gabranek írta:+1 kerdes Nakahara-hoz: vmelyik forumban olvastam, hogy amv-t csinalsz. Melyik prgt hasznalod? Beszereztem 1 csomo vidszerkeszto progit, de nincs arra idom, hogy mindegyikbe belenezzek.
Én virtualdubot, virtualdubmodot, és vegas video 4-et használok a filmekhez.
Virtualdub az mindenes de nemtud ogmmel bánni, és amv szempontjából a nyersvágáshoz jó, a vdubmod tud ogmmel bánni, egyébként ugyanaz mint a vdub. A vegas video pedig a rendes vágáshoz kell. Ez nyersvágásra nem alkalmas, mert a másik kettőhöz képest nagyon lassan lehetne vele haladni. A vegas video egy félprofi alkalmazás, profi featurekkel, nem nehéz kezelni, rendkivül stabil, és nagyon sokat tud. Nekem ez jött be. Ezenkívül még használni kell képszerkesztőt (photoshop), hangszerkesztőt (goldwave 5.04, soundforge 6.0) esetleg 3d modellezőt (ulead cool 3d)a profi kinézetű logónak

.Kb ennyi. Deha csak egy szimpla amv kell, semmi extrával akkor elég a vdubmod, és a vegas. Alapszinten abban is van hangszerkesztő., meg feliratozó, stb. A vegason kívül ami még említésre méltó az a ulead media studio 7.0, nagyon sokat tud, és nemis nehéz használni, de gyorsaságban, és elrendezésében a vegas jobb, ennek viszont kiforrottabb a hangszerkesztője, és a feliratozója. A másik az adobe premiere, ez teljesen profi program, teljesen személyreszabható, és ez tud a legtöbbet pont ezért, és pont ezért jóval nehezebb használni. Meg még van a ulead video studio, ez sem rossz, de egy szint után már nem nyújt eleget, tul. a media studio butított változata. Még ott van az xp-be épített moviemaker, mely nagyon keveset tud, de alapvető dolgok nagyon jól elvégezhetők vele, jóval többet tud a 2.0ás változata, melyet az ms honlapjáról letölthesz, nagyon aranyos program, kezdőknek a menyország lehet. Én láttam nagyon jó moviemakerrel (1.0) készített totál underground amv-t.Ezenkívül még rengeteg ilyen progi van, de talán ezek a legjobbak.

Sok szerencsét. Lehet kérdezni a témában, mert ez a topic erre van(amióta megnyílt nemsok idevágó kérdés/hozzászólás volt a témában). Én személy szerint egyetlen egy magyar amv készítőről tudok. Ő nagyon profi amvket mutatott nekem. (Kár hogy nem publikálja a műveit, mert nagyon profik) Ő a premiere-vel dolgozik, és nemis akárhogy.

Vegas Video