Mit hallgatsz éppen?

Zenék, együttesek
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1116
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Mit hallgatsz éppen?

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2021.12.21. 17:23

Bátyámtól kaptam a Ghost Brigade (finn melodikus death metal) 4. albumát, a One With The Stormot. Nagyon adja, legalábbis szerintem, de legalábbis annyira, hogy fel se tűnt, mióta hallgatom. Egy szemlének itt pl. a Departures c. daluk.

Ugyanakkor körbejártam a Rockboxot, a szokásos éves turné, beszerző körútra. Új Amaranthe, Cradle of Filth mellett akkor már Katatonia, Hypocrisy, Opeth, Therion, Amorphis, Dark Tranquility, Dream Theater összes album is behúzva, illetve az Iron Maiden stúdióalbumok egy jobb minőségben. Amúgy az idei Senjutsu lemezben (Iron Maiden) személy szerint csalódtam. Ugyan nem akkorát, mint a legutóbbi Book of Souls esetén vagy a The Final Frontiernél, mert itt legalább volt pár jó nóta. Kár, hogy pont azok, amelyek videoklipet is kaptak: a The Writing on the Wall és a Startego. A többi ezekhez képest meh, és az emlegetett távol-keleti téma a dallamvilágban észre sem vehető. Nyomokban sem.

És akkor már az új Amaranthe-ról, ha már ma ez volt terítéken: Archangel és a Boom.

Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1116
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Mit hallgatsz éppen?

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2022.01.10. 12:13

Kicsit ráfüggtem az 1994-es és az 1996-os Amorphis lemezekre mostanság. Meg is akadtam a diszkográfiában ezeknél, ami baj, mert bőven van anyag még, annyira prolific banda.

És bár volt egy pár friss letöltésem, mint az új Cradle of Filth album... Az is olyan lett, hogy eh. Elmegy, hallgatható, de valahogy semmi nem ragad meg belőle.

A Hypocrisy új lemez meghallgatva, még kicsit ízlelgetnem kell, de nem rossz. Ellenben valahogy a 2006-os Virus illetve a The Final Chapter lendülete valahogy mintha hiányozna.

A Dream Theatertől én egy kemény stílust vártam, de prog rock/prog metalnak... Viszolyogva mondom rá az eh-et. Nekem egyszerűen túl könnyed, még annyi lendülete sincs, mint a Katatoniának az utóbbi időben.

Az új Therion jól szól, a The Leaf of the Oak of Far különösen kedvenc lett róla. Sajnos a többi lemezről egyelőre ezt nem mondhatom el, hogy találtam volna rajtuk valami jót. Kissé túl változatos a felhozatal albumról albumra a felhozataluk, emiatt nehezen tudom követni, több számuk olyan, mintha direkt betonpapucsban járna, kínosan hosszúnak érződik.

Az Opeth-be bele-belekóstolgattam, de eddig tetszik. A többi meg még várat magára, hogy felpattintsam őket egy formázás mellé.

Ja, és van új Sabaton nóta, ami ugyan az olasz frontról szól, de sokkal inkább a hegyivadászokról és az 1916-os fehér péntekről.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6103
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Mit hallgatsz éppen?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2022.06.15. 15:44

Iszonyat catchy, a háttértörténete pedig megérne egy külön misét. XD (Amúgy unironikusan sajnálom, hogy manapság már mozifilmek end creditse alatt nem ilyen kifejezetten filmhez írt popszámok, meg hasonlók szoktak menni. XDDD)
Kép

Avatar
popovicsp07
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 26
Csatlakozott: 2022.07.10. 22:25
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Maglód

Re: Mit hallgatsz éppen?

Hozzászólás Szerző: popovicsp07 » 2022.07.13. 20:23

Nagyon rá vagyok gyógyulva az Ex Deora mostanság.

Válasz küldése