Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Surci
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1609
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.11.29. 17:31

Phantom

Urobuchi-túránk következő állomása, avagy hogy lehet egy korrekten (még ha nem is túl eredetien) indító sztorit félelmetesen összebarmolni... Elöljáróban annyit, hogy lehet hogy csak én láttam már túl sok SRS SEINENT, de az ilyen OMGSODARK és HŰŰŰDETITOKZATOS + tragic-ANGSTY felvezetések már inkább ösztönöznek ásítozásra, mint továbbnézésre... Mert itt is ez volt a helyzet. Először.

Naszóval főszereplőnk amnéziásan tér magához egy sötét szobában, ahol azonnal az életéért kell küzdenie egy Yuumura Kirika Ein nevezetű, blank tekintetű csajjal. Miután megúszta, választás elé kerül: vagy a maffia elit bérgyilkosává képzik át, vagy helyben agyonlövik. Ebben a pillanatban úgy gondoltam, jobban járnék ha MC-kun a második opciót választja, de a pár részes felvezetést követően néhol egész érdekes és fordulatos történések következtek, úgyhogy a show 2/3-ig nem is jutott eszembe ez újra. De onnantól aztán... Huh. Mondjuk látszólagos önellentmondásba keveredek előző mondatommal, mert bár sem a papírmasé főszereplők (loli Cal kivételével) nem tudtak érdekelni, sőt irritáltak is párszor de erről majd lentebb, sem olyan kimondottan újszerű fordulatok nem jöttek amire felkaptam volna a fejem, maga a sztori egész decens mederben folydogált, és ennek ellenére érdekelt, mire is fog ez az egész végül kifutni. Alapvetően jó húzásnak éreztem a 10. ep történéseit, valamint Cal sztoriba keverését, még ha kissé sablon módon történt is ez meg, továbbá a Reijivel való kapcsolatát és azt, ahogy védeni próbálja a kiscsajt és ezzel egyre nagyobb slamasztikába keveri magát...

Éssssss.... itt jött az amit reméltem hogy el fogunk kerülni, ti.
SPOILER
Kirika deus ex machina visszatér *ásít* -___-
és kezdődik az angst és a baromságok özöne, ami a második időugrástól felfelé akkora trainwreck-é teszi az egész animét, hogy a kezdeti headdeskek után az uccsó 4-5 részre már átkapcsoltam LOLOL.exe üzemmódba, csak hogy el tudjam feledni: ez a cucc minden sablonja és hibája ellenére egy nézhető anime is lehetett VOLNA. Erről a részéről nem is tudom mit lehetne írni, annyira elcseszett: gimis setting (végig aszittem hogy 18+osak a főszereplők, erre iderül hogy ugyan már...) ami annyira, de ANNYIRA kilóg az egészből, hogy rendesen rá kellett néznem, nem-e valami másik anime kavarodott-e a lejátszóba. Standard anime romantikku-szál (LOLMAO), kretén akciójelenetek (eddig érdekes módon meg lehett oldani a fedezékből végiglőtt tűzharczokat, hihető késpárbajokat, most már jön a gépfegyvergolyók futva kikerülése -___- ). Cal 2 év alatt ebből EZ lesz... hogyapicsába? Az elsőn cirka 8-10 évvel fiatalabbnak néz ki Reijinél, de egy 5össel Ein-nél is, a másodikon meg mintha egy tízest öregedett volna. Értelmetlen végső fájt (mi a nyavalya volt az a kretén maszkos baromság azzal a 6 sorozatgyártott csicskaidiótával?), aztán nehogy tisztázzátok 2 mondatban azt a félreértést mer ugye minek, akkor nem lehetne nyavalyogni, az epilógus meg MEH. De olyan egyik pillanatról a másikra szakadt be a padló az egész alatt hogy ilyet én még nem is láttam. Máshol legalább vannak jelei ha kezd átmenni fasságba egy cucc, de itt semmi... Mondom ezt úgy, hogy lenyűgözve az első kétharmadtól se voltam, de az hozott egy korrekt és viszonylag állandó színvonalat. Kár.

Amit pro megemlítenék még, az az első OP-END páros meg 1-2 BGM, Lizzie karaktere, továbbá az animésönnel és a karadizájnokkal is elégedett voltam - kontra viszont, hogy itt visszavehettek volna a csöcsből, különösen Ein és Cal esetében -__- Ide jön még Reiji nagyon jófiús jelleme, pláne abban az iskolás baromságban, bár ott már teljesen mindegy volt amúgy is. Whatever, lehetett volna ebből sokminden, sajnálom hogy csak egy standard ezerszerlátott SRS SEINEN jött össze megint, viszont a végére nincs mentség.

Gyengus 5/10, és jófej voltam.

Van ennek egy OVA-ja, ami 5 évvel a sori előtt készült és kb. az első 10 ep összefoglalója retkebb karadizájnokkal + baromi röhejes lövöldözős jelenetekkel: MINDENKINEK kapáskövés, méghozzá headshot!!!! De olyan fröcsögősen robban szét a feje MINDEN EGYES EMBERNEK mitha shotgunnal nyomnál telibe egy görögdinnyét, szal volt min mókáznom + a folyamatos ÍÍÍYYAAAAADAAAAAA és egyéb üvöltözések is meglehetősen humorosak voltak, szal egy 3/10 erre is repült LOLOL. :D

Ezenkívül még belekezdtem a Concrete Revolutio c. nemtommibe, amit anno szintén Uro miatt szedtem le, de ránéztem és a második évadban jegyez 1 darab epizódot, szal emiatt nem éri meg vele tökölni. Úgy meg pláne hogy egyrészt nem is negy szám, másrészt pedig megint szuperhősös setting, amivel sosem tudtam túlzottan mit kezdeni, se fimen, se képregényben, se animuban. Annyiban nem lett volna rossz, hogy Bones és az animáció ennek megfelelően eyecandy, a dizájnokat + színvilágot viszont nem igazán tudtam hová tenni, szal bejönni bejött volna de nem ehhez a témához és animéhez. Namindegy, 5 ep után dobva.

Az Ariába ugrottam bele most, eddig kellemes, de semmi extra - Aria sacsót leszámítva, -1 pont miatta (eddig) annyira ingerel -__-, viszont bármi lehet még belőle, a Non Non Biyori volt hasonló semmittevős SOL, mégis kellemes emlék. Meglátjuk.
Catrin írta:
2017.11.29. 11:00
A Fujit pedig lassan Surci is megnézhetné, érdekel, ő hogy viselné.

Mindenképp, csak ezeken a reakciókon felkaptam a fejem, mivel a Lupint a hírnevét leszámítva semennyire nem ismerem: remélem az alapsorik nem valami KOMOLY SEINENEK (nem tűnnek annak), amiknek a hangulatát most ÚÚRISTEN TÖNKREVÁGTA Sayo ezzel a fanszervíz kamudarkoskodással? Vagy érdemes lenne előtte megvaccsolni a Miya-féle múvít hogy legalább kicsit képbe kerüljek?
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Junchi
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1695
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.11.29. 17:52

Catrin írta:
2017.11.29. 11:00
Ahogy látom a többi malos ismerős is utóbbi felé billen, ami örömteli
Na, azért nem mindenki, például Dodgers kolléga (akit közben szummonálok ide voodoo magic-kel és egyéb okkult dolgokkal) például elég hasonló pontot adott neki, kíváncsi lennék például az ő álláspontjára, hátha ő teljesen másképp látja rossznak középszerűnek ezt az animét.
Surci írta:
2017.11.29. 17:31
Phantom
Nekem ez a cucc valahol a 10. résznél ért véget, méghozzá azzal, hogy Ein és Reiji a tengerbe fulladtak, medetási, medetási. Addig nagyon szerettem, viszont utána... Főleg a vége, OMG, ami sehogy sem jó:
SPOILER
Ha elfogadja a csávó a halált, akkor azzal kvázi elárulja Eint (ugye ő volt az egyetlen, aki nem egy lelketlen bérgyilkosként látta a csajt, hanem mint Elen), ha meg nem látta előre a dolgot szuperember megérzéseivel és skilljeivel, akkor is baromság. A VN állítólag tisztázza, hogy az a virág, amiből hiányzik egy szirom, valami mérgező cucc, amiből Ein benyom egyet, szal ha mindketten az idilli halált választják egymás mellett, úgy már lenne értelme, de ez aligha számít bármit is.
Surci írta:
2017.11.29. 17:31
Az Ariába ugrottam bele most, eddig kellemes, de semmi extra - Aria sacsót leszámítva, -1 pont miatta (eddig) annyira ingerel -__-, viszont bármi lehet még belőle
Aria shachou kötelező(en felesleges) mascotnak nálam elment, viszont az Animationben van egy egész epizód, amit neki szenteltek. Na, azt a revaccs során kihagytam. A többihez hajrá! (Én meg akkor kezdem lassan az Alita mangát.)
Surci írta:
2017.11.29. 17:31
Vagy érdemes lenne előtte megvaccsolni a Miya-féle múvít hogy legalább kicsit képbe kerüljek?
Azt érdemes, egész szórakoztató (ráadásul ehhez mintha készült volna magyar szinkron is, vagy keverem valamelyik másikkal?), bár az ehhez a filmhez exkluzíve írt karakterek nagyon nem jöttek be, viszont ebben van az a bizonyos ikonikus Fiat 500-as üldözős jelenet.

Avatar
Dodgers
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 400
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2017.11.30. 08:15

Junchi írta:
2017.11.29. 17:52
Catrin írta:
2017.11.29. 11:00
Ahogy látom a többi malos ismerős is utóbbi felé billen, ami örömteli
Na, azért nem mindenki, például Dodgers kolléga (akit közben szummonálok ide voodoo magic-kel és egyéb okkult dolgokkal) például elég hasonló pontot adott neki, kíváncsi lennék például az ő álláspontjára, hátha ő teljesen másképp látja rossznak középszerűnek ezt az animét.

Jelentem a szummon bevált, állok rendelkezésre. :)

Annyiban érdekes a szituáció, hogy ezt a Fujiko-s Lupin inkarnációt még akkor láttam amikor még friss volt, aminek bizony már volt öt éve, úgyhogy jó kérdés, hogy a mostani eszemmel hogyan látnám a sorozatot (pláne úgy, hogy anno közelebb voltam a húszhoz, most meg lassan két év választ el a harminctól), vagy inkább mennyire tudnám értékelni azt amit csinált, mert ja, ahogy a MAL-os pontszámom is jelzi, akkor nem kimondottam értékeltem. Nem is azért mert rossznak *rossz* lett volna, mert ha pár lépés távolságból nézem, a mai napig értékelem azt hogy ha már újra elő akarták venni a komolyabb Lupin vonalat, azt legalább megpróbálták kreatívabban/stílusosabban tenni, ami már csak azért is vette ki jól magát még vizuálisan is, mert Fujiko ugyebár a régimódi femme fatale-féle karakter aki köré össze lehet hozni összeesküvős-mást átejtős sztorikat, amik kapcsán nem csak hogy passzol az a fajta "neo-retro" vizuális stílus amit azóta kvázi az összes Lupin inkarnáció használt kisebb átszabással, de a fanservice-szexi-mexi jelenetek is jól vették ki magukat, révén egy 60-as/70-es éveket idéző átverős/lopkodós sztorihoz mondhatni adja magát ez a fajta közeg, pláne ha a központi matéria kavaró pont egy nőből való tolvaj. Na de most van az, amikor közelebbről szemlélve már nem annyira vonzó/érdekes az amit a sorozat kínált, és nem tudom, hogy Sayo általános stílusa mennyire játszik közre, mert ez a sorozat a legtöbb idő, amit a munkássága mellett töltöttem (pár résznyi Yuri on Ice, és más sorozatokban vállalt egy epizód rendezéseitől eltekintve), de a legjobb szó, amivel körbe tudnám írni az itteni stílusát, az a "túlspilázottság". Odáig nem megyek el hogy azt mondjam, hogy csak öncélú élvezkedésre használta a sorozatot (amibe egyébként szerintem nem volt sok köze a GIRL POWA mentalitásnak, egyszerűen ilyen stílus illik egy "retro" sztorihoz, és Sayo ezt bölcsen észben tartotta), de tipikusan olyan fajta elvontabb cuccként jött le anno a Fujiko, amelyik nagyon szeretne stílusosan elvont/elvontan stílusos lenni, de közben tartalmilag nincs semmi ami igazán a sorozathoz kötött volna: nem egy "művészibb" sztori jellemzője az, hogy jelen van egy fajta "színpadias" faktor ami a szereplőket érdektelenné, "kellékek a művészethez" jellegű figurákká teszi abban az esetben, ha az embernek nem nyeri el a tetszését a sztori jellege és az általa használt módszerek, a Fujiko-nál pedig dettó pontosan ez történt.

Ha Lupin/Jigen/Zenigata nem volt ott, akkor "jólvanoképersze" hangulatban voltam (főleg amikor kezdett előtérbe kerülni Fujiko abszolút feleslegesen túlbonyolított és "rejtélyes" csomagolásba pakolt háttérsztorija, akkortól ez az érzés kapott egy háromszoros szorzót), és nem azért, mert esetleg Fujikót, mint szereplőt ne kedvelném: okkal van törzshelye a szereplőgárdában a mai napig, de a három fickó egyszerűen olyan színt vitt a sorozatba, ami óhatatlanul kihangsúlyozza a sorozat legfőbb (szubjektíve, ofkorsz) hibáját. Most majdnem a "műmájer" szót használtam, de inkább úgy mondom, hogy ez a fajta íztelen-szagtalan, látványnak tényleg nem rossz de amúgy túlkomolykodós/rejtélyes stílus nem hogy önmagában nem jött be anno, de egyszerűen nem illik Lupinhoz, mint kortalan jelenséghez általánosságban. Tisztában vagyok azzal, hogy Lupin nem volt mindig az a bohókás, rajzfilmes, néhol valamilyen szinten komoly valami amilyennek megragadt a köztudatban, de pont úgy vagyok vele, mint a Dragon Ball-al: abból is a bohókás, rajzfilmes, néhol valamilyen szinten komoly verzió számít az igazinak nálam, míg az eredendően komolyabb próbálkozások (Z/GT/satöbbi) inkább jönnek le no-fun-zone jelenségnek, és a Lupin esetében a Fujiko sorozat pont ilyesféle no-fun-zone. Mostani fejjel lehet, hogy távolabbról mélyebben értékelném azt, amit a sorozat letesz az asztalra, de valószínű, hogy azon is elgondolkoznék, nem-e esetleg rosszabbra értékelném amiatt is, mert abszolút feleslegesnek érzek Fujiko-nak bármilyen, a "valódi" Lupinhoz képest túlbonyolítottan semmilyen háttérsztorit adni, hát még olyat, ami a végére egy olyan katyvasszá érik, aminek a szándékát ma is értem, de ettől még ugyanúgy "fellengzősnek" és céltalannak jön le.
Kép Kép

Avatar
Ricz
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 406
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2017.12.01. 00:42

Surci írta:
2017.11.29. 17:31
Mindenképp, csak ezeken a reakciókon felkaptam a fejem, mivel a Lupint a hírnevét leszámítva semennyire nem ismerem: remélem az alapsorik nem valami KOMOLY SEINENEK (nem tűnnek annak), amiknek a hangulatát most ÚÚRISTEN TÖNKREVÁGTA Sayo ezzel a fanszervíz kamudarkoskodással? Vagy érdemes lenne előtte megvaccsolni a Miya-féle múvít hogy legalább kicsit képbe kerüljek?
A Lupin alapsorik full shounen cuccok, és a szórakoztatóbbik fajtából (egy-két komolyabb felhangú mozi/OVA van, ahol árnyaltabbak a szereplők [mint a Lupin vs. Conan mozi], de amúgy nem jellemző rá). Alapvetően vegyél egy mestertolvajt, pár haverját, akikkel néha kicsit összezördül (Fujikóval sokszor), beleköt nagyobb halakba (pl. a 4. évada Olaszországban játszódik, így természetesen a maffia is képbe kerül), de több gerince van annál, hogy csak lopjon gátlástalanul. Meg azért kell a recepthez egy Zenigata felügyelő, aki folyton a nyomában jár, és már ismeri, mint a rossz pénzt, mégis mindig kicsúszik a kezéből. Most ez baromi repetitívnek hangzik úgy, hogy 200+ epizód az eddigi 4 évad (az utolsó speckókkal együtt 26), de a humora elég könnyed. Viszont emiatt nem éri meg egyben darálni az egészet, mert hamar elunható (mint általában a legtöbb hosszú és több évados retro).

Avatar
Dodgers
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 400
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2017.12.05. 19:10

Valami oknál fogva egy jó két hónapja jobban kezdett érdekelni a Super Robot téma, aminek köszönhetően jött az ihlet, hogy legalább egy kicsit meg kellene ismerkedni a Getter Robo-val és a Mazinger-el egyaránt, ami mondjuk nem feltétlenül fedi az igazságot. Eredetileg csak a GR érdekelt volna a potenciálisan kevésbé elavultabb stílus miatt, viszont a tervbe annyi hiba csúszott, hogy egyrészt az először megnézésre szánt GR Armageddon enyhén szólva nem nyerte el a tetszésemet három rész alapján, másrészt a Youtube random videó ajánló rendszere volt olyan kedves és kidobta a Mazinger téma feldolgozásának szánt 2001-es OVA, a Mazinkaiser OP-jét, aminek alapján azért mégsem tűnt annyira mellékesnek a téma, így csak belevágtam abba is. A GR-t illetően annyi haladást sikerült elérnem hogy megnéztem a Shin Getter Robo vs. Neo Getter Robo mozit, amiről lentebb írok is majd, de először inkább a Mazinkaiser-t veszem elő, mert akármennyire jött be jobban a GR mozi, a Mazinkaiser-ről mégiscsak érdekesebb írni szerintem. Már csak azért is, mert a nagy Super Robot nézés része lenne a 2004-es New Getter Robo OVA, de mostanában valamivel kisebb az anime nézési kedvem mint általában, így az eredetileg tervezett "szuperpost" helyett inkább most veszem elő az eddig megnézetteket, a NGR meg akkor lesz felhozva, amikor aktuális lesz.


Mazinkaiser

Bár ahogy mondottam, a Mazinkaiser-ről mégiscsak érdekesebb lenne írni, mert érdekes esete annak, amikor egy stuffnak a legnagyobb erénye egyszerre tud a szubjektív gondok forrása lenni, miközben azok mégiscsak hozzáadnak valahol a pozitív vonásokhoz. Hogy érthetőbb legyen a szóvirág, arról van szó, hogy a 2001-es OVA eltökélt szándéka volt az, hogy minél hitelesebben adja vissza Go Nagai mesevilágát az akkori kor vizuális színvonalához méltó, de mégis modern módon, és ha csak a forráshoz való hűséget venném alapul, akkor az OVA akár 11/10-et is kaphatna. Nem csak azért, mert egy 2001-es animéhez képest még most is egy remekül animált, és a maga "neo-retro" módján megkapó látványvilágú OVA-ról van szó (ami egyébként a BD kiadáson keresztül is brillíroz), hanem azért is, mert nagyon akkurátosan ragadja meg azt a jellegzetes Nagai világot, ami ennyi év távlatából is, a maga régimódi stílusában nosztalgikus keveréke a régi rajzfilmes humorbéli túlzásoknak-drámázásoknak és az "edgy" faktornak, amiben az edgy mégsem jelképez akkora súlyt hogy egy 12 éves leghőbb álma legyen. Ez a mecha-k dizájnját nézve is szembeötlő, hiszen egyszerre vannak jelen itt igazi "metál" mechák (mint pölö a címadó Mazinkaiser) és kicsit gyerekesebb állatokra épülő ellenséges mechek is, amiken keresztül aztán tényleg átjön az a régimódian rajzfilmes, de közben mégiscsak "másabb", a gyerekes képtől egy kicsit eltérőbb jelleg. Na persze nem mintha a szereplőkön keresztül ez nem jönne le, mert ilyen téren aztán tényleg áll a retro rajzfilm fogalma, egyszerűen olyan szinten nyílegyenesen jó vs. gonosz felállásról van szó, amit azóta okkal parodizáltak, és amire utaltak vissza tízmillió hatszázszor. A főgonosz Dr. Hell pölö okkal tekinthető tankönyvi főgonosznak (nagyon metál az öreg egyébként, igazi megtestesülése a rajzfilmes gonosznak akibe mégiscsak szorult szufla), de a főszereplő Kabuto Koji is okkal a forróvérű mecha pilóta kölyök archetípusa, aki néha ugyan nem tudja megállni a szebb nők bámulását, de a nap végén mégiscsak gáláns tud maradni a nem-barátnő Sayaka-hoz, akinek néha kordában kell tartania Koji-t akár szépen, akár nem. Ezt a sort végig lehetne futtatni kvázi az összes szereplővel, de a lényeg az, hogy az OVA abszolút igaz marad a '70-es évek stílusához, amire egész "öcsém, az anime régen sokkal jobb volt, most meg ezek a puha bohocú LN srácok viszik a stafétát a sok noobnak" körmondatokat lehetne fűzni, aminek ha más nem, annyi igazat adok, hogy az OVA által képviselt stílus jobban állja az idő vasfogát, mint teszem azt a Hokuto no Ken, aminek a mai napig tisztelem a hatásait kultúrális szinten is, de mint puszta néznivaló az élvezhetetlenségig avult.

Mondjuk azért ez így önmagában nem lenne igaz, mert amennyire jól hozza a Mazinkaiser Nagai mesevilágát, annyira jól hozza annak kevésbé univerzálisan kedvelhető vonásait is. Gondolok rögtön arra, hogy néha több tud lenni a fanservice mint amennyit a téma el tudna bírni, vagy arra, hogy itt sajnos jelen van az a klisé, hogy igazából csak a főszereplő érhet el nagyobb sikereket, a többiek pedig legfeljebb hellyel-közzel elmenő ágyútöltelékek, ilyen szempontból pölö egy "tudjuk hogy nem vagyunk annyira jók, de legalább próbálkozunk" jelenet jó lett volna Sayaka-tól és Boss-tól egyaránt, de akármennyire érzem hogy ez amolyan nem kimondott vonásnak volt szánva az OVA részéről, mégiscsak értékeltem volna ennyi modernizációt az OVA részéről, annyi még belefért volna a Nagai stílusba szerintem. Van még egy-két asspull-osabb pillanat is egyébként, na meg olyan, ami mostanra néha inkább önfejűbb/nem átgondolt pillanatokat eredményez a szereplőktől, de az eddig felsoroltakkal ellentétben azokkal még viszonylag rendben vagyok annak köszönhetően, hogy az OVA meg tud ütni egy bizonyos fajta nosztalgiafaktort. Még az óvodából-általános iskola két-három osztályából rémlik hogy néztem pölö a Kimba a Fehér Oroszlánt, és hiába eltérő a szülőatyja a két franchise-nak, a Mazinkaiser mégiscsak emlékeztetett annyira az Kimbában is észrevehető régebbi fajta stílusjegyekre, hogy nem egyszer azt érezzem, hogy a hat éves énem van szórakoztatva (pölö ahányszor Kouji határozotabban volt kedves Sayaka-hoz, az akkori énem még jobban zabálta volna azt mint most, pedig nem kevés mennyiségről van szó), ez pedig ja, olyan vonás, amiben hiába van benne a fanservice és Kouji akaratlan fényezése, mégiscsak van annyira autentikusan és tiszteletteljesen előadva, hogy számomra ez javarészt erényként csapódjon lenne. Hiába éreztem néha a Mazinger franchise korát, mégiscsak volt a Mazinkasier-ben olyasmi, ami miatt ha nem is GR szinten, de kedvelni tudtam a nagyobb részét annak amit láttam, és ez az a pont, amikor mégiscsak azt mondanám, hogy óvatosan ajánlanám az OVA-t. A magam részéről egy 6.5-7/10 között vacilálok (már csak azért is, mert a negyedik epizód egy strandos FILLER EPIZÓD EGY OVA-BAN, ami ráadásul rosszabb színben tünteti fel a gárdát mint amilyenek, és Nagai stílusából is inkább a rosszabbat mutatja ki), de az is 100000%-ig biztos, hogy ebben nagyon sok szerepet játszik a nosztalgiára való sebészi pontosságú appellálás, és akit esetleg nem tudnak meghatni az akkori korra jellemzőbb vonások, azoknak az OVA egy vizuálisan remekül teljesítő, de tartalmilag kriptaszökevény hét epizódot fog eredményezni, amikről egész esettanulmányokat lehetne írni a kliséket, és a pár évtizedekkel később beütő dekonstrukciókat illetően. Ott is legalább annyira megvan az igazság mint az én szubjektív véleményemben, de amondó vagyok, hogy amit az OVA el akart érni, azt hibátlanul elérte, és a retro feltámasztások sajnos nem egyszer kétes minőségét nézve ez hatalmas erény továbbra is. Ja, és amennyiben lehet, inkább az angol szinkront ajánlanám: a japáni szinkron minőségével nem lenne gond az esetek túlnyomó részében, viszont szegény Kouji hangja dettó pontosan olyan, mint amikor valaki parodizálni akarja a '70-es évek mecha főszereplőjét, ez pedig NAGYON nem jön jól amikor az OVA pont azt a korszakot akarja felidézni. Az angol szinkron ehhez képest minden szereplő esetében jó munka lehet, így mindenképpen ajánlanám annak a választását.


Shin Getter Robo vs. Neo Getter Robo

Mondottam volt, hogy a New Getter Robo OVA is terítékre került volna ebben a postban, viszont amennyire előre hoztam az értekezést erről a két animéről, annál inkább jött kapóra az, hogy csak ezt az OVA-t fogom felhozni a GR franchise-t illetően, mert jó párost alkot a Mazinkaiser-el az adott korszakot körbeírására alkalmas mivoltot illetően. És akármennyire érdekesnek tartom ezt a témát, ez az a pont, amikor a szemléltetéssel meg leszek szorulva, mert tudtommal az itteni fórumos stáb elég kis része (konkrétan csak én és Titkos) ápol közelebbi ismertséget a Jojo franchise-al, pedig ha valamihez tudnám viszonyítani a Mazinkaiser és a Shin Getter Robo közti viszont, az pont a Hokuto no Ken és a Jojo lenne. Gondolok itt leginkább arra, hogy a HnK annyira hű maradt a saját kora által képviselt vonásokhoz, hogy azokhoz szolgamód ragaszkodik, ezáltal a kelleténél tufább és elavultabb végeredményt letéve az asztalra, a Jojo (a Part 2-től kezdve) viszont hiába lenne ugyancsak koros valami, ha egyszer több eredetiség és "attitűd" szorult bele, ami jóval kisebb mértékben árulkodik a koráról, ezáltal időtállóbbá, az ízléstől bonyolultabban de mégis "igazabban" függővé teszi a produktumot. Ebben a példában a Mazinkaiser képviselné a HnK-t (annyi eltéréssel, hogy a Mazinkaiser továbbra is kedvemre való maradt), míg a Shin GR értelemszerűen a Jojo-t: hiába nem mai gyerek a GR franchise sem, a Shin által képviselt stílus mégis közvetlenebbnek, az alkotó személyiségét jobban átadó, pajkosabb animének jön le, ahol ugyancsak előfordul egy-két önfejűbb/asspullosabb pilanat, az egész produktum értékét viszont elég jól megdobja az, hogy árad az egészből egy olyan magabiztosan pökhendi attitűd, ami mégiscsak szórakoztatóvá, elfogadhatóvá teszi az egész OVA-t. Nem meglepő egyébként, hogy elég sokszor beugrott a Gurren Lagann az OVA nézése közben, mert a GL részben pontosan az ilyesféle, a komisz magabiztosságra/prosztóságra kihegyezett Super Robot címeket vette alapul, és habár a GL értékéből ez nem von le semmit, azért mégiscsak érezhető az, hogy a GR (is) valahol az ősmagja ennek az egésznek, ami egyébként meg is látszik ha már a GL-hez hasonlítottam. A GL esetében ugyanis sokakat megnyert az, hogy a sok prosztóság/kekeckedés mellett a szereplők fejlődése mint jelenség megtaláható, a Shin Getter viszont ilyesmivel nem kimondottan zavartatja magát, itt inkább a stílus/attitűd erején van a hangsúly semmint a nyers tartalmi izomzaton, ami egyébként egy kicsit rokonságba is állíthatná teszem azt a Hellsing-el, csak hogy olyan nem-mecha példát is felhozzak, amivel a fórumos stáb jobban képben van. Ott is inkább a nyers stílus volt az egyik leghangsúlyosabb jellegzetesség, mégha a Shin Getter esetében annyi eltérés van, hogy itt a vér-bél-gyilok jóval kevesebb hangsúlyt kap, vagy pontosabban szólva olyan csomagolásban van tálalva, ami jobban fogyaszthatóbbá teszi a végeredményt, arról nem is szólva, hogy a hülyeséggel sem bánik szűkmarkúan, elég ha csak arra gondolok, hogy Amerika itt hogy van képviselve.

De akárcsak a Mazinkaiser esetében is, úgy itt is ott van a faktor, hogy akit a GR pökhendisége nem ragad meg, annak csak egy, a "stílus a tartalom felett" iskolapéldáját képviselő anime marad az OVA, ami a maga módján ugyancsak remek vizualitásokkal rendelkezik, de tartalmilag inkább egysíkúbb, "bugrisabb" jelleget vonultat fel, aminek kapcsán a kor jóval kevesebb mentséget jelent. Személy szerint egy 7-7.5/10 körül tenném az OVA-t, mert a Mazinkaiser-hez képest időtállóbb, belevalóbb, még manapság is jellegzetes hangulatot és felfogást képvisel, arról nem is szólva, hogy valahol könnyebb is lenne ajánlani mint a Mazinkaiser-t, de egyik OVA-ra sem igaz, hogy mélyenszántó, a műfaj határait és vonásait feszegető-pecegető produktumok lennének. Bizonyos szinten mondjuk értékelem is egy olyan korban, amikor a dekonstrukció szabályos meme-é fajult, de ettől függetlenül igaz az, hogy mindkét stuff egy ízlésfüggő valami, és így is érdemes közelíteni feléjük.
Kép Kép

Avatar
iskariotes
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 754
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2017.12.05. 23:16

Surci írta:
2017.11.29. 17:31
Mindenképp, csak ezeken a reakciókon felkaptam a fejem, mivel a Lupint a hírnevét leszámítva semennyire nem ismerem: remélem az alapsorik nem valami KOMOLY SEINENEK (nem tűnnek annak), amiknek a hangulatát most ÚÚRISTEN TÖNKREVÁGTA Sayo ezzel a fanszervíz kamudarkoskodással? Vagy érdemes lenne előtte megvaccsolni a Miya-féle múvít hogy legalább kicsit képbe kerüljek?
Egy-két dolgot azért szerintem jobb, ha tudsz. Nemlényegesek csak ilyen kis szösszenetek. Lupin mindig is retro kocsival járt. A mostani Fiat500-as előtt egy Mercedes SSK volt a szolgálati autója. Aminek volt praktikuma.
A másik, hogy a sorozat alapvetően most sem komoly, de régebben sokkal inkább elborultabb volt. Örök kedvencem, hogy Lupinék csakúgy ellopták a Rio-i Megváltó szobrát. Szóval ahhoz képest ma már egy komoly sorozat.

Végezetül Fujiko. Az első szériában Fujiko-ról nehéz eldönteni, hogy egy menő escort csaj, aki közben lop is, vagy csak azért vállal ilyen munkákat mert így könnyebb lopnia. Minden esetre nem egy túl bonyolult karakterről volt szó. Sayo Yamamoto pedig 1977-ben született. Az első széria idején nem is élt, a második széria alatt volt 0-3 éves. De a harmadik alatt is 7-8 éves volt. Szóval Fujikoról szvsz innentől voltak emlékei.

Minden esetre ez az egész cécó jó volt, hogy újra neki essek a Lupin világnak.
"A barát olyan ellenség aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Ricz
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 406
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2017.12.06. 07:32

Dodgers írta:
2017.12.05. 19:10
...
Annyit megjegyzek, hogy a Mazinkaiser az a Mazinger Z többé-kevésbé folytatása, amit az UFO Grendizer zár, viszont a MZ és az UFO az elég shounen, abból is a korosztály alsóbb fele. A Mazinkaiser meg a felsőbb fele, ahogy a Mazinkaiser SKL is, amit ha másért nem, akkor a már az ennél emlegetett vagányság és metálosság miatt javaslok még a témában. A két másik ugyanis elég repetitív, még retróhoz mérten is (mint a Devilman TV, ami nem létezik és nem beszélünk róla, és most sem került szóba).
A Shin Getter Robo vs. Neo Getter Robo is amúgy az eredeti Getter Robo sorozat folytatása. A mangák nagyon más irányt vettek, ha másért nem, érdekesség miatt érdemes elolvasni. Ennek is az alapja amúgy ugyanaz a cipő, mint az MZ. A New GR kíváncsi vagyok, hogy jött be, mert az Armageddon nekem is elég meh utóérzést hagyott maga után, míg a New GR-t darálni tudtam (kicsit olyan amúgy, mintha ennek a franchise-nak a Mazinkaiser SKL-je lenne, csak metálzene nélkül).

Avatar
Dodgers
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 400
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2017.12.06. 19:41

Ricz írta:
2017.12.06. 07:32
Annyit megjegyzek, hogy a Mazinkaiser az a Mazinger Z többé-kevésbé folytatása
Na ez az ami kapcsán sose tudtam dűlőre jutni, mert ha csak magát a sztorit, vagy inkább az első részét nézném, akkor evidens lenne, hogy nem a franchise legelejéről indul a Mazinkaiser, viszont /a/-n olyasmit olvastam, hogy inkább a Mazinger Z újraértelmezéséről van szó egy újabb Mazinger modellel a középpontban, úgyhogy amolyan egye-bassza alapon álltam hozzá a Mazinkaiser-hez, és végül nem is érződött úgy, hogy bármiről lemaradtam volna. Az első rész alapján bőven le lehet szűrni hogy merre hány méter, ami a GR Armageddon-ra már nem volt igaz: nem hogy egy afféle "egykor működő banda között hatalmas ellentétek lettek az évek alatt" felállásról van szó, de azt még ráadásul edgy irányba is viszi el, úgyhogy az amúgy is meh minőségen ez se segített. A Mazinkaiser SKL-t egyébként már láttam egy pár éve, és ha csak az első részben lezajló harcot nézném akkor ma se gondolnám rossznak, viszont a Shin Getter/New Getter kettőssel ellentétben az übermetál stílusból hiányzott az a plusz, ami a bunkóságból az élvezhetőségbe emelte volna, úgyhogy a második résszel szépen össze is dőlt a kártyavár.

Ricz írta:
2017.12.06. 07:32
A Shin Getter Robo vs. Neo Getter Robo is amúgy az eredeti Getter Robo sorozat folytatása. A mangák nagyon más irányt vettek, ha másért nem, érdekesség miatt érdemes elolvasni. Ennek is az alapja amúgy ugyanaz a cipő, mint az MZ.
Ennek kapcsán már egyértelműbb volt hogy mi volt a szitu, mert igazából a YT videoajánlós rendszerének köszönhetően, körülbelül zéró ismerettel álltam neki, és már az első rész alapján egyértelmű volt hogy mit is akartak vele elérni, ami az Armageddon után egy kész felüdülés volt. Mondjuk a New GR-nél már túl vagyok két részen, és az alapján kissé "Armageddon még egyszer, csak most jobban" jellegű felállásnak látszik, mert az egy dolog, hogy itt is inkább az edgy-bb irányba van terelve a stílus, mégsincs meg benne olyan szinten és módon hogy taszító/egysíkú legyen, annak ellenére hogy Hayato miféle szereplő még a Shin Getter-hez képest is. Érdekes amúgy, hogy szerinted a New Getter a Mazinkaiser SKL itteni megfelelője, mert én inkább az Armageddon kapcsán éreztem ezt: ott volt annyira tökig felcsavarva a "neszójjábe" edgy stílus hogy még magát az animét is szépen egysíkúvá teszi, habár ettől függetlenül is kapizsgálom, szerintem miért a New Getter-t illeti ez a hasonlat inkább.
Kép Kép

Avatar
Ayla
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1923
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Nem:
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2017.12.06. 23:56

Csókolomsztok! :D

Avatar, The Last Airbender
kivégezve. Még mindig nem tudom szabad-e animének nevezni, my childhood is ruined.
Jelenleg a Korra elején tartok.

Az illető topikot végigpörgettem, pár szpojlert el is kaptam, úgyhogy majd ha befejeztem, akkor oda megy a reag.

---
Kuroshitsuji Book of mindenfélét kezdem előlről nézni, mert a legutolsó Chapter nincs meg és a régiekre félig emlékszem de mivel nagy fandomom (egyetlen manga amit még mindig olvasok) ezért re-watch!
---
Végre valahára nekifogok a Fate szériának. Egy bajom van: két rész után már el is felejtettem miről akar szólni és valahogy nem érdekel. Mondjátok, hogy jó lesz, mint más animék ahol a hatodik rész után jön a függőség.

---

Overall: pótolgatok. Hogy aktuálisan futó animét mikor nézek, nem tudom. De ha megmondjátok mi volt az életmegváltó 2017-es anime, akkor letöltöm, míg van internetem. Köszi :D
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
Surci
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1609
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.12.07. 07:34

Ayla írta:
2017.12.06. 23:56
Avatar, The Last Airbender kivégezve. Még mindig nem tudom szabad-e animének nevezni, my childhood is ruined. Jelenleg a Korra elején tartok.
Az illető topikot végigpörgettem, pár szpojlert el is kaptam, úgyhogy majd ha befejeztem, akkor oda megy a reag.
Várjuk szeretettel, pláne ennek a "my childhood is ruined"-megjegyzésnek a fényében, mert érdekelne mi nemtecett.
Ayla írta:
2017.12.06. 23:56
Végre valahára nekifogok a Fate szériának. Egy bajom van: két rész után már el is felejtettem miről akar szólni és valahogy nem érdekel. Mondjátok, hogy jó lesz, mint más animék ahol a hatodik rész után jön a függőség.
Mondhatnám, ha ki akarnék cseszni veled, pláne ha a Stay Night a jelenlegi delikvens. Mondjuk kérdés, hogy melyik Fate/ a kiszemelt, mert van belőle ezer sorozat, de valahogy érzem hogy nem a Zero, annál nem szoktak ilyen problémák adódni már az elején... :D Btw a Stay Night-tól ne várj túl sokat, az egy generic schőnenfight háremmel meg darkosmisztikus(nak látszani akaró) körítéssel, majd írj a topicjába hogy mire jutottál vele. Viszont a Zero-t utána mindenképp érdemes bepróbálni.

Nekem mondjuk a függőség csak egy Fate/sorozat után jött, de az olyan erősre sikeredett hogy a mai napig nem sikerült kilábalnom belőle :dirr:
Ayla írta:
2017.12.06. 23:56
De ha megmondjátok mi volt az életmegváltó 2017-es anime
2017-ből a Made in Abyss az egyetlen, amit jelenleg megtekintésre javasolnék, és ugyan nincs befejezve, de már bejelentették a folytatást.
Ayla írta:
2017.12.06. 23:56
letöltöm, míg van internetem.
Disszidálni készülsz Kelet-Kongóba? :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Jucuky
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 21
Csatlakozott: 2017.10.24. 11:56
Nem:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Jucuky » 2017.12.07. 15:00

Ayla írta:
2017.12.06. 23:56


Overall: pótolgatok. Hogy aktuálisan futó animét mikor nézek, nem tudom. De ha megmondjátok mi volt az életmegváltó 2017-es anime, akkor letöltöm, míg van internetem. Köszi :D
Én ajánlanám idénről még az ACCA-t is, szerintem borzasztóan hangulatos, érdekes darab volt. Illetve szerintem az Alice to Zouroku is mindenképpen érdemes legalább egy megtekintésre, mert már az egy egészen új fényt ad neki, hogy a főszereplők egyike egy meglett, napapa korú úriember.

Meg szerintem ebben a szezonban az Idolmaster Side M is kimagaslóan jól sikerült a maga műfajában, érdekes, vicces, szerethető szereplőkkel, de ezt a témája miatt nem biztos, hogy más is így gondolja.
Kép

Avatar
Catrin
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 790
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2017.12.07. 15:52

Ayla írta:
2017.12.06. 23:56
De ha megmondjátok mi volt az életmegváltó 2017-es anime, akkor letöltöm, míg van internetem. Köszi :D
Életmegváltó idén nem volt. :vigyor: De nálam úgy fest, hogy a Rakugo második évada vitte az évet (oks, talán ezt jelölöm is a "posztra"^^, ajánlom nyilván az elsőjével együtt, ha még nem láttad), utána jön az ACCA és a Tsuki ga Kirei, és csak ezek után a Made in Abyss. Hozzájuk csapnám még szórakoztató élményként a Hitorijime My Hero BL-t, valamint a Hoozuki és Owarimonogatari folytatásokat, ha érdekelt vagy bennük. Volt még pár cukiság vagy a Kizu3 és a Blame film.

Fate-ből pedig csak a Zerót ajánlom. xd

Avatar
iskariotes
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 754
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2017.12.07. 21:28

Ayla írta:
2017.12.06. 23:56
Avatar, The Last Airbender [/b]kivégezve. Még mindig nem tudom szabad-e animének nevezni, my childhood is ruined.
Jelenleg a Korra elején tartok.

Az illető topikot végigpörgettem, pár szpojlert el is kaptam, úgyhogy majd ha befejeztem, akkor oda megy a reag.
Sajnálom, hogy nem jött be a sorozat. Bár mondjuk kevesen vannak akik az ATLA után belevágnak a LOK-ba, úgy hogy az előzmény sorozat nem jött be. Szóval ezért jár a tisztelet.

Amúgy meg miért ne járna az anime megszólítás ennek az univerzunak? Szerintem simán jár neki.
"A barát olyan ellenség aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Junchi
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1695
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.12.18. 19:49

*kifúj*

Elég sok mindent sikerült befejeznem az utóbbi időben, aminek leginkább az volt az oka, hogy kábé szerdától a nulla felé fog konvergálni mindennemű szabadidőm, úgyhogy az sem biztos, hogy ezekről fogok tudni írni, pedig szeretnék. Szeretném kifejteni, hogy miért egy rakás szar a Genius Party antológia, vagy a két részes Alita OVA miért gigantikus időpocsékolás. Aztán a 2015-ös Lupin III-at sem ártana kicsit méltatni, illetve körülírni, miért egy látványosan erőltetett, "bal kézzel jobb fül vakarás a fej fölött"-féle gyászmenet a Wolf's Rain sorozat, és hogy a négy epizódnyi OVA-ja miért sokkal több és jobb.

Szóval bizonytalan, de egy dolog bizonyos: Bár nem anime, de a Gunnm (a.k.a Alita) mangáról biztos vések ide valami hosszabbat is. Méghozzá pozitívat. (Surci, markánsan kompenzáltál most a Gundam Seed okozta rémálmok után ezzel a cuccal.)

Avatar
Rui-chan
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1301
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2017.12.18. 22:30

Ayla írta:
2017.12.06. 23:56
De ha megmondjátok mi volt az életmegváltó 2017-es anime, akkor letöltöm, míg van internetem. Köszi :D
Made in Abyss mindenképpen, illetve a Mahoutsukai no Yome. Utóbbi mondjuk két szezonos lesz, átnyúlik jövőre is, de érdemes nézni. Alice to Zouroku szintén megérhet egy próbát, tényleg nem mindennapi, hogy az egyik főszereplő nagypapa. :)
Kép

Avatar
Dodgers
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 400
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2017.12.18. 22:39

Ayla írta:
2017.12.06. 23:56
Overall: pótolgatok. Hogy aktuálisan futó animét mikor nézek, nem tudom. De ha megmondjátok mi volt az életmegváltó 2017-es anime, akkor letöltöm, míg van internetem. Köszi :D
Szigorúan szubjektíve persze, de a Gabriel Dropout/Konosuba S2/Warau Salesman NEW/Mahoujin Guru Guru/Shoujo Shuumatsu Ryouku ötös megérhet egy próbát, mégha egyikük sem mondható túlzottan komolynak az utolsó kivételével, és még az sem egy grimdark valami.
Kép Kép

Avatar
Surci
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1609
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.12.19. 08:09

Junchi írta:
2017.12.18. 19:49
Szóval bizonytalan, de egy dolog bizonyos: Bár nem anime, de a Gunnm (a.k.a Alita) mangáról biztos vések ide valami hosszabbat is. Méghozzá pozitívat. (Surci, markánsan kompenzáltál most a Gundam Seed okozta rémálmok után ezzel a cuccal.)
Ennek örülök, mivel félig-meddig lutri volt részemről a dolog, lévén tudom hogy viszonyulsz a SEINEN cuccok ezen ágához, de reméltem hogy a világ be fog rántani. ;) Cserébe most én nyűglődöm elég masszívan ezzel az Ariával, amitől amolyan Non Non Biyori 2-t vártam, erre olyan... semmilyen eddig, meg valami rémesen lassú és fárasztó is sokszor, mintha a K-ON-t nézném, csak 52 epizódban. Majd írok róla ha a végére értem.

Junchi írta:
2017.12.18. 19:49
miért egy látványosan erőltetett, "bal kézzel jobb fül vakarás a fej fölött"-féle gyászmenet a Wolf's Rain sorozat, és hogy a négy epizódnyi OVA-ja miért sokkal több és jobb.

Fuh az a cucc egymillió sebből vérzik, bár volt nem egy értékelhető szegmense, de a legnagyobb probléma vele imho a világ, amiről semmi érdemlegeset meg nem tudunk. Anno 7-est dobtam rá overall, ennek nagy része az utolsó 4 ep (az OVA) erényeinek köszönhető, de azóta egyet levontam tőle, túl sok minden van ami felett nem tudok szemet hunyni.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Catrin
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 790
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2017.12.20. 00:15

Surci írta:
2017.12.19. 08:09
mintha a K-ON-t nézném
Ez de találó! Mivel nálam ugyanúgy tetszett mindkettőből az első évad: kellemesen közepesen. Szóval később sem lesz érdekesebb/hatásosabb/tartalmasabb/változatosabb? :?
Surci írta:
2017.12.19. 08:09
Anno 7-est dobtam rá overall, ennek nagy része az utolsó 4 ep (az OVA) erényeinek köszönhető
LOL alig emlékszem már erre, de a zárás nekem is jobban tetszett, így szumma az egész nálam 8-as lett. De valószínű, már nem így látnám/külön választanám. Bár ilyen ParaKiss élmények után már kitudja.XD

Avatar
Surci
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1609
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.12.20. 09:06

Catrin írta:
2017.12.20. 00:15
Ez de találó! Mivel nálam ugyanúgy tetszett mindkettőből az első évad: kellemesen közepesen.
Jó neked, mert nekem meg szenvedés volt a Kejjon, viszont itt legalább nincs az az erőltetett-KyoAni-féle nagyoncukkerMOE fanszervíz, ami engem mindig rettentően irritál. Viszont ezenkívül meg nem sok mindent prezentált eddig a cucc, irritáló elemnek meg ott van Aira sacsó, akinek a képernyőn való tartózkodásakor (értsd: permanensen) görcsösen szorongatom kezemben a kisbaltát -__- . De úgy overall az a bajom vele mint a Kéonnal meg a hasonlókkal: nem a SoL, hanem hogy marhára infantilisnek érzem, főleg a lánykák kora és élethelyzete miatt (ők itt 15-16 évesek és dolgoznak), ellenben a Non Non Biyorival, ahol viszont tényleg gyerkőcök voltak a szereplők, ráadásul ez utóbbi vicces volt, az Aria meg nem, szal még csak kompenzálni se nagyon tudnak...

Juteszembe belelestem a Working-be is, na ott már jön ez a "remek" erőltetett aranyoskodás -__- , majdmeglássuk mennyire ellensúlyozzák a poénok.
Catrin írta:
2017.12.20. 00:15
Szóval később sem lesz érdekesebb/hatásosabb/tartalmasabb/változatosabb?
Hát nekem nem tűnik annak így 16 részt letolva a 2. évadból. Juncs mint fan/szakértő biztos másképp érzi, nekem ugyanolyan eddig.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Ricz
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 406
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2017.12.20. 10:01

Ezek után én is fontolóra veszem, hogy az Aria leghamarabb is csak a világvége előtt kerülhet szóba. A káont csak annyira utáltam, hogy 2 pontnál jobbat egyik eleme se kapott a franchise-nak, és az ilyen iyashikei cuccokból kizárólag a Biyori jött be és az Aiura! tudott a végére jól esni (amihez mondjuk hozzá tett, hogy csak 5 perces volt).

Avatar
Dodgers
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 400
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2017.12.20. 10:29

Surci írta:
2017.12.20. 09:06
Jó neked, mert nekem meg szenvedés volt a Kejjon, viszont itt legalább nincs az az erőltetett-KyoAni-féle nagyoncukkerMOE fanszervíz, ami engem mindig rettentően irritál. Viszont ezenkívül meg nem sok mindent prezentált eddig a cucc, irritáló elemnek meg ott van Aira sacsó, akinek a képernyőn való tartózkodásakor (értsd: permanensen) görcsösen szorongatom kezemben a kisbaltát -__- .
Shachou-t nem bántjuk, ő szent és sérthetetlen

Egyébként a véleményed egy az egyben tükrözi azt, hogy miért is tartom rétegcuccnak az Aria-t annak ellenére, hogy az iyashikei egyik nagyasszonyaként van számon tartva, mert úgy ahogy van elvont az egész. Nem olyan értelemben mint az FLCL vagy bármelyik WTF vígjáték, hanem azért, mert azon se lepődnék meg, ha a franchise elkövetője egy zen kolostorból szabadult volna, ugyanis a maga nemében egy kissé idealizált világ- és emberképpel bír az egész úgy általánosságban, amihez ofkorsz hozzátartozik a lassabb, mélázóbb tempó is, ami különösen az Origination-t figyelembe véve a hasznára válik Aria-nak. Azt nem fogom mondani, hogy az Origination fogja majd lerobbantani a zoknidat mert a stílusa radikálisan nem fog eltérni a korábbi szezonoktól, de jóval szereplőközpontúbb lesz mint a korábbi évadok voltak, annál is inkább, mert a Natural-t tartom a leggyengébb láncszemnek a franchise-ban: abban is vannak jó részek, de pont a hossza miatt ütközik ki az hogy nem mindegyik sztori jó, és nálam is volt olyan, hogy szenvedések közepette tudtam csak egy részt befejezni, mert olyan szinten nem volt meg benne a spiritusz ami az Aria-t azzá teszi ami, tényleg vontatottá és unalmassá téve így az epizódot.

Mindezek ellenére nem lep meg, hogy az NNB jobban tetszett, nekem is az jött be jobban a kettő közül a gyerkőc központúság és az ebből fakadó direktségi faktor miatt (annyira, hogy a Repeat fehér holló módon kapott 10/10-et tőlem), de azt továbbra is gondolom, hogy az Aria megérdemli a maga kis tiszteletét a hozzáállása miatt, mert tényleg átjön az hogy Amano, az ötletgazda tényleg elvontabb, nyugisabb ember lehet a való életben, vagy legalábbis szereti a lassabb, a hatás érdekében elvontabb (majdnem "hippisebb"-et írtam) és idealizáltabb ábrázolásmódot a történetekben.
Kép Kép

Avatar
Junchi
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1695
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.12.20. 10:39

Amit Dodgers írt.

Szal jah, az Aria erősen rétegcucc, és nem csak úgy az animék egészére nézve, hanem a SoL műfaján belül is (ami az iyashikei). Ezért sem szoktam nagyon ajánlgatni, mert ha valakit nem kap el már a legelején a hangulata, ez az idealista-szentimentalista, de amúgy nagyon is szerethető életérzése és a karakterei, akkor utána semmi más nem vár rá, mint egy 52 epizódos szenvedés-fesztivál.

A K-Onhoz meg speciel pont nem hasonlítanám, már csak azért sem, mert két teljesen más felfogást képvisel a kettő, ráadásul az egyiket iskolás lányoknak írták (ezért is mentes az Aria az otaku-panderingtől és társaitól), míg a másikat szigorúan otakuknak.

Egyébként meg az én általam elképzelt leosztása a három sorozatnak valami olyasmi, amit az Originationös ismertetőmben is írtam: Az Animation az, ami a felvezetés, a slice-of-life-kodás, kicsit kapunk a karakterekből, a világból, de a hangsúly még az előbbin van. A Natural aztán tovább megy, még többet ad mindenből, de leginkább Aqua csodáiból és világából (bár a Cait Sith epizódokat - a Galactic Railroadost leszámítva - nem szeretem), az Orig pedig kompromisszumot köt azzal, hogy a világot most már ismerjük, jöhet az undine szakma és vele a nagyobb karakter-központúság. Szerintem eszményi leosztás, a rendezőnek jó érzéke volt hozzá.

Avatar
Leara
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 87
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Leara » 2017.12.20. 20:43

Junchi írta:
2017.12.18. 19:49
illetve körülírni, miért egy látványosan erőltetett, "bal kézzel jobb fül vakarás a fej fölött"-féle gyászmenet a Wolf's Rain sorozat, és hogy a négy epizódnyi OVA-ja miért sokkal több és jobb.
Ú, Wolf's rain :D. Nekem szép emlékeim vannak a sorozatról, benne volt kb. az első 5 letöltött animémben :D. Ráadásul pont akkoriban regisztráltam még az A+ fórumára, és nem akartam a 3000. Kagome/Sakura/akármi lenni, viszont nem is volt semmilyen bejáratott netes nevem, szóval... ja, Junchinak biztos feltűnt, hogy volt benne egy Leara, akik régebben látták, azoknak valószínűleg nem rémlik már, hisz csak egy mellékszereplő volt XD. Aztán ez a felhasználónév annyira megtetszett, hogy végül mindenhol Leara lettem/maradtam :D. Nem tudom, hogy ha ma újráznám, milyen benyomásaim lennének a sztoriról, viszont voltak benne olyan jelenetek, amik a mai napig is emlékezetesek számomra, ráadásul időről-időre előszedem a zenéit is, főleg ezt a gyönyörűséget.
Amúgy nekem úgy rémlik, hogy az utolsó 4 résszel nem lett időben kész a stúdió és azok lettek végül az OVA-k... kár érte, mert a helyére bekerült négy (ha jól emlékszem recap?) rész eléggé belerondított a sorozatba.

Ariához meg... hú, szerintem én azt nagyon jókor néztem. Tipikusan az a sorozat számomra, amihez ha épp nem lett volna hangulatom, halál unalmasnak tartottam volna. De jókor néztem és az Origination elég nagy kedvencem lett. Ezzel ellentétben bennem pl. a Biyori nem hagyott különösebben mély nyomot, de simán lehet, hogy rosszkor néztem^^".

Avatar
iskariotes
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 754
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2017.12.20. 21:07

Panda Kopanda (Panda! Go Panda!): Ez egy két részes mozi(?) amit Isao Takahata rendezett és Hayao Miyazaki is vastagon dolgozott benne. A történet szerint Harisnyás Pipi Mimiko felteszi a vonatra a nagymamáját (aki olyan, mint Szilveszter és Csőrikéből a Nagyi). És ezzel az alsós Mimiko megkezdi az önálló életét (és még a tinédzser egyedül élőkre fanyalgunk mostanság). Mimikohoz csatlakozik egy panda papa és a kisbocsa. A kislánynak nem kell ennél több a nagy pandát kinevezi papának és innentől kezdve egyűt élnek. Mimiko suliba jár a panda apuka meg állást kap a helyi állatkertbe, így reggel elmegy dolgozni este meg vissza. Gondolom és mindenki azt hiszi, hogy jön a történet, de nem jön mert ennyike volt. Ja nem a II. részben a közelbe érkezik egy cirkusz és abból mentik ki az állatokat Mimikoék valamint nagy árvíz van. De visszatérve a cirkuszi állatmentésre nem kell itt valami szörnyű állatkínzásokra gondolni, csak annyi van, hogy rácsok mögött élnek az állatok. Ez egy rém gyenge film volt.
Amit még kiakartam emelni, hogy Mimiko unos-untalan kézen áll ebből pedig következik, hogy a bugyingója mindig kilátszik.
Továbbá volt két érdekes jelenet. AZ egyik amikor Mimiko első alkalommal készített obentot az állat apukájának, hogy az majd milyen jó lesz neki a munkahelyen. De panda bambán nézett rá, hogy mégis milyen munkáról beszél a lány? Mimiko meg rögtön levágta a szitut és azzal vágta ki magát, hogy áhh ma neki sincs sulija, így hát a papának sem kell mennie dolgozni.
A másik számomra érdekes jelent, hogy az „apuka” a kályha mellett aludt el mindig egy hatalmas nagy fotelben, közben a „lányának” egy széken kellett leckét írnia. Szóval egy japán gyereknek így kell viselkednie? Nem észre venni, hogy a szülő munkanélküli, és rossz körülmények közt leckét írni, csakhogy a papa kényelmesen tudjon heverészni?
Amúgy csak nekem ugrott be, hogy Mimiko és May hasonlít egymásra?

Senya Ichiya Monogatari: Tezuka rendezte és megpróbálta a jelentősebb/ismertebb 1001 éjszaka meséit egyetlen 128 perces filmmé összegyúrni. Jelentem nem sikerült a próbálkozása, de legalább volt egy-két igazán leleményes animációs megoldása.

Cleopatra: Szintén Tezuka alkotás és jobb is mint az előző 1001 éjszaka. A történet szerint a jövőben a Földi egységes erők szembe kerülnek egy másik bolygóval, akik védekezéskét a Kleopátra hadműveletet hajtják végre. A Földi parancsnokság úgy dönt, hogy három tisztjüket visszaküldik Kleopátra udvarába és derítsék ki, hogy mi lehet az a Kleopátra terv. De mivel testet továbbra sem tudnak átküldeni így csak az elméjüket küldik vissza egy-egy emberbe. A terv sikerül, így nyomon követhetjük, hogy lett Kleopátra Egyiptom fáraója és milyen viszonyt ápolt a Római erős emberekkel. Jelzem ez nem egy korhű film sokkal inkább a poénokon van a hangsúly. Személyes kedvencem, hogy az egyik karakter megkérdezi: „Ki ment meg engemet?” erre Tezuka bevágja Astro Boy-t. Szórakoztató alkotás, aki bírja a retro alkotásokat azoknak mindenképpen ajánlom, hogy tegyenek vele egy próbát.

Kanashimi no Belladonna: Nem tagadom ez a film egy erősen megosztó alkotás. No nem azért mert olyan provokatív lenne, vagy mert olyan durva jelentekben tobzódna (bár van benne erőszak). A történet rémegyszerű. Egy fiatal pár egymásba szeret és egymáséi lesznek, de a házaságkötésért járó adót nem tudják kifizetni, a királynak. Ezért a lányt megbecstelenitik, a szerelme pedig nem tudd vele együtt érezni. Jeanne (a lány) végezetül az Ördöggel paktál le. Széllmalom harca pedig örökön-örökké tart. Minél lejjebb kerül az Ördög mindig megjelenik és mindig teljesíti a nő vágyát. A nő pedig mindig fizet neki ezért a testével és persze minél magasabbra jut mindig nagyobbat tudd zuhanni.
Az alkotásnak nem is a történetével van probléma, hanem sokkal inkább a művészi megjelenésével. Az animációja nagyon egyedi, az egész, mint valami álomkép lenne, ami hol láz, hol rém, hol pedig vágy álmot sodorna a néző szeme elé.
Visszont a nyitó zenéjét mindenkinek tudom a figyelmét ajánlani.

Lupin 2. széria 1-5részek
1. rész: A csapat összeszedése, Jingen Sydney-ből, Geoman Hong Kongból, Fujiko pedig Hawaii-ról érkezik meg Portugáliába, ahol egy luxus tengerjáróra szállnak több ezer másik utassal egyetembe. Lupin is megérkezik ejtőernyővel. A hajón megtudják, hogy nem Lupin hívta össze a csapatot ahogy a többiek tudták meg a levéből. Minden esetre az ott tartózkodásuk alatt egyesek megpróbálják le orgyilkolni őket. Sikertelenül. Végül kiderül, hogy még az első sorozat első részében volt egy tag, aki nagyon megégett és ő akar bosszút állni a csapaton. De mivel a fazon teste teljesen fém így nyugodtan szembe néz az ellenségeivel, sőt még fegyvereket és azokat is faljánál a küzdelemre. Persze Lupin csapata győz, de az egészben a LOL, hogy a fémfaszi benyögi, hogy akkor az egész hajót csak azért építette, hogy azt el süllyessze Lupinékkel együtt. A terve kudarcot vallott.
2. rész: Ellopták a Rio-i Jézus szobrot. Pont.
3. rész: Lochnessi szörnyet keresik és meg is találják, mert a szörny előjött (tessék figyelni): Fujiko énekére.
4. rész: Olaszországban járunk és egy örült tudós azzal fenyegeti meg az olasz kormányt, hogy ha nem kap nagyon sok lírát földrengésekkel pusztítja el az országot. Lupin és csapata ezt sikeresen megelőzi, bár a pénzhez nem jutnak hozzá.
5. rész: Svájcban, aranyat rabolnak a jó madarak, amit aztán felolvasztanak és kisfurgon méretűre öntenek ki. De az egész terv mögött a svájci bankár áll, így Zenigata öt tartoztatja le.
Haladok tovább a csapat történeteivel.
"A barát olyan ellenség aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Junchi
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1695
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.12.22. 17:42

Leara írta:
2017.12.20. 20:43
Junchinak biztos feltűnt, hogy volt benne egy Leara, akik régebben látták, azoknak valószínűleg nem rémlik már, hisz csak egy mellékszereplő volt XD. Aztán ez a felhasználónév annyira megtetszett, hogy végül mindenhol Leara lettem/maradtam :D
Yeah, bár igaz, csak egyetlen epizód erejéig tűnt föl, de legalább most már tudom, honnan a nicked. :3

Egyébként meg az volt a legnagyobb gond ezzel a sorozattal, hogy túlságosan mindent egy lapra tett fel, az igazán érdekes és tényleg elgondolkodtató szegmense, azaz a saját szájízére írt alternatív teremtéstörténet, ami lényegében pont az utolsó négy OVA rész. Addig viszont egy erőteljes túlélőjáték a teátrális jeleneteivel, a kínos párbeszédeivel és szövegekkel (ivós játékra mondjuk kiválóan alkalmas, valahányszor elhangzik a "rakuen" szó), a rémes karaktereivel (Kiba volt a "legjobb" - kábé semmit nem csinált az egész cuccban, csak durcisan nézett ki a fejéből, meg valahogy mindig az volt, amit ő akart, a többiek meg csak csaholtak utána), a folyamatos bishi wangsttal és a lomha tempójával.
iskariotes írta:
2017.12.20. 21:07
Kanashimi no Belladonna:
Az OST-je tényleg baromi jó, kár, hogy egy ilyen filmre lett elhasználva.

Válasz küldése