Új animék - frissen, ropogósan =)

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2380
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2022.02.23. 12:29

Ééés hivatalos: Valóban lesz Nier Automata anime.

Csak nem nekem, kizáró okaim a következők:
1. A-1 stúdió
2. Mi a frászt akarnak eleve ezzel a cuccal, mikor echte a videójátékos médiumra lett szánva, annak minden húzásával együtt?!
3. A-1 stúdió
4. Mivel ez a sztori az egyik legfontosabb fiction ever lett számomra, így nagyon háklis lennék (értsd: az átlagnál is jobban), ha valamit átírnak benne, elvesznek belőle, hozzáköltenek, újraértelmeznek, stb., amire bizonyosan sor fog kerülni, lásd 2-es pont.
5. Azt említettem már, hogy A-1 Pictures? Na most ha van anime stúdió, akiknek semmilyen módon nem vagyok kíváncsi a produkcióira, akkor azok ők. Valamiért az egyetlen szem Uchuu Kyoudai éppen összejött nekik, de egyébként kontár, a minőségre semmit nem adó banda, és nem tartom valószínűnek, hogy ehhez a projekthez máshogy állnának majd.

Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1114
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2022.02.23. 12:37

Junchi írta:
2022.02.23. 12:29
Ééés hivatalos: Valóban lesz Nier Automata anime.
6. A-1 stúdió.
7. Átírni se kell, el se kell venni, hozzákölteni sem, vagy újraértelmezni, elég ha csak túltömörítenek. Minden ott van, de nincs elég idő kifejteni. Lásd Sors/Apokripta második fele. Tetézzük ezt 12, azaz tizenkettő, vagyis egy tucat résszel, de a 24 sem jobb, lásd megint, Sors/Apokripta.
8. A-1 stúdió.
9. Vagy ha az alapstúdió másik stúdiót kezd el imitálni, lásd Sors/Apokripta első fele, ahol az A-1 stúdió "E.T. - A földönkívüli asztal"-nak képzelte magát.
10. És azt mondtam már, hogy A-1 stúdió? Nem? Akkor...
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Biblioteca

Avatar
ZeroProcess
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 79
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess » 2022.02.23. 14:54

Junchi írta:
2022.02.23. 12:29
A-1 stúdió
Ez még egyelőre nem megerősített infó. De ha A-1 is akkor ha hozzák a 86 színvonalát nem lesz gond.
Junchi írta:
2022.02.23. 12:29
Mi a frászt akarnak eleve ezzel a cuccal, mikor echte a videójátékos médiumra lett szánva, annak minden húzásával együtt?!
Na igen azért a játék élményét nehezen adják majd vissza. De én nem tartom lehetetlen feladatnak. Ha hozza a játék hangulatát, vissza köszönnek a jól ismert dallamok, megkapjuk az eredeti szinkront mindezt egy jó sztorival nyakon öntve akkor már elégedett leszek.
Amúgy van manga adaptáció is ami nem a játék sztoriját dolgozza föl és mégis az első egy-két fejezetet olvasva nem rossz (igaz távol áll a kiemelkedőtől).
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2380
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2022.02.25. 09:17

ZeroProcess írta:
2022.02.23. 14:54
Ez még egyelőre nem megerősített infó. De ha A-1 is akkor ha hozzák a 86 színvonalát nem lesz gond.
Nem megerősített, épp csak 99%. Az A-1 az ő legfontosabb leányvállalatuk, a projekt mögött pedig egyértelműen a könnyű haszon húzódik, szóval hülyék lennének nem házon belül intézni.
Btw meglátásom szerint az a legnagyobb baj, hogy a játék jóval népszerűbb lett, mint azt remélték, mert legyünk őszinték, a Nier Automata egy rétegcucc, mégis képes volt olyan tömegeket megmozgatni és olyan számokat produkálni, amit a main streamebb vonal slágertermékei szoktak. Lassan nincs olyan játék, ahol 2B ne vendégszerepelt volna.

Avatar
SaiyaGin
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 174
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin » 2022.02.25. 19:44

Tribe Nine 1-2.: eddig pont az a gondolkodást nem igénylő agyatlan coolság, amire egy fárasztó munkanap után szükségem van.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6087
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2022.04.10. 07:12

Az Urusei Yatsura és a Bastard "erősen várós" címek mellett akad még idén számomra egy "közepesen várós" cím is, ez pedig a RWBY: Ice Queendom lesz. Eddig kb. leginkább az tartott vissza az RWBY franchise abszolválásától, hogy sajnos úgy néz ki, ahogy. Ezek a 3D modellek sosem voltak a kedvenceim, pláne akkor nem, ha ezekkel próbálnak animét csinálni. Persze szemeztem vele már mióta, mert a hatalmas fandom, a conokon rendre felbukkanó cosplayerek, a neten lévő kismillió fanfic/fanart és egyéb hasonló dolgok éreztették velem, hogy ez valami olyasmi lenne, amit látni kell, plusz a sztori is szimpi volt, ahogyan az amúgy is sajátos extremitással kezelt school life settinget egyre inkább elvitték tápshounen irányba, ahol természetesen így a nyolcadik szezon környékén (mert az eredeti show már ott tart) már nem kevesebb a tét, mint a világ megmentése és a Nagy Gonosz + csatlósai lenyomása. XD

Ezzel pedig el is érkeztünk a jelenbe, ahol Shafték megkapták a jogokat, hogy végre hivatalos japán animét készítsenek abból a címből, amit a fanok már eddig is "nemhivatalos animeként" kezeltek. XD Az alapcucc fő problémáját máris orvosolták, ezúttal ugyanis 2D-s animációval fog menni a móka. :D (Mondjuk nekem még mindig bőven műanyaghatású sajnos az egész, de tekintve az alapanyagot, nem tudom, hogy ez csak "így sikerült", vagy direkt nem mertek túlzottan eltávolodni az eredeti sorozat látványvilágától.) A trailer alatt hallott dal elvileg az ending lesz, szvsz gyönyörű, kellett is már valami hasonló, mert az eredeti sorozatban mindig csak az ilyen upbeat rock, techno, pop, stb. számokat erőltették, amikkel amúgy semmi bajom, de nem árt néha mást is bejátszani, plusz a sok yuri áthallásos dráma, meg hasonlók alá az utóbbi sokkal inkább passzol. XD Ja igen, az eredeti sorozat egyik fő "lényege" a shipping volt, remélem azért az alkotók elküldték a Shaftnak a "készítési chartot", amire valami olyasmi volt írva, hogy: "Azt csináltok a sztorival, amit akartok, de Blake x Yang, valamint Ruby x Weiss legyen, különben ti lesztek a következő Gainax..." XDDD Viccen kívül: eddig igazából semmit nem tudunk a sztoriról, lehet, hogy remakelve kvázi végigmegyünk ugyanazon a ploton, csak most szebb grafikával, lehet, hogy valami spin-off lesz, esetleg FMA: Brotherhood stílusban egy ponton túl kettéválik a két történet, stb. (Mondjuk ahogy hallottam, a fanok állítása szerint úgy S3 után annyira gallyra ment az eredeti sorozat finoman szólva, hogy ők kifejezetten örülnének, ha onnantól más irányt venne az anime. ^^" XD) A szinkronhangok eddig mindenesetre biztatóak, szal Ruby a cuki imouto, akinek a mindig genki Yang az onee-sanja, mindezt pedig megfejelték az ojou-sama Weissal és az emós Blake-el, úgyhogy eddig kb. remekül lefedték mindenkinek a kezdőszemélyiségét. :lol: A Shaft stúdió hallatán elsőre ugyan be kellett nyugtatóznom magam, afféle "Oh Sh*(f)t, here we go again!"-stílusban, de a trailer egyenlőre biztató, nem láttam villódzó epilepsziaképernyőt, kitört nyakkal beszélő karikat, meg szereplők orrába az orrmanduláig feldugott kameraszögeket, szóval ha ez végig így marad, nem lesz okom aggodalomra. XD

Persze ez így már három animesorozat egyazon évben, ami nálam mint tudjuk, már bőven a "bőség zavara" kategória, ha pedig még ezek közül legalább kettő egyazon szezonban is fog majd futni, akkor végképp meg leszek lőve, szóval nem kizárt, hogy valamelyiket egy az egyben későbbre kell majd halasztanom és mondjuk egyben megnéznem, márpedig igen valószínű, hogy ezen "verseny" vesztese a három cím közül bizony az RWBY lesz, de majd kiderül, kezdésnek kellene a három sorozat premieridőpontja. (Plusz pl. az UY-ről ugye azt nyilatkozták Dávid Produkcióék, hogy az valami "egy egész éven át futó kaland" lesz, amolyan "egy éven át legyen minden napod Karácsony Rumikós!", amivel én csak egyetérteni tudok, épp csak azt nem mondták még el, hogy ez a "vidám esztendő" pontosan melyik napon kezdődik majd el. XD)
Kép

Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2033
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2022.04.14. 14:47

annarancs megmondta 2020 márciusában: Spy x Family!

Első rész megnézve, de körülbelül majdnem 40 percembe került végignézni, annyiszor állítottam meg, mert
1. a kilencedik perc körül megállítottam, hogy írjak izibe minden kedves animés ismerősömnek egy üzit, hogy ezt mostazonnalderögtön kezdjék el nézni!
2. valahol a rész felénél megállítottam, mert nem láttam a könnyeimtől és majd leestem a székről nevettemben
3. pár perccel a rész vége előtt, pedig meg kellett állítanom, hogy keressek gyorsan papírzsepit, mert taknyom nyálam folyt az érzelgősségtől.

Majd ezek után hagytam felhívást fbn az animés csopiban is :"D

Egyszóval 10/10 nekem, pörgős, érdekes, intelligens, aranyos! Adott egy nagyon higgadt, nagyon menő kémhapsi akinek a legújabb megbízatása szerint családapának kell lennie. Örökbe fogad egy pöttömkét és már indul is a hajsza!

Nem tudom ezen mi tesz túl idén!
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2380
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2022.04.19. 09:42

Ayla írta:
2022.04.14. 14:47
Spy x Family
Eddig kémiai pontossággal adagolt aranyos-kreatív-szerethető elegy, csak ne fulladjon ki már a szezon közepére. A kislány fejeivel pedig meglehetne tölteni egy egész reaction foldert.

Avatar
annarancs
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 613
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2022.04.19. 20:52

Ayla írta:annarancs megmondta 2020 márciusában: Spy x Family!
Örülök, hogy ennyire tetszik. :D A mangát már bő egy éve nem követem (a kínai pokolra jutás óta alig olvasok japán képregényeket/nézek animéket), így nem tudom, hogy jelenleg mi a helyzet vele, de az eddig elolvasott fejezetek, illetve az első két epizód alapján még mindig bizakodok. :D
Junchi írta:A kislány fejeivel pedig meglehetne tölteni egy egész reaction foldert.
Egy éve szavazni is lehetett Anya arckifejezéseire (a nyertes fej). :D

Szerintem legkorábban jövőre érkezik csak a Tongari Boushi no Atelier animéje (egyelőre csak egy rövid bejelentő jött ki belőle), de a mangás tapasztalatok alapján ez lehet az egyik következő cím, amire az ittenieknek is érdemes lesz majd odafigyelni. :)

Avatar
SaiyaGin
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 174
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin » 2022.05.13. 16:32

Paripi Koumei: a három királyság korának stratégája/hadvezére halálakor azt kívánja, hogy ha újjászülethet, akkor szeretne egy békés korban újjászületni - és bumm, máris napjaink Tokiójában találja magát, annak is egy bulinegyedében. Az egyik bárba betérvén Koumeit magával ragadja egy fiatal énekesnő, Eiko, hangja, és elhatározza, hogy új életét a lány sikeressé tételének fogja szentelni.

Az eddigi hat rész egyik kicsit komolyabb volt annál, amire az első rész (és az opening*) alapján számítottam (egy kissé elborult vígjátékot vártam), de így sem panaszkodhatok.

*igen, ez az a bizonyos, magyar mulatós zenén alapuló opening

Avatar
ZeroProcess
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 79
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess » 2022.05.13. 19:48

SaiyaGin írta:
2022.05.13. 16:32
Az eddigi hat rész egyik kicsit komolyabb volt annál, amire az első rész (és az opening*) alapján számítottam (egy kissé elborult vígjátékot vártam), de így sem panaszkodhatok.
Ezzel valahogy így vagyok én is. Az op miatt kezdtem el nézni és ahhoz képest többször visszafogottabb. Többet majd a végén írnék róla, de annyit érdemes megjegyezni még, h egész jó számok vannak benne, op-n kívül nekem még pl a Be Crazy For Me is bejött. Úgy nézem ezeket a jó nép is kajálja op már túl van 7 milliós megtekintésen és az előbb említett szám is már alulról karcolja a 4 milliót a hivatalos csatornán.
Kép

Avatar
SaiyaGin
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 174
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin » 2022.05.14. 13:57

ZeroProcess írta:
2022.05.13. 19:48
SaiyaGin írta:
2022.05.13. 16:32
Az eddigi hat rész egyik kicsit komolyabb volt annál, amire az első rész (és az opening*) alapján számítottam (egy kissé elborult vígjátékot vártam), de így sem panaszkodhatok.
Ezzel valahogy így vagyok én is. Az op miatt kezdtem el nézni és ahhoz képest többször visszafogottabb. Többet majd a végén írnék róla, de annyit érdemes megjegyezni még, h egész jó számok vannak benne, op-n kívül nekem még pl a Be Crazy For Me is bejött. Úgy nézem ezeket a jó nép is kajálja op már túl van 7 milliós megtekintésen és az előbb említett szám is már alulról karcolja a 4 milliót a hivatalos csatornán.
Ó igen, a zenét meg se említettem, pedig az is nagyon jó!

Avatar
ZeroProcess
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 79
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess » 2022.05.15. 14:10

Non Non Biyori Nonstop OVA

Meg is feledkeztem róla, hogy néhány hete ki jött, de végül a minap bepótoltam. Az előzmények fényében nem raktam olyan magasra a lécet, de végül meglepődtem, ugyanis az utóbbi évad jobb epizódjai közé tartozik ez a rész. Bár a poén források nem hordoztak magukban semmi újat, hiszen hasonlót már korábban láthattunk, de még így is meg tudott nevettetni. Továbbá plusz pont, hogy újfent kaptunk egy részletet Kaede múltjából és én még mindig azt mondom, hogy ebből az időszakból kellene egy teljes évadot összehozni. Bár az epizód végi telefonhívást egyfajta utalásnak értettem, h az esetleges folytatásban újfent az Okinawa-i lány is képbe kerül.

Aki látta az eddigi részeket annak érdemes ezt is megnéznie.


Na de nem csak a Non Non Biyori-ról feledkeztem meg egy kicsit, hanem egy másik anime nemrégiben megjelent folytatásáról is, amit most pótoltam:
Fate/kaleid liner Prisma☆Illya Movie: Licht - Namae no Nai Shoujo

Illya széria számomra a legjobb a Fate animék közül, amit eddig láttam, pedig nem vagyok sem nagy loli sem nagy mahou shoujo fan. A jelenlegi párhuzamos világos történet ív pedig kifejezetten érdekesre és izgalmasra sikeredett eddig, mely miatt az utolsó évadot már egynél többször láttam. Mindezek után nem lepek meg senkit ha azt írom már vártam erre a folytatásra. Igaz az emlékeim kicsit megkoptak így újra néztem az utolsó 3 részt meg a Sekka no Chikai filmet, hogy újra felvehessem a fonalat.

A sztori ott folytatódik ahol abbamaradt, azaz Illya-ék Shirou-éknál húzódtak meg és készülnek a visszavágóra, amire a film utolsó két harmadában sor kerül. Számomra úgy tűnt az utolsó évad alapján, hogy ebből a történetívből igazából már csak a végső összecsapás van hátra, így azt feltételeztem, ez a film lezárja ezt. Nos enyhe spoiler de nem. Pedig az utolsó 1 óra a kb 90 perces filmből szinte nem szól másról, mint hogy Illya-ék Julian-nékkal harcolnak. És ez a része az a filmnek ami nekem kevésbé tetszett, ugyanis számomra az első fél óra sokkal jobban bejött. Ennek oka, hogy a harc nagyon el van húzva, igaz ezt ilyen-olyan visszaemlékezésekkel meg-meg szakítják, amit érdekesek és tetszettek is, de nem tudták kompenzálni a hosszúra nyújtott küzdelmet. Továbbá az sem tetszett, hogy Illya-ék igazából
SPOILER
lebeszélték, naiv és közhelyes érvekkel Julian-nékat a tervükről.
Azért ennél valami frappánsabb megoldást vártam volna a legyőzésükre.

Illetve ami még negatívumként felhozható, hogy látvány tekintetében bizony néha kilóg a lóláb. Az Illya sorozat lehet nem a leglátványosabb Fate anime, de eddig sose volt problémám a látvánnyal. Ennél a filmnél tűntek föl először szemet szúró csúfságok. Ami a film harcorientáltsága miatt kifejezetten el vettek az élményből.

Mindezek ellenére végül is le tudott kötni, illetve a végén lévő cliffhanger miatt várom a folytatást. Szinte biztos vagyok benne, hogy az alkotók nem merik majd meglépni annak a karakternek a halálát, de ha mégis akkor emelem kalapom előttük.

Összességében nem rossz a film, de igazából jó sem. Azoknak mindenképp érdemes megnézni, akik kíváncsiak a folytatásra. Csak fel kell készülniük, hogy ez a történetív még nem ér véget ebben a filmben, bármennyire is tűnik először az ellenkezője ennek.
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2380
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2022.06.21. 17:26

(De nagyon inaktívak vagyunk mostanság...)

Szóval július 4-én az Anime Expón infó-dömping várható a Chainsaw Man animéről, ahol talán kapunk végre konkrét időpontot, illetve szándék-deklarációt, hogy hány fejezetet is kívánnak feldogozni hány epizódban. (Mondanám, hogy reménykedek egy megszakításmentes 39 epizódos turnéban, á la Jojo, de szerintem szétfogják kapni 320 szezonra...)

Mindenesetre itt egy utolsó seiyuu-predikció a részemről, amit ugyan Twitterre kicsicseregtem korábban, de mindegy:
Denji - Uchiyama Kouki
Makima - Hayami Saori
Power - Tano Asami
Reze - Yuuki Aoi
Kobeni - Hanazawa Kana
Aki - Sakurai Takahiro (Csak könyörgök NE Miyano legyen!)
Kishibe - Tsuda Kenjirou
Angel - Fukuyama Jun
Himeno - Asakawa Yuu
Quanxi - Ogata Megumi

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6087
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2022.06.21. 21:16

Junchi írta:
2022.06.21. 17:26
(De nagyon inaktívak vagyunk mostanság...)
Biztos mindenki nyaral, vagy nem tudom... :D De hogy ontopic is legyek: ez a Bastard egyre várósabb, amikor a trailer közepe körül felcsendült a (gondolom) opening, fú... *____* Max annyi félelmem van vele kapcsolatban, hogy egyrészt a gore/fanservice kombót érzésem szerint vissza fogják vágni a mangához, vagy akár a klasszikus OVA-hoz képest, illetve az a fránya Netflix logó sosem jó jel... :? De ettől a két "apróságtól" eltekintve eddig nagyon biztatónak néz ki, azért meg külön pirospont, hogy a Berszarkban és más sorozatokban mostanság előszeretettel alkalmazott gagyi 3D-nek egyenlőre nyomát sem látni.
Kép

Válasz küldése