Új animék - frissen, ropogósan =)

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
ZeroProcess
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 22
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess » 2021.04.10. 14:37

Téli szezon címeiről:
Jómagam most kivételesen sok szezonos címet követtem, itt a lista abc sorrendben:
(bár nem teljes lévén még nem fejeztem be a Kaifuku Jutsushi no Yarinaoshi-t, a Jujutsu Kaisen-t és a csodálatos Ex-Arm-ot, illetve Back Arrow-ot, de ez utóbbi még úgysem ért véget)

Hataraku Saibou Black

Jobb mint az alap sorozat. A hanyatló szervezet sokkal érdekesebb és drámaibb történetet képes teremteni, mint egy egészséges. E “világ” által nyújtott lehetőséggel pedig élt is az anime.

A történet nagy vonalakban annyi, hogy a kifejezetten egészségtelen életmód hatásait követhetjük nyomon a főszereplő vörösvértest mindennapjai képében. A sorozat nem lacafacázik és a suliból frissen szabadult főszereplőnket egyből szembesíti a rohamosan romló szervezett zord valóságával. Itt nincsenek munkájukat örömtelien végző sejtek, ápolt szervek, csak nyomor, elkeseredettség és kilátástalanság. Azok a sejtek akikkel még egyik nap találkozik a főszereplő a másik napra a legtöbb esetben már halottak. Rengeteg sejt pusztulását követhetjük nyomon a különböző eseteket követve, igencsak brutális ábrázolással karöltve. Ezen esetek pedig egy az egész évadon átívelő történet különböző lépcsőfokai. Amúgy a történet szolgál meglepetésekkel is, ugyanis nem gondoltam volna, hogy
SPOILER
meg merik lépni a főszereplő legjobb barátjának kicsinálását.
A zárást az utolsó rész legvégi troll húzása mentette meg számomra, ugyanis nem örültem volna a happy end-nek. Így azonban még lehet folytatni is a sorozatot.

A sztorival kapcsolatban érdemes még megemlíteni, hogy sokszor elgondolkodtató és tanúságos.

A főszereplőt nem igazán szívlelten, de legalább szép kis karakterfejlődésen ment keresztül. A többi karakter nem volt rossz, bár számomra a fehérvérsejt volt a legszimpatikusabb.

Akiknek tetszett az eredeti sorozat, azoknak mindenképp érdemes megnézni, mert több tekintetben is jobb annál, viszont fel kell készülni, hogy ez nem egy vidám történet.


Log Horizon 3: Entaku Houkai

Bármennyire is szerettem az első évadot a második már nem volt olyan jó , mind a történetet, mind a megvalósítást nézve. Utóbbi miatt pedig kevésbe voltam bizakodó a harmadik évadot illetően, hiszen ugyanaz a stúdió csinálta, mint a másodikat. De persze ettől függetlenül valamilyen szinten örültem, hogy jött a folytatás és a végeredményt látva nem is bánom a rászánt időt.
Viszont sajnos le kell szögeznem a sorozat semmit se fejlődött, ugyanis továbbra is jelen van minden olyan elem ami hagy kivetnivalót hagy maga után akár a sztorit akár a megvalósítást nézem. Persze amiben eddig erős volt a sorozat abban továbbra is az, csak egyszerűen nem lett se jobb se rosszabb ez az évad mint az előző. Pedig azért lehetne még hova fejlődni.

Az évad három szegmensre osztható, melyek közül az első a választás körül forgó történet ív. Azt kell írjam ez volt a legerősebb és legjobb része az évadnak, lévén itt minden olyan elem megtalálható volt, ami az igazi esszenciáját adja a Log Horizon-nak. Bár a végkimenetel nem volt meglepő a hogyan azért kellően érdekes és izgalmas volt. Itt jegyezném meg, hogy az évad címe bár helyt álló, mivel ezen ív eseményeire utal, azonban nem kicsit reklám fogás, lévén eléggé félrevezető következtetéseket enged meg.

Nos ezt követően - nyugi nem spoiler, h leírom - a történet Crusty-ékra vált és megtudunk egy s mást az ott zajló eseményekről. Bár nem voltak rosszak ezen részek, annyira nem igazán érdekelt mi történik ott, viszont sikerült az évadnak egy-két olyan dolgot meglebegtetnie ezen eseményeknél, ami mégiscsak felkeltette az érdeklődésemet. Csakhogy továbbra is csekély számú epizódban került középpontba, lévén ez egy hosszan elnyúló szál. Ez önmagában nem gond a probléma ott kezdődik, hogy a Japán szerveren a választások után egy újabb nagyobb volumenu történetív volt/van kilátásban, csakhogy ez az évad 12.részes így arra már nem volt idő, hogy belekezdjenek az alkotók.

Gondolom ezek után már nem nehéz kitalálni, hogy az előbbi miatt az évad utolsó harmada filler lett. Pedig akár lehetett volna több is puszta fillernél, lehetett volna érdemleges dolgokat is belerakni csak ahhoz több idő kellett volna. Arról nem is beszélve, hogy ezen részek alatt a kölkök kerültek a középpontba, én meg sose csíptem ebben a szériában a gyerekekről szóló epizódokat, mely alól eme részek se voltak kivételek.

Nos mint látszik az évad szép kis lejtmenetben volt az igazán jó részektől az elfogadhatóig.

Karakterek terén ennyit érdemes megjegyeznem, hogy talán Minori-t jobban megkedveltem, mint eddig és a végén még egy kicsit meg is sajnáltam, mikor
SPOILER
Shiroe elutasította szerelmi vallomását, mert Akatsuki-ba van belezúgva.

A látvány maradt olyan amilyen, ami nem csúnya de nem is szép, igaz a csatáknál eléggé kiütköznek eme megvalósítás korlátai. Az opening egész jó volt, viszont az aláfestések terén nem tűnt föl változás.

Végezetül kitérnék néhány szóerejéig a széria humorára is, ami egy-két kivételtől eltekintve nem vicces. Sőt csak egy bugyuta hatást ad az animének. Nem értem minek erőltetik.

Összességében maradt a sorozat olyan, amilyen az előző évadban volt. Egynek elment és ha lesz folytatása akkor nézni fogom.


Mushoku Tensei: Isekai Ittara Honki Dasu

Eredetileg nem terveztem nézni, mert már az összefoglaló tizenkettő egy tucat kategóriájú sztorit írt le, de mivel annyi helyen áradoztak róla végül belekezdtem. Nos annyit előre leszögezek, hogy 11 rész alapján egyáltalán nem értem mire föl a hype.

Nos kezdeném is a történettel, de ha nagyon szigorúan akarom nézni, az még nem nagyon volt és ami volt az sem volt olyan, amit már ne látott volna már az ember máshol, akár többször is. Arról nem is beszélve, hogy nem egyszer úgy éreztem a sorozat fókusz vesztetté vált és maga se tudja mi akar lenni: egy nyugisabb sol fantasy vagy epickebb fantasy. Mert amikor a sztori kezdett ellaposodni, nem egyszer elhihette a nézővel, hogy na most fognak jobban beindulni az események, aztán valahogy mégse így történt és ezt többször eljátszotta a sorozat. Jó persze nem az első évadban kell ellőni mindent, de per pill felvezetésnek sem túl acélos, mert a zárás pont olyan volt, ami nem feltétlen hozott lázba a folytatást illetően.

Amúgy most mellékesen megjegyezném, hogy számomra a legnagyobb írói fantáziatlanságra utal amikor egy scifi vagy fantasy helyszíne a kopár sivatag lesz. És sajnos kis spoiler az évad utolsó negyede ilyen. No persze a sorozat eleji szimpla középkori szántóföld sem a nagy képzelőerőre utal, de az még mindig egy fokkal jobb, mint egy sivatag.

Viszont pozitívumnak érdemes megemlíteni, hogy kellő időt szán az anime a karakterekre. Alaposan bemutatja a főszereplő Rudeus kibontakozását és a többi karakterrel való viszonyát. Bár számomra ő nem volt igazán szimpatikus karakter, igaz ellenszenves sem volt. Talán jobban a fantasy világbeli faterját és tanárát bírtam.

A látvány jó volt egy panasz nem lehetett rá, viszont az aláfestések eléggé semmilyenek lettek.

Lévén történet az még nem igazán volt, evégett ez inkább eddig egy karakter központú fantasy, ami amúgy jó, csak mellőz minden egyediséget, mely miatt kiemelkedőnek egyáltalán nem nevezném. Sőt utóbbi miatt nem is feltétlenül lesz emlékezetes.

A folytatást is nézni fogom, habár ez az évad nem igazán akart erre rávenni.


Non Non Biyori: Nonstop

A vakációs mozifilm kifejezetten jó volt, viszont ennek ellenére voltak kételyeim, hogy van-e még kraft a sorozatban egy újabb évadra. Így az utolsó rész után azt kell írnom, hogy nem teljesen.

Maga az évad jó volt, viszont szerintem ez lett a leggyengébb a három közül, ugyanis átlagosan minden második rész ha jó volt és ezek közül csak egy-kettőben voltak nagyon jó pillanatok (mint például az iszogatós rész, szülő nap vagy amikor Hotaru lebukott, hogy miként viselkedik a szülei előtt). Sajnos azonban nem felváltva jöttek a jó és gyenge részek hanem volt, hogy egymást követték a harmatos epizódok, ami nem hagyott jó nyomot az emberben ha hetente nézte a sorozatot.

Próbáltak új karaktereket is behozni, de egyiküket rosszabb volt nézni, mint a másikat. Egyszerűen unalmasak, humortalanak voltak az új szereplők jelenetei ellentétben a régiekkel.

A körítésre nincs panasz, továbbra is hozta a megszokott színvonalat.

Jó évad volt, viszont messze nem a legjobb ugyanis már erősen mutatkoztak rajta a fáradság jelei.

Ha esetleg jönne még egy évad, akkor csak annyit kérnék, hogy ne a jelenkori események folytatása legyen hanem ugorjanak vissza az időben 4-5 évet, ugyanis az akkor tájt zajló visszaemlékezések mindig jók voltak. Illetve azokban az időkben még látok potenciált, arról nem is beszélve, hogy még új szereplőket se kellene behozni mert a meglévőek kellően más helyzetben lennének.


Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu 2 Part 2

Az évad első fele, leszámítva a félévadzáró részt szerintem jó volt, viszont tény, hogy igencsak feszes tempót diktált, illetve nem egy olyan pontja volt amibe azért belelehetett kötni. Az évad másik fele, mely ezen sorok tárgyát képzi, szinte minden olyan hibát került vagy orvosolt, melyet az előző 13 rész összehozott. Nos valljuk be, kellett is az, hogy a készítők jobban oda tegyék magukat, hogy felejtetni tudják azt a borzasztó félévadzáró részt.

Kezdeném a sort a tempóval, mely szerintem pont ideálisra sikerült, mely véget végig könnyen követhető volt a cselekmény, mivel se nem volt túl lassú se nem túl volt gyors. A történet közvetlenül ott vette föl a fonalat ahol abba maradt és a részek előre haladtával nemcsak hogy a felgyülemlett problémákra adott megoldást, de meglepően sok válasszal is szolgáltatott bizonyos kérdésekre. Persze jó szokásához híven a sorozat a válaszok mellett újabb kérdéseket is felvetett, viszont most úgy éreztem az előbbiek voltak többségben.
Az évadzáróhoz közeledve, pedig az alkotók aztán beleadtak apait anyait és a kiemelkedőnél, kiemelkedőbb pillanatok követtek egymást. Talán ez után nem meglepő, hogy maga a zárás is jó lett szépen lezárták az aktuális történetívet.

Na de, hogy ne csak áradozzak ezen feléről az évadnak, azért érdemes megemlíteni, hogy volt néhány kisebb gikszer ezen részekben is (alább kitérek majd egy-kettőre), bár közel sem olyan súlyosak, mint amik a part 1-ben voltak.

Illene most már szót ejtenem a karakterekről is, mivel részben nekik is köszönhetően remekelt az évad. Kezdeném a sort a sorozat fő párosával Subaru-val és Emilia-val. Bár a mellékszereplők még mindig továbbra is lejátsszák őket, azért kettőjük tekintetében is történt javulás. Ugye Subaru az ominózus félévadzáróban tökéletesen nullázta minden eddigi karakterfejlődését, azonban eme felében az évadban gyorsan el is felejtettük ezt a baklövést. Azt kell írjam ez az a Subaru aki remélem a további évadban velünk marad és most már nem fog többé vissza fele fejlődni. Amúgy nem csak jelleme, hanem a képességei is fejlődtek neki. Igaz szerintem elég random lett képes arra a 2 varázslatra:
SPOILER
a kezes dologra és az El Minya-ra
, de már annak is örülök, hogy e téren is történt előre lépés.
És akkor jöjjön a páros másik fele Emilia. Nos ő még mindig a kevésbé szimpatikus karakterek táborát gyarapítja, de már tett ellene, hogy ne így legyen. Ezen 12 rész elején Emilia szerintem mindenki számára elért a mélypontra, ahol már tényleg ki nem lehetett állni ezt a túlzottan duzzogó, hisztis, önsajnáltató viselkedését. Viszont innen volt szép feljutnia és végre nála is megvolt az első jellemfejlődés. Persze még messze a fény az alagút végén, de az évad végi Emilia sokkal tetszetősebb volt már.
Sajnos Emilia és Subaru nagy jelenete az őszinte vallomás, borzasztóan felszínes, erőltetett és giccses lett. Komolyan mondom az évadzáró részben lévő erkélyes beszélgetésük messze jobb volt, mint eme kitüntetettnek szánt pillanat.

Na de, hogy ne csak Emilia-ról és Suburaru-ról legyen szó kitérnék a többiekre végtére is ők jobban elvitték a show-t. Elsőként megemlíteném Ottó-t, aki bár inkább az első részekben kapott fontosabb szerepet, azonban igazi meglepetés volt, mikor kiderült mire képes ő. Mondjuk ettől ő még számomra továbbra is az okés kategória, de nem tartom kizártnak, hogy később egy kiemelkedőbb mellékszereplő legyen. Mellesleg megjegyezném, hogy eléggé
SPOILER
homár lett az, amikor lelket öntött Subaru-ba.
Folyatnám a sort Ram-mal, kihez érdemes megjegyezni, hogy az évad egyik kiemelkedő pillanata is kötődik. Igaz hozzá kell tenni, hogy ez említett pillanat csak azért működött jól, mert az előtte lévő epizódban sebtiben ismertették velünk meg jobban őt.
Következzen Elsa, kit még mindig az egyik legjobban kedvelek a mellékszereplők közül így örültem, hogy nem csak továbbra is feltűnt, de még a háttértörténetébe is kaptunk betekintést. Nagyon remélem, hogy
SPOILER
nem halt meg, mert benne még lenne bőven potenciál.
Bár Echidna az évad első felében kiemelt szerepet kapott itt most eléggé a perifériára szorult. Vele ellentét Beatriche nemhogy kevesebb, de még több időt kapott és egyszerűen minden pillanata fenomenális volt. Őt egyre jobban kedvelem. Azért az kissé furcsa, hogy az ő és Subaru közti nagy beszélgetés az évad vége fele, messze jobb
SPOILER
szerelmi vallomásnak menne el, mint ami Subaru és Emilia közt valójában volt.
Utolsóként pedig Roswaal-ra térnék ki, aki szerintem jó főgonosza volt ennek a történetívnek. Mondjuk más nézőkkel ellentétben én nem utáltam őt, sőt valamilyen szinten megértettem őt, lévén tisztán megvoltak a maga motivációi és céljai.

Még annyit a karakterekhez, hogy azért megint bukkantak föl újak, akikről még nem tudunk semmit. Kicsit félek, hogy lassan túl sok szereplő lesz és nem jut idő mindenkire.

A látványra továbbra se lehet panasz és zenei téren is voltak újabb jó számok. Az új OP-ot a Long Shot-ot illetve a あなたの知らないこと már jó párszor meghallgattam.

Mindent összegezve ez a fele jobban tetszett az évadnak és várom a folytatást.


Shingeki no Kyojin The Final Season

Én vagyok AoT fan, viszont a sorozat hullámvölgyeitől eltekintve eddig egész jól elszórakoztam a szérián és ez alól eme “utolsó” évad sem volt kivétel. Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy nem igazán vártam semmit a folytatástól.

Az előző évadban annyira nem voltam lenyűgözve, hogy milyen irányt vett a széria, viszont eme “utolsó” évad részeit látva, azt kell írjam nem is olyan baj, hogy így alakultak a dolgok. Na jó tovább nem fogok még idézőjelesen sem utolsó évadnak hivatkozni, erre hiszen ez csak egy marketing bullshit volt, lévén egyáltalán nem ér véget a történet és már a folytatás is be lett jelentve.

Az első néhány részben a másik fél szemszögéből láthatjuk az előző évad vége óta eltelt idő egy részét, amit nem bántam. Lévén évadokon át titkolva volt ugye a világ többi részének létezése, így időszerű volt már, hogy a szigeten kívüli dolgokról is megtudjunk egysmást. Ami azonban nem tetszett, hogy minden erejével próbált volna meggyőzni a sorozat, hogy sajnáljam már meg ezt az agymosott népet. Az új karakterek, pontosabban a két kölök eléggé unszimpatikusak voltak, de hál égnek a részek előre haladtával normalizálódtak ők is, mikor rá kellett jönniük, hogy a világ nem is olyan fekete-fehér, mint ahogy azt eddig gondolták. Ha már új karakterek meg másik nézőpont is képbe került hamar fel ötlött bennem a kérdés, hogy kiknek is kellene most szurkolnom?
Mert igazából azon kaptam magam, hogy nincs senki akinek igazán drukkolnék. Erennek? Az előző évadokban majdhogynem végig azt vártam patkoljon már el, lévén hol csak hőzöngött meg játszotta a kemény legényt, hol meg taknya nyála összefolyva rinyált. Mikasa-nak? Jó csaj meg minden, de azon kívül, hogy eddig azt szajkózta Eren így meg úgy nem lett a szívem csücske. Armin-t meg aztán végképp nem volt miért megkomálnom. Szóval a kiinduló triót nem hogy nem kedveltem meg, de szerintem még főszereplőknek is pocsékak voltak és maradtak is azok. Ezért is volt nagyon élvezetes, az amikor Eren a
SPOILER
másik kettő ellen fordult: Armin-t jól megverte, Mikasa-t meg lelkileg zúzta szét. Ezt a jelenetet többször is megnéztem, igazi megváltás volt.
Igazából ez a generáció Connie, Jaenne stb is csak ágyútölteléknek jók. Ezért sem tudott meghatni az, mikor
SPOILER
meghalt Sasha. Bevallom őszintén fel se tudom idézni, hogy lett volna neki valami emlékezetes jelenete/cselekedete, azon kívül, h sokszor tömte a pofáját.
Aztán rájöttem, hogy én igazából Levit és Hanjit bírom a legjobban és szerintem ők az igazi főszereplői ennek az animének. Így nekik drukkolok jelenleg. Félreértés ne essék nem feltétlen a falon belüliek eszméivel értek egyet, ugyanis mind az ő mind a másik fél nézőpontját valamilyen szinten meg tudom érteni. Hanem, hogy legyen egy valamennyire személyes kötődésem valakikhez ha már ennyi részt végig néztem. Amúgy talán még Reiner-ben volt meg az esély, hogy egy olyan karakterré váljon akinek érdemes lehet szurkolni, de olyannyira takaréklángra vették az ő figuráját, hogy végül ilyen téren szóba se jöhetett. Illetve egy pillanat erejéig azt gondoltam talán Eren végre kikupálódik, csakhogy az utolsó előtti rész után úgy voltam nem várok egy hetet a zárásra inkább beleolvasok a mangába, melyből hamar nyilvánvalóvá vált, hogy nem így lesz. Mellesleg ez volt az első alkalom, hogy a mangába bele olvastam.

Itt érdemes leszögeznem, hogy ez az évad kimondottan tetszett érdekes és izgalmas volt a történet és nem mellőzött igazán epic összecsapást sem. Persze nem kevés áthallás van a második világháború és a gettósított zsidók között, de ez egyáltalán nem zavart. Azonban mégsem tűkön ülve várom a folytatást, ugyanis épp annyira olvastam bele a mangába, hogy az letörje a lelkesedésem egy újabb baromsággal.

Engem nem zavart a stúdió váltás igazából pont kapóra jött az előző évad óta eltelt idő, mert ezzel magyarázhatóak a karakterrajzok változásai. Talán az első néhány részben volt egy-két furcsa animáció, beállítás de semmi más nem volt zavaró. Az aláfestések is rendben voltak. AMit viszont mindenképp érdemes megemlítenem az az opening. Az eddigi évadok során talán az első évad openingjének zeneszáma ami jó volt, de a többi opening és ending totál felejtős kategóriába tartozott mind vizuális mind zenei téren. Azonban e évad openingje zseniális lett. Remekül összhangban van a zene a látvány az évad által feldolgozott történésekkel, hátborzongatóan jól adja át az évad énjét. Nagy pacsi azoknak akik ezt így kitalálták.

Summa summarum ez az évad a széria jobbjai közé tartozik, szóval azok akik az előző évadokat is nézték azoknak mindenképp érdemes ezzel folytatniuk. A folytatás engem nem hoz lázba tudván mi fog történni.

Tensei Shitara Slime Datta Ken 2

Kezdeném a sort azzal, hogy az első évad első fele volt számomra igazán jó és a második feléért nem igazán lelkesedtem. Így reménykedtem, hogy a folytatás újra a széria jobb formáját fogja hozni. Nos első látszatra nem így tűnt. Kérem szépen az évad eleje iskola példája lehetne a hogy ne akarj az előző évadból kimaradt dolgokat pótolni. Ilyen balfaszkodást ritkán lehet látni, a történet ugrált össze vissza az időben közben meg jelentéktelen dolgokkal húzták az időt. Így lehetett az, hogy a szériában háromszor is láthattuk azt a jelenetet, ahogy Rimuru elköszön a diákjaitól, úgy h egyszer sem visszaemlékezésről volt szó. Szóval az első részek nem voltak olyan jók, mint amilyennek reméltem, így beleolvastam a manga adaptációba, hogy megtudjam történik-e majd valami érdekes a későbbiekben. Ennek eredményeként nem csak, hogy beleolvastam, de elolvastam az összes eddig lefordított fejezetet, amik meggyőztek arról, hogy érdemes kitartanom az anime mellet.
Nem bántam meg, hogy nem jegeltem az animét, ugyanis az első néhány rész után a sorozat magára talált mikor ténylegesen a 2. éved eseményeit kezdte adaptálni. Innenstől kezdve pedig egyre jobb és jobb lett ahogy haladtunk a félévzárás felé. Mondjuk az utolsó részben történtekhez, hogy elérjenek kihagytak egy-két dolgot, melyet ha esetleg pótolnának a folytatásban, remélem nem olyan módon fogják ezt megtenni, mint ahogy ennek az évadnak az elején tették.

Rimuru még erősebb lett, mint volt és azon ritka esetek egyike, mikor
SPOILER
túlzottan erős hatalma nem öli ki a műből a drámaiságot és a konfliktusokat. Itt természetesen a feltámasztó képességére gondolok, melynek kellő korlátjai lettek szabva ahhoz, hogy ne mindenre az legyen a megoldás, kiölve minden nemű feszültséget.
Amúgy talán Rimuru bandáját talán most jobban komáltam, mint eddig, viszont tény és való, hogy az új karakter Diablo fenomenális lett.

A körítésre továbbra sincs panasz a látvány jó volt az aláfestések meg biztosan voltak de egyáltalán nem emlékszem rájuk.

Mindent összegezve az első pár rész kivételével egy jó folytatás lett. Remélem a továbbiakban már nem ad lejjebb a sorozat.

Ura Sekai Picnic

Számomra ez volt a szezon egyik legegyedibb darabja amit láttam.

Már az első pillanattól kezdve magába szippantja az embert a remek atmoszférájának köszönhetően. Ugyanis mind az aláfestések, mind a képi világ nagyszerűen megteremtenek egy sejtelmes, feszült és kissé bizarr hangulatot. Mondjuk itt jegyezném meg, hogy ez az anime szerintem egyáltalán nem horror. Való igaz él a sorozat él a félelemkeltés eszközével nem is egyszer, azonban nem azért, hogy a nézőt megfélemlítse, hanem azért, hogy minél jobban éreztesse a főszereplőkre leselkedő veszélyt.

A történet, ha nem is tökéletes, viszont érdekes köszönhetően a másik világnak, illetve annak, hogy különböző városi legendákat dolgoz fel, mint például a Kisaragi állomás története. A különböző kis sztorik jól illenek egymás, igaz van egy-kettő amit ki hagyhattak volna. Nos nem gondolnám, hogy a másik világról valaha is szolgálna majd érdemleges magyarázattal a történet. Azonban ezt nem feltétlen bánnám lévén a hangsúly inkább azon van, hogy a főszereplő páros minként éli meg, miként birkózik meg az eléjük gördülő akadályokkal.

Amúgy van egy két teóriám amik közül csak azt említeném meg itt, hogy lehet a lányok részegen haluzzák össze az egészet, lévén annyit piálnak két másik világbeli menet között. :D

Ha már szóba kerültek ki is térnék a főszereplőkre. Mindkettőjüket jól eltalálták és jó volt nézni, ahogy a két idegen lány fokozatosan megismeri egymást és barátok lesznek. Kifejezetten örültem, hogy nem próbálták yuri irányba vinni a dolgokat, mert akkor lehet dobtam volna a sorozatot.
A többi mellékszereplő az a néhány sem volt rossz, de róluk vajmi keveset tudtunk meg.

A látvány korrekt és az aláfestések is rendben vannak, bár egyik esetben sincs szó kiemelkedő munkáról.

Minden hibája ellenére egy hangulatos, érdekes történet jól eltalált főszereplő párossal.

Ha lesz folytatása mindenképp nézni fogom.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ZeroProcess 2021.04.11. 08:08-kor.
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6027
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2021.04.11. 02:50

ZeroProcess írta:
2021.04.10. 14:37
Amúgy van egy két teóriám amit a spoiler topikban le is írtam...
Lemaradtam valamiről, vagy mi ez a "spoiler topic"? :D
Kép

Avatar
ZeroProcess
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 22
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess » 2021.04.11. 08:12

Titkos írta:
2021.04.11. 02:50
Lemaradtam valamiről, vagy mi ez a "spoiler topic"? :D
Tudod direkt helyeztem el ilyen furcsa hivatkozásokat, h az ezekre adott válaszokból lássam ki olvasta el amit írtam :D


Na jó nem, igazából először máshol osztottam meg a szöveget és aztán másoltam ide és benne maradt az ottani hivatkozás, pedig átfutottam rajta egyszer, h nem maradjon benne ilyesmi. Na mind1, javítottam.
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6027
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2021.04.11. 09:20

Hehe, okés. :) Mondjuk igen, volt még benne 1-2 hasonló, amiből én is arra következtettem, hogy eredetileg Addictson, vagy valahol máshol született ez a post, pl. az első "alfa verzióban" (XD) még szerepelt valami olyan mondat is az Urasekainál, hogy: "Nem értek egyet az előttem szólóval, szerintem ez nem horror.", mire picit agyalni kezdtem, hogy "Hmm, erről a sorozatról itt rajtam kívül eddig senki sem írt és én is még valamikor a szezon elején talán, szóval what?" XD
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2298
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2021.05.14. 09:58

Aria film BD augusztus 18-án!

Sokkal hamarabb, mint gondoltam.

Avatar
SaiyaGin
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 126
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin » 2021.05.14. 17:41

Junchi írta:
2021.05.14. 09:58
Aria film BD augusztus 18-án!

Sokkal hamarabb, mint gondoltam.
Yay!

Válasz küldése