Kedvenc anime

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5785
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Kedvenc anime

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.10.13. 18:43

Cruel Angel írta:@Titkos: Nekem az az érzésem, hogy (a társoság szignifikáns megfogyatkozása mellett) az ilyen MAL jellegű oldalak, ahol fenn tarthat az ember egy profilt a kedvenceivel megszüntette az igényt h valaki top listákat írogasson egy fórum topikba, ahol elnyeli majd a következő pár hozzászólás.
Mondasz valamit (plusz én még emellett olyasmit is tapasztaltam, hogy egyre többen csinálnak saját blogot, aztán utána elsősorban annak az "üzemeltetése" lesz a fő tevékenységük, fórumra meg max akkor járnak, ha blogolás mellett van rá kedvük/idejük), de igazából én most nem is feltétlenül arra gondoltam, hogy mindenki írjon toplistát, aztán szezononként frissítse is azt, ha 1-1 időközben megjelent anime esetleg befolyásolta, hanem szimplán csak arra céloztam, hogy nehezen hittem el, hogy az elmúlt öt év terméséből senki nem találkozott olyan animével az itteniek közül, ami bekerült volna a kedvencei közé. (Főleg, hogy volt azért pár "hisztéria" az elmúlt években, pl. a Madoka-láz, vagy a Steins;Gate-mánia. XD) Bevallom, toplistát én soha nem tudnék írni (nem tudnám rangsorolni a kedvenceimet, mert mindegyiket más miatt szeretem, ráadásul sokszor műfajilag is eltérnek egymástól, de attól még a maguk nemében mindegyikük awesome XD), de egy fentihez hasonló postot kb. fél perc megírni, hogy "fú, srácok, most láttam XY animét és annyira király volt, ajánlom mindenkinek! :D"

A "mi lesz kedvenc" témához: Ezzel szerintem én is így vagyok, jellemzően azok kerülnek a kedvenceim közé, amiket vagy mindig élvezet újranéznem, vagy pedig érzelmileg olyan szinten megérintettek, hogy már szinte "kötődöm hozzájuk". És ezek valóban nem mindig 10/10-es darabok. (Bár nálam azért többségükben azok XD)
Cruel Angel írta:(off: Meg is próbáltalak felvenni a minap MALon friendnek, ha már snk témában egész jól eltárgyalgattunk. Kerestem Ruit is de őt nem találtam meg.)
Rui-chan írta:(Btw Titkos, én is küldtem neked MAL-on friend request-et, majd nézz rá. ^^)
Fú, jó, hogy mondtátok! O__O Előkerestem a friend requests részleget és kiderült, hogy már vagy 5-6 ilyen felkérésem volt, ezek jó része Aois és a legelső még 2009-ben kért fel, hogy legyek a barátja. ^^" Remélem azért senki nem sértődött meg, de ilyenkor nyugodtan szóljatok, mert egyrészt nem túl gyakran járok MAL-ra, másrészt én annyira értek a közösségi oldalakhoz, hogy az elején még kb. a Facebook használatát is tanulnom kellett, szóval MAL-on konkrétan nem tűnt fel, hogy ilyen barátnak felkérős üzeneteket kaptam. ^^" (Mondjuk az is igaz, hogy baromira nem nézegettem eddig a MAL "szocializációs" részlegét. XD)
Kép

Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Kedvenc anime

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2013.10.13. 19:19

@Titkos: Off: MAL-on kb. használhatatlanok ezek az értesítés dolgok, gyakran nem jeleznek, nem jelenik meg a számláló, manuálisan törölendő a számláló stb. Szóval np.
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2111
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Kedvenc anime

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2013.10.17. 18:43

Valahol "ironikus", hogy pont akkor jön föl a thread, mikor sikerül egy animének megdöntenie a Steins;Gate több mint két éven át tartó uralmát.

Melyikről van szó? Aria the Origination. Az Aria franchise harmadik sorozata, de olyan szinten aláz minden mást, hogy azt kifejezni is nehéz. A héten mindenképp lesz róla (és a másik két sorozatról) blogbejegyzés, úgyhogy a gondolataim javát oda tartogatom.

alexmatek
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2013.10.18. 08:16
Nem: Férfi

Re: Kedvenc anime

Hozzászólás Szerző: alexmatek » 2013.10.18. 08:25

Nekem a kedvenc animém még mindig a Death Note meg a Pokemon :)

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1507
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Kedvenc anime

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2013.12.03. 19:13

Ha már van ilyen topic, akkor használjuk! :cool:

Barátnőmmel pont a napokban beszélgettünk egy animéről, ami mindkettőnket megvett kilóra, úgyhogy be is írnám ide a címét. Ez nem más, mint a Sengoku Basara. :vigyor: Remek játékadaptáció, rendkívül pozőr és olyan lehetetlen dolgok vannak benne, hogy normális esetben a fejemet fognám, de annyira badass módon csinálja mindezt, hogy az összes részt végig röhögtem. Ráadásul még valami történetfélét is sikerült belerakni. A mélyenszántó párbeszédeket pedig már nem is említem. :lol:
Kép

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1507
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Kedvenc anime

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2014.05.20. 21:35

Igazából nem tudom mikor kerültem szembe olyan animével, ami ennyire lehengerelt, de most mégis itt van: Space Battleship Yamato 2199. Minden a helyén volt, a történet, a karakterek, a fordulatok, az animáció és a zene. Már a felénél azt éreztem, hogy teljesen magába szippantott, viszont addig nem akartam elhamarkodott kijelentéseket tenni, amíg a végére nem érek. A második felére még jobban megdobta a hangulatot és a lezárás is fenomenális lett.
Kép

Avatar
Shirosaki
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 72
Csatlakozott: 2013.11.24. 04:03

Re: Kedvenc anime

Hozzászólás Szerző: Shirosaki » 2014.09.26. 11:56

Igaziból én annyi jó animét láttam, hogy nehezen tudnék egy kedvencet kiemelni közülük. Ráadásul mindegyiket más miatt szeretem. Ezért így elsorolnám:

-FMA Brotherhood
-Summer Wars
-NGE
-TTGL
-Kill la Kill
-Madoka
-Steins Gate

Inkább bedobom a MAL-om:
http://myanimelist.net/animelist/Shin89

Kábé felsorolnék mindent, ami 9 és 10 pontot kapott.

Válasz küldése