Animék, amiket rossznak tartotok

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
zebra
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 837
Csatlakozott: 2008.09.22. 20:56
Nem:
Tartózkodási hely: Heves megye

Re: Animék, amiket rossznak tartotok

Hozzászólás Szerző: zebra » 2010.07.14. 08:33

anubys írta: Lehet, hogy inkább a Shounen Ai/ Shoujo Ai vonallal kéne megpróbálkozni. Ugyan egy részt sem láttam belôle, de a Maria-sama ga Miteru-nak elég jó értékelései vannak.
A Strawberry Panic talán a legjobb a shoujo ai-ban, azt már láttam. Túlidealizált, de legalább érzelmekről szól. A Maria-sama több évadjához nem lenne erőm, annyira azért nem érdekel a műfaj. Sőt. :-P
De azért köszi. ::^_^::

A Girl Friends c manga talán reálisabb ebben a műfajban. Bár, mindent úgy felfújnak azok a csajok, h gyakran elmegy egy-egy chap a semmire. :-P

A másik oldalról a Junjou Romanticához volt szerencsém, de számomra elég kiábrándító az az anime... Nem mondanám rossznak, mert a shounen ai/yaoi-k közül nyilván az egyik legjobb, de annyira... áááá... Totál hiteltelen. Jobb lenne, ha az animékben nem csak a szenvedély, szerelem, szex részével foglalkoznának a homoszexualitásnak, hanem vinnének bele egy kis slice of life-ot a sztereotípiák csökkentésére. Nem ártana, ha a misztifikálás, idealizálás helyett azt mutatnák be, h ők is ugyanolyan emberek, mint mindenki más.

Bár... Eleve a románc animékkel, filmekkel, bármikkel is az a bajom, h ott ér véget a történet, ahol a való életben kezdődik minden!!! A film fináléja, h egymásra találtak - azt szinte már csak a vígjátéksorozatokból tudhatjuk meg, milyen a közös élet, a család, gyermekvállalás, stb.

Avatar
Echan
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2010.07.14. 17:35
Nem:
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Animék, amiket rossznak tartotok

Hozzászólás Szerző: Echan » 2010.07.14. 18:25

Hát számomra ez a legkönnyebb kérdés. :D Angel Links a legrosszabb anime szerintem. 5x próbáltam megézni, de nem jutottam tovább az 1. résznél, annyira gagyi... :wwall:
Bár ha gagyiságról van szó, még jó pár animét fel lehetne sorolni, de azoknak a többsége ugye bár kissebbeknek szól, így nem lehet leszólni őket, mert annak a korosztálynak akiknek szánták, még menő. :lol:
Kép
Katt a képre, a zenéért és ha tetszik le is töltheted. :)

Avatar
Maron
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 523
Csatlakozott: 2003.02.20. 19:58
Nem:
Tartózkodási hely: Beika Block 22 1/b
Kapcsolat:

Re: Animék, amiket rossznak tartotok

Hozzászólás Szerző: Maron » 2010.07.15. 23:31

anubys írta:Lehet, hogy inkább a Shounen Ai/ Shoujo Ai vonallal kéne megpróbálkozni. Ugyan egy részt sem láttam belôle, de a Maria-sama ga Miteru-nak elég jó értékelései vannak.
Maria-samaról én is csupa jót hallottam, bár még nem láttam. Viszont, ha már úgyis rossz animék topicban vagyunk, a Kannadzuki no Mikot messzire kerüld el, az opening és az ending a sorozat legjobb része, a zene tetszik is, viszont minden mástól a falat kapartam, élen a főszereplő lány hangjával, aki miatt 1-1 résznél már le akartam venni nullára a hangot. :wwall:
Kép

Avatar
zebra
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 837
Csatlakozott: 2008.09.22. 20:56
Nem:
Tartózkodási hely: Heves megye

Re: Animék, amiket rossznak tartotok

Hozzászólás Szerző: zebra » 2010.07.16. 08:33

Maron írta:Kannadzuki no Miko
Mechás moemoe love polygon shoujo ai? :wwall:
Maron írta:opening
AniDB szerint spoilerek vannak az op-ban. Tényleg?
Maron írta:a főszereplő lány hangjával, aki miatt 1-1 résznél már le akartam venni nullára a hangot
A HoTD-ben én is így vagyok egy fejhangon visítozó csajjal - remélem, minél előbb zombitápként végzi. :twisted:

dani576
Profi
Profi
Hozzászólások: 255
Csatlakozott: 2010.07.16. 08:48
Nem: Férfi

Re: Animék, amiket rossznak tartotok

Hozzászólás Szerző: dani576 » 2010.07.16. 08:53

szerintem a blood+ és a detective conan bűnrossz

Avatar
Maron
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 523
Csatlakozott: 2003.02.20. 19:58
Nem:
Tartózkodási hely: Beika Block 22 1/b
Kapcsolat:

Re: Animék, amiket rossznak tartotok

Hozzászólás Szerző: Maron » 2010.07.16. 11:19

zebra írta:Mechás moemoe love polygon shoujo ai? :wwall:


Az bizony... Az alaphelyzetből ki lehetett volna jót is hozni, hát nagyon nem sikerült nekik. Emlékeim kissé halványak, rég láttam lehetőség szerint inkább megpróbáltam elfelejteni, de arra emlékszem, hogy az arcomat kapartam már a végére.
zebra írta:AniDB szerint spoilerek vannak az op-ban. Tényleg?
Valamennyi van, de nem vészes szerintem.
zebra írta:A HoTD-ben én is így vagyok egy fejhangon visítozó csajjal - remélem, minél előbb zombitápként végzi. :twisted:
Teljesen megértem. :twisted: Himekonak is hasonlókat kívántam, pedig biz' Isten, elég nagy a tűrőképességem, még a japán KKJ-ben Acces hangjától sem akartam menekülni, de ez kikészített.
Kép

Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 800
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Re: Animék, amiket rossznak tartotok

Hozzászólás Szerző: paTKany » 2010.07.17. 08:54

zebra írta:
Mariko írta:Kazemakase Tsukikage Ran
Nem láttam, de AniDB-n a tag-ek között láttam, h nincs benne vér. TÉNYLEG? Milyen szamurájos anime az ilyen? :drop:
A létező legjobb szamurájos anime az összes közül, mivel a szakéivásról szól. Semmi bushido maszlag, csak tömény szesz.
Kép

dani576
Profi
Profi
Hozzászólások: 255
Csatlakozott: 2010.07.16. 08:48
Nem: Férfi

Re: Animék, amiket rossznak tartotok

Hozzászólás Szerző: dani576 » 2010.07.17. 08:56

paTKany írta:A létező legjobb szamurájos anime az összes közül, mivel a szakéivásról szól. Semmi bushido maszlag, csak tömény szesz.
Nekem máris tetszik

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5864
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animék, amiket rossznak tartotok

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2010.07.19. 00:56

Lina94 írta:stb. nem sorolom
A többiekkel ellentétben ezt most nem kommentálnám, sikerült egy olyan listát összeírnod, hogy a 90%-a vagy klasszikusnak számít a maga műfaján belül, vagy eleve nem érti az ember, hogy miért tartod rossznak. XD (Pl. Ganku, Nana)
zebra írta:Bakemonogatari
Látom ez neked nagyon betett. XDDD Talán rossznak nem mondanám, végülis egyszer végig lehetett nézni, mégha erősen nyögvenyelős darab is lett, csak azt sajnálom, hogy a szórakoztató párbeszédekben és karakterekben hemzsegő light novelből készítettek egy "fanservice x erőltetett művészkedés" kombót. Szal az eredetihez viszonyítva végülis tényleg szánalom.
zebra írta:..ecchi, yuri...
Eddig annyira sem izgatott, hogy belenézzek, de most, hogy mondod... XDDDD
Yuriko-chan írta:Nos, törölni még nem fogom a listámról, egy barátnőm úgyis részeges női animekaraktereket keres. XD
Akkor Misato az NGE-ből kötelező karakter a számára. XD
Mariko írta:Amiket viszont szenvedélyesen utálok: az Afro Samurai című műremek, valamint a Fushigi Yuugi OVA3 és a Rurouni Kesnhin OVA2 (mert egyik esetben sem tudták a készítők, hogy mikor kell abbahagyni, és meggyalázták velük az eredeti történetet).
Az Afro annyira gáz, hogy emlegetni is ritkán szoktam, az FY animét a TV sorozattal kellett volna abbahagyniuk (dehát ugye Pierrot....), a Kenshin animéről meg eleve túl sok rosszat hallottam, maradok a mangánál, az tetszik.
Mariko írta:
zebra írta:Ezt szereti egyáltalán vki? Eddig minden ismerősöm, aki látta, fikázza. :vigyor:
Ne tudd meg, hogy mennyien. :roll:
Zebra, szerintem csak szerencséd volt eddig, és mindig elkerülted őket, mert vannak, nem is kevesen. XD Mondjuk a másik oldal meg tényleg olyan nőkből(!) áll, akik szerint az egész gagyi és röhejes. XD
zebra írta:Hát, nagyon kevés vígjátéksorozat van, amit szeretek... Az eddigi tapasztalataim alapján azt mondanám, a japók nem túl jók a paródiákban.
Csak rosszakat fogtál ki. :wink: (Lásd a "Mit néztél..." topicot.)
zebra írta:A yaoi témában viszont egyáltalán nem mozgok otthonosan. Pontosan az a bajom vele, mint a yurival: túlidealizálják a homoszexualitást a heteró lányok és fiúk kedvéért. Picikét lehetnének élethűbbek ezek a műfajok. :-P
Engem ez még nem is zavarna, de néha annyira túloznak. XD Pl. úgy "bírom", hogy minimum a yurik/shoujo-ai-k fele egy olyan lányiskolában játszódik, ami körül valami láthatatlan erőtér van, ami minden férfit kilométerekre távol tart az épülettől, és persze az összes tanuló leszbikus. Reális, igaz? :dirr: (Pedig mennyivel funabb pl. látni, hogy az amúgy hetero környezetben élők hogyan reagálják le, amikor tudomást szereznek a párosról, és hasonlók. XD)
zebra írta:A Girl Friends c manga talán reálisabb ebben a műfajban. Bár, mindent úgy felfújnak azok a csajok, h gyakran elmegy egy-egy chap a semmire. :-P
Ezt amúgy is kinéztem magamnak, ha még neked is bejön, akkor tényleg teszek majd vele egy próbát. :)
dani576 írta:
paTKany írta:A létező legjobb szamurájos anime az összes közül, mivel a szakéivásról szól. Semmi bushido maszlag, csak tömény szesz.
Nekem máris tetszik
XDDDDDDDDDDDD

Ja, és ha már legrosszabb: Szerintem a Naruto még mindig vezet, nézzétek meg pl. a nem is olyan régen készült Shippuden epizód képeit. Ez már tényleg legendás minőség. (Ezt a részt konkrétan végigröhögtem, a baj csak az, hogy a manga egyik legemlékezetesebb harcát sikerült szétbarmolniuk, bár ezért fájjon a fanok feje, én így is jól szórakoztam. XDDD)
Kép

Avatar
Armin Doyle
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 643
Csatlakozott: 2010.07.15. 12:41
Kapcsolat:

Re: Animék, amiket rossznak tartotok

Hozzászólás Szerző: Armin Doyle » 2010.07.19. 08:35

Titkos írta:

yurik/shoujo-ai-k fele egy olyan lányiskolában játszódik, ami körül valami láthatatlan erőtér van, ami minden férfit kilométerekre távol tart az épülettől, és persze az összes tanuló leszbikus. Reális, igaz?


Szerintem az lenne a poén ha kialakulna egy olyan szerlmi háromszög, amiben egy lány páros egyik tagja meg egy fiú, vagy egy fiú páros és egy lány furcsa közelsége zavarná a légkört, ráadásul egy vegyes gimiben, ahol nem mindenki "más".
Szerintem szórakoztató lenne, ahyogy a csaj hódítja vissza a szerelmét egy sráctól.
Ez jó téma a következő könyvembe, ne lopjátok lécci!

Ha meg már van ilyen, váljék mentségemre, hogy nem láttam.


Titkos írta:

:dirr: (Pedig mennyivel funabb pl. látni, hogy az amúgy hetero környezetben élők hogyan reagálják le, amikor tudomást szereznek a párosról, és hasonlók. XD)


Én már hozzá vagyok szokva, de a haverjaim...(főleg egy ecchi-t látva)....
Fiúk:orrvérzés dögivel. :shock:
Lányok: azokat a kiakadt fejeket látni kell, hogy elhidd. :o_O:
He he he!
Amiket én nagyon rühellek: Naruto( uncsi), a Slayers-t meg túlbonyolították. Annyi cucc van egy részbe besűrítve..ráadásul az animaxon egyszerre adják a régit és az újjat. Teljesen elveszítettem már a fonalat... ::jsleep::
személy szerint megnézem, de nem nagyon bírom az ilyen túlerőltetett fantasy-t, amiben folyton harcolnak, meg ilyen erő, olyan erő. Túl sok!! Ezért nem a kedvencem például a Mai-hime vagy a sailormoon meg az ilyen csajos átváltozós, mecha túlfejlődős izék.. Az Ikkitousent megnéztem, az eleje nem volt rossz, de a végére azt is eltúlozták.
"Being considered 'crazy' by those who are still victims of cultural conditioning is a compliment" -Jason Hairston-

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Animék, amiket rossznak tartotok

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2010.07.20. 16:07

LOL! XD Ez azért még Pierrotéktól is szép teljesítmény! :lol:
Hakuma Riyuichi írta:Szerintem az lenne a poén ha kialakulna egy olyan szerlmi háromszög, amiben egy lány páros egyik tagja meg egy fiú, vagy egy fiú páros és egy lány furcsa közelsége zavarná a légkört, ráadásul egy vegyes gimiben, ahol nem mindenki "más".
Létezik ilyen, 2 pasi + 1 nő felállással! Mondjuk nem gimiben játszódik. Bővebben a "Milyen mangát olvasol mostanában?" topicban.
Kép

Avatar
zebra
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 837
Csatlakozott: 2008.09.22. 20:56
Nem:
Tartózkodási hely: Heves megye

Re: Animék, amiket rossznak tartotok

Hozzászólás Szerző: zebra » 2010.07.20. 17:05

Titkos írta:A többiekkel ellentétben ezt most nem kommentálnám, sikerült egy olyan listát összeírnod, hogy a 90%-a vagy klasszikusnak számít a maga műfaján belül, vagy eleve nem érti az ember, hogy miért tartod rossznak.
+1.
Titkos írta:Szal az eredetihez viszonyítva végülis tényleg szánalom.
Jobb is, h nem láttam az eredetit, mert akkor talán még jobban betett volna.
Titkos írta:"fanservice x erőltetett művészkedés" kombó
Hát, egen. A művészkedést lehet nagyon jól csinálni, ha van vmi célunk vele, de itt csak önkényesen akartak nekem szemrákot okozni a sok effekttel szerintem. :twisted:
Titkos írta:Eddig annyira sem izgatott, hogy belenézzek, de most, hogy mondod...
LOLI ALERT!!! LOLI ALERT!!!! Bááááár, van melle és leszbikus és halhatatlan, ha nem csalnak az emlékeim. :vigyor:
Titkos írta:Mondjuk a másik oldal meg tényleg olyan nőkből(!) áll, akik szerint az egész gagyi és röhejes. XD
Akkor a másik oldalhoz állok közelebb, mivel direkt távol tartom magam tőle.
Titkos írta:Csak rosszakat fogtál ki.
Az a bajom a japó vígjátékokkal, h a legtöbben a női testtel, fanservice-szel poénkodnak, nameg részenként behoznak legalább 2 új, jellemtelen szereplőt, ha már kifogytak az ötletek. A Seto no Hanayome-ben is baromi sok szereplőt mozgattak, de azon irtó sokat nevettem, ők valahogy ki tudták használni ezeket a lehetőségeket, viszont más vígjátékokban már erőltetettnek láttam ezt a megoldást. Persze, ízlések és pofonok. A sulis vígjátékok között is biztosan vannak nagyon jók, de engem nem hat meg a műfaj, számomra nagyon-nagyon közhelyes már. A bugyis, lolis, melles poénokkal is ez a bajom... Mondjuk, a Monty Python idején, a '70-es években irtó sok poén forrása volt a női test, a meztelenség, főleg Angliában, ahol még most is elég prűdek az emberek, de egy újabb animében az 5000. pantsu, boing után már csak kínosan mosolyog az ember.
Titkos írta:Pl. úgy "bírom", hogy minimum a yurik/shoujo-ai-k fele egy olyan lányiskolában játszódik, ami körül valami láthatatlan erőtér van, ami minden férfit kilométerekre távol tart az épülettől, és persze az összes tanuló leszbikus. Reális, igaz?
Realitás über alles, ahogy mondod. :vigyor: Alapvetően érdekelnének a reális yaoi-k és yuri-k, örülnék, ha minél több ilyesmi lenne a piacon, mert ezek segítenének lebontani a melegeket övező előítéleteket is. (A melegekről írom a szakdogám.) Sajnos, azt látom, h pár reálisabb darabba lehet botlani, ha mangát olvas az ember, de animében ne is számítson ilyesmire. A Strawberry Panic is elég furi darab a maga girl only felállásával, de legalább érzelmeket ábrázol... Már ez is valami...
Titkos írta:Ezt amúgy is kinéztem magamnak, ha még neked is bejön, akkor tényleg teszek majd vele egy próbát.
Kíváncsi leszek a véleményedre.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5864
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animék, amiket rossznak tartotok

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2010.07.20. 23:56

zebra írta:Jobb is, h nem láttam az eredetit, mert akkor talán még jobban betett volna.
Na igen, ezt így utólag is borítékolom. XD
zebra írta:Hát, egen. A művészkedést lehet nagyon jól csinálni, ha van vmi célunk vele, de itt csak önkényesen akartak nekem szemrákot okozni a sok effekttel szerintem. :twisted:
Igen, szóval tudom, hogy már sokadjára hozom fel, de pl. Gankutsuou. Az összes "mozgó ruha", "festmény opening", az elborult ending, a gróf érdekes karakterdizájnja, és minden valahogy összepasszol, illik a sorozathoz, teljesen jól jött ki. Nem mondanám, hogy bármi értelmük lenne, de valahogy a hangulattal teljesen egybevágtak, és ami lényeges, hogy nem ment az egész a karakterek/történet rovására, nem úgy, mint a Bakénél...

A szemrákos részekre meg hallottam egy poént: lehet, hogy így akarják eladni a DVD-ket. :dirr: Ugye ennek a sorozatnak a 90%-a TV-ben ment le, és hacsak nem vették videóra a részeket (bár szerintem abban a technikai fejlettségben már csak múzeumokban tartanak videókat XD), majd nézték újra kockánként, képtelenség, hogy egyáltalán bármit el tudj abból a szövegáradatból olvasni. Persze ez inkább csak egy poénos komment volt, de valaki megjegyezte, hogy végülis még okosabb húzás, mint amikor hülyére cenzúrázzák a véres/meztelen részeket, és mondják, hogy "a DVD-n minden látható lesz".
zebra írta:LOLI ALERT!!! LOLI ALERT!!!! Bááááár, van melle és leszbikus és halhatatlan, ha nem csalnak az emlékeim. :vigyor:
Hmm, akkor esetleg a poén kedvéért belekukkantok. XDDD
zebra írta:Az a bajom a japó vígjátékokkal, h a legtöbben a női testtel, fanservice-szel poénkodnak, nameg részenként behoznak legalább 2 új, jellemtelen szereplőt, ha már kifogytak az ötletek.
Értem én, de szerencsére ez nem annyira jellemző, szerintem csak folyton az ecchiket fogtad ki, vagy ilyesmi. ^^" Vagy inkább úgy mondanám, hogy ezek nálam nem is annyira vígjáték-kategóriások, legalábbis ahol komolyan az lenne a poén forrása, hogy mellek + bugyi, ott szerintem alapvetően kifogytak az ötletekből, legalábbis a poénok terén. XD Pár vígjáték anime, amit tudok ajánlani: DMC (másik topicban írtunk róla, tulajdonképpen egy rokkerparódia, egészen pontosan metál), Excel Saga (anime műfajokat parodizál, sci-fi, állatos anime, anime az amcsik szerint, stb. XD), Ouran High School Host club (na, ebben tuti nem lesznek nagy mellek, meg pantyshot, tekintve, hogy shoujo-ról van szó XD), vagy High School Girls (ez meg iskolai, és 1-2 panty ugyan befigyel, de pont azért jött be, mert szerintem elég reális, a legtöbb helyzet olyan volt, hogy simán el tudnám képzelni, hogy megtörténtek a valóságban XD). Ja, és majd elfelejtettem: Soul Eater. :D Tudom, már mondtam a múltkor is, de tényleg jó, egyszerűen végigröhögi az ember, olyan sok az agybeteg szereplő, a sztori meg ha nem is egy húdeeredeti történet, de még így is köröket ver logikában a Naruto/Bleach páros fogásaira. Régebbiek közül meg pl. a Ranma 1/2, ami nem csak shounen fight paródia, de messze nincs benne annyi genderbend poén, mint amennyire gondolod, vagy legalábbis "ízlésesebben" előadva, ez még abban a korban készült, amikor nem kellett "F-es mellek bele a pofádba!" ahhoz, hogy el tudjanak adni egy animét. :wink: (Amúgy ez utóbbi kettőről az is elmondható, hogy a szereplők mindenek, csak nem jellemtelenek. :D És asszem mondtad, hogy nem szereted a magyar szinkronos animét, de az SE esetében szerintem megérné kivételt tenned, köröket vertünk a japánokra. :D)
Kép

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Animék, amiket rossznak tartotok

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2010.07.21. 16:17

Titkos írta: Ja, és majd elfelejtettem: Soul Eater.
Na azért itt már befigyel egy kevés ecchi, emlékszem az ikreknek volt egy megkötözős jelenete még az elején, amin csak kamilláztam (egészen addig, amíg meg nem mutatták, hogy ez hogy nézett ki a mangában, mert azután már egészen szelídnek láttam ^^'). Az Ouran viszont jó példa, hogy van ecchi nélküli anime vígjáték is, mondjuk ebben meg olyan mértékű a bishounen faktor, hogy sok pasinak megfekszi a gyomrát. :vigyor:
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5864
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animék, amiket rossznak tartotok

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2010.07.21. 18:10

Soul Eater: Nem tudom, sosem szoktam érteni, amikor ennél hozzák fel az ecchit. ^^" Egyrészt baromi gyenge egy igazi ecchi anime jeleneteihez képest. (Jó, az a bondage kissé tényleg erős volt, de azon kívül mit láttunk? Pár fürdős jelenet, ott is csak hátulról mutatják őket.) Másrészt ha van egy 51 részes sorozat, aminek mondjuk kemény 5 epizódjában van ecchi jelenet (szóval nem is azzal van tele a rész, csak megjelenik benne), akkor úgy vagyok vele, hogy azt ugyan nyelje már le a kedves néző. XD Bocsi, ez most nem neked szól, csak többször láttam már, hogy leírták az első pár rész után a sorozatot, mert "ez is a szokásos ecchi szarság". :? (Hasonlóan hülyét szoktam kapni, amikor valakik a bishounek miatt dobnak egy amúgy jó animét, mert "fúj, buzik!". :roll: A "legjobb" ilyen a D.Gray-man-nél volt, aminek aztán köze nincs a yaoihoz.) A mangában persze tényleg vannak ilyen jelenetek a mai napig, na de nem véletlenül szoktam mondani, hogy a Soul Eater szerintem azon ritka animék egyike, ahol az anime lett a jobb, hiába a manga után készült. Viszont azt tényleg elfelejtettem mondani, hogy az első pár epizód valóban nem az igazi, mintha a szokásosnál is lassabban indulna be a történet (shounen animéknél ez szerintem gyakori probléma), viszont úgy a 8-10. résztől kezdve (amikor Medusa és Chrona akciózni kezdenek) már nagyon jó. :)

Ouran: Na igen, ez meg "női ecchivel" van tele, de mindenhonnan csak jókat hallottam róla, és még én is röhögtem az ikrek ál-yaoi akcióin, Honey szándékos shota jelenetein, meg Tamaki hülyeségén. XDDD Igazából csak azért nem volt még erőm végignézni, mert a bishounenekkel még nincs is bajom, de a túl sok "rózsaszínség" miatt csak módjával bírok 1-1 epizódot. ^^" (Lásd szálló rózsák, és hasonló kapcsolódó elemek. XD) Persze ettől még nem egy rossz sorozat. :)
Kép

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Animék, amiket rossznak tartotok

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2010.07.21. 19:28

Titkos írta:A "legjobb" ilyen a D.Gray-man-nél volt, aminek aztán köze nincs a yaoihoz.
Ja, én is hallottam már a D.Gay-man becenevet, mondjuk amennyit a sorozatból láttam, az alapján nem érdemli ki jobban a BL jelzőt, mint mondjuk a Bleach vagy a Naruto. ^^'
Amúgy engem mostanában az szokott bosszantani, hogy már mindenre rányomják a BL jelzőt, amiben van egy kis BL fanszerviz, vagy legalább egy homi szereplő, aztán meg rinyálnak a fangirlök, hogy a sorozatban nem történik "semmi". :roll:
Titkos írta:Na igen, ez meg "női ecchivel" van tele...
A női ecchit ne keverjük ide, olyan is van, de abban szerintem nem találnál még ennyi kivetnivalót se, mert az szigorúan hetero. ::^_^::
Kép

Avatar
zebra
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 837
Csatlakozott: 2008.09.22. 20:56
Nem:
Tartózkodási hely: Heves megye

Re: Animék, amiket rossznak tartotok

Hozzászólás Szerző: zebra » 2010.07.21. 19:42

Painbow 16

WHAT IS THIS SH*T?

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2549
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Animék, amiket rossznak tartotok

Hozzászólás Szerző: anubys » 2010.07.21. 22:36

Titkos írta: Ez már tényleg legendás minőség. (Ezt a részt konkrétan végigröhögtem, a baj csak az, hogy a manga egyik legemlékezetesebb harcát sikerült szétbarmolniuk, bár ezért fájjon a fanok feje, én így is jól szórakoztam. XDDD)
Hangosan elkezdtem röhögni. Lehet, hogy elitták a teljes költségvetést és a fanokat kérték meg, hogy dobjanak már össze valami rajzot a következô hétre. Ami azért furcsa, hogy a komolyabb fight-oknál még a Pierrot is megembereli magát (ld. Ichi vs Grimmjow, vagy az Ichi vs Uquiorra harc). Ehhez képest ilyet alkottak egy epikus összecsapáshoz?! :shock:
Korábban volt szó a Naruto kapcsán, hogy mindig van lejjebb, de ennél ütôsebbet pillanatnyilag nem tudnék elképzelni.
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5864
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animék, amiket rossznak tartotok

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2010.07.22. 18:49

Mariko írta:Ja, én is hallottam már a D.Gay-man becenevet, mondjuk amennyit a sorozatból láttam, az alapján nem érdemli ki jobban a BL jelzőt, mint mondjuk a Bleach vagy a Naruto. ^^'
Ez szerintem az Antifaces csapat videójából terjedt el, ami egyébként telitalálat, csak utána az emberek részrehajlóan kezdték használni, és jellemzően csak azokat a sorozatokat cikizték, amiket ők is utáltak, míg az Antifaces csapat elég pártatlan volt, hiszen a "D.Gay-man" után azzal jöttek, hogy "Ichigo és Naruto már jóval túl vannak a barátságon". XDDDD Ja, egyébként aki még nem látta, itt a link, szerintem poénos, nálunk még meeten is vetítették, mert hát valljuk be, valahol igaza van a srácoknak. XD
Mariko írta:
Titkos írta:Na igen, ez meg "női ecchivel" van tele...
A női ecchit ne keverjük ide, olyan is van, de abban szerintem nem találnál még ennyi kivetnivalót se, mert az szigorúan hetero. ::^_^::
Ööö...most nem értem mire gondolsz? ^^" Az ilyen ero-shoujo történetekre, mint pl. Shinjou Mayu mangái? ^^"
anubys írta:Hangosan elkezdtem röhögni. Lehet, hogy elitták a teljes költségvetést és a fanokat kérték meg, hogy dobjanak már össze valami rajzot a következô hétre. Ami azért furcsa, hogy a komolyabb fight-oknál még a Pierrot is megembereli magát (ld. Ichi vs Grimmjow, vagy az Ichi vs Uquiorra harc). Ehhez képest ilyet alkottak egy epikus összecsapáshoz?! :shock:
Korábban volt szó a Naruto kapcsán, hogy mindig van lejjebb, de ennél ütôsebbet pillanatnyilag nem tudnék elképzelni.
Erre volt egy félig poén/félig komoly elméletem, hogy a Pierrot a Narutóból befolyt összeget is a Bleach animálására fordítja, ezért van az, hogy abban még néha láthatóak normális harcjelenetek, az N meg lassan már tintapacák ugrálásáról fog szólni. XD
Kép

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Animék, amiket rossznak tartotok

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2010.07.22. 20:06

Titkos írta:Ööö...most nem értem mire gondolsz? ^^" Az ilyen ero-shoujo történetekre, mint pl. Shinjou Mayu mangái? ^^"
Nem konkrétan Shinjou Mayura gondoltam, mert az ő munkái szerintem sok mindennek nevezhetők, csak erotikusnak nem, de igen, az erotikus shoujo/josei mangákat szokás az ecchi jelzővel ellátni.

Az Antifaces videót láttam már, bár olyan régen, hogy erre a D.Gay-man poénra nem is emlékeztem, de most újranéztem, hogy felfrissítsem az emlékezetemet. ::^_^::
Kép

Avatar
ElemenT
Profi
Profi
Hozzászólások: 204
Csatlakozott: 2009.04.05. 23:31
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Vajdaság, Temerin
Kapcsolat:

Re: Animék, amiket rossznak tartotok

Hozzászólás Szerző: ElemenT » 2010.07.27. 16:45

Hát még a Fantastic Children-t néztem szétuntam az agyamat, de ez történt meg Gilgamesh közben is.
No de lehet csak az én pillanatnyi hozáálásom nem volt megfelelö mert nagyjából sokaknak tetszik ez két anime.

Emigy amit nagyon nem tudtam megérteni hogy sikerült a Shining Tears X Wind összeálitani 3 (három) játékból, az egész anime egy nagy FAIL.
The world is my country, science is my religion.

Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5864
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animék, amiket rossznak tartotok

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2010.07.27. 18:40

ElemenT írta:Emigy amit nagyon nem tudtam megérteni hogy sikerült a Shining Tears X Wind összeálitani 3 (három) játékból, az egész anime egy nagy FAIL.
Sajnos a játékadaptációk (legalábbis a dating simből/visual novelből készültek) ritkán sikerülnek jól, jó esetben kimarad sok apróság, de legalább a lényeget sikerült belepasszírozni az animébe, rossz esetben az eredeti játék megerőszakolását kapjuk. Általában pont az ilyen rendező fogások miatt, mint három hosszú epizód besűrítése egyetlen sorozatba, vagy egy 5 szálon futó dating simet összevonnak egy szállá stb. Tisztelet a kevés kivételnek.
Kép

Avatar
ElemenT
Profi
Profi
Hozzászólások: 204
Csatlakozott: 2009.04.05. 23:31
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Vajdaság, Temerin
Kapcsolat:

Re: Animék, amiket rossznak tartotok

Hozzászólás Szerző: ElemenT » 2010.07.28. 00:04

Titkos írta:Sajnos a játékadaptációk (legalábbis a dating simből/visual novelből készültek) ritkán sikerülnek jól.
Tisztelet a kevés kivételnek.
Hát nem nagyon értek egyet evvel a kijelentésedel :P
Rengeteg nagyon jó anime lett játékról készitve:
Clannad, Higurashi (igaz nekem nem tetszik de nagyon populáris, valószinüleg a rengeteg vér véget), Kimi ga Nozomu Eien, Utawarerumono, Gungrave, FFVII Advent Children, Fate/Stay Night, KimiKiss Pure Rouge, Sengoku Basara stb. ne soroljam tovább.
De szóval ami a Shining Tears X Wind illeti az tényég kataszrófa :D
Lehet nem éppen a legjobban fejeztem ki magamat, de arra akartam utalni, hogy honnan a francból jött nekik ez ay ötlet :D
The world is my country, science is my religion.

Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5864
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animék, amiket rossznak tartotok

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2010.07.28. 13:25

ElemenT írta:Rengeteg nagyon jó anime lett játékról készitve:
Clannad, Higurashi (igaz nekem nem tetszik de nagyon populáris, valószinüleg a rengeteg vér véget), Kimi ga Nozomu Eien, Utawarerumono, Gungrave, FFVII Advent Children, Fate/Stay Night, KimiKiss Pure Rouge, Sengoku Basara stb. ne soroljam tovább.
A Clannad tényleg az egyik üdítő kivétel, a Higurashi anime meg jó, de azt pl. a játék fanjai ízekre szedték, hogy X és Y jelenet miért nem került bele. XD A Kiminél az a baj, hogy az animét nem tartom sokra, a játékkal pedig még mindig csak terveztem, hogy játszok, pedig tuti kimaradt rengeteg dolog, és a játékban talán a történet sem lenne olyan béna. (Ezért meg fognak kövezni, de az anime sztorija nálam már ott félrement, hogy ha épp randira sietek a barátnőmhöz, nem állok le a lánybarátomnak bizsugyűrűt venni a bolhapiacon, neki meg eleve van vér a pucájában, ha arra kér, hogy ugyan vegyem már meg neki. :dirr: Aztán később még sok ilyen jelenet volt.) Utawarerumono passz, azzal tényleg nem játszottam/nem láttam. ^^" Fate/Stay Night detto, de szintén ki akarom próbálni, ott úgy is terveztem, hogy a jatékkal kezdek, és akkor meglátom, hogy milyen lett az anime. :) Kimikiss-t sajnos szintén csak címről ismerem, Gungrave/FF/Sengoku Basara viszont tudtommal nem dating sim/visual novel, hanem konzolos akciójáték/RPG, azért is írtam, hogy főleg inkább azokat szokták elszúrni, mert az ilyen konzoljátékokból van egy millió adaptáció, és kb. egyiket sem láttam/egyikkel sem játszottam, szóval azokról nem tudok véleményt mondani. XD

Viszont akkor pár ellenpélda is:

11Eyes: Na ez nekünk is csak azért volt felkapott, mert az anime elején magyarul konferálja be Faragó András (asszem ő volt XD) a szöveget, meg elvileg magyar az opening (bár még ember ki nem halott belőle normális magyar szavakat, és a fansubberek is mintha mind máshogy fordítanák XD) valamint a cím (brutális nyelvtannal :dirr:). A játék fanjai tudtommal gyűlölik, nem csodálom. XD

Tsukihime: Az egyik fan mondta, hogy "A Tsukihime anime nem létezik.", ezzel gondolom a színvonal itt is sejthető. XD Eleve "vicces" ötlet volt a készítőktől, hogy 12 részbe akarnak belesűríteni egy olyan játékot, ahol vagy 4-5 főszereplő van, és ráadásul a történetük át is fedi egymásét.

Shuffle: Az animét úgy 8-10 részig ha láttam, aztán abbahagytam, mert minden epizód olyan unalmas és eseménytelen volt, hogy komolyan elkezdtem kérdezgetni magamtól, hogy minek is nézem ezt. A játék pedig letehetetlen volt a számomra, és érzelmileg is eléggé megfogott. :) Az anime egyik hibája, hogy a sorozat első felét ellövik a felvezető szálra (ami játékban poén, hiszen te magad vagy a főhős, viszont itt fele ennyi rész is elég lett volna, felesleges volt egy strandos vagy egy bevásárlós részt kihúzni egy teljes epizódig), a másik, hogy itt azzal próbálkoztak, hogy mind az öt lány útvonalát egybegyúrják, és úgy oldják meg a problémáikat, hogy Rin végül csak egyiküket választja. Ez így elég hülyén vette ki magát, okosabb lett volna, ha a sztori második felében akkor csak egy lányra koncentrálnak, hiszen a játékban is úgy van, hogy XY lány problémáira akkor derül fény, ha már együtt jártok, addig max utalgatnak rá, hogy valami stimnmel. (Főleg, hogy pl. az egyik endnél pont az kell, hogy Rin viszontszeresse, kíváncsi vagyok ezt hogy oldják meg az animében, ahol ugyan benne van a jelenet, de Rin nem őt választja.)

School Days: A játékkal semmi bajom, de ha 23 vagy hányféle befejezése/útvonala van, akkor választhattak volna egyet a készítők (tőlem lehet valamelyik véres befejezés is, amiből amúgy kevés volt a játékban), nem pedig kitalálnak egy 24-et, ami arról szól, hogy Makoto mindenkivel szobára megy, a szereplők sorozatban csinálják a baromságokat, végül pedig egy igazi Mortal Kombat befejezést kapunk, ami szerintem még a játék véres lezárásait is übereli vérbőségben/elmebetegségben.

Szóval amiket írtál, azok tényleg nem rosszak, de lehet akkor én választottam eddig mindig nagyon bele... XD Ja, a most futó Amagami SS szintén egy ilyen adaptáció, én még nem nézem, de egyik ismerősöm azt sejti, hogy úgy 3-4-5 részenként lesz váltás, vagyis sorban dolgozzák fel a lányok útvonalait, és úgy négyrészenként van egy "reset". Adja az ég, hogy úgy legyen, rám férne már egy normális adaptáció. (Ja, a Clannad egyébként több szempont miatt is ritka kivétel, az egyik pont ez volt, hogy ott előre eldöntötték, hogy "Nagisa útját animáljuk meg végig".)
Kép

Avatar
ElemenT
Profi
Profi
Hozzászólások: 204
Csatlakozott: 2009.04.05. 23:31
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Vajdaság, Temerin
Kapcsolat:

Re: Animék, amiket rossznak tartotok

Hozzászólás Szerző: ElemenT » 2010.07.28. 16:12

Legelöször hogy kijelntsem egyik játékot se játszotam, szóval én simmán csak mint animenak nézem nem tudom összehasonlitani.
Titkos írta:Gungrave/FF/Sengoku Basara viszont tudtommal nem dating sim/visual novel, hanem konzolos akciójáték/RPG, azért is írtam, hogy főleg inkább azokat szokták elszúrni, mert az ilyen konzoljátékokból van egy millió adaptáció, és kb. egyiket sem láttam/egyikkel sem játszottam, szóval azokról nem tudok véleményt mondani. XD
Másodszor meg bocsánat hogy nem maradtam dating sim/visual novel adaptációknál, de nekem az mind egy kategórija: játek adaptácijó.

11Eyes - nem néztem, de ismert vagyok a magyar megnyitással. Majd megtekintem.

Tsukihime - nem néztem, pedig valami összekütés vam a FSN-vel meg a Kara no Kyoukai-al ami tervben van hogy megnézem.

Shuffle - ezt sem néztem :( láttom 2 része van, mivel az elsöt nem nézted végig ezek szerint a másodikat el sem kezdted?

School Days - Szerintem világos a Kedvenc anime/manga szereplőitek témáról hogy nem egy véleményünk van erröl az animeröl :)

Amagami SS - követem, elsö 4et meg is néztem, és ugy van ahogy hallotad megtörtént az elsö "reset".
Nagyon meg vagyok elégedve eddig, igaz hogy melepet ez a reset, meg nagyjábból az hitem ez lesz a második School Days, de nem úgy néz ki. Ami tetszik, hogy reális a kapcsolat!
Titkos írta:Szóval amiket írtál, azok tényleg nem rosszak, de lehet akkor én választottam eddig mindig nagyon bele... XD
Akkor szeretnék még egy párat ajánlani amik nekem tetszetek :D
True Tears
Air
They Are My Noble Masters
Baldr Force Exe Resolution
Chaos;Head

Nekem ezek is jól bejöttek, ha netán valamelyiket nem nézted ha van idöd nézed meg öket, föleg a True Tears az szerintem a 2008 év anime-ja.

Saishuu Shiken Kujira - nagyban kerüld el :)
The world is my country, science is my religion.

Kép

Válasz küldése