Nekromancia

PC vagy konzolos játékok témaköre.
Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Nekromancia

Hozzászólás Szerző: Péter » 2010.11.05. 17:25

Lord.Kamina írta:"ez annak fényében válik igazán viccessé, hogy e két lény nem igazán kedveli egymást" ezt h érted? :weh:
Úgy értem, hogy a vámpír alapvetően egy démoni élőholt lény, ami az élők vérével táplálkozik, csak úgy mint a zombik az élők húsával, vagy a démonok a lelkekkel. Ugyanakkor a vámpírok nem igazi démonok, mivel nem képesek túllépni az anyagi korlátokon, tehát a testükhöz vannak láncolva és vérrel táplálkoznak. A démonok ezzel szemben a testük nélkül is képesek létezni, már persze nem fizikai síkon. Egy démon testét hiába pusztítod el, mert a lelke halhatatlan és bármikor képes újra testet ölteni, már ha a körülmények adottak hozzá (rúnák, ikonok, ereklyék, hol-mi) de van alternatív mód is, például hogy élő, vagy halott testeket szállnak meg. Kicsit hosszú és bő a téma, meg részletiben eltérő magyarázatok is vannak, de a lényeg, hogy a démonok alapvetően nem szeretik a vámpírokat. Végeznek velük, vagy ritkább esetben érdekszövetségre lépnek, már persze csak addig, amíg ez a démonnak érdeke, hisz a démonok célja, hogy az élők világában létezzenek és saját elképzelésük szerint alakítsák a dolgokat, amibe ugye nem igazán fér bele az, hogy egy rivális az ő eljövendő szolgáikat fogyassza és/vagy uralkodjon felettük.
Kép

Avatar
Armin Doyle
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 643
Csatlakozott: 2010.07.15. 12:41
Kapcsolat:

Re: Vámpír és Démon Anime karakterek

Hozzászólás Szerző: Armin Doyle » 2010.11.05. 20:00

démon+vámpír.. megkönyebültem, hogy még nincs ilyen páros, ugyanis a másik regényemben pont ez az egyik fő száll!+ :D

kis részlet: a démon és a vámpír egymásratalál, hosszas együtlét utá, persze ez a hosszas együtlét baráti alapon volt..eddig. beüt a tiltott szerelem, a vérvonal, a faj, sőt maga a puszta tény hogy a lány létezik! elátkozott teremtésünk nem tudja nem szeretni a vámpírt, de a vámpírt elfogják . a démonlány átveszi a nagy megmentő szerepét és.......a többit remélhetőleg majd egyszer könyv formájában kézhez kapjátok! :-P

na szóval, nem egy szokványos történet lesz, ezt biztosra ígérhetem! a démoncsaj pesszimista, őrült, szadista (azért nem mindig), fiús természetű, személyiségzavarban szenvedő, rideg gyilkológép.
jó oldala: tud érezni, szeretni és kicsit anyatípus a testvéreivel (mondjuk nem csoda hogy beletanult a szülőségbe olyan gyerekekre vigyázva évezredeken keresztül, akiket ő mentett meg különböző katasztrófákból+ egyébb családi okok) mindennek ellenére nőket, gyerekeket, bármit megöl, ha épp olyan a "szitu".

na a kis ízelítőmnek vége. remélem kedvet kaptatok!


a démonokról és vámpírokról kb annyit, hogy nem mindig épülhatnek sztereotípiáikra. csak van egy ala, amit ált az alkotók szépen követnek is, de aki sok vámpírról és démonról olvas, néz vagy akármit tudakol. az előbb utóbb ráunhat. ez főleg vámpírokra igaz! (sajnos) a démonok még rengeteg választékkal szolgálnak, és én szívesen vállalkoztam arra, hogy feszegessem e teremtmények legvégső határait. lehet, hogy új "trendet" teremtek a saját lényeimmel? remélem igen :LOL:
"Being considered 'crazy' by those who are still victims of cultural conditioning is a compliment" -Jason Hairston-

Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Vámpír és Démon Anime karakterek

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos » 2010.11.05. 20:28

Péter írta: Úgy értem, hogy a vámpír alapvetően egy démoni élőholt lény, ami az élők vérével táplálkozik, csak úgy mint a zombik az élők húsával, vagy a démonok a lelkekkel. Ugyanakkor a vámpírok nem igazi démonok, mivel nem képesek túllépni az anyagi korlátokon, tehát a testükhöz vannak láncolva és vérrel táplálkoznak. A démonok ezzel szemben a testük nélkül is képesek létezni, már persze nem fizikai síkon. Egy démon testét hiába pusztítod el, mert a lelke halhatatlan és bármikor képes újra testet ölteni, már ha a körülmények adottak hozzá (rúnák, ikonok, ereklyék, hol-mi) de van alternatív mód is, például hogy élő, vagy halott testeket szállnak meg. Kicsit hosszú és bő a téma, meg részletiben eltérő magyarázatok is vannak, de a lényeg, hogy a démonok alapvetően nem szeretik a vámpírokat. Végeznek velük, vagy ritkább esetben érdekszövetségre lépnek, már persze csak addig, amíg ez a démonnak érdeke, hisz a démonok célja, hogy az élők világában létezzenek és saját elképzelésük szerint alakítsák a dolgokat, amibe ugye nem igazán fér bele az, hogy egy rivális az ő eljövendő szolgáikat fogyassza és/vagy uralkodjon felettük.

Ácsi Petya a démonok sose lépnek át teljesen az anyagi világba csak materializálódnak de ezt csak abban az esetben tehetik meg ha egy anyagi lény segíti őt a saját testével vagy máséval. Egy démon huzamosabb időre átkelne a az anyagi világba fokozatosan gyengülne mert a - érzelmek v. tettek aminek a létét köszönheti csak a démoni síkon látja el őt energiával.

Avatar
Armin Doyle
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 643
Csatlakozott: 2010.07.15. 12:41
Kapcsolat:

Re: Vámpír és Démon Anime karakterek

Hozzászólás Szerző: Armin Doyle » 2010.11.05. 20:49

ácsi mindenki! azthiszem elfelejtettétek a pentagrammák és egyébb eszközök létezését! plusz a démon, ha gyengébb is, de felvehet emberi alakot. nem másét, az övét! mármint ez is csak az erősebb főleg nemesi rétegek kiváltsága. az alacsonyabb kasztokból csak megszálassal juthatnak át, de ha jól őrzik a réseket akkor sehogy. a láthatatlanok meg mindig is itt lehetnek (na jó egy két visszaruccanás feltöltődés segítségével). a beleavatkozásért az emberek világába csak a parancs nélküli tettekért büntetik őket, szal...
a lélekjelenlétért alapvetően nem büntethetnek, de még a megszállásért sem.
az anyagi test előállítása viszont szintén nem bütetett, de beépülni igen nehéz. a démonoknak ez túl átlagos, vagy a tudatlanabbnak érdekes is lehet, de akkor az már nem nemes csaf nagy szuflával van megáldva.
mondjuk eddig még megfért a két világ egymás közt és ennek így is kéne maradnia! de......

a vámpír meg itt tündököl, vedel, és felettébb jól szórakozik az ember hülyeségén. főleg azokon akik bedőlnek neki! :vigyor:
"Being considered 'crazy' by those who are still victims of cultural conditioning is a compliment" -Jason Hairston-

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Vámpír és Démon Anime karakterek

Hozzászólás Szerző: Péter » 2010.11.05. 22:53

Hakuma Riyuichi: Eddig valami olyasminek tűnik, mint amikor az Underworldben (ha jól emlékszem) a vérfarkas meg a vámpír kavart egymással... :vigyor:

Őszinte leszek veled, kábé mint egy középszerű anime story, némi melodrámával. A démonod túl emberi (viselkedésre és valszeg külsőre is), és túlságosan foglalkoztatja egy másik lény sorsa, ami ugye ellentmond a démonok természetének, ami az abszolút önzésen alapul. A démonok gonosz teremtmények, rossz dolgokat képviselnek (büszkeség, lustaság, vágy, harag, gyűlölet, kapzsiság, stb) tehát a szeretet, szerelem, a léte kockáztatása valakiért nem igazán az ő műfajuk.

Persze ez csak az én véleményem, remélem nincs harag. =)

Amúgy régen (jó pár éve már) én is kitaláltam egy hasonló storyt, ott nagyvonalakban arról volt szó, hogy a démon srác ideiglenesen visszakapja egykori halandó testét annak érdekében, hogy megtaláljon és elintézzen pár vámpírt akik olyan dologba ütötték a szemfogukat, amibe nem lett volna szabad. Csak hogy időközben beleszeret egy csajba, akit akaratlanul megment, eleinte nem érdekli a sorsa, még csalinak is használja, de aztán nem tud mit tenni és érezni kezd iránta. Persze részleteiben jobban levezettem a dolgot, például hogy a démon srác azért kezd el érezni, mert ahogy egyre több időt tölt az egykori halandó testében, úgy jönnek vissza az emberi érzései, stb.
Hakuma Riyuichi írta:a démonokról és vámpírokról kb annyit, hogy nem mindig épülhatnek sztereotípiáikra.
Hitelesség és komolyan vehetőség kérdése.
JimRaynor írta:Ácsi Petya a démonok sose lépnek át teljesen az anyagi világba csak materializálódnak de ezt csak abban az esetben tehetik meg ha egy anyagi lény segíti őt a saját testével vagy máséval. Egy démon huzamosabb időre átkelne a az anyagi világba fokozatosan gyengülne mert a érzelmek v. tettek aminek a létét köszönheti csak a démoni síkon látja el őt energiával.
Attól függ melyik meglátásból indulsz ki, például van ami szerint megfelelő rúnák, ikonok, satöbbi segítségével képesek alakot ölteni, nyilván a szerint, milyen démon, és persze képes megszállni testeket is.
Kép

Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Nekromancia

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos » 2010.12.03. 09:26

Nem tudom mindenesetre én a Blizzard alkotást tekintem Standard faktornak mivel az számomra legkiforrottabb világkép.

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Nekromancia

Hozzászólás Szerző: Péter » 2010.12.04. 18:20

Blizzard... hagyjuk már... a Warcraft a játékvilága Narutoja, a Starcraft meg ugyan az, csak sicifiben. Mindkét játék alapjai és működési elve egy az egyben a Warhammerből lettek átemelve (jócskán lebutítva), csak a Warcraftot megáldották ezzel a fél-keleti giccses grafikával, a Starcraftnál meg a Marineok stílusa az Alien, Starship Troopers filmekét idézi. Ennyi a nagy Blizzard csoda, aminek a Diabloja már anno is elbújhatott egy Daggerfallhoz képest.
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5840
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Nekromancia

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2010.12.04. 19:15

Ja, az alapokat átemelték onnan, aztán a későbbi részekben elkezdték maguktól olyan szinten kidolgozni, hogy én örülnék a legjobban, ha a Naruto legalább csak ebből a szempontból méltó párja lenne. :3 (Btw, a Blizzard sosem titkolta, hogy honnan lopta a fentebb említett játékaik ötletét, de mintha azt is mondta volna, hogy szívesen látnának egy hasonló nyúlást, ami ilyen színvonalú.) Ja, és elejét véve a további vitáknak: WoW-ról tört szerver alapján maximum olyan véleményt alkothat az ember, mintha bármelyik játékot a demója alapján ítélné meg, ezt csak úgy mondom.
Kép

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Nekromancia

Hozzászólás Szerző: Péter » 2010.12.04. 19:31

Igen, olyan szinten kezdték el kidolgozni, hogy átalakítottak egy már kész valamit, negyed olyan részletességgel, mint az eredeti, szóval inkább hagyjuk.

WoWal kapcsolatban én meg csak úgy mondom, hogy ha eredeti szerveren játszol, az annyiban más, hogy nem annyira bugos és van egy erősebb cheater szűrés, de azon a nyers tényen nem változtat, miszerint az egész játék lényege a táprekedés, és csak addig van hangulata, amíg haverokkal mentek instázni. A community mentalitását pedig inkább nem kezdem el forszírozni.
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5840
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Nekromancia

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2010.12.04. 20:21

Fura, hogy akkor én hogy a francba vagyok el vele lassan három éve, amikor mindig szólóban nyomom. :) Tápolódás meg persze, hogy jelen van (mint az RPG-k majd' mindegyikében), de hogy csak arról szólna? Az "ultimate" raidekben sokszor nem is jártam, és eljátszogattam így is a közepesen jó gearrel, csináltam a régi questeket, elmentem horgászni, stb. :) Community meg: hát na, hülyék mindenhol vannak, de szerencsére ott a "report spam" és "ignore" gomb is. :D
Kép

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 414
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Nekromancia

Hozzászólás Szerző: Vree » 2017.08.25. 15:27

Nem illik 7 évvel ezelőtti kommenteken röhögni, de azért voltak itt vicces felszólalásokxD

Mint hogy VT a Warcraftot tartja a fantasy/horror klisék etalonjának xD

Vagy Péter tök komoly kocka arcú levezetése, hogy az egyik kitalált lény miért utálja a másik kitalált figurát. xD
(De lehet, hogy csak elszakították a kommentet egy témától, ahol konkrét kitalált univerzumról volt szó.)

PS. A kommentem on topic - nézd csak meg a címet ;) :lol:

Válasz küldése