Mit vásárolnátok ha kapható lenne Mo-n?

Már nem aktuális, lezárt, és régóta nem frissülő témák gyűjtőhelye.
Lezárt
Yukifune
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2016.01.12. 17:50
Nem:

Mit vásárolnátok ha kapható lenne Mo-n?

Hozzászólás Szerző: Yukifune » 2016.01.12. 18:23

Sziasztok!

Egy kis felmérést végzek. :) Nagyon kíváncsi lennék, hogy mi a helyzet ma kicsiny országunkban a japánhoz köthető cuccokra való igény tekintetében.
Azt látom, hogy időröl időre megjelenik egy-egy üzlet, majd jól be is zár,.. sajnos, pedig igény mintha lenne rájuk. Ennek lehet az az oka, hogy túl drágák a magyar zsebekhez (zsebpénzekhez) képest, nem elég ismertek, vagy sajnos mi vagyunk még mindig túl kevesen. :S

Úgyhogy elő a véleményekkel! Szeretnék egy kis ízelítőt kapni, hogy ti hogy látjátok a helyzetet, mit tudnátok/szeretnétek venni, ha kapható lenne és milyen kritériumokkal. Hogy olvashatóak maradjunk, légyszi használjátok a következő struktúrát ( a <szöveg> helyére írjatok):


Mit vennél szívesen?: <manga magazint, speciális magazint (hentai,yuri, yaoi), speciális figurákat, cosplay kiegészítőket, japán nyelvű cuccokat, stb..>

*Mit vennél szívesen?: <manga magazint, speciális magazint (hentai,yuri, yaoi), speciális figurákat, cosplay kiegészítőket, japán nyelvű cuccokat, stb..>

* Külföldről vásároltad már?: <igen/nem - és ha szabad tudni, mit?>

* Ha igen:
* Megvennéd itthon valamivel drágábban?: <igen/nem, megjegyzés>
* Milyen rendszerességgel vásárolsz így?:

* Ha nem: Miért? <nyelv, paypal hiánya, túl drága, nem bízom benne, stb..>

* Várnál heteket valamire ha cserébe kicsit olcsóbban tudsz hozzájutni?:


Előre is köszönet minden kitöltőnek! ::jsmile::

Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1037
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Mit vásárolnátok ha kapható lenne Mo-n?

Hozzászólás Szerző: alvaro » 2016.01.12. 19:08

Hátő. Én vennék itt szívesen, főként figurát esetleg néha mangát (pl. angolra fordított Madoka spin-offokat), vettem már ebayről artbookot, itthon Figmákat és mangát (nem sokat). Igen, megvenném itthon kicsit drágábban, ~+10-15% belefér azért a tudatért, hogy valaki elrendezi helyettem a veszekedést a postával és a vámmal, amire már sajnos volt szükségem. Ha olyan a cucc, várnék rá szívesen heteket is, nem is az ára miatt, hanem mert mondjuk tudom, hogy a kedvemért kell külön berendelni, mert nem a nálunk aktuálhype cucc.

De. Itt jön a nagy de. Jelen pillanatben (már 2 éve) bő harmincas felnőtt létemre nem vagyok fizetőképes kereslet, mert a fizetésem nem keresletképes :? Welcome to Earth, ahogy Garnet is megmondta :knife:

(És a különben is, a francért kellett az Akuma Homura 1/8 PVC figurának szilikonmelleket csinálni :wwall: )

Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Mit vásárolnátok ha kapható lenne Mo-n?

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2016.01.12. 19:57

Mit vennél szívesen?: <manga magazint, speciális magazint (hentai,yuri, yaoi), speciális figurákat, cosplay kiegészítőket, japán nyelvű cuccokat, stb..>

*Mit vennél szívesen?: mangát, még inkább animét... digitális formában és DRM menetesen. Esetleg hajlandó lennék előfizetni valami streaming szolgáltatásra, ha az aktuális szezonban egynél több dolgot követnék és azt ott meg lehetne találni. Természetesen megfelelő áron.

* Külföldről vásároltad már?: Közvetlenül nem. Leginkább a nem bízom benne/nem kell annyira kategóriában van. Közvetetten vásároltam/rendeltem mangákat/light noveleket az előző évtizedben Trilliantól


* Várnál heteket valamire ha cserébe kicsit olcsóbban tudsz hozzájutni?: Kérdéses, mivel mint a fentiből kiderülhetett elég limitáltan vágynék kézzelfogható termékre a témában. (Mangát alig olvasok, szóval nincs nagyon manga amire hajdehűde vágynék, hogy a polcomon legyen. Animét meg nem vennék DVDn/BlueRayen tekintve, hogy nincs a lakásban eszköz ami lejátszaná és amúgy is valszeg részben a telefonomon szeretném nézni őket.)
Kép

Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1078
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Mit vásárolnátok ha kapható lenne Mo-n?

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2016.01.12. 22:22

Egyrészt gyorsan leszögezem, hogy én személy szerint a magyar cuccokat veszem meg előbb. Gondolok itt olyanra, hogy gyűjtök minden magyar DVD/VHS-t vagy manga szerűséget. Tehát ez a része a dolognak annyira nem érdekel. Maximum egy pár GitS kiadvány ami még nincsen meg, tán Akira. Amit vásárolnék az leginkább merchandising cuccok lennének és lehetőleg nem kínai.

Külföldről még nem rendeltem semmit, aminek nincsen különösebb oka, egész egyszerűen így alakult. Mondjuk egyszer nagyon elcsábultam egy Motoko figurára, de az más miatt nem jött össze. Valamint, ha a történelem így halad ebben a medrében akkor előbb vagy utóbb kénytelen leszek rendelni az usákoktól egy Korra és Toph figurát, mert Avataros cuccot itthon nem lehet kapni :cry:
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1562
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Mit vásárolnátok ha kapható lenne Mo-n?

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2016.01.12. 23:09

*Mit vennél szívesen?: Az animés szenvedélyem kézzel fogható példányai a figurák, tehát ezeket mindig szívesen veszek. Mangát csak abban az esetben, ha nagyon szeretem az adott sorozatot és megéri nekem költeni rá.

* Külföldről vásároltad már?: Igen, figurát. (Mást nem igazán gyűjtök, mangát pedig ritkán veszek, azt is Magyarországon. ^^")

* Ha igen:
* Megvennéd itthon valamivel drágábban?: Ez terméktől függ, de mivel szeretem támogatni a hazai boltokat, igen megvenném drágábban.
* Milyen rendszerességgel vásárolsz így?: Évente pár alkalommal, szerintem maximum 5-ször.

* Várnál heteket valamire ha cserébe kicsit olcsóbban tudsz hozzájutni?: Nem is a várakozási idővel van gond, hanem a nyomkövetés hiányával. (Mert a lassabb posta azt is jelenti, hogy interneten nem tudod nyomon követni.) Amióta elveszett egy kb. 6.000 Ft értékű csomagom, azóta inkább többet beáldozok a postaköltségbe, csak lehessen tudni éppen merre jár. Volt már, hogy ennek köszönhetően tudtam időben átvenni a csomagot. Értesítőt nem dobtak be, viszont a neten láttam, hogy már a postán van.
Kép

Lezárt