Közösségi finanszírozású DVD kiadás

Már nem aktuális, lezárt, és régóta nem frissülő témák gyűjtőhelye.
Lezárt
hitechhun
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2017.01.15. 19:49

Közösségi finanszírozású DVD kiadás

Hozzászólás Szerző: hitechhun » 2017.01.15. 20:06

Sziasztok

A gyerekeim miatt újból felfedeztem az a Studio Ghibli filmjeit, de szomorúan látom 7-8 éve nem nagyon mozognak a kiadok ebben a témában, illetve a legújabb filmek mint a Ponyo vagy a Szél támad nem is került Magyarországra illetve illetve van egy két régebbi szinkronizált pre ghibli film mint a Lupin III vagy mar a Studio alatt készült Vadon hercegnője amit DVD nem adtak ki, bár utóbbinak tv sugárzási joga a DIGI-nél van és ők újraszinkronizálták is tehát ezek kiadása a megfelelő tárgyalások után egyszerűbb menet lenne mint az újabb filmek magyar szinkronjának elkészítése és kiadása. A magyar szinkront azért tartom fontosnak, mert a gyerkőcöket se zárnám ki ebből az élményből és egy 10 éves gyerek jobban éveszi a látványt és magyar hangot, mint hogy az olvasásra koncentrál és nem tudja magát átadni a látványnak.

Szóval a véleményetekre vagyok kíváncsi, hogy szerintetek, ha van kellő tömeg akkor esetlegesen szerintetek egy ilyen kezdeményezés életképes lenne kis hazánkban.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6025
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Közösségi finanszírozású DVD kiadás

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.01.16. 01:18

Az a gond, hogy jelenleg ez az egész anime- és mangakiadás épp leszálló ágban van idehaza (de akár azt is mondhatjuk, hogy teljesen megdöglött :( ^^"). Úgyhogy én nem hiszem, hogy a közeljövőben akármelyik kiadó jó üzletnek gondolná akármilyen anime kiadását, mert ők ezt az egészet valahogy úgy élték meg, hogy "próbálkoztunk, ment is a szekér úgy 5-10 évig, de ennyi, úgy néz ki, ebből nem lehet többet kihozni". (Ami persze nem igaz, csak bénán csinálták, de ez egy külön téma.) Persze igazad van, simán kiadhatnák legalább azokat az animéket, amik a TV-ben/mozikban lementek és szinkron is van hozzájuk (nem csak a Ghibli filmeket, hanem akár komplett sorozatokat is, én pl. egy magyar Soul Eater vagy Gankutsuou DVD-ért simán fizetnék, azoknál lett annyira jó a szinkron, hogy bőven megérjék az árukat), de mondom, kiadói oldalról sajnos nekik egy hosszútávon veszteséges dolognak jött le ez az egész anime/manga biznisz, veszteséges dologba meg senki nem vág bele szívesen. Igazából a DVD kiadás mostanra teljesen befuccsolt, a mangák még vegetálnak úgy-ahogy, de ott is már kb. csak a Mangafan ad ki úgy évi 1-2 kötetet valamelyik sorozatából.
Kép

Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1101
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Közösségi finanszírozású DVD kiadás

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2017.01.16. 20:20

Mondjuk, ha jól tudom akkor nem rég készült egy közösségi finanszírozásos anime szinkron vagy én tudok valamit rosszul? Minden esetre egyet értek Titkossal amit leírt, csak pár dolgot tennék ide.
1, Vadon hercegnője: Amennyire tudom ennek a legbonyolultabb a jogait megszerezni, emlékezetes, hogy pár éve amikor kiadták a Ghibli sorozatot magyarul akkor ez nem került bele mondván másnál vannak a jogok. Az egy dolog, hogy Digi leszinkronizálta, de ez nem jelent semmit. Itt van pölő a Paprika amit előbb kiadtak DVD-n feliratosan, majd a tévében már szinkronosan ment le. A FF legújabb filmje meg szinkronosan van fent a T-Home videótárban és nem hiszem, hogy kiadnák DVD-n.
2, A sorozatok kiadni pedig a legrosszabb ötlet DVD téren sajnos. Csak úgy mondom, de az FMA-t nem tudták végig kiadni. Bleach, Megam-man, Sherlock Holmes, Sámán Király, YYH, InuYasha stb. stb. csupa olyan sorozat amit elkezdtek kiadni, de nem fejeztek be, vélhetően azért mert nem volt rá kereslet.

Hitechhun: Ha animéket szeretnél mutatni a gyereknek, akkor tudom javasolni a Taotao-t, a Yonayona-t, Csizmás kandúr filmeket vagy éppen a Nils Holgersson filmet. Mindegyiket kiadták itthon is magyarul DVD-n (jó talán a Nilsből csak a sorozatot) és beszerezhetőek nem úgy mint mondjuk a Memories VHS.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Lezárt