Military Otaku

Már nem aktuális, lezárt, és régóta nem frissülő témák gyűjtőhelye.
Avatar
Mammooth
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 90
Csatlakozott: 2003.09.03. 20:54
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Mammooth » 2008.02.02. 01:13

Kashim írta:...többieknek a munka és az egyetem ami betesz...
No igen, nálam is ez a fő probléma. Elolvasni még csakcsak van egy szusszanatnyi időm a dolgokat, de írni már kevésbé.
Kashim írta:...hogyha elég ember összejön találkozhatnánk...
Sajnos ez nekem nem nagyon megoldható, egyetem, munka és gyakorlatok keveréke mellett keveset érek rá, és amikor mégis, akkor általában túl fáradt vagyok elmenni otthonról.
Kashim írta:...hogy hallotatok-e az airsoft-ról vagy esetleg ti játékosok vagytok?...
Persze, hogy hallottam, van is egy Glock17es kinézetű pisztolyom, de nem állítanám, hogy játékos vagyok. Utalnék az előző bekezdéseimre.
"Hello Darkness my old friend..."
--Sound of Silence--

Avatar
Cleetus
Profi
Profi
Hozzászólások: 255
Csatlakozott: 2008.02.29. 13:06
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: River City Highschool /Mah Boi! Inc.

Hozzászólás Szerző: Cleetus » 2008.05.16. 18:52

:?: Az is military otakunak számít,aki nem a lőfegyverek,hanem a bárdok,és régi páncélok iránt érdeklődik?Vagy csak pisztolyok/puskák/egyebek számítanak ide?Ha csak ezek,akkor gomen,ha nem csak ezek,akkor majd írok még.A japán kardokhoz mégse lehet bárdokat írni.. :D

Avatar
Kashim
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 460
Csatlakozott: 2007.09.20. 14:07
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Kashim » 2008.06.01. 09:18

Passz szerintem annak számít tekintve azt ,hogy az ősök (akik évezredekkel ezelőtt uralták ezt a topic-ot azok is beszéltek többek közt íjakról kardokról stb..-ről):D
Csak fogalmazzunk úgy hogy ez a régi idők military otakuja volt.De szerintem belefér ez is!Mondjuk ha a régi idők fegyvereiről van szó akkor nálam csakis a Katana ami említést érdemel.Ne érts félre ezzel nem azt mondom hogy ne érdekelne más fegyverek története.Hiszen aki minnél több fegyverrel képes gyilkolni annak van a legnagyobb esélye a túlélésre.
Üdv:Kashim

Avatar
Cleetus
Profi
Profi
Hozzászólások: 255
Csatlakozott: 2008.02.29. 13:06
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: River City Highschool /Mah Boi! Inc.

Hozzászólás Szerző: Cleetus » 2008.06.08. 17:27

Nekem volt egyszer egy jó kis bárdom,amit saját magam készítettem.Eredetileg kard lett volna,csak nagy,és nehéz volt,így lekicsinyítettem,és kapott egy nagyobb pengét.Onnét is látszik,hogy kard volt,hogy a markolata is ahhoz készült.Nem néz ki valami szépen,sőt roppantul gány munka,de hatásos.A nyelet egy vasúti sín mellett találtam,fogalmam sincs mi lehetett,de amikor heggesztettem,sav folyt ki belőle,ami a kesztyűmet is megmarta. :weh:
Szóval nagyon furcsán néz ki.Főleg az volt a vicces,amikor elvittem egy haveromhoz,és a táskából kilógott a nyele,és a penge is egy kicsit.Egy erősebb ember egykezesnek simán használhatta volna,de én csak két kézzel használhatnám eredményesen.Azóta elajándékoztam egy kedves lányismerősömnek,aki az ágya mellett tartja. :lol:
Legközelebb alabárdot csinálok,s ha lesz elegendő vas,akkor páncélt is.Azt még nem tudom hogyan.
Mah Boi! This peace is what all true warrior strive for!
The King,Spaceninja88 powa.
Youtube profilom:youtube.com/CleetusSilversurfer

Avatar
Betax
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 183
Csatlakozott: 2003.05.03. 20:46
Tartózkodási hely: É47°34,5` K19°6,5`
Kapcsolat:

Re: Military Otaku

Hozzászólás Szerző: Betax » 2008.07.09. 14:35

Azért, hogy utolsó mohikán azt nem mondanám. :P De tényleg igaz, hogy mostanság nem járunk össze, sőt ide sem írogatunk... :(
Ehhez mondjuk hozzátartozik, hogy sokatok elérhetősége nincs is meg nekem, csak Őrnagy és Ein van fent msnen, telefonszámból pedig csak a harcikutyáé van meg. :)

Pedig lenne bőven program, azthiszem, amire elmehetnénk. Laktanya-nyíltnapok pl, bár ezekről értesülni elég nehéz.

Arról, hogy az MH korszerű-e vagy sem, lehetne vitatkozni. Összehasonlítási alap kérdése. Hogyha azt nézzük, négy évvel ezelőtt milyen volt, látványos a fejlődés.

Kevés a pénz, nagyon kevés amit technikára költenek. Az alapkiképzés is gyatra, Szentendrét szídják rendesen az alakulatok, a legtöbb szentendréről kibocsájtott 'honvéd' (értsd rendfokozatként) még a gépkarabélyt sem tudja szétszedni-összeszerelni rendesen.

Azt nem jelenteném ki, hogy az acélsisak gagyi! Nyílván számos tulajdonságában felülmúlják a modern polimersisakok, de ettől még nem válik hatástalanná vagy szemété. "Gagyiként" is számtalan életet mentett meg!

Az igazi érték szerintem a Magyar Honvédség állományában van. Az a legfontosabb, hogy jól kiképzett, jó kondícióban álló, rutinos emberek dolgozzanak. Bőven van ilyen (de sajnos számos ellenpéldát is találni, mint említettem a zöldfülű alapkiképzésről kieső honvédeket csak kemény munka árán tudják gatyábarázni pl. Tatán a lövészdandárnál).

Lassú a fejlődés a honvédségnél, ez igaz. Már több mint négy éve követem nyomon az MH ügyeit, látom a fejlődést, de jómagam is kritikával illetem azt.

Például négy éve tavasszal ott voltam a ruházati szakmai napon, amikor bemutatták az új bakancsokat. Akkor még gore-texes Haix bakancsokról volt szó, mire eljutottunk a rendszeresítésig, tavalyig az általános használatú bakancsból egy Tisza cipőgyár által gyártott utánzat lett; a nyári bakancsot horvátországban gyártják, nem Gore-tex bélésű, csak filmréteg van rajta s baromi hamar átázik. Egyedül a sivatagi maradt az eredeti német Haix (hála égnek, legalább Afganisztánban, a Sínai-félszigeten, Cipruson, Irakban normális cipőjük van a katonáinknak)... Ez számomra civilként elég elkeserítő, hiszen a tervezetek, az igéret fejlesztések betartása gyakorlatilag csak formális.

Hozzátartozik, ezek még mindig jobbak mint a 72M surranók. :)

Persze erről nem a Daróczi utcai ruházatisok tehetnek, gondolom én, hanem a költségvetés, a politikusok... (Megkérdeztem multkor egy logisztikust, aki tizenhat éve szolgál, hogy mikor volt a legrosszabb a helyzet ilyen szempontból. Azt válaszolta, teljesen mindegy, ki, mikor hogyan van hatalmon, minden költségvetés tesz magasról a honvédekre).

Najó abbahagytam. Amúgy örülök nektek, újak. ^^ Ha bárkinek lenne valamilyen programja, amit lát, írjon nyugodtan, havonta-kéthavonta idenézek talán. :D

Avatar
Kashim
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 460
Csatlakozott: 2007.09.20. 14:07
Nem: Férfi

Re: Military Otaku

Hozzászólás Szerző: Kashim » 2008.07.13. 22:54

Örülök hogy, végre halottunk felőled Betax!Olvastam leveledet mely útán vegyes érzések kavarogtak bennem egyrészt örülök mert úgy látom te még mindig tiszta szívvel szereted a hazádat védő hadsereget.Én valahogy már rég nem tudok hinni benne valahogy úgy látom hogy már ebből is üzlet lett ahogy mondjuk az egészségügyből is.De mégis legjobban azon a plakáton csodálkoztam amin 3 katona feszít az első egy huszártiszt a másik egy 2.vh magyar egyenruhát viselő katona és a harmadik pedig az egyenruha alapján egy szolnoki felderítő ebben a reklámban nekem az az egy bajom hogy nem a valóságot mutatja.Úgyanis aki kevésbe Otaku mint mi annak az juthat eszébe hogy ez a szabvány felszerelés pedig nem!Hol láttál te magyar katonánál rendszeresítve mp5 géppisztolyt ami mondjuk szerintem csak épületben CQB harcnál és nem általános célú fegyvernek használható arról nem is szólva hogy a 9mm skuló amit használ az nem biztos hogy átviszí a repeszmellényt.Ha csak nem AP mondjuk abban sem lennék biztos bár ki tudja.A másik amin röhögtem hogy magyar katonánán nem igazán látni az amcsi USMC force recon-ok által használt CIRAS MARINETIME mellényt mivel nekünk ebből is a jó 20kg nyomó cuccunk van tény hogy jól véd de a mozgékonyság is fontos tényező a harcban legalább is szerintem.Az egyéb igénytelenül felszerelt Grippenről ne is beszéjünk mert azokat még románok is szétkapnák egy fegyveres konfliktus esetén.A szlovének viszont úgy láttom ellenben velünk foglalkoznak a hadseregükkel hiszen Fn2000-est rendszeresítettek aminek az ára darabonként 950 ezer forintnak felel meg.Na de elég annyit mondanom ,hogy én hazámat nagyon szeretem csak azt nem szeretem ahogy a hadsereget mondjuk úgy lebutítják.
Üdvözlettel:Kashim

Útóírat bakancs ügyben mostanában erre gyüjtök kell az új felszerelésbe:)
http://www.uspatriotstore.com/images/pr ... 330lrg.jpg

Avatar
Urzu7
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 733
Csatlakozott: 2006.03.09. 20:14
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Monor

Re: Military Otaku

Hozzászólás Szerző: Urzu7 » 2008.07.14. 15:42

Idén is megrendezésre kerül Kecskeméten a nemzetközi repölőnap.
újdonság: tribün

2008. augusztus 16.-17-én

Avatar
Betax
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 183
Csatlakozott: 2003.05.03. 20:46
Tartózkodási hely: É47°34,5` K19°6,5`
Kapcsolat:

Re: Military Otaku

Hozzászólás Szerző: Betax » 2008.08.03. 18:42

Uruzu7, köszönjük, én sajnos nem tudok elmenni Kecskemétre. :? Remélem ti azért jól szórakoztok majd!

Kashim, igazad van a példákban, amiket említettél. A plakáton látható fényképen valóban szolnoki müveletis volt. Kérdésedre válaszolva Budapesten a C+D-n és Szolnokon egy tájékoztatón láttam MP5-öt magyar katonáknál. Rajtuk kívül sehol. Ellenben ugyanezeken a helyeken láttam a számomra elég ellenszenves M4-eket is, szépen meg voltak már kopva. (Megjegyzendő, a c+d-n tárgyaltak honvédségi vezetők a HK képviselőivel gépkarabélyok esetleges beszerzéséről. A szívem nagyon a G36K-hoz húz, imádom az irányzékát, de a 416-os is sokkal masszívabbnak tűnt nekem, mint az M4-es.)
A gépkarabély témához még hozzátenném, nagyon szépen megdolgozták a kalasnyikovojainkat. Abszolút kedvencem az AMM(sz)/AK-63(d), a rendszerben lévő gépkarabély, pontos, megbízható, kényelmes.
(Különös történet, hogy a '70-es években mind Iránnak mind Iraknak adtunk el AMM és AMMsz-eket, így az irán-irak konfliktusban mindkét fél magyar fegyverrel állt az arcvonalhoz. Azóta persze folyamatosan fejlesztették a karabélyt, a leglátványosabb az új lángrejtő.)

A 9mm-es szolgálati fegyverek témáját különösnek tartom; néhány kivételtől eltekíntve szinte minden ország ragaszkodik a parabellum lőszerekhez. Pedig biz' nekem is szívem csücske az 5,7-es lőszer és a FiveSeven. :wink:

Sajnos ez van; a politikai pártok mind egyetértenek a honvédséggel kapcsolatos döntésekben, ami nagyon szép és jó; be is számol róla a sajtó, csak arról nem esik szó, hogy mi történik a hétköznapokban, milyen döntésekről van szó, mi adott, mi nincs, s milyen keményen kell dolgozniuk azoknak a katonáknak, akiknek a bőrük múlik néhány öltönyben vigyorgó populista hülyén. (Szó szerint a bőrük; az első ISAF-ban résztvevő századnak télen érkezett meg a naptej, nyár végén, ősszel nem kaptak, mire megérkezett térdigérő hó volt Kabulban, a naptej szavatossága pedig lejárt)... De nem kell messzire menni, elég kimenni a gátra egy-egy árvíznél és megkérdezni az ott dolgozó katonákat, milyen a helyzet.

Hümm, eredeti Altamára gyűjtesz? Hajrá! Szolnokon a reintexben van egyész jó utángyártott darab 14 ezerért, állítólag jól bírja és a garanciát is jobban tudod érvényesíteni, ha itthon veszed. :wink:

Gátról jut eszembe egy kérdés: gondolkodtatok már önkéntes polgári védelmi segítőségen?

Avatar
Kashim
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 460
Csatlakozott: 2007.09.20. 14:07
Nem: Férfi

Re: Military Otaku

Hozzászólás Szerző: Kashim » 2008.08.03. 19:40

Szevasz Beatax,
Örülök hogy ismét hallunk fellőled olvastam amit írtál hát szinte mindenben egyett értek veled!Bár én személy szerint szeretem az M4-et ezt mi sem bízonyíthatja jobban hogy airsoftban is egy JG M4A1-es tulajdonosa vagyok.Azt viszont elismerem hogy az igazi fegyver sokkal rosszabb mint mondjuk egy AKM bár a HK és FN fegyvereit imádom igazán Főleg a HK416-ot ha minden jól megy akkor ősszel már egy JG Hk416-tal veszek részt a további airsoft harcokon.Erre gondoltam hogy szerválok egy EOTech 552 holosigth replikát és egy M203-as gránátvetőt ja és persze egy AN/PEQ lézer irányzékot.Bakancsban tévedtél mert nem altama hanem Corcoran Marauder típusú deszantos bakancs erről a márkáról csak jókat hallotam bár az Altama sem kis név a militaristák körében.
Visszatérve az M4-esekhez biztos hogy vagy amerikai vagy izraeli leselejtezett modellekről lehet szó bár nekünk ezek a szarok is megteszik pedig szerintem megérné beszerezni egy két Hk G36-ost vagy Hk416-ot de inkább az útóbbi pártján állok.Gondolom a jó öreg Five Seven-t azért említetted mert P90 Fan vagy jól gondolom?És ha már itt tartunk akkor gondolom a csillagkaput is emiatt szereted nemde?
Végül azt kell mondanom hogy ne jelentkezz önkéntesnek mert volt egy-két ismerősöm aki volt már önkéntes igaz nem ebben a témában de hidd el olyan helyekre vinnének csak ahol valami nagy kutya háza előtt pakolhatnád a homokzsákot és ezzel semmit sem segítenél a vidéken lévő igazán rászoruloknak a gazdag akinek meg csicskáznál az úgyis csak azt gondolná "végre itt egy hülye akit a koma küldött ráadásul ingyen csinálja".Nemesek a szándékaid de ebben az országban olyan mocskos dolgok mennek hogy én már nem hiszek ebben és ha valami nem változik nagyot akkor azthiszem én nem is fogok hinni.Szerintem ha segíteni akarsz akkor egyénileg menj ne pedig ilyen polgári önkéntesnek nevezett csicska macska szervezetekkel.Tudod az a legrosszabb a mai világban hogy nem bízhatsz senkiben és ha életben akarsz maradni vagy legalábbis megélni akkor mindenkin át kell taposnod és hiába érzed olyan rohadtul magad utána lassan azt is elfeljted úgyanúgy mint azt a bizonyos fogalmat is hogy "emberség".
Remélem nem sodortam túlzottan a búbánat felé a topicot de ez az igazság.Csak ezt egyes körök nem látják főleg az újgazdagék elkényelmesedett hülye gyerekei mert ők olyanok mint a droidok és csak azt tudják mondani mint R2 csípogni hogy csak pozítivan.De most már elég a társadalom kritikából mert a beszéd nem változtat meg semmit.
Visszatérve az otakuhoz Betax megkérdezhetem hogy neked miből áll az alap felszerelésed milyen BDU-t használsz?

Várom válaszodat!
ÜDV:Kashim

Avatar
Betax
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 183
Csatlakozott: 2003.05.03. 20:46
Tartózkodási hely: É47°34,5` K19°6,5`
Kapcsolat:

Re: Military Otaku

Hozzászólás Szerző: Betax » 2008.08.11. 19:41

Szervusz,

igen, szépek is azok a HK-k. :) De ezt a témát érintve látszik, nem csak itthon, de a nagy demokrácia hazájában is honol a korrupció (az amerikai vezetés ragaszkodása a colt karabélyokhoz minden teszt és harctéri tapasztalat ellenére). Airsoftozni jómagam nem szoktam, nem igazán van ilyesmire pénzem, a félretett, megtakarított forintjaim, amik vannak inkább gyarapítom, valamint fotózásra, könyvekre, no meg katonai felszerelésekre fordítom.

Nagyon szép kis karabélyod lesz neked, ha összeszedsz mindent rá, amit tervezel!

Rosszul gondolod, az FN pisztolyt azért említettem, mert tudtommal nincs még elterjedve más kevlárt hatékonyan átütő öntöltő oldalfegyver a világon. :) De egyébként igen, ha géppisztoly akkor P90. A Csillagkaput a kilencvenes évek második felétől, rögtön az elejétől követem nyomon, kedvenc sorozatom az elejétől fogva, gyakorlatilag ez keltette fel az érdeklődésem a hadviselés iránt. Szerencsére nem a P90 miatt szeretem, mire a negyedik évadban megjelent már elválaszthatatlan voltam a kaputól. ^^'" Bár mit ne mondjak, az 5x01 Enemies című részben van talán minden idők legzúzósabb harcjelenete (visszavonulás a gyűrűszobába a nagy replikátorizé szétlövése után), amit ezzel a géppisztollyal láttam.

Nekem az Angyalföldi no meg Újpesti kirendeltségben vannak ismerősem, amíg középiskolás voltam háromszor indultunk a katasztrófavédelmi versenyeken egész jó eredményekkel. Különösen lelkiismeretes embernek ismertem meg az alezredeséket.

Alapfelszerelés... Igazándiból alapfelszerelés nincsen, minden helyzetben más felszereléssel indulok útnak. Megjegyzem túrázok és teljesítménytúrázok, így a felszerelésem ennek megfelelően állítom össze. Hozok néhány példát, hogy mégis azért tud, miről van szó. Korábbi túráimból szemezgetek:

Börzsöny 60:
Háromszínnyomású BDU bush sapkával, alatta pamutpóló, fecskealsó, MH nyári gyakorlózokni.
BW Hegyivadász bakancs
Horvát málhamellény, az első két tárzseb egybenyitva térképnek és zsemlének, a hevederen két amerikai kulacs, egy civil mobiltartó, hátul amerikai kenyérzsák. Zsákban és a mellényben élelem, életmentő-eszközök.

Kép

Gerecse 50 és Szent László Menet 2008
Sivatagi BDU sapkával,
Bundeswehr nagy házizsák, felső zsebében 2 literes civil hidratálózsák (camelback utánzat, dechatlonos, de megbízható, semmi gond nincs vele), benne +1L kulaccsal, élelemmel, életmentő eszközökkel, esővédővel, poncsóval, polártakaróval.

Klatty

Télen jobbszeretem az erdei mintás BDU-t és az ACU-t, bár utóbbit néha nyáron is felveszem túrázáshoz, inkább csak utcán hordom.
Ha erős a havazás vagy hóvihar van egy civil (hódeszkás, bár semmi közöm a sporthoz, csak ez volt jó és olcsó) kabáttal védekezek a csapadék és a fagy ellen:
http://betax.uw.hu/hoviharban.jpg
ha pedig a meteorológia nem ígér erőss havazást (ellenben nagy hideget), akkor a polárpulcsi fölé egy homokszínű polárhéjat veszek (szükség esetén a kenyértáskában ott vár a 93M magyar esővédőkabát).
-12 fokban Zsámbéknál.

A körülményektől függően több bakancsot is használok, rövidtávra és könnyűterepre nyáron egy sivatagit (reintexes), nehézterepre, hosszútávra a BW hegyivadászt, téli hidegre a BW desszantost. Télen jól jön egy jó meleg kötött "katonai cicanaci", régifaja molinóalsó.

Remélem válaszom kielégítette kíváncsiságod. Engedd meg kérlek, hogy megkérdezzem, te miben és hogyan szoktál háborút vívni?

Avatar
Kashim
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 460
Csatlakozott: 2007.09.20. 14:07
Nem: Férfi

Re: Military Otaku

Hozzászólás Szerző: Kashim » 2008.08.11. 23:04

Szia Betax,
Olvastam a leveledet amiből az derült ki nekem hogy te inkább egy megfontolt Bushcraft-os vagy ellenben velem.
Mivel válaszoltál így én is felfedem lapjaimat.

Airsoft fegyverek:
JG HK416D+ACOG sight+AN/PEQ+CA M203 Gránátvető
Cyma Glock 18c

Ruhák+egyéb
PASGT sisak
Propper Multicam Bdu set+Bonnie és gyakorlósapka
MFH south african málha (sajnos már csak ez)
Webbtex US assault combtok
Corman bakancs
Shemag (zöld/fekete)
Oakley combat kesztyű
EOD molle oldaltáska
Guarder C4 polikarbonát védőszemüveg
Stb..
1.3-as verzió

Remélem ezzel én is elmondtam mindent amit tudni akartál.
Üdvözlettel:Kashim
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Kashim 2009.10.21. 13:21-kor.

Avatar
Urzu7
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 733
Csatlakozott: 2006.03.09. 20:14
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Monor

Re: Military Otaku

Hozzászólás Szerző: Urzu7 » 2008.08.17. 13:00

Fantasztikus volt a tegnapi repülőnap.
Videók: porkolt.com magyar oldalán! címszavak: 20080816 / 70éves / nemzetközi / repülőnap
Teljes képgyüjteményért és videókért 1 pü és megoldjuk.

Avatar
Kashim
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 460
Csatlakozott: 2007.09.20. 14:07
Nem: Férfi

Re: Military Otaku

Hozzászólás Szerző: Kashim » 2009.02.17. 17:38

Ez a videó már szinte fájt!(Hogyan ne csináld!) :knife:
http://www.ingyenfilmek.hu/file.php?id=1695

Ú.i:Otthon ki ne próbáljátok! :vigyor:

Avatar
Kashim
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 460
Csatlakozott: 2007.09.20. 14:07
Nem: Férfi

Re: Military Otaku

Hozzászólás Szerző: Kashim » 2009.05.13. 18:12

Lenne egy kérdésem általában tisztában vagyok a hadseregekben használatos dolgok pontos típusával de ez valahogy nem ugrik be én először az AN/PVS14-es éjjellátó fegyverre szerelt darabjának hittem de ebben nem lennék 100%-ig biztos.
Még mielőtt megkérdeznétek igen a Generation Kill (halálos megszállás) sorozatból van a kép.
Jó találgatást kívánok.

http://blog.meevee.com/photos/uncategor ... ll01_3.jpg

Avatar
AyaDid
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1042
Csatlakozott: 2003.10.20. 17:34
Kapcsolat:

Re: Military Otaku

Hozzászólás Szerző: AyaDid » 2009.05.13. 20:39

Odi et amo. Quare id faciam fortass requiris: nescio, sed fieri sentio et excrucior.

Avatar
Kashim
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 460
Csatlakozott: 2007.09.20. 14:07
Nem: Férfi

Re: Military Otaku

Hozzászólás Szerző: Kashim » 2009.05.14. 08:24

Bevallom nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar megfejti valaki :weh: .És amikor láttam, hogy egy hölgyről van szó mondtam valamit amit ha megteszek akkor már valószínűleg az impotensek táborát erősíteném :knife: de erről mégis valahogy letettem.De ezer köszönet kisasszony megkérdezhetem ön ennyire Generation Kill és military fan vagy csak jól használja az internetes keresőket és szeret másokon segíteni?
Üdvözlettel:Kashim

Avatar
AyaDid
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1042
Csatlakozott: 2003.10.20. 17:34
Kapcsolat:

Re: Military Otaku

Hozzászólás Szerző: AyaDid » 2009.05.19. 11:46

Életemben nem hallottam a Generation Killről, de mivel nagyon jó (ill. kitartó) vagyok guglizásban (soha nem dicsekszem semmivel, ennyi belefér ^^'), mondom akkor megnézem neked ^^.

A military dolgok kapcsán: mivel hidegen hagynak a nőknek szóló szerelmi és gyerekekről szóló témák, így inkább fordulok férfiasabb témákhoz (ez alól kivétel a kosztümös dráma), szeretem a háborús filmeket meg a fegyvereket, még ha nem is értek hozzájuk, biztos, hogy megállok minden fegyver és íjászati bolt kirakatánál (íjam nekem is van ^^). Sose értettem, hogy miért arról szól az Achilleus legenda, hogy a nők lerohanják a ruhákat és az ékszereket, míg Achilleus a fegyverekhez nyúl női ruhában, és ezzel bukik le... hát én tuti szintén azokat kapdostam volna el ^^'.

Lényegében tehát érdekel a téma, csak mivel közelebbi kapcsolatba még nem volt esélyem kerülni a fegyverekkel, így nem is értek hozzájuk.
Odi et amo. Quare id faciam fortass requiris: nescio, sed fieri sentio et excrucior.

Avatar
Kashim
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 460
Csatlakozott: 2007.09.20. 14:07
Nem: Férfi

Re: Military Otaku

Hozzászólás Szerző: Kashim » 2009.10.04. 11:49

Utólag is köszi Ayadid! :wink:

Hát bizony már rég nem írtam ide de most találtam valamit ami a megszállótaknak és a kevésbé fegyverimádoknak is tetszeni fog.Gondolom halottatok már a pimp my ride-ról most itt van ugyanez csak fegyverekkel és mi más is lehetne a neve mint az ,hogy PIMP MY GUN.Ezt a programot nem én készítettem de nagyon jónak találom annak ellenére hogy csak beta verzió.

Tehát a cím:http://pimpmygun.doctornoob.com

Jó szórakozást a programhoz!
Üdv:Kashim

Avatar
Kashim
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 460
Csatlakozott: 2007.09.20. 14:07
Nem: Férfi

Re: Military Otaku

Hozzászólás Szerző: Kashim » 2010.07.30. 14:37

Hát látom azóta sem jár erre sok ember kár pedig veled Betax még beszéltem volna egy két dologról!
Például:
Haix bakancs lecserélése Magyar cég által gyártott bakira
AK 63D modernizáció
stb stb........
De most jut eszembe nem csak Betax, Ayadid, Urzu7, Cleetus, Mammoth meg én írogathatnánk ide nem létezik annyi új tag jött azóta nem lehet hogy nincs pár olyan akik szeretnének kérdezni valamit vagy megosztanák nekik mi tetszik itt aztán nagy a változatosság hiszen ahogy korábban is írtam mindennap kijön valami új vagy történik valami a világban e téren amiről beszélhetnénk tudom hogy ez egy animefórum de beszélhetünk másról is mint mondjuk a Bleach szánalmas hanyatlása + stb...Én nem azt mondom hogy az egész fórum itt tobzódjon de akinek van kedve legalább nézzen be hátha lát valami érdekeset.
Komolyan sajnálom Őrnagyot (aki ezt a topicot nyitotta) hogy így lehanyatlott ez a topic pedig annyi hozzászólás volt itt!!!Ma meg olyan sivár mint a Mars felszíne!!!!Ha nem jönne válasz akkor gondoltam a nagy befejezésre is!!!

"Itt nyugszunk. Vándor, vidd hírül a spártaiaknak: Megcselekedtük, amit megkövetelt a haza." :!:

dani576
Profi
Profi
Hozzászólások: 255
Csatlakozott: 2010.07.16. 08:48
Nem: Férfi

Re: Military Otaku

Hozzászólás Szerző: dani576 » 2010.10.25. 15:11

Néhány videójátéknak köszönhetően megtetszett egy fegyver: a P90. Kicsit utána néztem, elolvastam a Wikin íet pár sort, de egy valamit nem igazán értek:"kifejlesztették az új 5,7 mm-es SS190 jelzésű töltényt, melynek mutatói jócskán fölülmúlják a 9 mm-ét. Ez tulajdonképpen egy átalakított 5,56-os töltény." Na szóval itt a számok...5,56, 9mm, ilyesmiket nem igazán vágom. Tudom, kezdő kérdés, de hát istenem, eddig a legveszélyesebb lőfegyver, amit a kezemben tartottam, az egy légpuska volt. Elmagyarázná valaki, hogy miket is jelentenek ezek? Annyit értek, hogy a golyók nagyságát, de most akkor az a jobb, ha valami 9mm-es, vagy 5,56-os? Még egyszer bocs a kezdő kérdésért, de nagyon nem értek hozzá. :dirr:

Számítok a segítségedre Kashim! :D

Avatar
Kashim
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 460
Csatlakozott: 2007.09.20. 14:07
Nem: Férfi

Re: Military Otaku

Hozzászólás Szerző: Kashim » 2010.10.25. 17:18

dani576 írta:Számítok a segítségedre Kashim! :D
Oké elmondom akkor a mesét!
Egyszer volt hol nem volt, még a német H&K fegyvergyáron is túl.....
Dióhéjban annyi a különbség ,hogy a 9mm pisztolylőszer, ami ugyan sokféle változatban létezik de a legismertebb változat mégis a 9x19-es parabellum variáns ami NATO standardnak számít!Hozzátenném ezalatt mondjuk a ruszkik vígan lövöldöznek a 9x18-as saját variánsú "9mm"-ükkel szóval ez elég bonyolult de nem akarok belemenni jobban!(az x utáni világ már sokkal összetettebb!)

Az 5,56 mm avagy .223-as remington mert így is nevezik lényegében az M16-os -hoz és egyszersmind NATO standard lövedékként kifejlesztett "csoda"!
Azért tettem idézőjelbe mert relatíve gyenge lövedék, amit először Vietnám jungle-i bizonyítottak be!(Nem vitte át a növényzetet így nem ért célba vagy sokat vesztet erejéből mire odaért! :LOL: )
Erre az mondják a kaliber kedvelői ,h amúgy sem arra lett kitalálva ,h rögtön ölje meg a célpontot hanem ,h azt megsebesítse ezáltal lelassítva az ellenség csapatát, akiknek sok ideje megy el a sebesült bajtársuk ápolásával, illetve szállításával!Bizony a háború csak ilyen mocskos! :neutral:

Végül a 5,7 miért nem vált be?Akkoriban nagyon radikálisnak számított mint a P90-en mint pedig az általa tüzelt lőszer!Bár ha ésszerűen gondolkozunk akkor egyszerű fegyver lobbi áll az egész mögött mivel a 9mm nem akart magának versenytársat az 5,7 személyében!
A sors iróniája ,h a P90 mégis elterjedt valamennyire, bár korántsem olyan mértékben mint, ahogy azt a fegyver gyártója a Belga FN akarta!
A másik vicces dolog a 9mm-ist ma is le akarják váltani, egy erősebb pisztoly lövedékkel de az ,h ebből mikor lesz valami arra csak a jövő adhat választ!
És végül boldogan éltek míg meg nem haltak!......

Remélem kielégítő volt a válasz Dannyboy! :)
(Ha valaki még létezne ebben a topicban és úgy gondolja ,h valamit rosszul magyaráztam volna laikus kollégánknak akkor az nyugodtan írja meg észrevételét mert az ember mindig tanul!)

Lezárt