Fighting Anime

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Fighting Anime

Hozzászólás Szerző: Péter » 2010.12.05. 20:16

Mariko írta:Ez esetben sorry, de az Ellenszenves animeszereplők topikban elég sok bishit lebuziztál (függetlenül attól, hogy milyen animében szerepelnek), amiből én tévesen azt a következtetést vontam le, hogy úgy általában van bajod a bishounenekkel.
Az megint más volt, akiket nem bírok charokat az szubjektíve leoltom persze, de inkább csak poénból teszem ilyen nyersen, nem komolyan.
Titkos írta:
Péter írta:Egy RPGben a szerepjátszás az elsődleges, a világ és az abban játszódó történet a körítés. Amúgy ahogy írtam is, nem hasonlíthatók egymáshoz, de nem is én hoztam fel a témát.
Pedig így visszaolvasva úgy látom, hogy te hoztad fel (ismét...) a "Warhammer, Elder Scrolls, Forgotten Realms" példákat, persze oda is írod, hogy "össze sem hasonlítható", csak tudnám, akkor miért mindig ezzel állítod párhuzamba egyik-másik animét

(Btw, az FY oké, hogy shoujo, de abban is ment rendesen a fighting, de én már ilyenekbe nem megyek bele, YYH is csodálom, hogy bejött, amikor ott meg Kurama 5 mostani bishounennel ér fel, Hiei meg kb. egy bishounenizált Vegita. :D)
A démonos téma kapcsán jött szóba, azt akartam vele érzékeltetni, hogy a Nyugati fantasy kicsit több nagy és meghatározó címet tartalmaz, mint a Japán.

YYH meg tudtommal azért hajaz a DB-re, mert a két mangaka jóban volt, legalább is én így hallottam.
Junchi írta: mert manapság már nem ez kell a népnek.
Ezt én is tudom, hogy így van, hogy ma már más a divat mint 20 éve, és el is fogadom, de ettől még nem muszáj ugye szeretni, és ez lett volna ennek az egész hóbelevancnak a lényege, hogy nekem nem jön be és engem zavarnak a nyálas bishi charok a fight animékben, főleg ha minden vagy majdnem minden karakter az.

Számomra ugyanis minden anime stílusban, műfajban van egy mérce (szerintem másnál is) amit ha az adott anime nem üt meg, vagy menet közben a színvonal drámai mértékben visszaesik, akkor egyszerűen dobom, mert minek szenvedjek vele?

Azzal sincs baj, ha valakinek tetszik, és természetes, hogy megvédi, csak személyeskedni felesleges, mert ezek csak ízlésbeli különbségek.
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5785
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Fighting Anime

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2010.12.05. 21:26

Péter írta:Az megint más volt, akiket nem bírok charokat az szubjektíve leoltom persze, de inkább csak poénból teszem ilyen nyersen, nem komolyan.
Csak akkor ne csodálkozz, ha sokadjára egyik-másik fannál meg betelik a pohár, és szubjektíve visszaolt. :vigyor: (Pl. a Blizzard témában Jim, bár az övét azóta moderálták, meg ott nem is karaktert, hanem magát a világot szóltad le. XD)
Péter írta:YYH meg tudtommal azért hajaz a DB-re, mert a két mangaka jóban volt, legalább is én így hallottam.
Amúgy igen, én is úgy tudom, hogy barátok voltak. :) YYH-t amúgy csak arra hoztam fel példának, hogy abban is volt jópár bishounen "fangirlálom" harcos, pedig ugye nem épp tegnap készült az sem.

A Junchi által említett változáshoz: Igen, ez így van. Igazából én még hibáztatni sem szeretek senkit, mert való igaz, hogy a fanok diktálnának (értsd: ha holnaptól pl. senki nem nézne lolis animéket, helyből azonnal leállnának a készítésükkel, mivel nem lenne piaca), de mindenféle műfaj megy valamerre. Filmeknél is sokan mondogatják, hogy "nincs már olyan nagy név, mint pl. anno a Star Wars", mégis azért az ember talál úgy évente 2-3 olyat, ami miatt megéri beülnie a moziba. :) Animéknél dettó, nyilván senki nem mondja, hogy amik mostanában kijönnek abból mind valami epic win kategória, de azt is hülyeség előadni, hogy lassan már animézni sem érdemes, mert mindegyik egy hulladék, mert azért ezt erős túlzásnak érzem. Persze pont ez az: nem kell egy szezon 20 animéjéből 18-at nézni, csak kiválasztani 2-3 minőségibbet, és akkor az ember agya sem fog szétdurranni a sok mediocre cucctól. (Én egyébként nagyon ritkán követem az aktuális szezont, általában szándékosan le vagyok maradva, hogy mire egyáltalán eldöntsem, hogy melyikbe kezdjek bele, addigra fórumokról már visszajön a vélemény, így lehet következtetni, hogy melyik volt überfail, melyik kellemes szórakozás, és esetleg melyik sikerült istenkirályra, mert azért még ilyen is akad manapság. :) Ennél csak az a jobb, amikor direkt a fikázott cuccba kezd bele az ember, mert "ez annyira bénának hangzik, hogy látnom kell XD", aztán időközben rájön, hogy nem is olyan gáz az, esetleg még ki is derül, hogy neki pont az ízlése.)
Kép

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1465
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Fighting Anime

Hozzászólás Szerző: scineram » 2010.12.05. 22:16

Ha már bishounen, Kuramánál egyébként azért nem volt annyira gond, hogy olyan lányos kinézetű, mert azt hittük, az is.

Én amúgy abszolút nem bántam meg, hogy most ősszel olyan sok sorozatba kezdtem random. Anno a kedvencemet se azért néztem, mert jót hallottam róla, vagy bármi vonzott volna benne kölönösebben.
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5785
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Fighting Anime

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2010.12.06. 00:07

scineram írta:Ha már bishounen, Kuramánál egyébként azért nem volt annyira gond, hogy olyan lányos kinézetű, mert azt hittük, az is.
Már aki a magyar szinkronos verziót látta először, bár sokan pont így zavarodtak bele a nemébe. :) Amúgy ő csak azért maradt meg nagyon, mert még a sorozaton belül is voltak "in joke-ok" vele kapcsolatban, pl. amikor először használja a rózsaostort, és Kuwabara WTF fejjel megjegyzi, hogy ez egy kissé már neki is sok volt, vagy amikor az utolsó részekben megkérdezi két random csaj szintén Kuwit, amikor meglátják Kuramát, hogy "ő a barátnőd?" XD (A fangirlök kedvéért meg enyhe utalás, amikor Hiei odaadja követ, hogy Kurama vigye el Yukinának, ő meg valami olyasmit válaszol, hogy "Nem tudtam, hogy így érzel...sajnálom, de én nem vagyok olyan." XD Ahogy látom, volt itt minden, már '92-ben is. XD)
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Fighting Anime

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2010.12.07. 11:44

Péter írta:lecsúszott írók
Ugyan, lecsúszni csak fentről lehet... :roll:

Titkos: Kurama hangja eredetileg is nő, csak nem ennyire egyértelműen hallatszódik.
És amúgy a BL mint olyan egyébként is régebbi, mint 92. ;)

Kicsit sajnálom, hogy eltűnik majd a posztok nagy része. :( Offtopikként beszéljük meg mindig a legérdekesebbeket, még akkor is, ha kicsit hevesre sikerednek. Nem lehetne csinálni egy lezárt topicot, amibe törlés helyett át lehetne vinni az "offtopic, de érdekes" hozzászólásokat? :( Jó, tudom, nagy meló lenne...
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5785
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Fighting Anime

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2010.12.08. 11:20

A mordályos nyul írta:Titkos: Kurama hangja eredetileg is nő, csak nem ennyire egyértelműen hallatszódik.
Persze tudom, de azért Ogata Megumi (asszem ő) hangja tényleg jobban játssza a férfit, mint Zsigmond Tamara. XD (Nálunk amúgy úgy tudom a teljes szinkronstáb is abban a szellemben dolgozott úgy a sorozat feléig, hogy Kurama csaj. XD)
A mordályos nyul írta:És amúgy a BL mint olyan egyébként is régebbi, mint 92. ;)
Tudom, azt csak arra írtam, hogy a bishounenek fighting cuccokban, meg az olyan utalások, amik a fangirlöknek szólnak, noha nem is ők a célközönség elsősorban, nem valami újhullámos fertő jelei, régen is volt nem egy ilyen, legfeljebb mostanában több "uniszex" cuccot csinálnak. :)
Kép

Avatar
Armin Doyle
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 643
Csatlakozott: 2010.07.15. 12:41
Kapcsolat:

Re: Fighting Anime

Hozzászólás Szerző: Armin Doyle » 2010.12.08. 15:19

Kuramáról mi is rengeteget vitatkoztunk :) feljöttek olyan (tudtuk mi is ,hogy hülyeség de azért) felvetések, hogy előző életében csaj volt, meghogy el van átkozva....stb...
minden volt ott már :drop: végül is arra jutottunk, hogy nem érdemes ezért koptatni a szánkat :-P olyan amilyen oszt kész! :LOL:

igen, annak ellenéra, hogy elég régi, rengeteg BL készült belőle. (mondjuk miből nem)
megint csak azt mondom, hogy nem vagyok ellene a műfajnak, de azért ezt az animét hagyhatták volna ilyenek nélkül békén.
"Being considered 'crazy' by those who are still victims of cultural conditioning is a compliment" -Jason Hairston-

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Fighting Anime

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2010.12.09. 16:35

Több BL -> több fangirlreakció -> jobban fogy a cucc -> több pénz (mert nem annyi az utalás, hogy egy átlag japán fiúnézőt elrettentsen)
Kép

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2549
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Fighting Anime

Hozzászólás Szerző: anubys » 2010.12.10. 20:41

NuraMago
Az elsô két-három rész után még reménykedtem, hogy valami korrekt kis youkai cucc fog belôle kerekedni, de sajnos nem így lett. Félelmetesen sablonos karakterek (sajnos egyetlen egyedi szereplô sincs benne), ráadásul még zuhant is egy nagyot az egész, mikor a 7-8. rész magasságában behozták az Akatsuki2-t. Mostmár csak végignézem, hogy idáig eljutottam, de ha tudom, inkább bele sem kezdek...
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Fighting Anime

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2010.12.11. 11:09

Hát a NuraMago már mangában sem a karaktereivel hódit, legalábbis szerintem. Mondjuk vannak jobbak (pl. Yura bátyja, vagy Hidemoto), csak sajnos ők már nem fognak szerepelni az animében. :(
A rosszfiúkról inkább nem is mondanék semmit, akinek meg kellett volna halnia, az él és virul, akinek tömeggyilkos szociopatának kéne lenni, az relatíve normális, ráadásul teljes epizódokat fecsérelnek el olyan szereplőkre, akiknek a mangában épp hogy a nevük kiderül. :roll:
Kép

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2549
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Fighting Anime

Hozzászólás Szerző: anubys » 2010.12.15. 01:49

Annyira nem nyugtat meg, hogy "csak" szimplán elszúrták az adaptációt, mivel így ahhoz sincs igazából kedvem, hogy a mangának nekiálljak. Ezt a pár részt már végignézem, de az biztos, hogy nem fog mély nyomot hagyni bennem. (Mégcsak negatív irányban sem.)
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Fighting Anime

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2010.12.15. 19:30

LOL és már be is jelentették a folytatást! XD Ezek szerint mégis volt olyan akinek tetszett a sorozat. :drop:

Előre tudom, hogy leszek annyira mazochista, hogy nézzem, pedig valószínűleg azt is ugyanígy nyújtani fogják, mint a rétestésztát, de legalább lesz benne Hidemoto meg Ryuuji. ^^
Kép

Avatar
Goofy
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 480
Csatlakozott: 2007.10.03. 10:46
Kapcsolat:

Re: Fighting Anime

Hozzászólás Szerző: Goofy » 2010.12.16. 11:55

scineram írta:Ha már bishounen, Kuramánál egyébként azért nem volt annyira gond, hogy olyan lányos kinézetű, mert azt hittük, az is.
Mi akkor kezdtünk el gyanakodni, hogy nem lány amikor kicsit szétszakadozott a ruhája a Dark Tournament elején. Ez a magyar szinkron tényleg bezavart. : )

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2549
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Fighting Anime

Hozzászólás Szerző: anubys » 2010.12.22. 19:07

Mariko írta:LOL és már be is jelentették a folytatást! XD Ezek szerint mégis volt olyan akinek tetszett a sorozat. :drop:

Előre tudom, hogy leszek annyira mazochista, hogy nézzem, pedig valószínűleg azt is ugyanígy nyújtani fogják, mint a rétestésztát, de legalább lesz benne Hidemoto meg Ryuuji. ^^
Én remélem, hogy le leszek foglalva annyi jó sorozattal, hogy ne kelljen majd ráfanyalodnom. :dirr:
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Válasz küldése