Oldal: 1 / 1

Mac

Elküldve: 2008.05.06. 07:58
Szerző: anubys
Beszereztem életem első Macintosh-át, és eddig rendesen megyűlt a bajom a kezelésével. Jó fél óra volt, mire rájöttem, hogyan kell DVD-t írni, eléggé sokminden másképp működik, mint a PC-nél. Szóval, ha más is rendelkezik Mac-kel, és tud tanácsokat adni, mit, honnan érdemes megnézni, meg úgy általában a témával kapcsolatosan van bármi hozzászólása, az jöhet. :D

Elküldve: 2008.05.06. 18:03
Szerző: Cleetus
Hát én nyáron tervezem egy g4-es mac beszerzését.Érdekes benne a passzívhűtéses dual proci,meg az sdram,agp,és az ide vinya.Nagyon jól nézett ki.Csak az a gond hogy 40-ezer Ft.

Elküldve: 2008.05.06. 19:24
Szerző: anubys
Szerintem az még nem olyan vészes. A 2004-es eMac-em volt 75ezer. És ennél láttam drágább ajánlatokat is...

Elküldve: 2008.05.07. 16:50
Szerző: Cleetus
És abban a macben milyen cuccok voltak? Mennyire jobban teljesítenek ezek mint egy sima pc-ben?

Elküldve: 2008.05.07. 20:45
Szerző: Rage
"The worst thing about buying a Mac is having to tell your parents you're gay."

Elküldve: 2008.05.08. 08:02
Szerző: anubys
Én eddig még ennek csak az antitézisével találkoztam.
Amúgy meg a cégtől kaptam munkára. Huhh! Legalább az alibi is megvan. :dirr:

Elküldve: 2008.05.08. 16:26
Szerző: Cleetus
Ha ez iogaz lenne Rage,akkor én nem veszem meg azt a g4-et.Marad a pc. XDD

Elküldve: 2008.05.09. 14:50
Szerző: anubys
Cleetus írta:És abban a macben milyen cuccok voltak? Mennyire jobban teljesítenek ezek mint egy sima pc-ben?
Ja, igen.
1.25-ös processzor, 768Mb RAM, 40gigás winchester. Ennyi. Igazából tördeléshez kell, ahhoz meg ez bőven elegendő. Azt meg nem hiszem, hogy nagyobb teljesítménye lenne, mint egy ugyanilyen PC-ben...

Elküldve: 2008.05.09. 23:25
Szerző: Csigaa
Rossz hírt kell közölnöm: pár éve Mac = PC, BIOS nélkül (XP nem fut csak trükközéssel), korlátozó chippel (hogy az OSX meg csak ezen tudjon futni).
Gyakorlati különbség az ára.

Őszinte gratuláció, Ön boldog tulajdonosa egy alacsony teljesítményű PC-nek, a magas teljesítményű PC-k árának mintegy kétszereséért - igazi alkalmi vétel volt, nem? ;)

Elküldve: 2008.05.10. 17:34
Szerző: Cruel Angel
@Csigaa: Bár én nem vagyok macian (én lenni Linuxtard) de azért ne túlozzunk, Mac valóban (néha nevetségesen) drágább egy-egy azonos kategóriás, de alkatrészekből külön-külön vásárolt PCnél, de a kétszeres ár azért imho enyhe túlzás volt a részedről.

Elküldve: 2008.05.10. 20:17
Szerző: Cleetus
Csatlakozom az előttem szólóhoz.De ismerek én olyat,aki azért vett Mac-et,mert a munkájához kellett,és azt a teljesítményt egyik pc sem tudta volna nyújtani.(Nevezetesen valami nagyon drága filmes progival,amivel mindenféle efektet bele lehet rakni a képekbe meg hasonlók..)És ahogy hallottam tőle,ezeket a gépeket még össze is lehet kötni valahogy,és akkor a teljesítményük összeadódik.(Minimum 2 darab 1 gigabites hálókártya.)
Mellesleg egyetértek azokkal,akik azt mondják az OsX valamivel jobb mint az XP.
Letettem az osx pc-re való telepítéséről.Nem éri meg a szenvedést. :cry: inkább linux.Ahogy nézegettem a képeket,van egy kicsi hasonlóság a Suse,meg sz osx között..

Elküldve: 2008.05.10. 20:33
Szerző: Cruel Angel
Cleetus írta:Ahogy nézegettem a képeket,van egy kicsi hasonlóság a Suse,meg sz osx között..
[OFF]Most felületre, vagy felépítésre érted? Felületre az utolsó Suse amit láttam, az inkább hasonlított XPhez, de persze kisebb nagyobb tököléssel bármilyen OS lehet OSXre hasonlító felületű. Felépítésében pedig ugye OS X már jó pár éve ugyanúgy POSIX szabvány felé közelítő mint minden rendes Linux. Amúgy ha lin felé kacsingatsz, akkor ajánlom figyelmedbe az Ubuntut. Az könnyű és nem ráz. De ez már Linux topik témája.[/OFF]

Elküldve: 2008.05.10. 20:47
Szerző: Cleetus
Nem ismerem ezeknek az oprendszereknek a felépítését,a hasonlóság nálam az volt,hogy mindketőő jól nézett ki.

Elküldve: 2008.05.10. 22:18
Szerző: Rage
Cruel Angel írta:a kétszeres ár azért imho enyhe túlzás volt a részedről.
Apple shop írta: * 2.4 GHz Intel Core 2 Duo
* 3 GB memória*
* 320 GB merevlemez 1
* 8x kétrétegű SuperDrive
* ATI Radeon HD 2600 PRO, 256MB memóriával
Mindezt most hatalmas akció keretén belül, 385.920 Ft helyett akár potom 333.720 Ft ellenében is hazavihetjük! Esetleg vehetünk egy igazán kiemelkedő minőségű vezetéknélküli "Mighty Mouse"-t 21.000 Ft-ért!

Úgyhogy imho nem annyira túlzás az a kétszeres ár, még akkor sem, ha a 20"-es TFT esetleg nem TN paneles. A 3 GB RAM pedig remélem, három darab 1 gigás modulból áll, hogy még véletlenül se menjen dual channel módban a rendszer. ;)
Szerintem lássuk be, hogy a Mac egy túlhype-olt, irreálisan drága CUCC, amit csak fanboyoknak, illetve sznoboknak tudnék javasolni. </thread>.

Elküldve: 2008.05.12. 06:37
Szerző: alvaro
Hardverben valóban abszolút semmi érdekeset nem tud, egy plusz designfaktorral megáldott PC, semmi több. Az oprendszer az érdekesebb, többek szerint (remélem nem csak fanboyok vannak köztük...) pl. a memóriakezelése sokkal értelmesebb, mint a wineknek van. Amúgy, ha jól emlékszem, BSD alapú a szentem (mérget nem vennék rá).
Viszont a felülettel, ha azzal akarnának engem megnyerni, nagyon öngólt lőttek. Winemet is mindig classic stílusban használom, és mikor tavaly(előtt?) láttam egy OSX bemutatót egy partyn, ahol nagy lelkesedéssel ecsetelték, hogy de szép, de mozog, ilyen effekt, én ünneprontó módon csak annyit kérdeztem, hogy ugye le lehet tiltani? :mrgreen: Hiába, nincs érzékem a csillivillikhez, engem csak bosszantanak. Ha én akarok valamit, akkor azt csinálja a gép azonnal, és ne szórakoztasson helyette mindenféle hülye animációval :D
Tényleg, ott és akkor nem tudták, de ugye lehet az OSX-et merőben puritán üzemmódban használni? :D

Elküldve: 2008.05.12. 11:44
Szerző: anubys
Én sem vagyok oda az effektekért, eddig nekem kikapcsolni nem sikerült. :(
Amúgy meg az ára nem ritkán megvan háromszoros is egy normál pc-hez képest.
Nekem effektíve tök mindegy volt, mennyibe kerül, nem a saját pénzem bánja. A lényeg, hogy menjen rajta normálisan az InDesign...

Elküldve: 2008.06.15. 22:21
Szerző: kaldvi
én kipróbáltam a pendrájvra telepíthető Mac on sticket (persze ingyenes) hát abban abszolút nincs semmi felesleges effekt :D

Elküldve: 2008.06.15. 23:56
Szerző: alvaro
kaldvi írta:én kipróbáltam a pendrájvra telepíthető Mac on sticket (persze ingyenes) hát abban abszolút nincs semmi felesleges effekt :D
Hát, abban valszeg tényleg nincs :D
De abban se segít, hogy meglássam, mit szeretnek annyira a (mostani) macOS-ben :?

Re: Mac

Elküldve: 2008.10.15. 08:09
Szerző: anubys
beszeljukmac.com írta:Új MacBook Pro
Sok minden változott az új MacBook Pro számítógépekben. Az Apple teljesen új eljárással gyártja az új laptopjait. Ez nem csak a MacBook Pro-ra vonatkozik, hanem az új MacBook rendszerekre is. A laptopok házának legfőbb tartó szerkezetét egy alumínium tömbből alakítja ki, így az egész ház sokkal stabilabb és merevebb lett.

Az új MacBook Pro LED háttérvilágítású, szélesvásznú kijelzője üveg lapos borítást kapott. Az üveg lap jobban kiemeli a sötét színeket és szebb, éleebb képeket produkál. Az üveg szintén segít a vékony kijelző ház merevségén. Tervezéskor nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy minél "zöldebb", környezetbarátabb számítógépet alkossanak.

Az Apple megszüntette a trackpad (érintőlap) alatti gombot. Ehelyett az új trackpad teljes felülete egy nagy gombbá alakult. Ez az új trackpad üvegből készül. Érzékeli, ha több ujjal érintjük meg és különböző, több ujjas mozdolatok betanítására is lehetőség lesz vele.

Az MacBook Pro-t kettő grafikus kártyával szerelték fel. Mindennapos használatra az energiatakarékosabb NVidia 9400M kártya használatát ajánlja az Apple. A legtöbb alkalmazáshoz ez is elegendő lesz. Viszont a jobb teljesítmény érdekében lehetőség van a másik beépített, NVidia 9600M GT kártyára váltásra. Ezt a lehetőséget az összes új, 15.4 collos MacBook Pro típus megkapja. Ahhoz, hogy a kettő grafikus kártya között válthassunk ki kell lépnie a felhasználnak, majd újra be kell jelentkeznie (legalábbi a rendszer ezt ajánlja fel).

A számos hasznos csatlakozási lehetőség mellett, a MacBook Pro oldalára helyezték az akku töltöttségét jelző parányi LED sorozatot. A LED-ek mellett levő gombot megnyomva azonnal láthatóvá válik a számítógép akkujának töltöttségi szintje.
Ezen kívül frissült még a sima MacBook, a MacBook Air, és egy 24 colos kijelző. Ennyi. Lehet, hogy csak én vártam többet a "nagy" bejelentéstől...

Re: Mac

Elküldve: 2011.02.15. 20:02
Szerző: anubys
Már szépen megszolgálta az előző gép az idejét, úgyhogy alig egy hónapja vagyok boldog tulajdonosa egy új MacBook-nak. Egyszerűen élmény a használata. Igaz, hogy ez a legalapabb modell, a régi G4-es géphez képest azért nem kicsi ugrás ez. :)