Milyen mangát olvasol mostanában?

Minden téma, ami Japán képregényekkel kapcsolatos
Avatar
Grimlock
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 29
Csatlakozott: 2018.01.05. 21:45
Nem: Férfi

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Grimlock » 2019.08.24. 19:26

Koroshiya 1

Ez a manga a kedvenceim közé került. Hogy miért? Az animékben, illetve mangákban gyakran találkozik az ember yakuzákkal, de ebben a mangában nekem úgy tűnik hogy realisztikusabban van ábrázolva a yakuzák élete. Brutalitás terén is szinte nincs tabu. Részemről Kakihara vitte a hátán a mangát. Nagyon birom a psichopata, és szadista karaktereket, így bele esett ebbe az érdeklődési körömben, és ennek köszönhetően izgalmas karakter. Egyébként beteg egy manga, de e mögött komoly mondanivaló, és társadalom kritika rejtőzik. Nem tartozik a topic témájához, de egy anime ova is van ami ichi múltját dolgozza föl, hogy hogyan kerül oda ahova, de hogy őszinte legyek annyira az nekem nem jött be. Na meg a 2001-ben kijött live action az valami borzalmas. Abszolút nem követi a mangát, és ráadásul bődületes hülyeségek vannak benne, de a szerep osztásról nem is beszélve. Szóval inkább manga egyértelmű, hogy elsőbbséget élvez.

Avatar
matta
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 42
Csatlakozott: 2017.02.16. 15:20
Nem:
Tartózkodási hely: Sp-Bp-Db vonal

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: matta » 2019.10.24. 14:27

Historie
Az első fejezetet kicsit erőltetettnek éreztem, de a folytatásban egy igazán jó kis manga bontakozott ki.
Nem tudom, hogy valaha be lesz-e fejezve, de sebaj, ez eddig is nagyon jó élmény volt.
Eumenes wiki szócikkből idézve:
"Historie is an award winning historical fiction manga series that tells the life story of Eumenes, in a fictional way."
Attól tartottam, hogy wiki szócikkel lespoilerezem a mangát, ami tulajdonképp igaz is mivel igyekszik követni a történelmet, de az aktuális 107 fejezet még bőven messze van az élettörténet végétől, ráadásul az ismeretlen pontokat fantáziadúsan tölti ki.

Van benne stratégia, monumentális csaták, fordulatok, némi románc, az arányuk nekem épp megfelelt. Nem vált unalmassá a stratégia, a csaták nem mentek át 1v1 párbajokba. Megjelennek morálisan nem egyértelmű választási helyzetek és a tetteknek következményei vannak.

Ami nekem kicsit erős, a fejüket (szó szerint) vesztett, meggyilkolt emberek látványa, elég részletesen vannak megrajzolva. Ez egyébként abszolút kontextusban van és nem válik komikussá (talán csak egyszer), hatással van a többi szereplőre, szerintem ezért éreztem súlyosnak. (Tehát itt nem mókás ha valakinek levágják 2-3 ujját).

Ezek mellett abszolút ajánlom.

Amire kiváncsi lennék, hogy van-e valahol infó arról, hogy mikor lesz (vagy inkább meddig biztosan nem lesz) fejezet? A magazinoknak van valami útmutatója olyasmi mint a tv újság? Mangás híroldalakban nem igazán vagyok képben...

Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1011
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2019.10.25. 16:10

Ahogyan nézem egy évben 10 új fejezet jön ki, idén júliusban jött ki a 11. kötet.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 412
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Vree » 2019.11.05. 11:54

Isekai Transporter

Truck-kun: A Manga

Ki vagyok békülve a jórészt koreai, Facebookon közzétett házi gyártású képregényekkel, mert ilyen gyöngyszemek vannak köztük.
Az isekai műfajt senkinek nem kell bemutatni, se a sztenderd kezdést: a főhőst elüti egy kamion (lehetőleg egy kutya vagy csaj megmentése közben) higy aztán egy fantasy videojátékban “szülessen” újjá. Állandó élcelődés tárgya ez a rajongók között, akik a kamiont “truck-kun” néven emlegetik.
És csak a hülyének nem tűnik fel, hogy szívesen látták volna a sztorit sokan a kamionos oldaláról is - na, most végre lett egy ilyen is.

Viccnek indul, de kiváló, magàval ragadó írói tudással merül el a szerző egy olyan pasas hétköznapjaiban, akinek az a szakmája, hogy embereket üssön el egy kamionnal. Minden részletezve van a megfelelő célpont kiválasztásától, a megfelelő lökhárító és ütközési technikákig, a rendőrségtől való menekülésig. A 6. fejezet messze a legjobb eddig, ajánlom mindenkinek (csak 7. fejezet van fenn eddig).

Avatar
Ricz
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 861
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2019.11.14. 08:28

Kyochuu Rettou

Megnézve az OVA-t, nem bírtam magammal, szóval ugrottam is rá. Ha van valami purista fogalma a "good shit" kifejezésnek, akkor ez az lehetne. Na de, pár dolog előre: a manga maga "befejezetlen", a Dai Kyochuu Rettou-ban folytatódik, ami idén áprilisban indult, miután tavaly le kellett cserélni a rajzolót annak egészségügyi okaiból, de nem akarták elvágni úgy a sztorit, hogy úgy ér véget, hogy még el se hagyták a szigetet. (Arról, hogy mi van benne majd talán idővel. Havonta van egy fejezet, és max talán 2 kötetnyi anyagunk lehet már belőle.)

A lényeg adott: van egy sziget, tele nagyra nőtt rovarokkal, ami fölött repülőgép-szerencsétlenséget szenved az egyik iskola diáksereglete. Kábé egy maréknyian élik túl, nagyjából összesen 16 emberrel találkozunk 4 osztályból + a tanárok közül 2 tűnik fel. A szereplők nagyja nagyon hamar rektelődik, és még hozzá nem kicsit gusztán: az OVA megelégedett a pajornyállal és néhány marásnyommal, de a mangában bizony kőkeményen csontoznak, ömlik a bél, folyik a vér, szakadnak a végtagok. Emberi és állati egyaránt. De nem elégszik meg ennyiben a gore-ral, mert az egyik tanárt például kullancsokkal és kullancsnimfákkal tele találják meg, az egyik kimentettben valami csigaparazita van, ami átveszi felette az uralmat, a végén pedig ketten is bögölylárvák áldozatai lesznek azzal, hogy bennük kelnek ki. Na meg a szex, az is lesz is bőségesen, bár ezen a téren már nagyon öncélú az egész. Az elején még elment, hogy az alfaribanc esetében kiderül, hogy a tanárokkal kufircolt a jobb jegyért, és az elején gyakran szállítja a leszbulós nemi erőszakot, amit aztán szépen el is hagy, mikor a széria chadje szarban hagyja kétszer is. Apropó a chad: na ő például nem rest visszaélni a helyzetekkel. Az egy dolog, hogy az első kötet végén kis szexért cserébe összeszűri a levet az alfaribanccal, hogy megszabaduljanak párjuktól, de később már annyira megkattan, hogy az épp "rábízott" túlélő lányokat akarja megerőszakolni, a végén meg az egyikükre veti rá magát, mielőtt elkapnák kettejüket a bögölyök.

Szóval igen, tömény gore, erotika és shock value, ahogy azt egy modern horrortól elvárja az ember (mindezt amúgy nagyon szép és érzékletesen részletes, gondos rajzolással), mindezt a régi 50-es évek B-filmes horror témájára ráhúzva a hatalmas rovarokkal és mellé véve a túlélő horror témát. Szóval adott az izgalmasság, és olyan karakterek, akiket zsigerből lehet gyűlölni. Ilyen az elején az alfaribanc, akinek a végén meg lehet bocsátani, mert valami hatalmas pálforduláson megy keresztül. A chad, akit egy percre se lehet sajnálni. Aztán van a másik túlélőcsapat, onnan a tanci néni és az ő hasonszőrű lehetetlen szukája, aki többször megpróbálja megölni a főszereplőt és vele együtt a kompániát. És a főszereplőnk is elég esendő. Az OVA például mutatta, hogy a magyarázatot túltolja, és nem tud az érdemiről időben szólni (mikor a hernyóölő fészkében vannak), de később kitalál olyan dolgokat, amivel átmenetileg megoldja a problémát, de csak sokkal nagyobb slamasztikába keveri magukat.

Közben választ nem kapunk, hogy mitől nőttek meg a rovarok. Van egy orvosi rendelő, ahol rájönnek, hogy valami kísérlet is zajlott, azonban a főszereplő tartja magát a baktériumos elméletéhez, vagyis olyan baktériumokkal élhetnek együtt a szervezetükben, ami oxigéntöbblethez juttatja az ízeltlábúakat. Viszont ezzel nem magyarázza meg a felgyorsult fejlődési folyamatot, hogy lesz az egyik fajból hirtelen ragadozó, változott meg külsőségeiben és tulajdonságaiban. Illetve a vége felé a járőrhajó kapitánya elhinti, hogy 2 hete még minden rendben volt a szigeten. A hernyóölő fészkében meg páran még a sziget eredeti lakói lehettek, akiket épp a lárvák zabáltak, szóval az eset legfeljebb is 5-7 napos lehet, ami kiváltotta ezt. Viszont a válaszhiányt rendben, számítsuk be a történet misztériumának, illetve nem ez volt az elsődleges kérdésük, hanem az, hogy miképp jutnak ki és kihúzzák-e addig, aminek eleget is tettek. Amire kíváncsi leszek, az a folytatás, mert az új sziget se teljesen tiszta, és ezzel a cliffhangerrel ért véget a dolog, hogy új rajzolóval új címen folytatódhasson.

Még egy valami, ami igazából érdekesség, és személy szerint bármilyen szar is egy mű, azért értékelni tudom: a magyarázatok. A japán manga jegyzetekkel jön a kötet végén, és a történetből menet közben is csak egy-két panelre dob minket ki ezekért. A kötet végén van a bővebb változat, a sztori közben meg csak az, ami releváns, hogy értsük miről beszél a főszereplő. Anno a Cat Shit One esetében nagyon szerettem, hogy vannak, de az épp elmesélt epizodikus történet közben bedobott 1 oldalas töményen kifejtett történelmi jegyzet vagy fegyver(zet)leírás azért kivetette az embert, és nem is mindig voltak jó helyen. Az egyedüli, amit sajnálok, hogy a kötetvégi jegyzeteket az angol fordítók full japánul hagyták.

TL;DR: öncélú, véres-beles, sokkoló, erőszakos, nem veti meg az erotikát, a modern trash gore horror jegyeiből szinte mindent tartalmaz, némi oktató jellegű extrával. És ez így van ennél a műnél jól.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
annarancs
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 428
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2019.12.27. 13:26

Oh my, ennél tökéletesebb reklámot elképzelni sem tudtam volna a Gokushufudou mangának. :D Nagyon remélem, hogy ha egyszer kapunk animét vagy live actiont, akkor tényleg Tsuda Kenjiro játssza Tatsut, mert a reklámban zseniális. :3

Avatar
matta
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 42
Csatlakozott: 2017.02.16. 15:20
Nem:
Tartózkodási hely: Sp-Bp-Db vonal

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: matta » 2020.01.02. 18:30

:goodpost: Ilyen létezik?! Ez a reklám tényleg zseniális, nem is kell keresnem tovább mi legyen az aktuális olvasnivaló :D

Avatar
Ayla
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1957
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2020.02.03. 21:48

Death Note one shot 2020

Olvasható ingyen s bérmentve, a viz.com-on!

Abszolút rámjött a fangörcs! Nagyon érdekes, persze kicsit előrelátható, megfelelően intelligens és KIFEJEZETTEN kielégítő volt ez a kis történet :) Meg persze idealista :D
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Válasz küldése