Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5907
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2020.06.01. 10:59

Junchi írta:
2020.06.01. 10:19
Ti komolyan tudnátok venni valamit, amiben egyszer ez történik, másszor meg ez?
"Menőzni" akartam itt előre látatlanban, hogy "ó, hát biztosan, én bírom az ilyen "keverjük a komolyabb háttérsztorit a hülye poénokkal"-jellegű cuccokat, ez sem lehet olyan brutális", de...nos valóban, ez valami ritka erős "koktélnak" tűnik, ami az én gyomromat is jó eséllyel megfeküdné az ehhez hasonló "kombóival". XD (De legalább már nem mondhatod, hogy a Rakéta Csapat a leg-"cartoony looking"-abb banda az egészben, ahogy látom, Jean most ment át épp Elmer Fudd-ba. :lol: )
Junchi írta:
2020.06.01. 10:19
Nem tudom elképzelni, hogy mit akartak Annoék ezzel a sorozattal.
Amúgy olvastam olyan fanelméletet, hogy ez egyfajta "proto-EVA", na nem történeti vagy karakteri értelemben, hanem hogy itt már próbálgatták ezt a "lightosan gyerekszereplőkkel indítunk, majd később egyre inkább megyünk a "darkabb" dolgok felé" metódust, plusz látom, van itt már egyszeműre átrajzolt "Szaturnusz felfalja gyermekét" festmény is, szóval a szimbolikázás is befigyel, bár azt nem tudom, hogy történetileg mennyire illik oda, de az EVA-ban sem mindig volt értelmük, sokszor csak a cool faktort erősítették. XD Csak hát elmondásod alapján itt még nem sikerült olyan jól összefésülni a humort és a komolykodást, mint a későbbi nagy utódban. XD
Junchi írta:
2020.06.01. 10:19
...ráadásul, hogy örömöm határtalan legyen, állítólag van valami filler-féle arc is benne, amihez elméletileg most jutottam el.
Igen, a hajótöréses/lakatlan szigetes, ami talán valami tíz-tizenvalahány részen át tart. ^^" Azokra az epizódokra mintha rendezőt is cseréltek volna, azért érződik annyira a váltás, illetve ezekre a részekre mondták azt még a hardcore Nadia-fanok is, hogy eléggé szenvedős volt végigkecmeregni rajtuk.
Leara írta:
2020.06.01. 10:27
Ha esetleg azt mondod majd, hogy "húú, a végére azért iszonyat király lett!!!", akkor majd talán újra előveszem :D.
Amúgy ja, Junchi itt most kb. "mindenki kísérleti nyula", ha túléli a végignézését és esetleg még valami pozitívumot is tud róla mondani a lezárással kapcsolatban, akkor talán felrakom a "plan to watch" listámra, ellenkező esetben viszont hagyom a fenébe, pláne úgy, hogy eddig nagyrészt mindent visszaigazolt a sorozattal kapcsolatos aggályaim közül. (Elég lesz az EVA is a Gainax cuccokból mint "sorozat, amit kötelezően végig kell nézned, különben nem nevezheted magad igazi animésnek!" XD)
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2224
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2020.06.05. 08:24

Fushigi no Umi no Nadia

Nem lettünk a végére sem világi cimborák ezzel a sorozattal, igaz, az utolsó négy rész azért egész tisztességes lett, bár így is azt mondom, hogy az egyébként egészen jól kigondolt sztorija többet is elbírt volna, szóval mérlegelve az első harmad bénázásait, a második minősíthetetlen fillereit és a végét, azt kell mondjam, hogy ez egy 20 részes sorozat, amiből 39 epizód jött ki végül. Mondjuk ennek azért utánaolvastam, és állítólag a megrendelők még kértek belőle, szóval az a 13 epizódos filler gyalázat elméletileg nem lett volna a készlet része, meg azokat valóban nem is Anno rendezte. Mondjuk cselesen a sorozat egyik legfontosabb epizódját a fillerkupac kellős közepébe gyúrták bele, ami az egész háttérsztorit, meg Nadia eredetét taglalja, szóval tettek róla, hogy ne tudd olyan egyszerűen átugrani ezeket.

Mindezen mostani és korábbi siralmaim ellenére azért nem nevezném olyan rossznak ezt az animét, a korábbi "időpocsékolás" kifejezés csak részben állja meg a helyét (a fillerekre viszont maximálisan), de ettől függetlenül morc vagyok, mert mondom, ebből sokkal többet is kilehetett volna hozni. Akad ugyanakkor két markánsabb pozitívuma: 1) a zenék, 2) a karakterek. Utóbbiból mondjuk vegyük ki Jeant, Nadiát (ő külön vicc, szinte minden részben más karaktere volt...), a lolit, meg a Rakéta csapatot (habár James Sanson azért ARC volt a maga módján), egyszóval az összes főszereplőt, és hagyjuk benne a kalapban a Nautilus felnőtt karaktereit (mondjuk itt csak Nemo és Electra kaptak elég screen time-ot, ami sajnálatos), illetve Gargoyle-t (és a szektáját), aki egészen kiválóan játszotta a főgonosz szerepét. Oké, a célja neki is az volt, hogy az egész világ fejet hajtson előtte, viszont az a vicc, hogy ők ezt simán el tudták volna érni, ha már ott az egész atlantiszi technológia a kezükben. Szóval a fickó durván megalomán, istenkomplexusos és szociopata, arcát fenyegető maszk és csúcsos sapka rejti, na meg valahányszor feltűnik ő vagy a szektája, ez a dal kíséri őket közben. Egyszerre fenyegető főellenség és komolyan vehetetlen pozőr, de kellett már nekem egy ilyen villain.

Egy-két spoiler még a végéről, de szerintem elolvashatjátok nyugodtan, mert mondom, overall nem nagy eresztés ez a sorozat:
SPOILER
Szóval a végén látszott, hogy ez a cucc valóban az NGE előfutára, mert itt is volt első ember, teremtésmítosz, Nadia identitásválsága (amit mondjuk elég hülyén adtak elő), bibliai utalások, illetve ezen a ponton teljesedett igazán ki az atlantiszi háttérsztori, szóval érződött, hogy lenne szufla ebben a sorozatban. Amit még tudtam értékelni, hogy Gargoyle-t végül a Nautilus felnőtt legénysége gyűrte le, a gyerekeknek itt nem sok szerepük volt, ahogy az utolsó csata is egészen epikus, igaz, itt már átmentünk full Yamatoba, szóval látszott, hogy sok mindenben inspirálta őket az említett sorozat.
Az anime teljes, kerek egész sztori, a végén volt epilógus, meg minden, viszont most már legalább tudom, honnan vette az Usagi Drop mangakája a végéhez az ötletet. Te jó ég, ezek összehozták az akkor 27-28 éves Sansont a 4(!!!!) éves Marival! Oké, nyilván csak a 12 éves time jump után, de ez most komoly? Mondjuk a 40-es évei végén járó Nemo is tudott még egyet huncutkodni a nála 20+ évvel fiatalabb Electrával, szóval el kell fogadni, hogy Japánban (vagy legalábbis az általuk írt történetekben) ez egy tök megszokott, általános dolog.

5 (alá)/10

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1546
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2020.06.05. 17:11

^
Erre az animére minimálisan kíváncsi vagyok, mert valahol olvastam, a Disney a Kimba után ezt másolta le, amikor az Atlantisz - Az elveszett birodalom ötlete felmerült. A Disney rajzfilm mondjuk a szívem egyik csücske, szóval még felnőttként is tudom élvezni, úgyhogy valószínű ebben a csatában a kínai mese fog veszíteni. A minimális azt jelenti, hogy majd valamikor 5 éven belül sort kerítek rá. X'D :dirr:
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2224
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2020.06.21. 17:23

KonoSuba

Szándékomban állt pótolni még valamit a hamarosan véget érő Home Office Te Csodás™ alatt és úgy voltam vele, hogy teszek egy próbát a Kanos Subával, mivel innen többen is szeretik, hát csak tudhat valamit!

Noss, azt kell mondjam, a végére már szinte megkedveltem ezt a szériát, mert bár tele az egész C-kategóriás ecchivel, fárasztó isekai közhelyekkel (hiába akarna paródia lenni, azért egész szépen beleesik nem egyszer a saját maga által figurázni kívánt al-műfaj sallangjaiba), és one-note szereplőkkel, azért van egyfajta varázsa, ahogy a humora is egész szépen dorombolt az esetek nagy százalékában, bár így sem állt fent a "megszületett az anime vígjátékok új királya" titulus elnyerésének lehetősége, de a próbálkozása azért díjazandó. (Mondjuk itt külön megdicsérném a két sorozat két OVA-ját, szóval ezek valahogy mindig szórakoztatóbb baromkodásoknak bizonyultak, mint a két széria átlagban, ami ... érdekes.)

Kiemelendő továbbá a főhős, Kazuma, aki bár külsőleg a "rányomtam a fantasys játékom karakterkreálójánál a random gombra és ezt a fizimiskát adta ki" elv szülötte, de a személyisége valami egészen frissítő volt a sok papucs, üres, jellegtelen háremlord után, főleg az a cinizmus és maró gúny, amivel az itteni isekai világot szemlélte és a lányokkal is tudott bánni. Szóval őt kedveltem.
Mi is van még? Ja, kéne még best girlt mondani, mi? Mondjuk nem mintha nehéz lenne választani, szóval itt egyértelműen meg kell követnem a többséget és Megumint bökni, már csak azért is, mert riválisai nagyon nincsenek, Aqua és Darkness túl rövid idő alatt képesek túlságosan irritálóba átvedleni, a mellékszereplők meg... olyanok, amilyenek.

Az első sorozatra 5/10-et, a másodikra egyel többet adtam, ma pedig ejtek még egy kísérletet a filmmel.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5907
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2020.06.22. 16:36

Junchi írta:
2020.06.21. 17:23
KonoSuba
Erre most csak azért nem ide reagálok (vagyis még nem XD), mert a TOP 10-es játékunk ehavi alanya nálam bizony pont ez a cím lesz és abban a postban úgyis minden saját benyomást képernyőre vetek majd róla, esetleg majd utána még megbeszélhetjük. :D
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5907
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2020.08.09. 04:45

Moderátori közlemény: annyira belementünk a Star Driverezésbe, hogy jobbnak láttam átpakolni annak is a postjait a saját topicjába, majd mindjárt abban reagálok. :)
Kép

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Vree » 2020.08.10. 14:07

Future Boy Conan: Miyazaki, klasszikus animék blabla, na nekem egy szavam van rá: vacak. :D 4/10

Animáció az a jó régi "nem is tudtam, hogy ez anime" (Nils Holgersson stb.) stílus. (OK, persze a karakter stílusjegyek elárulják, de ez még egy nyugati-japán keverékebb darab így is)

Hosszú idő óta ez az első show aminél komolyan gondolkodtam, hogy "hát igen, ez gyerekeknek készült", és ennek a karakter cselekedeteiből ordító hülyeség az oka. Esküszöm, hogy ebben a show-ban mindenki maga legnagyobb ellensége és a vakvéletlen menti meg őket mindig.

Ez Conan esetében még csak-csak, mert hiszen egy világtól 100%ban elzártan nevelt semmiről semmit nem tudó kölökről van szó.
De pl. a gonoszból jó hajóskapitány gyakorlatilag maga alatt vágja a fát minden döntésével, egyáltalán nem humoros vagy szerethető nézni.

A morális rendszer meg olyan, hogy a sztori elején nem csak simán antagonistaként megjelenő, de nyíltan gonosz karakterekből haver lesz a végére bármilyen átment nélkül.

Ahhoz képest, hogy egyes review kommentek dícsérték a futurisztikus világot, és érezni a próbálkozást néha, hogy a természetet, élővilágt érzékletesen ábrázolja,alapvetően semmi ilyen nincs, én szívesen megnéztem volna, hogy is néz ki ez a jövendő Föld, de szigorúan egy ipari város Industria (Mézgáék szintű sci-fi esztétikával) és a környező szigetek darabkáján maradunk.

A tanulság valami olyasmi, hogy az élet végül utat talál (mondjuk ezt már az első epizódokban megtudjuk, nem kellett a többi)

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2224
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2020.08.10. 15:00

Vree írta:
2020.08.10. 14:07
Future Boy Conan
Animáció az a jó régi "nem is tudtam, hogy ez anime" (Nils Holgersson stb.) stílus. (OK, persze a karakter stílusjegyek elárulják, de ez még egy nyugati-japán keverékebb darab így is)
Ami a cucc egyik nagy erőssége, legalábbis én százszor inkább mondok igent erre, mint a mai műanyag, egyendizájnú, agyon CG-zett produkcióira. Szinte mindig történt valami a képernyőn, amit rendre folytonos animáció kísért.
Vree írta:
2020.08.10. 14:07
Hosszú idő óta ez az első show aminél komolyan gondolkodtam, hogy "hát igen, ez gyerekeknek készült"
Nemrég pont cikkeztem róla a Mondóba (önreklám off), és ott írtam egy olyat, hogy ha az ember ki tud egyezni a "gyerekes =/= rossz" mantrával, akkor igazából az anime többi része adja magát. Az meg már az első rész után egyértelmű volt, hogy leölt cápa ide vagy oda, ez egy makulátlanul gyerek- és családbarát széria, amihez hozzácsomagolva, itt-ott akad valamennyi mélység vagy konzisztens üzenet.
Vree írta:
2020.08.10. 14:07
A morális rendszer meg olyan, hogy a sztori elején nem csak simán antagonistaként megjelenő, de nyíltan gonosz karakterekből haver lesz a végére bármilyen átment nélkül.
Ugyan nem tegnap láttam az animét, de ez egyedül talán Monsley-nál volt valóban zavaró, bár ő sem volt azért natural born evil, ami kizárólag Lepkára húzható rá, viszont ő nagyon is maradt ott, ahová tartozik. Dyce ugye mindig arra kanyarodott, ahol a nagyobb haszon jobban kecsegtetett, meg ő amúgy sem volt egy összeszedett fickó, neki technikailag elég volt az, ha szelheti a tengereket a hajóján.
Vree írta:
2020.08.10. 14:07
Ahhoz képest, hogy egyes review kommentek dícsérték a futurisztikus világot, és érezni a próbálkozást néha, hogy a természetet, élővilágt érzékletesen ábrázolja,alapvetően semmi ilyen nincs, én szívesen megnéztem volna, hogy is néz ki ez a jövendő Föld, de szigorúan egy ipari város Industria (Mézgáék szintű sci-fi esztétikával) és a környező szigetek darabkáján maradunk.
Na de az egész sztori úgy kezdődik, hogy a III. VH következményei miatt effektíve elsüllyedtek a kontinensek, szóval egyáltalán az sem volt biztos, hogy maradtak-e túlélők. Lásd High Harbor és Industria esete, akik nem is nagyon tudtak a másik létezéséről. IMO elég volt ennyi, már csak azért is, mert a Conannak ez a kalandregény jellege csak addig tartott, amíg eljutottak egyik kijelölt céltól a másikig, meg amúgy is az environmentalizmus köré felhúzott ellentétképzés (ugye ez megvolt például a gyerekek vs felnőttek felállásban is) volt az egyik legkedveltebb témája a cuccnak, amihez meg elegendő volt az említett két helyszín.

Avatar
SaiyaGin
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 83
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin » 2020.09.08. 20:29

Honzuki no Gekokujou (Ascendance of a Bookworm) S1+S2

Urano egy fiatal könyvmoly, akinek álma, hogy egész életét könyvek között élje le. Már úgy tűnik, hogy elérte a célját, amikor megkap egy könyvtárosi állást, azonban szeretett könyvei hamarosan a vesztét okozzák: egy földrengés során rádől egy könyvespolcnyi könyv. Halála előtt azt kívánja, bárcsak újjászületne egy könyvekkel teli világban. Az újjászületés iránti vágya teljesül is: amikor kinyitja a szemét, egy középkori világban találja magát, egy Myne nevű ötéves kislány testében. De itt jön a feketeleves: Myne súlyos beteg, aki csak kisebb sétát tud megtenni anélkül, hogy összeesne, rendszeresen durva lázrohamok gyötrik őt – és ami szintén szörnyűséges: a kislány a köznéphez tartozik, a könyveket pedig csak a nemesség engedheti meg magának. Urano (illetve ettől kezdve Myne) úgy dönt, hogy ha a környezetében nincsenek könyvek, akkor az előző életéből meglévő emlékei és ismeretei alapján megpróbál ő maga könyveket létrehozni – csak ne lenne az a betegség, ami szinte minden fizikai tevékenységben megakadályozza őt… Idővel azonban fény derül szenvedései okára és megtudja, hogyan tarthatja kordában a tüneteket; de ezzel élete újra fordulatot vesz.

Egy volt kolléganőm ajánlotta ezt az animét, és nagy lelkesedéssel kezdtem neki, de a vegyes érzelmekkel fejeztem be. Megvoltak ugyan a pozitívumai, de ahhoz képest, hogy az AniDB-n és a MAL-en is ódákat zengtek róla, nem éreztem olyan nagy durranásnak (persze lehet, hogy a hiba az én készülékemben van, ha valamelyik aspektusát kihagyom, nyugodtan emlékeztessetek rá).

Komoly pozitívum, hogy bár modern isekai, de mégsem egy otaku kliséhalom, és bár eleinte úgy tűnik, hogy Myne a szokásos „átkerülök egy fejletlenebb anyagi kultúrája világba, ahol én leszek a Felvilágosult Megváltó” utat fogja bejárni, hamar kiderül, hogy hiába lenne meg sok mindenhez a tudása, közemberként semmi nem megy könnyen, különösen súlyos betegen. Ami még tetszett benne, hogy a világ bemutatása nem infodumppal történt, hanem a lakosok életén keresztül, így például mivel csak a nemesek rendelkeznek varázserővel és az átlagember életében a varázslat egyáltalán nincs jelen Myne csak az első szezon felénél jön rá arra, hogy a világban létezik varázserő.
Sajnos azonban elég sok dolog volt, ami csökkentette a lelkesedésemet, legelőször is az, hogy az első 4-5 rész rohadt lassú. Ezt úgy értsétek, hogy amikor este kezdtem el nézni egy-egy részt, akkor a felénél abbahagytam azzal, hogy majd másnap folytatom, és mentem aludni. Ami eleinte nagyon zavart még, az az volt, hogy szerintem túl sokáig nem foglalkoztak azzal a témával, hogy ha Urano Myne testébe került, akkor vajon mi is történhetett az eredeti Myne-nal.
A szereplők megérdemelnek egy külön bekezdést: a Myne közvetlen környezetében lévő emberek többségét nem nagyon zavarja az, hogy az ötéves kislány hirtelen olyan tudás birtokában van, amiben aligha lehetne, tekintve, hogy betegsége miatt a lakást is alig hagyta el. A szüleinek feltűnik ugyan, hogy Myne hirtelen olyan dolgokat ismer, amiket a szülei se, és nekiállt cuccokat feltalálni, továbbá főzni tanítja az anyját, de ezt elintézik egy vállrándítással. Párhuzamként megemlíteném a Detective Conant, amiben Conan szintén olyan tudásanyaggal bír, amivel egy 6-7 éves gyerek nem bírhatna, de ő legalább mindig benyög valami kifogást, amikor valami szóba hozza ezt (Kogorou mondta, a tévében látta, stb.), de Myne meg sem próbál magyarázatot találni (mondjuk mivel ő olyan dolgokat talál fel, amik korábban nem léteztek, nem is nagyon tudna kifogást találni). Talán amiatt is könnyen belenyugodnak az egészbe, mert a többi 5-7 éves gyerek is irreálisan érett, mind szellemileg, mind testileg (gondolok itt főleg Lutzra és Friedára).

A második szezon sok szempontból eltér az elsőtől, itt a találmányok helyett az egyház és a nemesi világ, valamint a társadalmi különbségek kerülnek előtérbe. A témaváltás elsőre ugyan elég hirtelennek érződött, de idővel azért megszoktam, és ez az évad sokkal izgalmasabb volt, mint az első, még akkor is, ha érzésem szerint nem mindig sikerült mindenre és mindenkire a megfelelő mennyiségű időt szánni, volt olyan mellékszereplő, aki a kelleténél több időt kapott, az utolsó rész végének kulcsfontosságú jelenetét viszont összecsapottnak éreztem. Ami még zavart: néha Myne annyira meggondolatlan volt, hogy emlékeztetnem kellett magamat arra, hogy ő valaha egy felnőtt ember volt.

Úgy látom, kicsit túlzásba vittem a negatívumok felemlegetését, mert rossz animének azért nem nevezném a Bookwormöt, de a dicshimnuszokat feleslegesnek érzem. Talán furcsának érződik, hogy ezt a sok kötözködést azután hozom fel, hogy legutóbb a szintén messze nem tökéletes Star Drivert dicsértem lelkesen, de ez a különbség a két sorozat között: a SD nem ígért nagy mélységet, egyszerűen szórakoztatni akart, és ez sikerült is neki.

Avatar
SaiyaGin
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 83
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin » 2020.09.17. 15:23

Kuutei Dragons

Eddig négy részt néztem meg, de nem tartom valószínűnek, hogy a többit is meg fogom nézni, úgyhogy írok róla pár sort.

Egy steampunkos beütésű világban járunk, amelyben sárkányok élnek, amikre az emberek léghajóról vadásznak. Főszereplőnőnk, Takita Quin Zaza nevű sárkányokra vadászó léghajó újonnan csatlakozott tagjai, az ő szemén keresztül követhetjük a hajó kalandjait.

Az anime több bajtól is szenved, egy olyan világról szól, amiben lenne potencia, de amiről mégis alig tudunk meg valamit, emellett túl sok a szereplő, és a többségük teljesen érdektelen (pontosabban annyian vannak, hogy nem nagyon sikerül annyi időt szánni egy-egy karakterre, hogy érdekessé tegyék, a négy részből egy olyan volt csak, ahol azt éreztem, sikerrel jártak ebben). Egy példa: annyit megtudtunk, hogy a sárkányvadászat egy veszélyes, nem túl jól fizető és mások által lenézett munka, és hogy a Quin Zaza nem tagja a sárkányvadász-hajók céhjének, ami miatt még inkább lekezelik őket az üzletfeleik, de az már nem derült ki, hogy miért nem tagok, és hogy egy olyan fiatal lány, mint Takita miért is választotta ezt a vonzónak nehezen nevezhető munkát. (Illetve egy elejtett megjegyzésből úgy tűnik, hogy hirtelen felindulásból csatlakozott, ami azért nem egy minőségi backstory, továbbá felveti a gyanúmat, hogy nem tudta, mire vállalkozott, és a hajó őt felbérelő tagja se mondott túl sokat a vadászok életéről…).

Avatar
ZeroProcess
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess » 2020.09.17. 15:40

SaiyaGin írta:
2020.09.17. 15:23
Kuutei Dragons

Eddig négy részt néztem meg, de nem tartom valószínűnek, hogy a többit is meg fogom nézni, úgyhogy írok róla pár sort.
Nem maradsz le sokról ha a többi részt nem nézed meg. Ugyan úgy nem igazán derül ki semmiről semmi, a karakterek is ugyan úgy laposak. Bár a vége fele izgalmasabb események vannak, így nem olyan unalmas mint az eleje. A fókusz végig azon van, hogy milyen ételeket készítenek az elejtett sárkányokból.

Avatar
SaiyaGin
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 83
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin » 2020.09.17. 20:39

ZeroProcess írta:
2020.09.17. 15:40
Nem maradsz le sokról ha a többi részt nem nézed meg. Ugyan úgy nem igazán derül ki semmiről semmi, a karakterek is ugyan úgy laposak. Bár a vége fele izgalmasabb események vannak, így nem olyan unalmas mint az eleje. A fókusz végig azon van, hogy milyen ételeket készítenek az elejtett sárkányokból.
Köszi!

Válasz küldése