Overwatch

PC vagy konzolos játékok témaköre.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Overwatch

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.04.01. 23:22

Na, Vihar már említette itt korábban, hogy nem egyszer fel szokták őt húzni a toxikus játékosok, vagy éppen a sorozatos "DEFEAT" kimenetelű meccsek. Én mindezt még el is viselem, viszont ma már sikeresen elérte nálam a játék, hogy én is majdnem anyázni kezdjek és ehhez csak az kellett, hogy megpróbáljak pár achievementet teljesíteni. Úgy alapból nincs bajom azzal, ha egy játékban achievementek vannak, mert ezek növelik az élményt és sem a WoW-ban, sem a Portalban nem volt velük bajom, pedig előbbiben aztán a "kapsz egy achit már azért is, hogy be tudtál logolni" kezdetűektől a szinte lehetetlenig széles skálán mozog ezek nehézségi fokozata. Mégsem zavart soha, mert ezek nagy része PvE, tehát gépi ellenfelek ellen kell megcsinálni, amiket előbb-utóbb kitanul az ember és onnan már csak attól függ minden, hogy csapatként mennyire tudtok összedolgozni. Tehát ott tényleg skillen múlik a dolog 90%-ban. Az OW-ben az a gond az achikkal, hogy 90%-uk szerencse-alapú. Ez meg így jó nagy kitolás azokkal szemben, akik szándékosan erre vagy arra az achira utaznak, mert kis túlzással egyszerre kell nap- és holdfogyatkozásnak, plusz minden szerencsecsillag együttállásnak megtörténnie ahhoz, hogy ezek összejöjjenek az embernek. XD Ugye egy az, hogy az egész játék PvP, tehát még az is kevés, ha mondjuk mind a hat csapattag direkt egyetlen ember achijére hajt, mert értelemszerűen az ellenséges csapat nem akar majd meghalni a kedvükért csak úgy, tehát ők még szimplán bekavarhatnak így is. Mondok egy példát: Charge! achievement, vagyis "lőjj szét négy ellenfelet Bastion tank módjában". Oké, az egész tank mód valami 8 másodpercig tart, kb. úgy 4-5 lövést tudsz leadni, mielőtt visszaváltozol, tehát hacsak nem ilyen 150-200 HP-s tagok álldogálnak szorosan egymás mellett, bajban leszel. Ha az ellenfélnek épp ilyen Roadhog - D.va - Orisa csapatfelállása van, máris ihatsz rá hideg vizet, mert akármilyen jó vagy, az életben nem lesz meg az achievement, ha eleve ahhoz, hogy bármelyiket megöld, a teljes tank-tárat bele kell eresztened. Bónusz, hogy ez még csak nem is "csendes ulti" (mint amilyen pl. Tracer Pulse Bomb-ja), hanem ahogy McCree-nél a "hiiiigh noooon", úgy Bastionnél meg a "TYÜTYÜTYÜRŰTYÜÜÜ-TYÜ-RŰŰŰ!" hangzik el, tehát az ellenfél még nem is látja, hogy jössz, de a hang miatt már ezer felé szaladnak és te így nyírj ki baromi limitált idő alatt 4 ellent is... További bónusz, hogy a tank mód lövege egyáltalán nem visz olyan messze, mint a sentry módé, tehát szinte közvetlen közelről kell rájuk támadnod, viszont mivel Bastion hivatalosan nem tank-típus, csak defense hero, ezért pl. egy Roadhog kampó is elég és máris egy ütéstől véged van, mert annyira azért nem erős a páncélzata. (A Sentry mód is azért ér valamit, mert két lövöldözés között tudja magát gyógyítani, viszont a tank mód limitált idejében erre végképp nincs idő.)

Aztán ott van az, ami másképp szívás, nem azért, mert mondjuk nehéz megcsinálni, hanem mert a játék felépítése gyakorlatilag keresztbe tesz neked. Van Tracernek az az achija, hogy ragassz rá 4 pulse bombot négy ellenséges karira egy meccsen belül. Oké, semmi gond, kinézünk valami nagyobb darab ellent, megvárjuk, amíg betölt az ulti, majd blink -> ulti -> recall. Aztán várunk megint arra, hogy töltődjön az ulti és ismétlés. Aha, ez papíron jól néz ki, csak éppen Tracer ultija rohadt lassan töltődik, ami persze nyilván abból is fakad, hogy nem tudok vele olyan sűrűn támadni, mint mondjuk egy Meivel vagy Bastionnel, de bazz, akkor ne pont ennek a karinak adjunk már egy olyan achit, amihez egy meccs alatt négyszer kell feltöltődnie az ultijának! Így belegondolva szerintem még Bastion ultija is max olyan három alkalommal szokott kimaxolódni 1-1 meccs során, pedig vele szinte non-stop harcolok, Tracerrel viszont trükközni is kell, mert baromi kevés a HP-je és nem is sebez túl sokat, tehát egy "Yoda fénykardozik" stílusban harcoló, ide-oda ugráló, teleportáló karinak ne adjunk már olyan achievementet, amihez olyan állat módra kéne a harcmező első sorában nyomulnia, mint teszem azt egy Reinhardtnak.

Az előző hasonló kategóriája az az általános achi, hogy "ölj meg 20 ellenfelet anélkül, hogy te egyszer is meghalnál". Most ha feltesszük, hogy baromi nagy mázlid van és nem kapsz ilyeneket, mint "JUSTICE RAINS FROM ABOVE!!!444", vagy "NERF THIS!!!!", vagy hasonló "akkor sem úszod meg, ha azonnal futni kezdesz, mihelyt meglátod" típusú ellenséges ultikat, még akkor is nagy esély van rá, hogy egyszerűen elfoglaljátok a pontot, vagy betoljátok a payloadot, mire egyáltalán eljutsz úgy a 10. ölésig. Ez egyébként is egy finom achi, mivel ahhoz, hogy folyamatosan öld az ellenséget, ott kell lenned a harcok sűrűjében (hacsak nem vagy egy mesteri Hanzo vagy Widowmaker, de én nem születtem ilyen skillekkel... XD), ha viszont ott vagy a harcok sűrűjében, nagy eséllyel hamar fűbe harapsz, mert azért Rambo-módja egyik hősnek sincs hosszútávon. XD Aki sokat öl, arra előbb-utóbb berág az ellenséges csapat és akár életük árán is kiiktatják, már csak "bosszúból" is. XD

Végezetül pedig ott vannak a majdhogynem lehetetlen, vagy szimplán debil achievementek, amiknek végképp közük nincs ahhoz, hogy az adott választott hőssel mennyire vagy jó, hanem teljesen a szerencsén alapulnak, de még akkor is ilyen 1% esélyed van teljesíteni őket. Ilyen pl. a "pusztíts el 3 Symmetra-teleportot egy meccs alatt", ami röhej, mert egyrészt gyakorlatilag az egész arra épül, hogy akkora mákod legyen, hogy az ellenfél a 20 vagy hány hős közül pont egy Symmetrát válasszon a csapatába, aztán meg szurkolj, hogy találd is meg a portált és pusztítsd is el, mielőtt az ellenfél nyír ki téged. (Mivel abból spawnolnak, garantáltan mindig lesz a közelében úgy 2-3 ellen.) Winston dettó kapott valami hasonlóan "vicces" achit, ha jól emlékszem, valahogy úgy szól, hogy 10 vagy 20 turretet kell elpusztítania anélkül, hogy meghalna. Ja, mert ez aztán marhára beleillik az amúgy tank kasztú karakter játékstílusába, hogy elmenjen turretekre vadászni a harc kellős közepén, ahelyett, hogy a társait védené. :dirr: Meg turretet is asszem csak két hős tud kreálni az egész játékban, Torbjörn, illetve a már említett Symmetra. Ha az ellenfél nem pont ezek közül választ, akkor szívtál, esélyed sincs, better luck next time! Másrészt meg most elképzeltem, ahogy Winston egymaga betámadja mondjuk Torbjörn turretét... XD Vicces lenne, csak nem Winstonnak. XD Szóval ezek már szinte a játékos direktbe szívatásának határán egyensúlyoznak, be volt lőve a Blizz, amikor ezeket a hülye kritériumokat kitalálta, vagy mi?

És persze minderre most lehetne mondani, hogy "hagyd akkor a fenébe, hiszen mindegyik achi csak egy tétel a profilodban, semmit nem javít vagy ront a játékodon az, hogy teljesítetted-e őket", na igen, csak Blizz "tök véletlenül" a legjobb sprayket PONT ezeknek a teljesítéséhez kötötte. Oké, a teleportos, meg a 20 killes achi az general (ott inkább az a fura, hogy azt hinnéd, hogy general achikhoz nem raknak be ilyen közel lehetetlen kritériumút...), viszont a többi, amit írtam, mind olyan cucc, ami vagy a Pixel, vagy a Cute sprayek unlockolásához kell. Nekem senki ne mondja, hogy nem lenne kedve meccsek előtt a waiting room-ban ezekkel kiplakátolni a falakat. :D Ugye, hogy ugye? XD Az egyetlen, ami megvan ezekből, az Mei cuki szpréje, de az is csak azért, mert egyrészt véletlen volt (XD), másrészt az övé viszonylag egyszerű: valamilyen pontfoglalós helyen, amikor az ellenfelek jól összegyűltek, bedobod a robotot, majd gyorsan ice block, nehogy kinyírjanak és utána szépen be is fagynak. Ez még aránylag korrekt, mivel Mei ezt tényleg viszonylag sűrűn használja harc során és fagyás után még nem kell mind a négyet pluszba főbe is lövöldöznöm az achihoz. (A Bastioné is pl. úgy lenne korrekt, ha csak sebezni kellene négy külön ellenfelet, nem pedig megölni.) Ja, amúgy ez meg a másik, hogy egy csomó achi nem is olyan, ami a természetes játékstílus közben magától jön, hanem egy csomószor extra hülyeségeket kell csinálnod, direkt rá utazva az achira és közben persze nem ritkán a saját csapatod nyerési esélyeit rontod.

Ja és egy szavam nem lenne, ha legalább AI elleni, vagy Arcade módokban is lehetne ezeket unlockolni, de az, hogy kizárólag quick play, illetve competitive módban számolja őket a játék, még külön só a sebbe.

Ti is szívtok ezekkel, vagy meg sem próbáltátok őket? :D Esetleg annyira jól megy, hogy ti röhögve megcsináltátok, amelyiket akartátok? XD Még pár dolog, ami beugrott erről:

-azért is "jók" ezek, mert totál megölik az amúgy kellemes, hangulatos és változatos fightot, hiszen mániákusan újra és újra ugyanazt a hőst fogod választani minden meccs elején, pályától vagy attack/defense felállástól függetlenül, miközben folyamatosan azt mantrázod, hogy "hátha majd most, igen, most sikerülni fog, tudom!" :dirr:

-mivel rendesen rágörcsölsz erre, sokszor még annyira sem játszol jól, mint egyébként. Pl. egyszer tök jól bementem az ellenség háta mögé, mondván, hogy majd jól "megtankozom" őket, aztán nézem, hogy mi a franc, miért nem mozdul a karim, amikor mondtam, hogy váltson tank módba, belehajtottam volna egy Junkrat-csapdába, vagy mi?...Persze hamar kapcsoltam, hogy Q helyett Shift-et nyomtam és így nem a tank, hanem a sentry módba váltottam át. :dirr: Közben persze az ellenség már vagy rég észrevett, vagy ha nem is vett észre, már rég nem ott jártak, mint akkor, amikor a támadást megindítottam volna.

-mivel az egész játék úgy épül fel, hogy van egy account-level és a program a lehetőségekhez képest mindig próbál veled kb. azonos szintű játékosokkal egy meccsbe rakni, ezért ne aggódj, ha már most is gondod van ezzel, később csak még nehezebb lesz kivitelezni, hiszen egyre keményebb ellenfelek eszén és ügyességén kell majd túljárnod. :dirr:

Na, rant over, de ezt Blizz olyan szépen elkúrta, mint az egész Hearthstone pay to win felépítését... XD Csak ez meg "nerve to win", mert az idegrendszered megy gallyra, mire megcsinálod őket. XD
Kép

Avatar
Balus
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 113
Csatlakozott: 2016.03.15. 19:23
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Ankh-Morpork
Kapcsolat:

Re: Overwatch

Hozzászólás Szerző: Balus » 2017.04.02. 11:24

Titkos írta:
2017.04.01. 23:22
Achievementek...
Sokszor tényleg a szerencsén múlik, hogy meglesz egy achievement, de szerintem az is sokat számít, hogy melyik pályán próbálod megcsinálni őket. Nekem pl. Pharah mindkét achija egy meccsen belül meglett, mert a Lijiang Tower pályán játszottam, azon belül is a "Garden" részében, ahol a nagy, nyílt tér miatt Pharah különösen elemében van.

Ehhez képest vannak olyanok, amiket tényleg pofonegyszerű megcsinálni, pl. Zarya "Power of Attraction" achievementje, az "I Am Your Shield" Reinhardtnál, vagy Meinek a "Cold Snap". Aztán vannak azok, amikhez kb. akkora szerencse kell, mintha a lottón akarnál nyerni. A legjobb példa erre Widowmaker "Smooth As Silk" achija: egyébként sem vagyok jó sniper karakterekkel, de egy Scoped Headshottal A LEVEGŐBEN eltalálni egy ellenfelet?! Are you fucking kidding me, Blizzard? :mad: (Vagy ott van az, amikor Junkrat tapadóbombáját úgy kell felrobbantanod, hogy utána az ellenfeled a medvecsapdádban landoljon. Ezt igazából meg se próbáltam megcsinálni, annyira kivitelezhetetlennek tűnt, aztán az egyik meccs közepén észrevettem, hogy egyszer csak meglett. :D )

És amilyen az én formám, az általam legtöbbet játszott két hősnek, Lúciónak és Zenyattának jutott a (szerintem) két legnehezebb achievement az egész játékban. Szóval akinek kipattant a fejéből a "The Floor is Lava" és a "Rapid Discord" ötlete, az megérdemelne egy alapos tökön rúgást.

Amúgy a YouTube-on egész jó guide-ok vannak fent arról, hogy az egyes achievementeket hogyan célszerű megcsinálni. Nekem már többször segítettek ezek a videók egy-egy nehezen megszerezhető achi esetében.
"Soha ne feledd, ki vagy. Mert a világ nem fogja. Viseld páncélként, akkor nem árthatnak vele." (Tyrion Lannister)
~
Kritizátor/Twitter/MAL

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Overwatch

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.04.02. 16:07

Balus írta:
2017.04.02. 11:24
Sokszor tényleg a szerencsén múlik, hogy meglesz egy achievement, de szerintem az is sokat számít, hogy melyik pályán próbálod megcsinálni őket. Nekem pl. Pharah mindkét achija egy meccsen belül meglett, mert a Lijiang Tower pályán játszottam, azon belül is a "Garden" részében, ahol a nagy, nyílt tér miatt Pharah különösen elemében van.
Na igen, de ettől csak még randomabb lesz az egész, hiszen ahogy a csapattársakat és ellenfeleket, úgy a pályát is random kapod. XD
Balus írta:
2017.04.02. 11:24
Ehhez képest vannak olyanok, amiket tényleg pofonegyszerű megcsinálni, pl. Zarya "Power of Attraction" achievementje, az "I Am Your Shield" Reinhardtnál, vagy Meinek a "Cold Snap". Aztán vannak azok, amikhez kb. akkora szerencse kell, mintha a lottón akarnál nyerni. A legjobb példa erre Widowmaker "Smooth As Silk" achija: egyébként sem vagyok jó sniper karakterekkel, de egy Scoped Headshottal A LEVEGŐBEN eltalálni egy ellenfelet?! Are you fucking kidding me, Blizzard? :mad: (Vagy ott van az, amikor Junkrat tapadóbombáját úgy kell felrobbantanod, hogy utána az ellenfeled a medvecsapdádban landoljon. Ezt igazából meg se próbáltam megcsinálni, annyira kivitelezhetetlennek tűnt, aztán az egyik meccs közepén észrevettem, hogy egyszer csak meglett. :D )
Na igen, a Mei-s szerencsére könnyű volt, nekem is az sikerült elsőnek. :) Widowmakernél már a végigolvasáson néztem, szóval épp a csáklyával repülsz fel az egyik épület tetejére, közben válts sniper-módba és úgy lőj ki valakit? :dirr: (Tényleg, ez a "scoped headsot" mit takar? Simán a ráközelítős sniper-mód, vagy még valami speckó fejlövést is végre kell hajtanod? XD)
Balus írta:
2017.04.02. 11:24
És amilyen az én formám, az általam legtöbbet játszott két hősnek, Lúciónak és Zenyattának jutott a (szerintem) két legnehezebb achievement az egész játékban. Szóval akinek kipattant a fejéből a "The Floor is Lava" és a "Rapid Discord" ötlete, az megérdemelne egy alapos tökön rúgást.
Amúgy igen, hivatalos fórumon is ranteltek róla, itt a Rapid Discord már a kezdőpostban benne van, de később ez a The Floor is Lava is előkerül, mint szívatós achi.
Balus írta:
2017.04.02. 11:24
Amúgy a YouTube-on egész jó guide-ok vannak fent arról, hogy az egyes achievementeket hogyan célszerű megcsinálni. Nekem már többször segítettek ezek a videók egy-egy nehezen megszerezhető achi esetében.
Igen, már azokat is felhajtottam, plusz elkezdtem OW Wikin olvasgatni, hogyan is működik az ultimate charger, stb... XDDD Btw, hogy valami jót is írjak így a végére a rant mellé: WoW-osok körében egyfajta "babona" volt, hogy ha WoWheadre beírsz rantelni arról, hogy "XY cucc, ami egyébként 1% eséllyel esik, nekem sosem dobódik!", akkor kb. a következő próbálkozásodnál tuti megkapod. XDDD Na, úgy tűnik, ez az OW-nél is jelen van, mert miután beírtam ide a tegnapit, visszamentem még játszani pár kört és összejött a Bastion-féle "Charge!". :D Mondjuk tuti itt is mákom volt, Numbaniban épp mindannyian ott voltak a payloadnál, kezdték volna tolni, de épp rájuk támadtunk többen is és szerintem pl. a berohanó Soldier76 némileg levihette a HP-jukat, kvázi "felpuhította" nekem őket, hogy aztán a tanktól sorban haljanak... XD Na, a lényeg, hogy már csak Traceré van hátra, más karitól nem kell ez, annyit nem szenvedek velük, csak a két waifumnak, meg a hozzám lélekben legközelebb álló kedvenc karinak akartam megszerezni. XDDD (Winstonon gondolkodtam még, igaz, vele nem sokat játszom, de egy páncélozott gorilla akkor is poén, viszont az övéi már annyira esetlegesek, hogy szerintem hagyom. Neki van az a turretes baromsága a Pixel spray-ért, a Cute-ért meg hat ellenfelet kell megütnöd, miközben ultizol, aztán melyik csapat lenne olyan hülye, hogy mind a hatan egyrakáson álldogálnak...)
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Overwatch

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.04.05. 17:20

https://www.gamestar.hu/hir/overwatch-j ... 26874.html

Én ugyan mindig is kampánypárti voltam, de szerintem most már hagyják a fenébe, Jeff is mondta, hogy ez akkora meló lenne, mint összehozni egy teljesen új játékot és pontosan így is van: ezért kellett volna már a fejlesztés során eleve belerakni. Viszont ha már így jártunk, legalább a jó kis multi részét ne rontsák el vele, mert ez így már utólag tényleg gáz lenne ilyen hozzátoldott módon. Most már "sajnos" nem marad más hátra, mint egy animációs film/sorozat, amiben elmesélik a sztorit, ha már a játékban ezt elmulasztották... :lol:

Edit: Tracer-fanboytársaimnak ajánlom. :3
Kép

Avatar
Balus
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 113
Csatlakozott: 2016.03.15. 19:23
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Ankh-Morpork
Kapcsolat:

Re: Overwatch

Hozzászólás Szerző: Balus » 2017.04.06. 12:09

Valami történni fog április 11-én...

Ehhez kapcsolódóan: új Overwatch-képregény.

Úgy látszik, hogy az olimpia, halloween, karácsony és a kínai újév után végre egy lore-központú eventet kapunk legközelebb. Még azt sem tartom kizártnak, hogy a Junkenstein's Revenge-hez hasonlóan most is lesz egy PvE-brawl, a képregényben szereplő hősökkel (Tracer, Mercy, Reinhardt, Torbjörn, esetleg McCree). Plusz fogadni mernék, hogy a karakterek képregényes kinézete unlockolható skin formájában bekerül a játékba is (az a Blackwatch Genji skin nagyon állatul nézne ki, igaz, kb. sosem játszom Genjivel, de akkor is :D )
"Soha ne feledd, ki vagy. Mert a világ nem fogja. Viseld páncélként, akkor nem árthatnak vele." (Tyrion Lannister)
~
Kritizátor/Twitter/MAL

Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Overwatch

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos » 2017.04.06. 13:45

Én aki már Béta alatt is tapostam az OW homokját már éreztem forumokon meg a játékbéli embereken hogy ez az egész OverWatch hősös filing kezd kiveszni. Gondolom nem véletlen pont hogy végre egy Lore központú eventel jelentkezik a Blizz csapat. Gyakorlatilag az én szintemen a QP egy unott legendary skinnel teli veteranok random lövöldézévé silányúlt. Comp van para rendesen de ott legalább taposnak a győzelemért. Q.P. már nem is játszom de egy jó kis lore központú PvE kihivás nagyon jól jönne hogy újra vissza hozza a harci kedvet a +200 játékosoknál.

Avatar
Balus
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 113
Csatlakozott: 2016.03.15. 19:23
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Ankh-Morpork
Kapcsolat:

Re: Overwatch

Hozzászólás Szerző: Balus » 2017.04.06. 14:09

ViharTáncos írta:
2017.04.06. 13:45
Én aki már Béta alatt is tapostam az OW homokját már éreztem forumokon meg a játékbéli embereken hogy ez az egész OverWatch hősös filing kezd kiveszni. Gondolom nem véletlen pont hogy végre egy Lore központú eventel jelentkezik a Blizz csapat. Gyakorlatilag az én szintemen a QP egy unott legendary skinnel teli veteranok random lövöldézévé silányúlt. Comp van para rendesen de ott legalább taposnak a győzelemért. Q.P. már nem is játszom de egy jó kis lore központú PvE kihivás nagyon jól jönne hogy újra vissza hozza a harci kedvet a +200 játékosoknál.
Stylosa pont azt pedzegeti az új videójában, hogy ez az új brawl akár egy túszmentő-akció is lehet, amiben Mondattát kell kiszabadítani a terroristák fogságából. Egy ilyen misszió remekül illene az általad említett hős-koncepcióba, ami mostanra tényleg eléggé kikopott a játékból.
"Soha ne feledd, ki vagy. Mert a világ nem fogja. Viseld páncélként, akkor nem árthatnak vele." (Tyrion Lannister)
~
Kritizátor/Twitter/MAL

Avatar
Balus
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 113
Csatlakozott: 2016.03.15. 19:23
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Ankh-Morpork
Kapcsolat:

Re: Overwatch

Hozzászólás Szerző: Balus » 2017.04.10. 18:57

Érdekes dologra bukkantak tegnap az XBOX Live-on.

Úgy látszik a skines jóslatom beigazolódott, de azért remélem, hogy mások is lesznek ezen kívül (Blackwatch Genji-skin pretty please?). Holnap úgyis megtudunk mindent az eventről.
"Soha ne feledd, ki vagy. Mert a világ nem fogja. Viseld páncélként, akkor nem árthatnak vele." (Tyrion Lannister)
~
Kritizátor/Twitter/MAL

Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Overwatch

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos » 2017.04.10. 19:55

Balus írta:
2017.04.10. 18:57
Érdekes dologra bukkantak tegnap az XBOX Live-on.

Úgy látszik a skines jóslatom beigazolódott, de azért remélem, hogy mások is lesznek ezen kívül (Blackwatch Genji-skin pretty please?). Holnap úgyis megtudunk mindent az eventről.
Az a páncél amit képregénybe láttál Mercy korai gyakorló páncélja volt Genji számára a felépülése idején ő sosem állt igazán az OW szolgálatában.
OW skinek egyszerűek de tetszetősek jól illenek egy katonai alakulathoz.

Avatar
Balus
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 113
Csatlakozott: 2016.03.15. 19:23
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Ankh-Morpork
Kapcsolat:

Re: Overwatch

Hozzászólás Szerző: Balus » 2017.04.10. 20:24

Idő előtt felkerült a netre az új event előzetese, ami hivatalosan "Insurrection" címen fog futni. Skinek, PvE, a szokásos lootboxok... lesz itt minden.
ViharTáncos írta:
2017.04.10. 19:55
Az a páncél amit képregénybe láttál Mercy korai gyakorló páncélja volt Genji számára a felépülése idején ő sosem állt igazán az OW szolgálatában.
OW skinek egyszerűek de tetszetősek jól illenek egy katonai alakulathoz.
A kiszivárgott trailerben "Blackwatch" névvel szerepel Genji új skinje, és azt hiszem a képregényben is jól látható a páncélján a Blackwatch emblémája. (Amúgy szerintem logikus lenne, hogy Genji a Blackwatchnak dolgozott, hiszen egy nindzsa hol máshol tevékenykedjen, ha nem az Overwatch titkos hadműveleteket végrehajtó szekciójában?)

De azért McCree és Widowmaker skinje is elég fasza lett.
"Soha ne feledd, ki vagy. Mert a világ nem fogja. Viseld páncélként, akkor nem árthatnak vele." (Tyrion Lannister)
~
Kritizátor/Twitter/MAL

Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Overwatch

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos » 2017.04.10. 20:43

Balus írta:
2017.04.10. 20:24

A kiszivárgott trailerben "Blackwatch" névvel szerepel Genji új skinje, és azt hiszem a képregényben is jól látható a páncélján a Blackwatch emblémája.

De azért McCree és Widowmaker skinje is elég fasza lett.
Fura az eredeti történet szerint mindössze egy küldetésre volt velük lehet akkor ezt viselte volna? Mindegy megnéztem tényleg BW páncélja van ami érdekes.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Overwatch

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.04.10. 22:20

Én mindig úgy voltam vele, hogy Genji és Hanzo "külsősök" voltak, ugye nem egy olyan választható kari van a játékban, aki hivatalosan sosem volt Overwatch-tag, lásd pl. Bastion-t. :D

Btw, itt meg leginkább azért vagyok izgatott, mert végre újra PvE event! :D Tavaly pont lecsúsztam róla, mert a karácsonyi event idején kezdtem csak játszani, na de majd most... :) (Aztán lehet az lesz, mint a kínai újéves "capture the flag"-el, hogy "oké, egyszer nyertünk, megvan a garantált lootbox, menjünk vissza quickplayezni" XDDD)

A képregény is jó volt, kiderült, hogy honnan is "nyúlta" Tracer a catchphrase-ét. :D (Btw, a Binary címűt olvastátok? Ahhoz nem kötődik játék event, de Bastion-ös, ami nálam mindig insta-win, illetve ott Torbjörn pont az emberibb oldalát mutatja meg.)
Kép

Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Overwatch

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos » 2017.04.11. 06:47

Titkos írta:
2017.04.10. 22:20

A képregény is jó volt, kiderült, hogy honnan is "nyúlta" Tracer a catchphrase-ét. :D (Btw, a Binary címűt olvastátok? Ahhoz nem kötődik játék event, de Bastion-ös, ami nálam mindig insta-win, illetve ott Torbjörn pont az emberibb oldalát mutatja meg.)
Torb mindig is amolyan morgos tengeri medve volt az összes képregényben eddig is, de omnic válság ellenére szereti a gépeket és javitani őket nem mellesleg aki az OW tagja az nem véletlenül van (volt) ott. Basty képregény kifejezetten aranyos volt. ^^

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Overwatch

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.04.11. 08:54

Moe overdose, pláne a negyedik kép. :3 (Van ám Tracerből is ugyanilyen. :D Persze mindkettő olyan áron, aminél még sok japán figura is olcsóbb, szal nem veszem meg őket, csak a nyálamat csorgatom rájuk. XDDD)
Kép

Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Overwatch

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos » 2017.04.11. 14:57

Titkos írta:
2017.04.11. 08:54
Moe overdose, pláne a negyedik kép. :3 (Van ám Tracerből is ugyanilyen. :D Persze mindkettő olyan áron, aminél még sok japán figura is olcsóbb, szal nem veszem meg őket, csak a nyálamat csorgatom rájuk. XDDD)
Nah smucig vagyok ilyesmihez meg a csajok miatt félek ilyesmit kirakni a polcra, fene akarja dugdosni.

Este 7 órakkor indul az új event egyébként (valószinűleg használhatatlan lesz az egész ahogy szokott pár óráig)

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1577
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Overwatch

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2017.04.11. 18:50

Ultra cuki a nendo, de Blizzardék nem tudom mit szívtak, Japánból rendelve még postaköltséggel együtt sem kerül ennyibe. ^^"

Tényleg, ha már ide kerültem sok szakértő közé, akkor gondoltam megkérdezek valamit, pont Mei-ről. Magával a játékkal csak úgy találkoztam, hogy haverok streamjét néztem, meg ugye a net szinte felrobbant a cucctól. Amikor 9gag-en és hasonló társain nézelődöm, Mei mindig negatív karakterként tűnik fel. Mármint nem konkrétan a személyisége, hanem pl. "rossz vele játszani", vagy "ha a csapatban valaki vele van, akkor tuti vesztenek", meg ilyesmik. Így elsőre azt tippelném, hogy jéggel tud támadni és védekezni, vagyis annyira rossz csak nem lehet. Szóval miért van mindenki kiélezve szegényre? Cuki karakternek tűnik, én szívesen játszanék vele. :)
Kép

Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Overwatch

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos » 2017.04.11. 19:19

Titkos épp most lettél offline mikor végre megindult az új event...
Rui-chan írta:
2017.04.11. 18:50
Tényleg, ha már ide kerültem sok szakértő közé, akkor gondoltam megkérdezek valamit, pont Mei-ről. Magával a játékkal csak úgy találkoztam, hogy haverok streamjét néztem, meg ugye a net szinte felrobbant a cucctól. Amikor 9gag-en és hasonló társain nézelődöm, Mei mindig negatív karakterként tűnik fel. Mármint nem konkrétan a személyisége, hanem pl. "rossz vele játszani", vagy "ha a csapatban valaki vele van, akkor tuti vesztenek", meg ilyesmik. Így elsőre azt tippelném, hogy jéggel tud támadni és védekezni, vagyis annyira rossz csak nem lehet. Szóval miért van mindenki kiélezve szegényre? Cuki karakternek tűnik, én szívesen játszanék vele. :)
Szakértői véleménynek nem tudom mennyire lehet ezt nevezni csak egy Gold játékos vagyok de a közösség nem azért nem kedveli Mei már használhatatlan lenne vagy gyenge lenne a sebzése... Nem a kis bambi szemű jégdémon akkor mutatja meg az igazi arcát amikor lefagyaszt az arcod elé battyog a képedbe mosolyog egyet köszön majd fejbe lő. S ezt mindezt egy szoborként nézed végig.... Szal Mei maga a mestesült gonosz mainfesztációja.
Verseny szférában viszont már nem annyira tud csillogni mert az ellenséges offok és tankok rajta tartják a szemüket ezért amikor elkezd hó darát szórni egyik társukra bevédik az illetőt így elkerülhető az elöbb emlitett rendkivül kellemetlen élmény meg jó játékosokkal már amúgy sincs idő egy féltized másodpercet se vacakolni.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Overwatch

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.04.11. 20:10

ViharTáncos írta:
2017.04.11. 14:57
Nah smucig vagyok ilyesmihez meg a csajok miatt félek ilyesmit kirakni a polcra, fene akarja dugdosni.
A polcsornyi manga, meg a fél polcnyi animefigura mellett nálam már nem egy Mei nendoroid hozná rájuk a frászt, szal nekem már mindegy ebből a szempontból, csak az ára tart vissza... XDDD
Rui-chan írta:
2017.04.11. 18:50
Ultra cuki a nendo, de Blizzardék nem tudom mit szívtak, Japánból rendelve még postaköltséggel együtt sem kerül ennyibe. ^^"
És a többi figurájuk is ilyesmi árkategóriás sajnos... (Nendoroidokból Tracer és Mei, sima figurákból Tracer és Widowmaker. "Tök véletlenül" csak a waifuk kaptak eddig figurákat. :dirr: A következő gondolom Mercy lesz. XD)
Rui-chan írta:
2017.04.11. 18:50
Tényleg, ha már ide kerültem sok szakértő közé, akkor gondoltam megkérdezek valamit, pont Mei-ről. Magával a játékkal csak úgy találkoztam, hogy haverok streamjét néztem, meg ugye a net szinte felrobbant a cucctól. Amikor 9gag-en és hasonló társain nézelődöm, Mei mindig negatív karakterként tűnik fel. Mármint nem konkrétan a személyisége, hanem pl. "rossz vele játszani", vagy "ha a csapatban valaki vele van, akkor tuti vesztenek", meg ilyesmik. Így elsőre azt tippelném, hogy jéggel tud támadni és védekezni, vagyis annyira rossz csak nem lehet. Szóval miért van mindenki kiélezve szegényre? Cuki karakternek tűnik, én szívesen játszanék vele. :)
Szerintem ezek már a Mei-hatinget tolták túl, aztán kínjukban már azt találták ki, hogy el van átkozva a karakter és aki őt választja, az a csapat automatikusan veszíteni fog, vagy ilyesmi... :lol: Amúgy én eddig ilyesmivel nem találkoztam, azzal igen, hogy Meit démonizálják, de ez szimplán onnan jön, hogy szerintük pont, hogy túl tápos. Lásd itt pl. Gergő "sírását" a témáról öt percben. XD (De a legjobb, hogy a kommenteknél volt olyan, aki azt mondta, hogy szerinte nem is nerfelni kéne, hanem kapásból kivenni a játékból, mert hogy annyira OP...) Mondjuk erre írtam itt fentebb korábban, hogy én ezt nem értem, kapásból tudnék 2-3 idegesítőbb karaktert mondani Meinél. Oké, ha lefagyaszt, az tényleg gáz, mert tudod, hogy onnantól esélyed sincs, a fejedbe lő egy jégcsapot és várhatsz a respawnra, de ez max akkor működik, ha közel tud kerülni hozzád. Illetve ami miatt még utálják, az az, hogy a denfenzív képességei még ennél is jobbak: Annie Leonheart módra jégbe tudja zárni magát, miközben healelődik (XD), vagy akár komplett, képernyő-magas jégfalakat tud felhúzni az ellenség játékosai elé. Ezek miatt eléggé idegesítő karakter tud lenni, ha az ellenfél csapatában van és épp téged szívat, de engem ő pl. sosem húzott fel, meg egyébként is benne van a TOP 3 kedvenc karijaim között. ^_^ Az meg nem igaz, hogy rossz karakter játékmenet szempontjából, sőt... És pl. Tracerrel ellentétben kezdőknek is ajánlható, elég hamar bele lehet jönni. :)
ViharTáncos írta:
2017.04.11. 19:19
Titkos épp most lettél offline mikor végre megindult az új event...
Na, akkor lehet mindjárt visszanézek még, de igazából a mai OW eléggé kikészített idegileg. Először a 3v3 heti loot boxok meccsben láttam hihetetlen bénázásokat (amikor rám írtál, még asszem akkor jártunk a vége felé, azért sem reagáltam vissza, mert ezt már végig akartam csinálni), majd kitaláltam, hogy próbálkozom tovább a Tracer cute spray achival és a legdurvább, hogy első meccsben össze is jött volna, de az utolsó bombadobásnál annyira izgultam, hogy Q helyett E-t nyomtam, tehát ahelyett, hogy Roadhogra ragasztottam volna a cuccot, visszateleportáltam máshová... -___- Után szenvedtem még pár meccsen át, de nem volt sok értelme, pláne, hogy mint kiderült, ha valaki nem egy bazi nagy tank, eleve rohadt kicsi az esélye, hogy eltalálom a bombával, ráadásul ha pl. pajzsa van, mint Reinhardnak, akkor még csak rá sem tudom dobni, mert azt is blokkolja... Szóval olyan idegállapotban voltam már így estefelé, hogy lehet nem is baj, hogy tartottam nézni szünetet. ^^"
Kép

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1577
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Overwatch

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2017.04.12. 19:22

Titkos írta:
2017.04.11. 20:10
És a többi figurájuk is ilyesmi árkategóriás sajnos... (Nendoroidokból Tracer és Mei, sima figurákból Tracer és Widowmaker. "Tök véletlenül" csak a waifuk kaptak eddig figurákat. :dirr: A következő gondolom Mercy lesz. XD)
Igen, Mercy már be van jelentve, de még csak egy rajz van róla. :D A Good Smile Company viszont túl pénzéhes ahhoz, hogy ne használja ki a többi karakterben rejlő lehetőséget. Biztos vagyok benne, hogy idővel majdnem mindenkit kiadni nendoroid formában.

Köszi mindkettőtöknek a helyre igazítást és felvilágosítást, így már értem, mire fel ez a nagy Mei hater dolog. Bár talán már mindenkiről készült valami poénos, illetve gonosz mém. Symmetránál láttam olyasmit, hogy "Még én sem tudom, mit csinálok.", stb. ^^"

Tudom fura, de nekem Ana az egyik legszimpatikusabb a hősök közül. Szeretem, ha egy idősebb karakter is szét tud rúgni néhány hátsót. XD Utána néztem és tisztában vagyok vele, hogy gyógyító, de nekik is fontos szerep jut akció közben.

Visszaolvasgattam kicsit és látom, nem csak én lepődtem meg azon, hogy végül "egyszerű lövöldözős játék" lett. Az előzetesek alapján kicsit komplexebb cuccra asszociáltam, de így is óriási népszerűségnek örvend.
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Overwatch

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.04.12. 21:57

Rui-chan írta:
2017.04.12. 19:22
Igen, Mercy már be van jelentve, de még csak egy rajz van róla. :D A Good Smile Company viszont túl pénzéhes ahhoz, hogy ne használja ki a többi karakterben rejlő lehetőséget. Biztos vagyok benne, hogy idővel majdnem mindenkit kiadni nendoroid formában.
LOOOL! :D Pedig eskü nem tudtam semmit a terveikről, de mondom, a waifukra mennek... XD Oké, akkor nézzük, a következő is bejön-e: D.Va és Pharah lesznek a következő figurák! :D (Bár a lottó menne ennyire... XDDD)

Btw, a "gonosz Mei" dologról jutott eszembe: csak nekem a headcanonom, hogy D.Va egy súlyosan pszichopata állat, aki játéknak tekinti az emberölést? XDDDD Szóval az egy dolog, hogy játékfüggő és ilyen szövegeket nyomat meccs előtt, hogy "Time to make a new high score!", meg "Alright, game-face: ON!", de pl. most is néztem a legújabb, Uprisingos highlight intróját és abban is mi van? Éppen aktiválja az ultimate-jét (amiről tudjuk, hogy kvázi egy kisebb hidrogénbomba) és közben selfizik. Hát öcsém... :dirr: XD Komolyan, csak a cafatokra robbant véres ellenfél-darabok hiányoztak abból a jelenetből... :dirr: És még Mei a "gonosz", mi? XD Ennyi erővel akkor D.Va durvább még Reapernél is, mert utóbbi legalább tudja magáról, hogy beteg. :D (Ugye: "I'm not a psychopath! I'm a high-functioning psychopath!" XD) És akkor ez a csaj vezeti a waifu listákat a legtöbb fanboynál... ^^" XD
Rui-chan írta:
2017.04.12. 19:22
Köszi mindkettőtöknek a helyre igazítást és felvilágosítást, így már értem, mire fel ez a nagy Mei hater dolog. Bár talán már mindenkiről készült valami poénos, illetve gonosz mém. Symmetránál láttam olyasmit, hogy "Még én sem tudom, mit csinálok.", stb. ^^"
Igen, mert Symmetra meg olyan, hogy előre lepakol mondjuk egy szobába 6-8 turretet, aztán közben lehet, hogy totál máshol van, de ezek a lézerlövő izék ott maradnak és sorban gyilkolják a szobába belépő ellenfeleket... XDDD Na, ő speciel pl. egy olyan kari, akit én emiatt a képessége miatt sokkal többet szidtam, mint a többiek Meit. Szerencse, hogy kevesen választják és nem sokan tudnak vele hatékonyan turreteket pakolni, mert értő kezekben igazi rohadék tud lenni. XD
Rui-chan írta:
2017.04.12. 19:22
Tudom fura, de nekem Ana az egyik legszimpatikusabb a hősök közül. Szeretem, ha egy idősebb karakter is szét tud rúgni néhány hátsót. XD Utána néztem és tisztában vagyok vele, hogy gyógyító, de nekik is fontos szerep jut akció közben.
Amúgy őt is elég sokan választják, én vele még pont nem nagyon játszottam, de csak mert nem igazán célzok jól amúgy sem, így elég nehéz lenne egy olyan healert játszanom, aki kb. távolsági darts nyilakkal gyógyít, meg boostol. ^^" XD Amúgy ja, vannak coolos obaa-sanok és ojii-sanok is a játékban, férfi fronton pl. Reinhardt ilyen. :D Btw, healerekből eddig túl sokat nem próbáltam, talán Lució jött be a leginkább, ő nagyon fun és ráadásul nagyrészt passzív a healingje, tehát nem kell nagyon arra figyelni külön, elég, ha folyamatosan a csapat közelében vagy és közben még támadni is van időd. :) Illetve akit nem túl egyszerű kitanulni, de szintén brutál tud lenni, az Zenyatta. Ugyanis neki a healing mellett nem az a másik képessége, mint a legtöbb healernek, hogy a csapattársai sebzését növeli meg, hanem épp ellenkezőleg: az ellenfél védelmi képességét csökkenti. Nem egyszer szívtam már meg úgy, hogy rám nyomott egy discord orbot, aztán utána már 2-3 labdácskával kifektetett. XD
Rui-chan írta:
2017.04.12. 19:22
Visszaolvasgattam kicsit és látom, nem csak én lepődtem meg azon, hogy végül "egyszerű lövöldözős játék" lett. Az előzetesek alapján kicsit komplexebb cuccra asszociáltam, de így is óriási népszerűségnek örvend.
Lehet ezt is írtam már, de amúgy azért reagál rá így mindenki, mert valóban jóval komplexebb lett volna: eredetileg a Titan (KYOJIN! XDDD) című új MMO-ja lett volna a Blizzardnak, aztán azt valamiért cancelelték (szerintem rájöttek, hogy bőven van még fejési lehetőség a WoW-ban... XDDD), de a több éves fejlesztésük eredményét sem akarták kidobni az ablakon, ezért átdolgozták és amit lehetett, azt beépítették egy új játékba, ez lett az Overwatch. :)
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Overwatch

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.04.14. 21:25

Na, úgy két napja elkezdtem az Uprisingot hard mode-ban is próbálgatni. Úgyhogy most álljon itt egy "Titkos PvE útmutatója vérpistikéknek" írás. (Igen, ez is rant lesz, de ez most nem a Blizz hibája és igyekszem relatíve szórakoztatóan megírni. XD) Ugye négy karaktert választhatunk összesen, lássuk hát, melyikükkel hogyan kell ahhoz játszanunk, hogy teljesíthessük a küldetést! (Persze van "all heroes" mód is, de annak teljesítéséért nem jár achievement, így azzal most nem foglalkozunk. XD)

Reinhardt:

-Charge-ojjál el a térkép másik végébe! Fontosabb, hogy azt az egy darab omnicot a falhoz kend, mint az, hogy a hackelés közben valaki ott maradjon a ponton, meg egyébként is, azzal foglalkozzanak a lúzerek, te egy páncélos terminátor vagy, meg hát arra van a healer, hogy ilyenkor is életben tartson, akkor is, ha egyszerre öt omnic lő rád, ráadásul a hátadba kapod a golyót, mert ugye előrechargoltál, hogy azt az egy szerencsétlen, kicsivel nagyobb HP-jü mobot leöld.

-Véletlenül se használd a kalapácsod lövedékét, ami távolra is hatásos. Az csak dísznek van, te tank vagy, nem kell sebzést okoznod! Charge-olj össze-vissza, mint egy hülyegyerek, meg lengesd a pörölyt is jobbra-balra (de persze célzás nélkül), mintha csak te lennél a Marvel Thor!

-A pajzsod hasznos, szóval állj előttünk, mint egy élő szélvédő. Soha ne mozdulj el, vagy fordulj meg 1-1 pontról, akkor sem, ha már öten lődöznek hátba. Arra van a paraszt DPS, hogy leszedjék a hátsó mobokat, neked csak állni kell és nyomni a jobb egérgombot.

Tracer:

-Blinkelj össze-vissza, mint egy speedes drogos! Az sem baj, ha nem tud követni a healer, vagy lát, de nem tud utolérni. 150 HP aztán marha sok, megteheted, hogy Reinhardt barátodhoz hasonlóan elblinkelsz a pálya másik végébe, esetleg egy omnic sereg kellős közepébe.

-Thorbjörn eldobált páncéljai is dísznek vannak, egyet se szedj fel még véletlenül se, sőt, kerüld ki őket tudatosan, elvégre 150 HP-val igazi páncélozott tanknak számítasz, egyáltalán nincs szükséged további erősítésre, az a n00boknak való!

Torbjörn:

-A felszívott scrapet véletlenül se használd fel, nem kell itt senkinek extra páncél a csapatban, faszagyerekek vagytok így is!

-Az ágyúd nem igényel javítást. Nyugodtan rakd le a capture point közepére, üssél rá 4-5-öt, amíg felfejlődik lvl 2-re, majd menj el világot látni, elvégre az ágyú egymaga képes lesz tartani a pontot, akkor is, ha egyszerre 3-4 omnic tüzel rá különböző irányból. (Az ne zavarjon, hogy ha épp egyetlen játékos sincs a ponton, akkor megáll a hackelés és az ágyú nem számít playernek. Te is nyugodtan rohangálj el mindenfelé omnicokat ölni. Persze meg is várhatnád, amíg odaérnek a ponthoz és az ágyúval közösen kinyírnátok őket, de az unalmas, mindenki tudja, hogy az igazi tökös férfi belerohan az ellenséges sereg karjai közé!)

-Ha mégis visszatérnél néha a pontra, ne javítsd az ágyút, nem kell az, meg amúgy is könnyebb lesz a szétlőtt ágyút megint a nulláról felépíteni, akár csata közben is, hát mi az neked!

Mercy:

-A kezedben lévő healing-pálca dísznek van, healing meg egyébként is csak a lúzereknek kell, szóval válts át a 2-es gombos kézipisztolyodra, amúgy is gyorsabban végeztek a küldetéssel, ha healing helyett te is DPS-t játszol! Trust me!

Asszem ennyi. :dirr: A Blizz itt most nem hibás, messze nem annyira nehéz a küldetés, mint amilyennek tűnik (legalábbis még így hard módon nem, nyilván egy legendary-szint már megizzasztana... XD), csak hát ez van, ha az egy évig kizárólag PvP-ző és szinte instant respawnhoz szokott 12 éves vérpistikéket hirtelen ráküldöd egy PvE küldetésre. Egy WoW raidben ezek az első bosst sem élnék túl, annyira "jó" a csapatmunkájuk... :dirr: Esetleg Blizz annyit mondhatna, hogy az R gombbal lehet a kiütött játékosokat feltámasztani, mert ezt a legelső ilyen küldetésemkor én is bebuktam. :dirr:
Kép

Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Overwatch

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos » 2017.04.15. 10:36

Legendary 4 grandmaster ütötte az egyik vidiben és 4 másodpercnél sikerült végezniük szal a Legendary az tényleg legendás.

Expert 10/1 jutottam el a végéig de ott mindig elhasalt a csapat már az is nagyon erős.

Ennél a játék modnál csak még inkább meglátszik hogy kik nem csapat játékosok mert a enemy wavek megfelelő csapat munka nélkül nem legyőzhetőek.

Most már tudom miért szeretik sokan Jeff Kaplain-t. :)

https://www.youtube.com/watch?v=3NQWP7npOSw

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Overwatch

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.04.25. 11:08

Most nincs túl sok időm, meg nem is az otthoni gépen vagyok, de beírom, mert már sokadjára felejtem el: Genji ultijának működéséről tudtok nekem mondani valamit? Csak azért kérdezem, mert a Blizz ulti-leírásai ugyan hangulatosak és jól hangzanak, csak éppen pont a játékmenetbeli használatukra nem lehet mindig rájönni belőlük, pláne, ha bonyolultabb ultikról van szó. Pl. McCree-nél jó ez a "Focus. Mark. Draw. McCree takes a few precious moments to aim; when he’s ready to fire, he shoots every enemy in his line of sight. The weaker his targets are, the faster he’ll line up a killshot.", csak éppen ebből még nem értettem, hogy miért nem tudok insta-killezni az ultijával, azt egy múltkori meccsen árulták el Péterék, hogy addig kell nyomni a Q gombot, amíg halálfej nem lesz az ellenfeleken és ha ezután lövök bal egérgombbal, csak akkor lesz instakill. Na most Genjinél kb. dettó ugyanez van: "Genji brandishes his katana for a brief period of time. Until he sheathes his katana, Genji can deliver killing strikes to any targets within his reach." Oké és ez játékmenet szempontjából mit jelent? XDDD Q-val aktiválom a kardot, aztán bal egérgombbal pár másodpercig darálhatok? Amúgy a leírásból azt sejtené az ember, hogy ezen időintervallum alatt akit csak megvág, az instant meghal, de gondolom azért ennyire nem brutál, csak nagyokat sebez, vagy ilyesmi.
Kép

Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Overwatch

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos » 2017.04.25. 15:55

Mccree:

Nála nem szabad nyílt területen Q nyomni mert meghal vagy elfutnak előle csak lesből hátulrol vagy más ultival kombinálva érdemes elöször probálkozni vele a nagyon profi cowboy ügyesen kiszámolja hogy egyedül is leteriti 2-3 ellenfelet de ők már legalább 200-300 órát játszottak ezzel az egy karakterrel. Focus az kis piros dot ami koponyává válik akkor lesz insta kill de ehhez súlyos másodpercek kellenek s jobb játékosok időben elfutnak előle. Minél nagyobb egy karater HP poolja annál lassabban szükül a kör.

Genji:

Másik sok gyakorlást igénylő karakter vele érdemes amolyan mid range maradni ami nyakig nem töltödd a Q -t vagy üldözöl egy két supportot addig.
Dragon blade egy nagysebzésű 200 hősöket könnyedén leteritő ulti ami első látásra könnyü használni de egy jó csapat vagy rossz ellenfelek nélkül egy lyukas garast nem ér csak úgy mint Mcree cél lövöldéje. Szintén érdemes alacsony HP val biró ellenfelekre menni vele. (szintén sok száz óra gyakorlást igénylő karakter)

Összegzés képpen nincs nagyon varázstrükk mind2 character highend skill rate kell hozzá amihez rengeteg darálás és némi grandmaster gameplay nézegetés is kell.

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Overwatch

Hozzászólás Szerző: Péter » 2017.04.30. 08:24

ViharTáncos írta:
2017.03.20. 12:51
Érd el competetiveben a platinum szintet és probálj meg olyan karaktert választani amit a csapattagok nem szeretnek. Gyakorlatilag 30 sec alatt keresztre feszités lesz belőle. ^^ Jó mondjuk a ranked mindenhol feszkós gyakorlatilag minden multis játékban van egy két ideg bajos aki ráugrik a másik torkára mert nem tud vesziteni méltosággal.
Jó, a rangsorolt, kompetitív csaták, azok mindenhol szopatósak tudnak lenni. A csapattagok meg... Az még hagyján, hogy némelyik nem hiába született, telespameli a chatet, mert azt pont leszarom. Ennél sokkal jobban idegesítenek a vicceskedő hülye gyerekek, akik egész csata alatt direkt hátráltatják a csapatot, vagy el kóvályognak festegetni, tauntolni. Jobb helyeken ezeket ilyenkor kickeli a csapat, vagy kinyírja, ha van friendly. Itt viszont max abban reménykedek ilyenkor, hogy Vicces Józsi, megunja a kisded játékait, és tesz egy szívességet a csapatnak, kilép.

Apropó kilépkedők, na ez a másik. A mostani event alatt határozottan azt éreztem, hogy Blizzék lassan bevezethetnék azt a rendszert, ami a WG-nél is van, vagyis hogy elkezdik nagyon komolyan venni a csata eleji, közbeni, szándékos kilépkedést, és akár banal is jutalmazzák a delikvenst. Nem egy csatát buktam ugyanis amiatt, hogy Random Sanyikának, nem volt kedve healelni, és inkább lelépett, mikor a payload, már félig be volt tolva. Az ellen meg épp özönlött ezerrel.

Esetleg az is megoldás lenne, hogy ha nincs elég player, átmenetileg feltölti a helyet botal. Szvsz még az is jobb, mint megszakítani, vagy bukni a csatát emiatt. Pláne, hogy némelyik escape mester harci kapacitása, amúgy is megidézi az egykori CS 1.5, 0-ás botjainak az IQ szintjét. :D
Titkos írta:
2017.03.20. 19:42
Ezzel kb. én is így vagyok, de valszeg azért, amit Balusnak is írtam még a másik topicban: nincs elég rendszeres jutalom. Ugye alapból csak akkor kapsz loot boxot, ha szintet lépsz, egy szintért meg azért minium egy fél napot át kéne játszanod egyhuzamban.
Meg az, hogy itt a jutalom is full zsákbamacska. Szóval a mostani event alatt is összeszedtem vagy 25 lootboxot minimum, de abból eddig összesen 3 dobott skint. Az össze többi voice line, spray, meg player icon, illetve azok duplikátumai.

Egyébként állítólag Blizzék, a Halloween event után, növelték annak az esélyét, hogy az event lootboxok, skint dobjanak. Na most figyelembe véve, hogy még most se viszi ezt túlzásba a rendszer, el nem tudom képzelni, akkor mi lehetett. Bár hallottam hírét, hogy volt akinek 30 lootboxból, egyetlen event skin esett. Persze tudom, vegyek lootboxot, de ilyet ne játszunk már. =)
Kép

Válasz küldése