MAT kabalafigura rajzverseny

Már nem aktuális, lezárt, és régóta nem frissülő témák gyűjtőhelye.
Lezárt
Avatar
Neko
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 17
Csatlakozott: 2005.05.30. 15:37
Tartózkodási hely: Szeged-Bp

MAT kabalafigura rajzverseny

Hozzászólás Szerző: Neko » 2006.07.25. 08:15

szervező: Magyar Anime Társaság (www.animetarsasag.hu)
a rajzverseny célja: A MAT-nak bár létezik logója (ezt megtekinthetitek például a honlap jobb felső sarkában), úgy gondoltuk, hogy ideje lenne egy kabala figurát is találnunk a társaságnak. Mivel tudjuk, hogy az anime és manga rajongók között nagyon sok tehetséges rajzművész található, ezért egyértelmű volt, hogy egy verseny kiírásával tudnánk megtalálni a legjobb kabalát.

Mit is értünk kabala figura alatt?

Egy olyan figurát keresünk ami
- valahogyan kötődik a társaság tevékenységéhez (Ha gondolod egy rövid történetet is írhatsz hozzá, amely megmagyarázza, hogy miért pont azt a figurát küldted be),
- nem sért közízlést (ez alatt nem az animések ízlését értjük, hanem az általánosan értelmezett közízlést - tehát felvállalható legyen bármilyen közönség előtt),
- amely szabadon variálható (pl. ősszel őszies jelleget tudunk neki kölcsönözni, nyáron nyáriast, tud karaokezni, táncversenyt reklámozni, stb...),
- egyedi (nem egy már létező anime, manga, jaték, stb... figura). Ez azt is jelenti, hogy a figura a verseny után a MAT kizárólagos tulajdonát fogja képezni. Az alkotó nevét feltüntetjük a honlapon, és nyilvános lesz, hogy ki rajzolta, de ezt a figurát a későbbiekben nem használhatja szabadon, lemond a figura tulajdon jogáról, az MAT copyright lesz. Tehát nem lehet pl. egy készülő manga egyik figurája, hacsak nem ajánlja fel az egész mangát a MATnak.
- viszonylag egyszerű, könnyen megjegyezhető, jól mutat színesen és fekete-fehéren is, vagy ha csak a körvonalai látszanak, mutatós és felismerhető legyen akár ha egy toll oldalára vagy egy óriás poszterre is van nyomva.

Hol szeretnénk felhasználni a kabala figurát?

Ez fogja a logó mellett megjeleníteni a társaságot. Célja, hogy ha valaki ránéz a logóra, a társaság jusson róla eszébe. Felhasználjuk a rendezvényeinken és saját honlapunkon, rendezvényeink poszterein, szórólapjain, banneren, conon pl. a helyszín megjelölő feliratok
mellett (karaoke, origami, táncverseny, stb...) amennyiben készülnek: pólón, bögrén, tollon, legyezőn, egyéb termékeken.

Mit kap cserébe a nyertes?

- 2 jegy az őszi conra valamint egy MAT ajándékcsomag értékes ajándékokkal
- A MAT hivatalos és kizárólagos kabalafigura rajzolója lesz, amíg vállalja, és ezen minőségében ingyenes belépésre jogosult a MAT által szervezett rendezvényekre

A nevezés részletei:

BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: 2006. AUGUSZTUS 20.
NYERTES KIHIRDETÉSE: 2006. SZEPTEMBER 3.
BEKÜLDÉSI CÍM: rajzverseny@animetarsasag.hu


Akárhány karakterrel lehet nevezni, de minden karakterről legalább 2 rajzot kérünk. (egy sima rajzot, amely a Magyar Anime Társaság felirat és a logó mellett megjelenhet - tehát a karakter normál, hétköznapi formája, és egy másik pl. karaokézós, rajzolós, cosplayező, őszi hatású, stb... ) Maximum limit itt sincs. (Tehát ha valkinek kedve és ideje van 20 féle képpen lerajzolni azt az 1 karaktert, csak nyugodtan.) Ez azért kell, hogy lássuk, hogy nem csak egyszer, egyféleképpen tudod lerajzolni azt a figurát, hanem igény szerint tudod variálni, és van annyi fantáziád és kreativitásod, hogy ezt hatásosan tudod megvalósítani.

Beküldési formátum:

Nem szabunk meg maximum vagy minimum méretet, de kérlek mérlegeljétek, hogy valószínűleg elég sok alkotás fog érkezni, így lehetőleg ne küldjetek több száz megás képeket. Ezek még nem a végső felhasználásra kerülő képek, ezért elég ha akkorák, amekkorában meg tudod úgy mutatni, hogy az szép legyen. (tehát ha 2 színből és 3 vonásból áll a figura, akkor sokkal kisebb kép is elég, mintha valami aprólékosabban kidolgozott dolog lenne) Ha a felbontása 150 dpi az jelenleg elég. Az is elfogadható megoldás, ha feltöltöd valahova a képet, és csak a linket küldöd el nekünk. Bár most elég kicsiben elküldened (lehetőleg jpg-ben), legyen elérhető a kép a későbbiekben nagy felbontásban is (legalább 300 dpi), hogy plakátokhoz, stb.-hez is felhasználható legyen.


A versenyre minden jelentkezést szeretettel várunk!

MAGYAR ANIME TÁRSASÁG
Magyar Anime Társaság
www.animetarsasag.hu

Avatar
Neko
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 17
Csatlakozott: 2005.05.30. 15:37
Tartózkodási hely: Szeged-Bp

Hozzászólás Szerző: Neko » 2006.08.21. 22:28

A Mat kabalafigura rajzoló verseny tegnap végetért. Ezúton szeretnénk minden kedves nevezőnek köszönetet mondani a fáradozásaiért. Nagyon sok szép pályamű érkezett melyek közül hamarosan kiválasztjuk a győztest és annak alkotóját. Az eredményről a www.animetarsasag.hu oldalon tájékozódhattok.

Mégegyszer köszönjük minden kedves pályázónak!
Magyar Anime Társaság
www.animetarsasag.hu

Avatar
Black Winged
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 49
Csatlakozott: 2006.02.04. 10:20
Tartózkodási hely: iskolának nevezett állatkert

xxx

Hozzászólás Szerző: Black Winged » 2006.09.04. 10:35

láttam a nyertest.nagyon aranyos.jobb kabalafigura,mint amit én küldtem.a rajzoloja nagyon ügyes.tök jo,mer igy fel tudom használni a figurámat máshoz.gratulálok a nyertesnek!
Cut my life into pieces
This is my last resort

Avatar
Misu
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1234
Csatlakozott: 2005.10.27. 23:18
Nem:
Tartózkodási hely: Budapöst
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Misu » 2006.09.06. 11:54

Jaja,ügyes :3 Nincs kedvetek feltenni a saját rajzaitokat? Én is majd belinkelem a .:MaTci:.-mat,ha a saját gépemnél leszek.. Ha érdekel valakit :dirr:
Kép trolololo lolllolo loolllolo loooo~

Avatar
liache
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 533
Csatlakozott: 2006.03.22. 23:30
Tartózkodási hely: Hidden LDTS village :]

Hozzászólás Szerző: liache » 2006.09.06. 19:25

nekem MATci sokkal jobban tetszik T____T""""""
Kép
.:[LDTS]:. kiwi! :cry:

Avatar
Misu
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1234
Csatlakozott: 2005.10.27. 23:18
Nem:
Tartózkodási hely: Budapöst
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Misu » 2006.09.27. 15:09

Nekem nem :P

Matci
Matci cosplayel...
..táncol..
..és énekel (alul pedig egy basszuskulcs látható...:dirr:)
Kép trolololo lolllolo loolllolo loooo~

Avatar
Cassidy
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 49
Csatlakozott: 2006.03.23. 00:47
Tartózkodási hely: in CLAMP's wonderland

Hozzászólás Szerző: Cassidy » 2006.10.03. 15:47

Tök rossz..Én erről a versenyről anno nem is hallottam:(

Lezárt