Általános anime társalgó

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2016.10.12. 23:58

Catrin írta:...remélem a Leszbimackónál is ilyen lelkes leszel...
Apropó, elnézést, a találkozónkon kissé félremagyaráztam a medvék eredettörténetét:
In the past, humanoid bears coexisted with humans. However, a meteor shower that fell onto Earth had a strange effect on bears throughout the world: they suddenly became violent and hungry for human flesh, spurring an endless cycle of bloodshed in which bear ate man and man shot bear, forgetting the lively relationship they once had. The "Wall of Severance" was thus built, separating the two civilizations and keeping peace.
Ugye én úgy meséltem Mordályosnak (meg aki még esetleg hallotta XD), hogy "a medvék az űrből érkeztek", úgyhogy elnézést (lehet a Manóvári Manók eredetsztorijával kevertem :lol: ), de az jól rémlett, hogy van valami sci-fi beütés, ami elindítja a bonyodalmakat, ezek szerint a medvék őshonosak bolygónkon, viszont a meteorzápor "meghülyítette" őket. (Nem mintha ettől kevésbé lenne wtf már a kezdő felütés is... XD Azért a Mária Falra Wall of Severance-re legalább jól emlékeztem. XDDD)
Kép

Avatar
tulokos
Profi
Profi
Hozzászólások: 318
Csatlakozott: 2016.09.04. 18:11
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: tulokos » 2016.10.17. 22:12

Az animeajánlós topicban felmerült a hájp és mivel szeretek okoskodni és offolgatni, ezért áthoztam ide ezt a részletet, hogy kicsit dumálhassunk róla:
Surci írta:Múltkor az AA-s vitában is előkerült, hogy "könnyű lehúzni a hájp miatt egy animét, de van ellenpélda is bőven: pölö most a Re:Zero". Hát... ahogy az lenni szokott, könnyű a hájpra mutogatni, miszerint "hááá mostmá divat mindent fikázni, csak azért mert népszerű", holott nekem sosem a hájppal van gondom, meg szeretek egy csomó rommáhájpolt animét is - és ezzel jópáran vagyunk így itt Aoi-n is, csak ugye megint ott tartunk, hogy a szokott fanszervízelemeken kívül nem sok hájpolnivalót találtam ebben (sem).
Szóval belecsapok a közepébe: nekem komoly bajom van a hájpolással; azokat a kedvenc animéimet, amelyek népszerűek (TTGL; Fullmetal Alchemist Tesóságos) _annak ellenére_ szeretem, hogy túltolják/túltolták a felhajtást körülöttük. Szerintem sem művésznek, sem az alkotásnak nem használ. Hosszú távon egyedül a stúdió tulajdonosainak és a seggüket nyaló frissen diplomázott marketingeseknek tesz jót, amikor a népek sikeresen beőrülnek valamitől.

A jelenség egyébként egyáltalán nem új, sőt! Goethe Az ifjú Werther szenvedései című könyvét például akkora felhajtás övezte a megjelenését követő években, hogy konkrétan voltak olyan őrültek, akik utánozták a regény főhősét, és bizony öngyilkosak is lettek a végén (az emosok ősei... :lol: ). Goethe állítólag ezért sem szeretett erről a művéről beszélni, bár ehhez hozzátartozik, hogy egyes értelmezések szerint a depressziója ellen, "öngyógyító" szándékkal írta meg annak idején. Aztán Byronról pedig minden túlzás nélkül elmondható, hogy olyan "popsztárnak", "celebnek" számított a saját korában, mint amilyen bármelyik manapság felhájpolt sztárocska. Csak ekkor még nem voltak olyan kiadók, amelyek ezt profin ki tudták volna használni...

Viszont napjainkra olyan méreteket öltött a dolog, hogy érvényes versenyről egyáltalán nem beszélhetünk. Üzletemberek érdekei feszülnek egymásnak és nem pedig a produkciók valódi értéke. Valószínűleg senkinek sem mondtam újat a témában, a szándékom csak annyi volt, hogy szerintem ne udvariaskodjunk, hanem igenis mutogassunk rá a hájpra és fejezzük ki nemtetszésünket! ::taka::
"Mi az, amit megismerhetünk? Avagy miről tudhatjuk biztosan, hogy ismerjük, vagy miről tudhatjuk bizonyosan, hogy tudjuk, hogy ismerjük, ha ugyan egyáltalán megismerhető. Vagy lehetséges, hogy egyszerűen elfelejtettük és nem merjük bevallani?"

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2016.10.18. 08:29

Azért a hype önmagában nem egy rossz dolog, már csak ha tisztán azt nézem, hogy hány olyan cuccba bele sem kezdtem volna, amit pusztán a hype miatt kezdtem el és később esetleg nagy kedvenceim lettek. XD Meg amit te írsz, az már kissé a másik véglet, ez a "én annyira hipszter vagyok, hogy ami körül hype alakul ki, azt már alapból lenézem". XD Szerintem valahol a kettő között van az igazság, vagyis ha megérdemelten hypolnak valamit, akkor hajrá, nyomassák csak neki a reklámot a fanok minél inkább, legalább valami jót is néz a tömeg, akik úgyis mindig a hype cuccokra ugranak rá elsőként. XD Ha viszont valami gagyinak alakul ki hatalmas fantábora, akkor persze szívjuk a fogunkat, dehát ez egy ilyen "játék", plusz ugye itt jön be a "trükk", hogy az már emberenként eltérő, hogy kinek mi a "hype-ra érdemes" darab. XD Btw, csak hogy a "szokásos" kedvencemmel jöjjek: ha a My Little Pony G4 körül nem alakult volna ki akkora fanboy-hype, amekkora, akkor megmaradt volna ugyanannak valszeg, aminek korábban a G1-2-3: kislányok szombat reggeli random szórakozásának. Így meg lett belőle egy - túlzás nélkül állítható - világméretű "járvány", akik kiharcolták maguknak, hogy Comic Conon saját paneljük legyen, meg kismillió egyéb dolgot hoztak létre, mindezt olyan ellenszéllel szemben, hogy az animések és a "minden rajzfilmet utálok" típusú emberek szinte "közös összefogás" keretében folyamatosan támadták őket. Azért ez valahol szép. :) Szóval a hype még jót is tehet, csak persze kreatívan kell használni, meg lehetőleg "értelmes" cuccokat felkarolni általa. XD
Kép

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1845
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Surci » 2016.10.18. 08:57

Erről nemrég kifejtettem a véleményem, amit továbbra is tartok: az anime és a manga elsősorban szórakoztatóipari termék, és nem művészeti alkotás. Így felesleges elvárni, hogy minden cucc Bergman-szintű rendezéssel, Mariana-árok mélységű karakterekkel és Dűne-szerűen összetett világgal operáljon. Azt sem érdemes figyelmen kívül hagyni, hogy fiatal korosztályoknak szól, továbbá populáris médium, ergo elsősorban tömegigényeket igyekszik kielégíteni, így azért felesleges kárhoztatni, hogy egyes elemei az erre kapható rétegek megnyerése érdekében öncélú nézősimogatásként kerülnek bele. Namost ha ezen FELÜL még mélyebb üzenetet vagy tartalmat is képvisel, akkor hurrá, én direkt ezekért szeretek animézni, viszont az animék elsődleges célja a szórakoztatás. Úgyhogy a fenti, szvsz túlzottan elitista hozzáállás a magasra tett elvárások miatt sok csalódást fog még szülni...
tulokos írta:túltolják/túltolták a felhajtást körülöttük.
Ha egyszer jók, nem csoda hogy sokan rajonganak értük. :D A mindenféle szezonos hájpokra viszont azért emelgetem a szemöldököm, mert legtöbbször nem tudnak szórakoztatás terén sem kiemelkedni a középszerűségből, azaz sokszor nem rosszak azok, csak annyira nem is jók, amekkora örömódákat lezeng róla a fandom mainstream része. Ott van mondjuk a TTGL, Kőkapu vagy a Code Geass, hát azok sem a mélyfilozófiai tartalomról vagy a mívészi gondolatébresztésről híresek, és fanszervíz is van bennük bőven, mégis vannak bennük összetettebb karakterek, fordulatos sztori, emlékezetes jelenetek vagy csak simán olyan feeling ami meg tudja fogni az embert, és ezek keveréke egy olyan szórakoztató koktélt ad ki, ami érthető módon bejön a megcélzott nézőközönségnek. Míg egy SAO, OPM, Re:Zero vagy AgK! csak simán ilyen-olyan fanszervízelemeket dobál bele egy sablonos sztoriba, mégis megkapja ugyanezt a figyelmet, ami finoman szólva is fura számomra, lévén nem igazán van bennük olyasmi ami kiemelné többi 12-egytucat szezonos izéből... Szerintem az idő dönti el, melyik anime érdemli meg a "felhajtást": amiről 5-10-20 év múlva is pozitívan nyilatkoznak, az nem lehet véletlen. Persze kivételek mindig vannak, lásd FLCL vagy ELfenlíd -_- , de a tucathájp-cuccok 1-2 év alatt jól láthatóan kiszelektálódnak.

Kicsit más, de Napfelkeltéék nem akarnak végre előhozakodni valamivel? A Fail Ange óta csak az idolanimukat és a Gundamokat tolják. -_-
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
tulokos
Profi
Profi
Hozzászólások: 318
Csatlakozott: 2016.09.04. 18:11
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: tulokos » 2016.10.18. 08:59

Titkos

Oké, tényleg szeretek az elitizmussal pózolni, de közben semmi bajom a népszerűséggel. :D A hájpolás szerintem más kategória, az mindig torzít. Szerintem ha valami igazán jó, akkor előbb-utóbb úgyis fel fogják karolni és eljut az emberekhez, vagy igényelni fog némi kutatómunkát, viszont ez mindig is így volt. Mert nekem az a gyanúm, hogy most úgy dolgoznak az animék futószalagja mellett, hogy "nem baj fiúk, ez most így sikerült, csak a marketing osztály el ne "rontsa" (ide valami csúnyább szót képzelj :D) és akkor jók leszünk az eladásokkal".
"Mi az, amit megismerhetünk? Avagy miről tudhatjuk biztosan, hogy ismerjük, vagy miről tudhatjuk bizonyosan, hogy tudjuk, hogy ismerjük, ha ugyan egyáltalán megismerhető. Vagy lehetséges, hogy egyszerűen elfelejtettük és nem merjük bevallani?"

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2016.10.18. 09:32

Surci írta:Ha egyszer jók, nem csoda hogy sokan rajonganak értük. :D A mindenféle szezonos hájpokra viszont azért emelgetem a szemöldököm, mert legtöbbször nem tudnak szórakoztatás terén sem kiemelkedni a középszerűségből, azaz sokszor nem rosszak azok, csak annyira nem is jók, amekkora örömódákat lezeng róla a fandom mainstream része.
Meg valahogy sokszor sikerül mindig a legotakupanabb szarokra rárepülniük, már elnézést... Szal ha csak ezt a szezont nézem, van nekünk egy Keijónk, ami ugyan otakupan, de legalább fun, részben egyfajta shounen/sportanime-paródia, stb, tehát az a fanservice, amit megzabál a célközönség, viszont legalább csavartak rajta egyet. XD Ehelyett milyen kommenteket látok? "Úristen, seggharc, ide jutott Japán, blablabla", aha, lol, a Queen's Blade és hasonló (magukat még ráadásul komolyan is vevő) blőd softcore hentai baromságok idején bezzeg ezek a fazonok azt sem tudták, hová kapjanak (hogyne: a gatyájukba... :P), úgy oda-meg vissza voltak tőlük. De ugyanezt eljátszották anno pl. a B Gata H Kei-nél, ahol már azelőtt ilyen baromságokat írtak, hogy "én nem fogok megnézni egy kurváról szóló animét", mielőtt az első epizód egyáltalán kijött volna. Tehát pont azokat, amik ilyen vagy olyan irányba igyekeznének kimozdítani ezt a moe/softhentai/akármilyen klisé vonalat, amibe az animeipar belesüllyedt, azt egyből egy emberként kezdik ütni, de közben a szinte mindenben tök átlag cuccok közül meg mindig kikiáltanak egyet "aktuális királynak". Na azért ilyenkor már engem is fel szokott cseszni a hype. -___- Na, de csak a mostani szezonnál maradva: Tehát van nekünk egy Keijónk, de aki persze valami relatíve komolyabb cuccra vágyik, az nézhetné pl. a Drifters-t is, ami a Hellsinges Hirano Kouta újabb mangájának adaptációja (ezt már szvsz pusztán "a név kötelez" alapon is az egekbe kéne hypolni XD) és már az openingje is olyan (lásd a megfelelő topicot XD) hogy majdnem rávetettem magam. XD Ehhez képest akkora kuss van körülötte a fandomban (vagy csak én tapasztalom így?), hogy ha nem láttam volna a szezonos charton, lehet arról sem tudnék, hogy ebből anime készült. Na de a Re: Zero viszont nagy királyság, mert ugyanazt a fantasy/MMO vonalat erősíti, amivel három éve az animék 90%-a tele van, csak ebben már resetelni is lehet, amivel látványosan nem kezdenek semmit, szóval mindenki nézze ezt, mert instant klasszikus! :P XDDD Szóval na, szart nézni egy dolog, de hogy valakik tudatosan a szart promózzák a jóval szemben (miközben láthatóan minden olyan darab ellen tiltakoznak, amik a kliséket próbálnák valahogy kifordítani, mert az ő berögzült klisés cuccaikhoz csak ne nyúljon senki...), az már azért rendesen tud ütni. :dirr:
Surci írta:Kicsit más, de Napfelkeltéék nem akarnak végre előhozakodni valamivel? A Fail Ange óta csak az idolanimukat és a Gundamokat tolják. -_-
Bevallom, én abban reménykedem, hogy a Fail Ange után lett valami össznépi fanfelkelés és most Napfelkeltéék valami erdőbe vonultak remetének, hogy átgondolják az életüket, meg azt, hogy mit akarnak kezdeni a stúdióval és csak ha "megnormálosodtak", akkor hoznak ki valami újabb original animét. Oké, voltak már ballépéseik, de ez az Ange nagyon fájt.
tulokos írta:Titkos

Oké, tényleg szeretek az elitizmussal pózolni, de közben semmi bajom a népszerűséggel. :D A hájpolás szerintem más kategória, az mindig torzít. Szerintem ha valami igazán jó, akkor előbb-utóbb úgyis fel fogják karolni és eljut az emberekhez, vagy igényelni fog némi kutatómunkát, viszont ez mindig is így volt. Mert nekem az a gyanúm, hogy most úgy dolgoznak az animék futószalagja mellett, hogy "nem baj fiúk, ez most így sikerült, csak a marketing osztály el ne "rontsa" (ide valami csúnyább szót képzelj :D) és akkor jók leszünk az eladásokkal".
Ja, hogy te így különválasztod a kettőt, hogy a "hype" már az, ami irreális felfanolás, ami már a realitásokat is figyelmen kívül hagyja? Végülis így akkor értem, hogy mire gondolsz. XD Az "ami igazán jó, az úgyis eljut az emberekhez" gondolathoz: ez végüis általában valóban így van, meg a nagy számok törvénye alapján azt is mondhatjuk, hogy "minden animének van egy kisebb-nagyobb fantábora", de azért tudnék ide címeket írni, amik a közepesnél simán jobb darabok, mégis állítom, hogy 10 fanból 9 vagy nem látta őket, vagy úgy vannak velük, hogy "ja, szódával elment..." A "hogy dolgoznak" dologhoz meg: igen, az tény, hogy ma már mintha jobban rámennének erre, de csak a marketinges részen, hanem úgy egyáltalán magán a sorozaton belül. Ezért is van az, hogy általában több a fanservice és kevesebb jól megírt sztori/szereplő, mert sok alkotó úgy van vele mostanra, hogy "hát most ennyi tellett tőlem és megtehetném, hogy ezen még dolgozok, vagy valami, de inkább felvizezem némi mellel/seggel és máris eladhatóvá válik". :dirr: Pl. pont ilyen volt a fentebb emlegetett Cross Ange, amibe próbáltak alibi sztorinak mindent belevinni, párhuzamos világokat, meg amit csak el tudsz képzelni, de közben az egész egy fanservice fesztiválra futott ki, ahol még a végső fightot is kb. az döntötte el, hogy a jófiú vagy a főgonosz húzta-e meg a csajt. :dirr:
Kép

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Péter » 2016.10.18. 14:45

A hype áldás, és átok egyszerre. Volt mikor én is, kifejezetten kerültem, ellenszenvesen viseltem a hype minden formáját. Egy ideje viszont, ez átcsapott nálam, egy erős szkepticizmusba. Ha valami népszerű, annak mindig meg van az az előnye, hogy akár tetsszen nekünk, akár nem, de lehet róla kivel beszélgetni. Plusz előbbi esetben ott van ugye a sok rajongói alkotás, amiknek lehet örülni, sajátot létrehozni, akár külön rajongói felületeket szánni neki, stb. Illetve ott van tán a hype legjobb tulajdonsága, a konzerválás, köztudatba égés, ami garantálja a cím hosszú távú fennmaradását. Lásd egy DB, vagy SM-ről, Eváról, Tenchiről, Gitsről, a mai napig el lehet beszélgetni, mert van kivel elbeszélgetni, pedig már egyik sem mai darab.

Azért valljuk be, senki sem szereti, mikor van egy szíve számára kedves anime, amiről szívesen elbeszélgetne, csak épp nincs kivel, mert egy szűk kisebbségen kívül, a legtöbb animés felületen, a kutya sem ismeri. Egyedül meg nem sokra megyünk a rajongásunkkal. =)

Persze nyilván idegesítő, mikor valami olyat kapnak fel, ami közel sem érdemelné meg azt a szintű nyálverést, amit épp köré rittyentettek, de szerencsére általában itt is működik azért a kiválasztódás rendszere. Lévén a valódi, hosszú távú hírnevet, és sikert azért azok a művek szokták élvezni, amikre nem ok nélkül figyelt fel a közönség. Lásd a fentebb már említett címek, vagy ott a Titkos által felhozott MLP G4, ami szintén nem a semmire fel kapott 6 évadot, és gyűjtött maga köré külön fandomot.

A legtöbb érdemtelenül kiemelt vacak, amiben nincs semmi extra, azok jellemzően rendre a feledés, sokszor jótékony homályába szoktak veszni, viszonylag hamar. Pl. ki emlékszik már az ilyenekre, mint teszem azt a Guilty Crown? Pedig az is, hogy fel volt annakidején fújva. Vagy ott volt a Kill La Kill, ami megint csak addig volt az animék megmentője, amíg futott. =)

A baj az, és ez a hype talán legrosszabb mellékhatása, hogy sajnos, bevonzz egy csomó olyan fafejű, vaskalapos, elvarázsolt idiótát, akik aztán, egymásra licitálva kezdenek, mindenféle vadmarhaságot belebeszélni az adott animébe. Olyan tulajdonságokkal kezdik felruházni, amiknek az nincs, vagy messze nem olyan mélységben, összetettségben van a birtokában, ahogy ők azt állítják. Lásd megint ugye a Kill La Kill esete, amire rátapadt a Gainax fanboyok legalja.

Az is igaz, hogy vannak olyan kivételek, mit az említett School Days, vagy az Elfen, amik annak ellenére vannak brutálisan túlértékelve, hogy amúgy objektív értékelési szempontokból nézve sem jó animék. Viszont, egyrészt szépen-lassan, azért ezeknek is megkopott mára a renoméja. Másrészt, arra még mindig jók, hogy kiszűrjük velük azt, mennyire érdemes bizonyos emberek észosztását komoly venni. Mert általában akik ezekre hivatkoznak, mint legendás, top, number 1 animékre, azoknál valahogy mindig ki szokott derülni, hogy gond van a tájékozottsággal. Illetve arra is tökéletesek, hogy ezekre mutogassunk, ha komolynak szánt, de komolyan vehetetlen, félresiklott animukra kell példákat felhozni. =)
Surci írta:Erről nemrég kifejtettem a véleményem, amit továbbra is tartok: az anime és a manga elsősorban szórakoztatóipari termék, és nem művészeti alkotás. Így felesleges elvárni, hogy minden cucc Bergman-szintű rendezéssel, Mariana-árok mélységű karakterekkel és Dűne-szerűen összetett világgal operáljon.
Köszönöm, végre nem vagyok egyedül az eretnekségemmel. :vigyor: Gondolom téged se egyszer akartak már keresztre feszíteni, mert ezt ki merted mondani. Csak mert engem a US óta gyakorlatilag folyamatosan, főleg az EL fanok. :) Mondjuk, ha már itt tartunk, érdekes módon, ahol szintén rendre szerették ezt a művészet szöveget ellőni, az az AMV-k. Főleg Luggi egykori nagy haverja, Kyssifur volt ebben az éllovas. :mosoly: Ő nem csak azt kérte ki magának, hogy az anime művészet, és az AMV művészet, hanem hogy ő maga is művész. :vigyor:
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2016.10.18. 15:21

Péter írta:Mondjuk, ha már itt tartunk, érdekes módon, ahol szintén rendre szerették ezt a művészet szöveget ellőni, az az AMV-k. Főleg Luggi egykori nagy haverja, Kyssifur volt ebben az éllovas. :mosoly: Ő nem csak azt kérte ki magának, hogy az anime művészet, és az AMV művészet, hanem hogy ő maga is művész. :vigyor:
Jajj, erről van egy sztorim. XD Ugye ha nem is ennyire erősen, de ezt a nézetet nagyjából az egész "Team Lugger" osztotta anno, Luggit is beleértve. XD Egyszer csináltak egy afféle "Luggeriano best of" AMV gyűjteményt, ami kb. arról szólt, hogy összegyűjtötték a magyar AMV-k "krémjét", avagy "azok az AMV-k, amik a Team Lugger szerint minőségi iránymutatók, erre a színvonalra kellene minden videóvágónak törekednie". Oké, ezeknek a videóknak legalább a fele "természetesen" Luggi és szűk baráti körének munkája volt, de legyen, végülis a többségük tényleg teljesen rendben volt, vagy kifejezetten jó lett, pláne, hogy akkoriban még az "epilepsziás" AMV-knek is kevésbé volt keletje. Viszont azért úgy a válogatott AMV-k negyede/fele között akadt nem egy "érdekes" darab, olyan is, amit Luggi amúgy tutira leszólt volna, ha nem valamelyik ismerőse csinálta volna. Aztán amikor egyszer megint nagyon belejött a csapat az észosztásba (pusztán abból kifolyólag, hogy a fórumozók többségének megtetszett valami random YouTube-os AMV, ami meg szerintük gagyi lett), megkérdeztem már Luggert, hogy ha annyira magas minőségű darabokat válogattak össze, akkor pl. mi a jó életet keres egy Celldweller - The Last Firstborn-jára vágott Naruto AMV a pakkban, ami ráadásul egy teljesen koncepció nélküli effektparádé volt. (Ráadásul akkoriban ezt a számot rohadtul felkapták, szóval erre vágni random Naruto fight AMV-t kb. annyira számított kommersznek, mint a híres DB/Naruto - Linkin Park párosítás... XD) Na volt ott minden magyarázkodás válaszul, de semmi érdemi választ nem sikerült kihozniuk, pedig a végén már olyan szinten belementünk, hogy a dal szövegét kezdtük elemezgetni, mivel ők esküdtek, hogy igazából "a szöveggel szerves egységet alkot a videó" (csak éppen erre sem tudtak példát mondani, hogy mégis a szöveg mely része a videó mely jelenetével... XD mondjuk itt nem is értem, mire számítottak, "hátha nem tud a srác angolul és akkor ezzel meg is fogtuk", vagy mi? XD), a vége felé meg már jobb híján abba kötöttek bele, hogy rosszul mondtam a dal stílusát és hogy ezért nem értem a videót sem. :D (Aham... XD) Konklúziónak meg ha jól rémlik, Luggi végül valami olyasmit mondott, hogy "egész korrekt AMV volt ez Wolfytól, úgyhogy én megengedtem, hogy bekerüljön a válogatásba". (Csak akkor kezdték volna ezzel, hogy "haverom a készítő, azért raktam bele" és megspórolták volna a szokásos okoskodást. XD) Sajnos ez is Mangazinon volt, az meg ugye épp nemrég döglött meg, de ha a Pati által linkelt oldal eltárolta a beszélgetést és még megtalálom, átküldhetem PM-ben, ha érdekel, mert nagyon "fun". XD
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2016.10.18. 15:36

Illetve emlékezzünk meg a hype-nak egy további esetéről.

Amikor egy valóban többé-kevésbé komoly értékkel bír az adott mű, tehát a rajongás még jogosnak is mondható, csak ez bevonz egy csomó hype-only embert, aki láthatóan csak felületesen figyelte meg az adott művet - minek hatására a régi műkedvelőnek elmegy az egésztől a kedve. Én mondjuk sosem értettem, miért kell még letagadni is utólag, hogy rajongtunk valamiért, miután népszerű lett szélesebb körben is, de azért az érzést megértem.
Nem akarok konkrét példákat keresni, illetve tudom, hogy ez rohadtul elitistán meg "én jobban tudom"-osan hangzott, pedig tudom, hogy az én értelmezésem is csak egyféle értelmezése bárminek. :( És nem is elsősorban a saját élményemről beszéltem, meg tuti nekem is van olyan, ami tetszik, pedig a lényeg felét se értem...Ajjaj, nagyon magyarázza, nagyon magyarázza...

Az (legtöbb) anime nem szépművészet. De a művészetnek van kereskedelmi vonala is, melynek nem célja maradandót teremteni, csak hogy olcsó dekort vagy pillanatnyi szórakozást nyújtson. A giccs is művészet, pedig esztétikailag értéktelen.
Kép

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Péter » 2016.10.18. 16:55

Titkos írta:Jajj, erről van egy sztorim. XD Ugye ha nem is ennyire erősen, de ezt a nézetet nagyjából az egész "Team Lugger" osztotta anno, Luggit is beleértve. XD Egyszer csináltak egy afféle "Luggeriano best of" AMV gyűjteményt, ami kb. arról szólt, hogy összegyűjtötték a magyar AMV-k "krémjét", avagy "azok az AMV-k, amik a Team Lugger szerint minőségi iránymutatók, erre a színvonalra kellene minden videóvágónak törekednie".
Igen, erről már beszéltünk anno. Akkor hoztad fel, mikor Benyo kért példákat Lugger túlkapásaira, stiklijeire, és a "nemzet pedómacija" után feljött ez is, hogy bizony párszor a "nemzeti AMV mestert" is eljátszotta, holott erre senki sem kérte. :mosoly:

Szóval az még hagyján, hogy tényleg volt ott abban a vitában, részrehajlástól kezdve, személyeskedésen, arcozáson át nagyon sok minden. Nekem a legjobban mégis két dolog tetszett. Az egyik, ahogy Luggi kvázi nyíltan leszarozta a közönségdíjat, mondván, hogy az nem releváns, mert azt nem "hozzáértők" (vagyis ők) adják, hanem a laikus, rossz ízlésű senkik. (Persze a conon valahogy ezt nem merte az emberek szemébe mondani.) A másik, hogy közben valami roppant ízléses módon, ő is a haverjai, folyton önmagukra hivatkoztak, mint jó bezzeg példákra. :mosoly:

Plusz feljött még Kyssi árulása, egykori mesterével szemben. :D
Kép

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1845
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Surci » 2016.10.18. 17:02

Péter írta:Köszönöm, végre nem vagyok egyedül az eretnekségemmel. Gondolom téged se egyszer akartak már keresztre feszíteni, mert ezt ki merted mondani.
Hehe, megkaptam már én is jó sokszor mindenféle vérfanoktól, hogy hogy merem elvitatni az animuk más médiumokkal szembeni magasabbrendűségét. Csakhogy a helyzet az, hogy alapvetően ez is, mint az írott vagy filmes/animált kulturális javak általában, elsősorban adott közönség szórakoztatására jöttek létre, és szvsz addig nincs is gond, míg ezt teljesíteni tudják. Egy csomó jó, szórakoztató, poénos, hangulatos, pörgős vagy ötletes, jó világgal vagy szerethető karikkal rendelkező, de amúgy semmi extra cucc van (és nemcsak animangóban, de filmen, sorozatban, könyvben is), amit nem fogok csak azért lehúzni mert nem megy át OMG mélypszichológiai karakterábrázolásba vagy morális mélységekbe. A gondolatébresztés, mélyebb lélekábrázolás, morális dilemmákkal teli történet, netán a katartikus befejezés már olyasmi, ami nem várható el automatikusan tőlük, de nem is kell minden animangónak mesterműnek lennie - viszont képesek rá, és pont emiatt szeretem ennyire ezt a műfajt, ezeket keresem leginkább és eszemben sincs feladni ^_^

Csak épp amikor már az alap szórakozatófaktort sem tudja hozni, mert a vak is látja, hogy akkora sablonokból építkezik az egész mint a ház, ráadásul tartalmi rész vagy bárminemű eredeti ötlet híján mindezt a legátlátszóbb fanszervízzel próbálják eladni - és ezt egy csomóan be is kajálják, meg ilyenek lesznek az OMG hype-témák, na azt már nem igazán tudom hová tenni. Szal még egy KlK, Fate/akármi vagy Shingeki-hájpot meg is értek valahol, mert bár nem a legeredetibb cuccok ezek sem, legalább némi GAR-feelinget, vagy egyedibb világot fel tudnak vonultatni (hogy aztán a többi része kinek mennyire jön be, vagy egyáltalán mennyire működik, már más kérdés, de azért egy közepes vagy annál kicsit magasabb szintet objektíve is megütnek). De pl. hogy egy Oreimón vagy Accel Worldon, Gate-n, Overlordon, SAO-n, AgK-n, Ange-n, Btoom-on, TökjóGólon, HotD-n, GC-n vagy a száztizedik idolanimun mi a bánatos úristent lehet hájpolni? Ezt sosem értettem, talán mert ezen izék megtekintése közben nekem is az ifjú Werther szenvedéseit volt szerencsém átélni, aztán amikor nekiálltam olvasgatni a róluk írt mindenféle véleményeket, hát... LOLikszdé meg késafejbe.jépeg :knife:

Szal ya, van amikor jogos a hype, és még többször van, amikor nem, de pl. a Madoka, Kiseiyuu, Kőkapu, Psycho-Pass és hasonlók felhájpolása ellen nem igazán tudok kifogásokat emelni (ezek mostaniak, de hozhatnék régebbi példákat is az NGE vs. FLCL vonalon mondjuk...). Ezerszer inkább hájpolják ezeket az újhullámosok, mert akkor talán hasonló cuccokat igyekszenek később keresni, és talán rálátásuk nyílik régebbi, de minőségi animékre is, és nem a vacak fanszervíz- meg otakupan izékkel lehet őket megvezetni (erről szólt az AA-s topic is).

Úgyhogy ömagában nem a hype a gond, hanem sokszor a hype tárgya, és amilyen vackokat tudnak sokszor felisteníteni, úgy igen, jogos az erős szkepszis velük szemben - annak viszont mindig örülök, ha végül sikerül az adott animének rácáfolnia. Ezért is nem szeretem azt a hülye "érvet" hogy "divat lett a hype-cuccokat szidni", mert csak a népszerűsége miatt sosem húztam még le animét (meg az itteniektől sem láttam ilyesmit), ellenben amikor nem igazán látom a népszerűség okát, netán ezen okokat a legátlátszóbb fanszervízelemekben és hatásvadászatban vélem felfedezni, és ennek hangot merek adni, azt nem igazán nevezném "indokolatlan szidalmazásnak", sem kiégett vénbuzis kötekedésnek (mert akkor mindent leszaroznék ami nem az OMGDEEP krémek krémje).
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
tulokos
Profi
Profi
Hozzászólások: 318
Csatlakozott: 2016.09.04. 18:11
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: tulokos » 2016.10.18. 17:40

Világos, hogy tömegszórakoztatás a legfőbb célja a filmeseknek, de ha már éppen felhoztad Surci, hogy ott volt Bergman, és ha én még hozzácsapom a ma is élők közül például Scorsese-t (főleg a korai érából), akkor azt látjuk, hogy nem teljesen alaptalan filmművészetről beszélni.

A filmanimációknál nem különben. Én nem hiszem, hogy a "magaskultúra" az függne attól, hogy milyen művészeti ágban, vagy műfajban alkot az ember. Illetve azt sem hiszem, hogy ne lehetne még újabbat és újabbat mutatni. Ez egy nagyon fiatal művészet, szerintem még mindig van benne potenciál. De ennek a fejlődési irányát nyilván nem a (szezonos) sorozatok vezetik, legalábbis nem így, ahogy most állnak a dolgok, sőt, sokkal inkább szembe mennek vele. Mert a hájp pontosan azt a munkát segíti, amivel lehet konzerválni azokat a jól működő "sablonokat", "mémeket", amelyek aztán szezonról szezonra mindig visszaköszönnek.

Egyébként nem tudom, hogy szoktatok-e rövid animációs filmeket nézegetni; én több száz darabon túl vagyok (ami csak a japánokat illeti), és kapásból négy animátor jutott eszembe, akik műalkotásnak szánják a munkáikat: Koji Yamamura, Yutaro Kubo, Atsushi Wada és az öreg Keiichi Tanaami (Szerk.: eszembe jutott még Kato Ryu és Mirai Mizue, érdemes rájuk keresni szerintem). Az esetükben onnan lehet leginkább tudni, hogy "művészek", hogy a munkáiknak semmilyen hatása nincs az iparra nézve, és vice versa. :D :lol:
"Mi az, amit megismerhetünk? Avagy miről tudhatjuk biztosan, hogy ismerjük, vagy miről tudhatjuk bizonyosan, hogy tudjuk, hogy ismerjük, ha ugyan egyáltalán megismerhető. Vagy lehetséges, hogy egyszerűen elfelejtettük és nem merjük bevallani?"

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1845
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Surci » 2016.10.18. 22:30

tulokos írta:Világos, hogy tömegszórakoztatás a legfőbb célja a filmeseknek, de ha már éppen felhoztad Surci, hogy ott volt Bergman, és ha én még hozzácsapom a ma is élők közül például Scorsese-t (főleg a korai érából), akkor azt látjuk, hogy nem teljesen alaptalan filmművészetről beszélni.
Persze hogy nem, csupán arra akartam kilyukadni, hogy ahogyan a filmekkel, úgy az animékkel és mangákkal szemben is irreális olyan általános követelményeket támasztani, amiket csak mesterművek tudnak megütni. Én sokszor hangsúlyozom, hogy nekem az igazi animék az értékhordozó és gondolatébresztő darabok, azokat keresem leginkább, de ha egy cucc csak simán szórakoztató (saját mércémmel persze, nem otaku meg 16 éves hájpfájter szemmel), akkor már rendben vagyunk, nem fogom csak azért lehúzni, mert nem egy NGE2 vagy Haibane Second Season. Viszont amikor már sokadjára akarják a középszerű, vagy annál is gagyibb settingeket "jó" vagy "szórakoztató" cuccként lenyomni a torkomon, viszont az emiatt elejtett jogos kritikát direkt kötekedésnek róják fel, akkor ugyanúgy felhúzom a szemöldököm, mint amikor a fenti irreális elvárásokkal találkozom.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
tulokos
Profi
Profi
Hozzászólások: 318
Csatlakozott: 2016.09.04. 18:11
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: tulokos » 2016.10.19. 10:43

Értelek. A különbség ott van, hogy az én esetemben az animézés mint hobbi nem ennyire szűken működik. A szememben azért nem irreálisak a magas elvárások, mert én ha nem kapom meg a "mesterműveket" az anime ipartól, akkor keresek tovább más, nyugati filmekben, irodalomban, zenében stb. az elvárásaimnak megfelelő alkotásokat. És ha csak szórakozni akarok, akkor nem feltétlenül animéket fogok előszedni.
"Mi az, amit megismerhetünk? Avagy miről tudhatjuk biztosan, hogy ismerjük, vagy miről tudhatjuk bizonyosan, hogy tudjuk, hogy ismerjük, ha ugyan egyáltalán megismerhető. Vagy lehetséges, hogy egyszerűen elfelejtettük és nem merjük bevallani?"

Avatar
Ryder93
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 17
Csatlakozott: 2015.06.13. 18:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Decs
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Ryder93 » 2016.10.22. 18:39

De rég írtam már ide... Na, de ez most nem számít. Ha jól láttam, a hype volt a fő téma, ehhez "szólnék hozzá". Alapjában véve úgy vagyok ezzel, hogy számomra nem oszt, nem szoroz, mely animék azok, melyeket felfuttatnak(vagy jogosan, vagy nem :D). Ha van egy olyan, amit érdekesnek találok s ráadásul képes lekötni, akkor persze simán bevállalom, de ami engem illet, többnyire a komoly témákkal foglalkozó darabokat szeretem. Ehhez szinte egy olyan szezonos cím sem lett felhypeolva, mely tényleg nem azzal operál, hogy pl. "Na, csakazértis megmutatom a méretes csöcsömet, ha még a Föld el is pusztulhat.", hanem felvázol egy komoly történetet remek szereplőgárdával, fordulatokkal megspékelve. Tudom, túloztam, de számomra az olyan tucatdarabok, ahol nem a sztori és a karakterek viszik a prímet kb. olyanok számomra, mint az alma, amit leveszel a fáról és ha kettévágod, látod, hogy belüről rohad.

Fent van a megnézendők listáján a Re: Zero, viszont eddig nagyon vegyes véleményeket olvastam róla. Nem tudom egyáltalán hogy mire számítsak, készüljek a legrosszabbra vagy érdekfeszítő darabnak nézek elébe?

Avatar
Ryder93
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 17
Csatlakozott: 2015.06.13. 18:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Decs
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Ryder93 » 2016.10.23. 05:41

Surci írta:Nemtom olvastad-e a múlt heti postomat róla, mindenesetre egy teljesen közepes hájpcuccról van szó. Annyira nem vészes, de szvsz nem is túl jó. Vannak erényei, pl. a főszereplő srác és az ő hozzáállása, meg vannak elcsépelt, idegesítő és retardált hülyeségei is, pl. minden más. Első 3 epizódot ajánlom megtekintésre, abban nagyjából benne van mire számíthatsz, nagyon bonyolítani nem fogják.
Még nem olvastam, de most majd megteszem. Ahogy eddig leírtad, átjött, hogy nem akkora durranás, bár inkább belenézek, hogy pontosabban összeálljon a kép.

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1845
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Surci » 2016.11.07. 21:19

Áthozom már ide, ne menjünk el nagyon OFFba a bemutatkozós topicban:
Akosss írta:Egyébként mindenevő vagyok minden téren, legyen az anime, filmek, vagy zene, úgyhogy bátran lehet engem zaklatni, hogy mit nézzek. :D
LOL az ilyen kijelentésekkel óvatosan nálunk, mert a végén kapsz egy rakat házifeladatot, aztán ki is kérdezzük :lol:
Catrin írta:a Lájtolást egyedül csak Surci nem nőtte még ki, nem? XP
Nem is fogja, túl zseniális evil kari lett Kira :twisted:, és egyéb okai is vannak ^^ Btw van ilyen közmegegyezés, hogy X éves életkor vagy Y számú megtekintett anyimu után már nem ildomos fanolni az Új Világ Istenét? Amúgy kaccantottam, hogy egy hardcore Vegita-fangrilltől olvasok ilyesmit :LOL:
Junchi írta:
Surci írta:csak épp nagy animu-maratonok zajlanak ahogy egyes MAL-listákból elnézem
Hát, nekem ez az, ami momentán nincs, sajnos eléggé elvagyok most havazva, bár a Turn A-vel azért haladtam valamennyit.
Catrin írta: Btw2 az animézős menetem most nekem sem olyan, amilyennek szeretném - a látszat néha csalXD - és körülményes ez az időszakom, de küzdök.
Inkább arra gondoltam hogy a nem-szezonosok közül legtöbben olyasmiket nézünk momentán, amik azért relatíve hosszúak, és azért kevesebb a post/kontent az elmúlt hetekben. mert ezeknek a végére is kell érni. A Turn A Gundam is 50 ep körül van ha jól emléxem, Catrin is Utenázik-Kingdomozik amik szintén 40 rész körül vannak, én meg a LoGH-ot nyomom lassan már 2 hete ^^ és sajna nem haladtam vele úgy ahogy szerettem volna, elcseszett melóbeosztás volt az utóbbi időben, de szerencsére a héten már nyugi van, szal jobban rá fogok érni ezután. És ha már LoGH, be akartam iktatni egy kis mangázást-leszbimedvézést vagy hasonlót a fele körül, de olyan jól elvagyok vele hogy erre már nem hiszem hogy sor fog kerülni. Btw azt hittem hogy fárasztóbb lesz, de erről szó sincs, sőt, tele van egy csomó olyan dologgal mind cselekmény (kat-pol stratégia YESS), mind kontent terén (polfiló rulz), amiket mindig is komáltam, úgyhogy egyáltalán nem esik nehezemre maratonozni a CUCCot.
Titkos írta:AA-n epizódblogolás is megy a szezonos cuccokból (...) amúgy meg nem azért, de elég vérszegényen írnak arrafelé a bloggerek.
AA-n ebben a szezonban felpörögtek az epbloggerek, bár a Keijo és a Drifters bloggereire sajna valóban megáll a fenti megállapítás. Viszont az Izetta bloggerét bevédeném, és látszik hogy nagy military-2.vh-fan a srác, egy csomó extra infót pakol a postokba fegyverekről, az animében előkerülő helyszínekről, csatákról, valós háború alatti történelmi eseményekről, náci okkultizmusról és hasonlókról a korrekten megírt tartalmi rész mellett. Bár nem poénkodja túl (vagy trollkodja szét, mint én szoktam :D ), de tényleg jó olvasni.

Amúgy csak én röhögtem rohadt nagyot, amikor megláttam legújabb regisztrált tagunk nickjét a fórumfőoldal alján? :dirr:
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1187
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2016.11.07. 21:57

Surci írta:LOL az ilyen kijelentésekkel óvatosan nálunk, mert a végén kapsz egy rakat házifeladatot, aztán ki is kérdezzük :lol:
Aztán nehogy stressz-kórt kapjon ő is a nagy nyomás alatt. :D Btw, reméljük Titkos jövőre a Keijo után újult erővel neki lát valamelyik nehezebb házijának. XD
Surci írta:Amúgy kaccantottam, hogy egy hardcore Vegita-fangrilltől olvasok ilyesmit :LOL:
Éreztem, hogy megtalálod a bétéwém lényegét XD, az öröm kölcsönös. :vigyor:
Surci írta:Btw azt hittem hogy fárasztóbb lesz, de erről szó sincs, sőt, tele van egy csomó olyan dologgal mind cselekmény (kat-pol stratégia YESS), mind kontent terén (polfiló rulz), amiket mindig is komáltam, úgyhogy egyáltalán nem esik nehezemre maratonozni a CUCCot.
:goodpost: OMG 80/110, látom 1-2 napon belül befejezed.
Surci írta:Amúgy csak én röhögtem rohadt nagyot, amikor megláttam legújabb regisztrált tagunk nickjét a fórumfőoldal alján? :dirr:
Nope. :hammer:

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2016.11.08. 16:56

Surci írta:
Catrin írta:a Lájtolást egyedül csak Surci nem nőtte még ki, nem? XP
Nem is fogja, túl zseniális evil kari lett Kira :twisted:, és egyéb okai is vannak ^^ Btw van ilyen közmegegyezés, hogy X éves életkor vagy Y számú megtekintett anyimu után már nem ildomos fanolni az Új Világ Istenét? Amúgy kaccantottam, hogy egy hardcore Vegita-fangrilltől olvasok ilyesmit :LOL:
Én csak azon röhögtem, hogy "persze ha nem L-fan vagy ;)", vagy hogy írta Surci... XD Eskü, mint a hardcore hárem-otakuknál, akiknek kevés, ha ugyanaz a kedvenc csajos animétek, mert még külön "pártosodni" kell aszerint, hogy melyiküknél ki a bestgrill... XDDDD
Surci írta:Amúgy csak én röhögtem rohadt nagyot, amikor megláttam legújabb regisztrált tagunk nickjét a fórumfőoldal alján? :dirr:
Mielőtt megint túltolnám irányába a hatinget, csak annyit mondok: én már akkor megmondtam, hogy nem lesz olyan egyszerű megszabadulni tőle... XDDD
Catrin írta:Btw, reméljük Titkos jövőre a Keijo után újult erővel neki lát valamelyik nehezebb házijának. XD
Lesz az, lesz az, a Keijo után valszeg úgyis vágyom majd valami komolyabb cuccra. :) (Btw, a "jövőre" az tök korrekt, pláne, hogy jelenleg épp egy teljesen új PC-t kell megvennem/összeraknom, szóval az év maradék idejére már meglesz a "kalandom" megint. :dirr: XD Btw, random körkédés: mindenkinek szokott lenni 200-300k-ja talonban csak arra, hogy úgy 5-6 évente új gamer PC-t rakjon össze magának? Csak azért, mert én meglepődöm mindig, hogy mások ezt olyan lazán kifizetik, mintha legalábbis ételről, ruháról, vagy hasonló létfontosságú dologról lenne szó, én meg nem vagyok ugyan skót, de azért mindig szívom a fogamat rendesen, hogy "bazeg, ennyi pénzt pusztán azért, hogy WoW-ozni tudjak..." XDDD)
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2016.11.08. 22:34

Az én 5-6 éves gépem már egy böngészőt is köhögve vitt el, szóval valamit valamiért. :/ Lehet egy alapos fizikai+szoftveres takarítás után még jó lesz valamire, de sok mindenre nem számítok azért. Lehet szervert csinálok belőle, majd meglátom.
Kép

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1845
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Surci » 2016.11.08. 22:57

Titkos írta: Én csak azon röhögtem, hogy "persze ha nem L-fan vagy ;)", vagy hogy írta Surci... XD Eskü, mint a hardcore hárem-otakuknál, akiknek kevés, ha ugyanaz a kedvenc csajos animétek, mert még külön "pártosodni" kell aszerint, hogy melyiküknél ki a bestgrill... XDDDD
Úgy írta Surci hogy "nem mindegy hogy Kira vagy L fan vagy-e" és hát igen, ha nem világos hogy miért nem elég ha csak szereti valaki az adott animut és miért fontos a helyes pártosodás akkor nem vagy tisztába az anime ralyongás lényegével.
SPOILER
Mer ilyen versus-animuknál nagyon fontos hogy kiválaszuk a nekünk leginkább bejövős karaktert és annak szurkojjunk a leg végéig. Természetesen ebbe beletartozik a fórumokon történő kritikátlan istenítés és az ellenfél (és persze annak rajongói) porba alázása, saját blogon ömlengő postok írása kedvencünkről, amikben oda-odaszúrunk az ellenségnek is, persze az ellenség pártját fogó kommentek törölve leszenk a francba. Tehát ha nem érted miért ELENGEDHETETLEN dönteni Kira és L között akkor semmit nem fogtál fel a Deth Nóte kvinteszencijájából. És igen, dönteni KELL, méghozzá kettőjük között, mer róluk szól az anieme és ez a lényege és ha vannak is más szereplők azok kitérdekelnek, mer nem olyan fontosak. Mer vannak olyanok is akik azt monják hogy ők pl. Deth Nóte rajongók de pl. Near a kedvencük vagy Mello, hát hagyjuk már tényleg vagy Rjúk na az a köcsög kinyírta Kirát hogy lehetne már jó szereplő? kapjabe. De ezek legalább tudnak dönteni, csak ugye vakok vagy rosz az izlésük, de legalább értik a karakter orientált animok lényegét.

Mert oj anokat is olvastam hogy több karit is bírnak egyesek, vagy csk úgy teccik nekik a sorozat de nem fogják egyik pártját se mer mindkettőnek igaza van. LOL érted mindkettőnek HÁT HOGYNE ha csukott szemmel nézed a sorozatot akkor biztos nem egyértelmű kinek a pártját kell fogni, akinek meg ez nem jut el az agyáig az 1értelműen nem elég érett ilyen szeinen sorozatra, sőt ami még rosszabb, valószínű hogy nem is igazi animés. Hanem csak ilyen divat animés érted hallotta az osztályban vagy valahol hogy van ilyen mese és milyen fasza már mert nyomozós és izgalmas és egy csomóan meghalnak benne, aztán leült a tévé elé és ott megnézte és fel se fogta, ami látszik a kommenteken amikor ilyeneket írkálnak hogy "jajj L/ligt/melo mijyen szexi és hogy izgi a sorozat" hát persze, ennyi esett le nekik a moralitásról meg a mondandóról, meg hogy miér kell Kirát választani az ilyen ne nézzen inteligenciát igénylő animét hanem maradjon a Pukimonnál.

És ha már választás akkor jól kell választani: ez is fontos, és nyilvánvalóan azt jelenti hogy az én választottam a jó (naná, nem is az a másik kis pöcs/gyökér ribanc), aki meg a másikat fanolja, na az nézzen már magába hogy mennyit értett meg az anime mondani valójából. Meg ezekkel az is a baj hogy fórumokon ellent mondanak állandóan a hejes véleménynek és vitatkoznak, már ha vitának lehet nevezni azt amikor folyton a baromságaikat kell korrigálni. Múltkor is volt másik fórumon szintén ilyen téma, először elkezdi a gyerek hogy szerinte a Fét/Sztay Nigtban Saber sokkal menőbb csaj mint Rin hát hogyne kisfiam álmodban esetleg, és el akartam intéznia dolgot annyival hogy "LOLhülyevagyXd" de aztán elő került ez a DN téma is és naná hogy nem arra az oldalra állt ahová kellett volna, úgyhogy le is oltottam a vérbe xDD. Mer én toleráns vagyok más véleményével, már-már liberális de azt remélem senki nem képzeli hogy evidenciákon fogok vitatkozni. Jó is hogy írtad a hárem animéket mert érted mi lesz legközelebb, azzal jönnek majd hogy az Evangeliomba nem Asuka a LEGJOBB!!!! csaj hanem a Rey? Xdddd Írtam is a modinak privit hogy törölje a gyerek hozzá szólásait mert OFtopik és fórum rombolás, de az is ilyen agyilag visszamaradott mert azt írta válaszba hogy állítsak magamon, szal annak is el kellett magyarázni mi merre hány méter. Azóta mondjuk nem tudok belépni ilyent ír az oldal hogy erről az IPcímről a szolgáltatás nem vehető igénybe, biztos roszul mentette el a Khrome a jelszót, majd másik emailről regelek.

Úgyhogy ennyit erről, de ehhez a DetNót témához még annyit hogy MAL-on is egy csomó ilyen szellemi rövidnadrágos van regelve mert nézem a DN pontszámát és 8.72, ami azér röhej mert ezek szerint vannak ojanok akik nem 10/10-et adtak rá, mert akkor 10 lenne és nem 8.72. Pofám leszakad, ilyeneket ír egyik másik hogy "jó" naime. Tényleg, "jó"? ennyi? Meg "szórakoztató"? Aki szórakozni akar az váltson jegyet a cirkuszba aztán ott lehet szórakozni a zenebohócon, a Deaht note az morális filozófia és kőkemény charakter drama akinek ez nem világos mer szórakozni akar az nézze a Flinston családot vagy ajánlom nekik is a Pokemont. De jó ha tudják hogy abban már régen is tré volt Pikacsunak szukrolni, a mama kedvenceit sose szereti senki.

:rozsaszintancoloelefant:
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1845
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Surci » 2016.11.09. 09:21

1. Nem kell ehhez sörözni, ilyet bárki tud írni aki 1-2 évet eltöltött mainstream animés fórumokon. Csak kezd kijönni rajtam a napi 10 rész LoGH-ozás... Lehetne folytatni persze: Nuruco vs. Sóska, Senjou vs. Hanekawa, Orihime vs. Rukia, Goku vs. Superman, stb... fontos dolgok ezek, na :D

2. Ilyen szintre még a hőskorban sem jutottam (az kellett volna még :D ), bár a legelső korszakomban nálam is megvolt az "OMG EVA A LEKJOPP!!!44 ANME EVER mer kérem pszichofiló tartalom és ez KOMOLY!!!! anime nehogymá egy lapon emlegessük ilyen Ranmákkal, az nem is anme csak ilyen mese kisgyerekeknek ez meg FELNŐTTEKNEK!!! szól, azaz olyanoknak mint ÉN! és persze egy-két beavatott komám akik átlátják a világ valóban fontos dolgait". Animevilág fórumon sokszor belementünk ilyen hitvitákba - de sosem a nők (AsuRei)-vonalon, hanem ha valaki netán nem fogott fel egyes részleteket a MŰből, vagy ami még rosszabb: helytelenül értelmezte azokat (ilyenkor jöttek a nagy elemzések és Biblia-Tóra idézetek, Freud-Jung analízisek a szereplőkre vonatkoztatva és hasonlók :lol:), esetleg más animuhoz merte hasonlítgatni a MASTERPIECE zsenialitását. Ez alól csak a GitS kapott felmentést, az lehetett az EVA... táskahordozója :D De a fenti vérpistike-szint már akkor is gáz volt. Egyébként teljesen korrekt hangnemben fórumoztam - kivéve ezt az NGE-témát, mert ebben valami iszonyatosan tenyérbemászó hangnemben tudtam okoskodni, a vitapartnert totál hülyének nézve, minden kis szarságba belekötve, mer itt fontosak a részletek nagyon ám, bekezdésenként minimum 2 személyeskedő megjegyzéssel, mert hát ki vagy te öcsém hogy itt osztod az észt amikor át se látod rendesen mer akkor nem írnál ekkora fasságokat :D persze jó kis álentellektüel stílusban, hogy aztán ha kihúztam a gyufát a másiknál, akkor lehessen rá mutogatni, hogy "na ha ennyi az összes érved akkor tényleg nem neked való ez a DEEP anime, látszik hogy csak személyeskedni meg anyázni tudsz". Mentségemre szóljon tizenéves életkorom, olyankor az ember mindenhez ért, és ami a legfontosabb: mindenhez JOBBAN ért mint a másik. Dezsnyót már később jött.

Btw kicsit ide kapcsolódik, talán a kihívásban is említenem kellett volna a "legsokkolóbb pillanatoknál", de bennem egy világ omlott össze amikor megtudtam hogy az EVA szimbolikája random és nem a készítők hihetetlen zsenialitásának komplexitását reprezentálja. Mert hát az nem lehet hogy amit éveken át összeokoskodtunk meg beleláttunk, az csak hangulati elem, mert ez a cucc hibátlan és mindennek MÉLY JELENTŐSÉGE kell hogy legyen, mert akkor hordozza a KOMOLY TARTALMAT, meg a francnak tanultam meg akkor az összes angyal nevét kívülről a tulajdonságaikkal együtt meg vágtam be a kumráni tekercseket és a Jelenések könyvét, baszd meg Anno te troll köcsög! Utána kicsit fagyos lett a viszonyunk a VILÁG LEGDEEPEBB ANIMÉJÉVEL... Aztán újra megnéztem és rájöttem hogy enélkül is király, és Asuka még mindig a BESTGRILL, úgyhogy végül helyreállt a rend. :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2016.11.09. 14:58

Surci írta:...meg a francnak tanultam meg akkor az összes angyal nevét kívülről a tulajdonságaikkal együtt meg vágtam be a kumráni tekercseket és a Jelenések könyvét, baszd meg Anno te troll köcsög!
*még mindig röhög* XDDD
Kép

Avatar
tulokos
Profi
Profi
Hozzászólások: 318
Csatlakozott: 2016.09.04. 18:11
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: tulokos » 2016.11.10. 18:22

Én egy másik korábbi témához térnék vissza:
Catrin írta:Btw, reméljük Titkos jövőre a Keijo után újult erővel neki lát valamelyik nehezebb házijának. XD
A fórumon már többször belefutottam ezeknek a "házifeladatoknak" az emlegetésébe, és elgondolkodtam. Látom, ennek megvan a hagyománya nálatok, viszont nem találtam még meg a módját, hogyan vehetném ki a részemet én is a dologból.

Arra jutottam, hogy mi lenne, ha ezeknek a feladatoknak adnánk egy komolyabb, kihívásszagú keretet, teszem azt, egy külön topicot kialakítva hozzá. Ebben a topicban mindenekelőtt megegyeznénk egy animében, amit mindenki megnéz (vagy újranéz), és azután pedig közösen széjjelelemeznénk úgy, hogy mindenki ír róla legalább egy kis élménybeszámolót és összegzést. ::^_^::

Elsősorban filmeken, vagy esetleg rövidebb sorozatokon prószálnám ki ezt a kihívást, mert tényleg az lenne a célja, hogy lehetőleg minél többen és közösen részt tudjunk venni benne. Illetve éppen ezért egy egész hónapot is adnék rá: például akár már most elkezdhetnénk kitalálni, hogy a következő hónapban, decemberben, melyik művet vesézzük ki. Decemberben megnyitjuk és a hónap végégig kellene beérkeznie az "esszéknek". :) Ja, és persze mehetnének itt is a szokásos reflektálások, válaszok az előző hozzászólásokra, azonban a bekapcsolódáshoz először egy saját, kerek egész értelmezést várnék minden résztvevőtől. (Ha pedig jól sikerül, akkor természetesen később az adott animének a címe lesz a topik maga, vagy át lesz helyezve oda, ahol már meg volt nyitva.)

Szóval mit szóltok ehhez a kihíváshoz? Ha lájkoljátok, akkor várom az ötleteket is, hogy melyik anime legyen a választottunk. Valószínűleg nem fogunk olyan ismert címet találni, amit senki sem látott, ahogy az is biztos, hogy nem tudjuk mindenkinek az ízlését eltalálni, viszont ettől is csak nagyobb lesz a vállalkozás! ::taka::

Na de elég a szóból, bedobom azokat a címeket, amelyek az eszembe jutottak:
- Tenshi no Tamago (láttam már, rétegcucc, valószínűleg nem fog tetszeni mindenkinek, viszont szerintem nagyokat lehet rajta rágódni és elemezni, valamint vitatkozni :lol: )
- Kaguya-hime no Monogatari (Szintén láttam már, és szintén kitárgyalásra érdemesnek tartom, illetve kifejezetten élvezetes; tulajdonképpen ezt ajánlanám leginkább a kihíváshoz.)
- Tekkon Kinkreet (Nem láttam még, de ott van a ptw listámon, és ránézésre egy elvont marhaságnak tűnik Studio 4°C-vel és meg minden.. :o )
- Trigun: Badlands Rumble (Még a sorozatot sem láttam, viszont tudom, hogy vannak itt rajongói a cuccnak, úgyhogy ezzel a (elvileg) mellékszálat feldolgozó filmmel szívesen kiprószálnám a trigunozást.)
"Mi az, amit megismerhetünk? Avagy miről tudhatjuk biztosan, hogy ismerjük, vagy miről tudhatjuk bizonyosan, hogy tudjuk, hogy ismerjük, ha ugyan egyáltalán megismerhető. Vagy lehetséges, hogy egyszerűen elfelejtettük és nem merjük bevallani?"

Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1042
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: alvaro » 2016.11.10. 18:57

Előre szólok, hogy nem valószínű, hogy rá tudom szánni az időt.

Válasz küldése