Hearthstone

PC vagy konzolos játékok témaköre.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5568
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hearthstone

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.03.10. 22:54

Hearthstone

Na, lehet túl sokat dicsértem Blizzéket mostanság és "be kellett ütnie a karmának" (XD), mert ezúttal sikerült egy olyan szemét játékot összehozniuk, ami komolyan megemelte a vérnyomásomat, pedig nem vagyok az a "vesztett meccs miatt kettétörte a billentyűzetet" fajta gamer. Szóval az ugye már itt mindenkinek elég világos lett, hogy többségében kedvelem Blizzék játékait, illetve itt tenném hozzá, hogy gyűjtögetős kártyajátékok tekintetében sem vagyok már teljesen szűz, lévén úgy 10-15 éve, amikor nálunk is itt tombolt a nagy YuGiOh-láz, engem is rendesen berántott és még össze is állítottam két (szvsz egész jó) paklit magamnak. (Persze ne ilyen "versenyen is megállná a helyét" típusú paklira gondoljatok, de haverokat rendszeresen aláztam velük, úgyhogy mondhatjuk, hogy nem valami sima standard deckek voltak. XD) Mindezek miatt kíváncsian vágtam bele a Hearthstone nevű ingyenes (haha, na persze, na erről majd lesz szó...) online kártyajátékba, ami egyfajta YuGiOh/Magic the Gathering "koppintás", csak éppen Warcraftos lapokkal. XD (Megjegyzem, korábban kiadtak egy "World of Warcraft - Trading Card Game" cím alatt futó, valódi lapokkal operáló játékot, csak aztán valahogy ennek gyártásával egy idő után leálltak, kvázi "helyette" jött a Hearthstone.)

Így a fentiek fényében gondolom látszik, hogy kíváncsian vártam, a stratégiai játékok, az MMO, a MOBA és az FPS után Blizzék trading card game vonalon mit fognak virítani. Magával a játék felépítésével ezúttal is elégedett voltam, abszolút átjött a "Nem Kaiba, még nincs vége, megfeledkeztél a csapdalapomról!"-feeling, ahogy az ilyen "Yugi, jó, hogy most négy szörnyet is kiraktál, mert ez a varázslap bizony minden 2, vagy az alatti támadópontú szörnyet automatikusan megsemmisít és hát nézd csak, neked mind a négy pont ilyen, muhahahahaa!!!444" húzások is lehetségesek benne. Itt is el lehet dönteni, hogy az ellenfél szörnyeit csapkodjuk, vagy esetleg rögtön az "arcára megyünk", vagyis közvetlenül az ő életpontjait támadjuk be, illetve lehet még ezerféle taktikát kitalálni és arra paklit építeni. Hogy egy kis WoW-feelinget is vigyenek a dologba, a WoW egykori 9 alapkasztjával játszhatunk, mint választható hősök, akiknek még XP csíkjuk is van, hogy meglegyen a fejlődés, meg a WoW-utalás élménye. :)

A feelingre szintén nem lehet panasz, eleve az egész tényleg olyan érzés, mint amikor a megfáradt vándor betér egy fantasy-fogadóba kártyázni egy sárkányölős, fárasztó nap után, illetve a poénok sem maradtak el, szal van itt Leeroy Jenkins-es, legendary lapon át egészen "Infested Tauren" nevű csoda (hogy még egy Warcraft-Starcraft crossover is befigyeljen XD).

Eddig tehát minden szép és jó és kérdezhetnétek is, hogy "de akkor hol itt a gond?" Nos, az új lapok gyűjtésének a menete lett direkt szemét módon kitalálva és itt döbben rá a játékos, hogy ez bizony egy pay to win szemétség. Máris kifejtem: mint minden gyűjtögetős kártyajátékban, úgy ebben is az alappaklival még sokat nem érsz, hanem venned kell a booster packeket, hogy az azokban lévő random lapok segítségével végül összerakhass egy immár ténylegesen ütős paklit. Boostereket pedig kétféleképpen tudsz venni: játékbeli aranyért, illetve valódi pénzért. Eddig még nem tűnik annyira szemétnek a koncepció, hiszen a Heroes of the Storm-ra emlékeztet, amit ugye hülyére dicsértem korábban: abban is ha Mágnás Miska vagy, akkor elcseszhetsz több, mint 100.000 Ft-ot is rögtön az elején a játékra és egyből unlockolod az összes hőst, ha viszont ennél "skótabb" vagy, akkor úgyis játszhatsz, hogy valódi pénzből egyetlen fillért sem adsz bele, maximum eltart majd egy darabig, amíg a hősöket begyűjtöd, de ettől az aktuális meccseken nem fogsz kevesebb eséllyel indulni. Aranyat pedig mind a HS-ben, mind a HotS-ban daily questek segítségével tudsz csak gyűjteni. Na és itt jön be a nagy szemétség: HS-ben majd' minden quest csak akkor ad jutalmat, ha nyersz! HotS-ban ez nem volt probléma, hiszen a legtöbb quest arról szól, hogy "játssz 2 meccset egy Starcraft hőssel", vagy valami hasonló egyszerű kritérium, tehát ha sietsz, akkor nyomsz egy AI elleni, kezdő fokozatra állított meccset és 10-15 perc alatt megcsináltad a dailiket. HS-ben ellenben a legtöbb quest:

-"nyerj 2-3 meccset XY kaszttal"

-vagy ha nem ilyen, akkor meg "játssz ki 40 shaman lapot, 30 kalóz lapot" stb. (Ez valamivel könnyebb, de egyrészt 30 kalóz laphoz szintén venned kell elég sok boostert, azokhoz viszont arany kell, aranyhoz viszont meg kell csinálnod a questet, amit viszont nem tudsz, ha nem nyersz, nyerni viszont csak boosteres paklikkal tudsz, a boostert viszont venned kell...gondolom már látszik, mire megy ki az ördögi kör.)

Na, de semmi gond, mondhatná az ember, hogy "majd itt is legkönnyebb fokozatra állított AI meccseket nyomok, mint a HotS-ban és hipp-hopp kész lesz a quest!", haha, NEM, mert Blizzék erre is gondoltak: az összes quest csakis player vs player módban teljesíthető. Van persze AI elleni mód is a játékban, de az kb. csak gyakorlásra jó, mert questet nem tudsz velük teljesíteni. Oké, semmi gond, akkor nyerünk majd a PvP-ben... Höhö, de úgy sem fogsz tudni, mert 10-ből 9 meccsen valami Mágnás Miskát kapsz ellenfél gyanánt, aki 10-20 ezreket szórt el booster packekre és most már olyan paklija van, hogy még ha csak egyetlen lap maradt a kezében, az is tuti pont valami olyan lesz, ami pont hozzásegíti őt a győzelemhez. -__- (Komolyan, nem is tudom hányszor volt, hogy már épp megöltem volna a fazont, a keze is szépen kiürült, de mit ad Isten, felhúzza az utolsó lapját és "véletlenül" pont valami olyat húz, amivel lazán fordít az álláson... Ha nem tudtam volna, hogy PvP meccsen vagyok, eskü azt mondanám, hogy "tutira valami expert-level AI, ami még "csal" is, csak hogy jól megizzassza a pakliját tesztelő játékost", de nem, ezek csak szimplán elverték a fizetésük negyedét booster packekre és ilyen "Exodiával" nyomuló paklikkal irtják az ellent. -__- )

Btw, a játék "ellenfél-keresője" is igen érdekesen működik... Elvileg úgy nézne ki a dolog, hogy ha már zsinórban sokadjára veszítesz, akkor lejjebb viszi a nehézségi szintet és kapsz valami n00b ellenfelet, hogy kicsit te is örülhess. Ha pedig már sokadjára alázol, akkor jön egy Yami Yugi, aki meg veled törli fel a padlót. Aham, kár, hogy ez igen hamar átcsap ilyen "10 meccsből 9-ben esélyed sincs" ellenfeleket felvonultató szopórollerre. Sanszosan ugyanis nem azt nézi a program, hogy mennyit nyersz vagy vesztesz, hanem a lapjaid számát és fajtáit. Legalábbis igen érdekes volt, hogy amíg csak a starter deckekkel nyomultam, addig valóban érezhető volt egyfajta 50-50% körüli nyerési-vesztési arány, azonban ahogy elkezdtem booster lapokat is pakolni a paklimba, illetve netes segítséggel összeraktam egy viszonylag ütős paklit, hirtelen mintha legalább három fokozaton nehezebbre kapcsoltam volna a játékot és pár nyerés után máris jöttek az ilyen legendary lapokkal nyomuló, hat kör alatt kivégző fazonok, akiket korábban még csak soha nem is láttam. Szal ja, "vicces" a dolog... És Redditen, meg HS fórumon utánaolvasva ezt nem én "hallucinálom", hanem még elég sokan panaszkodtak ugyanerre.

Persze most mondhatnátok, hogy "Oké, Titkos, de akkor ne játssz ezzel, ha így felidegel...", hát nem is fogok, eleve csak azért ástam bele magam ennyire, mert az első 100 megnyert PvP meccs után jár egy ajándék mount a HotS-ban (ez ilyen "keresztbe-promó", van még egy pár ilyen... XD), viszont az röhej, hogy eleve a netről néztem le egy profi játékosok által ajánlott paklit, ami valóban működött, nem is rosszul, de még így is volt, amikor ilyen "5 vereség, 1 nyereség" arányban szenvedtem vagy egy óráig és gondoltam, ha már lassan tényleg nyugtatót lett volna kedvem szedni, akkor kissé kiírom magamból a dolgot.

Illetve amiért még zavar ez az egész:

-Ez nem lenne egy rossz játék, de ez a pay to win megoldás az egészet megmérgezi.

-Jól mondta egy fazon valamelyik gamer fórumon: "Egyetlen olyan játékot sem engednék meg "free to play"-nek nevezni, amiben vásárolt cuccok révén nőnek a nyerési esélyeid". És ja. HotS-ban nem zavar, hogy vannak ilyen "csak valódi pénzért vehető skinek" és hasonlók, mivel ez csak kozmetikai cucc, nem lesz a karakteredből félisten, ha megveszed és ráadod. Itt meg gyakorlatilag minél több pénzt ölsz a kártyába, annál táposabb leszel, ha akarod, elversz rá a legelején több száz ezret és utána félig részegen is bárkit megversz, mert kis túlzással gondolkodnod sem kell, hogy melyik lapot mikor rakd ki, mert annyira brutál lesz a paklid, hogy előjön a már fentebb említett "ha már csak egy lap van a kezedben, még az is használható lesz és simán nyersz"-eset. És erre persze meg lehetne mondani, hogy "dehát az összes TCG ilyen", nos valóban, de a HS-en kívül még egyiknél sem láttam, hogy "free to play"-nek hazudná magát. Legalábbis nem tapasztaltam még, hogy a Magic the Gathering, a YuGiOh, a Hatalom Kártyái, vagy bármelyik más azt adná be neked, hogy "á, nyugi, nulla forintból is élvezetes lesz a játék". Ezt csak a HS-nél tapasztaltam, amit azért is sajnálok, mert pont a HotS volt rá előtte a remek példa, hogy hogyan lehet valami valóban free to play és egyszersmind erősen fejőstehén is, ráadásul ennek az a fajta keveréke, ami közben mégsem teszi tönkre a játékélményt. Ott tényleg az van, hogy ha türelmetlen és maximalista vagy, akkor elkezded ott is szórni a pénzt, ha viszont ki tudod várni, amíg összegyűlik a játékbeli arany, akkor sincs semmi gond, nem kerülsz hátrányba a többiekkel szemben és végképp nem kell hónapokat questelned, míg bármit is tudsz venni. (Mert komolyan azt számolgattam, hogy legjobb esetben úgy heti 2-3 boostert tudsz venni a HS-ben, amiben lesz öt random lap, szóval ha valami tényleg ütős paklit akarsz egyetlen forint valódi pénz nélkül összerakni, hát készülj fel arra, hogy még a legjobb esetben is hónapokat kell rá napi szinten elbasznod...) Ja igen, ez meg a másik, hogy még ha kőgazdag vagy, a randomság akkor is megszívathat, szal pl. emlékszem, amikor a Gameday Irodás Imi valódi pénzen vett magának 100(!) booster packet, ott csorgatta a nyálát előre, hogy "naaa, ezekben már azért úgy 2-3 legendary lap is tuti lesz!", aztán kamerák előtt kinyitogatta mindet és bizony csupa common gagyiság volt az összes. :dirr: Más játékban legalább ha valódi pénzért veszel valamit, ott garantáltan azt is kapod, amit szeretnél, de itt még erre is kitaláltak egy "randomsági tényezőt".

Persze most lehetne itt azzal mentegetni a Blizzt, hogy "jóóó, dehát napi egyszer cserélhetsz daily questet" (ja, csak még így is random, hogy a kidobott quest helyett mit kapsz, lehet egy még rosszabbat/nehezebbet...), vagy "de azért így is összejön előbb-utóbb 1-1 boosterre a pénz" (hogyne, évekig akarok szenvedni egy kártyajátékban pusztán a pakliépítéssel, pláne úgy, hogy közben párhavonta jönnek ki az újabb és újabb kiegészítők, amikből Mágnás Miska már a játékba kerülésük napján bevásárol, magyarul mire én összeszenvednék egy aránylag működő paklit, a "fizetős vendégeknek" már hatszor jobb lesz az újabb lapokból minden esetben...), de ezek baromi gyenge kifogások, maradjunk annyiban, hogy ezt elcseszte a Blizz rendesen, jó példája annak, amikor a pénzéhségüket nem tudták kordában tartani. (Pedig azt hinnétek, hogy a még mindig havidíjas WoW-ból így is vígan élnek, meg Chris Metzen is tavaly 42 évesen már nyugdíjba mehetett, stb. :P Apropó, látjátok, a WoW-ra egy rossz szavam nincs, az sosem hazudta magát ingyenesnek. :dirr:)

Szal na, kár érte, mert mint kártyajáték, teljesen rendben van, de ezzel a "bújtatott" pay to win megoldással olyan jó kis predeterminált vesztes leszel a játékban, mintha Urobutcher egyik animéjében vállaltál volna magical girl szerepet. XD Úgyhogy az OW-vel, vagy a HotS-al ellentétben az ebben való elmélyülést csak azoknak tudom ajánlani, akik:

-szeretnek tátott szájjal rohanni a faszerdőben XDDD

-nem zavarja őket, ha több tíz/száz ezret fognak elverni valódi pénzben egy virtuális kártyajátékra, ahol még így is benne lesz a pakliban (höhö, pun intended, érted... XDDD bocs XD), hogy nem az esik ki a boosterből, amit szeretnének, vagy hogy az ellenfél még náluk is gazdagabb és neki még az övékénél is jobb paklija van. XD

A vicc az, hogy a megoldás baromi egyszerű lenne: a questeknél mindössze el kellene törölni azt a kritériumot, hogy csak a megnyert meccseket számolja a program és máris egy igazságosabb hadszíntérről beszélnék. (Még úgy is, hogy Mágnás Miska mindig helyzeti előnyben lesz az átlag játékossal szemben, de legalább ha ezt a fentit bevezetnék, akkor Átlag Józsi sem érezné úgy, hogy egy szélmalomharc az egész játékban töltött ideje.)

Aki esetleg még hozzám hasonlóan próbálkozott ezzel a játékkal és van valami ellenérve, azt komolyan szívesen meghallgatnám, mert nem vagyok ellenére a "lassan építkezős" játékoknak (8-10 éve WoW-ozom és hát ott sem kapsz karaktergenerálás után rögtön egy Terminátort... XD), plusz a questeken kívül építgettem én boosteres lapokból paklit, sőt, még az is megvolt, hogy lapokat disenchantoltam és dustból építettem meg 1-1 kártyát, de ez az egész koncepció még így is olyan szinten unfair volt, hogy nem vicces.

A rantért meg bocs, a jó hír az, hogy ezzel a végére értem a jelenlegi Blizzard játékok "tesztelésének", így hacsak a Starcraft II single player kampányának történeti húzásai, vagy esetleg a Lost Vikings platformer nehézségi szintje fel nem idegel majd a későbbiekben (de valszeg ezekkel nem holnap kezdek el játszani... XD), akkor elvileg több ilyen nem lesz a közeljövőben. XD
Kép

Avatar
annarancs
Profi
Profi
Hozzászólások: 337
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2017.03.11. 00:59

Titkos írta:Hearthstone
Én is utáltam a napikat, elég hamar rászoktam, hogy csak a heti brawlt csináljam meg az ingyen kártyák miatt (és mert itt általában nem saját lapokkal kellett játszani). Az általad ecsetelt boosteres probléma mellett ráadásként lusta voltam megtanulni az összes lapot (még egy jó pakli sem ér sokat, ha nem tudod, mire számíthatsz az ellenféltől), szóval végül abbahagytam a játékot.

Avatar
Balus
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 113
Csatlakozott: 2016.03.15. 19:23
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Ankh-Morpork
Kapcsolat:

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Balus » 2017.03.12. 10:43

Titkos írta:
2017.03.10. 22:54
Hearthstone
Annak idején pont az általad említett negatívumok miatt hagytam abba a Hearthstone-t pár hónap után. Mondjuk én alapból nem vagyok az a kifejezett gyűjtögetős kártyajáték rajongó (igazából csak azért kezdtem el játszani vele, mert kellett a promóakcióban megszerezhető WoW-os mount :D ), de úgy voltam vele, hogy ha már a legtöbb Blizzard-játékot kipróbáltam, adok ennek is egy esélyt.

Szóval az már a tutorial után, az első néhány PvP-meccsen tudatosul az egyszeri játékosban, hogy bármennyire is "free-to-play"-nek hirdeti magát a Hearthstone, ha nem költesz egy rakás pénzt a booster packokra, akkor kb. minden ellenfél fel fogja törölni veled a padlót. Úgy érzem, hogy ezt a játékot a megjelenés napjától kéne játszanod, plusz 0-24-ben tolni a daily questeket ahhoz, hogy legyen elég aranyad boostereket venni (aztán meg térdelj imához, hogy az 5 random lapból legalább egy olyan legyen, amit tudsz is érdemben használni...). De még így sem úszod meg valódi pénz költése nélkül, hiszen ha nem veszed meg a folyamatosan érkező új kiegészítőket, akkor automatikusan elesel az új lapoktól. Starter paklival meg kb. semmi esélyed nincs egy "Mágnás Miska" ellen, akinek tele van a paklija legendary lapokkal. (Az meg már csak só a sebbe, amikor egy ilyen játékos, miután 5-6 körön belül kicsinál, elkezdi spamelni a "Well Played"-et, mintha akkora teljesítmény lenne jobb lapokkal elverni egy kezdőt. Ilyenkor azért hálát adok, hogy nincs chat a játékban, mert alapvetően nyugodt ember vagyok, de ilyen helyzetekben azért sűrűn ment a k*rvaanyázás. :D )

És úgy néz ki, hogy a Blizzard nem igazán akar változtatni ezen a tendencián. Pláne hogy tegnap jött a hír, hogy Amerikán kívül mindenhol megemelik a booster packok árát. Értem én, hogy Blizzardék szeretik a sok pénzt (ki nem?), és valamiből fizetni kell az alkalmazottakat meg fenntartani a szervereket, de ezzel a lépéssel csak még nehezebbé teszik az új játékosoknak a felzárkózást.
"Soha ne feledd, ki vagy. Mert a világ nem fogja. Viseld páncélként, akkor nem árthatnak vele." (Tyrion Lannister)
~
Kritizátor/Twitter/MAL

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5568
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.03.12. 16:35

Balus írta:
2017.03.12. 10:43
(igazából csak azért kezdtem el játszani vele, mert kellett a promóakcióban megszerezhető WoW-os mount :D )
Egyébként dettó, de ugye ahhoz csak háromszor kellett nyerni, így az még viszonylag hamar összejött, viszont a HotS-ban is kapsz egy mountot, csak ahhoz már 100 megnyert meccs volt a kritérium és amíg azzal szenvedtem, volt alkalmam kitapasztalni a játék szemét felépítését. :dirr: (Egyébként "vicces" látni, hogy többen is így vannak ezzel, szal amíg a legtöbb Blizzard játéknál az az általános reakció, hogy "OMG, BEST GAME EVER!!!!444", addig a HS inkább egy "Okay...FUCK THIS SHIT!" reakciót vált ki mindenkiből az első pár kör után... XD)
Balus írta:
2017.03.12. 10:43
Úgy érzem, hogy ezt a játékot a megjelenés napjától kéne játszanod, plusz 0-24-ben tolni a daily questeket ahhoz, hogy legyen elég aranyad boostereket venni (aztán meg térdelj imához, hogy az 5 random lapból legalább egy olyan legyen, amit tudsz is érdemben használni...).
Igen, valahogy így, Redditen is "jó" volt, hogy a hasonló panaszkodást levágó embereket azzal próbálták vigasztalni, hogy "Á, jó játék ez, csak a béta óta folyamatosan játszanod kellett volna vele." ROTFLOL! Ez amúgy objektíven is egy alapvető hiba, egy játéknál azért elvárná az ember, hogy az esetleg később becsatlakozó embereknek is legyen esélye felzárkózni a régebbi játékosokhoz (a WoW-ban sem véletlen, hogy egyre több casualoknak kedvező dolog került bele, vagy hogy a mindig épp aktuális kieget leszámítva fel van gyorsítva a szintezés, stb.), a HS meg kb. pont fordítva működik, még "büntet" is, ha nem vagy egy 0/24-ben a megjelenés napjától kezdve folyamatosan játszó zombi. (Megjegyzem, még itt is van egy "csavar": ha túl jó vagy, azt sem tudod ám vég nélkül csinálni, ugyanis még napi limit is van az aranyra. :dirr: Ugye van egy ilyen "hidden quest", ami alapból nincs benne a quest logodban, de úgy működik, hogy minden három megnyert meccs után kapsz 10g aranyat. Ez persze marha kevés, hiszen 100g-ért kapsz öt tetves lapot, de röhej, hogy Blizzék még ezt is lelimitálták, szal ez a bónusz is csak valami napi max 5-6 alkalommal aktiválható, utána már akkor sem kapsz semmit, ha zsinórban nyered a meccseket. Pedig ha Mágnás Miska is szinte vég nélkül öntheti a játékba a valódi pénzt, akkor legalább ez is lehetne valami "unlimited reward".) Szal ja, ez így kicsit olyan, mintha "büntetésül", amiért az OW-t nem májusban, hanem csak decemberben kezdtem el, abban is bazookával felturbózott Tracerek, meg három minigunnal felszerelt Bastion-ök ellen kellene meccseket nyernem, aztán ha ezen kiakadnék, az lenne a "tanács" még a fandom felől is, hogy "Szar neked, játszottál volna már a béta óta folyamatosan, napi szinten!" XD
Balus írta:
2017.03.12. 10:43
De még így sem úszod meg valódi pénz költése nélkül, hiszen ha nem veszed meg a folyamatosan érkező új kiegészítőket, akkor automatikusan elesel az új lapoktól. Starter paklival meg kb. semmi esélyed nincs egy "Mágnás Miska" ellen, akinek tele van a paklija legendary lapokkal. (Az meg már csak só a sebbe, amikor egy ilyen játékos, miután 5-6 körön belül kicsinál, elkezdi spamelni a "Well Played"-et, mintha akkora teljesítmény lenne jobb lapokkal elverni egy kezdőt. Ilyenkor azért hálát adok, hogy nincs chat a játékban, mert alapvetően nyugodt ember vagyok, de ilyen helyzetekben azért sűrűn ment a k*rvaanyázás. :D )
Jaja, mondom, legjobb vérnyomásemelő játék, amit az utóbbi 5-10 évben láttam, ez még egy hippiből is kihozná a mészáros gyilkost. XDDD Amúgy igen, amit írsz, az külön "desszert" volt 1-1 lealázós meccs közben/után, de én még ennél jobbat is láttam: van ugye a "spectator mode", amikor valamelyik B.net barátlistádon lévő fazon nézőként bekapcsolódhat a meccsedbe. Na, épp egy ilyen "Mágnás Miska sorban dobálja a legendary lapokat" meccs közben jött valami random fazon, aztán még el is kezdett nekem beírogatni, hogy "kezdő vagy?" Ott majdnem visszaírtam, hogy "Mondhatjuk b+, de ha három hónapja is játszanék, az sem változtatna sokat a helyzetemen, mert ez a #&#@ játék eleve úgy van kitalálva, hogy valódi pénz nélkül itt nem nyerhetsz...", csak aztán inkább hagytam. XD (Amúgy valamilyen chat elvileg van a játékban, vagy legalábbis most már van, Gamedayes Imi is az egyik meccs közben ott írogatott az ellenfelének, meg mondom, nekem is beírt a néző srác a meccs alatt.)

Egyébként tényleg azért fáj ez az egész, mert amúgy maga a játék bejönne, de így ebben a formában kvázi játszhatatlan (mármint ha szeretnél nyerni is ugye... XD), pedig amúgy nem tartanám kizártnak, hogy úgy napi 2-3 meccset ebből is lejátsszak néhanapján.
Kép

Avatar
Balus
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 113
Csatlakozott: 2016.03.15. 19:23
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Ankh-Morpork
Kapcsolat:

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Balus » 2017.03.12. 23:06

Titkos írta:
2017.03.12. 16:35
Egyébként tényleg azért fáj ez az egész, mert amúgy maga a játék bejönne, de így ebben a formában kvázi játszhatatlan (mármint ha szeretnél nyerni is ugye... XD), pedig amúgy nem tartanám kizártnak, hogy úgy napi 2-3 meccset ebből is lejátsszak néhanapján.
Ugyanígy érzek én is. Nagyon kedvelem a Warcraft világát mind a mai napig, meg az egész kártyajáték-jelleggel sem lenne bajom, csak hát elég nehéz szeretni egy olyan játékot, ahol kezdőként kb. fizikai képtelenség nyerni.

Amúgy erről az egész "Átlagos Jóska VS. Mágnás Miska"-típusú párharcot tökéletesen bemutatja az "If the Emperor had a Text-to-Speech Device" című, egyébként zseniális websorozatnak az a része, amiben az Istencsászár és az egyik Custodes egy YuGiOh-ra kísértetiesen emlékeztető kártyajátékot játszanak. Na én is hasonlóan éreztem magam egy-egy meccsen. :D
"Soha ne feledd, ki vagy. Mert a világ nem fogja. Viseld páncélként, akkor nem árthatnak vele." (Tyrion Lannister)
~
Kritizátor/Twitter/MAL

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 391
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Vree » 2017.04.25. 03:26

Háát szerintem meg egy noob vagy, te Titkos :I
De most írjak ide egy hosszúelemzést, amikor úgyis kinyilatkoztattad hogy rögtön "dobtad"?

Hogy "fáj" a vereség komplett kezdőként, azt értem, de kezdő a Földön létező bármilyen játékban mégis hol nem? Előbb meg kéne tanulni játszani.

Valaki lusta akár hónapokat rászánni egy játékra: megértem. Én se vagyok egy "gamer" típus. (De akkor évek egy MMOra az OK...?)
Nem jön be a HS: semmi gond. Kritizálható: naná! (Én is írhatnék ehelyett arról, hogy a legutóbbi szett miben gyenge szerintem, de már nem lesz ma arra is erőm. :D)
De ez már azért hazugság:

de nem, ezek csak szimplán elverték a fizetésük negyedét booster packekre és ilyen "Exodiával" nyomuló paklikkal irtják az ellent. -__- )

Ezek után mostmár komolyan érdekelne, hogy KONKRÉTan melyik lapba futottál bele, ami szerinted ilyen OP és "megszerezhetetlen". :D Megosztanád ezt konkrétabban is?

Ha megnézed a top deckeket (simán Google-özz rá), a legtöbben egyáltalán nincs legendary vagy 1-2, sőt ingyenes/alap lapok dominálnak mindegyikben.

A saját Standard kollekciómban kábé EGY Legendary lapot tudtam mondani, amit nem hogy rendszeresen, de egyáltalán VALAHA használtam:
a saját Dust-omon vásárolt egyetlen kártya "Ragnaros, Lightlord"-ot (mert nagyon hasznos, ha a Paladin a végjátékban is bírja magát gyógyítani).
A többi Legendarym vagy már kifutott, mint Rafaam és Reno (de őket se dollárért, hanem a League of Explorers adventure jutalomként kaphattad meg), vagy ilyen "örökbecsű" darabok, mint:
Lorewalker Cho
Moroes
Barnes
Prince Malchazaar
Mukla, Tyrant of Vale
The Curator
The Boogiemonster
Mayor Noggenfogger
amik nyugodt szívvel lehetnének akár Common-ök is.

Nekem kb. fél évbe telt a lapok 90%ának begyűjtése, pedig nem tartom ám magamat akkora szupersztárnak...
(És ebben benne volt az összes Wild lap is, amit mondjuk mostmár valóban bajosan szerezhetőek, csakis Dusttal, bár mondjuk a válasz annál egyszerűbb: maradj a STandard módban :D)

Más játékban legalább ha valódi pénzért veszel valamit, ott garantáltan azt is kapod, amit szeretnél, de itt még erre is kitaláltak egy "randomsági tényezőt".

Ööö akkor most mégis ez az első gyűjtögetős kártyajáték az életedben (a Yugioh hivatkozás dacára)? :D Mer' ugye ez az egész alapkoncepciója az egész műfajnak, nem véletlenül lett a Magic (a sima kis asztali játék) akkora pénzügyi siker és stílusalapozó - mint a Papinál a totó-lottóval, úgy ki lehetett énekelni a tinik zsebéből a pénzt ugyanezzel. Picit késő 2017ben elkezdeni a panaszt emiatt, amikor az ÖSSZES ccg ugyanezt tolja 25 éve... :P

Anna még inkább képben van szerintem:
annarancs írta:
2017.03.11. 00:59

Én is utáltam a napikat, elég hamar rászoktam, hogy csak a heti brawlt csináljam meg az ingyen kártyák miatt (és mert itt általában nem saját lapokkal kellett játszani). Az általad ecsetelt boosteres probléma mellett ráadásként lusta voltam megtanulni az összes lapot (még egy jó pakli sem ér sokat, ha nem tudod, mire számíthatsz az ellenféltől), szóval végül abbahagytam a játékot.
Erről van szó igazából szerintem.

Azt ugye mindenki tudja, hogy 7 manátől felfelé már él a mágus Flamestrike-ja, magyarul lehetőleg ne az előző körbe dobja be a levesbe a maradék minionjait, mert úgyis leradírozza őket.
Kezdőknek is feladat például az összes Titok megjegyzése; minden hősnél csak 3-4 lehetőség van, kizárásos módszerrel elég hamar fény derül rá, hogy melyik is figyel éppen - HA tudod őket fejből.

Én Titkos vereségeit sokkal inkább tudnám be ennek, mint a "hülye csaló program" meg a "milliomos Pistikék" sorozatos támadásának.

Na és itt jön be a nagy szemétség: HS-ben majd' minden quest csak akkor ad jutalmat, ha nyersz!

Igen, a

tehát ha sietsz, akkor nyomsz egy AI elleni, kezdő fokozatra állított meccset és 10-15 perc alatt megcsináltad a dailiket.

szintű gagyiságot nem engedivalóban, de bázzmeg, ne mondd már hogy icipici gyakorlás után megerőltető feladat a kezdő játékosokat alázni.

-Jól mondta egy fazon valamelyik gamer fórumon: "Egyetlen olyan játékot sem engednék meg "free to play"-nek nevezni, amiben vásárolt cuccok révén nőnek a nyerési esélyeid".

Hát márpedig !!!EZ!!! a free to play (avagy a freemium modell): amikor reális időbefektetéssel kiváltható az ÖSSZES lényeges pay-to funkció.
Azt remélem senki nem hiszi, hogy egy terjesztő nekiáll "szívjóságból" szervereket fenntartani, programozókat, tervezőket, művészeket fizetni, reklámozni, mindezt tök ingyen?
Valamiféle működő(!) bevételi forrás elengedhetetlen, ha a T. ingyen játékos nem akarja azon kapni magát, hogy fél év múlva bezárt a bazár (megjegyzem az online játékok TÚLNYOMÓ TÖBBSÉGE 3-4 éven belül ilyen módon összedől, amiből az utolsó 1-2 év rendszerint az élvezhetőség porig rombolásáról szól, ahogy a tulajdonos egyre vadabb promókkal próbálja meg az utolsó centet kiszipolyozni a közönségből, mielőtt hagyja az egész maradékát a fenébe); és az "ingyen" játékosokkal szemben az egyetlen lehetséges fair hozzáállás az, ha hagyjuk, hogy plusz időbefektetéssel szerezzék meg a cuccost. Csak ez az "idő" az átlag MMO-ban eleve esélytelenül sok, nem egy fél év alatt összeszedhető majdnem komplett kollekció, mint a HSnál.
De ha nem egy Blizzard méretű cég állna mögötte, akkor eleve ez az "olcsóság" is lehetetlen lenne, mert kisebb indie játék nem tud akkora hájpot fenntartani maga körül folyamatosan, hogy a játék megtérüljön és így kénytelen mindent túlárazni.
Szóval ez többé-kevésbé az iparilag lehetséges minimum.

Az átlag freemium játéknál az ingyenélő helyzete rosszabb - SOKKAL-SOKKAL rosszabb.

Figyu, CCG-t fenntartani nem könnyű.
Biztosítanod kell a folyamatos forgalmat, hiszen seni nem akar órákat várni egy meccsre a sorban, ráadásul ezeket még tovább is lenne jó bontani tudásszint szerint. (A HS sokat költ reklámra és felhasználja a saját játékai népszerűségét is keresztbe-akciókra.) A veteránoknak biztosítanod kell valamiféle előremenetelt, ugyanakkor nem szabad hagynod, hogy úgy elhúzzanak, hogy az újoncok eleve esélytelenek legyenek. (Ezért olyan sebességű az "arany" folyása, amilyen - és ha láttál volna már CCG-t valóban utolérhetetlen vagyonnal bíró sokéves veteránokkal, csak helyeselnéd.) Biztosítani ekkelen valamilyen egyensúlyt, de változatosságot is, miközben az újabb és újabb lapok ebbe folyamatosan bezavar. (Erre jó a régebbi lapok "kifuttatása", és a kártya-altípus alapú szinergiapaklik futtatása.)

Kingdomsban ez úgy nézett ki, hogy szettenként volt úgy féltucat használhtó lap, amikre próba-szerencse alapon lehetett vadászgatni
Ehhez képest hogy a HSben a lapok többsége használható, óriási fegyvertény.

Elég sok CCG-t láttam már (legutóbb pl az Elder Scroll: Legends-t), és alapvető dolgokat szoktak elszúrni, szinte rögtön megjelenik az "1-2 lap, ami minden pakliban kötelező" jelenség vagy a rush deck dominancia, szóval ennek fényében még mindig a Hearthstone a legélvezetesebb/legkiegyensúlyozottabb/legkezdőbarátabb, amivel találkoztam.

hát készülj fel arra, hogy még a legjobb esetben is hónapokat kell rá napi szinten elbasznod

Hónapokat ez így igen, de a WoWra nem sajnált évekhez képest ez nulla, és ha a PvP winráta zava, úgy érzem, van elég leheséges tennivaló (Aréna, Adventures) amivel elszórakozhatsz.

Értem én hogy te MOST akarsz jót PvPzni, jó, én meg most akarok 100as szintű WoW Paladinnal nyomulni és top player lenni (a gombkiosztást majd ráérek kitanulni menet közben). Szóval? :D

Apropó, látjátok, a WoW-ra egy rossz szavam nincs, az sosem hazudta magát ingyenesnek.

Most akkor neked egyedül az fáj, hogy valahol láttad kiírva, hogy free2play? :D
A lemezes játékra kiadott pénz meg nem?

az is megvolt, hogy lapokat disenchantoltam és dustból építettem meg 1-1 kártyát
Mondjuk ott már erősen érdemes csak a máshogy megszerezhetetlen (kifutott szett, esetleg Legendary) lapokra spórolni.

Úgy érzem, hogy ezt a játékot a megjelenés napjától kéne játszanod

Hát szerintem meg nem. Ismét csak elismételni tudom, hogy ha én több év csúszással is simán "beértem"
nem értem mire alapozod ezt.

az összes quest csakis player vs player módban teljesíthető

Háát nem. Gondolom Practice módba nyomtad (ami kb. ilyen tutorial, egyszer megcsinálod azt' felejtsd el), ami igen, de az összes többi módban működik, amikor legutoljára próbáltam ilyet, még Adventure-ben is. (Új kalandot utoljára tavaly adtak ki, szal erről nem tudok nyilatkozni, hogy megvan-e, de a questek minimum egy része még újrajátszott adventure bossokkal is teljesült nekem legutóbb. De ha nem is így lenne, ott van rá a másik 3 mód, amiből 2höz nem is kellenek feltétlen lapok.)

(Komolyan, nem is tudom hányszor volt, hogy már épp megöltem volna a fazont, a keze is szépen kiürült, de mit ad Isten, felhúzza az utolsó lapját és "véletlenül" pont valami olyat húz, amivel lazán fordít az álláson...

Igen, de ilyen nem csak hogy van, de okos játékos próbálja úgy menedzselni a pakliját, hogy erre lehetőséget adjon. Paklösszeállításnál, meg a kezdeti "mulligen"nel tudod ezt befolyásolni.
Erre tényleg nem tudok mit mondani, azt a lapot is a Blizzard szerver "csalta" össze neki (bedobsz egy érmét azt' jön is a kellő lap), vagy erre mi a másik magyarázat? :D

---
Legyünk már reálisak, a WoW-on azon akadsz ki, hogy a kezdő Rogue-d nem tud kapásból a 100. szintű feltápolt karakterrel ölre menni? Hah! Micsoda szörnyűség!

És ugye ez csak az alap PvP mód, az Aréna és a páratlan hetes Tavern Brawl meccsekhez nem kellenek saját lapok.
Az egyetlen, amibők "ki vagy zárva", az a Ranked mód top szintjei.
---

Adnék akkor egy pár tippet is :D bár igazából nincs "segítség"

Fejezd be a Practice-t és vigyél el egy hőst 10es szintig, mert addig nem unlockolódik egy csomó minden.
(Extra kező paklira sokféle promó van; ha játszol más Blizzard játékkal, vagy más platformon például.)
Próbálj meg összehozni legalább egy normális paklit. (Alább írok ehhez tippeket.)
Szedd össze a heti egy paklit a Tavern Brawlból, meg a könnyebb 40 aranyas, 2 győzelemből teljesíthető questeket és maradj meg nyugodtan a Casual módnál. (A Standard/Wild próbálgatásának viszont tapasztalatom szerint nincs jelentősége.)
Ha csak a kevés saját lap zavarna Pl. veterán játékos friss accounttal), nyomulj az Arénában. Más kérdés hogy noobként teljesen felesleges, mert pakliépítés és játékmenet tudás nélkül a jó húzásokkal is el#&@od azt is. :D

Akkor vegyük végig a játékmódokat:

Play (PvP):
3 győzelemért 10 arany jár, 100as maximumig.

Aréna:
150 arany a belépő (azaz másfél pakli ára).
Mindenki frissen bontott random lapokból dolgozik, tehát a saját lapgyűjtemény hiánya nem hátrány, csak a tudásé.
A jutalmak egyike garantáltan 1 db bontatlan pakli (mindig a legutolsó szettből), illetve ezen felül teljesítményfüggően arany/Dust/random lap.
Alapvetően el lehet mondani, hogy több győzelem, mint vereség (azaz a 3 megengedett vereség mellett 3nál több győzelem) esetén hozza be az árát a dolog a sima paklivásárláshoz képest.

Adventure:
Időbe telik összespórolni rájuk a pénzt, de egyrészt kitűnő lapszerzési lehetőségek, másrészt a feladatok is szórakoztatóak.
Ideális, ha valaki nem bírja a PvP-t.
Én nagyon sajnálom, hogy a régi kalandokat nem hagyják bent, hisz ezek nagy élményt jelentenének az újoncoknak is - de remélhetőleg az újabbak is lesznek olyan ötletesek.
(Borzasztóan bírtam például a League of Legends Indiana Jones-os guruló kőlabdás-menekülős "temple escape" szintjét, ahol 10 kört kell túlélni egyre nehezedő ellenfelek és véletlen események között, sőt még időnként választást is kínál a játék két "út" között - mondjuk egy körrel közelebb kerülsz a célhoz, de cserébe nehezednek az akadályok. :D)

Tavern Brawl:
Az első győzelemért 1 darab core pack jár, illetve ez is Play módként működik (a 3 győzelemért 10 arany itt is begyűjthető), ami különösen hasznos, amikor éppen kevés saját lapot igénylő mód van soron.

-> tehát core packhoz a Tavern Brawl, a legutóbbi szetthez pedig az Arena a legegyszerűbb beszerzési hely.

Hogyan építsünk paklit:

(0. Fontos: A deck editort próbáljuk ki All és Crafting módban is, hogy lássuk az összes létező lapot. (Alapból a nem birtokolt és a kifutott (Wild) lapokat eldugja.) Ez jó tippeket is ad, hogy mit érdemes beszerezni a paklinkba.)

1. Először is legyenek Draw és Discover lapjaink. A lapelőny (a kézben) fenntartása az egyik legfontosabb dolog a HS-ben.
A "Discover" mindenképp a leghasznosabb, hiszen a pillanatnyi igényekhez igazodhatunk vele, illetve csórók ezzel hozhatrnak a játékba akár Legendaryket is.
A sok felhúzott lap egyébként "kiváltja" a nagy manaköltségű, sokszor nagyobb ritkaságú lapokat.
(A 2 manás Loot Hoarder pl az egyik leggyakoribb lap.)

3. ha teheted, használj szinergikus paklikat.
Egy csak Beast/Murloc/Elemental/Dragon/stb. alapú pakli, egy Secret kártyákat tömörítő Hunter, egy Spell Damage gyűjtő Mage rendszerint messze erősebb, mint bármi más.
Mindenképpen vegyük szemügyre a felkínált recepteket, még a már kifutottakat is.
Nem kell beszxrnod viszont, ha a recepted "hézagos". Ne essünk kétségbe, ha az "előírt" lapok fele nincs a gyűjteményünkben.

Az átlag játékos stratégiája a recept paklikra van rendszerint "optimalizálva", pontosan tudják, melyik körben mi jön, amit remekül meg lehet zavarni egy "oda nem illő" húzással. Sz ellenfél stratégiáját ( aki "számít" majd az adott sztenderd lapokra) zavarni fogja a "kilógó", nem várt kártya.
A legegyszerűbb, ha két működő stratégiát egyesítünk. (Az én Wild kedvencem például egy core Paladin/Dragon kombinált pakli.)
A HSben többnyire 4-5 lap van egyszerre a kezünkben, ezért az ilyen fajta kombózás tökéletesen működni szokott, nem zavar be a laphiány a kézben.

Az Aréna ennek ellentéte: a fő játékban a "szinergikus" paklik tarolnak, itt viszont tűzként kerülendő minden lap, ami csak egy másikkal kombinálva életképes; hiszen a véletlen összeválogatás miatt nincs mód, hogy csupa Beast, Dragon, Elemental, Pirate, Murlock altípusból összerakott szuperszinergikus csomaggal nyomuljunk; leginkább a lapok egyéni használhatósága számít.

2. MINDIG legyen legalább 1-2 gyógyító cucc (Paladinnál a Truesilver Champion, stb.) - túl sok nem kell (csak a Warlocknak) -, hogy a Mage és Hunter ne döngöljön minket földbe, mielőtt ki tudnánk bontakozni.

3. a Taunt blokkolók talán a legfontosabb tényezők a játékban. Még a szuper-aggresszív Hunter és Mágus paklikba is érdemes belerakni 1-2-t; egy plusz kör, amit túlélsz, egy bevédett kulcslap rengeteget tud számítani.

Removalból kelleni fog legalább 1-2 destroy-any lap (az "átváltoztató" lapok is játszanak, a Keeper of Uldaman típusúak IS). Board clearrel próbálkozhatsz, de rendszerint a Taunt hasznosabb.

4. Újíts be minél erősebb 1-2 manás lapokat. A kezdeményezés megtartása az egyik legfontosabb előny: aki először jön, az dönti el, melyik lap támad melyikre, márpedig ez mindent eldönt.
Az egyes osztályoknak megvannak a maguk kezdő "növekvő" lapjai:
Mana Wyrm (MAGE), Tunnel Trogg (SHAMAN), Northshire Cleric (PRIEST), roham deckeknél egy erősebb kezdő támadó mint a Fiery Bat (HUNTER), egy jobb Secret stb.
2 manásnak a draw és discoveres "gyorsító" lapok, vagy az átlagnál több életponttal bíró lapok hasznosak.

Higyan játssz:

1. a játék elején úgy húzz újra ("Mulligan" szabálynak hívják), hogy 1-3 mana értékű lapok legyenek csak nálad. Ez alól kivételt csak az adott hős ellen fontos/haszontalan vagy nehezen felhúzható kombó lapok képeznek. (Pl. ha Warlockkal megyek Hunter ellen, lehetőleg bent hagyok valami erős gyógyító cuccot, mint Reno Jackson, mert ha nem húzok egyet sem a 6. körig, tuti elhullok).

Ez egy erős kezdést tesz majd lehetővé, a létra többi része az újabb húzott lapok nyomán úgyis kialakul, a kezdeményezés magadhoz ragadása viszont az egyik legfontosabb tényező.

5. A játék első fele a minél hatékonyabb "becserélésekről" szól, azaz hogy minél kisebb értékű lénnyel öljünk meg nagyobb értékű lényt, vagy minél több lényt öljünk meg úgy, hogy a sajátunk megmaradjon.
Ebben a szakaszban az életveszteség nem sokat számít, a fegyverekkel operáló Warrior vagy Paladin nyugodtan áldozhat az életerejéből, ha ezzel ellenséget tisztít el; az ellenséges hőst támadni leginkább a felesleggel érdemes.

Ugye két alapvető archetípus van:
a "roham" ("aggro") paklik arra jöttek rá, hogy ha a játék végcélja (az ellenfél életpontjainak 0-ra csökkentése) teljesül, akkor teljesen mindegy, hogy ki éppen milyen helyzetben volt, ezért mindent (pillanatnyi helyzeti előnyt, hosszzú távú stratégiát, saját életpontokat, tartalék kézben tartott lapokat) fel kell áldozni és csak az ellen hős minél hamarabbi lecsapkodására kell koncentrálni. Ők általában több instant spell-t vagy gyors? magas támaású, de gyenge HPjű lényt használnak.

Az ellentetpontjuk ugye a "kontroll" pakli, ami arra játszik, hogy minél több PERMANENS előnyre tegyen szert, legyen az nehezen eltávoltható lapok játékba hozásával vagy a saját helyzeti előnyük bebetonozásával.

Általában úgy zajlik a dolog, hogy a paklik egy adott ponton túl (amikor a végcél már elérhető közelségben látszik) átváltanak a "roham" módra. Paklitípusfüggő, hogy mikortól tartja ezt biztonságosnak. (A Hunter például szinte azonnal, a Mage a játék 2. felétől kötelezően rá van szorítva.) Mivel azonban a lerohanásban felégetik az erőforrásaikat, ha nem jutnak keresztül, már vesztes pozícióba kerülnek, ahol már csak az újabb "utolsó löketben" reménykedhetnek, miközben az ellenfél ereje rohamosan nő.

A nagyon arcoskodó, "Wellplayed"del trolkodó játékosok szinte mindig a rush (roham) típusba tartozik. Magyarul ha túl bírod élni az első hullámot, sokuk magától kilép.
Pl. most küzdöttem le egy agresszív Druidát, aki rögtön nyeregben érezte magát, hogy a 2. körre sikerült kombóznia egy 4/4 + 2/2 minion párost, de 4-5 kör alatt "stabilizálódtam", levitt 6 életpontra, de addigra már elbarikádoztam magam, ő meg már csak topdeckezni tudott, 1-2 kör után reménytelen lett a helyzete.

A tanulság az, hogy kezdő játékosként ne ragequitelj, ha a Hunter folyamatosan 4 körön belül kigyilkol, hanem gondold végig, hogy hogyan tudod kitolni magad jobban (gyógyító és Taunt cuccokkal), oda ahol már te leszel a domináns.

Ha aggrot játszol, ne feledd, hogy legjobb védekezés a támadás; a veszélyesebb lényeket kénytelen az ellenfél eltávolítani akkor is, ha a saját körödben nem az ellen lényeit, hanem a hősét támadod. A lényeg, hogy elég veszélyérzetet kelts benne (mondjuk kellő mennyiségű életpont gyors levételével), hogy számára előnytelen "cserékbe" is belemenjen, csak hogy védve érezze magát.

Ne légy rest használni a hero power-edet lap kijátszása helyett, ha fogytán vagy lapokkal (bár ez annak a jele is lehet, hogy nincs elég draw/discover a paklidban). Hacsak a helyzet erősen egy specifikus lapot nem követel, lehetőleg minden körben használj el maximális manát.

Mi van még?...Igazából ennyi.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5568
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.05.03. 04:58

Mielőtt reagálnék, kezdésnek akkor leírom ide a paklim kártyalistáját, hogy világos legyen, mégis mivel szoptam ennyit, illetve így erre nézve is írhatsz tanácsot, hogy szerinted mik benne a rossz lapok, vagy te miket cserélnél/változtatnál benne, persze úgy, hogy lehetőleg az erejéből ne veszítsen. Annyit kell róla tudni, hogy ez egy face hunter deck, az egyetlen kívánságom annyi volt, hogy viszonylag azért olcsó legyen (mert az ember ugye dustból sincs azért annyira eleresztve...), szóval valami 1000 dust alatt megúsztam az egész összerakását annyival, hogy talán csak egy darab golden rare lapot kellett disenchantolnom érte, a többi mind valami common gagyiság volt, ami amúgy sem nagyon kellett volna. XD Szal a laplista:

2 x Abusive Sergeant

Elven Archer

Hunter's Mark

2 x Stonetusk Boar

2 x Tracking

2 x Bluegill Warrior

2 x Dire Wolf Alpha

2 x Explosive Trap

2 x Grimestreet Informant

2 x Loot Hoarder

2 x Animal Companion

Deadly Shot

2 x Eaglehorn Bow

2 x Kill Command

Unleash the Hounds

2 x Wolfrider

2 x Reckless Rocketeer

Ja és azért lett face hunter, nem mondjuk control priest, vagy bármi más, mert többek egybehangzó véleménye mellett ezzel lehet a leggyorsabban/legjobban alázni. XD (Most már tudom, hogy totál úgy hangzik, mintha valami veszteni nem tudó hisztis hülye lennék, de nem erről van szó, egyszerűen ha a játék úgy van felépítve, hogy csak nyertesként tudsz haladni benne, akkor kénytelen voltam erre hajtani... XD)
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
Háát szerintem meg egy noob vagy, te Titkos :I
Meg akkor Balus is, aki kvázi mindenben megerősített, amit írtam, meg azok a Redditen vagy hol fenn lévő eszmecserék is, ahol szintén megerősítve emberek azt taglalják, hogy aki nem az eleje óta játszik ezzel, annak bizony majdnem lehetetlen felzárkózni. :-P
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
De most írjak ide egy hosszúelemzést, amikor úgyis kinyilatkoztattad hogy rögtön "dobtad"?
Néha azért még előkapom (amikor most indult ez az Un'goro-s event, lenyomtam azért a 10 győzelmemet, mert kellett a Maiev hős, meg mivel mindenki az új lapokkal próbált épp paklit építeni, ezért őket még aránylag könnyen és gyorsan elvertem, bár 1-2 Mágnás ismét megtalált, majd róluk írok is... XD), de valóban nem játszottam vele azóta túl sűrűn. Ettől még érdekel az ellenvélemény, a rant postom végén írtam is, hogy nyugodtan cáfoljon meg, aki tud. (Ez mondjuk annyira szerintem neked sem sikerült, de a tanácsaid között volt pár jó, pl. a heti brawlon gondolkodom, hogy azt lehet megérné még próbálgatnom.)
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
Hogy "fáj" a vereség komplett kezdőként, azt értem, de kezdő a Földön létező bármilyen játékban mégis hol nem? Előbb meg kéne tanulni játszani.
Felőlem százszor is elverhetnek, csak akkor a játék legyen úgy megcsinálva, hogy ha lassabban is, de vesztett meccsekért is járjon valami jutalom, amivel fejlődni lehet, mert különben sosem leszek nyertes.
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
Valaki lusta akár hónapokat rászánni egy játékra: megértem. Én se vagyok egy "gamer" típus. (De akkor évek egy MMOra az OK...?)
Hát ez az, én pont nem az a fajta vagyok, aki dobja a játékot, ha nem nyer már az elején. XD 10+ év WoW, plusz jelenleg már fél évnyi HotS-OW duó. :D Nyilván egyiket sem úgy kezdtem, hogy mindenkit szénné aláztam benne az első végigjátszott napom után, viszont ezekben nem is éreztem úgy, hogy "tisztességtelen előnnyel" indulnak egyes emberek ellenem. Ha valaki levert, akkor tudtam, hogy vagy skill, vagy jobb csapatmunka miatt kaptunk ki. Ezen meg minek csesszem fel magam? Ez "megérdemelt" vereség. Plusz ezekből lehetett tanulni, hogy "aha, szóval így játszik egy skilled player, na, akkor jegyzeteljünk!" XD HS-ben is van persze, amikor 1-2 kombónál elismerően csettintettem, csak éppen az is benne volt, hogy "jé, milyen lapokat játszik már ki, kíváncsi vagyok, honnan szerezte, amikor nekem boosterből még egy ilyen sem esett soha... Csak nem pénzért vett egy rahedli csomagot? :dirr: "
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
De ez már azért hazugság:

de nem, ezek csak szimplán elverték a fizetésük negyedét booster packekre és ilyen "Exodiával" nyomuló paklikkal irtják az ellent. -__- )

Ezek után mostmár komolyan érdekelne, hogy KONKRÉTan melyik lapba futottál bele, ami szerinted ilyen OP és "megszerezhetetlen". Megosztanád ezt konkrétabban is?
Na és akkor itt írom le legutóbbi Mágnás Miskás kalandomat. Az Un'Goro event alig kezdődött el pár napja, mondom, lépjünk már be, hátha van valami extra, volt ez a Maiev hős pl... Oké, tízszer kell hozzá nyerni, hát, nem lesz egy élmény, de kezdjük, ha anno a 100 győzelem összejött, akkor ez ahhoz képest semmi. A nagy része rendben is volt, de pl. eléggé néztem azon a fazonon, aki Anduinként a szokásos "mindegy, mennyit ütsz belém, egyszerre healelem vissza magamat és a szörnyeimet" taktika mellett még kidobta azt a quest lapot is, amit csak az Un'Goro eventben hoztak be pár hete és konkrétan egy quest lap, ami 40-re (!) healeli a hősödet. Most komolyan higgyem el, hogy neki pénz nélkül, a launch után alig pár nappal máris meglett ez a lap, sőt, még egy pakli is, ami rá épül? (Mert ugye egy jó lappal még sokat nem érsz, azt jól is kell a pakliba integrálni.) Vagy oké, tegyük fel, hogy épp annyi fölösleges dustja volt, hogy ezt tudta craftolni, a deckje meg amúgy is ilyen healing priest deck, tehát nem kellett nagyon átalakítgatni benne. De az a gond, hogy nem egy ilyet láttam, ami az event után pár nappal bizony arra engedett következtetni, hogy ezek is azzal kezdték, hogy event napon vettek vagy 50-100 boostert az új Un'Gorósból. Innentől meg eleve érdekes lesz bárkinek utolérnie őket, akik csak játékbeli arannyal próbálnak boldogulni.

Amúgy nem feltétlenül erre vagy arra a brutál lapra gondoltam (bár azért tudok ilyeneket is, lásd ez a 40-es HP-ju izé, vagy ha korábbiakat kell mondanom, elég sokan szívattak pl. C'thun-ra épülő paklival anno), hanem azt tudtam nehezen elhinni, hogy valakik pusztán dustból, meg játékbeli aranyból összeraktak ilyen "ha csak egyetlen lapot húzok fel, még az is pont jól jön" típusú paklikat. Priest, aki úgy healeli magát, hogy az életben le nem vered, Warrior, aki ugyanezt csinálja, csak ő a páncélját viszi fel extrém számokig, Mage, aki sorban fagyasztja a szörnyeimet és kettesével húz fel lapokat, stb-stb. Ezekkel amúgy semmi gondom nem lenne mondjuk egy aréná fight során, gondolom oda eleve a legjobbak mennek, na de egy közönséges standard playben valahogy lője már be a program normálisan a játékosokat, mert mondom, feltűnő volt, hogy X győzelem után mintha hirtelen "very hard"-ra kapcsolt volna a játék. XD
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
Más játékban legalább ha valódi pénzért veszel valamit, ott garantáltan azt is kapod, amit szeretnél, de itt még erre is kitaláltak egy "randomsági tényezőt".

Ööö akkor most mégis ez az első gyűjtögetős kártyajáték az életedben (a Yugioh hivatkozás dacára)? :D Mer' ugye ez az egész alapkoncepciója az egész műfajnak, nem véletlenül lett a Magic (a sima kis asztali játék) akkora pénzügyi siker és stílusalapozó - mint a Papinál a totó-lottóval, úgy ki lehetett énekelni a tinik zsebéből a pénzt ugyanezzel. Picit késő 2017ben elkezdeni a panaszt emiatt, amikor az ÖSSZES ccg ugyanezt tolja 25 éve... :P
Én YGO-ban sem nagyon boostereztem, megvettem 1-2 starter, illetve structure decket, majd kinéztem olyan lapokat, amik konkrétan kellettek még a paklimba és azokat külön megvettem. Így persze voltak finomságok (10.000 Ft-os Mirror Force-tól kezdve ilyen Blue-Eyes Ultimate Dragon-ig, utóbbinak most a pontos árára már nem is emlékszem, de valami 10 és 30k között volt az is... XD), na de állítom, hogy relatíve még így is jobban jöttem ki az egészből anyagilag, mint az általad is említett lehúzott tinik, akik a franc tudja, hány boosterre költöttek (illetve pénzben az évek során lehet, hogy a 10-30.000 Ft sokszorosát... XD), mondván, hogy "talán pont benne lesz az az egy lap, ami épp kéne". Szal a randomsági részét sosem szerettem igazából, de egyrészt a YGO nem hazudta magát free to play-nek, másrészt ott azért ha csak úgy random játékosokkal ültem le játszani, nem az volt, hogy a tizedik körig sem jutottunk el, mert már előtte kikaptam. (Természetesen volt ott is ilyen 4-5 körös alázás, de akkor eleve egy versenyre járó sráccal ültem le, ki is végzett, mint állat. XD) Igazából a Blizz is megtehetné, hogy minden egyes lapot beáraz ilyen arany/dollár/euró árfolyamra, a dustot meg hagyja a fenébe, na de akkor egyrészt nem tudná még azokat is lehúzni, akik tényleg hajlandóak zsinórban venni a boostereket valódi pénzért, másrészt akkor végképp kiviláglana, hogy "basszus, itt még paklit sem lehet építeni, mert ahhoz arany kell, aranyat viszont csak győzelem után kapunk! Mi már ez a szarság???" XD
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
Azt ugye mindenki tudja, hogy 7 manátől felfelé már él a mágus Flamestrike-ja, magyarul lehetőleg ne az előző körbe dobja be a levesbe a maradék minionjait, mert úgyis leradírozza őket.
Jó, ilyenek azért nyilván nekem is feltűntek, a gond az volt, hogy ezeknek valahogy mindig volt olyan lapjuk, ami pont a helyzethez passzol. Mágusból pl. múltkor volt egy ilyen, hogy kirak egy mana wyrmt, na mondom, ezt hamar le kell verni, mert pár körön belül valami 10-es ATK-u förmedvény lesz belőle. XD Leverem, erre hopp, hát nem idézi máris a másodikat? És ezek csak az aranyos kis nyitások, ahogy írod, utána hamar jön a flamestrike, meg ilyesmi... XD Ez így persze leírva vicces, de játék közben megy az anyázás/bazdmegolás keményen. XD Btw, mana wyrmhöz még: nem emlékszem már, hogy ugyanennek a játékosnak, vagy másik mágusnak, de volt egy olyan is, amelyik meg valamilyen hasonló, csak még táposabb wyrmöt rakott ki. XD Persze ezek is common lapok, de attól még ki kell őket is húzni boosterből/craftolni dustból, szóval nem feltétlenül valami "megszerezhetetlen legendaryval" aláznak (persze volt olyan is... XD), hanem egyszerűen érződik, hogy ezek vagy három éve játszanak, vagy három napja, de akkor baromi sok pénzt vertek el a paklira, mert még ha netről le is nézed mondjuk a "how to be an expert mage" guide-ot, ha nincs elég dustod, akkor három nap alatt nem tudod összerakni, ergo marad az, hogy veszel egy rahedli boostert, aztán vagy azokat dustolod, vagy eleve azokból fognak kiesni a megfelelő lapok.
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
Kezdőknek is feladat például az összes Titok megjegyzése; minden hősnél csak 3-4 lehetőség van, kizárásos módszerrel elég hamar fény derül rá, hogy melyik is figyel éppen - HA tudod őket fejből.
Érdekes módon amúgy a secretekkel nem nagyon szívtam, eleve kevesen használták, talán a múltkor futottam bele először egy olyan mágusba, akinek rájuk épült a paklija és sorban rakosgatta ki őket (szal mindig volt nála legalább 2-3 secret lerakva folyamatosan), de azok nem voltak olyan szívatósok, mint amikor valaki pl. úgy játszik, hogy "taunt szörny -> körönként az attackját növelő szörny -> életemet visszahealelő szörny -> a hősömnek plusz páncélt adó szörny -> leütöd és idéz két másikat-típusú szörny" stb-stb., mert amikor valaki körönként ilyeneket dob, azért azon nézek... XD
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
Én Titkos vereségeit sokkal inkább tudnám be ennek, mint a "hülye csaló program" meg a "milliomos Pistikék" sorozatos támadásának.
A program nem csal (vagy lehet, hogy igen, nem tudom, AI ellen keveset játszottam, mert úgy nem lehet fejlődni érdemben, ergo érdektelen XD), csak mondtam, hogy ha nem tudnám, hogy ember ellen játszok, simán arra gondolnék, mert soknak gyanúsan jó a lapjárása... XD Milliomos Pistike meg sajnos létezik, sokaknál tök normális, hogy pl. 1-1 új kiegészítőnél azzal nyitnak, hogy "na, akkor veszünk vagy 100 bostert így kezdésnek", nem hinném, hogy csak a streamelős gamerek sajátja ez a dolog. :D (Eleve WoW-ban/HotS-ban hány hülye cosmetic cuccra nem sajnálják kiadni a valódi pénzt, pedig játékmenet szempontjából az semmit nem segít rajtuk, akkor majd pont a HS-ben nem dobálják a pénzt, ahol gyakorlatilag befolyásolhatja a meccset?) Persze nem arról van szó, hogy nekem ne lenne fölös pénzem ilyesmire, de átbaszásnak érzem az egész rendszert, egyszerűen kedvem nincs fizetni értük. WoW-ban is sokkal többre tartom pl. ha azt látom, hogy valaki mondjuk egy ritka, nehezen kifarmolható pettel nyeri meg a pet csatákat, mint azt, aki egyszerűen a game shopból megvesz egy tápos petet. Csak ott a pet battle egy marginális "bónusz" része a játéknak, nem a fő játékmód, ezért igazából nem izgat nagyon, csak ott is nevetségesnek tartom.
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
Na és itt jön be a nagy szemétség: HS-ben majd' minden quest csak akkor ad jutalmat, ha nyersz!

Igen, a

tehát ha sietsz, akkor nyomsz egy AI elleni, kezdő fokozatra állított meccset és 10-15 perc alatt megcsináltad a dailiket.

szintű gagyiságot nem engedivalóban, de bázzmeg, ne mondd már hogy icipici gyakorlás után megerőltető feladat a kezdő játékosokat alázni.
Miért lenne az én verzióm gagyiság? Mondom, HotS-ban pl. működik, senkit nem hallottam még amiatt anyázni, hogy ez így milyen szar és márpedig vezessék be, hogy ott is csak PvP után kapjon az ember aranyat. Ellenben a HS-ben ennek a hiánya miatt már nem egy ember panaszkodott. Kezdő játékosokat pedig természetesen tudok alázni, de tényleg érdekelne, hogy a matchmaking hogyan épül fel a HS-ben, mert mondom, az X-edik győzelmem után valahogy feltűnően benehezedtek az ellenfelek. Hogy ezt nem csak én találom ki, az abból is látszik, hogy míg az eleje felé sima "standard hátlapos" ellenfeleket kaptam, addig egy ideje már 10-ből 9 ilyen "játszottam a nem tudom hanyadik aréna szezonban" kártyahátlapos fazon. (Elsőre még néztem is, hogy "jé, nézd már, valami extrább játékos, nem is baj, jöjjön a kihívás", csak most már ott tartunk, hogy ők a standard...)

Egyébként meg ha AI ellen lehetne questeket teljesíteni, alig változna valami, csak így legalább annak is lenne normális lehetősége fejlődni, aki nem akarja a fél fizetését, vagy a fél életét a HS-be ölni. XD
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
-Jól mondta egy fazon valamelyik gamer fórumon: "Egyetlen olyan játékot sem engednék meg "free to play"-nek nevezni, amiben vásárolt cuccok révén nőnek a nyerési esélyeid".

Hát márpedig !!!EZ!!! a free to play (avagy a freemium modell): amikor reális időbefektetéssel kiváltható az ÖSSZES lényeges pay-to funkció.
Azt remélem senki nem hiszi, hogy egy terjesztő nekiáll "szívjóságból" szervereket fenntartani, programozókat, tervezőket, művészeket fizetni, reklámozni, mindezt tök ingyen?[...]
Hát nem tudom, nekem azért a Free to play-ben az is benne van, hogy oké, hogy ingyenesen játszhatsz vele, de lehetőleg akkor az esélyeitek is legyenek már egyenlőek. Nem skill, hanem felszerelés tekintetében. Mert ha pénzen meg tudod spórolni a fejlődést, az már úgy nem egészen fair, vagy akkor a "free to play" mellé csillagozzák oda, hogy "(de persze ha van pénzed, még jobbak lesznek az esélyeid!)", vagy valami... XD Btw, azt elhiszem, hogy nem egyszerű egy ilyet üzemeltetni, de igazából a Heroes of the Storm-ban gyakorlatilag mégis meg tudták csinálni jól, szal akkor nem is lehetetlen. Ott minden dolog, amiért fizethetsz, az kozmetikai alapú és képzeld, így is egy csomóan képesek voltak azért fizetni, hogy mondjuk a kissárkány repülő majom skint kapjon, meg ilyen lolságok. XD HS-ben valami hasonlókat kellene, több hős, pénzért kiváltható kártyahátlapok, meg bármi, csak ne maga a lap, mert azzal a játékos erejét befolyásolod, ami szétbassza az élményt.
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
hát készülj fel arra, hogy még a legjobb esetben is hónapokat kell rá napi szinten elbasznod

Hónapokat ez így igen, de a WoWra nem sajnált évekhez képest ez nulla, és ha a PvP winráta zava, úgy érzem, van elég leheséges tennivaló (Aréna, Adventures) amivel elszórakozhatsz.

Értem én hogy te MOST akarsz jót PvPzni, jó, én meg most akarok 100as szintű WoW Paladinnal nyomulni és top player lenni (a gombkiosztást majd ráérek kitanulni menet közben). Szóval? :D
Az a gond, hogy a WoW azért rossz példa (hiába hasonlítod folyton ahhoz a HS-t), mert ott ilyen nincs, hogy valódi pénzért erősebb lesz a karid. Az egyetlen, minimálisan és távolról pay to win-re emlékeztető húzás talán egy éve jött be a játékba, ami az volt, hogy valódi pénzen vehettél játékbeli aranyat. Ez persze úgy hangzik, hogy "hát akkor innentől kezdve ez is pay to win!", de igazából marhára nem, mert tudod mit lehet csinálni az arannyal? További cosmetic cuccokat venni, illetve Aukciós Házból esetleg szerválhat magának az illető valamivel jobb páncélt/fegyvert, de mivel az igazán hasznos gear úgyis raid bossokból esik ki, ezért nem kell attól tartani, hogy itt Mágnás Miska lesz az új Kirito, mert eleve a rendszer felépítése kivédi ezt. HS-ben meg nem. Illetve ezt a "most akarok 100-as szintű paladin lenni"-> dehát miért akarnál, ha lvl 10-15 körül már mehetsz az első dungeon-be és valami lvl 20-tól már van PvP battleground ? :D Nem minden játék szopóroller, ami csak az endgame során ad élvezeti értéket, a WoW eleve azért az egyik legjobb narkó, mert már az első szintektől kezdve jutalmaz. Nem, nem leszel félisten, nem fogsz minden játékost egyből leverni, ez tény, de mivel végig ki van nyalva a segged, egyszerűen élvezet játszani vele, még ha közben párszor fűbe is harapsz, vagy tényleg menet közben tanulod ki a gombkiosztást. XD Ugyanez igaz volt a HotS-ra, OW-re, stb. Ezért sem értem, hogy mi a HS-ben ez az erőltetett, versenyszerű gályázás? Én játszani akartam, kikapcsolódni, nem egy multicéghez jelentkeztem be állásra. XDDD Tehát ha WoW-ban elverik a seggemet, akkor az azért lesz, mert tudom, hogy jobb a gearje és azért jobb a gearje, mert mondjuk nem ötször, hanem ötvenszer ment már végig ugyanazon a raiden, amíg ki nem estek neki a bossokból a kellő dolgok. Nem pedig azért, mert addig dobálta a dollárokat a képernyőre, amíg erős nem lett. Meg mondom, a HS-ben sem valami "top playerségről" szól ez a dolog, de azért hogy az első megnyert 10-20 meccs után átkerülj ilyen "aréna level" ellenfelekhez, az a másik véglet...
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
Most akkor neked egyedül az fáj, hogy valahol láttad kiírva, hogy free2play? :D
A lemezes játékra kiadott pénz meg nem?
Nem "valahol láttam kiírva", a Blizz többek között ezzel promózza hülyére a HS-t. XD (A HotS-ot is, csak ott ez ténylegesen igaz... XD) A lemezes játékra meg miért fájna a kiadott pénz? Ami jó, azért nem sajnálok fizetni. Nyilván ha mondjuk az Overwatch úgy működne, hogy 16.000 a játék megvétele, majd utána még plusz pénzért vehetsz mindenféle extra cuccot, amitől a karidnak mondjuk erősebb fegyvere és durvább páncélzata lesz, akkor valszeg arról is megírtam már volna az anyázópostot, de ott nincs ilyen. Persze mivel olyan sokat már nem gamerkedem, mint egykoron, simán el tudom képzelni, hogy vannak ilyen hatszor lehúzó, meg "folyamatosan fizetned kell, ha versenyképes akarsz lenni a játékban" stílusú játékok, de akkor ezek engem eddig vagy elkerültek, vagy eleve nem tartanám őket követendő példának, mert egy dolog a játékoson keresni, meg más dolog teljesen arra rámenni, hogy zsigereljük ki anyagilag. Akkor már tényleg csinálják azt, mint a WoW-ban, hogy kéthavi 9000 a beugró, cserébe nincs unfair egyenlőtlenség.
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
az is megvolt, hogy lapokat disenchantoltam és dustból építettem meg 1-1 kártyát
Mondjuk ott már erősen érdemes csak a máshogy megszerezhetetlen (kifutott szett, esetleg Legendary) lapokra spórolni.
De mivel boostert csak aranyból tudok venni, ami meg rohadt lassan jött a hülye szisztéma miatt, ezért maradt ez a lehetőség. XD Persze mivel a dust sem az égből hullik, ezért szinte csak pár common lapot raktam össze, mert alapból is próbáltam takarékoskodni a dusttal, illetve olyan lapokat használni, amik már alapból benne vannak ebben vagy abban a starter deckben. (Lásd a post elején a laplistát.)
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
Úgy érzem, hogy ezt a játékot a megjelenés napjától kéne játszanod

Hát szerintem meg nem. Ismét csak elismételni tudom, hogy ha én több év csúszással is simán "beértem"
nem értem mire alapozod ezt.
Ajánlom pl. ezt a topicot, itt persze olyanok is vannak, akik szintén bevédik, viszont egy csomóan a srác mellé állnak a kérdésben. Igazából szerintem ez a fazon áll a legközelebb az igazsághoz:
Hearthstone was originally play to win, but is quickly becoming pay to win as free to play players simply can't keep up. A F2P player that started during the open beta or maybe even shortly after release might be able to gather enough cards/dust to remain competitive, but for anyone who began recently, they will almost definitely have to put money into the game to be competitive. I'd say that as the game grows older and new cards are released, the game is going to shift more towards pay to win over play to win.
Btw, neked kb. mennyi idő volt, amíg a nulláról "meglett majdnem minden lap", illetve javítottál az én "10-ből 9-szer megvernek" arányomon? Ja és biztos, hogy valódi pénzt nem használtál? Csak azért kérdezem, mert pl. ajánlgatod itt a különböző Adventure módokat, amiknek az unlockolása eleve valódi pénzhez kötődik, szal nekem eleve nem opciók. XD (Hülye Blizz ráadásul most még ki is vette a legtöbbet a játékból, hétfőn néztem, már csak a Karazhanos van benn, de nyugi, ott is csak az első szárny ingyenes, a többiért mind fizetni kell. XD)
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
az összes quest csakis player vs player módban teljesíthető

Háát nem. Gondolom Practice módba nyomtad (ami kb. ilyen tutorial, egyszer megcsinálod azt' felejtsd el), ami igen, de az összes többi módban működik, amikor legutoljára próbáltam ilyet, még Adventure-ben is. (Új kalandot utoljára tavaly adtak ki, szal erről nem tudok nyilatkozni, hogy megvan-e, de a questek minimum egy része még újrajátszott adventure bossokkal is teljesült nekem legutóbb. De ha nem is így lenne, ott van rá a másik 3 mód, amiből 2höz nem is kellenek feltétlen lapok.)
Itt egészen konkrétan azokra gondoltam, amikor először az Innkeeper, később pedig az egyes kasztok ellen (mage, rogue, warrior, stb.) játszol és a gép irányítja őket. Szerintem ez már nem számít tutorialnak, eleve őket kellett leverned, hogy egyáltalán megkapd az adott kaszt kezdőpakliját. Na, ha ebben a módban működnének a questek, kb. minden bajom megszűnne a játékkal kapcsolatban. Ezen kívül nem is nagyon tudom, hogy van-e még AI elenni játéklehetőség, mert a standard/wild PvP, az aréna PvP (aminél meg aranyba kerül a beugró, tehát hosszútávon azzal sem nyersz, mert döntened kell, hogy boosterekre, vagy aréna-beugróra szórod el az aranyat XD), a weekly brawlban nem vagyok biztos, bevallom, abban még nem nagyon mélyedtem el, hogy ott most gép, vagy mások ellen kell-e játszani. XD Ja, és az Adventure-ök, de ahogy mondtam, azokat eleve el sem engedi indítani addig, amíg a Blizz nem látja a számláján a tőled érkezett 20 eurót. XD (Kivéve a Karazhanos, ott "csak" a második szárnytól kell fizetned, de gondolom ez nem azt jelenti, hogy az első szárnyat vég nélkül nyomhatod és így is kapsz érte jutalmakat.)
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
(Komolyan, nem is tudom hányszor volt, hogy már épp megöltem volna a fazont, a keze is szépen kiürült, de mit ad Isten, felhúzza az utolsó lapját és "véletlenül" pont valami olyat húz, amivel lazán fordít az álláson...

Igen, de ilyen nem csak hogy van, de okos játékos próbálja úgy menedzselni a pakliját, hogy erre lehetőséget adjon. Paklösszeállításnál, meg a kezdeti "mulligen"nel tudod ezt befolyásolni.
Erre tényleg nem tudok mit mondani, azt a lapot is a Blizzard szerver "csalta" össze neki (bedobsz egy érmét azt' jön is a kellő lap), vagy erre mi a másik magyarázat?
Nem a szerver csalja neki össze, de az is biztos, hogy vagy hónapok óta játszik (és akkor fasza a matchmaking, hogy a napok óta játsszó játékos ellen rögtön berakja, amint az megszerezte az első 10-20 győzelmét...), vagy ő is három napja kezdett, csak éppen ahogy már írtam, a fizetése negyedét is rögtön utalta a Blizznek, miközben installálta a játékot, aztán első belépésnél máris fürdőtt a boosterekben. XD Tényleg, amúgy most viccen kívül kérdezem, hogy a matchmaking vajon a nyert/vesztett meccsek arányán túl a paklid tartalmát is figyelembe veszi, amikor ellenfelet keres neked? Mert ha nem, akkor így pl. tényleg "át lehet verni" a rendszer. Érted, életemben először rakom fel a játékot, de veszek egy kiló boostert is. Azokból összerakok valami "istencsászár" paklit, aminek a tartalmát a netről nézem le, a lapok meg vagy kiesnek a boosterekből, vagy dustolok/craftolok párat. Aztán röhöghetek, hogy mivel még elvileg nincs nyereségem/vereségem, ezért a játék úgyis ilyen alap kaszt paklikkal nyomuló játékosok ellen fog elsőre matchmakingelni, akikkel aztán feltörlöm a padlót, mert C'thun, meg Prince Malchezar, meg tökömtudja még micsoda... XD Jó, egy ponton túl persze (amikor már zsinórban százszor nyertem, meg ilyesmi... XD), valszeg a programnak is feltűnik ez és onnantól kapom a combosabb ellenfeleket, viszont addigra nekem már az aranyból, plusz további képernyőre szórt pénzből végképp olyan paklim van, hogy mehetek akár aréna bajnoknak is. XD Egyébként a vicc az, hogy ez a "bedosz egy érmét, azt' jön is a kellő lap" gyakorlatilag tényleg így működik aj játékban, csak persze nem meccs közben, hanem ahogy pénzért veszed. XD Jön a booster, ha benne van a kellő lap, akkor jó, ha nem, hát ledustolod, aztán ha kellő dust összejött, legyártod. XD Ez persze egy teljesen free to play játékos előtt is nyitva álló lehetőség, csak éppen Mágnás mindig előtted fog járni, mert te bontasz mondjuk heti 1-2 boostert, ő meg 10-15-öt. XD
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
Legyünk már reálisak, a WoW-on azon akadsz ki, hogy a kezdő Rogue-d nem tud kapásból a 100. szintű feltápolt karakterrel ölre menni? Hah! Micsoda szörnyűség!
De a WoW-ban engem ez sosem zavart, pláne, hogy ahogy itt fentebb vázoltam, ott már valami lvl 20-tól mehetsz PvP-zni, 15-től meg instázni. Max szint ahhoz kell, ha tényleg az aktuálisan legerősebb játékosok között akarsz lenni, de ilyenre én sosem vágytam a HS-ben sem. XD Amit írsz, az a WoW-ban úgy nézne ki, ha el lenne cseszve a battlegroundok szintezése, aztán a 20-as szintű kariddal mondjuk 5-10 megnyert bg után egyből bedobna egy 100-as szintűek arénájába, ahol ráadásul egy részük azért olyan erős csak, mert pénzért összevásárolt magának egy csomó király cumót. XD Ilyen a WoW-ban nincs. Ami van még (leírom már, mielőtt szó érné a ház elejét... XD), az az, hogy pénzért meg tudod spórolni a szinteket, tehát kreálsz egy 1-es szintű karit, dobod a pénzt Blizznek, majd ők feltápolják mindig az adott kiegészítő kezdőszintjére. (Jelen esetben ez most lvl 100.) Na most itt a hangsúly azon van, hogy kezdő szint, nem pedig max. A max jelenleg a 110, tehát Mágnás csak az idővel spórolt, viszont ugyanúgy kezdheti meglépni a még hátralévő 10 szintet, majd később ugyanúgy mehet raidelni heti szinten, ha jó felszerelést akar. Ezt nem tudja kikerülni, mert eleve nincs rá mód a játékban.
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
És ugye ez csak az alap PvP mód, az Aréna és a páratlan hetes Tavern Brawl meccsekhez nem kellenek saját lapok.
Az egyetlen, amibők "ki vagy zárva", az a Ranked mód top szintjei.
Az aréna mondjuk az aranyadat fogyasztja, ami alapból nem lenne gond, de mivel boostert is abból tudsz csak venni, ezért ez ilyen kétesélyes dolog. Viszont ez a Tavern Brawl érdekel, azt annyian dicsérik, hogy lehet annak még adok esélyt, hátha... XD
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
Adnék akkor egy pár tippet is :D bár igazából nincs "segítség"
Ezekt viszont köszönöm! :)
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
Fejezd be a Practice-t és vigyél el egy hőst 10es szintig, mert addig nem unlockolódik egy csomó minden.
(Extra kező paklira sokféle promó van; ha játszol más Blizzard játékkal, vagy más platformon például.)
Próbálj meg összehozni legalább egy normális paklit. (Alább írok ehhez tippeket.)
Köszi, ezek igazából még a "szopóroller" előtt megvoltak. XD A paklimat lásd a post elején.
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
Play (PvP):
3 győzelemért 10 arany jár, 100as maximumig.
Jaja, én amúgy 90%-ban ennek a standard módját nyomtam.
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
Aréna:
150 arany a belépő (azaz másfél pakli ára).
Mindenki frissen bontott random lapokból dolgozik, tehát a saját lapgyűjtemény hiánya nem hátrány, csak a tudásé.
A jutalmak egyike garantáltan 1 db bontatlan pakli (mindig a legutolsó szettből), illetve ezen felül teljesítményfüggően arany/Dust/random lap.
Alapvetően el lehet mondani, hogy több győzelem, mint vereség (azaz a 3 megengedett vereség mellett 3nál több győzelem) esetén hozza be az árát a dolog a sima paklivásárláshoz képest.
Na, bevallom, ezt még nem mertem, részben az aranyos (XD) belépő miatt, részben meg azért, mert úgy gondoltam, hogy ide már végképp a TOP playerek mennek csak.
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
Adventure:
Időbe telik összespórolni rájuk a pénzt, de egyrészt kitűnő lapszerzési lehetőségek, másrészt a feladatok is szórakoztatóak.
Ideális, ha valaki nem bírja a PvP-t.
Én nagyon sajnálom, hogy a régi kalandokat nem hagyják bent, hisz ezek nagy élményt jelentenének az újoncoknak is - de remélhetőleg az újabbak is lesznek olyan ötletesek.
(Borzasztóan bírtam például a League of Legends Indiana Jones-os guruló kőlabdás-menekülős "temple escape" szintjét, ahol 10 kört kell túlélni egyre nehezedő ellenfelek és véletlen események között, sőt még időnként választást is kínál a játék két "út" között - mondjuk egy körrel közelebb kerülsz a célhoz, de cserébe nehezednek az akadályok. )
Ezen akkor lehet, hogy azóta változtattak valamit, mert amikor játszani kezdtem úgy december-január környékén, már akkor is csak valódi pénzért lehetett unlockolni ezen "küldetéseket", most az Un'Goro óta meg ki is szedték mindet a Karazhanoson kívül.
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
Tavern Brawl:
Az első győzelemért 1 darab core pack jár, illetve ez is Play módként működik (a 3 győzelemért 10 arany itt is begyűjthető), ami különösen hasznos, amikor éppen kevés saját lapot igénylő mód van soron.

-> tehát core packhoz a Tavern Brawl, a legutóbbi szetthez pedig az Arena a legegyszerűbb beszerzési hely.
Na igen, még ezzel fogok szerintem próbálkozni, eddig egyszer próbáltam, hamar el is vertek, de mondjuk mivel itt randomok a lapok, ezért itt tényleg csak a tudásom hiányára foghatom a dolgot. XD
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
Hogyan építsünk paklit:
Köszi ezt is, itt fentebb beírtam a sajátomat, amit majd "elbírálhatsz", már ha van kedved. XD
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
A tanulság az, hogy kezdő játékosként ne ragequitelj, ha a Hunter folyamatosan 4 körön belül kigyilkol, hanem gondold végig, hogy hogyan tudod kitolni magad jobban (gyógyító és Taunt cuccokkal), oda ahol már te leszel a domináns.
Btw, lehet ez a fentiek után hihetetlen lesz, de igazából nagyon kevésszer adtam fel a meccset. XD Ha már benne voltunk az ellenféllel, akkor egészen a végéig kitartottam, mert egyrészt reménykedtem, hogy kihúzok egy olyan lapot, ami fordít a szerencsémen, másrészt hátha ő lép ki (ilyenből amúgy volt egy pár... XD), harmadrészt meg ha már tényleg jobb nálunk (most mindegy, hogy Mágnás-módon, vagy sem XD), akkor adjuk meg neki azt az örömöt, hogy darabokra törhesse a hősünket. XD Én mindig kissé csalódott is voltam, amikor az ellenfelem látta, hogy már nem nyerhet és inkább megadta magát. XD Az a "desszert", amikor beütöd az utolsót és ordítva szétrobban a hőse... XDDD
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5568
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.06.06. 02:41

Na, én meg a Hearthstone-hoz mondanék még annyit, hogy végre behoztak némi könnyítést a questekkel kapcsolatban, konkrétan van egy olyan opció, hogy kihívást intézhetsz az egyik Blizzard-listás barátod felé és ebben a módban is teljesítheted a questeket. (Tehát röviden: valamelyik barátoddal megbeszélitek, hogy előbb ő hagyja elveretni magát ellened, aztán cseréltek és max fél óra alatt szerintem meg is lesz a napitok. XD Ez persze még mindig bonyolultabb annál, mintha lenne egy "tökhülye-level AI" mód és az ellen is lehetne questelni, meg ugye mi van, ha valaki annyira antiszoc, hogy nincs egy Blizz-barátja sem, viszont ez még így is előrelépés a korábbiakhoz képest.)
Kép

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 391
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Vree » 2017.06.09. 23:28

Titkos írta:
2017.05.03. 04:58
2 x Abusive Sergeant
Elven Archer
Hunter's Mark
2 x Stonetusk Boar
2 x Tracking
2 x Bluegill Warrior
2 x Dire Wolf Alpha
2 x Explosive Trap
2 x Grimestreet Informant
2 x Loot Hoarder
2 x Animal Companion
Deadly Shot
2 x Eaglehorn Bow
2 x Kill Command
Unleash the Hounds
2 x Wolfrider
2 x Reckless Rocketeer
Amit én leginkább hiányolok ebből a pakliból, az hogy nincs terve az 5. kör utánra. Vagy rakj bele több 6-10 manás lapot (mindegy, hogy csak Boulderfist Ogre, de VALAMINEK muszáj lennie), vagy akkor JÓVAL több Discover/draw lap kellene.
(Az a kettő ami van az pont mind a kettő remek választás, de 5nél kisebb átlagmanás pakliban nyugodtan lehet dupla-vagy triplaennyi, vagy egyszerre többet húzó lap).
Így ugyanis képtelen leszel a maximális manakihasználást tartani a meccs 2. felében is, és vagy a lapod fogy el, vagy 5 manás lapokkal próbálsz majd 8 manásakat leszedni, reménytelen.

Látom, hogy ez egy Charge-os "gyorsan közvetlenül betámadom a hőst" típusú pakli akart lenni (ami a gagyibb CCG-k 90%-ában működne is :p), de pont a Hearthstone-nal semmire se mész, ha rögtön a hősre lövöd el az összes patronodat és nem próbálsz közben board controlra is törekedni. Ezt a sebzést középhaladó játékos is még simán visszagyógyítja, ezzel csak a legtapasztalatlanabb játékost lehet legyőzni, aki még nem jött rá, hogy Taunt és heal is van a világon.

A közepe amúgy teljesen rendben van:

2 x Explosive Trap
2 x Grimestreet Informant
2 x Loot Hoarder
2 x Animal Companion
Deadly Shot
2 x Eaglehorn Bow
2 x Kill Command
Unleash the Hounds

A maradékból az Abusive Sergeant még elmehetne esetleg, de sokkal jobb staying power (sok kicsi lényt hívó lapok, Deathrattle summon,...) kellene, mert így szerintem túl helyzetfüggő és sokszor üresre lőheted el. Amúgy meg így is sok 1 manás lapod van.

LEGROSSZABB LAPOK, sorrendben:

Tracking -> ha folyamatosan elég lapot tartasz a kezedben (max10) és van minimális előrelátásod, mindig lesz elegendő választási lehetőséged. Teljesen felesleges 1 manát (meg egy helyet a paklidban) felhasználni +2re. Arra gondolj, hogy ezt a lapot "vakon" lövöd el, nem tudod, milt fok neked húzni, egyáltalán azok ára/hatása passzol-e majd a helyzethez. Míg ha egy fix hatású/árú lapot látsz a helyén, pontosan tudod, hogy mikor tudod majd bedobni, hogyan tudod majd maximalizálni a manafelhasználásodat.
Azaz bár látszólag segít ez a lap, valójában egyáltalán nem, csak elvisz egy manát amit be tudnál fektetni.

Reckless Rocketeer -> 6 manáért maroknyi jobb lap van.
Ne tévesszen meg a Charge.
Beszéljün egy kicsit akkor a PERMANENS lapokról (vagy simán permamensekről). Ha körről körre újra és újra sebezni tud egy lap, az a leghasznosabb dolog.
A spellekből ez hiányzik, ezért haladja meg a hatásfokuk annyival a manaszintjüket (mondjuk a mage Fireball 4 manáért 6ot sebez).
A Charge lapok esetében nem elsősorban az a hasznos, ha a hőst tudják támadni, hanem az, ha egy lényt tudnak támadni ÉS még utána életben maradni.
Ez a lap ha lényt támad: 6 manáért 5 sebzés (mert ő mindig meghal a támadásban) nagyon gyenge. Hőst csak akkor tud támadni, ha nincs Taunt az útban, a spellekkel ellentétben. És így már ez így kevés.
A látszat ellenére gyengébb lap, mint Leeroy, aki 5 manáért sebez 6 ot és maga szintén nem egy gyakran használt lap...

Hunter's Mark ->, jó, sok lappal tudod kombinálni itt, ez így rendben, de én inkább rögtön 1 kártyával damages/destroyos lapokra mennék. Ha plusz egy második lapot kell még beáldozni hozzá, hogy meghaljon a cél, akkor rögtön arra gondolj, hogy hol adsz hozzá még egy draw/Discovert a paklihoz, mert az így elhasznált plusz lapokat pótolni kell.
Én úgy vagyok vele, hogy nekem nem éri meg a kombófüggőség és hogy -1 lap legyen a kezemben, azt a pár plusz manát.

Bluegill Warrior
Elven Archer
2 x Stonetusk Boar
-> az első jó lenne, ha ez egy Murloc deck lenne; a másik kettő soha. Kell legyen ezeknél jobb Beast is a gyűjteményedben.
Még ha lenne egy csak-Beast buff is a pakliban, indokoltabb lehetne a Stonetusk, de így...Egyedül a Kill Command szól mellette, de erre más Beast is akad.
1 mana 1 sebzésért egy lénynek (ugye a Boar meghal a támadásban), vagy 1 mana egy 1/1ért és 1 sebzésnek a hősnek nagyon rossz ár.
Wolf Rider
->eegen, amíg nincs jobb ok de mielőbb ezt is cserélni. 3 mana kicsit túl sok ezért, ha nincs mellette mondjuk egy Flametongue Totem...
Dire Wolf Alpha: még elmenne, de ez tipikusan egy chump spam lap, sok apró lény kellene, hogy maximálisat adjon. Ebben a pakilban az az 1-2szer +1 att szerintem sokat nem érvényesülhet.

Valamennyire látom ebben az 5ben a szinergiát, hiszen a Charge-gal ráduplázhatsz arra az att+1re (de csak ha hőst támadsz, 1 élettel nem tehetsz mást, pedig a board control képesség az erősebb stratégia). De végül mégiscsak ott vagyunk, hogy ványadt 1-3 manás lapok örülnek egy +1 attnak, ezt pedig egy 5-8 manás pakli lemossa a pályáról.
Ha ez a stratégia egy fokkal magasabb szinten, mondjuk 4-5 manás lapokkal történne, igen, azzal már meg tudnál ölni közvetlenül is egy hőst. De ezekkel beviszel mennyi, laponként 1-2 sebzést a hősnek? És várod, hogy majd összejön annyi, hogy meghal tőle? Bármilyen normálisabb gyógyító lap, amit vész esetére be szokás dobni a pakliba (mondjuk egy Ivory Knight, Antique Healbot, Moonglade Portal, Guardian of Kings stb.) kapásból 5-8 életet gyógyít vissza. Ez így nem életképes taktika.

Ha a Hunternél maradsz, Eaglehorn Bow igazából egy erős Secret szinergiára szorul, hogy kifussa magát (Cloaked Huntress + Eaglehorn Bow + Secret Keeper + az összes jó Secret, pl. Cat Trick és az összes Trap).
De a sztenderd Hunter a Beast szinergiára építő:
Scavenging Hyena(!),Thundra Rhino(!), és sok kis költségű jó lap vagy Deathrattle, mint Kindly Grandmother, Infested Wolf, Savannah Highmane (ezek erősen kombózzák az első kettőt).

Igazából szerintem hogy "face" Hunter az lénegtelen, a Hunternek magából a lapjai karakteréből és a hős képességéből adódik, hogy nem tud más stratégiát követni: nem tudja magát megvédeni, tökéletesen hiányoznak a szettjéből a gyógyító, Armor adó lapok, csak némi Trap és Taunt tudja megvédeni. Tehát nem tehet mást, vagy board controlért vetélkedik, aztán lerohanja a hőst egy Beast deckkel; vagy (igazából erre jó a Secret deck) MINDEN lehetséges Trappal elbarikádozza magát és bitcsinálta Mage módjára Stealth (Cat Trick), Eaglehorn, hero power, Kill Commanddal támadja be az ellen hőst, és a board control részt meg feladja.

Talán az lenne a jó, ha megnéznéd, melyik hőshöz van sok lapod és a szerint raknál össze egy paklit (kezdetben 1 is elég).
Titkos írta:
2017.05.03. 04:58
egy quest lap, ami 40-re (!) healeli a hősödet. Most komolyan higgyem el, hogy neki pénz nélkül, a launch után alig pár nappal máris meglett ez a lap?
Én ezzel úgy vagyok, hogy akik pénzt ölnek az új szettekbe, azok tartják el a nekünk ingyenes játékot. Ők lényegében azért fizetnek, hogy launch után egy napig, hétig, ők lehessenek a királyok (atán egy hét múlva úgyis mindenki átalakította a paklijait/rájött, milyen stratégiával kell counterelni). Az a pár nap semmi, és én örülök, hogy rögtön launch után láthatom a lapokat "élőben".

Mondjuk a Warrior és Rogue Quest kicsit brutálisra sikerült, úgyhogy launch után egy héttel be is rakta Blizzard Tavern Brawlba, ahol élőben is ki lehetett ezeket próbálni (sokszor az a kulcsa egy ellenstratégiának, hogy megértsd, milyen nehézségekkel szembesülsz, amikor te játszol arról az oldalról).

A Priest Quest szerintem könnyű, csak ugye itt jön elő megint, hogy nyilván a meccs elejétől tudni kell, hogy ez most a 40 healthes kártyáért játszik, tehát teljesen felesleges a hősét támadni (vagy pedig minél gyorsabban kell - igazság szerint az utóbbi többynire könnyebb).
Szóval nem újoncbarát a játék...


Mágusból pl. múltkor volt egy ilyen, hogy kirak egy mana wyrmt, na mondom, ezt hamar le kell verni, mert pár körön belül valami 10-es ATK-u förmedvény lesz belőle. XD Leverem, erre hopp, hát nem idézi máris a másodikat? És ezek csak az aranyos kis nyitások, ahogy írod, utána hamar jön a flamestrike, meg ilyesmi... XD Ez így persze leírva vicces, de játék közben megy az anyázás/bazdmegolás keményen. XD Btw, mana wyrmhöz még: nem emlékszem már, hogy ugyanennek a játékosnak, vagy másik mágusnak, de volt egy olyan is, amelyik meg valamilyen hasonló, csak még táposabb wyrmöt rakott ki. XD

Hja hát ha tehetem, én rögtön egy Mana Wyrm + coin (spellnek számít) +második Mana Wyrm combóval nyitok...:3
Amúgy a nagyobbik Mana Wyrm nem sok vizet zavar. Hiába a nagyobb jutalom, ha a magasabb költsége miattnehezebb vele kombózni; míg az alap változat a maga 1 manájával bárhonnan elindítható.

Mondjuk amit leírsz a 2. felében, nekem a játék karakterének a részének tűnnek: akkor vagy jó nyilván, ha folyamatosan olyan lapokat raksz le, amire az ellenfélnek MUSZÁJ reagálnia, így az ő tempóját is te diktálhatod.

Egy időben "poénból" használtam a Darkshire Councilmant, mert mindenki összeszxrja magát tőle, lévén a chump spam "töpszliszóró" egyszerresok pici lényt idéző paklik egyik alapköve, viszont 5 életével (a 3 manájához) nem is olyan könnyű eltávolítani, de senki se kockáztatta meg, pedig egy hozzá passzoló lap sem volt a paklimban...
Pszicjológiai hadviselés lol :)

"Ezekkel amúgy semmi gondom nem lenne mondjuk egy aréná fight során, gondolom oda eleve a legjobbak mennek, na de egy közönséges standard playben valahogy lője már be a program normálisan a játékosokat, mert mondom, feltűnő volt, hogy X győzelem után mintha hirtelen "very hard"-ra kapcsolt volna a játék. XD"

Mondjuk ennek biztos része, hogy túl van telítve gyakorlott meg ambíciózus játékosokkal meg szételemzett kopizható paklikkal.
Kipróbáltam a SandWind által említett ShadowVerse-t, na ott az első három ellenfelem még az alapvető stratégiai húzásokkal sem volt tisztában, így valóban "könnyebb" :D
Fogalmam sincs, hogy kellene elválasztani az újoncokat az ÚJRAkezdő alt accountosoktól, de értem az igényt - szerintem is kicsit szorongatva érezheti magát a kezdő, amikor més kezdők mellett folyamatosan profikba fut bele, és a winrátája látja kárát...

"Btw, neked kb. mennyi idő volt, amíg a nulláról "meglett majdnem minden lap", illetve javítottál az én "10-ből 9-szer megvernek" arányomon? Ja és biztos, hogy valódi pénzt nem használtál? Csak azért kérdezem, mert pl. ajánlgatod itt a különböző Adventure módokat, amiknek az unlockolása eleve valódi pénzhez kötődik, szal nekem eleve nem opciók. XD (Hülye Blizz ráadásul most még ki is vette a legtöbbet a játékból, hétfőn néztem, már csak a Karazhanos van benn, de nyugi, ott is csak az első szárny ingyenes, a többiért mind fizetni kell. XD) "

Fizetni igen de nem valós pénzben, hanem 700 arany per modul, ami most soknak tűnik, de aki rendszeresen HSozik, annak észrevétlenül is összejön.

Kösz amúgy hogy jól reagáltad le a belepofázásomat :D
Az én HS sztorim amúgy annyi, hogy amikor tavaly küszködtem a vérnyomásommal, és már a Fallout 3at se tudtam betölteni mert már az ellenség zenére is felszökött, na akkor elkezdtem HSozni, mert ez végülis egy nyugis, egyszerű, laza kis játék.
Fura olvasni hogy másra meg pont ez van idegtépő hatással. :D

Aztán fent maradt a telefonomon, mert a mobil változatban egyszerű a nyelveket állítgatni, nekem meg így remek nyelvgyakorlás napi pár meccs :D

Mennyi idő:
Kevesebb mint 1 év, de úgy, hogy nem is folyamatosan játszottam.

A "nehézségi szint"re vonatkozó véleményemet is arra alapoztam, hogy tavaly év vége felé, az Un'Goro szett még nem jött ki, ilyenkorra mér összejön a legtöbb lap az utolsó szettből, nincs igazából mit csinálni, csak az összes nyert paklit rögtön dusztosítani (mert csupa duplicate).
Így aztán hogy legyen valami, csináltam egy 2es accountout (pontosabban a sajétnak egy AMER régiót), hogy újra kipróbáljam a tutorialt, aztán már mentem is Arénázni, plusz heti 1-2 Tavern Brawl az ingyenpakliért és kész is.

Persze ha tök új játékos lett volna, akkor azt valszeg rögtön leverik arénában, tehát ezzel nem a negítív kezdő élményt és a kiábrándító winrátát és hegynek fel küzdést kérdőjeleztem, csak azt a részét, hogy top lapok kellenének.
Az, hogy SOK lap legyen, szintén időbe telik, de messze nem annyiba.
Az összes Common és Rare lap aránylag gyorsan összejön, és igazából a paklik nagy része csak ezekre épül.
Egy pakk = 5 Common és 1 Rare, ha jól tudom, plusz valamennyi % eséllyel magasabb fokozat (vagy valamelyik Common egy második Rare, vagy a Rare lesz Epic, netán Legandary). De a fenti felosztás miatt a Rareek megszezése után csak a Dust fog gyűlni, Epicre csak minden sokadik paklinál lesz valamennyi esély.

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 391
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Heroes of the Storm

Hozzászólás Szerző: Vree » 2018.01.05. 00:03

zárójel én amúgy azért szóltam, be a HS kapcsán mert a szerkesztő úr azt állította, hogy a napi questek elvégzéséhez is fizetős használó juthat reálisan hozzá :D
(gondoltam azóta, hogy küldök ide ilyen "diszkont" paklikat, amiket csak Common/Rare lapokból össze lehet szedni és működnek, de minek, ha úgyse játszanának amúgy) Azt is érdemes talán említeni, hogy egszerűbb módszer a sok laphoz jutásra, ha az ember bedarálja az összes arany/animációs lapját, zeknek semmi közük az ütőképességhez, csak jól néznek ki (bár van olyan hibbant játékos, aki csak emiatt "megvesz" pénzzel egy lapot), viszont egy azonos értékű lap árát érik dustban.
zárójel bezárva (amúgy nem kötelező game meg ahogy mondtam, én is nemangol nyelvgyakorlás célból töltök inkább időt vele)

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5568
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Heroes of the Storm

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2018.01.10. 15:44

Vree írta:
2018.01.05. 00:03
zárójel én amúgy azért szóltam, be a HS kapcsán mert a szerkesztő úr azt állította, hogy a napi questek elvégzéséhez is fizetős használó juthat reálisan hozzá :D
Ezt továbbra is tartom, mivel a rendszer még mindig úgy működik a játékban, hogy a questek több, mint 50%-a ilyen "nyerj ezzel vagy azzal a kaszttal ennyi vagy annyi győzelmet", nyerni meg nyilván akkor lesz nagyobb esélyed, ha a kezdőpaklikon túl további lapokkal tudod bővíteni gyűjteményedet, ahhoz viszont venned kell boostereket, boostert viszont aranyból (vagy valódi pénzből) tudsz venni, aranyat viszont csak akkor kapsz, ha teljesítetted a questet, szal... :D Nem ragoznám tovább, a legelső postomban már jól kifejtettem, hogy miért egy 22-es csapdája az egész metódus (részben ezért is raktam már össze egyetlen topicba a HS témákat, hogy ne kelljen itt 2-3 másik topicból visszakeresnünk fél év, vagy hosszabb idő távlatából, hogy ki miket írt anno XD) és mivel azóta sem történt semmilyen változás (nem lehet AI ellen questeket teljesíteni, nem növelték a questekért járó aranymennyiséget, nincs annyival több "nem nyerésen alapuló" quest, mint amennyinek lennie kellene, stb.), így nekem sem változott túlzottan a véleményem a játék ezen részéről. Vagyis de, annyi történt, hogy ezt pár héttel a bevezetése után sürgősen visszacsinálták. LOL, érted, nehogy már a haverokkal rendelkező egyéneknek még összegyűljön az aranya és végül ne pénzből vegyék a paklikat... :D Amúgy igen, tisztában vagyok vele, hogy ezzel a fenti haveros dologgal akár még csalni is lehet (csinálok egy második accountot, bejelentkezek mindkettőbe két külön gépről, aztán kvázi "kihívom saját magamat" és hamar kész a quest), de bazz, még így is hol van egy ilyen ember attól, aki mondjuk minden hónap elején beruház egy 60 boosteres csomagra? Röhej, hogy Blizzék szerint még ezt sem szabad megadni a free to play játékosoknak.
Vree írta:
2018.01.05. 00:03
(gondoltam azóta, hogy küldök ide ilyen "diszkont" paklikat, amiket csak Common/Rare lapokból össze lehet szedni és működnek, de minek, ha úgyse játszanának amúgy)
Hogyne játszanék, igazából úgy augusztus óta majdnem napi szinten csinálom a daily-ket, sőt, mivel legalább a classic set lapjait végig ki akarom gyűjteni, ezért úgy 2-3 alkalommal már az is előfordult, hogy bizony beruháztam a fentebb említett 60 boosteres csomagra. Ez van, ebben csak így lehet eredményesen haladni, ha az ember nem akarja nyugdíjas koráig gyűjtögetni a lapokat. XD Na, de akkor a lényegre térve: amikkel még viszonylag olcsón sikerült eredményeket elérnem, azok pont ezek a "diszkont paklik" voltak, azok közül is főleg az aggro típusúak (persze egy control deck jobb lenne, csak ugye az annyiból drágább is, csak a priest-ből van control-szerű, nagyon budget deckem XD), vagyis amik gyorsan, pár körön belül kivégzik az ellenfelet és közvetlenül az "arcát" támadják. Ezekből sikerült úgy relatíve jókat találnom. Két kasztból van még elég gagyi paklim, ehhez szívesen fogadnék tőled ilyen diszkont ajánlásokat, ez a druida és a warrior. (Amúgy most már Illidan kivételével az összes classic lap megvan, rare és epic lapok kétszer is, tehát ha kifejezetten nekem írnál ajánlást, akkor ezekből a lapokból is belevehetsz párat nyugodtan, de ha a többieknek is szólna a diszkont, vagy eleve nagyon kezdőknek ajánlod őket, azt sem bánom, legalább olcsóbb összerakni őket. XD) Na, szóval visszatérve: a warriornál logikus választás lenne a pirate warrior, ami mostanság eléggé népszerű, a legjobbak úgy az ötödik körben már kivégzik vele az ellenfelüket, illetve asszem a Frozen Throne-os kiegészítő idején pont ez volt az a paklitípus, amivel még ranked-ben is sokan eljutottak a legend szintig, mert annyira brutál. (Nekem ilyen ambícióim nincsenek, csak úgy mesélem, hogy ez egy eléggé ütős kombó. XD) Szóval próbáltam egy ilyen budget face pirate warrior decket keresni a neten, de valahogy túlzottan lassú volt, illetve úgy éreztem, hogy nagyon a Fiery War Axe lapra épül (vagyis az első körökben már rögtön ki kell raknod, hogy aztán azzal buffold a kalózaidat, pl. a Bloodsail Raider-t), viszont mivel ezt a lapot drága Ben Bródi bátyánk épp nem olyan régen nerfelte, ezért kb. az egész pakli túlzottan lassú volt.

A druidánál meg végképp nem nagyon tudtam semmi jót találni és ami érdekes, hogy nála még az ellenfélnél sem. Szal hacsak nem akar az ember méregdrága paklit összerakni belőle Malfurion the pestilent-el, két Ultimate Infestation-el, és hasonló cuccokkal, akkor nem igazán láttam olyan druida paklit, ami kellően ütős lett volna. A jade druid talán még a legjobb, de annál is az van, hogy túúúlzooottan laassaaaan jönnek ki, mire jönnének az igazán ütős gólemek (olyan 5/5-ös attack/health gólemek, vagy attól fölfelé), az ellenfél már rég a jóval nagyobb dögjeit hívogatja le, aztán rácsesztél. XD (Ezt pont azért tudom, mert jade druidot nem egyszer vertem el én is, a face paklik ellen mintha különösen béna lenne, mivel ha az egyetlen jelentősebb tauntos lényét, a Jade Behemoth-ot leszeded, vagy silenceled, onnantól már komoly bajban van.)
Vree írta:
2018.01.05. 00:03
Azt is érdemes talán említeni, hogy egszerűbb módszer a sok laphoz jutásra, ha az ember bedarálja az összes arany/animációs lapját, zeknek semmi közük az ütőképességhez, csak jól néznek ki (bár van olyan hibbant játékos, aki csak emiatt "megvesz" pénzzel egy lapot), viszont egy azonos értékű lap árát érik dustban.
Amúgy ja, én az eleje óta így játszom, az már végképp nagy luxus lenne, hogy még a goldeneket is kigyűjtsem mind, ráadásul sosem értettem ezt az arcozást, hogy "fú, nekem X meg Y lapból megvan a shiny franctudjamilyen változat, ami képességben amúgy semmitől nem jobb, mint a normál, csak jobban néz ki", szal ez már a YGO-s időkben sem tudott megfogni. XD
Vree írta:
2018.01.05. 00:03
zárójel bezárva (amúgy nem kötelező game meg ahogy mondtam, én is nemangol nyelvgyakorlás célból töltök inkább időt vele)
Kötelezőnek semmilyen szórakozási forma nem kötelező, de attól még rá lehet mutatni a vélt vagy valós hibáira. Ez kicsit olyan duma, mint amikor az animés azzal jön, hogy "nem láttad, hogy húzhatod le???", majd amikor az illető végigszenvedi a szutyok sorozatot és már tételesen felsorolja az összes baromságát, akkor meg azzal jön ugyanez az ember, hogy "nem lett volna kötelező végignézned!" :D Btw, annyira azért nem tervezném már ekézni ezt a játékot, lévén amit leírtam róla már itt a topicban fél éve, az azóta sem sokat változott, kb. az egyetlen pozitívum, hogy annyit változtattak a boostereken, hogy ha kihúzol egy lendary-t, vagy dustból craftolod, akkor ugyanabból duplikációt már nem kaphatsz, de sajnos itt meg is áll Ben szívjósága. A Koboldoknál bevezetett dungeon run-ra akartam még azt írni, hogy mennyire rendes tőlük, hogy ezúttal nem az van, mint a Lich Kingnél, hogy még ahhoz is külön paklit kellett építened, hanem ők adják, tehát legalább nem kerül neked plusz dustba, viszont hamar rájöttem, hogy cserébe olyan szinten RNG minden harc, hogy elég hamar élvezhetetlenné válik, hiszen mindegy, hogy milyen jól játszol, kb. az fogja eldönteni a run végkimenetelét, hogy a meccsek közötti három random lap közül mennyire jókat tudtál beszerezni, illetve, hogy a legvégső random boss valamilyen könnyű ellenfél legyen. A hunterrel meg a paladinnal végigvittem őket, aztán úgy voltam vele, hogy a többi kaszttal már nem fárasztam magam, nem fogom az összes hajamat kitépni egyetlen kártyahátlap miatt. XD (Amúgy a fightok randomságát jól mutatja, hogy a paladinnal csak így "kísérletképpen" vágtam bele, de olyan jól jött mindig minden lap, hogy még az utolsó bossnál is arra figyeltem fel, hogy "lol, nyertem :D" XD)

Illetve még ehhez a "mennyire jófej a Blizz a free to play játékosokkal?" témához: van itt egy eléggé részletekbe menő összehasonlítás, ahol a fazon fogott öt népszerű online kártyajátékot (Hearthstone, Eternal, Elder Scrolls: Legends, Shadowverse, Gwent) és összehasonlította, hogy melyik mit nyújt a kezdő játékosok számára, illetve azok számára, akik igyekeznek free to play alapon boldogulni/haladni a játékban. A HS-t úgy picsázta el a másik négy, hogy ha ez egyetemi vizsga lenne, nem évet ismételne, hanem helyből kirúgnák. :D XD Ettől még lehet szeretni, feelinges játék, meg minden, csak gondoltam szólok már, hogy ez nem valami Titkos-féle hallucináció, egyszerűen a masszív pénznyelésre vannak ráállva és mivel a fenti öt hasonló játék közül messze az övékével játszanak a legtöbben, ezért ezen az üzletpolitikán valószínűleg jó darabig nem is fognak változtatni, hiszen nincsenek rászorulva. A cikkben írja is, hogy hol esnek túlkapásokba, hogyan lehetne legalább egy kicsivel jobban segíteni a free to play játékosokat, stb., tehát ez nem valami "lehetetlen küldetés", inkább a szándék nincs meg Blizz részéről, mert nekik a tejeltetés éri meg.
Kép

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 391
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Hearthstone

Hozzászólás Szerző: Vree » 2018.01.29. 15:25

Mondjuk ha Shadowverse, akkor a Barbie Fashion Designer is lehetne az összehasonlítási alap xD lévén az is roppant balanszos és kezdőbarát játék.
SW kb. egy nulla kihívás, ilyen kis animestílussal reklámozott bézik cucc, ahol minden mecset az dönt el, hogy ki kezd és így ki tud előbb Evolutiont aktiválni - így persze nyilván 50-50 körül vannak a győzelmek, meg hogy eleve kevés gyűjthető lap van, de ez még nem balansz. xD

Elder Scrolls meg 1-az-1ben az, mint a HS, a "3 győzelem-1 arany" rendszert is fullra lenyúlták, kivéve, hogy nincs heti Tavern Brawl meg hasonló szórakoztató apróságok, így szerintem az az "igazságosabb" úgy jöhetett ki, hogy tök új a játék, még kevesebb a megjelent szett - ja, így valóban könnyebb a kezdő játékosnak, csak épp ez a játék jellegéről nem mond semmit el, nyilván a HSben is kevesebb lap volt, amikor még új volt.

Na de lépjünk, én úgyis nem azzal vitáztam, hogy ne kéne sok pénz mondjuk az állandó Legend státuszhoz, csak a "nem lehet teljesíteni a dailyket a Mágnás Mórickáktól" jellegű kijelentéseket óhajtottam vitatni.

Most valóban úgy áll amúgy a dolog, hogy a Standard formátumot elég rég nem szabták át, viszont kijött egy köteg új szett, így míg korábban az volt a Standard, hogy csak 3-4 szett, most bent van 6.
Mondjuk másrészt meg jóval nehezebb lesz, ha ezek a csomagok egyszer eltűnnek a shopból és már csak dustért lehet őket gyűjteni - remélem te se a Classicra költesz (az mindig bent marad), hanem ezekből a kifutó csomagokból próbálod minimum az összes Commont/Raret összevadászni. :D

---
Ha sok Dust kéne én amúgy bedolgoztam már az összes extra Gold lapomat (ha volt belőlük nem-arany változat) - ezekért a lap eredeti értékével egyenlő Dust jár (tehát Gold Legendaryért egy teljes nem-gold Legendary ára), teljesen felesleges tehát tartogatni őket, ha csak a hasznos lap begyűjtése a cél.

Ha nehéz a ranked play, kikapcsolva sokkal gyengébb ellenfeleket kaphatsz. Ezen kívül gyengébb a verseny a kora délelöttön és a késő délutánokon kívül, napközben, nyilván.

---
Van egy saját kedvenc Wild druida paklim, ami csupa Common és Rare, tehát egy Legendary értékének megfelelő Dustból össze lehet szedni, mondjuk sajna valamennyi befektetés kell, mert ezek egy része kifutott szett vagy adventure lap.

Hogy érdemes-e beruházni rá, hát... Ugyan most el tudtam vinni egy rank 9ig, és amikor készült, akkor top 3ig is elment, de amúgy inkább közepesen teljesít.
Mindig változik ugye hogy az emberek mennyire gyúrnak a korai, mennyire a late-game paklik ellen.
Ez ütésállóbb szerintem, mint az átlag zoo deck (nehezebb egy szem board clearrel szétverni), viszont late-game lap egyáltalán nincs benne.
Ha gondolod, próbáld meg személyre szabni.

Az elképzelés az, hogy sok pici lényt szórsz be egyszerre, aztán mass buffokat küldögetsz rájuk. A Deathrattle summon pedig adja a staying powert, magyarul végig neked kell dominálnod a pályát.

Enchanted Raven
Living Roots
Mark of the Lotus
Darnassus Aspirant
Druid of the Swarm
Haunted Creeper
Mark of the Wild
Mark of Y'Shaarj
Power of the Wild
Tortollian Forager
Eggnapper
Vicious Fledgling
Evolving Spores
Soul of the Forest
Lotus Agents

ha valamelyik nincs, jó lap lehet még:
Verdant Longneck
illetve bármilyen Divine Shield, Charge, Windfury, Mutate lap, amivel potenciálisan dupláját érheti az ATT növelés,
Deathrattle summon lapokból pedig lehetőleg azok, amik olcsók és 1 helyett 2 új lényt is adnak. Ezenkívül a Beast kártyákkal van még szinergia.

taktika:
Dobd el a teljes kezdő kezed, amíg össze nem jön egy Enchanted Raven, Living Roots vagy zseton+Darnassus Aspirant (esetleg még egy Mark of Y'Shaarj) mert az erős kezdés itt életbevágó. Ha más nem jönne össze, próbálj egy Haunted Creeperrel kontrázni, hogy az ellenfél ne tudja megtisztítani a pályafeledet.

Az előnyös cserékbe érdemes belemenni, hiszen egy folyamatosan dominált pályával többszörösen megtérül a befektetés, de amúgy úgy 5. körtől mindig arcra menj. Úgy a 7. kör környékéig pozícióba kell kerülnöd: vagy már dominálod nem eltávolíthatóan a pályát, vagy az ellenfél élete legyen nagyon alacsony. Ha a 10. körig nem nyertél, akkor már borítékolhatod is a vereséget, mert a 8as átlagértékű lapok rohamát 3as átlagértékűekkel tuti nem fogod hosszasan állni. A Tortollian és Lotus Agents azért vannak bent, hogy igyekeznek kitolni a határt, de NINCS a pakliban hosszú meccsben is versenyképes lap. (Persze te nyugodtan megpróbálhatod átalakítani erre is.) De ugye nem is ez a cél, hanem a biztosított korai roham.

Ha a buffolt 1/1eket sikerül ritkítania az ellennek, segíthet még egy boostolt magányos Vicious Fledgling vagy egy ügyes Mutate!, ezek szerencsés esetben egy nagy sebzéssel lezárják a játékot.

A többi igazából az ellenfél ismeretén múlik. Priestnél a 4es ATT-ot érdemes belőni, hiszen ezzel kikerülsz mindkét Destroyja hatóköréből. Warlock ellen inkább a kevesebb erős lény jó egy Defile-t megelőzendő. Erre a két osztályra az is jellemző, hogy a 9. körre egy Voidlord vagy Obsidian Statue mőgé barikádozzák magukat, igyekezzünk tehát még ez előtt beérni. Más kasztoknáljellemzően nincs jó korai board clear lap, itt nem lesz probléma.

(A Rouge és Priest ellen külön kedves lehet egy korai Darnassus Aspirant, mert ha ellopják vagy visszaküldik, akkor mentesülsz a Deathrattle negatívum alól.)

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5568
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Hearthstone

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2018.02.01. 04:30

Vree írta:
2018.01.29. 15:25
Mondjuk másrészt meg jóval nehezebb lesz, ha ezek a csomagok egyszer eltűnnek a shopból és már csak dustért lehet őket gyűjteni - remélem te se a Classicra költesz (az mindig bent marad), hanem ezekből a kifutó csomagokból próbálod minimum az összes Commont/Raret összevadászni. :D
Bevallom, én bizony a Classic settet terveztem végig kigyűjteni (ez azóta már nem csak terv, pont múlt hónapban lett meg az összes lap :D), de ez nem ilyen random hülyeség alapján ötlött fel bennem, hanem logikusan átgondolva:

1. Ezek kvázi a játék "alap lapjai". Szinte nincs olyan pakli, amibe ne kellene legalább pár basic és classic lap, a kiegészítők lapjai már csak ezeket "dúsítják". Persze oké, ahogy haladunk előre a kiegészítőkkel, sokszor egyre spécibb lapok jönnek ki (pl. már én is elég régóta nem stonetusk boar-t, hanem alleycatet és/vagy jeweled macawot használok face hunterrel az első körös nyitásra, egyszerűen azért, mert jobb az effektjük, mint az 1/1-es charge-os malacnak, amit utána röhögve leszednek bármivel), de azért jellemzően minden kasztnál van legalább egy maréknyi olyan lap, ami a basic/classic setből jön.

2. Pont azért, mivel ezek örökre bent maradnak standardban, gondoltam, hogy inkább ezeket gyűjtöm ki, amik kvázi örökké használhatóak lesznek, nem pedig valamilyen "két hónap múlva már csak wild módban lesz elérhető" set lapjait. :D (Persze erre is ki kellett találnia Benny fiúnak, hogy kell egy "hall of fame", ahová random classic lapokat "száműzhet", ha azok hirtelen "túl erősekké" válnak... Ebben én nem tudom megint nem azt látni, hogy ez is azért kell, hogy aki standardozni akar, az igenis vegye mindig az újabb és újabb kiegészítő lapjait.)

3. Ugye az ilyen "cheap deckeket" (mármint dust szempontból cheap, nem úgy értve, hogy béna XD) is nagyrészt úgy tervezik meg a fanok, hogy classic lapokból áll a pakli nagy része és ezt tényleg csak azzal a pár "must have" kiegészítős lappal bővítik, ami feltétlenül kell ahhoz, hogy nyerőképes legyen.

4. Van egy "rejtett achievement", hogy kapsz 100 aranyat, ha az összes classic lapot összegyűjtöd. :D Kellett. XDDD

Illetve ott van az a tény is (de ez nem csak a HS-re, hanem a többi hasonló "random bontogatós" Blizz játékra, tehát a HotS-ra és az OW-re is igaz), hogy én úgy tapasztaltam, hogy sokkal inkább megéri dustból azt a pár lapot lecraftolni, ami épp kell egy adott pakliba, mint venni a packokat újra és újra, reménykedve, hogy hátha pont az az epic, vagy legendary esik ki a következőből, ami épp kellene. Akkor már egyszerűbb egy adott set minden lapját megszerezni (esetemben ez lett a classic), aztán onnantól kezdve egy hatvanas paklibontás kb. átlagban 3000-5000 dust közötti mennyiséget ad, abból azért már kitelik elég sok lap lecraftolása. :D Jó, nyilván akinek tényleg az a célja, hogy a játékban létező összes lapot begyűjtse, vagy hogy mindig folyamatosan az aktuális meta legjobb paklijaival nyomuljon, annak jobban megéri ez, de én maradtam ennél az alap setes megoldásnál, amit esetenként bővítek 1-1 olyan lappal, ami nagyon kell. (Btw, rotflol pl. a Szirmai Imi nevű haverjának paklibontós videóit nézni mindig, aki rendszeresen úgy bont kiegészítőknél, hogy már előre rágörcsöl 1-1 adott legandary-ra, aztán minden egyes pakknál, amiből nem pont az esik ki, morog, meg szentségel, meg nyafog... XDDDDDDDDD Na nála tényleg nem értem, miért játssza ezt, még jobban felcseszi a játék, mint anno engem, őt nem csak a meccsek, de a bontás is idegesíti. XD)

Na, de akkor hogy jelenleg hogy állok:

-Megvan az összes classic lap, common, rare és epic lapok kétszer is, legeandary-k értelemszerűen egyszer. Ami időközben átkerült a Hall of Fame-be, azokat meg dustból lecraftoltam.

-Megvan az összes eddigi adventure összes lapja. Naxxramas, Blackrock Mountain, League of Explorers, illetve Karazhan normal és heroic módban is végigvíve, szóval megvannak a kártyahátlapok is. Icecrown végig kitolva, a "győzd le a Lich Kinget mind a 9 kaszttal és megkapod az arany Arty portrét!" folyamatban, már csak a warrior és a paladin kaszt van hátra. A koboldokkal behozott dungeon run már gázosabb, tekintve, hogy sikerült a totális RNG elemi esszenciáját megvalósítaniuk Benny Hilléknek (lol, tényleg, ezt a fazont inkább így kéne hívni, a videói is mindig arról szólnak, hogy röhög a játékon... XDDD), így azzal sokat még nem szenvedtem, de egy hunterrel (ha már a kedvenc kasztom XD), illetve teljesen véletlenül egy paladinnal már sikerült végigvinnem azt is. XD

-Tudomásom szerint (HS Wiki alapján) kész vagyok az összes ismert, illetve "rejtett" achievementtel is, szóval minden extra aranyat és paklit kifacsartam a játékból, amit ingyen ki lehetett.

És akkor erre lehetne mondani, hogy "na látod, mondtam én, hogy ha játszol vele egy darabig, egyre könnyebb és könnyebb lesz!", na ja, csak éppen kb. fél éve napi szinten csináltam a questeket, az összes befolyt aranyat mind classic packokra költöttem, az összes dustból is szinte mind csak a classic lapokat craftoltam (eltekintve azoktól a budget deckektől, amiket muszáj voltam dustból összerakni, hogy egyáltalán tudjak nyerni, ugye a sokat emlegetett "ha nincs győzelem, nincs arany, ha nincs arany, nincs fejlődés" csapda...) és még a craftolást is olyan sorrendben csináltam, hogy előbb a common, majd a rare lapokat craftoltam és utána jöttek az epicek, majd végül a legandary-k, ezen túl a heti brawlt is általában mindig megcsináltam. Ezeken túl az utóbbi 3-4 hónapban még 1-1 60-as classic pakkcsomagra is beruháztam. (Ergo ha ezeket a pakkokat, plusz a szintén fizetős adventure-ök megvásárlását mind összeadom, szerintem most tartunk valahol 80-100k között...) Na, mindezekkel együtt tartott kb. fél évig az, hogy egyáltalán a classic lapjaim mind meglegyenek, illetve mind a 9 kasztból össze tudjak rakni egy olyan 50%-ban nyerő, de még aránylag "budget" paklit. Kíváncsi lennék, aki tényleg full free to play módon próbálja meg ugyanezt, az mikorra végezne, remélem, még az unokái születése előtt azért összejönne neki... XD Btw, én tényleg nem vádaskodni akarok, vagy ilyesmi, de így ezen felsorolás fényében számomra még furcsább ez a topic elején lévő mondatod, hogy:
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
Nekem kb. fél évbe telt a lapok 90%ának begyűjtése, pedig nem tartom ám magamat akkora szupersztárnak...
(És ebben benne volt az összes Wild lap is, amit mondjuk mostmár valóban bajosan szerezhetőek, csakis Dusttal, bár mondjuk a válasz annál egyszerűbb: maradj a STandard módban :D)
Ezt kb. az Un'goro-s kiegészítő megjelenése után nem sokkal írtad, ekkor már kint volt a fizetős négy adventure, plusz a classic lapokon kívül a goblins vs gnomes, a grand tournament, az old godos, illetve a gadgetzanos kiegészítő is. (Adventure-ök kivételével ezek úgy kb. kiegészítőnként 150 új lapot jelentenek, bár most nem számoltam meg.) Szóval most vagy az van, hogy te már a legeleje óta játszol, a pénzt is nyomatod bele rendesen és így nem volt nehéz "up to date"-nek maradni, vagy pedig avass be a titkodba (már ha publikus XD), hogy ezt ilyen rövid idő alatt hogy hoztad össze, mert mondom, nekem szintén kb. fél év alatt "csak" a classic lapokig sikerült jutnom, pedig kb. minden aranyat és dustot ezen nemes feladatnak rendeltem alá. XD
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
Ha sok Dust kéne én amúgy bedolgoztam már az összes extra Gold lapomat (ha volt belőlük nem-arany változat) - ezekért a lap eredeti értékével egyenlő Dust jár (tehát Gold Legendaryért egy teljes nem-gold Legendary ára), teljesen felesleges tehát tartogatni őket, ha csak a hasznos lap begyűjtése a cél.
Ja igen, azt kihagytam, hogy ezeket is rendszeresen betörtem dustnak.
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
Ha nehéz a ranked play, kikapcsolva sokkal gyengébb ellenfeleket kaphatsz. Ezen kívül gyengébb a verseny a kora délelöttön és a késő délutánokon kívül, napközben, nyilván.
Ööö...de én a korábbi anyázdákat szinte mind a casual standard play mode-ról írtam, azért is húzott fel ennyire, mert már az "alapfokozaton" szopattak zsinórban. XD Ranked-en nem sokat játszottam, egyrészt, mert az pont azért "ranked", hogy ott nem is csoda, ha erősek az ellenfelek, kvázi erről kell, hogy szóljon, másrészt gyakorlatilag azért az egy szem havi hátlapért, amit már 20-as ranked levelen megkap az ember, a továbbiakban nem érte meg tovább nyomni, hacsak nem direkt a legend szintért és az azért járó kártyahátlapért hajtott az ember. XD (Igen, tudom, magasabb szinteken több gold/dust jár, de előbbit inkább questelem, utóbbit meg a duplikációs lapokból gyűjtöm, ezért én nem szívok a ladderen. XD)
Vree írta:
2017.04.25. 03:26
Van egy saját kedvenc Wild druida paklim, ami csupa Common és Rare, tehát egy Legendary értékének megfelelő Dustból össze lehet szedni, mondjuk sajna valamennyi befektetés kell, mert ezek egy része kifutott szett vagy adventure lap.
Az picit meglepett ugyan, hogy nem egy standard paklit írtál, de ez nem basztatás, tényleg köszönöm, ki fogom majd próbálni, bár wildban még nem játszottam. XD (Ugye ez a wild-standard egy kétélű fegyver: wildhoz mindenkinek több lapja van, tehát én is ütősebb paklit tudok összerakni, viszont az ellenfél is akármilyen szemétséggel előállhat, szemben a standarddal, ahol elég mindig csak az épp bent lévő kiegészítőkkel számolni. XD) Amúgy ebből az összes lap megvolt szerencsére, ami nem, az pont pár napja lett meg, pl. az Evolving Spores kellett a Lich King ellen. :D

Apropó: "hirtelen felindulásból" a múlt hét eleje körül úgy döntöttem, hogy "just for fun" megpróbálom az adventure-ök heroic módját is, aztán ez annyira jól sikerült, hogy kb. 4-5 nap alatt lenyomtam a Naxx-BRM-LoE triót (Karazhan már korábban megvolt, az volt a kedvencem, így abból kellett a hátlap... XD), ráadásul mindezt sikerült nagyjából úgy, hogy epic és legendary lapok mind csak classicok voltak (na jó, priest esetében megvolt egy dragonfire potion, de az azért, mert amúgy is használom a control priest deckemben XD), tehát csak common és rare lapokat kellett itt-ott craftolni, de a legtöbb már egyébként is megvolt szerencsére. :) Aztán ezen felbátorodva nekiestem a Lich Kingnek is (a hunterrel gyorsan megcsináltam, amikor kijött, a jól ismert molten giant-es trükkel, a többivel azonban még nem mertem) és szerencsére kiderült, hogy a molten giantes trükk a mágusnál és a warlocknál is ugyanúgy bevált. :D Priestnél egy ilyen "egymást buffolják a lények" paklit használtam (ugye az az egyetlen kaszt, amelyik nem kap semmilyen személyre szabott szívatást a Lich Kingtől a meccs elején XD), a rogue - shaman duónál gyakorlatilag elárasztottam murlocokkal a pályát és szintén egymást buffolták fel annyira, hogy még a hetedik körös Frostmourne-phase előtt lenullázzam a HP-ját (sámánnál mondjuk lehet nem jött volna össze, ha pont utolsónak nem egy bloodlustot húzok fel... XD), szóval ugyanaz a taktika, mint az előzőeknél, csak molten giantek nélkül, mivel ezeknél a kasztoknak nem sebzett belém, így nem tudtam ilyen 0-1 manáért kijátszani őket egyből. XD Druidánál szintén hasonló volt, csak ott először Innervate + Wild Growth, majd a Spreading Plague-el előhozott dögöket tápoltam a Strongshell Scavenger-ökkel és végül még egy kis Savage Roar-t is rájuk nyomtam. Így épp sikerült a hetedik kör előtt leölni, de ezek a tápos tauntos lények elvileg még a kard-fázist is túlélhették volna. Lényeg a lényeg: a warrior + paladin kombó maradt még ki. Utóbbinál eddig kétfélével próbálkoztam: az egyik a murloc volt (tehát a sámános, rugós trükk), de Benny bácsi murloc warleader nerfje óta ez a paladinnál egyszerűen nem működik, mivel amiket a Lich King leölt, azok automatikusan feltámadtak az ő térfelén. A másik egy elég érdekes ötlet volt: egy young dragonhawkot (ez ugye a windfury miatt duplán támad minden körben) kellett volna különböző lapokkal megnövelni ATK/HP szempontból úgy, hogy a hatodik körben legkésőbb ki tudja nyírni a bosst. Csak ezzel meg az volt a baj, hogy vagy már az eleje körül olyan lényeket pakol le, amikkel elég hamar ki nyírja, még a felbuffolódás előtt, vagy ha meg akkora mákod van, hogy esetleg úgy az első 2-3 kör alatt már csinálsz belőle egy 6/6-os, vagy még erősebb dögöt, akkor Licsi lazán bedobja kedvenc lapját, a Obliterate-et és meg is döglött a lényed, vele együtt pedig az egész stratégiád is. Warriornál szintén nem nagyon sikerült még jó taktikát találni. Talán még a "buffold a Frothing Berserkeredet és közben sebezd a Grim Patronodat, hogy szaporodjon, miközben tauntokkal próbálod védeni a berserkert" taktikával jutottam a legtovább, de jellemzően végül ez is elvérzett, vagy a kard fázisban, vagy rögtön utána, mivel mire a lelkeken átverekedtem magam, már annyi lap volt a kezébe, hogy obliterate + blizzard + shatter + stb. kombókkal lepucolta a térfelemről a lényeket. De általában még eddig sem jutottam, mert már az első pár körben megkapta a berserker az insta-obliterate-et, arra meg már nem volt idő és lehetőség, hogy egy másikat felfejlesszek. A Grim Patronok meg ide szvsz kifejezetten szarok, eleve az ötödik körig tart, mire kijön az első, ráadásul mivel 3/3-asok, sok kell belőlük, hogy eredményesen lehessen velük tradelni, ha viszont sokan vannak, nem marad hely a combosabb szörnyeknek, amik taunttal és egyéb módon védenék őket, meg a berserkert. A másik trükk meg az alarm-o-botos lett volna, vagyis hogy úgy mulliganozol, hogy a kezedben legyen kezdéskor egy alarm-o-bot, illetve egy stubborn gastropod. (Utóbbi azért kell, hogy az LK ne kapásból az alarmodat nyírja ki.) A paklid maradékát a két bot és csiga kivételével pedig feltöltöd minél nagyobb dögökkel, szóval ilyen 6/7-től 10/10-ig terjedő lényekkel. A taktika az lenne elvileg, hogy a bot minden köröd elején kicseréli magát egy tápállat dögre a kezedben, így mire a jön a kardos-lelkes szenvedés, már jó esetben tele van a boardod 10/10, vagy azokhoz közelítő lényekkel, így a világ összes blizzardja, obliterate-je és hasonló lapja vagy szörnye sem elég ahhoz, hogy mindet leölje, sőt, még a kard fázisban is max úgy 1-2 lényeget tudja kinyírni, mert te gyorsabban ölsz, mint ő, miután pedig a kardja széttörött, már csak "menj arcba". Aha, na a gyakorlatban ez úgy nézett ki, hogy még a csiga - bot kombó ki is jött, egy ogréra ki is cserélte magát a bot, de aztán a következő körben simán leszedte. (Vagy obliterate-el, vagy egyszerűen annyi lényt idézett egyszerre, hogy nem tudtam mindet elég hamar leölni, neki meg ugye a bot ellen elég, ha lehív mondjuk egy grim necromancert, majd vele + a két idézett csontival támad és máris megdöglött a taktika.) Majd lehet még ezzel próbálkozom, de igazából eléggé szkeptikus vagyok, túl sok remováló lapja van, pláne később, a kard fázis után, amikor már 10/10-es manából gazdálkodik. Még ezt fogom kipróbálni, ha ezzel sem megy, akkor passzolom. (Az exploitot ugyan már javították, de ez anélkül is működhet, csak megint az van, hogy nagyon pontosan kell jönnie a lapoknak. Kel'Thuzad jobb, ha alapból kézben van, kell legalább egy public defender + egy brawl letakarítani a lelkeket, majd Kel + Public kombó ezután pedig húzd ki minél hamarabb a scaled nightmare-t, hogy még legyen ideje feltápolódni.) Más kérdés, hogy még így is ebben látom a legtöbb rációt, mivel ahogy a korábbi kasztok lapjai ilyen "rush deckek" voltak, vagyis arra mentek rá, hogy az igazán problémás részét a fightnak eleve átugorják (kard fázis és ami azután jön), ez is hasonlóan működik, csak ez meg kvázi a kard fázisba "fagyasztja" a meccset. A Lich maximum hetet tud ütni, ha csak a kardja és egyetlen lelke marad, ezzel pont kinyírja a defendert, viszont Kel'Thuzad a kör végén visszahozza. Tehát "örökké" fogja ütlegelni a tauntos defendert, egészen addig, amíg a nightmare sárkány fel nem fejlődik valami 160 körüli ATK-ra, onnantól aztán KT-vel szétcsapja az ember a megmaradt egyetlen lelket és a sárkánnyal one turn kill. XD Legalábbis ez a terv. XD Paladinra még ötletem nincs, újat nem kerestem, amíg a warriorral nem végzek, mert a pally a legdurvább. Már kínomban ilyenekre gondoltam, hogy lecraftolom az Uther of the Ebon Blade-et, aztán tauntokkal megpróbálom életben tartani a négy lovast, mert ugye ha mind a négy lejön, akkor megdöglik az ellenséges hős. XD

Szal esetleg ehhez a warrior + pally leverésekhez még szívesen fogadnék pakli ötleteket, de lehet te ennyit nem szenvedtél az adventure-ökkel eleve. XD

Edit: Na, a warrior/pally már tárgytalan, ma mindkettőt megcsináltam (csak előbb még kellett vennem újabb 60 paklit, hogy legyen elég dustom... XD), meglett az Arthas portré. :D A warriort a fentebb linkelt scaled nightmare + public defender + kel'thuzad kombóval sikerült, paladinnál pedig egy hasonló kombót kerestem a kard fázisra, ezzel a deckkel elsőre meg is lett. (Sajnos paladinnál már muszáj voltam az Uther of the ebon blade-et lecraftolni, egyszerűen nem lehetett normális board controlt kialakítani ellene úgy, hogy minden halott lényem feltámad az ő oldalán. Szóval maradt a trükközés a négy lovassal, akik instant kivégezték. XD) A slusszpoén, hogy még mindezek után ilyen "why the hell not?" alapon priesttel nekiestem a koboldos dungeon run-nak és azt is sikerült lenyomnom, már "csak" hat kaszt van hátra. XD (Mondjuk ezekhez legalább Blizz adja a lapokat, nem kell újabb húszezreseket hozzájuk vagdosnom, viszont emiatt eléggé RNG-fesztivál szagú az összes boss. XD A priestnél is egy csomószor rohadt nagy mákom volt, meg olyan paklit raktam össze, hogy három kel'thuzad, két slyvanas, egy ragnaros, stb... XDDD Plusz megkaptam végső bossnak a Darkness-t, ami talán az összes közül a legkönnyebb szvsz, gyakorlatilag ha sokáig bírod a sötét lényei ellen, amiket a hero powerjével idéz, akkor végül millel kinyírja saját magát. XD)
Kép

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 391
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Hearthstone

Hozzászólás Szerző: Vree » 2018.02.12. 20:03

Részebn a te cikket sugallatára elkezdtem játszani ezzel az Elder Scroll Legends-szel :D

Egy lila/zöld Lethal pakli sikerült is 5. ranking elvinni, de ott aztán elég stabilan megállt.

(Emlékszem nem tetszett anno ebben a játékban, hogy erősen bünteti az aggro jellegű paklikat, azzal, hogy a vesztett HP arányában lapot húzat (és ezek egy része még Prophecy is, azaz így húzva ingyen kijátszhatod).
Nem vagyok rajongója az olyan játékoknak, ahol a "stalling" (azaz a tétlen várakozás, passzolás, erőgyűjtés) életképes stratégia, hiszen ezzel a játék maga, a lépés-ellenlépés jelleg kerül veszélybe (jó játék az, ahol az akcióra van válaszreakció, nem mindkét fél egyszemélyes játékot játszik, és aki előbb végez, az nyer). A 2sávos mező is ezt látszik erősíteni, hiszen így mindkét fél egymást ignorálva saját különbejáratú pályán támad, csak az 1 lane-es board clear (8 mana) kényszeríti őket bele némi variálásba, de az meg amiatt idegesítő :D (másik anti stalling előny elvárás: ne lehessen tökéletesen, egész játék alatt felépített előnyt 1 olcsó lappal elsöpörni. Megfigyelhető, hogy a HS-ban a board clear lapok vagy csak rendes sebzést adnak, tehát lehetséges elég életerővel túlnyúlni rajtuk; vagy a max mana környékén van az áruk, tehát lehetséges meglépni őket ÉS ellentámadásba menni/átvenni a kezdeményezést egyazon körben.))

Így vagy úgy, a fenti múlt első benyomáshoz képest most egész jól elvoltam ezzel is. :D Ha csak casual meccsekre korlátozza magát az ember, akkor még egész gyorsan lehet is gyűjtögetni.

Most épp amúgy sem vagyok nagy pro-HS hangulatban :p mióta múlt update óta a középi Voidlord kombó a paklik 2/3a :D (nem a kombó ellege mint olyan zavar, hanem hogy egy ilyen jellegű kombónak olyan 7. körül kellene jönnie, nem az 5ödikben. Így a legtöbb aggro pakli ki van nyírva, hacsak nincs telenyomva Silence-szel, az meg ugye pont nem a gyors, hanem a pap erőssége. : D
(Bár persze az is gáz, hogy mnd a Priest mind a Warlock (azaz kb a két most életképes pakli) a végtelen befalazásról szól.)

Érdekeseket írtál, én kérek elnézést, ha valamire elmulasztok reagálni: : D

Szerintem eléggé élhető, hogy a lapgyűjttögetésünkben a különbség mindösszesen annyivan gyökereDZik (DZ-vel, azám!), hogy te jobban rámentél a core legendary-kra, míg nálam a Neutral teljes jobbszélső oldala még most is üres, semmi Izéra vagy ilyesmi : D, így naná hogy könnyű kihozni egy lapok 90%a arányt. : D Ki mire költi a Dustot.

Pénzes vásárlás:
Fúh, nem számítottam rá hogy még pénzt is dobsz bele :D
Most szinte bűntudatom lehet, hogy én vittelek bele, hogy pénzt fektess egy ennyire rágógumi játékba xD

"Megvan az összes eddigi adventure összes lapja"

+1 yay :D, Hogy-hogy? Én azt már temettem lévén hogy a régebbi Kalandokat úgy hittem, kivették a játékból. Volt egy korábbról regisztrált accountod? :D Vagy én tévedtem?

"Bevallom, én bizony a Classic settet terveztem végig kigyujteni (ez azóta már nem csak terv, pont múlt hónapban lett meg az összes lap : D), de ez nem ilyen random hülyeség alapján ötlött fel bennem, hanem logikusan átgondolva:"

Mondjuk ha Dustból akarnál Legendeket vásárolni, én is tuti a Classikot javasoltam volna, hiszen ezekkel örökké jó vagy mindegyik arénában, míg a többi Legendary évül. De a receptre ajánlott classic pakliknak szerintem egyike se túlzottan életképes.

A Heroic/Lich győzelmekhez gratulálok : D - ezekhez igazából nem tudok tanácsolni, mert ingyen nem dolgozom, a hátlapok meg hidegen hagynak, ezért ezeket simén passzoltam. :p Meg amúgy is most már szerintem egy ligával fölöttem játszol majd ennyi lappal, szal most mér nekem illik majd tanácsot kérni tőled :p

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5568
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Hearthstone

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2018.02.14. 17:22

Vree írta:
2018.02.12. 20:03
Most épp amúgy sem vagyok nagy pro-HS hangulatban :p mióta múlt update óta a középi Voidlord kombó a paklik 2/3a :D (nem a kombó ellege mint olyan zavar, hanem hogy egy ilyen jellegű kombónak olyan 7. körül kellene jönnie, nem az 5ödikben. Így a legtöbb aggro pakli ki van nyírva, hacsak nincs telenyomva Silence-szel, az meg ugye pont nem a gyors, hanem a pap erőssége. : D
(Bár persze az is gáz, hogy mnd a Priest mind a Warlock (azaz kb a két most életképes pakli) a végtelen befalazásról szól.)
Amúgy igen, mostanában ez a két kaszt nyomatja a "cancer deckeket". XD Mondjuk a priest tapasztalataim szerint folyamatosan egy "szemét kaszt", legalábbis mióta csak HS-ezek, ő tudja a legjobban nyomatni az ilyen "na, kiraktad már majdnem minden jó lapodat a pályára? Oké, akkor ideje a totális board clearnek, majd a lassú kivéreztetésednek. :3" Eleinte volt Lyra, the Sunshard ("BEHOLD...THE GLORY OF A NEW SUN!", Titkos: "BEHOLD...MY MIDDLE FINGER! :P"), majd később egyre inkább a Razakus paklik következtek (ami vicces, mert ugye Raza és Kaza hamarabb jöttek be, mint Lyra, de én valahogy mégis úgy tapasztaltam, hogy a későbbi kiegészítős lapokkal együtt lett a Razakus priest igazán nagy szemét XD), aztán ezt még megfejelték a Frozen Throne-ban Shadowreaper Anduinnal, szal ja, egy erősebb priest pakli szavatolja a folyamatos anyázást. XD A warlockon viszont én is rendesen meglepődtem, mert eddig nem igazán volt brutál (néha még röhögtem is, hogy "lol, zoolock, oké, ha túlélem az első pár kört, remélhetőleg vége lesz... XD", valahogy a "rettegett" pirate warriorral is hasonlóan voltam, érdekes, hogy amennyit azt anyázták, engem olyan szinten nem zavart, sokszor szimplán 1-2 korai taunt-lény is elég volt, hogy tönkrevágjam velük a teljes stratégiáját), viszont a Koboldok eljövetelével még talán a papnál is brutálisabb lett. Először jött pár cube-lock, akik ugye azzal trükköztek, hogy megetetik valamelyik lényüket a carnivorous cube-al, majd klónozva visszarakják a boardra, viszont én ezt csak a kiegészítő eleje körül tapasztaltam, most már ezzel sem fáradnak, hanem ahogy írod, ötödik körben possessed lackey, ha azt nem tudod lesilencelni, akkor következő körben megpurcan és jön a void lord, onnantól meg kb. véged van, mert mire azt és az az által idézett három kis taunt dögöt is levernéd, már rég a tizedik kör környékén jártok, aztán dobálja az egyéb lengendásokat, mint Bloodreaver Gul'dan, Skull or the man'ari, stb. Fú, emlékszem, egyszer elég jól tartottam magam egy ilyennel szemben (legalábbis nekem úgy tűnt XD), sorban sikerült még a void lordjait és egyéb tauntos dögöket, meg mindenféle démonját leölnöm...aztán ő röhögve Bloodreaver Gul'danozott egyet, ami ugye minden démont visszahoz... Szerintem aznap kimerítettem a magyar nyelv káromkodástárházát, pedig az ugye igen gazdag... XD Szóval ja, ez a mostani void lordos warlock eléggé cancer, annyiból mondjuk jó, hogy már az ötödik körben jön a kis genyóival, hogy viszonylag hamar felismerhető és nem kell az embernek 10-15 percig szenvednie, mire rájön, hogy esélytelen és csak akkor a concede gombra nyomni. XD
Vree írta:
2018.02.12. 20:03
Szerintem eléggé élhető, hogy a lapgyűjttögetésünkben a különbség mindösszesen annyivan gyökereDZik (DZ-vel, azám!), hogy te jobban rámentél a core legendary-kra, míg nálam a Neutral teljes jobbszélső oldala még most is üres, semmi Izéra vagy ilyesmi : D, így naná hogy könnyű kihozni egy lapok 90%a arányt. : D Ki mire költi a Dustot.
Ja, hát igen, így mondjuk valóban... :D Mondjuk én azokat tudom ajánlani, ott vannak azért még olyan lapok, amik még manapság is segíthetnek az embernek, Ysera pont az egyik ilyen, mert a kör végén a kezedbe adott lapja sokszor megfordítja egy meccs állását. Persze az is igaz, hogy egy csomó classic legendary ma már nem igazán állja meg a helyét, mert vagy túl lassú (pl. Tirion tök jó, de érted, nyolc manáért kiraksz egy 6/6-ost, ami oké, hogy tauntos, meg divine shieldes is, de erre ma már kb. minden kasztnak van legalább háromféle lapja, amivel instant leszedheti, te meg szinte a teljes mana curve-ödet elhasználtad abban a körben és az az 5/3-as Ashbringer sem olyan ijesztő már, mint anno, lassan ilyen fegyvereket kézből kijátszik egyik-másik kaszt XD), vagy egyszerűen el sem juttok addig, hogy használhasd, mert most már rohadtul rush-deckek vannak, amik sokszor a tizedik körig sem engedik eljutni a meccset (pl. Deathwing ilyen "last resort" lapnak még mindig elég jó szvsz, pláne, ha neked már alig van valami a kezedben, vagy lényed a pályán, az ellenfél meg jól elbízza magát, aztán mindent kipakol... XD csak ugye hozzá is el kell jutni a tizedik körig...). Szal igen, én is leginkább csak azért gyűjtöttem be ezek közül mindet, hogy meglegyenek, illetve mert PvE módban azért a bossok ellen sokszor jól jön egyik-másik. (Pl. asszem írtam már, hogy Alexstrasza ilyen "boss-killer" volt, főleg Naxxramasban, ahol ha jól emlékszem, még nem úgy volt a bossok HP-ja heroicon sem, hogy "30 HP + 15 armor", hanem felcsapták nekik 45 HP-re, amit aztán Alex jól "leköpött" 15-re. XD)
Vree írta:
2018.02.12. 20:03
Pénzes vásárlás:
Fúh, nem számítottam rá hogy még pénzt is dobsz bele :D
Most szinte bűntudatom lehet, hogy én vittelek bele, hogy pénzt fektess egy ennyire rágógumi játékba xD
Annyira azért ne legyen, igazából ez úgy indult, hogy eleinte csak kíváncsiságból próbáltam ki, illetve mert három győzelem után a WoW-ban, 100 győzelem után meg a HotS-ban járt egy mount, csak aztán mint a többi Blizz játékra, úgy erre is szépen ráfüggtem. XD Azóta mondjuk a többi játékukba is invesztáltam kisebb-nagyobb pénzmennyiséget, itt inkább az zavart, hogy míg a többinél cosmetic cuccokra dobtam be 10-15 ezret és azt is csak úgy néha-néha, vagy ha épp időszakos event volt, addig itt kb. fél év alatt közel 60-80k-t szórtam bele a játékba és ez csak kb. ahhoz kellett, hogy egyáltalán a classic set meglegyen végig, az adventure-ök végig legyenek tolva, illetve mind a 9 kaszthoz legyen egy úgy-ahogy ütőképes pakli. Szal ez a "beérési fázis" volt kurva sok pénz, most már szerencsére ez lelassul, mert kiegészítős lapokra nem tervezek költeni, szal hacsak a Blizz nem kezd megint fizetős adventure-ök gyártásába, vagy nem jön megint majd egy olyan boss, mint a Lich King, hogy mind a kilenc kaszttal direkt rá optimalizált paklival kell leölni, akkor úgy néz ki, hogy a HS pénznyelőnek a végére értem szerencsére. :D
Vree írta:
2018.02.12. 20:03
+1 yay :D, Hogy-hogy? Én azt már temettem lévén hogy a régebbi Kalandokat úgy hittem, kivették a játékból. Volt egy korábbról regisztrált accountod? :D Vagy én tévedtem?
Jól tudod, kivették őket, de aztán (valszeg a játékosok elégedetlenkedése miatt) vissza is rakták őket. Annyi a "trükk", hogy ne a játékon beüli Shop-ban keresd ezeket, mert ott nem látszanak, hanem csak a Blizz klienst indítsd el, ott felül a menüben "shop", utána "hearthstone", elsőre a standard cuccokat fogja bedobni, de ha lejjebb tekersz, jönnek a wild dolgok és itt van a három első adventure, plusz ugyanúgy vehetsz GvG, illetve Grand Tournament pakkokat is, szóval ha ez utóbbiakból még esetleg sok lap kéne, megéri inkább innen venni, nem dustból craftolgatni őket. Amúgy jó kérdés, hogy ez miért így lett megoldva, miért nem lehet ugyanígy a játékon belül is megvásárolni ezeket a "vigyázz, ezek a lapok már csak wild módban használhatóak!" figyelmeztetés mellett. A "jófej" válasz az, hogy így a random Hülye Pistike nem fog pl. 60 GvG pakkot venni, hogy aztán ott anyázzon, hogy őt "átverte" a Blizz, mert ezek standardban már nem használhatóak. A "gonoszabbik" verzió pedig úgy szól, hogy a Blizz direkt nem reklámozza ezt agyon, hiszen neki jobban megéri, ha valaki standard paklikat vesz a dust miatt is, majd abból craftol régi lapokat, mintha magát az adott packet/adventure-t veszi meg. XD
Vree írta:
2018.02.12. 20:03
Mondjuk ha Dustból akarnál Legendeket vásárolni, én is tuti a Classikot javasoltam volna, hiszen ezekkel örökké jó vagy mindegyik arénában, míg a többi Legendary évül. De a receptre ajánlott classic pakliknak szerintem egyike se túlzottan életképes.
Ja, hát igen, amiket a játék ajánl fel, mint "classic deck recipe", az mindegyik kasztnál elég gagyi, erre én is hamar rájöttem, amikor eleinte próbáltam azokkal játszani. XD
Vree írta:
2018.02.12. 20:03
A Heroic/Lich győzelmekhez gratulálok : D - ezekhez igazából nem tudok tanácsolni, mert ingyen nem dolgozom, a hátlapok meg hidegen hagynak, ezért ezeket simén passzoltam. :p
Köszi. :) Amúgy eleinte én is csak ilyen "hmm, lássuk, meddig jutok benne"-alapon kezdtem el a heroic fightokat, de aztán annyira bejöttek, hogy végignyomtam őket. XD
Vree írta:
2018.02.12. 20:03
Meg amúgy is most már szerintem egy ligával fölöttem játszol majd ennyi lappal, szal most mér nekem illik majd tanácsot kérni tőled :p
Lehetséges. XD Btw, ugye múltkor beszéltem itt a druid/rogue deckekről, meg hogy nem rossz a te ötleted sem, de miért wild? Na, közben találtam két egész jót, mindkettő standard (még úgy két hónapig... XD):

Druid deck - Kissé aggódtam, hogy nulla komment + csak egy upvote, de ahogy a paladin deckemnél, úgy ennél is kiderült, hogy teljesen jól működik. Oké, nyilván nem egy "mindent alázó" deck, de figyelembe véve, hogy mindig próbálok relatíve budget deckeket összerakni és ebben is csak rare, meg uncommon lapok vannak, az eddigi próbálkozásaim alapján elég jól szuperált. :) (A tauntos deckek általában amúgy is bejönnek nekem, csak ugye nem minden kasztnál lehet összerakni egy jó paklit belőlük.)

Rogue deckből meg végül összeraktam itt balról a másodikat, ebben ugyan van két epic is, meg classic legendary-k, szóval ez már nem egészen budget, de mivel pár lap kivételével a többi mind megvolt, ezért azt a párat lecraftoltam inkább és így lett egy aránylag ütős rogue deckem.

És a végére még egy kis poén: milyen az, amikor mágnás játszik mágnás ellen, de szar a deck, vagy az RNG többségében mindig az ellenfél pártjára áll? Nos, valami ilyesmi. :lol: Külföldi HS vloggerekből szoktak ilyen összeállításokat csinálni, hogy "Kripparian's salty moments", meg hasonlók, de őszintén? Ez az ezer feliratkozót sem elérő fazon simán leiskolázza őket ebben az egyetlen videóban. XD Legalábbis én még ennyire hitelesen nem láttam játékostól visszaadni azt az agyérgörcsös élményt, amit a HS RNG-faktora okozni szokott nálam is... XDDD Káromkodik is rendesen, de annyira érződik, hogy nem rájátszik, egyszerűen a képernyőn látottak ezt váltják ki az emberből. XD Szal még csak nem is kárörömből, inkább együttérzésből szórakoztam jól rajta. XD Az meg külön rulez, ahogy szinte megjósolja mindig, hogy melyik kaszt milyen kombókat fog tolni, bár lvl 15 ranked-en ezen valahogy nem is csodálkozom, onnantól már szerintem szinte mindenki a "top meta" deckeket játssza. Igazából ő még jobban felcseszi magát, mint én bármikor, mert konkrétan már a saját lapjait fikázza ("Ez az, Barnes, te szemét, most megkaptad, amit érdemelsz!" :lol: ), illetve ha az ellenfél a meccs legelején annyit emote-ozik, hogy "greetings", már arra ideges lesz. XD De mondom, nem megjátssza, azért is nem az elejéről linkelem, mert a legelső meccsen még egész nyugodtan veszít, csak amikor már ilyen 5-1 arányban verik el, ráadásul úgy, hogy közben ilyen paklija van, mint Shadowreaper Anduin, két dragonfire potion, két obsidian statue, stb..., szóval ilyenkor már valszeg én is anyáznék... XDDDD És közben még ilyen vicces kis HS-poénokat is nyomat, de totál flegma hangon, pl: "Láttam egyszer egy Kingsbane nélküli Kingsbane-rogue decket, eléggé szánalmas volt... Az assassin's blade-el csinált mindent....és még így is kikaptunk tőle..." XDDDDDDD Szóval nem tudom, ezt innen rajtad kívül bárki más meg fogja-e nézni (pláne, hogy közel egy órás videó, bár ahonnan én linkeltem, onnan már "csak" 40 perc... XD), de neked azért ajánlom. XD

Btw, nekem meg tegnap volt egy vicces meccsem: questnek megkaptam a "játssz ki 30 paladin kaszt lapot", mondom, akkor királyság van, nem is kell normális paklival mennem, összedobálok egy csomó 0-1-2 manás kaszt lapot, amit ilyen questhez szoktam, aztán kész. XD Erre fel elsőnek kaptam egy arany-hősportrés mágust, legend-kártyahátlappal, na mondom, ennek hamar vége lesz... De nem! XD Kiderült, hogy a legendás "exodia mage"-hez van szerencsém (egy ehhez igen hasonló deck volt, csak ő még quest nélkül csinálta, úgyhogy respect neki, bár mondom, az én paklim is egy összegányolt gagyi volt, szóval azért megnéztem volna, hogy mondjuk a control priestem ellen mire megy... XD), akit eddig csak netes anyázásokból ismertem, meg egyszer egy videóban láttam, hogy ezzel győzte le egy illető a Lich Kinget, de ennyi... Na, konkrétan ellene élvezet volt veszíteni, mert annyira jót röhögök mindig ezen a one turn kill-es paklin, ráadásul a zene is elindult hozzá a fejemben... XDDDD Jó, ha minden második pakli ilyen lenne, lehet én is szidnám, de most kifejezetten fun kuriózum volt a szemét-priest, meg a voidlord-warlockok helyett ellenfélnek. XD

Edit: Ja, amúgy van még salty videó onnan, ahonnan ez jött és ennél még bele sem kellett tekergetnem, ez már az elejétől jó. XD
Kép

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 391
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Hearthstone

Hozzászólás Szerző: Vree » 2018.02.16. 09:24

hanem ahogy írod, ötödik körben possessed lackey
Na de várjá, én még csak nem is ezt nehezményezem, mert az ilyet még ignorálom/leblokkolom egy 1/4 Taunttal, ugye megvannak a módok, hogy hogyan lehet egy Deathrattle aktiválást késleltetni, amíg rajtad múlik....
...de meg se kell várnia, hiszen egy Dark Pacttal (1 mana) úgy aktiválhatja, ahogy leteszi, és ugyan a Possessed Lackey jó, kell a pakliba, de még inkább egy 4 manás Void Caller, tehát nem a 6+ körös Voidlord zavar annyira, hanem mikor az 5. kör végén már bent van :D
Márpedig ha egy aggro paklnaki 4 kör elég, hogy végezzen, akkor már az aggro elszállása miatt aggódnánk, ugye :D

És bár látszólag az ilyen pakliknál szokásos ellenár él(ne), hogy mindig fixen ugyanazt a lapot tudják húzni és így sok korai védekező lényt ki kell(ene) hagyniuk...
Mind a Lackey mind a Voidlord CSAK célzottan démon lapokkal interaktív, magyarul annyi nem-démon lényt raksz még be, amennyit akar, és a többi kombózó lap mint a Cube se zavar, hogy eetleg azt húzza majd neked és nem egy Voidlordot.

Így hát Priest és Warlock mellett marad az egy, aki barikád mögé is képes lődözni, azaz a mágus, konkrétan az általad említett végtelenített Archmage Fireball pakli, akinek egy természetes ellensége volt, a minden körben megbízhatóan X sebzést hozó aggro pakli (2x2 jég varászlattal +2x ecrettel le tud blokkolni 6 jört, de ha ezekből ki bírod fogyasztani a 9-10. kör előtt, akkor van esély), amiket viszont kinyírtak a többiek, azért jött most ennyire vissza ez a mage. :p
-----

Közben kis öröm, Tavern Brawlban már megint az a boss szett van, amiben csak a Sámán boss esélyes, aki nem szégyelli, ha pofátlan, annak most gyorsan lehet aranyat gyűjtögetni fél-egy napig, amíg az újoncok végigpróbálják a többit. xD
---

Hmm, mondjuk elég kiszámítható akkor, hogy Spreading Plague deck mellett kötsz ki - akkor már legyen jáde és Ultimate Infestation is, hogy teljes legyen a gyönyör :p

Ja, nem akarsz hozzáadni a haver listában? Megnézném hogy állnak most a paklijaid ha van kedved meccshez :p
Plusz, 1% esély egy quest core paklira, ha véletlenül egyszerre vagyunk online, ha bejön egy ilyen :p

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5568
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Hearthstone

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2018.02.16. 22:20

Vree írta:
2018.02.16. 09:24
Közben kis öröm, Tavern Brawlban már megint az a boss szett van, amiben csak a Sámán boss esélyes, aki nem szégyelli, ha pofátlan, annak most gyorsan lehet aranyat gyűjtögetni fél-egy napig, amíg az újoncok végigpróbálják a többit. xD
Nem tudom, ez mennyire gyakori, de az a vicc, hogy első meccsemet meg is nyertem egy hunterrel. XD Én kaptam a Skelesaurus Hex-et, az ellenfél meg a Grim Guzzleres Coren Direbrew volt (fogalmam nincs, ez amúgy melyik kaszt "megfelelője" a 9-ből, talán a warrioré?), nekem az volt a hős képességem, hogy minden körben 1-1 0 manás lapot tudtam a játékosok kezébe nyomni, míg ő meg mindkettőnk paklijából tudott a pályára idézni körönként 1-1 random lényt. (Ja és mindkettőnk hero powerje 0 manás volt.) Na most én nem csináltam mást, mint mentem sorban arcra, max azokat a lényeit szedtem le, amiknek olyan effektje volt, hogy hosszútávon megszívhattam volna miattuk, meg persze minden köröm elején a hero power használatával indítottam. Persze lehet, hogy szimplán nekem kedvezett az RNGesus, de mintha ő még pluszba bénázott is volna, pl. érdekes, hogy a nulla manás hős képességét valamiért nem használta minden egyes körben, pedig nyilván azért ilyen a powerje, mert tele van a paklija az enyéimnél jóval erősebb dögökkel. XD Illetve ami érdekes volt: a hős képességgel kirakta magának Mogort, de mintha bugos lett volna a lap, ugyanis az én minionjamra mintha hatástalan lett volna az effekt, pedig a lap leírása szerint ez a teljes pálya összes lényére hat és korábban valóban így is működött. (És nem, nem arról volt szó, hogy mindig mákom volt és az "RNG-rulettben" sikerült pont azt támadnom, akit becéloztam, hanem arról, hogy látszott, hogy nálam valamiért az effekt nem is aktiválódott, csak ha ő támadott, így meg "kissé" unfair lett a meccs. XD) Amúgy 1-1 adott kaszt mindig ugyanazt a bosst kapja (tehát pl. ha huntert választok, akkor mindig Skelesaurus leszek?), vagy van valami random "pool", amiből merít a játék és mondjuk kasztonként esetleg 2-3 különböző PvE bosst is kaphatunk? Mondjuk a sámánt ezek után ki fogom próbálni, hogy az vajon melyik boss. XD
Vree írta:
2018.02.16. 09:24
Hmm, mondjuk elég kiszámítható akkor, hogy Spreading Plague deck mellett kötsz ki - akkor már legyen jáde és Ultimate Infestation is, hogy teljes legyen a gyönyör :p
XDDDD Amúgy mondom, a jade szerintem elég gagyi, úgy 30%-ban tudtak eddig nyerni ellenem az ezt használó druidák. (Sőt, nem csak a druidák, hanem ez ugyanígy igaz a jade rogue/sámán próbálkozásokra is.) A legtöbb paklim olyan, hogy mire a jade golemek elérnének úgy az 5/5-6/6 szintre (szvsz kb. onnantól válnak igazán veszélyessé), már az ellenfél HP-jának 90%-át lefaragtam. Ergo gyorsabban pakolom a dögöket, mint ők a gólemeket. És mivel a legtöbb pakli (legalábbis standardban) vagy ilyen rush-deck, vagy pedig tápállat, különböző epicekkel és legendarykkal teleszórt control deck, ezért kb. egyik ellen sem jó, mert előbbi hamarabb szétveri, mielőtt felépülne a rendes gólemsereg, utóbbi meg még szemétkedni is tud, pl. megvárja, amíg kiraksz párat, aztán Twisting Nether és mind meghal, meg ilyenek... XD Plusz ugye próbáltam azért budget maradni, a jade golem deckbe kellene Aya Blackpaw is, mert azzal üt igazán, ő viszont legendary, az Ultimate Infestation pedig egy nagyon jó lap (sőt, túl jó is, én erre kértem volna nerfet, inkább maradjon Patches, meg a Razakus priest is, csak ezzel csináljanak valamit... XD), de az is epic, ráadásul abból akkor emiatt két darab kell. Mondjuk ez utóbbi is olyan, hogy persze, aránytalanul overpowered szemét lap, viszont ha jó a face rush decked, akkor ideális esetben nem lesz tizedik kör, szal ez is túl későn aktiválható, kicsit ugyanaz, mint a jade... :D XD (Jó, kivéve ha a druida aktiválgatja serényen az extra manát adó lapjait, de az Innervate-nerf óta mintha már ezek a paklik sem muzsikálnának annyira jól, én is ezért indultam el inkább a taunt/token-druida irányba. XD)
Vree írta:
2018.02.16. 09:24
Ja, nem akarsz hozzáadni a haver listában? Megnézném hogy állnak most a paklijaid ha van kedved meccshez :p Plusz, 1% esély egy quest core paklira, ha véletlenül egyszerre vagyunk online, ha bejön egy ilyen :p
De, szívesen, küld át PM-ben a Blizz ID-et (vagy mi a neve, tudod, a "nicknév-kettőskereszt-számsor"-ra gondolok XD), aztán felveszlek, most már úgyis kb. az összes kaszthoz van egy körülbelül vállalható paklim, amivel ki merek állni így fun kategóriában emberek ellen. XD Meg ennyi duma után tényleg "tesztelném" már őket élesben ellened is. :D Mondjuk olyan sokat nem szoktam HS-ezni, mostanában kb. csak annyit, hogy felmegyek napi 30-40 percre, amíg a daily kész lesz, aztán vagy megyek is le Blizz kliensről, vagy inkább valamelyik másik játékukban folytatom a kockulást, de ha látom majd, hogy épp te is kártyázgatsz, akkor nyomhatunk majd pár meccset. :) Ja, az utolsó mondatot viszont nem tudtam értelmezni, mi ez a "quest core pakli"? XD Annyit tudok, hogy van a játékban két quest, ami a barátlistához kötődik, az egyik az, hogy hívd ki az egyik barátodat egy meccsre és függetlenül a meccs végeredményétől, mindketten kaptok 80-80 goldot, a másik meg az, hogy spectator módban nézd végig, ahogy a barátod elver valakit és jutalmul kapsz egy classic packot, de ezeken túl nem ismerek több ilyen barát-akciót. XD
Kép

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 391
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Hearthstone

Hozzászólás Szerző: Vree » 2018.02.16. 22:38

^Igen, az utóbbi kettőre gondoltam :)

Tavern brawlban mindenki átállt már Szindragóza sárkányra, asszem tévedtm, hogy a sámánt ajánlottam, e a creatire field befagyasztás még jobb.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5568
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Hearthstone

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2018.02.17. 04:07

Vree írta:
2018.02.16. 22:38
^Igen, az utóbbi kettőre gondoltam :)

Tavern brawlban mindenki átállt már Szindragóza sárkányra, asszem tévedtm, hogy a sámánt ajánlottam, e a creatire field befagyasztás még jobb.
*visszajött, miután kifarmolta a napi 100 kifarmolható aranyat*

1. Először is köszi a tippet, tényleg jól lehet most ezzel a brawl-al goldot farmolni. :D Általában csak megcsinálom a napi questet és ennyi, de ezzel tényleg marha gyorsan pörög a játék, talán úgy 1-2 óra alatt meglett a 100 gold, ami normál PvP-ben kb. fél napnyi játékot jelentene.

2. Jaja, én is azt néztem (miután végigpróbálgattam mind a 9 kaszt boss-hősét), hogy a legdurvább a sárkány, szal miután a sámánnal lenyomtam úgy 4-5 nyerést (mert azért az sem rossz, csak ott a hősképessége miatt némileg jobban játszik az RNG, míg a sárkány kb. tuti, 90% körüli winrate XD), átálltam én is rá, mert nagyon unfair (csak ez ugye ebben az értelemben most jót jelent, mert bárki számára hozzáférhető, más is érezheti magát végre raid bossnak... XD), gyakorlatilag szinte elrontani sem lehet. Annyi a lényeg, hogy mindig legyen sárkány lap az ember kezében, mert a legtöbb lénynek ebben a pakliban olyan battlecry-ja van, ami azokkal szinergizál, de amúgy semmi extra, szimplán sorban pakolni kell kifelé a lényeket és menni arcra. Az ellenfélnek kvázi nincs esélye, mert vagy arcra megy ő is (és akkor 10 HP-nként jön a fagyasztás, ami az összes lényét kinyírja... XD), vagy megpróbálja leszedegetni a mi lényeinket, de mivel azok egymást tápolják, valszeg neki hamarabb fogy el a kezéből a lap és akkor meg azért szívta meg. :dirr: Szóval amúgy igazából egy rohadtul unbalanced lolfest az egész brawl, Sindragosa kb. legyőzhetetlen, Grobbulus ehhez képest egy vicc, Coren egy RNG-fesztivál, stb-stb., csak ez itt nem zavaró, mert ők adják a paklikat, tehát mindenki belőheti magának, hogy melyik bossal akar játszani, kb. úgy is felfogható, hogy az adott boss a "nehézségi szint" és Sindragosa a "very easy". XDDDD Én amúgy kapásból concede-oltam, ha az ellenfél is vele játszott, mert úgyis levernek, ha egy skillesebb játékos irányítja az ellen-sárkányt, viszont ha a maradék nyolc kasztból kaptam bárkit, akkor mindig belementem a dologba és 90%-ban nyertem is. (Sőt, sokszor belemenni sem kellett, mert az ellenfél meglátta, hogy Sindragosát hozom és egyből ő is rácsapott concede gombra... XD)

Úgyhogy majd ha átküldted a Blizz ID-et, akkor felveszlek, de max csak úgy kedden, mert addig most a napi 100 goldot ki akarom farmolni és ugye hétfő estig tart a brawl. XD
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5568
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Hearthstone

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2018.02.19. 22:48

Random: Amúgy ha Bródy Béni nem oly' rég több basic laphoz is hozzányúlt (a sámán Hex-e már négy mana, vagy a druida Innervate-je most már csak egy manát ad kettő helyett, stb.), akkor azt a tetves rúgó Backstab-et nem szeretné most már nulla manáról átállítani legalább 1-re? Kissé OP-nek érzem, hogy az ember mondjuk face deckkel épp jól nyit, mondjuk Alleycat hunterrel és alapból ott van a két cica, vagy druidával az Enchanted Raven, stb. és a többi 8 kasztnál ez egy korrekt kezdés is (vagy legalábbis nehezen szedik le őket áldozat nélkül), de hopp, jön a rugó, aki nulla manáért besebez 2-t egy lénybe, plusz utána ugyanabban a körben még akármit kirakhat, ami ugye akár még kombós lap is lehet, aminek az effektjével esetleg tovább pusztít. Nem azt mondom, hogy ne legyen nullás lapja, meg értem, hogy neki kellenek is ilyenek a kombó-lapok miatt (a Preparation pl. erre tökéletes, érdekes, hogy annál sokkal többen nyafognak a nerf miatt, engem kevésbé zavar, mert bár az is nullás, de legalább nem önmagában sebez, hanem a tetszőleges következő spell árát csökkenti), csak kissé már unalmas, mert sokadjára járok így. :D
Kép

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 391
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Hearthstone

Hozzászólás Szerző: Vree » 2018.02.25. 06:57

Miért, OPnek érzed? Nekem soha nem volt még olyan érzésem hogy bármi komoly előnyt biztosítana. A Rogue az egyik leghanyagoltabb kasztom, igazából az ilyen obskurus "játssz ki 1mill lapot egy kör alatt" kombó paklik vannak csak opciók neki, és egyik sem jelen meta életképes.

Én pl. a Warrior balta 3 manával sem értettem egyet, kvázi ki lett nyírva ott egy lap.

1 mana egy 2 csak lényt támadó 2t sebző instantért korrekt árnak tűnik. Ha kiborít, akkor rakd tele a decked 0 manás 1/1 Murloccal és nézd meg mi lesz :D Ugye az egy összes kaszt számára hozzáférhető 0 manás lap.

Nagyon veszélyes nerfért kilincselni olyan laphoz, ami nincs elszállva, csak téged konkrétan zavar.
(Csak azért mondom ezt nagy okoskodva, mert megesett velem más játéknál, ahol az engedelmes fejlesztő halgatott úgymond a népakaratra, és személyes ellenszenv alapján tett töketlenné teljes stratégiákat.)

Ui: Ha tudod a battle ID-dat és el tudod üldeni nekem, most tartogatok egy 80as dailyt erre.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5568
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Hearthstone

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2018.02.26. 09:28

Vree írta:
2018.02.25. 06:57
Miért, OPnek érzed? Nekem soha nem volt még olyan érzésem hogy bármi komoly előnyt biztosítana. A Rogue az egyik leghanyagoltabb kasztom, igazából az ilyen obskurus "játssz ki 1mill lapot egy kör alatt" kombó paklik vannak csak opciók neki, és egyik sem jelen meta életképes.
Ilyen rush-aggro deckek ellen annyiból mindenképp OP-nak érzem, hogy nulla manáért sebez kettőt egy lénybe, ráadásul ugye pont azért, mert a rugó kombós kaszt, utána még megteheti azt is, hogy mondjuk kijátszik egy SI:7 Agentet, ami a kombó miatt szintén sebez további kettőt és máris leölt 2-3 gyengébb lényt, aztán nála az előny. Jó, nem azt mondom, hogy a játék legOPbb lapja, vagy ilyesmi, de más kasztnál nem nagyon emlékszem ilyen "nulla manáért sebzek 2-t" lapra, szal ez olyan, mintha mondjuk a hunternél nulla manás lenne az Arcane Shot. (Jó, Backstab-el nem lehet arcba menni, illetve minionokból is csak a sértetleneket tudja megsebezni, de ez az első pár körben még oly' mindegy és ezeket rendszerint ilyenkor lövik el.)
Vree írta:
2018.02.25. 06:57
Én pl. a Warrior balta 3 manával sem értettem egyet, kvázi ki lett nyírva ott egy lap.
Ott a fő gond amúgy szerintem nem is maga a balta volt, hanem hogy a pirate warriorök oly' mértékben elszaporodtak, hogy szinte mindenkit kinyírtak és a "hármasával idézem a kalózokat körönként" játékstílusuk csak még durvább lett attól, hogy már második körben kirakhatták a baltát. (Ugye sok kalóz a fegyveredet buffolja, tehát lehet, hogy negyedik-ötödik kör környékén már volt neki egy olyan Fiery War Axe-e, ami akár Arcanite Reaper is lehetne és még emellett pluszban lent volt egy kisebb kalózsereg is az ő térfelén. :D) Ugye Patchestől is elvették a charge képességét, gondolom ugyanezért. (Btw, a játék humorát amúgy az eleje óta változatlanul bírom, "nerfelték" a lap megidézős-szövegét is, most már nem azt mondja, hogy "I'm in charge now!", hanem csak simán "YAHAAARRR! XDDDD Mondjuk ezt picit sajnálom, mert szerintem egy awesome lap volt, mondom ezt úgy, hogy nekem meg sem volt, de mondom, engem a kalóz-warriorök sem csesztek fel különösebben soha, viszont a játékosok nagyobbik fele folyton miattuk sírt, szóval vagy ranked-en szedték komolyan az áldozataikat, vagy mákom volt és engem többségében kikerültek. XD)
Vree írta:
2018.02.25. 06:57
1 mana egy 2 csak lényt támadó 2t sebző instantért korrekt árnak tűnik.
Itt vagy elírtál valamit a mondat eleje körül, vagy én nem értem, hogy mi ez a "1 mana egy csak 2", de igazából akár 1, akár 2 manába kerülne a lap, úgy már szerintem is korrekt árú lenne, csak ugye jelenleg nullás. :D
Vree írta:
2018.02.25. 06:57
Ha kiborít, akkor rakd tele a decked 0 manás 1/1 Murloccal és nézd meg mi lesz :D Ugye az egy összes kaszt számára hozzáférhető 0 manás lap.
Itt meg lehet, hogy az adott lapot nem ismerem, mert én csupán egyetlen 0/0-ás murlocról tudok az egész játékban, ez a Murloc Tinyfin, de ez egyrészt nem mindenki számára hozzáférhető (League of Explorers adventure-ért kapod, az más kérdés, hogy nekem megvan, mert én minden adventure-t végigtoltam eddig, kivéve a totális randomfesztiválos-agyérgörcsös legújabb koboldosat, de az elvileg hivatalosan már nem is "adventure", hanem "dungeon run" XD), másrészt hacsak nem direkt murloc paklit építek, nem igazán raknám bele egy amúgy tök más szisztémájú deckbe, mondván, hogy "hátha pont rugót kapok ellenfélnek és akkor hátha pont kihúzom ebből a két murlocból valamelyiket még az első körben, ő meg hátha ellövi rá a Backstabjét", mert ez így túlzottan random. XD
Vree írta:
2018.02.25. 06:57
Nagyon veszélyes nerfért kilincselni olyan laphoz, ami nincs elszállva, csak téged konkrétan zavar.(Csak azért mondom ezt nagy okoskodva, mert megesett velem más játéknál, ahol az engedelmes fejlesztő halgatott úgymond a népakaratra, és személyes ellenszenv alapján tett töketlenné teljes stratégiákat.)
Ezt amúgy én is aláírom (pláne azért, mert a játékosok általában mindig sírnak valami miatt, hogy szerintük épp mit kéne nerfelni), csak a fentiek miatt ezt én kissé erős lapnak érzem, ennyi. XD Btw, nem ragaszkodom a nerfhez, de akkor buffolják a többiek kezdőlapjait, hunternél mondjuk legyen 0 manás Arcane Shot, a warrior kapja vissza a 2 manás baltát (vagy esetleg azt is csökkentsük még tovább 1, vagy 0 manára... XD), stb. XD

Totál más téma: teljesen random szeszélyem alapján kipróbáltam a wild mode-ot is és igazából sajnálom, hogy a máshol hallott "fúúú, hát a wild az már nagyon durva, mert mindenki übertáp lapokkal nyomul, meg még nagyobb RNG az egész!" vélemények eddig visszatartottak ettől, mert szerintem rohadtul fun az egész. :D Na persze nem arról van szó, hogy ez a játékmód könnyebb lenne, mint a standard (sőt, talán még nehezebb, hiszen az amúgy is durva deckeket - pl. a már emlegetett voidlord-warlockokat - még megtámogatják olyan további tápos lapokkal, amiket standard módban már nem tudnak használni), sokkal inkább arról, hogy nekem egy csomó olyan legandary-m van adventure-ökből, amiket standardban sosem tudtam használni (mivel eleve akkor kezdtem az egész HS-t, amikor épp wild-ba váltott majdnem az összes, kivéve Karazhant), wildban ellenben én is brutál paklikat tudok összerakni belőlük... XD Igazából az egész úgy indult, hogy legendákat hallottam (és annál is több vicces, rage-elős YouTube gameplay videót láttam XDDD) Reno Jacksonról, aki maxra healeli a karidat, mihelyt megidézed. XD Na mondom, jé, ez pont megvan, mert adventure lap, építsünk már rá akkor egy paklit. :D Nem is kellett túl sok extra lap, mert a legtöbb vagy "tök átlag", vagy ilyen classic/adventure legendary-k, talán egyedül Kazakust kellett lecraftolnom, mint új lapot, de előtte sem volt semmi, azóta viszont még durvább. XD A legjobb, hogy általában a rush deckeket is megfogja (Reno felgyógyít, vagy valami durva AoE leszedi a kezdeti lényseregét az ellenfélnek), illetve control deckek ellen is egész jól muzsikál. Pl. voidlord-warlockot szerintem még életemben nem győztem le...egészen mostanáig. :twisted: Azért na, volt abban valami perverz öröm, ahogy kivégzem mindkét voidlordját és hiába jön ki hat voidwalker, semmit nem tud velük kezdeni, mert addigra kb. elfogytak a démonjai, kínjában már ő rakott ki board clearnek egy Doomsayert, csak hogy kinyírja a Brann Bronzebeardemet + Kazakusomat, de már kb. mindegy volt, mert addigra ott figyelt két 10 manás potion Kazakus által elkészítve, plusz egyéb nyalánkságok... XD Amúgy nem mondom, hogy könnyű volt, pusztán örülök, hogy ezzel a paklival jelenleg még az ilyen tápállat deckek ellen is van esélyem. :D (Meg azért ebben a warlockos harcban RNGesus az én oldalamra állt és még az elején egy discard alkalmával kidobatta ellenfelem kezéből Bloodreaver Gul'dan-t... XD) Ja, meg ugyanezzel a deckkel ranked-ben eljutottam egészen 17-ig (tovább nem mertem próbálkozni, nehogy visszacsússzak XD), ami tudom, hogy ranked-ben kb. semmit nem jelent még, de ha figyelembe vesszük, hogy standardban örültem, ha a 19-es szintig el tudtam jutni, akkor sem sem lebecsülendő. :D Illetve a nagyon budget pirate warrior-ömet (ami igazából sosem volt valami jó) lecseréltem egy C'thun warrior-ra, mert szinte az összes C'thun-os lap megvolt már és gondoltam, miért ne, másrészt a vicc az, hogy Reno ebben a pakliban is benne van ám (ha van animés mintára BESTGIRL, akkor Reno nálam a BESTCARD XD), és a legjobb, hogy az ellenfél itt annyira nem is számít rá, tehát volt már nem egyszer, hogy annyira C'thun kinyírására koncentrált, hogy közben minden jó lapját ellőtte vagy rá, vagy a többi C'thun buffoló-lapomra, utána jött Reno és egyszerűen onnantól már nem tudott érdemben leverni, mert eleve a pakliját is szinte teljesen felhúzta már, stb. (Btw, random gondolat: furcsállom, hogy amikor ellenem játszottak valaha C'thun-t, akkor valahogy a Doomcaller sosem volt ott náluk, pedig azért az nem rossz, amikor a felbuffolt, de kinyírt C'thunodat visszakeveri a paklidba a "temetőből" és a rémálom újrakezdődik, mihelyt újra kihúzod... :lol: )

Na, a lényeg (az élménybeszámolón túl XD), hogy most már wild mode-ban is bátran merek játszani, ha van esetleg valami durva paklid, ami jó, de már wild-os, akkor abban a módban is játszhatunk majd egymás ellen. :)
Vree írta:
2018.02.25. 06:57
Ui: Ha tudod a battle ID-dat és el tudod üldeni nekem, most tartogatok egy 80as dailyt erre.
Na, akkor PM-ben mindjárt küldöm is, mert most amúgy is jól jönne az arany, még az (elvileg XD) ütős mage paklimhoz hiányzik pár lap, de jelenleg most se' dustom, se' aranyam, Kazakus kirabolt. XD (Btw, ez a pakli is Reno lesz, because "we're gonna be rich!" XDDD Amúgy igen, tudom, hogy ez egy igazi agyérgörcsöt okozó lap az ellenfél számára, de ez egy ilyen szemét világ lett, kalózok és murloc seregek próbálják az embert minden sarkon lerusholni, az ember lányának fiának muszáj valahogy megvédenie magát... XDDD)
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5568
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Hearthstone

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2018.02.28. 08:55

Vree, akkor annak a hand-buff paladin decknek leírnád a kártyalistáját, amivel kb. öt kör alatt szétvertél? :lol: Nem csak azért tetszett, mert kb. olyan gyors, hogy az ellenfélnek reagálni sincs rá ideje, hanem azért is, mert egyrészt aránylag olcsó lapokból épül fel (jórészt common és rare cuccokkal nyomtad tele a pályát, oké, a vége felé bejött a Lich King, illetve Sunkeeper Tarim, de igazából azokon a pontokon már el volt dőlve a meccs... XD), másrészt többszörös totális board clear után is egyből újra fel tudott állni a sereg. XD (Mert játszottam én már ilyen hand-buff paladin deckek ellen, de azok általában majdhogynem "pirate warrior 2" voltak, vagyis konkrétan úgy nézett ki a dolog, hogy ha az első pár kört túléltem valahogyan és utána bedobtam egy durva board cleart, pl. Twisting Nether, utána meg volt lőve az ellenfél, mert addigra kiürült a keze, minden buffolt lényét felpakolta a pályára. Na, nálad valahogy olyan jó egyensúlyban volt, hogy egyrészt te is kidobtál úgy 3-4 lényt minden körben, de közben hiába szedegettem le őket, valahogy mégis mindig maradt annyi lap a kezedben, hogy továbbra is folytasd. XD)
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5568
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Hearthstone

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2018.03.01. 19:27

Na, közben még egy kérdés: ugye tavaly hónapban elkezdtem wild módban is ranked-ezni, végül standard módban 19-ig, wildban 17-ig jutottam. Ahogy láttam, külön-külön ladderje van mindkét módnak, viszont az érdekelne, hogy a következő hó eleji jutalmazáskor a program ezt hogyan veszi figyelembe? Megnézi mindkét módban elért helyezésemet és a magasabb alapján díjaz, vagy esetleg duplán kapok jutalmat, külön-külön a kettőért? :D (Utóbbi kapzsi dumának tűnhet, de azért gondoljunk már bele: ha valaki mindkét módban végigviszi mondjuk legend rankig a laddert, az gyakorlatilag két külön paklival "végigjátszotta" a ranked módot, nálam az ilyen simán kiérdemelne két külön loot chestet a fáradozásaiért cserébe. XD)

Aztán hogy ne csak kérdezősködjek, kaptunk pár napja válaszokat is, Benny konkrétan elmondta, hogy mi várható ebben az évben HS táján. :)

Amik bejöttek:

1. KÖNNYEBB QUESTEK, ÚRISTEN, VÉGRE, EZ AZ! XDDD

2. Lunara poén lesz, mint új hős, épp a múltkor néztem át, hogy egyedül a druida az, ami még egyszer sem kapott "alternatív hőst", úgyhogy akik már az eleje óta játszanak, azok idén kereken négy éve bámulják Malfurion pofáját ( :lol: ), így ennek már épp itt volt az ideje. :)

3. Az mondjuk nem annyira jön be, hogy úgy néz ki, most már éves tendencia lesz, hogy pár classic lap mindig átvándorol a Hall of Fame-be (vagyis a wild-ba), meg azon is el lehetne elmélkedni, hogy ha tegyük fel a HS fut vagy 10-12 évig (miért ne? a WoW fizetős és 13 éves lesz idén, vagy 14, már nem is számolom... XD) és minden évben csak úgy 3-4 lap kerül át a wildba, akkor mondjuk 10 évvel később már kb. a fél classic set wild-only lesz? Ez kissé szemét húzás, de másfelől viszont 1800 DUSTOM LESZ HÁLA ENNEK! :3 XDDD

A többi engem nem igazán érint (most már saját tournamentet is lehet majd szervezni in-game, meg ilyenek), de biztos azok is jók lesznek. :)
Kép

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 391
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Hearthstone

Hozzászólás Szerző: Vree » 2018.03.02. 15:30

Titkos írta:
2018.03.01. 19:27
Na, közben még egy kérdés: ugye tavaly hónapban elkezdtem wild módban is ranked-ezni, végül standard módban 19-ig, wildban 17-ig jutottam. Ahogy láttam, külön-külön ladderje van mindkét módnak, viszont az érdekelne, hogy a következő hó eleji jutalmazáskor a program ezt hogyan veszi figyelembe?
Amelyik magasabb. Tehát ha nagyon jó vagy éppen egy paklival valamelyikben, akkor a másik mód rangot nyugodtan hanyagolhatod abban a hónapban.

Egyébként nálam metafüggő (meta = a hozzáférhető lapok/stratégiák pillanatnyi állapota, ugye), hogy Wildhoz vagy Standardhoz használok valamit, a hand buff paladin pl, azért lett Standard, mert csak 1-2 lapot használtam, ami Wild, és egyik sem életbevágó. A Blizzard folyamatosan erősítgeti az egyes pakli alaptípusokat, új szettnél is mindig azt érdemes nézni, hogy hány/milyen lapot kapott egyik vagy másik, plus ugye a kifutó kártyák, szóval mindig változik, hogy mi erős és mit jó Wild-ban/Standardban nyomni...
---

Na akkor az emlegetett hand buff deck:
lehetne még erősíteni mind a korai (1 mana) mind a nagyon késői játékán (valami board clear/finisher lény esetleg spell jó lenne), de Paladinnak nincs nagyon odaillő lap, ami 1 mana, és lapot húz vagy rendelkezik többel is a Charge/Div Shield/Lifesteal/Guard kombóból...

A board clear egyébként olyan, amit mindig nézek, mert kasztonként 0-2 lap szokott csak erre lenni. A Defile ugye jó korai és későire is, a Volcanic Potion korai, a Defile késői. Paladinnak nincs egyáltalán késői destroy-all lapja mióta az Enter the Colosseum kifutott standardból, csak a Sunkeeper Tarim, ami nekem nincs (Legendary), de ezt azzal oldottam meg, hogy jó esetben a Stonehill Defender és Grimestreet Informant húz nekem egyet. :D És a Lich King is segíthet.

1x Blessing of Wisdom -> mondjuk ez lecserélhető, nem mindig jön be. Azt gondolom mondamom sem kell, hogy ha lehet, inkább erős ellen lényre süssük el, hogy ne támadjon (vagy kénytelen legyen újra és újra támadni).
2x Fire Fly
2x Righteous Protector
2x Smuggler's Run
2x Grimestreet Outfitter
2x Grimestreet Informant
2x Novice Engineer (esetleg Loot Hoarder)
2x Acolyte of Pain
1x Grimestreet Smuggler
2x Igneous Elemental -> helyett/mellé most már jöhet a Drygulch Jailer a kobold szettből, ami még jobb
2x Stonehill Defender
2x Chillblade Champion
2x Sardonite Chain Gang
2x Doppelgangster
2x Grimestreet Enforcer
1 Spikeridged Steed -> ha van, jöhet ebből 2
1x The Lich King

Ha Wild-ba konvertálod, ajánlom még ezeket:
2x Echoing Ooze
1x Enter the Colosseum

Echoing OOze az egyik legjobb lap, mert csak a kör végén osztódik és a közben rárakott buffokat is lemásolja. Egy fejlesztgetett Echoing Ooze + Spikeridged Steed például a warlock Voidlord kombóhoz mérhető húzás. :)

Ha sok Legendary-d van, ezeket ajánlom még:
Sunkeeper Tarim, Tirion Fordring, Wickerflame Burnbristle.

még figyelembe ajánljató lapok: Wax Elemental, Jeweled Scarab, Tomb Spider, de bármi, ami Charge, Div Shield, Guard, Lifesteal, draw/add/discover, különösen ha egyszerre több is van egyazon lényen.

Valami amit soha nem próbáltam, de működhet: rakj a pakliba 0 ATTos durva Deathrattle lapokat, mint Dragon Egg, Nerubian Egg, Devilsaur Egg. Ha már 1-2 ATT rajtuk van akkor már ugye könnyű bedobni őket...

---
6 Gadgetzan lap:
Smuggler's Run (1 mana), Grimestreet Outfitter (2 mana), Grimestreet Enforcer (5 mana) adják a pakli lelkét, ezekből mindenképp kegyen meg 2.

Mint a legtöbb theme paklinál itt is egyszerű az elképzelés: mivel MINDEN lény a kezünkben buffot kap, tehát akkor rakjuk jól tele a kezünket lapokkal, olyan lapokkal, amik húznak, vagy pótolják magukat és újabb (lény!) lapokat adnak a kezünkbe (Add/Draw/Discover), vagy idézéskor lemásolják magukat; másodrészt pedig olyan lapokkal, amiknek a képessége alapvetően szinergizál a HP/ATT növekedéssel, hogy duplán számítson, ilyenek pl. a Charge, Divine Shield vagy a Lifesteal (ergo a Chillblade Championnak adott minden ATT pont 3féleképpen számít - ezt ugye könnyű belátni :) )

1ső körre igazából nincs jó opció, Fire Fly vagy Smuggler's Run (a Righteous Protector-t pazarlás még ellőni). Igazából nyugodtan abuse-olhatjuk a hős képességet, ha Silver Hand Recruitokkal túl tudjuk az első pár kört élni, annál több buffolt lap marad kézben. :)
A legjobb kezdő kéz igazából olyan, amiben hand buff lap (Smuggler’s Run/Informant) és nagyot profitáló lap (Doppelgangster, Chain Gang, Chillblade) is van. Meg egy Fire Fly hogy gyűljön a kéz azért még 1-2 körig. :)

Nyilván a már többszörösen buffolt lényeket (kezed bal oldala) rakd ki először. Ebben az is a jó, hogy az ellenfél gyakran azt hiszi, hogy akkor már az egész kezed ilyenekkel van tele, és megadja magát - hiába csak 10 1/2es Flame Elementalt szorongatsz...

És persze mindig azt rakd ki előbb, amivel új lapot kapsz (Fire Fly előbb, mint a Flame Elemental stb.)

Ami még problémás lehet - de ez csak nagyon elhúzódó meccsek végén szokott előjönni - hogy túl sok húzólapod marad a végére. Nem az, hogy előbb fogsz ki a lapokból, mert HSben muszáj néha gyorsítani, ellenfél is ezt fogja csinálni, egyszerre juttok majd a végére...Hanem hogy mindketten kifogytatok, viszont a te kezedben már csak buffolt Acolyte of Pain és Loot Hoarder marad, amiket nem rakhatsz le, mert a húzással még pluszban sebeznéd is magad.

Na kíváncsi leszek mit kezdesz vele, szerintem lehet ez még erősebb, de nincs ötletem, mi passzolhatna még az eddig kiadott szettekből, ami javítja :D

Válasz küldése