Oldal: 1 / 3

Light Novel

Elküldve: 2010.10.06. 21:30
Szerző: anubys
Utóbbi idôben úgy tûnik, ilyen témára is van igény (na meg az animeajánlót se offoljuk szét. :D ), úgyhogy ezennek megnyitom. :)
Jövet minden kedves érdeklôdô.

Mariko írta:A light novelek esetében annyira nem kell az embernek megdolgoztatnia a fantáziáját, mert mindegyik illusztrált. ^^
Ahogy belenéztem kint egy párba, egy teljes, 200-250 oldalas kötetben általában 4-5 rajzolt oldal volt. Egy manga-mániás igényit ilyen mennyiség biztosan nem elégíti ki.

Ha esetleg kiadják a Bakemono light-noveljét angolul, én is garantáltan beruházok rájuk. :D

Re: Light Novel

Elküldve: 2010.10.07. 11:50
Szerző: Andro
Ilyen csodákat hol lehet megszerezni?

Re: Light Novel

Elküldve: 2010.10.07. 19:29
Szerző: Mariko
anubys írta:Ahogy belenéztem kint egy párba, egy teljes, 200-250 oldalas kötetben általában 4-5 rajzolt oldal volt. Egy manga-mániás igényit ilyen mennyiség biztosan nem elégíti ki.
Nekem csak TB light noveljeim vannak, de azokban kb. 20-25 illusztrált oldal mindig van, ami szerintem bőven elég ahhoz, hogy az ember fantáziájának legyen miből építkeznie. ^^

Nekem a TB-n kívül nincs betervezve más light novel beszerzése, fanfordításban viszont olvasom még a Fullmetal Panic sorozatot is, de sajnos nem nagyon akarják fordítani (van hivatalos fordítás is tudom, de annyira nem tetszik, hogy meg is vegyem ^^), meg a Toshokan Sensou-t, amivel viszont szépen halad a fordító, csak mivel rühellek monitoron olvasni, így elég lassan haladok vele. ^^'
A Durararát kellene majd még elolvasni, csak hát ugye a monitor...

Andro: Ha szerencsés vagy a conon belefuthatsz egy-kettőbe, de mivel ilyesmit nem nagyon szoktak kivinni, így célszerűbb webshopból rendelni.

Re: Light Novel

Elküldve: 2010.10.07. 20:33
Szerző: Andro
Köszi az tájékoztatást. Conra ritkán járok.

Re: Light Novel

Elküldve: 2010.10.07. 21:29
Szerző: anubys
Én is problémásnak találom a light novelek beszerzését. Leginkább azért, mert ahoy látom, Japánon kívül nincsnenek elkülönítve a könyvektôl. Próbáltam amazonon is keresni, a Gosick-et meg is találtam, azt viszont csak németül. :(
Van egy LightNovel.org nevû oldal, de mintha nem lenne túlzottan naprakész, legalábbis a megjelenések véget érnek 2009 szeptemberénél. Kétlem, hogy azóta ne adtak volna ki angolul egyetlen kötetet sem.
Mariko írta:Andro: Ha szerencsés vagy a conon belefuthatsz egy-kettőbe, de mivel ilyesmit nem nagyon szoktak kivinni, így célszerűbb webshopból rendelni.
Ha tudsz olyan webshopot, ahol célirányosan vannak ilyenek, azért nagyon hálás lennék. ::^_^::

Re: Light Novel

Elküldve: 2010.10.07. 23:38
Szerző: scineram
Nekem Full Metal Panicra fáj a fogam régóta. De elég lassan jelenik meg USAban, még nem rendeltem belőle. A Haruhi ellenben egész jó tempóban jön ki, conon beszereztem az elsőt kezdésnek.

Re: Light Novel

Elküldve: 2010.10.08. 07:05
Szerző: Andro
Én hallottam, hogy netről is lehet leszedegetni, csak nem tudom honnan. Amúgy nekem Air és Higurashi no naku koro ni kéne. ^^ Azokból azt hallottam van angolra fordított is. Japánul még nem értek annyira, és nem mindent tudnék elolvasni sem.

Re: Light Novel

Elküldve: 2010.10.08. 07:54
Szerző: Cruel Angel
@Andro: Te nem véletlenül visual novelekre gondolsz?

Re: Light Novel

Elküldve: 2010.10.08. 08:26
Szerző: Andro
De lehet. Akkor keverem. Bocsi. ::japtoun::

Re: Light Novel

Elküldve: 2010.10.08. 17:51
Szerző: Mariko
anubys írta:Ha tudsz olyan webshopot, ahol célirányosan vannak ilyenek, azért nagyon hálás lennék. ::^_^::
Hát ha a light novel kínálatot szeretnéd böngészni, akkor az tényleg necces, mert a könyváruházakban beteszik őket a regények közé, az animés-mangás szaküzletekben, meg a mangák közé. ^^' Én Animelandtől szoktam rendelni őket, náluk szinte minden light novel kapható, amit angolul kiadtak (van Gosick is ^^), csak a mangák között kell keresni őket. De ha szerencsés vagy, akkor akár a Bookline idegennyelvű könyvei között is elcsíphetsz egyet-egyet.


Andro: Visual Novelt már az Animeaddictsről is lehet tölteni, úgy nézem a Higurashi fent is van. ^^

Re: Light Novel

Elküldve: 2010.10.08. 18:49
Szerző: anubys
AA-n most már rengeteg Visual Novel fent van, köztük kettô magyarul is. :) (Bár mindkettô nagyon rövid.)

Az Animeland-ért pedig köszönet, meg is néztem a honlapjukat, ráadásul gyakran szoktam arrafelé járni, úgyhogy a jövô héten biztosan benézek. :D

Re: Light Novel

Elküldve: 2010.10.10. 21:54
Szerző: anubys
Meg is rendeletm életem elsô LN-jét a Gosick képében. :)
Nem tudom, az Animeland mibôl tartja fenn magát, de valószínleg nem a webshopból, mivel az én rendelésem az 520. Kérdés, hogy ez mennyi idô alatt gyûlt össze, de mindenképp kevésnek tûnik.
Elvileg 3 héten belül szállítanak, ha megjött a könyv majd írok róla. :)
Az anime érkezéséig meg bôven lesz idôm elolvasni akár a második kötetet is. A harmadik érkezése angolul decemberre várható az Amazon szerint. Ha jó lesz, majd azt is beszerzem.

Re: Light Novel

Elküldve: 2010.10.10. 22:13
Szerző: Mariko
anubys írta:Elvileg 3 héten belül szállítanak, ha megjött a könyv majd írok róla. :)
Az jó lesz, már épp akartalak kérni, hogy ha megvennéd, számolj be róla, hogy milyen volt. ^^

BTW: Az Animelandnek van rendes üzlete is, szóval nem csak a webboltból élnek.

Re: Light Novel

Elküldve: 2010.10.11. 07:32
Szerző: Andro
Mariko írta:

Andro: Visual Novelt már az Animeaddictsről is lehet tölteni, úgy nézem a Higurashi fent is van. ^^
Köszike! Amint lesz egy normális gépem le is kapom. XD

Re: Light Novel

Elküldve: 2010.10.11. 19:36
Szerző: anubys
Mariko írta:Az jó lesz, már épp akartalak kérni, hogy ha megvennéd, számolj be róla, hogy milyen volt. ^^
BTW: Az Animelandnek van rendes üzlete is, szóval nem csak a webboltból élnek.
Szerintem gyorsan bele fogom vetni magam, csak tényleg ne tartson tovább három hétnél, míg megérkezik. A honlapjukon amúgy számomra nem túl bíztató, hogy a legutóbbi hír aug 19-re van datálva, de gyaníún nekem az a dátum...
Andro írta:Köszike! Amint lesz egy normális gépem le is kapom. XD
Személyes tapasztalatom az, hogy egy pár órás böngészés jobbban megterheli a gépemet, mintha vn-el játszom. Ha PIII-nál erôsebb géped van, szerintem nyugodtan nekiállhatsz játszani. :wink:

Re: Light Novel

Elküldve: 2010.10.11. 21:37
Szerző: Andro
Nem én gépem. Öcsémén meg apámén szoktam lenni. Öcsémé fene tudja milyen, szerintem P4-es. Apumé talán P3-as.

Re: Light Novel

Elküldve: 2010.10.15. 20:16
Szerző: anubys
Akkor elvileg azok is elegek hozzá. Mondjuk lehet, hogy nem vennék jónéven, hogy miket pakolsz a gépükre. :D

Benéztem tegnap az Animeland-be, nem is tudtam, hogy a Moonlight Meido-n belül vannak. Igaz, már nem sokáig, az eladólány mondta, hogy novemberben költöznek nagyobb helyre. Az egész üzletben volt egyetlen darab LN (Spice and Wolf 2. kötet). Mondták, hogy nem csak a külföldi animefanokra jjellemzô, hogy kevéséé olvasnak. Úgyhogy tényleg inkább a rendelés mûködik. De talán már csak két hét, és olvashatom is. :)

Re: Light Novel

Elküldve: 2010.10.21. 17:58
Szerző: anubys
Ma benéztem kedvenc angol-könyvesboltomba, és meglepetésemre pont a szemem elôtt volt a Faust elsô kötete, amit a minap nézegettem az Amazonon, és ha már így hozta az élet, nem is hagytam ott. :) Ezzel megvan az elsô Light Novelem. Az Animelandos rendelésem még nem ért ide, de mivel ez a könyvesbolt olcsón adja a portékáit, így inkább innen rendeltem meg a további "áldozatokat":

Gosick 2. kötet
Loups-Garous (pár hónapja adták a mozik az adaptációját)
Zaregoto 1. kötet (Nisio Isin)
All you need is kill (errôl csak szimplán jókat találtam)

És a Faustról:
Ez egy novelláskötet, rövidebb Light Novelek, valamint hosszabb darabokból részletek található benne.
Nagyrészük teljes sztori, ami viszont kivonatosan/részlet van benne: xxxHolic:Anotherholic, The Garden of Sinners: a View from Above.

Még tejesen friss a darab, de amint lesz róla tapasztalatom, írok hosszabb beszámolót. :)

Re: Light Novel

Elküldve: 2010.10.24. 16:39
Szerző: anubys
A vártnál némileg hamarabban (vagy ilyen gyorsan telik az idô?) meg is érkezett az Animeland-es rendelésem, a Gosick elsô kötete.

Tokyopop-os kiadvány, 232 oldal, elég nagy betûkkel, szép szegélydíszítéssel. A rajzok az elején elég gyenge minôségûek, mintha egy nyomtatott példányról scannelték volna. Érdekes módon a többivel már nincs ilyen probléma.
Eddig csak a prológuson vagyok túl. Amolyan Sherlock Holmes történetnek tûnik, azzal a különbséggel, hogy itt Sherlockot itt Victorique-nek hívják és egy loli.
Meglátjuk, mi fog belôle kisülni. :)

Re: Light Novel

Elküldve: 2010.10.24. 17:00
Szerző: scineram
Puha vagy kemény borítós? Milyenek voltak az árak?

Re: Light Novel

Elküldve: 2010.10.24. 23:24
Szerző: anubys
Puhafedeles, 2800 volt.
Amúgy itt hozzá a link. :D

Re: Light Novel

Elküldve: 2010.10.25. 17:07
Szerző: Mariko
anubys írta:Amolyan Sherlock Holmes történetnek tûnik, azzal a különbséggel, hogy itt Sherlockot itt Victorique-nek hívják és egy loli.
Engem leginkább az érdekelne, hogy a lolis rész mennyire hangsúlyos benne? :?

Re: Light Novel

Elküldve: 2010.10.26. 18:05
Szerző: anubys
Eddig még semennyire. Kérdés, hogy csak megmarad ténynek, hogy egy loli göngyölíti fel az ügyeket, vagy rámennek erre a vonalra? Majd meglátjuk. :)

Re: Light Novel

Elküldve: 2010.11.07. 13:24
Szerző: anubys
Még ugyan az elsônek sem értem a végére, de közben megérkezett a Gosick második kötete is. Ez egy hangyányit hosszabb is, mint az elsô kötet, így azért az ára is magasabb volt. Amúgy tetszik a sorozatterv, szépen mutat egymás mellett a két kötet. Az elsônek lassan a feléhez érek, de eddig gyakorlatilag csak a bevezetés volt, most indulnak csak az események.

Re: Light Novel

Elküldve: 2010.11.14. 16:06
Szerző: anubys
Befejeztem életem elsô LN-jét. (Gosick 1. kötet) Amit észrevettem, hogy amit többször szoktunk nehezményezni animék esetén (logikátlanságok, dolgok meg nem magyarázása, stb.), azok itt is jelen vannak, úgyhogy kiváló alapanyag lesz ilyen téren. :dirr:
Ennek ellenére is jónak találtam, úgyhogy várom a többi kötetet is. :)