Anime szabályok, klisék

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
siklara
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 123
Csatlakozott: 2006.10.18. 12:49
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: siklara » 2006.12.15. 22:21

Sister Tenshi írta:Nem tudom volt-e már, de alapvető szabály, hogy a csukott szemű emberek 99%-a nem vak, csak... csukott szemmel mászkál. ^^"
Tessék figyelni az avatáromat... Ichimaru taichou már ilyen értelemben is egy rejtély számomra: hogy lehet csukott szemmel harcolni, vagy egyáltalán normálisan létezni? Miből veszed észre, ha egy ilyen karakter éppen alszik? :lol: Még biztos van jópár ilyen, emlékszem a Pokémonban is akadt egy ilyen muki, csak a nevét nem tudom... Jah meg egyik öcsém is elég csíkszeműre sikeredett valahogy, szoktuk is szekálni szegényt, hogy biztos elcserélték a kórházban. XD
A Fókuszban mondtak el valami olyasmit, hogy minél csíkabb egy animeszereplő szeme, annál gonoszabb, mivel a szem a lélek tükre... Pedig szerintem szimplán csak egy jópofaságot növelő tényezővel állunk szemben. :D

Alva gyógyulás... ez sokszor a valóságban is így megy. Persze nem az elájulós-utolsó jótanácsot adós gondolatokra értettem. :)
Kép
"Gankutsuou is awesome because of the following: trap, gayness, space elf vampire psychotic french possessed drug addict noble with a top hat." (Anonymous)

Személyes-publikus agyrémtár

Avatar
Nurrik
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2006.11.02. 11:40
Tartózkodási hely: Korriban

Hozzászólás Szerző: Nurrik » 2006.12.16. 13:24

Ha átszúrna egy katana nem hiszem h egy alvástól rendbejönnél :lol:

Egoizmus

Általában a shounen anime-okban, harc során bárki szerezze meg az előnyt, akár a "jó", akár a "rossz", akkor a helyzeti előnyt birtokokló karakter el kezd fellengzősen, nagyképüen viselkedni, ez általában pár percig tart, mert utána, az ellenkező oldalon álló szereplő gyakran rácáfol.
Kép
"I am that which grips the heart in fright,
Harkens night and silences the light."

Avatar
Edina-chan
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 592
Csatlakozott: 2004.02.07. 08:51
Tartózkodási hely: Dunaharaszti
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Edina-chan » 2006.12.16. 22:59

Jó topic^^ Bocsi, ha ezek már voltak:

2.1.5 - a szemüveges szereplők többsége esetlen, félénk, de kedves (kivéve a már fentebb említett szemüveges bishiket xD )
0. - a teljesen átlagos szereplőt hirtelen különleges képességekkel ruházzák fel, vagy kiderül róla, hogy ő a "kiválasztott" (később az is kiderül,miért pont ő ...jah,és nem feltétlen magical girl animékre gondolok^^)
2.6.2 - amikor a szereplő a földre tekint (jobban mondva "lógatja az orrát" ), és a haja egy kicsit belelóg a szemébe, a szeme teljesen eltűnik.
2.5.5.3 - A főszereplő csávóba a sorozat előrehaladtával egyre több lány beleszeret, legelőször természetesen az, akivel nem igazán szívlelik egymást (de a végére úgyis összejönnek)
2.4 (nem tudom,jó helyre tettem-e ) - A magányos fiú (de lány is lehet,láttam már olyat) aki egyedül él (vagy nagy ritkán a családjával), mindig befogad egy lányt, akit aznap ismert meg, vagy egyáltalán nem is ismeri, de ez nem baj, attól még simán nála lakik...

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5836
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2006.12.17. 11:49

Nem a ruha teszi az embert (vagy mégis?)

A magical girl animék igen magas hányadában az átváltozott hősnő(ke)t senki nem ismeri fel, pusztán azért, mert ruhát és frizurát váltottak.
Kép

Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc » 2006.12.17. 20:00

Az AyaAya legutóbbi epizódja nyitotta fel erre a szemem:

A démon-/monszta-/egyéb-űző ofudákat elég csak kúlosan eldobni a monszta irányába, akár többet is egyszerre. Az ofudák maguktól odaszállnak a monsztákhoz, és a homlokukra tapadnak.
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!

Avatar
JSaN
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 158
Csatlakozott: 2006.03.11. 23:54
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sugárzó monitor elött

Hozzászólás Szerző: JSaN » 2006.12.17. 20:08

Király egy topic.
Egyre nehezebb uj dolgokat mondani, de azért még van bőven. ^^

1.3 Az utolsó pillanatokra időzitett számitógépes jelszó/kódfeltörő jeleneteknél sosem kell megvárni mig a rendszer betöltődik. :cool: A gép mindig a megfelelő felületen várja a hőst aki az utolsó pillanatban ront be az adott helyiségbe.

2.5.5.5 (tipikus hárem animék) Ha egy szerencsétlen fiú 4-5 lánnyal él együtt és közülük keresi az igazi szerelmet. Már az elején garantált hogy mire végig szenvedi a sorozatot, akkor sem fog tudni választani közülük. (És ezzel biztositja az anime esetleges folytatását.)

4.1 A lányok nagy töbsége rendelkezik egy rejtett hatalmas fizikai erővel, amely csak egy bizonyos szitulációban ébred fel. Ehez sértődött állapotban kell leni és éppen pofon vágni egy fiut. Az igy felszabadult hatalmas erö, a szrencsétlen a gravitáció törvényeit felrugva száll légi útra. Mivel a jelenet nagyon rövid idő alatt nagyon gyorsan játszódik le, csak igen leegyszerűsitett grafikával lehet megjeleniteni.

0. egyébb Ha a szereplők égő/szerencsétlen/nem kivánatos szitulációba kerülnek, a felemelkedő adrenalin és test hőmérsékletüket a fejük mögött megjelenő hatalmas vízcseppel hűtik le. ^^'
Kép
Kép
Kép

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2549
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: anubys » 2006.12.19. 10:14

1.1.3 Harci jelenet:
A főhős kivont karddal rohan, vele szemben a monszták ugyancsak. Villanások, suhintások, majd kitisztul a kép. A "kamera" eltávolodva, mindenki áll egy helyben, majd a szörnyek hirtelen, egyszerre összeesnek.
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak » 2006.12.19. 10:28

Ha valaki valahova siet, akkor legalább egyszer át kell futnia az egész úttesten, de ez egyeltalán nem veszélyes hisz, az összes japan kocsiban szuper ABS van és úgyis megállnak v. heves dudálás közepette az utolsó pillanatban kikerülik rohanó főhősünket.
Let's begin, de gozaimasu!

Avatar
Szacsi
Profi
Profi
Hozzászólások: 238
Csatlakozott: 2006.09.12. 14:44
Tartózkodási hely: Buon Viaggio
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Szacsi » 2006.12.19. 18:41

- repülni ill. levegőbe emelkedi szárnycsapások nélkül is lehet
- a bazi nagy pisztolyok még véletlenül sem rúgnak vissza, de ez néha puskákra is igaz
- ha valakit félbe vágnak egy katanával, akkor a penge sok esetben nem lesz véres
- a legtöbb anime szereplőnek nincs foga, de ha vicsorog, akkor gyorsan kinőnek
- az anime szereplők csakis Vanish mosóport használnak, mert bármily makacs foltról van szó, másnapra nyoma sem marad

Avatar
SoonDead
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 471
Csatlakozott: 2006.05.19. 12:12
Tartózkodási hely: Legott
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: SoonDead » 2006.12.19. 23:23

Szacsi amiket leírtál azok a filmekre is igazak általában (kivéve talán a repülésest, mert arra tényleg szinte csak animékben izgulnak rá de ott nagyon... Japán perverzió ez is.)
Nem tudom ki lőtt már kilencmiliméteressel (én igen jeee), de már az is elég szépet csavar az ember kezén pedig nem tartozik a "bazinagy pisztoly" kategóriába, a filmekben meg a főhős sprintelés közben előrenyújtott kézzel az egész tárat zavartalanul belehasználja az előtte futó genyába és a pisztoly meg sem rezdül.
És lehet, hogy a főhőst szétkapta egy tigris a dzsungel közepén és 1 hete a mocsárban alszik, de ha ez nem kap direkt hangsúlyt (amit a készítők igénytelen 2 hónapos szakállal és arcon szétkent fekete kosszal jeleznek az elkövetkezendő 2 jelenetben) a főhős körmei mindig frissen manikűrözöttek és a villanyborotvától még mindig rezonál az arcuk.
Fogakat meg csomó idő berajzolni... :D
Kép

Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc » 2006.12.19. 23:37

Jó, ha már itt tartunk.... ott a jó öreg "nem élhetek a vállsebem nélkül" szabály. :3 Vagyis, ha a jófiú megsebesül, és a dolog nem csak egy karcolás, viszont az illetőnek még akcióznia kell, akkor csak és kizárólag a válla jöhet szóba, és természetesen az is csak alig-alig fogja hátráltatni az akciózásban. Persze ez független attól a ténytől, hogy a vállban és környékén nem csak viszonylag nagy erek vannak, hanem néhány elég fontos csont (pl. kulccsont) és ízület is, amik ha eltörnek vagy komolyabban megsérülnek, soha többé nem fognak nem hogy perfektül, de jól se működni... :D

(Btw ami a fegyvereket illeti, azért annyi engedményt IMO lehet adni a készítőknek, hogy aki fegyverekkel foglalkozik, azt nyilván kiképezték, vagy legalábbis van gyakorlata, ergo nem úgy fogja kezelni a fegyver rúgását, mint Kovács Laikus János. A dolog akkor igazán vicces, amikor a fegyver majdnem akkora, mint az illető karakter, illetve egy vékony, vasággyal-negyven-kiló figura kezében van. :3)
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!

Avatar
atis
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 47
Csatlakozott: 2006.11.21. 22:43
Tartózkodási hely: Nagytétényi koli, vagy Söjtör... mikor hogy
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: atis » 2006.12.20. 14:46

Hentai axiomák:

1:ha egy hentai filmben várhatóan csápok, szörnyek, egyébb kedvességek fognak megjelenni, azok nagy valószínüséggel, először egy kedves, artanyos kislány képében jelenik meg, majd később a közepe fele egyszercsak úgyérzi, hogy elöt az ő ideje, és szépen eggyenként kezdi meg áldozatainak módszeres megerőszakolásást, amit az áldozatok töbsége a végére rendszerint kifejezetten élvez

2.:egy vérbeli hentai-ban nem létezik 85 ös melbőség alatti nő. ha mégis, akkor azokról később kiderül, hogy nem is nők voltak, hanem... lásd 1 es pont


Karvastagsági, és erőfölénybeli eggyüttható:

Ha egy szereplő legalább 2 ajtós szerkény méretű, elefántláb vastagságú karizmokkal rendelkezik, renszerint találklozik főhősünkel, aki bár spagettikarokkal és kéthetenkénti tüdőszürő beutalóval rendelkezik, mégis, ha összeverekedésre kerül sor, nagydarab barátunkat fél perc alatt az intenzívosztályra küldi


Lefaárasztási modulusz:

ha egy szereplő valami nagyon fárasztót, vagy oltári hülyeséget mond, bajtársai/barátai,/rokonai/ellenségei/vagy bárki aki a közelében van hirtelen olyan mértékü egyensúlyzavar lesz rajta úrrá, hogy ennek következtében fénysebességlez közeli, szinte már teleportálásnak tűnő sebességgel zuhannak a padlóra, majd onnan, mintegy 78 éves reumás, viszeres nagymama, tápászkodnak fel, kb 5 másodperc után...
David, és Gunther XD

Avatar
madfist
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 597
Csatlakozott: 2006.01.12. 13:42
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: The Vast Nothingness of Space
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: madfist » 2006.12.21. 11:05

Amnéziás szereplők mindig sírnak ha meglátnak egy tárgyat amiről egyébként fingjuk sincs mi és hogy került oda, mert nem emlékeznek rá.
Kép

Avatar
Szacsi
Profi
Profi
Hozzászólások: 238
Csatlakozott: 2006.09.12. 14:44
Tartózkodási hely: Buon Viaggio
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Szacsi » 2006.12.21. 16:55

Amikor az anime szereplők bőgnek, csak a könnyük patakzik, a taknyuk viszont nem XD (eddig csak 2 kivételt láttam..)

Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc » 2006.12.21. 19:02

A takony a shounen/seinen mangákban szokott folyni bőgés közben. :3
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!

Avatar
Szacsi
Profi
Profi
Hozzászólások: 238
Csatlakozott: 2006.09.12. 14:44
Tartózkodási hely: Buon Viaggio
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Szacsi » 2006.12.21. 21:38

A topic címében viszont animék van :wink:

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5836
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2006.12.22. 00:43

mufurc írta:A takony a shounen/seinen mangákban szokott folyni bőgés közben. :3
Persze tisztelet a kivételnek. :D (szerencsére eddig ezekből láttam többet)
Kép

Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak » 2007.01.01. 11:45

LOL! :shock:
A SHOGO hivatalos honlapján, csípőből odadobnak 31 anime-s törvényszerűséget! Ráadásuk van egy csomó, amit meg sem említettünk! Sztem érdemes ránézni, de angol tudás szükségeltetik hozzá...
Let's begin, de gozaimasu!

Avatar
yetithebeast
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 374
Csatlakozott: 2006.04.26. 14:29
Tartózkodási hely: Banlieue 13

Hozzászólás Szerző: yetithebeast » 2007.01.05. 13:54

Na jó akkor én is :D Ha már lett volan akkor sorry
-Mindenkinek csak egy ruhája van, és ha valami történik a cuccal legkésőbb másnap semmi baja, ergo: mindenki egy ruhásszekrénnyel szaladgál és abban is ugyanolyan ruhák vannak.
-Általában csukott szemmel beszélnek. (Mellesleg fizikailag mindenki képes rá, de élő, egészséges emberen ezt még nem figyeltem meg.)
-Akármilyen magasból is ugranak le képesek csak az egyik lábukra érkezni, s ettől nem igazán hatódnak meg.
-Ha a szereplő képes repülni, és valahova sietnie kell akkor is fut.
-Ha egy városban valami hatalmas egetrengető katasztrófa történik és ezt az eseményt, feltünő hang és fényhatások kisérik, senki se veszi észre leszámitva azokat akik a közvetlen közelében vannak.
[url=http://agito_pk.mindenkilapja.hu/]Kép[/url]

Avatar
Narumi
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1388
Csatlakozott: 2004.05.04. 14:36

Hozzászólás Szerző: Narumi » 2007.01.05. 17:13

Ha kellemetlen a helyzet...
...tedd a tarkódra a kezed és nevess!

Bocs, ha már írta valaki...
Kép
心在るが故にお前のすべてを欲する
"Because I have a heart, I lust for all that you are"

Avatar
Zelslayer
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2007.01.05. 10:41
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: Zelslayer » 2007.01.05. 17:47

"A szem- és szájfény"...

Ha harcban a gonosz vigyorog és a fény egy csíkban fut a száján, valami nagyon tápos mozgás vagy alattomos trükk jön. Ilyenkor a jónál a szem környékén jelenik meg a fény, de már késő XD (példa YuYu Hakusho, DBZ)

Háttér-szín

Minél sötétebb egy karakter feltűnésekor a háttér, annál gonoszabb...

Avatar
Narumi
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1388
Csatlakozott: 2004.05.04. 14:36

Hozzászólás Szerző: Narumi » 2007.01.06. 10:22

És ami a tökéletes alakot illeti...
...az már inkább anorexia.
Kép
心在るが故にお前のすべてを欲する
"Because I have a heart, I lust for all that you are"

Avatar
Sephiroth
Profi
Profi
Hozzászólások: 324
Csatlakozott: 2006.09.26. 09:30
Tartózkodási hely: In the Lifestream

Hozzászólás Szerző: Sephiroth » 2007.01.15. 18:12

Film "Noir" effektus

Mr. Cégember: "tehát akkor mégegyszer. Ti most huszan elmentek erre a helyre, és lemészároljátok azt a pár szerencsétlen flótást, akit ott találtok. Bár ők csak ketten vannak, és mi egy átlag salaryman éves fizetésének 20x-osát költöttük a képzésetekre, azért nem árt ha 10x annyian vagytok.
Céges hitman: "oké főnök, de azért jó lenne, ha nem öltönyben, nyakkendőben mennénk. Baromi kényelmetlen meg minden, a nyakkendővel még ha nem vigyázunk megfojtanak, és ráadásúl baromi feltűnő is."
Mr. Cégember: "mit képzelsz!? Céges hitman-ek vagytok. öltöny-nyakkendőben mentek gyilkolni. pont.
God's in his heaven, All's right with the world

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2549
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: anubys » 2007.01.19. 17:09

Legyen bármennyire feszült egy jelenet, egy kis eső + villámlás még tovább fokozza a drámaiságot.
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
madfist
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 597
Csatlakozott: 2006.01.12. 13:42
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: The Vast Nothingness of Space
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: madfist » 2007.01.20. 01:08

A gonoszok az éjszakát mindig egy pózna tetején állva figyelik, miközben a szél meglobogtatja a nagy kabátjukat (és persze hajukat, mert az is hosszú szokott lenni).
Kép

Válasz küldése