Mivel játszol mostanában?

PC vagy konzolos játékok témaköre.
Avatar
toymaker
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2017.04.16. 15:17
Nem: Férfi

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: toymaker » 2018.01.24. 13:09

Mostanában a Dragon Ball FighterZ és a Street Fighter V. De játszok a régebbi játékokkal is újra, mint pl a Budokai 2. :)

Avatar
Foma
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 56
Csatlakozott: 2017.11.04. 20:58
Nem: Férfi

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Foma » 2018.01.26. 21:14

toymaker írta:
2018.01.24. 13:09
Mostanában a Dragon Ball FighterZ és a Street Fighter V. De játszok a régebbi játékokkal is újra, mint pl a Budokai 2. :)
A DB FighterZ-ről tudnál mesélni? Érdekelne milyen. Sajnos konzolom nincs, a pc-m meg elég elavult, így élménybeszámolókra vagyok hagyatkozva. :)
Kép

Avatar
Ricz
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 404
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2018.02.13. 04:04

Na, tettem egy kis kört a cuccaim közt:

Cursed Forest

Egy indie fejlesztésű horrorjáték, ami elviekben túlélő horror némi krimi vonallal, de nincs igazán mit túlélni. Abba halhatsz bele, ha nem reagálsz elég gyorsan egy-egy jelenségre (szerencsére nincs QTE, szóval ettől meg vagyunk kímélve, ahogy a Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth-ben), vagy ha a pálya egy pontján óvatlan vagy (pl. magas sziklákon lejövetkor vagy a mocsárban beletrappolva a vízbe).
A hangulat eleinte kissé kellemes, őszies erdővel erdővel nyit, hogy aztán elég hamar sötétté és félelmetessé váljon. Nem igazán vannak jumpscare-ek, és azok is inkább átvezetők a folytatáshoz, vagy egy másik területre. És ami a legfontosabb: az erdőnek van atmoszférája, a grafika gyönyörű, amit még a hangmérnöki munka is megtámogat. Arra elég komolyan ráfeküdtek. Maga a háttértörténet még igazából kibontakozóban van (early access a cím), de akármilyen érdekes is, elég elnyűttnek érzem. A feladványok nem túl bonyolultak, könnyedén rájuk jössz.
Egyelőre 4 fejezet érhető el benne, ami úgy etwa 4-5 laza órát jelent (és akkor felkutatod az összes nyomot, klotyót mi egyebet).

KHOLAT

A Cursed Foresten felbuzdulva belevágtam ebbe is, és hát... izé... A Djatlov-hágó incidense köré építkezik az egész, ahogy egyedül kimegyünk a Halálhegyre, majd kábé az első alkalommal sikerül transzcendentális hellyé változtatni számunkra a környéket. Itt kell túlélnünk, a CF-hez hasonló módon, annyi kiegészítéssel, hogy táborokat is kell keresnünk, ahol pihenhetünk. Itt viszont nagyon is meg tudnak ölni az NPC-k, amik valami sötét átokszerű árnyak, amelyek az éjszaka beálltával bújnak elő, illetve pár leszkriptelt helyen. Őket nagyon komolyan el kell kerülni.
A grafika nem egy nagy bumm, többnyire a környezet miatt (nincs olyan látványos a hófödte világ, mint egy sötét elátkozott mocsaras erdő - és ennél több magyarázatra nem szorul). Viszont emiatt a hangmérnöki munka is olcsó, mert a szél süvöltését hallod a leginkább, néha az árnyak nyöszörgését, és a távoli templom tornyában a harangot, ami a veszélyre figyelmeztet.
Mélyebben nem játszottam vele, mert elakadtam: becsámpáztam egy olyan helyre, ahol vagy osonok, bujkálok és megdöglök az árnyak mennyiségétől, vagy leugrok a szakadékba a biztos halálba.

Válasz küldése