Milyen mangát olvasol mostanában?

Minden téma, ami Japán képregényekkel kapcsolatos
Avatar
Grimlock
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 28
Csatlakozott: 2018.01.05. 21:45
Nem: Férfi

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Grimlock » 2019.08.24. 19:26

Koroshiya 1

Ez a manga a kedvenceim közé került. Hogy miért? Az animékben, illetve mangákban gyakran találkozik az ember yakuzákkal, de ebben a mangában nekem úgy tűnik hogy realisztikusabban van ábrázolva a yakuzák élete. Brutalitás terén is szinte nincs tabu. Részemről Kakihara vitte a hátán a mangát. Nagyon birom a psichopata, és szadista karaktereket, így bele esett ebbe az érdeklődési körömben, és ennek köszönhetően izgalmas karakter. Egyébként beteg egy manga, de e mögött komoly mondanivaló, és társadalom kritika rejtőzik. Nem tartozik a topic témájához, de egy anime ova is van ami ichi múltját dolgozza föl, hogy hogyan kerül oda ahova, de hogy őszinte legyek annyira az nekem nem jött be. Na meg a 2001-ben kijött live action az valami borzalmas. Abszolút nem követi a mangát, és ráadásul bődületes hülyeségek vannak benne, de a szerep osztásról nem is beszélve. Szóval inkább manga egyértelmű, hogy elsőbbséget élvez.

Avatar
matta
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 37
Csatlakozott: 2017.02.16. 15:20
Nem:
Tartózkodási hely: Sp-Bp-Db vonal

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: matta » 2019.10.24. 14:27

Historie
Az első fejezetet kicsit erőltetettnek éreztem, de a folytatásban egy igazán jó kis manga bontakozott ki.
Nem tudom, hogy valaha be lesz-e fejezve, de sebaj, ez eddig is nagyon jó élmény volt.
Eumenes wiki szócikkből idézve:
"Historie is an award winning historical fiction manga series that tells the life story of Eumenes, in a fictional way."
Attól tartottam, hogy wiki szócikkel lespoilerezem a mangát, ami tulajdonképp igaz is mivel igyekszik követni a történelmet, de az aktuális 107 fejezet még bőven messze van az élettörténet végétől, ráadásul az ismeretlen pontokat fantáziadúsan tölti ki.

Van benne stratégia, monumentális csaták, fordulatok, némi románc, az arányuk nekem épp megfelelt. Nem vált unalmassá a stratégia, a csaták nem mentek át 1v1 párbajokba. Megjelennek morálisan nem egyértelmű választási helyzetek és a tetteknek következményei vannak.

Ami nekem kicsit erős, a fejüket (szó szerint) vesztett, meggyilkolt emberek látványa, elég részletesen vannak megrajzolva. Ez egyébként abszolút kontextusban van és nem válik komikussá (talán csak egyszer), hatással van a többi szereplőre, szerintem ezért éreztem súlyosnak. (Tehát itt nem mókás ha valakinek levágják 2-3 ujját).

Ezek mellett abszolút ajánlom.

Amire kiváncsi lennék, hogy van-e valahol infó arról, hogy mikor lesz (vagy inkább meddig biztosan nem lesz) fejezet? A magazinoknak van valami útmutatója olyasmi mint a tv újság? Mangás híroldalakban nem igazán vagyok képben...

Avatar
iskariotes
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 992
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2019.10.25. 16:10

Ahogyan nézem egy évben 10 új fejezet jön ki, idén júliusban jött ki a 11. kötet.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 411
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Vree » 2019.11.05. 11:54

Isekai Transporter

Truck-kun: A Manga

Ki vagyok békülve a jórészt koreai, Facebookon közzétett házi gyártású képregényekkel, mert ilyen gyöngyszemek vannak köztük.
Az isekai műfajt senkinek nem kell bemutatni, se a sztenderd kezdést: a főhőst elüti egy kamion (lehetőleg egy kutya vagy csaj megmentése közben) higy aztán egy fantasy videojátékban “szülessen” újjá. Állandó élcelődés tárgya ez a rajongók között, akik a kamiont “truck-kun” néven emlegetik.
És csak a hülyének nem tűnik fel, hogy szívesen látták volna a sztorit sokan a kamionos oldaláról is - na, most végre lett egy ilyen is.

Viccnek indul, de kiváló, magàval ragadó írói tudással merül el a szerző egy olyan pasas hétköznapjaiban, akinek az a szakmája, hogy embereket üssön el egy kamionnal. Minden részletezve van a megfelelő célpont kiválasztásától, a megfelelő lökhárító és ütközési technikákig, a rendőrségtől való menekülésig. A 6. fejezet messze a legjobb eddig, ajánlom mindenkinek (csak 7. fejezet van fenn eddig).

Válasz küldése