zebra írta:Nahh, ez is megvolt! Sztem amúgy egész jó lett, tényleg. Más animés oldalakra is belinkelted?
És, ha szabad kérdezni, mi a hipotézised?
Amúgy, én annyira nem szeretem a kérdőíveket, de ebben megkérdezték a saját véleményem, szóval szó-szó. Inkább interjú-párti vagyok, holnapután is megyek interjúvolni.

Engem a magyar oktatás változásai érdekelnek az EU csatlakozást követően.
bocsi, hogy ilyen sokára reagáltam, csak közben elfelejtettem h ide is felnézni ^^. Köszönöm h kitöltöttétek,és a visszajelzéseteket is. Alapvetően én sem szeretem a kérdőíveket

, annak ellenére h aktívan készítem őket. Az interjú tényleg jobban feltárja a dolgokat, csak nem tudok annyi embert megkérdezni, hogy mindenki megoszthassa velem a saját nézőpontját. De persze itt Szegeden fogok interjúvolni pár emberkét, meg nem hivatalosan már faggattam őket

.
Anime Addicts, SZMAK, Manga.hu, Sakura.con fórumokra tettem be eddig, meg iwiw-en levadásztam az összes nagyobb animés klubbot, és beléptem mindegyikbe, h körüzenetként sokan megkaphassák (gondolom örültek neki sokan

)
Hipotézis? Hát egyenlőre az a feltevésem hogy annak ellenére h aktív közösségi élet zajlik az Anime Conok, klubbok kapcsán, mégis rengeteg olyan anime-manga fan van, akik nem keresik mások társaságát (mármint itt hasonló fanokra gondolok), és érdekes h a kérdőívből eddig pont az jött le, h természetesnek tarják h pedig kell. Pedig van ez a rejtett pár 100 emberke, aki csak magában otthon nézegeti a dolgokat, érdeklődik is persze iránta. És annak ellenére h nem fog egy konkrét csoporthoz tartozni, mégis ugyanazok a szokások alakulnak ki nála pl.: zenék, esetleg honlap szerkesztés, hétköznapi beszéd, stb. Talán "lappangó animefanoknak" lehetne őket nevezni

.
Másrészt, az is érdekes hogy van ez a médium, ami képes arra hogy egy ekkora közösséget teremtsen, és erről beszélni kell, mert a mai fiatalok körében nagyon is népszerű műfaj, ha nevezhetjük így. Barátnőim közül pl.: hiába voltam x éve fan, mégis miután bekerültek az egyetemre akkor kezdtek el érdeklődni iránta.
Azért is tekintem aktuálisnak ezt a témát, mert alapvetően az internet tette lehetővé szerintem, hogy ilyen szintre fejlődjön. Ha nem lenne net, a közösségek lehet h nem alakultak volna ki ilyen nagy létszámban. Sőt, azt leszámítva hogy a tv-ben adtak egy pár animét, azok hiába csináltak kedvet a műfaj iránt, a net nélkül nem lett volna szerintem ilyen mértékű fejlődés, hogy pl.: most már újabbnál újabb mangák jelennek meg itthon szinte minden hónapban. Ezt magyarázza a mérhetetlen mennyiségű letöltés is. De persze ez mind a technikai fejlődésnek, és a gyors információ áramlásnak is köszönhető, és egyben természetes velejárója.
És még egy dolog (ígérem ez az utolsó): az is érdekes hogy hogy ismerkedik meg az illető a műfajjal, mert szerintem Mo-on három nagy hullámot lehet elkülöníteni: az 1. Akira megjelenése, 2. Dragon Ball és Sailor Moon kora, és most vagyunk a 3. nagy hullámban az Inuyasha és az Animaxnak hála a Naruto, Bleach és további sikeres anime sorozatok "gyártanak" új rajongókat.
No...az a helyzet hogy ha belemerülök a témába, akkor tudnék még róla írni, úgyhogy most be is fejezem, mielőtt kisregény lesz belőle XD.