Chihayafuru

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1054
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Chihayafuru

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2017.05.16. 00:40

A 2000-es évek óta a világ sorozat termelése érezhetően megváltozott. Míg régebben (2000-es évek előtt) leginkább a neverending sorozatok mentek (Dallas, Dinasztia) vagy éppen bármikor befejezhető konkrét cél nélkül (Magnum, Knight Rider) futó szériák uralták a mezőnyt. Természetesen akadt pár üdítő kivétel, de azok voltak erős kisebbségben (Gyökerek, Twin Peaks). Aztán valamikor a 24 tájékán a csatornák elkezdtek egyre több pénzt pumpálni a sorozatokba és azok nagyobb ívű hosszabb és komplikáltabb cselekményt kezdtek el mesélni (alfa példánya a Lost). Manapság pedig boldog boldogtalan csatorna, internetes videotéka, de már árukiszállító is sorozatokat gyár. Nem csoda, hogy mára olyan világokat mutatnak be amikre régebben egy vasat sem adtak volna most pedig mindenki azt nézi vagy nézte. Csak hogy példával is éljek, senki nem kíváncsi az 50-es és 60-as évek reklámszakmájára ztán a Mad Men egész jól futott, vagy kigondolta volna, hogy a tavalyi év egyik legjobb sorozata egy bírósági per rekonstruálása lesz (People vs. O.J. Simpsons).

De ezt miért is írtam le? Leginkább azért, hogy azt tudjam mondani, bezzeg az animék! A japán animációs sorozatok negyedévente közzel 20-25 címet dobnak ki a placcra. Természetesen a nagy részük eléggé jellegtelen, de minden évadban van 1-2-3 olyan cím ami egy olyan területre fókuszál amiről a legtöbb (főleg Japánon kívüli ember) még a büdös életben nem hallott. Ha másért nem, hát az ilyen sztorikért érdemes ezt a hobbit választani. Az évek során már láthatott a nagyérdemű müv töriset (Gallery Fake), jégtáncost (Yuri on Ice) vagy éppen repülőgép tervezőst (Széll támad). Miután az ember végig nézi őket mindig arra gondol "basszus én miért nem lettem karmester, mert hát ez a világ legjobb szakmája." Pontosan ide kerül a Chihayafuru is ami egy olyan sportot mutat be, amiről a legtöbbünk még nem hallott és azt úgy mutatja be, hogy a második rész végén mindenki azon agyal, hogy vajh az Amazonon kapható egy pakli és az mennyit kóstálhat? Szóval maga a témaválasztás tíz pontos.

De ez egy sport anime. A sport animéket pedig nem szeretem. Leginkább azért nem mert az ember azért szorít az adott versenyzőnek vagy csapatnak mert az ő életüket követhetjük nyomon az ellenfelét pedig nem. Bár a Chihayafuru egészen jól megpróbálja építgetni az ellenfeleket (a mangában pedig még jobban odafigyel erre lásd Királynő életét), de ettől még nem lesznek többek mint legyőzendő ellenfelek. Így hát a legtöbb esetben egy max 5 perce megismert tag ellen kell drukkolnunk amit én nem tartok fairnek - ha már sport.
A másik. Ha egy ismert sportról van szó akkor az ember csak a fejét tudja fogni, hogy "Urizsen már megint milyen badarságot találtak ki?!" Lásd a Tsubasa kapitányt amit tele tettek olyan megoldásokkal amik egész egyszerűen nem lehetségesek. Ha meg egy olyan sportot mutatnak be amit az ember nem ismer, akkor meg jogosan merülhet fel benne, hogy amit lát az mennyire reális vagy sem? Mivel a karutát nem ismerem így fogalmam sincsen, hogy egy-egy meccs valóban így néz ki vagy sem. Itt azért meg kell valamit jegyeznem: nem érdekel.

Nem érdekel mert a sorozat kur nagyon jó. A karakterek a színek, az animáció, a cselekmény a zene mind-mind együtt van ahhoz, hogy egy nagyon jó kis sorozatot nézzen a delikvens.
Az animáció egyáltalán nem zavart, sőt nekem kifejezetten tetszett ez a josei stílus (mint ahogyan az összes josei amit eddig láttam). Néhol valóban kicsit vakítóan fehér, de inkább ilyen legyen mint depi fekete.
A karakterek pedig jók voltak, nekem személy szerint Nishida és Stréber kun voltak a kedvenceim. A Taichi, Chi-can és Arata trió közül igazából egyik sem fogott meg, de nem is pfujoltam feléjük. Arata annyira erős volt mint a Code Geass elején Suzaku és az ő francos mechája. Valamint zavart, hogy karakterét kicsit túl misztifikálták. Oké tök jó játékos meg minden, de azért az, hogy fél évig(?) évig jó haverok voltunk az áltiban az még korántsem jelenti azt, hogy onnantól kezdve örök barik maradunk és mindig ő lesz a nagy testvér akire felnézünk. Taichi pedig a két lábon járó Marvel film. Van benne akció, épp egy jó adag komolyság, plusz jó képű und pénzes is valamint még jó tanuló is, naná hogy az összes lány és egykét nem lány is a társaságát keresi. Néha egyébként nagyon zavart, hogy nem mozdult rá Chi-chanra. Leginkább azért mert szerintem a lánynak (többek közt) ez is kellett volna a végső sikerhez. Chi-chan tipikusan az a sportoló akinek az a baja, hogy túledzi magát. Annyira rá fókuszál/görcsöl a játékra, hogy neki kifejezetten jót tett volna, ha valaki ebből a monotóniából kitudta volna zökkenteni. Tachi-nak is jót tett volna, hiszen végre a szerelmét nem kell titkolnia. Mindegy nem oldották meg a kérdést, így jártak.

A Surcival kötött biznisz alapján négy sorozatot lestem végig. Az biztos, hogy nem a Chihayafuru lett a top kedvenc, de az is tutti, hogy azért vagyok most is fent mert azt a rohadt mangát olvastam.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 354
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Chihayafuru

Hozzászólás Szerző: pintergreg » 2019.05.03. 19:39

Leara írta:
2019.05.03. 18:51
Arata (Chihayafuru): az talán túlzás, hogy nem kedvelnék, de az tény, hogy sokkal népszerűtlenebb, mint Taichi. Nem tudom, nekem az elejétől fogva ő volt a szimpatikusabb, mert Taichi akkor még egy hülye kis bully volt és ezzel le is írta magát a szememben :P (nem mintha utálnám őt :D). Mondjuk ha valamit nem szeretek abban a sorozatban, az pont az, hogy a mangaka ennyire egyenlőtlenül foglalkozik az elvileg főszereplőkkel. Taichi még Chihayánál is sokkal nagyobb figyelmet kap és én ezt kifejezetten rossz írásnak tartom. Ráadásul azért annyira ő sem egy összetett karakter, igazából a folyamatos szenvedésével tűnik ki a többiek közül, nekem már-már sok is volt belőle. Sajnálom, hogy Arata karaktere ennyire háttérbe került, de nekem továbbra is ő maradt a szimpatikusabb (bár a szerelmi háromszög nem érdekel, még örültem is volna annak, ha nincs), Hosoya Yoshimasa hangja miatt meg pláne maradok az ő pártján :P.
Ez elején nekem sem szimpatikus Taichi, de az első évad végén (ameddig láttam) meg nem szimpatikus Arata. Kifejezetten nem tetszik, hogy ő az őstehetség (még ha ki is kap a kvalifikációs tornán) aki definíció szerint jobb a többi főszereplőnél. Taichinak ezzel szemben küzdenie kell a legkisebb sikerekért is. Chihaya kb. fogalmatlan a játékkal kapcsolatban és még őt sem tudja megverni.
Amikor a sensei felajánlja neki, hogy bár abban a klubban nem szokás, de a két 2. hellyel megkaphatja az A-s besorolást, akkor elég egyértelműen visszautasítja. Ebből jól látszik, hogy megváltozott. Már régen nem az a kisfiú, aki ellopta Arata szemüvegét, hogy nyerjen. A saját maga általi elvárások (plusz azért az Anya...) súlyát nem bírja el. Ezen „szenved”. Ezzel szerintem egyszerűbb azonosulni, mint a tökéletes karutajátékossal.

Ahogy nézem majd tovább lehet, hogy ez a kép változni fog, de most így látom.

szerk: arról meg aztán ne is beszéljünk, hogy elég jó vezető. Nem hibátlan, de megvan benne a potenciál, hogy kiváló legyen.
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2224
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Chihayafuru

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2019.05.03. 19:44

Saját véleményem és szempontjaim Aratát illetően:
Junchi írta:
2016.08.14. 09:52
Szóval a karaktergárda rendkívül erős, többdimenziós és (ami a legfontosabb) szerethető, viszont nekem így is maradt egy fekete folt ebben az aspektusban, amit/akit egyszerűen a második évad végére is csak mérsékelten tudtam elfogadni: Arata. Egyszerűen nem tudok elmenni amellett a tény mellett, hogy ez a fazon a legutolsó két részt leszámítva egy két lábon járó vázlat. Miért mondom ezt? 1) A saját nézőpontját szinte alig ismerjük és most nem csak a karutára gondolok (az úgy nagyjából oké), hanem a többi karakterhez fűződő viszonyáról, hogy ő mit gondol róluk, hogyan látja Taichit és Chihayát, satöbbi. 2) Valahányszor felbukkan ez a csávó, szinte mindig megáll a levegő, mert hát OMG, őszentsége megmutatkozott előttük. Chihaya totálisan lefagy és ilyen túlvilági állapotba kerül, Taichi rögtön bevágja az angstet, a háttérszereplők meg elkezdik egyből a hátsóját nyalni, ez a folyamatos fényezés pedig kimondottan irritált. Érdekes, Shinobu jelenleg a Királynő, a legjobb női játékos, de fele ennyi körbeugrándozást sem kapott, mint ez a szemüveges majom. 3) Az ő felbukkanása mindig eszembe juttatta, hogy bár a szerelmi háromszögezés és bénázás szerencsére nem valami hangsúlyos, de valahogy azért rendre érezteti hatását, persze itt is egy valag ki nem mondott szóval és gondolattal, ami kissé megakasztotta az amúgy teljesen jó lendületét az animének. Kisebb tüske csak a talpamban, szal semmi komoly, de azért bele sem merek gondolni, mi lett volna, ha az alapanyag mondjuk nem josei, hanem valami shoujo magazinban futott volna. Brrr! Mindegy, Aratát tegyük félre ínségesebb időkre (hátha a harmadik évadban kupálódik valahogy mondjuk a jelenlegi Mester, Suo ellen), a karaktergárda ennek ellenére is fenomenális.
Szóval igen, őt én is félreraktam talonba, mert a lehetőség, hogy változzon/többet mutasson, nyitott, de egyelőre nem lenne ez a sorozat semmivel sem szegényebb, ha ezt a csávót kihúzhatnánk belőle, vagy legalább beleírhatnánk kicsit ebbe a kényelmes és unalmas karakterébe.

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 458
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Chihayafuru

Hozzászólás Szerző: Leara » 2019.05.03. 19:52

pintergreg írta:
2019.05.03. 19:39
Amikor a sensei felajánlja neki, hogy bár abban a klubban nem szokás, de a két 2. hellyel megkaphatja az A-s besorolást, akkor elég egyértelműen visszautasítja. Ebből jól látszik, hogy megváltozott. Már régen nem az a kisfiú, aki ellopta Arata szemüvegét, hogy nyerjen. A saját maga általi elvárások (plusz azért az Anya...) súlyát nem bírja el. Ezen „szenved”.
De ez az, hogy az ő szenvedését megismerjük, a többiek meg alig-alig kerülnek előtérbe, pedig biztos nekik is van min. Mondjuk rég láttam, lehet, hogy így utólag felerősödtek bennem ezek a benyomások. Mindenesetre sokkal nagyobb figyelmet kap az ő karaktere és fejlődése, mint a többieké, ezt pedig nem tartom jó dolognak egy sorozatnál sem. Amúgy meg Taichi sok mindenben nagyon tehetséges (még a karakter leírásánál is mindenhol az az első, hogy "he is gifted in both studies and sports"), szóval annyira nem fogom sajnálni, amiért karutában van nála jobb. Na mindegy, várom a harmadik évadot, hátha itt majd jobban eloszlik a figyelem a szereplők között.

Szerk.: Junchi, igen, az is baj, hogy Aratát sokszor mások szemszögéből látjuk, pedig szerintem ő maga nincs elájulva saját magától XD. Ezért is vártam volna, hogy legalább 1-2 részt kapunk az ő szemszögéből is néha-néha.

Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 354
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Chihayafuru

Hozzászólás Szerző: pintergreg » 2019.05.03. 21:56

Leara írta:
2019.05.03. 19:52
De ez az, hogy az ő szenvedését megismerjük, a többiek meg alig-alig kerülnek előtérbe, pedig biztos nekik is van min.
Tény, hogy az első évad többet foglalkozik Taichival, de ennyiből nekem nem volt problémás, főleg, hogy Arata az ország másik felében él. Még ezzel együtt is megtudjuk, hogy pont akkor halt meg a nagyapja mikor megszerezte az A minősítést és kb azért, mert ő elment otthonról. Emiatt elfordul a karutától és bezárkózik. Majd kapunk szeleteket arról, hogy hogyan kezd ebből kimászni.
Az anime az én olvasatomban a Mizusawa karuta klubot követi, Arata meg ennek nem tagja. Chihaya hátteréből annyit tudunk meg, hogy a családját nem érdekli mi van vele, otthon annyi a dolga, hogy körberajongja a nővérét (ez megjelenik gyerekkorában is és később is). (Ezért is hatódik meg annyira mikor az apja egy Chihaya mappát is nyit miután megnyerték a regionális versenyt). Valamint, hogy nem jó tanuló és a karután kívül kb. más nem érdekli. Jövőképe sincs.
Az anime csak egy-két mondat erejéig foglalkozik azzal a témával (Nishida említi Komanonak), hogy Taichi addig karutázhat, amit évfolyamelső (az anyja lenézi ezt), persze tehetséges, mert képes éltanuló lenni és még a karutában sem rossz (azért B szinten élén van), jobban is érti a játékot mint Chihaya, a végére az elveit is feladja és elkezd mozdulatokat gyakorolni.

Az én nézőpontomból még simán nem gáz ez az eloszlás, ha később sem változik akkor át kell ezt gondolnom, de igazából a mangát meg végképp nem olvasom, nem tudom kimaradt-e valami.
Leara írta:
2019.05.03. 19:52
Szerk.: Junchi, igen, az is baj, hogy Aratát sokszor mások szemszögéből látjuk, pedig szerintem ő maga nincs elájulva saját magától XD. Ezért is vártam volna, hogy legalább 1-2 részt kapunk az ő szemszögéből is néha-néha.
Ez mondjuk tetszene.
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép

Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 354
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Chihayafuru

Hozzászólás Szerző: pintergreg » 2019.05.15. 21:43

Most, hogy megnéztem a második évadot még kevésbé értem a túlzásba vitt Taichi kritikát. Az első évad évad második felében valóban ő van központban és valóban depizik is bőven, de ebből egyáltalán nem jelenik meg ilyen mértékben a második évadban. Nem tudom a mangával mi a helyzet mondjuk.

Az évad Sumire-channal indít, majd a klub egésze és a kitűzendő célok (Chihaya mohósága) kerülnek előtérbe és a tokiói válogató versenyt látjuk, ahol szintén a csapat van a fókuszban. Eztán az évad zöme 2 nap alatt, Omi Jinguban játszódik (csapatos és egyéni versenyek), inkább ezt lehetne időkezelés szempontjából kritizálni. Taichi a csapatverseny döntőjében kerül kicsit előtérbe, de ott sem depizés van, hanem inkább taktikázás. Ezt árnyalják is pl. Nishida közbevetései. Azt a részt az ő szemszögéből látjuk. Egyrészt, mert közben Chihaya nyert, másrészt túl együgyű ahhoz, hogy ilyen komplex stratégiákat fogalmazzon meg. :P Korábban meg volt pár szurkálódás Retro részéről, hogy még mindig csak B szinte van és az nem is tetszett neki, de ez simán belefér. :D

Másnap viszont váltunk és teljesen Chihaya van a fókuszban, a sérülése miatt elég részletesen látjuk, hogy mi játszódik le benne. Itt megjegyezném, hogy ez a bal kézre átállás kicsit könnyűnek lett bemutatva (ki lehet próbálni, hogy egy nap a nem domináns kézzel csinál az ember mindent). Ugyanakkor remélem, hogy visszatérnek rá, mert szerintem rengeteg potenciál van abban az ötletben, hogy bal kézzel is gyakorol. A meccsen is sokat tanult belőle, az már csak az anime faktor, hogy jól jött ki az egészből. Túl jól. Ha ennyire simán megy neki ballal, akkor simán ballal kellett volna játszania Shinobu ellen. Ha meg nem, márpedig reálisan nem, akkor túlzottan degradálta a dolog az ellenfelét, pedig nem volt ő rossz játékos.

Majd eztán látjuk a B döntőt, ami természetesen Taichi központú, csak az a blokk nincs is tán egy egész rész, így ezt nem lehet felróni a Chihaya részek után. Na, ott kapunk egy keveset a lelki vívódásából.
Halál nyugodt, míg meg nem jelenik Chihaya, majd hirtelen elveszti a önkontrollt. Csak hát, ez teljesen normális, hiszen szerelmes Chihayába. Ha nem jön neki szurkolni, akkor simán nyer. Egyrészt a jelenlétén stresszelt, másrészt meg azon, hogy hamar be kell fejeznie a meccset, hogy Chihaya nézhesse az A döntőt. Tipikus önmaga által gerjesztett negatív spirál, csak kár, hogy nem vette észre, hogy Chihayának ő és a csapat fontosabb volt.

Arata meg egy kicsit irritált ezzel a vágyik a csapatra, irigyli Chihayáékat, de nem mer érte te tenni hozzáállással. Inkább elvan magában, mert neki egyedül úgy is jobb. Ugyanezt tolja Shinobu is, csak őt tényleg nem érdekli a csapatversenyzés. Kicsit sablonos ez a csak magával törődő, hideg tehetség aki unja, hogy senki nem elég jó hozzá és fel kell nyitni a szemét. De mindegy, mert a Shinobu-Arata meccs nagyon jó volt és a közös jeleneteik úgy alapból, többet akarok még belőlük! :D
SPOILER
Kicsit sajnáltam, hogy a végén csak úgy nyert Arata, hogy Shinobu lázas. Mondjuk kb. ez a realitás, mert Arara sokat kihagyott.

Külön tetszett a Fujisaki edzőnő kommentje a végén, hogy mindösszesen ketten mentek végig teljesen veretlenül a tornán: Arata (aki csak egyéniben játszott) és Taichi. Külön tetszik Taichiban, hogy nem a tehetségére alapoz, hanem a tudására. Ez nekem szimpatikus.
Gomene, nem akartam ilyen hosszúra, ráadásul eléggé kioktató is lett. :oops:
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2224
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Chihayafuru

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2020.02.08. 11:00

Elkezdtem végre a 3. évadot, bár kicsit morc vagyok rátok, mivel majdnem mindenki nézi innen, de egy darab hsz-t nem találtam még az eddigi impressziókról, szóval teljesen a sötétben tapogatóztam... Sokszor egyszerűen csak megfeledkeztem belekezdeni, annyira nagy a csend körülötte. Aztán persze lehet azért, mert ugyanúgy hozza az előző évadok viszonylag magas színvonalát, tehát nem romlott semmi, de nem is rakott még hozzá drasztikusan új dolgokat az eddigi palettához.

Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 354
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Chihayafuru

Hozzászólás Szerző: pintergreg » 2020.02.09. 22:31

Picit beszéltünk róla a talin (vagy talikon), de ez csak só a sebre asszem. XD
Igazából nem tudok most hirtelen mit mondani spoiler nélkül. :D Jók a meccsek, jó az egész. Taichit egyre jobban bírom (Leara meg még mindig ki van rá akadva amiért ellopta Arata szemüvegét :P).
Amúgy nekem is fura, hogy ilyen nagy a csönd körülötte. Nem nagyon jön szembe velem sehol a téma. Pedig vannak fordulatok... Mindenki megnézi az aktuális részt, elvan vele aztán megy posztolni valami hype-olt izéről, ami két szezonnal később már senkit nem fog érdekelni, vagy nem tudom.
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép

Avatar
Akosss
Profi
Profi
Hozzászólások: 302
Csatlakozott: 2016.10.22. 00:54
Nem: Férfi

Re: Chihayafuru

Hozzászólás Szerző: Akosss » 2020.03.24. 23:14

Az utolsó részt egy kicsit elsiették,
SPOILER
miért így kellett megtudnunk, hogy Chihaya is kilépett a klubból?
Kicsit ütősebb lett volna a vége, ha pont ott vágják el, de nem is Chihayafuru lenne, ha nem egy reményteljes, aranyos cliffhangerrel zárnák a sorozatot. Mindenesetre nagyon kíváncsi lettem, mi lesz most, úgyhogy 4. évadot kérek. Most. Taichinek jót fog tenni
SPOILER
a különválás és az, hogy most úgy látszik Suou-meijin kezei között fejlődhet majd tovább. Csak ne vegye át nagyon a stílusát XD Bár nem tudom, hogy Suou vállalna-e bármi ilyesmit... de biztos nem véletlen, hogy találkoztak.

Egyébként simán a legjobb évad volt, én ezt most nagyon imádtam. A nagyobb részét az utóbbi 3 napban nyomtam le, jobban szeretem ezt a sorozatot darálni, mint hetente nézni. Nagyon örültem neki, hogy volt több Arata, több Suou és több Shinobu, de volt több felnőtt! mellékszereplő is fontosabb pozícióban, mint pl. Inokuma vagy Harada-sensei. Imádtam a Harada-Arata meccset, meg a Queen és Meijin meccseket egyaránt. Azt, hogy Inokuma több gyerekes anyukaként, korábbi Queenként, visszatérőként hogy éli meg ezt az egészet, az, hogy Harada, mint veterán hogyan éli meg azt, hogy ennyi idő után először Meijin válhat belőle. És az az iszonyatos elhivatottság és küzdelem, ami áradt belőle... Shinobu megtörése, magánysága, családjával való kapcsolata, Chihayával alakuló barátsága. Megkedveltem Suou-t is, egy hülye dork az az ember, de valahogy szerethető és meg lehet érteni az ő helyzetét is, azt ahogy játszik.. és ahogy Harada olyan küzdelmet lenyomott ellene, hogy fel kellett kötnie a gatyáját, oda kellett figyelnie és máshogy kellett játszania. Taichi most depizett a legtöbbet, ami a fináléban csúcsosodott ki, én nagyon sajnáltam egyébként és továbbra is kedvelem őt. Csak ebben az évadban mennyi kudarcon ment keresztül, ami a karutát illeti, a Yoshino Tournamenten Chihaya ellen vesztett a fináléban, a Meijin selejtezőn is elég hamar kiesett, aztán hab volt a tortán, hogy
SPOILER
Arata ellen is vesztett és Chihaya is elutasította.
Nem találja a helyét, nem találja elég jónak magát és nem bírja tovább a nyomást. Remélem sikerül hamarosan magára találnia.
Aratával kapcsolatosan érdekes volt látni, hogy a nézők számára azért többször is megerősítették ebben az évadban, hogy ő sem egy zseni, ő is tud veszteni, nem is kicsit... de valahogy még mindig úgy kezelik többen is őt, mint egy utólérhetetlen, mindenható valakit.. főleg Taichi, de ott van Shinobu is, akit ha megkérdeznél, játszana-e bárkivel is, őt mondaná... miért??? Amúgy jó volt látni a lelkesedését, de azt is, hogy veszít.. jaj, de szurkoltam Harada-senseinek én is. XD Nincs még itt az ő ideje.. De végre többet kaptunk belőle, jó volt belelátni az ő szemszögébe is, ő hogy látja a dolgokat.
Szerettem még Chihaya osztálykirándulásos elhatározását és azt, hogy edző szeretne lenni. Neki sem ártana most egyébként egy kis friss levegő és távolódás a karutától. Ami a szerelmi szálat illeti, én nem bántam, szerintem egyikünk sem emiatt nézi a sorozatot, de jó volt látni, hogy halad, szerintem jól kezelték és remek katalizátor is volt, ami a sztorit illeti. XD
SPOILER
Nekem speciel nem hiányzik a románc, de kellett már az a Taichi vallomás, na... de az Aratáé is cuki volt :vigyor:

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1825
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Chihayafuru

Hozzászólás Szerző: Surci » 2020.04.11. 15:37

Chihaya S3

Sokmindent dettóznék az előző kommentekből (és Risáéból a másik topicban).

Továbbra is az egyetlen sportanime ami leköt, és hozza az előzőek színvonalát, a színeit, a ruhákat (OMG Shinobu hosszú kimonója *__*), a meccsek feszült pillanatait, a japán kulturális utalásokat és minden egyebet, nem is bánom hogy egyben néztem és nem futó szezonosként, képtelen lettem volna kiülni egy tétmeccset egy hétig. Voltak további jó húzásai, pl. ahogy fentebb említették az idősebb generációra (Harada sensei & Inokuma-san) is jóval nagyobb hangsúly terelődött mint eddig, btw én végig nekik szurkoltam :D Illetve igen, Arata az utolsó epizódban, ahogy csapatot próbál építeni, ami az ő személyiségével nem egyszerű, de nagyon kitartóan veti bele magát, egyértelműen kedvelhetőbbé tette a karakterét. Shinobut eddig is kedveltem, remélem több idő lesz rá legközelebb.

És voltak... ROSSZAK, szal én ugyan nem olvastam bele a magnóba de látom jönni... Látom jönni azt a borzalmas shoujo-szerelmiháromszöges kínlódást enélkül is, ami minden ilyen romantikku-cuccban kicsinál, csak épp ettől azért nem vártam volna mert elvileg josei. Meh, nembaj, majd kárpótolom magam a meccsekkel. Amúgy
SPOILER
nem tudok neheztelni Taichi-ra a döntéséért, már azt leszámítva hogy addig tökölt míg Arata meg nem előzte a kokuhakuval, pedig minden lépéselőny nála volt. De ugye Chihaya szerintem fel se fogta volna mit jelent ez az egész, azt se hiszem hogy Aratától felfogta, annyira gyerekesen karutabuzi, hogy mindent ebből a szemszögből lát csak. Eleve Chihaya miatt ment bele a klubalapításba, nem annyira megszállott mint ő és eddig se volt egyszerű mindennap a közelében lennie, ezek után meg már végképp, szal... Amúgyis többmindent meg tudok bocsátani neki, nemcsak a stratégiái és az észjátéka miatt, hanem hogy eddig mennyi mindent tett az egész klubért.
Várom a további évadokat, mert hiányoztak a csapatmeccsek, majd azok kárpótolnak a nyígásért, de most emiatt a szerelmi... nemistudommineknevezzem miatt csak:

8(fölé)/10, és nemtudom hogy ezekután mennyire shippeljem a TaiChihaya- vonalat, mert ez így már MEH. De valahol Aratának se kívánom, nem érzem hogy ennek a csajnak jelen agyi szintjével szüksége lenne bármiféle párkapcsolatra.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2224
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Chihayafuru

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2020.04.11. 17:36

Nem is tudom, hogy hol, mikor és ki írta, hogy "fuldoklunk a karutában". Valami ilyesmit éreztem a harmadik etap teljes második felében, amire csak enyhe gyógyír lett az idősebb karakterek kiemelése (főleg Harada szála), a végére már Taichi nagy vallomása sem tudott meghatni, pedig abban az epizódban durván odatették a cinematográfiát.

Én 7alát böktem rá.

Válasz küldése