Mondo magazin

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 741
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Mondo magazin

Hozzászólás Szerző: Hikari » 2007.06.11. 16:58

A másik hazai anime / japán témájú magazin se maradjon topic nélkül. Itt lehet tehát beszélgetni a Mondo magazinról.

Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1065
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2007.06.12. 10:45

Így az első példány alapján az újságot két részre bontanám az egyik az első fele ami úgy mond az animekről szől. IMO inkább kedvcsináló az egész na ez a része nem tetszik, pl: Yu Gi HO GX-nél igen csak ordító bakik vanak.
A másik fele ami inkább a ajapán popkultúrával foglalkozott az tetszet. Kiváncsian várom a második számot, ha jól tudom akkor 15 -én jelenik meg.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Shin
Profi
Profi
Hozzászólások: 258
Csatlakozott: 2007.01.19. 21:42
Tartózkodási hely: Százhalombatta

Hozzászólás Szerző: Shin » 2008.05.17. 11:28

Mikor megtudtam, hogy megjelenik egy animés újság Mo-n én nagyon örültem. Ez volt ugye az AnimeStars. Megvettem az első számát. Imádtam.
Aztán megtudtam, hogy lesz még egy újság. Büszke voltam a kicsi hazánkra.
De megmondom őszintén így, jópár hónap elteltével, nem vagyok túl jó véleménnyel az újságról.
Az animés cikkek elég szerencsétlenek, olyan mintha folyton koppintanák a Starral egymást, mert amint az egyikben megjelenik egy anime, a másikban is megjelenik. Ami pedig a kommenteket illeti amik a képek alatt vannak. Szerintem szánalmasak.
Ami jó, az a jrock,pop,vk stb cikkek. Ugyan a zenei cikkek engem nem érdekelnek, de azt tényleg szépen megcsinálják, igényes munka.
Konoha Forum Team: Ahol zajlik az élet. Jó társaság, jó bulik. Csatlakozz te is!
http://forum.konoha.hu/

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5931
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2008.05.17. 15:02

Engem csak az készített ki, amit az áprilisi számban műveltek "poénkodás" címszó alatt. ("Pom-pom anime", és hasonlók.) Mintha nem tudták volna mivel kitölteni a rendelkezésükre álló oldalszámot. :? Mondjuk a mostani számot a MäR-IY-Sunrise hármas miatt muszáj lesz megvennem. XD
Kép

Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 741
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Hikari » 2008.05.17. 16:43

Nekem egy problémám van mindkét újsággal. Elveszik a cikkírókat az online szférából. Pénzért mindenki jobban szeret írni, mint szívből-lélekből, de ingyen.
Az, hogy ma elég animerajongó van ahhoz, hogy 2 újságot, egy tv csatornát, meg számtalan DVD kiadást eltartson, az olyan online közösségeknek köszönhető, mint a mangazin, az animevilág, az animestars (oldal), vagy az aoianime. Most meg lehet nézni, mi van ezekkel az oldalakkal. Animevilág most indult újra, majd meglátjuk mi lesz belőle (de ahogy észrevettem, elég tágra vették a profilt, játék meg minden van már a cikkeikben, nem igazán anime témájú). Aoira ha 3 havonta érkezik egy igazán jó ismertető, akkor sokat mondok. Animestars oldal régóta halott. A magazinok meg virulnak, és mindenki imád 700-1000 forintot kiadni azért, amit a neten bárhol megtalálhat. Mindenki szeret ugyanazokról az animékről olvasni minden hónapban.
Az internetet mindig is azért tartottam magasabb rendű médiának, mert nem újságíró-szleng szagú, mindenki őszintén ír, saját kedvtelésből arról a témáról, amihez igazán ért is (legalábbis jobb esetben, igényesebb oldalaknál). Az újság ehhez képest egy alacsonyabb rangú média, teljesen nyilvánvaló, hogy csak a pénz a lényeg, és minden ennek van alárendelve.
Az internetes oldalak meg döglődnek, mert mindenki, aki ma Magyarországon képes 5 értelmes mondatot írni anime témában, ennek a két újságnak írogat hónapról hónapra.

Na most jól elmondtam a (régóta kitörni készülő) véleményemet, kezdődhet az anyázás. :-P

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1828
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Hozzászólás Szerző: Surci » 2008.05.17. 17:12

Hát nem is tudom... Anno 3-4 éve mentek pont itt a fórumon elég kemény anyázások az anime kommersszé válását ellenzők és az azt (ill. ezen keresztül a cuccokhoz való könnyebb hozzájutást) támogatók között. Na akkor a "szubkultúra-elitisták" elég keményen el lettek küldve a francba, pedig a Hikari által említett jelenség ellen is szót emeltek. Mindenesetre az anime hazai terjedése ma már tendencia, ez pedig az egész dolog elüzletiesedésével is együtt jár, ezellen nem lehet mit tenni, EZ VAN. Szvsz előre lehetett látni, mi lesz, ha az anime-manga kommersszé válik: nemcsak előnyei, de árnyoldalai s vannak a dolognak, csak anno ezt nem nagyon akarták egyesek belátni... :roll:

A magam részéről csak annyit, hogy én inkább a netes információforrásokat részesítem előnyben, már csak azért is, mert minek fizetnék olyasmiért, amihez ingyen is hozzájuthatok. Azonban minden számát olvastam a magazinoknak is (kölcsön kaptam :D) és azt kell mondjam, a cikkek többsége elég színvonalas. A probléma "keményvonalas" animések számára az lehet, hogy nem nagyon tudnak nekik újat mondani, lévén ők naprakészek az internetes oldalakon keresztül. Mindenesetre üdvözlöm mindkét animés újságot, sok olvasót kívánok nekik, és örülök, hogy a hazai fandom már el tud tartani 2 ilyen médiumot (IS).

Tanulság (és közhely): nincs rózsa tövis nélkül...
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5931
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2008.05.17. 23:04

Mondjuk igazad van Hikari, sok olyan ember volt, akik "mindig a húsosfazéknál" mentalitás miatt eleinte még az általad említett honlapok fórumaira írtak (illetve az ő oldalukra írtak ismertetőt), mivel akkoriban ezek voltak az animés közösségek "bázisai", aztán amikor elkezdőtött az A+ fórum, átmentek oda, mert sejthető volt, hogy ott lesz majd nagy élet, meg sok kis fan, akiknek át lehet adni a tudást, most meg ezzel párhuzamosan cikkeket írnak a magazinokba is. (Ezzel amúgy semmi gond nem lenne, csak mellette tényleg sok fórum döglődik. :() Mondjuk azt a mai napig nem értem, hogy hová tűnt az a sok ember, akik pár évvel ezelőtt még ide is írogattak. Anno egy nap alatt lett annyi post, mint mostanában egy hét alatt, meg tényleg élet volt itt. :( Manapság meg az van, amit írsz, kb. az összes animés oldal/fórum haldoklik, mert a régiek már nem járnak ide, akiket meg kitermelt az Animax, és az animés magazinok, nem nagyon mennek tovább az Animax fórumánál. :? Ez tényleg szomorú. :(
Az újságról: Nekem mondjuk annyi hasznom van belőle, hogy még velem is megesett, hogy olyan animére hívták fel a figyelmem, amiről azt sem tudtam, hogy a világon van. :dirr: Nem szoktam nagyon átnyálazni, hogy milyen új animék jelentek meg a szezonban, max a címeiket, mert amit már ismerek, abba úgyis belenézek, amit meg nem, arról beszél majd az utókor, mint a Dr. Bubóról. :D (Jó példa erre az általam most nézett Tengen Toppa Gurren Lagann.) Szóval azért nem mondanám teljesen haszontalannak ezeket a magazinokat sem, pl. engem most kifejezetten érdekel, hogy ki fog a MäR-ról cikket írni, és milyen véleménnyel. (Mondjuk az picit zavar, hogy akármelyik cikket nézem AS-ben és Mondo-ban, még egyik sem volt olyan igazán lehúzós. :dirr Kellene már valami 20%-os anime-alázás, az is szórakoztató tud lenni. :dirr:)
Kép

Avatar
Yuriko-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1107
Csatlakozott: 2007.06.20. 08:55
Nem:
Tartózkodási hely: Pécs

Hozzászólás Szerző: Yuriko-chan » 2008.05.18. 07:14

Nekem mindkét újságra van előfizetésem, de az AnimeStars-t sokkal jobban szeretem. Igényesebbnek tartom és kevésbé pénzszagúnak. Az AnimeStars tényleg pár lelkes ember elhatározásából jött létre, de a Mondo borítóján lévő méretes Animax embléma már az első számtól kezdve sugallja a marketing célokat. Valamint szerintem a Mondósok néha egy kicsit túl lazán veszik a dolgokat, a magazin fóruma egy káosz, és a 2008-ra előfizetőknek tavaly decemberben beígért ajándék mappáról még mindig semmi hír.

Avatar
marci_attila
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 379
Csatlakozott: 2007.06.20. 23:30
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: itt
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: marci_attila » 2008.05.18. 08:33

Én szeretem a nem anime témájú cikkeket mindkét (de inkább az AS) magazinban, a többit meg nem szoktam elolvasni :) van amikor ezeket se. De minden hónapban megveszem barátnőnek, aki mindig lelkiismeretesen végigolvassa mindkettőt.

Avatar
Narumi
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1388
Csatlakozott: 2004.05.04. 14:36

Hozzászólás Szerző: Narumi » 2008.05.18. 11:55

Hát én még egy darab Mondót nem vettem, és AnimeStarst se veszek, amióta a szegedi Radnóti könyvesboltba nem jön. Ezenkívül rájöttem, hogy tök fölösleges, mert megvettem, de ki se nyitottam/el se olvastam őket jóformán.
Hikari postjával teljes egészében egyetértek.
Én mútlkor az AnimeWebre készítettem leírást (Fushigi Yuugit, naná! xD), és tök jól esett megírni, és eszembe se jutott, hogy én ilyet pénzért űzzek. (Különben meg, a jó leírások elkészítéséhez idő kell, amit egy online oldalon megadnak, de egy újság és a pénz eléggé sürgeti a határidőt, ergó igénytelenebbek, összekapkodottabbak lehetnek a magazinos írások.)
Kép
心在るが故にお前のすべてを欲する
"Because I have a heart, I lust for all that you are"

Avatar
IloveRenji
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1575
Csatlakozott: 2005.10.24. 21:06
Nem:
Tartózkodási hely: Pt.Pleasant Beach Arcade (lélekben ottmaradtam)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: IloveRenji » 2008.05.18. 12:28

En nem vettem meg nem is erdekel, DE volt vmelyik szamban egy cikk a japantanulasarol es azon szetestem a rohogestol XD (a "karburator" szo sokszori hasznalata utott ki vszleg). Jah, meg megvettem azt amelyikben benne van a Tancszonyeg Klub de rettenetesen nem kotott le az ujsag tobbi resze :S
A visual kei szekciotol engem meg a hideg raz ki, amiota meglattam h h nez ki a Nightmare mar nem birom oket meghallgatni ;__;
Amugy meg valtozik az animes tarsasag, emberek felnonek/kinonen abbol h irogassanak ismertetoket (gondolom en) az ujabbak meg kiskoruak, oket nem motivalja a dolog, nezik ami van oszt kesz...meg ha az ember gyakori forumjarogato akkor hall sztem nagy vszluseggel azokrol az animekrol amik benne vannak az ujsagokban, akkor meg ugyebar jon a "minek adja ki penzt arra ami megnezek neten" cimu hozzaallas :S

Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 800
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Hozzászólás Szerző: paTKany » 2008.05.18. 18:18

Érdekes hozzászólások születtek egy év tetszhalál után ebben a témában úgyhogy lereagálnék párat közülük.

>Az animés cikkek elég szerencsétlenek, olyan mintha folyton koppintanák a Starral egymást, mert amint az egyikben megjelenik egy anime, a másikban is megjelenik.

Ezt nyilván te magad is tudod, hogy baromság. Nem hiszem, hogy meg kéne magyarázni azt, hogy a rajongó olyan állatfajta (beleértve saját magamat is) amelyik a rajongása tárgyáról szeret olvasni. A japán Newtype/Animage/Megami stb. magazinokban is ugyanazokról az animékről van szó, és nem azért mert koppintják egymást, hanem mert szeretnének megfelelni az olvasóik igényeinek. Komolyan van itt olyan valaki aki azt hiszi, hogy a Népszabadság és a Magyar Nemzet koppintja egymást csak azért, mert részben ugyanazok a hírek vannak bennük, csak másfajta megfogalmazásban???

>Mintha nem tudták volna mivel kitölteni a rendelkezésükre álló oldalszámot.

A poénkodásban nem vettem részt, mert én magam sem tartom viccesnek az áprilisi tréfákat. Ezt a mondatodat viszont tudom cáfolni, mivel kb. egy magazinra való cikket görget maga előtt a főszerk. jelen pillanatban is.
Szóval direkt akarták poénra venni az áprilisi számot, aminek a végeredménye láthatóan felemás lett.

>Nekem egy problémám van mindkét újsággal. Elveszik a cikkírókat az online szférából. Pénzért mindenki jobban szeret írni, mint szívből-lélekből, de ingyen.

Ez bizony így van. Én is szeretem a PÉNZt. Lehet kövezni érte.
Mondjuk nem az időmet viszi el, mert ircen/4chan-on továbbra is ott lógók és animét sem nézek kevesebbet, hanem a szövegalkotásra képes kreatív energiáimat. Ezt kb. sejtettem is előre, hogy így lesz, de elvállaltam, mert a kedvenc hobbimról írhatok. Ami pénzt meg keresek vele azt visszaforgatom az anime iparba gy.k. újabb figurákat veszek rajta.

>Az internetes oldalak meg döglődnek, mert mindenki, aki ma Magyarországon képes 5 értelmes mondatot írni anime témában, ennek a két újságnak írogat hónapról hónapra.

Ennek viszont nem kéne így lennie. Hol az utánpótlás? Legalábbis kéne lennie utánpótlásnak, hiszen még nem halt ki az ország. :-P

>magazin fóruma egy káosz

az, de muszáj lazára ereszteni, a vevőkör életkora miatt

>2008-ra előfizetőknek tavaly decemberben beígért ajándék mappáról még mindig semmi hír

50 Ft értékű gagyi szar amit a sarokba fogsz dobni, de lehet rajta keresztül látni, hogy a happy meal kapitalizmus tényleg működik
(ha jól tudom, hamarosan postázzák őket, de az is lehet, hogy nem, elnézve az eddigi késést)

>Különben meg, a jó leírások elkészítéséhez idő kell, amit egy online oldalon megadnak, de egy újság és a pénz eléggé sürgeti a határidőt, ergó igénytelenebbek, összekapkodottabbak lehetnek a magazinos írások.

Ezzel nem értek egyet. Amikor az ember pénzért dolgozik akkor a munkáját számon is kérhetik rajta. Magyarul azért van a főszerkesztő, hogy kiszórja/visszadobja a szart.

>amiota meglattam h h nez ki a Nightmare mar nem birom oket meghallgatni ;__;

:LOL:
Kép

Avatar
Yuriko-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1107
Csatlakozott: 2007.06.20. 08:55
Nem:
Tartózkodási hely: Pécs

Hozzászólás Szerző: Yuriko-chan » 2008.05.18. 19:23

paTKany írta:>magazin fóruma egy káosz

az, de muszáj lazára ereszteni, a vevőkör életkora miatt
Hát a kedves felhasználók nagyot fognak nézni, ha egyszer esetleg regisztrálnak egy kevésbé laza fórumra, és ki találják dobni őket, ha ott is a Mondo fórum "szabályait" követik - és valószínűleg még ők lesznek felháborodva. :lol:
paTKany írta:>2008-ra előfizetőknek tavaly decemberben beígért ajándék mappáról még mindig semmi hír

50 Ft értékű gagyi szar amit a sarokba fogsz dobni, de lehet rajta keresztül látni, hogy a happy meal kapitalizmus tényleg működik
(ha jól tudom, hamarosan postázzák őket, de az is lehet, hogy nem, elnézve az eddigi késést)
Nem a mappáért fizettem elő, csak piszkálta a csőrömet ez a dolog. :-P Miket feltételezel rólam?

Avatar
marci_attila
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 379
Csatlakozott: 2007.06.20. 23:30
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: itt
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: marci_attila » 2008.05.18. 20:17

Úúúúúúú, árukapcsolás :D Azt nem véletlenül találták ám ki :D

Bár elvileg értelmes vagyok (mások azt mondják, én szeretem magam gyagyának tartani), egy hónapon belül ráadásul mérnökember leszek, tudatában vagyok hogy amikor tök ingyen lett pudingporos-macis kulcstartóm, akkor az egészen nem ingyen van, és még most (pár év után) is van még a hozzá megvett pudingporból...
Mindennek ellenére engem igenis meg lehet fogni árukapcsolással :DAz meg hogy a pénz elveszi a jó embereket, az normális, és ez nem csak online írók -> pénzért újságba írók tekintetében van így, hanem az életben mindenhol. Ahhoz nagyon nagyon megszállottnak kell lenni, hogy valakit ne csábítson el a pénz (vajon miért megy el egyre több kutató az egyetemünkről... biztos nem azért, mert a gyárak többet fizetnek...)

Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 800
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Hozzászólás Szerző: paTKany » 2008.05.18. 20:45

Yuriko-chan írta:ki találják dobni őket, ha ott is a Mondo fórum "szabályait" követik
Az élet kegyetlen. Nem fogom sajnálni őket.
Yuriko-chan írta:Nem a mappáért fizettem elő, csak piszkálta a csőrömet ez a dolog. :-P Miket feltételezel rólam?
Ahh, félreérthető volt amit írtam. Bele kellett volna foglalni a "mondó fórum alapján"-t. Természetesen rólad nem feltételezem, hogy egy vacak mappáért fizettél volna elő, hiszen már a korábbi hozzászólásodban is a pénzszagról beszéltél, tehát tisztában vagy a dolgokkal. De van egy olyan érzésem, hogy vannak akiket az "ajándék" mappa motivált az előfizetésre, mert már volt aki januárban nagy hangon követelte a mappáját. És akkor az olyan hozzászólásokról még nem is volt szó, hogy legyen az újságban ilyen-olyan ajándék.
Abban viszont tévedsz, ha azt hiszed az Animestarsról, hogy az nem pénzről szól. :dirr:
Kép

Avatar
Yuriko-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1107
Csatlakozott: 2007.06.20. 08:55
Nem:
Tartózkodási hely: Pécs

Hozzászólás Szerző: Yuriko-chan » 2008.05.18. 20:54

Jól van, elfogult vagyok. ^^' De a te figurás cikkeidet mindig elolvasom. :P Nem akarsz egyszer róla írni? *.*

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5931
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2008.05.19. 05:12

paTKany írta:Ezt nyilván te magad is tudod, hogy baromság. Nem hiszem, hogy meg kéne magyarázni azt, hogy a rajongó olyan állatfajta (beleértve saját magamat is) amelyik a rajongása tárgyáról szeret olvasni. A japán Newtype/Animage/Megami stb. magazinokban is ugyanazokról az animékről van szó, és nem azért mert koppintják egymást, hanem mert szeretnének megfelelni az olvasóik igényeinek. Komolyan van itt olyan valaki aki azt hiszi, hogy a Népszabadság és a Magyar Nemzet koppintja egymást csak azért, mert részben ugyanazok a hírek vannak bennük, csak másfajta megfogalmazásban???
Azért szerintem mondott valamit. :) Legalábbis másoknak is feltűnt a hasonlóság, pl. amikor az AS egyik számában Pom Poko cikk volt, majd szinte az ugyanabban a hónapban megjelenő Mondo miről írt? Nyert, a Pom Pokóról. :D Bár én nem mondanám ettől, hogy koppintás, inkább arról van szó, hogy egyrészt nálunk a friss magyar megjelenéseknek van a legnagyobb hírértéke, másrészt egy magyarul kiadott cuccnál a jogokat is könnyebb meg szerezni, mint mondjuk egy Japánban is éppen hogy csak elkezdődött sorozatról. :wink: (Persze emiatt általában alig vannak "nálunk még nem megjelent" animékről cikkek, most is a MäR cikknél már volt, akivel azt találgattuk, hogy biztos lesz az Animaxon, mert a Mondóban különben nem írnának róla. XD) Szóval persze, nem feltétlenül koppintás ha mindkét újság a legfrissebben megjelenő cuccokról akar írni (inkább teljesen logikus üzleti lépés), ennek ellenére simán el tudom képzelni, ahogy mondjuk a Mondo főszerkesztője ordít az egyik cikkírónak, hogy "Béla, kapd már össze magad, az AS-es n00bok már két hete megírták a Pom Poko cikküket, le fogunk maradni!". :lol:
Yuriko-chan írta:Hát a kedves felhasználók nagyot fognak nézni, ha egyszer esetleg regisztrálnak egy kevésbé laza fórumra, és ki találják dobni őket, ha ott is a Mondo fórum "szabályait" követik - és valószínűleg még ők lesznek felháborodva. :lol:
Főleg, hogy ugye a Mondo és az Animax valamennyire összefügg (legalábbis a borítón lévő plecsni ezt sejteti), na most nem tudom a Mondo fórumán mennyire "lazák az erkölcsök", de Animax fórumon kb. már azért kibannolnak, ha mélyebben veszed a levegőt, szóval jah, érdekes lesz. :lol:
paTKany írta:Abban viszont tévedsz, ha azt hiszed az Animestarsról, hogy az nem pénzről szól. :dirr:
Persze, általában minden olyan dolog a pénzről szól, amiért fizetni kell (ezt jól megaszondtam :dirr:), ennek ellenére nekem is szimpibb az AS, kevéséb érzem úgy, mintha egy Animaxos reklámújságot vennék a kezembe.
Kép

Avatar
Shin
Profi
Profi
Hozzászólások: 258
Csatlakozott: 2007.01.19. 21:42
Tartózkodási hely: Százhalombatta

Hozzászólás Szerző: Shin » 2008.05.19. 15:28

Titkos írta:
paTKany írta:Ezt nyilván te magad is tudod, hogy baromság. Nem hiszem, hogy meg kéne magyarázni azt, hogy a rajongó olyan állatfajta (beleértve saját magamat is) amelyik a rajongása tárgyáról szeret olvasni. A japán Newtype/Animage/Megami stb. magazinokban is ugyanazokról az animékről van szó, és nem azért mert koppintják egymást, hanem mert szeretnének megfelelni az olvasóik igényeinek. Komolyan van itt olyan valaki aki azt hiszi, hogy a Népszabadság és a Magyar Nemzet koppintja egymást csak azért, mert részben ugyanazok a hírek vannak bennük, csak másfajta megfogalmazásban???
Azért szerintem mondott valamit. :) Legalábbis másoknak is feltűnt a hasonlóság, pl. amikor az AS egyik számában Pom Poko cikk volt, majd szinte az ugyanabban a hónapban megjelenő Mondo miről írt? Nyert, a Pom Pokóról. :D Bár én nem mondanám ettől, hogy koppintás, inkább arról van szó, hogy egyrészt nálunk a friss magyar megjelenéseknek van a legnagyobb hírértéke, másrészt egy magyarul kiadott cuccnál a jogokat is könnyebb meg szerezni, mint mondjuk egy Japánban is éppen hogy csak elkezdődött sorozatról. :wink:
Persze tisztában vagyok vele, hogy nehéz megszerezni a szerzői jogokat. Ezzel a saját véleményemet mondtam el, én így gondolom.
És igen, azt is tudom, hogy a fanok szeretik a kedvencüket olvasgatni, ezzel én is így vagyok, néha néha veszek Mondo-t, és örülök neki ha van benne egy cikk egy animéről amit szeretek, és még ha nem is tudnék egy olyan cikket írni róla, azért tudom értékelni az ismertető minőségét.
Konoha Forum Team: Ahol zajlik az élet. Jó társaság, jó bulik. Csatlakozz te is!
http://forum.konoha.hu/

Avatar
Meglivorn
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 376
Csatlakozott: 2003.07.27. 15:14
Tartózkodási hely: Jurai... (bárcsak. Magyarország)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Meglivorn » 2008.05.19. 18:55

Hikari írta:Nekem egy problémám van mindkét újsággal. Elveszik a cikkírókat az online szférából. Pénzért mindenki jobban szeret írni, mint szívből-lélekből, de ingyen.

...

Az internetet mindig is azért tartottam magasabb rendű médiának, mert nem újságíró-szleng szagú, mindenki őszintén ír, saját kedvtelésből arról a témáról, amihez igazán ért is (legalábbis jobb esetben, igényesebb oldalaknál). Az újság ehhez képest egy alacsonyabb rangú média, teljesen nyilvánvaló, hogy csak a pénz a lényeg, és minden ennek van alárendelve.
Az internetes oldalak meg döglődnek, mert mindenki, aki ma Magyarországon képes 5 értelmes mondatot írni anime témában, ennek a két újságnak írogat hónapról hónapra.
Sajnos a Mangazinra beérkező ismertetők szinvonala se valami nagy cucc, sőt, és akkor el lehet képzelni milyen lehet amiket kidobok (úgy általában minden 4-5. megy ki a lapra).
Ugyanakkor nem értek egyet azzal, hogy mindenki a két magazinnak írna. Pláne, hogy ahhoz, hogy tényleg látványos (értsd a szines, illusztrált) cikk készülhessen, kell engedély és hivatalos képanyag a kiadótól (gondolom ez mindkét lapnál így van). Úgyhogy azért elég sok anime/manga van amiről nyugodtan lehet ismertetőt vagy cikket írni. Csak lássuk be, kevesen tudnak jól írni. Sajnos.

Ami az internetes média "felsőbbrendűségét" illeti, én meg pont ellene vagyok. Persze ha a nem interenet alatt a blikk szinvonalú dolgokat értjük, akkor nem szóltam, de amig egy blogban vagy oldalon, minden kontroll nélkül, bármiféle felelősségrevonás nélkül lehet orbitális baromságokat írni, addig egy rendes újságnál ez nem megy. Nem szabad, hogy menjen. Ha igen, az a fennti, 'nem szóltam' eset.

Hogy magamról szóljak, ha valami újat olvastam, az megjelent a mangazinon is. Animét sokkal kevesebbet nézek, meg ahogy láttam, azért azokról van ismertető. Blogon tűnődtem, de még mindig fansubbal nézek animét és persze főleg olyanokat amiket senki se subol... így meg a blog kissé értelmetlenné válik. Szal bocs :(

Avatar
Kazuya
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 79
Csatlakozott: 2008.07.03. 22:24

Re: Mondo magazin

Hozzászólás Szerző: Kazuya » 2008.09.28. 00:57

>Az internetes oldalak meg döglődnek, mert mindenki, aki ma Magyarországon képes 5 értelmes mondatot írni anime témában, ennek a két újságnak írogat hónapról hónapra.

Ennek viszont nem kéne így lennie. Hol az utánpótlás? Legalábbis kéne lennie utánpótlásnak, hiszen még nem halt ki az ország.
Nekem vannak bajaim a fórummal.

Először is szinte minden nap ott lógok, ha van rá lehetőség, de igen idegesítő az a sok fangörl.

Jelenleg a fülemre jutott danci jóvoltából, hogy új oldal, és fórum lesz. Megmondom őszintén hogy rá fér egy nagy újítás, sőt a PunBB egy gagyi fórummotor. Ráadásul van probléma mint pl a speciális ranggal rendelkezők többségének nem tudok PÜ-t küldeni, mert kiírja, hogy a "felhasználó postaládája tele van"

Hogyan lehetne valamennyire elkerülni az offolást?:
Szerintem inkább egy offtopic részleget oda kéne dobni, bele egy Chat topicot, és kész. Mindjárt kevesebb off lesz a többi témakörökben.

A lazaság nekem nem gond, sőt azért tetszik, de a fangörlök ellen tenni kell valamit, csak ezt sajnos nem lehetséges, meg hát eléggé unalmas, hogy hetente 10 fangörl össze kapik egymással néhány topicban mert "Nem az övé Shuiichi" ˇ~ˇ

Amúgy is már a többség gyűlöl engem a MONDO-n mert megmondom nekik a reált!

Avatar
Michiyo1188
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 51
Csatlakozott: 2010.08.12. 15:00
Nem:
Tartózkodási hely: Nyíregyháza
Kapcsolat:

Re: Mondo magazin

Hozzászólás Szerző: Michiyo1188 » 2010.08.13. 15:03

"Most olvastam, hogy megszűnik az Animestars, mint külön újság, de a Mondón belül fog működni.

Részletesebben itt: http://www.asmagazin.hu/index.php?optio ... &Itemid=48 "

Így szerintem még jobban meg fogja érni Mondót venni, főleg hogy azt is olvastam, hogy az ára nem fog nőni (bár egy ideig az oldalszám se).

A Mondó honlapján ugyanez a hír itt: http://mondoweb.hu/index.php?func=news& ... ___id=2115
"Az anime is egy egyfajta drog...könnyű rászokni de nehéz leszokni"
nagy igazság. :D

Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mondo magazin

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos » 2010.08.17. 20:54

Néha így is megvettem.

De érdekes a animestars újsággal én mindössze 1X találkoztam az újságos standon szal sok esélyem nem volt megismerni.

Avatar
Yuriko-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1107
Csatlakozott: 2007.06.20. 08:55
Nem:
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Mondo magazin

Hozzászólás Szerző: Yuriko-chan » 2010.08.17. 20:58

Nekem már az AnimeStars legelső száma is előfizetéssel jött, és mindvégig előfizető maradtam. Egyébként Tescóban rendszeresen láttam.

Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mondo magazin

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos » 2010.08.20. 21:15

Mekkora a különbség a két újság között minőségben és célcsoportban?

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5931
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Mondo magazin

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2010.08.20. 21:29

JimRaynor írta:Mekkora a különbség a két újság között minőségben és célcsoportban?
Célcsoportban: Szerintem nem olyan jelentős, jó, a Mondo mintha inkább a fanboyokra/fangirlökre/otakukra gyúrna, de végülis mindkét magazin az animéseket célozza, azoknak meg a pontos kora nagyon eltérő lehet. :)

Minőségben: Hatalmas, az AS javára. XD (Persze szvsz. :3)
Kép

Válasz küldése