Violet Evergarden

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Junchi
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1661
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Violet Evergarden

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2018.01.12. 08:28

Violet Evergarden ep1

Egészen rendben volt ez a kezdés, szép az animáció, jók a zenék, a seiyuuk (Yey, Koyasu Takehito!), az alapfelállás is érdekes, bár a világa egyelőre nagyon lóg a levegőben, de ezt remélem, pár részen belül orvosolják. A dialógusok is egészen korrektek, nagyjából mentes a szokásos animés megnyilvánulásoktól, úgyhogy egyelőre lelkes vagyok, bár ott vannak azért a levegőben a potenciális buktatói is. Pölö mennyire használják ki ezt a felállást és világot? Kezdünk is vele tényleg valamit, lesz-e egy folyamatos íve a cuccnak vagy ilyen "az elején és legvégén valami plot, a közepét meg a nagy semmivel töltjük ki" jellege lesz? És a legfontosabb: Mihez kezdnek Saber Violet karakterével?

Tényleg szívből kívánom, hogy valami igazán meglepő és emlékezetes sorozat legyen ebből, ahogy azt is, hogy a KyouAni most már végleg átáll az ilyen stílusú sorozatokra/filmekre és ejti végre az otaku/fujoshi-pandering szennycímeit.

Androsama
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 81
Csatlakozott: 2014.07.12. 09:14
Nem:
Tartózkodási hely: Amestris
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Androsama » 2018.01.12. 10:26

Violet Evergarden

Én tegnap este néztem meg angol felirattal az első epizódot, és megvett kilóra. Az animáció, a színek, a hátterek mind káprázatosan gyönyörű, a zene is remek lett, a történet magával ragadóan egyrészt néhol bájos, másrészt kellően szomorú és keserédes, tele lehetőséggel. Az alapjául szolgáló light-novel egyébként rendkívül népszerű, szóval nem csodálnám, ha az anime is az lenne. Engem elvarázsolt, és még mindig nem egészen tértem magamhoz. Nagyon várom, hogy mi fog történni, megtudunk-e valami arról, mik is pontosan ezek az Auto Memória Babák, mi volt ez a háború, Violet hogy keveredett bele és mi a kapcsolata pontosan az őrnaggyal, akit kényszerűen hagyott magára. Violet egyébként érdekes női főszereplőnek tűnik, aki mentes az eddigi tipikus sablonoktól. Szóval engem máris elvarázsolt, ahogy maga a történet is.

Aki meg komplett világbemutatást várt 23 perc alatt, az tuti csalódott most. Én nem vártam, hogy mindent a nyakunkba zúdítsanak, hiszen van még rá idő, hogy csepegtessék az információkat. Pont elegendő idő volt mindenre, pl. hogy picit kapjunk egy alapfelállást, némi háttérsztorit és beilleszkedést. Ez szerintem kezdésnek tökéletes volt. Várom a folytatást! ::jsmile::

Avatar
Catrin
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 763
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2018.01.14. 00:26

Violet ep. 1.
Eddig szép, hajrá KyoAni! Kíváncsian várom mennyire lesz tartalmas.
(Btw, fenti fujoshi szenny megjegyzés - mármint látatlanban az egyszem Free! ??? ami bár már franchise, de ugyanolyan újító darab volt valamennyire a profiljukban, mint most ez, ráadásul a fujoshi cuccok közül ez is a mókásabb, értelmesebb sol&sport kategória. Na mindegy.)

Ito ep. 2.
Ma is jót nevettem, az a modell... omg.

Koi wa ameagari ep. 1.
Ez is szép, a reakciók baromi beszédesek. Remélem jól kezelik majd a helyzetet.

Yuru Camp ep. 2.
Ez pedig valami istenien szépséges és iyashikei! Már most imádom a hangulatát, csak nem cseszik/moésítik túlságosan el...

Elkezdtem még párat, de azokról még inkább nem nyilatkozom (amúgy sem telik mostanában sok tőlem).
Kép

Válasz küldése