Oldal: 1 / 1

Raymond E. Feist

Elküldve: 2003.12.27. 17:21
Szerző: Zelmor
Íme, én is nyitottam egy topicot melyet kedvenc fantasy írómnak, Raymond Elias Feist-nek szentelnék.

Eddig magyarul megjelent művei:
 • Résháború legendája sorozat:
  Mágus: A tanítvány
  Mágus: A mester (a kettő egy kötetben jelent meg angolul Magician néven)
  Ezüsttövis (Silvethorn)
  Sethanon Alkonya (A Darkness at Sethanon)
  Vérbeli Herceg (Prince of Blood)
  A király kalóza (The King's Buckaneer)

  A kígyóháború legendája sorozat:
  A sötét királynő árnyéka (Shadow of a Dark Queen)
  A kalmárfejedelem titka (The Rise of a Merchant Prince)
  A démonkirály dühe (Rage of a Demon King)
  Törött korona (Shards of a Broken Crown)

  A résháború öröksége sorozat (Krondor trilógia)
  Krondor: Árulás (Krondor: Betrayal) - A híres Betrayal at Krondor c. játék alapján később írt könyve. Feist is résztvett a játék készítésében, mint azon író, aki Midkemia világát részletesen felépítette. Az író részt vett a return to Krondor c. játék készítésénél is.
  Krondor: Orgyilkosok (Krondor: Assasins)
  Krondor: Az Istenek Könnye (Krondor: Tear of the Gods)


  Külön történet:
  Tündérmese (Faerie Tale)
Más írókkal készített, Midkemia és/vagy Kelewan világában játszódó könyvei, részük megjelent magyarul, mások még előkészületben vannak:

Raymond E. Feist & Janny Wurts: Birodalom trilógia
 • A birodalom leánya (Daughter of the Empire)
  A birodalom szolgálója (Servant of the Empire)
  A birodalom úrnője (Mistress of the Empire)
Résháború legendája sorozat:
 • Raymond E. Feist & William R. Forstchen: Megbecsült Ellenségem (Honoured Enemy)
  Raymond E. Feist & Joel Rosenberg: Gyilkosság LaMutban (Murder in LaMut)
  Raymond E. Feist & S. M. Stirling: Sebes Jimmy (munkacím) (Jimmy the Hand)
Raymond E. Feist most készülő sorozata, a Conclave of Shadows (Árnyak Tanácsa):
 • Raymond E. Feist: Ezüstsólyom Karma (Talon of the Silver Hawk)
Nagyjából ennyi lenne. Ezt a postot editelni fogom, ha megjelenik angolul vagy magyarul egy-egy könyve. Kérek mindenkit, aki valaha olvasott valamit Feist-től, hogy mondjon róla véleményt, vagy ha érdekel valakit a téma kérdezzen, szívesen válaszolok.
Bővebb információt a magyar kiadásokat megjelentető Beholder Kft honlapján találhattok a Feist szekcióban. http://www.beholder.hu

Zelmor

Elküldve: 2003.12.27. 17:39
Szerző: ein
engem érdekel, de nem ismerem. írsz egy kicsit a világról, meg a stílusáról? :?:

Re: Raymond E. Feist

Elküldve: 2003.12.27. 17:45
Szerző: phr0zen
Zelmor írta: Krondor: Orgyilkosok (Krondor: Betrayal)
Csak érdekességképp:Legjobb tudomásom szerint ezt Feist egy durva jó(és durva régi :D ),az általa létrehozott univerzumban játszódó CRPG alapján írta.

Elküldve: 2003.12.27. 17:59
Szerző: paTKany
A Sötét Királynő Árnyékát olvastam csak közülük. Jókis high fantasy.
Csak azt sajnáltam kicsit, hogy a címben szereplő "hataloméhes domina" olyan keveset szerepelt benne. :twisted: :twisted: :twisted:
Csak az árnyéka kísertett, szóval végülis jól volt eltalálva a címe. :)

Re: Raymond E. Feist

Elküldve: 2003.12.27. 18:00
Szerző: Zelmor
to phr0zen:

Észrevettem az idézetben a hibát, javítottam. Nem emlékszel rosszul. Feist a Krondor trilógiát 1999-2000 között írta alapul véve az ő regényei és világleírása alapján készült játékokat a Betrayal at Krondor -t és a Return to Krondor -t. Ezen számítógépes szerepjátékok a műfaj egyik legismertebb alkotásai, aki ismeri őket és játszott velük az tudhatja, hogy nagyon sok alapvető törvényt fektettek le számítógépes RPG-k világában. Ha valakinek megvan eme két játék, vagy tudja honnan tölthetőek le kérem szóljon, mert énmagam elvesztettem őket egy Maxtor vincseszterem halálakor 3 éve.

Zelmor

Re: Raymond E. Feist

Elküldve: 2003.12.27. 18:06
Szerző: phr0zen
Zelmor írta:to phr0zen:

Észrevettem az idézetben a hibát, javítottam. Nem emlékszel rosszul. Feist a Krondor trilógiát 1999-2000 között írta alapul véve az ő regényei és világleírása alapján készült játékokat a Betrayal at Krondor -t és a Return to Krondor -t. Ezen számítógépes szerepjátékok a műfaj egyik legismertebb alkotásai, aki ismeri őket és játszott velük az tudhatja, hogy nagyon sok alapvető törvényt fektettek le ezen játékok a számítógépes RPG-k világában. Ha valakinek megvan eme két játék, vagy tudja honnan tölthetőek le kérem szóljon, mert énmagam elvesztettem őket egy Maxtor vincseszterem halálakor 3 éve.

Zelmor
A Betrayal az megvan,csak épp van itten kb. 800 CD,majd szólok ha előkotortam és akkor valszeg átküldöm MIRC-en.

Elküldve: 2003.12.27. 18:07
Szerző: JAFO
Betrayal at Krondor van a Retrogames-en.

Elküldve: 2003.12.27. 18:08
Szerző: LeWish
max csak az író neve ismerős :ossigh:

Elküldve: 2003.12.28. 00:32
Szerző: Zelmor
Wishmaster írta:max csak az író neve ismerős :ossigh:
A sorozat (Mágus: A tanítvány, Mágus: A mester) kaphatóak könyvesboltokban felujított kiadásban. Néhány ezer HUFot mindeképp megérnek.

Elküldve: 2004.01.05. 15:48
Szerző: fuzik
Szerintem Feist kiváló író imádom a műveit az hogy sorozatokat ad ki pedig egyszerűen cool magyarországon az egyik legjobb elérhető fantasy író bár be kell valljam csak 4 könyvét olvastam.

Elküldve: 2004.02.02. 14:37
Szerző: fuzik
Lessétek meg a www.beholder.hu lapot jó dolgok vannak.

Elküldve: 2004.07.03. 12:32
Szerző: Zelmor
Megjelent az Esüstsólyom Karma, angol címén Talon of the Silver Hawk. feis új sorozata, az Árnyak tanácsának első kötetében egy fiatal orosini fiú, miután visszatért felnőttéválási ceremóniájáról, tanúja lesz fulaja porigégetésének, majd megsebesül és a támadók otthagyják meghalni. Azonban egy furcsa csapat rátalál és ápolni kezdik távol szülőföldjétől, népe volt lakhelyétől, melyből immáron csak ő maradt. Kalandokkal teli története ez egy kezdetleges törzsből kiszakadt fiúnak, mialatt elsajátítja mindama tudást és megszerzi azon tapasztalatokat, amik szükségesek ahhoz, hogy a furcsa szövetség hasznos tagja, vagy inkább katonája legyen a most még meg sem jelent gonosz elleni harcban.

Melegen ajánlom eme olvasmányt nem csak azoknak, kik ismerősek Midkemia világában, hanem azoknak is akik szeretnének vele megismerkedni. És bár a könyv a régebbiek után játszódik nem is kevéssel, nincs szükség a régebbiek ismeretére a könyv teljes kiélvezéséhez.

A magyar kiadás borítója és infó a könyvről:

Kép


Ma kezdem el olvasni a könyv magyar fordítását, remélem hűen vissza tudja adni azt az érzést amit eredeti nyelven sugárzott magából a történet.

Elküldve: 2005.02.10. 00:38
Szerző: avas
Hello!
Ha megengeditek az elejetol kezdem:
2000-ben 13 eves kissrac voltam es veletlenul, megvettem Raymond E. Feist egyik konyvet, megpedig a Kalmarfejedelem titkat. Az ezt koveto evekben lassan beszereztem a sorozat utolso ket kotetet, s tobbszor is kiolvastam oket. A sors fintora hogy az elso kotetet akkor talaltam meg egy antikvariumban, mikor a legkevesbe vartam(eppen akkor tajt adtam fel a kereseset), s a penzem is mar fogytan volt. A lenyeg hogy megvettem es a sorozat kiteljesedett. Jelenleg a Reshaboru sorozat ket kotete(II. kiadas) is megtalalhato a konyvespolcomon es varom a harmadik meghozatalat(ugyanis kulfoldi vagyok). Ez az en eletpajam e tehetseges iroval, aki sok boldog percet szerzett nekem. Mindazoknak ajanlom konyveit, akik kicsit is kaphatoak a fantasyra. Garantalom hogy elragadja olvasojat a vilag es a szereplok szemelyisege.
Kellemes olvasast mindenkinek.

Elküldve: 2005.08.26. 13:58
Szerző: anubys
Az összes résháborút és kígyóháborút olvastam, bár nekem a végére már nagyon lapos lett. Az első az igazán jó, ami joggal nevezhető alapműnek. Amúgy eredeti címén Az érzőszívű mágus

Elküldve: 2006.05.15. 22:32
Szerző: Rossi
Az eredeti trilógiát (vagy inkább tetralógiát?- Mágus /melynek két része van ugyebár/, Ezüsttövis, Sethanon alkonya) imádom. Szerintem a Mágusból nyugodtan csinálhatnának filmet is, ha már a Gyűrűk Urát sikerült ilyen jól megvalósítani. ::^_^:: Az író újabb könyvei sajnos már halványabbak, de... akkor is, Feist az Feist, na!
A Krondor pedig a kedvenc számítógépes szerepjátékom volt, sajnos még nem volt szerencsém a Return to Krondor-hoz.
Tudom, kissé :woff:, de ha valaki tudja, hogy a Return-t hol lehet beszerezni, esetleg megvan neki, eladná stb kérem szóljon! Előre is 1000 köszönet!!

Elküldve: 2006.05.29. 09:57
Szerző: Dínchamion
Nocsak, látom más is szereti Feistet. :) Akkor én is csatlakozom: nagyon jók a könyvei, jól felépített, jól megírt, nem sablonos (már ahonnan vesszük) történetek. (Habár a Birodalom-trilógia nekem kicsit kurtán-furcsán ért véget)

Az átmenetei (pl. generációk között) pedig egyszerűen zseniálisak.

Elküldve: 2006.05.30. 10:11
Szerző: Zelmor
Amint látom, az első postra is ráférne egy frissítés. Valamikor a közeljövőben meg is ejtem. Most épp Jimmy the Hand-et olvasom újra, egész funny egy könyv. Mindig is imádtam, ha Jimmy van a főszerepben. Pug mellett ő a kedvencem. ^^/ (Ezért is ráztam az öklöm az ég fele, nagyon csúnyákat mondogatva Feistre a Shards of a Broken Crown után. De meg kell hagyni, legalább alakítja a világát..)

Elküldve: 2006.06.08. 21:50
Szerző: Rossi
Zelmor írta:meg kell hagyni, legalább alakítja a világát..
Na igen, Feistben (már a remekül kidolgozott karakterek és az izgalmas cselekmény mellett) imho ez a legjobb és a legeredetibb vonás. Ahogy véget ért a klasszikus trilógia, az egészet valahogy "belehelyezi a történelembe". Nekem hihetetlen érdekes volt a Vérbeli herceg elején, ahogy egyszer csak elkezdtem érezni, hogy "hoppá, eltelt 30 év a Résháború óta!" , de nem csak abban, hogy a szereplők mennyit öregedtek és most már a gyermekeik a főszereplők, hanem hogy ennyi idő alatt a világ maga is mennyit változott. Aztán pedig, a Kígyóháború sorozat elején, amikor már 50 évre vagyunk a Mágus-tól, egy teljesen új nézőpontból utal vissza a korábban történtekre. Olyan ötlet, ami kevés fantasyban van ilyen szinten jelen!

Elküldve: 2007.07.25. 18:37
Szerző: Aqualuna
Túlnyomó többségük megvan, bár bevallom, még nem mind olvastam. Mostanában (már egy jó ideje :oops: ) nem volt sok időm olvasgatásra és nem csak Feist könyvek várnak rám még :wink: . Azokból, amit olvastam, a legjobban a Birodalom trilógia kötetei tetszettek, meg az Ezüsttövis, meg még a Megbecsült Ellenségem.