, Fall in Love

Ha valakinek ismerős az író neve, az nem véletlen: a Golden Stage szerzőjének egy új, 2019-es regényéről van szó, amely ráadásul a GS modern extrájának világában játszódik. Fu Shenék sajnos nem bukkannak fel (pedig már felnőttek lennének :3), de a bácsikáik tiszteletüket teszik. :)

Sok más danmeihez hasonlóan a FLFL főszereplőinek kapcsolata is viharosan indul. Sun Zinan egy biotechnológiai vállalat igazgatója, aki szeretné megszerezni az egyetemi docens Tang Kai kutatási eredményeinek szabadalmát, ám csúfos kudarcba fullad a próbálkozása. Hamar rájön, hogy azért is viselkedett vele annyira ellenségesen a találkozójukon az elismert biológus, mert a szüleik (főleg Sun Zinan apja) szeretnék összekötni a két meleg férfi életét, és ezzel szorosabbra fűzni a mögöttük álló befolyásos családok kapcsolatát. Az már csak hab a tortán, hogy kiderül, a címadó kártyajáték (Fight the Landlord) online verziójában egyszer már (még ismeretlenül) alaposan felbosszantották egymást. :'D A kezdeti nehézségek ellenére viszonylag hamar összejönnek (note to self: a férfiak szívéhez valóban a hasukon keresztül vezet az út), és Cang Wu Bin Bai nem hazudtolja meg önmagát: ebben a művében is elhalmozza az olvasót már-már gusztustalanul édes, romantikus pillanatokkal. :3
Mivel a főszereplők (akik természetesen mindketten magas, jóképű, intelligens fiatalemberek) általában érett, értelmes felnőttek módjára kommunikálnak egymással, megbeszélik a félreértéseket, az író kénytelen kissé gagyi, k-dramákba illő örökösödési drámával izgalmat vinni a regénybe. Nem estem hanyatt ettől a száltól, szerintem kicsit szappanoperás lett (főleg a lezárása), de azért elviselhető. Akad egy-két érdekesebb mellékszereplő (pl. Sun Zinan legjobb barátja) és egy potenciális második párocska is, de ők sajnos nem kapnak elég írói figyelmet.
Továbbra is maradok inkább a wuxia/xianxia/történelmi témájú danmeieknél, de néha modern történeteket sem rossz olvasni (főleg, ha ennyire aranyos power couple-ről szólnak). :3

Avatar
annarancs
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 584
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Kínai webnovelek, danmei regények

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2021.06.12. 22:51

Mu Su Li: Copper Coins (Tong Qian Kan Shi)

Főszereplőnk, Xue Xian egy nagy hatalmú sárkány, akit egy gyenge pillanatában az emberek megfosztanak a csontjaitól. Mivel a lelke elhagyja a lebénult, tenger által elnyelt, majd aranygolyóba záródott testét (ráadásul a partra vetett golyóbissal azonnal le is lép egy arra járó halász), főhősünk kénytelen egy papírfigurát ideiglenesen megszállva az elveszített tulajdona és a tettesek nyomába eredni. Félévnyi sikertelenség után összehozza a sors egy titokzatos buddhista szerzetessel, ettől kezdve pedig felpörögnek az események.
A főszereplők kapcsolata kezdetben nem felhőtlen, de szépen lassan egymásra hangolódnak, végül elválaszthatatlan kötelék alakul ki köztük. Xue Xian fenséges és szeszélyes egyszemélyes cirkusz mitikus lény, aki eleinte nagyon nehezen viseli a rokkantságot és az ezzel járó kiszolgáltatottságot, de ahogy a saját bőrén is megtapasztalja, hogy milyen jó érzés nehéz helyzetben segítő kezet kapni, változtat kicsit a modorán. Xuan Min szűkszavú, de lelkiismeretes és megbízható fiatal szerzetes, akinek a tisztaságmániája szintén gyakran mosolyt csalhat az olvasó arcára. A mellékszereplők is kedvelhetők, és szerencsére a szerző igen jól bánik velük, ugyanúgy tisztességes lezárást kapnak, mint a nagyon édes főszereplő párosunk. NSFW jelenetből akad néhány, de semmi igazán explicit tartalomra nem kell számítani.
A regény alapján készült egy audio drama, melyben a karakterek olyan viszonylag ismert szinkronszínészek hangján szólalnak meg, mint például Lu Zhixing (audio drama Wei Wuxian) vagy Jiang Guangtao (donghua Xie Lian). Az író jjwxc.net-es profilja alapján valaki megvásárolta a képregény és a megfilmesítés jogait is, de ezekkel kapcsolatban nem találtam semmi konkrétumot.

Avatar
annarancs
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 584
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Kínai webnovelek, danmei regények

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2021.06.19. 01:01

77家的喵: The Horror Movie Male Lead’s Winter

Rövid, csupán 17 fejezetes, modern közegben játszódó danmei. Eléggé dühítően indul a történet, de szerencsére viszonylag hamar rájönnek a főszereplők, hogy a kommunikáció csodákra képes, így nem sokkal később már indokolatlan mennyiségű Narancs×Alma ízesítésű kutyakajával halmozzák el az olvasót, a készlet pedig bőven kitart a mű végéig annak ellenére is, hogy egy egész országot etet az informatikai vállalat vezéréből és a horrorfilmekben szereplő színészből álló szerelmespár. Niko definíciója lényegében itt is megállja a helyét. A befejezés egy picit talán túl ideális, de nem panaszkodok miatta, jó volt olvasni, ahogy a token hülye liba megkapta a magáét.^^ Az még mindig ámulatba ejt, hogy egyes regényekben már legális az azonos neműek házassága Kínában.

Válasz küldése