Star Driver

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Star Driver

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2011.03.28. 09:05

:goodpost:

Am, a zöld hajú csajt megvédeném. Nekem valahogy úgy jött le (bár nem volt szájba rágva, lehet, hogy csak én keresgélem az értelmesnek tűnő magyarázatokat XD) hogy ő "jó", csak szereti a pénzt meg a még több pénzt. A Crux cselekedeteit azért segítette, mert a valóságban járkáló mechákban pénzt, üzletet lát. De. Attól még nem kívánja a szigeten lakó mittomén hány civil halálát. Tehát Headdel, vagy a bögyös pszicho bigékkel ellentétben ő nem végtelen hatalmat és a világ pusztulását kívánja, csak el akarja adni a mechákat.
Kép

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1472
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Star Driver

Hozzászólás Szerző: scineram » 2011.03.29. 23:06

Én egyébként még olyasmiket hiányoltam, hogy például kiderüljön, mik is egyáltalán ezek a cybodyk, honnan vannak, mik azok a jelek egyesek mellkasán, és hogy kerültek oda, illetve mitől van első fázisuk. Meg ilyenek.
Közben amúgy elkezdtem előlről újra. Azért vannak érdekes dolgok, amik kifejezetten csak egy újranézéskor figyel fel az ember. Az első arc végén például, mikor Fish Girl elmegy, és bejön az új lány, a nyugati papnő, a tesójával, és egy buszra szállna. Amelyen véletlenül Wako és Keito is utazik. Elsőre semmit nem jelent, hogy csak ők négyen vannak rajta, akkor még csak két papnőt ismertünk, de utólag szép látni, milyen kicsi a világ.

De hogy kicsit előre is tekintsünk, arra azért kíváncsi leszek, mennyi minden fog majd megvalósulni Sugata történetéből. Amit Fish Girl Headnek mesélt, és amit aztán színpadra vittek, melyben Sugata tulajdonképpen saját magát játszotta.
Kép

Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Star Driver

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2011.03.30. 05:43

scineram írta:Elsőre semmit nem jelent, hogy csak ők négyen vannak rajta, akkor még csak két papnőt ismertünk, de utólag szép látni, milyen kicsi a világ.
Anno ne~ ... Nekem az a jelenet már feltűnt akkor is, hogy jé, négy szereplőből kettő miko. Ki az új csaj? ... Következő rész: új csajról kiderül, hogy miko. Hmmm~
Kép

Avatar
Biiru Seijin
Profi
Profi
Hozzászólások: 229
Csatlakozott: 2006.07.18. 15:13
Tartózkodási hely: ( ◕ ‿‿ ◕ )

Re: Star Driver

Hozzászólás Szerző: Biiru Seijin » 2011.04.03. 17:44

Hát vége. Nem mondom, hogy jó volt különösebben mert nem volt az :)

A másik meg, hogy világosan látszott az összes monsteroftheweek cucc hülyesége: mikor mindenki rámegy a főhősre, akkor az bizony nem bír velük...
MOE - SERIOUS BUSINESS

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Star Driver

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2011.04.03. 18:19

ROTFL trheesome ending! XDDDDDD

Na most már csak egy második szezon, vagy egy mozi, esetleg OVA kellene, anime talán már valamiféle történet is beleférne. :vigyor:

Igazából lenne egy csomó kérdésem ezzel a résszel kapcsolatban, mert volt jó pár homályos dolog, de inkább fel se teszem őket, mert úgysincs rájuk válasz. XD

Minden hibája ellenére én remekül szórakoztam ezen a sorozaton, úgyhogy kap tőlem 8 pontot, tudom, hogy nem érdemli meg, de ahhoz túl jó móka volt hogy lejjebb pontozzam. ^^
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5900
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Star Driver

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2011.04.04. 01:57

Az utolsó rész sajnos olyan lett, amitől előre féltem: összecsapott lezárás, kismillió nyitott kérdést hagyva maga után. A legfájóbb talán tényleg az volt, hogy az egész "jelrendszerről" (amit scineram ír, hogy mik is pontosan ezek, hogyan kerülnek rájuk, stb.) nem nagyon tudtunk meg semmit, illetve a mechákról sem nagyon. Ugyan ismét megpendítették, hogy "embereknek ez nem való", utána pedig, hogy "nem, de talán egy nap felnövünk hozzájuk" (ergo, mintha valami földönkívüli faj járgányai, vagy jövőből jött gépek lennének eredetileg), de ennél tovább sajnos most sem mentek. Másik fájó pont a rókás csaj volt, mert bár igaz, hogy az epizód végén kb. a teljes stábot otthagyták a nagy büdös semmiben, viszont azért tőle, aki mindenttudó entitásnak állította be magát a végén, kissé több aktív szereplést vártam volna. Aztán az indítékok. Head még aránylag oké, kissé agyontápolt képességeket kapott mondjuk (másik mechával való ÁPPRIVÓÓÓZÚ, valamint Zamekh fifth phase-e, ami ha jól értettem, maga az időutazás képessége). Klisés, de legalább nála érthető volt, hogy simán a hataloméhes gonosz, aki bármit beáldozna a céljaiért. Az már kevésbé volt az, hogy akkor most a Crux mi a fenéért is született. Azon egyenesen röhögtem, hogy amikor már ott van Head ereje teljében, és kb. a képükbe röhög, akkor a zöldhajú még holmi törvényekre hivatkozva próbálja leállítani. XD Jogos is volt a mondat, hogy "Glittering Crux, lol már! Mik vagytok ti, 12 évesek?" XDDDDDD Ez a törvényre való hivatkozás akkor működött volna, ha egyáltalán ismernénk, hogy mik a törvényeik, de nekem még az sem volt tiszta, hogy Cruxként mit akartak? Tudtommal áthozni a mechákat a mi világunkba, és azokkal urakká lenni, most akkor csak az zavarta őket, hogy Head egyedül akart király lenni, meg "kissé" átírná a történelmet is? XD Mert ez mondjuk még érthető, csak kissé hülyén jött ki, mivel Cruxék terveiről sem nagyon tudtunk semmit. Apropó! Ugye volt az a jelenet, hogy Head visszahozza Takuto ellen a korábban legyőzött mechákat, de aztán a Cruxosok ellene fordítják őket. Viszont ha az összes jelenlévő Cruxos irányítani kezdi a mecháját, akkor kik ellen harcoltak? A leszbik, meg a három hülyegyerek (Vanishing Age) robotjai ellen, mivel ők már nem voltak a helyszínen? XD (Apropó, a három sráccal mi lett? Abszolút nem emlékszem rá. Ők is eltűntek az alig létező plot folyásában, ami még így is olyan lyukas, mint egy ementáli? Az még megvan, hogy Takuto legyőzte őket természetesen, de utána semmi...)

Egyébként nem tudom, ti hogy vagytok vele, de így a vége után tényleg úgy tűnik, hogy a Crux a tökhülyék gyülekezete. Végig úgy tettek, hogy ez az "1 vs. 1" fight a Zero Time-ban valami "szent harc", és csak akkor lehet "rendesen" legyőzni a Ginga Bishounent, ha tisztességes csatában ölik meg. Legalábbis kissé fura volt, hogy mindig csak egy megy rá, míg a többi nézi. Aztán később ez az elmélet kezdett borulni, amikor Vanishing Age nem egyedül támadta, vagy amikor a leszbik közül az egyik beleavatkozott a harcba. Így a végére viszont már tényleg nem értem, hogy miért szórakoztak vele ennyit. Semmi nem indokolja, hogy ne verjék le egyből, vagy támadják meg "civilben" stb-stb. (jó, utóbbira ha jól emlékszem, volt kísérlet az elején, de nem valami nagy hatásfokkal... akkor már a Vanishing Age-es hapsinak volt az egyedüli jó ötlete, amikor a kigyóval megharaptatta) A Ginga Bishounen dologról szintén nem derült ki semmi azon kívül, hogy Takutónak ez a speckó képessége, meg hogy fabulous-szül néz ki a harcban. Mindegy, történeti hülyeségekből tényleg van egy millió benne... (Engem nem zavar, ha a sorozat elején nem rágnak mindent a néző szájába, de hogy még a végén is alig tudjunk többet annál, mint amennyi a legelső részből is kiderült, az elég baj. A nyitott kérdések meg akkor jók, ha mondjuk összerakhatod belőlük a saját elméletedet, esetleg vannak utalások, hogy mik a lehetséges válaszok. Itt semmi ilyesmi nem volt, információból sem kaptunk annyit, hogy egyáltalán tippelhessünk.)

A másik dolog, ami zavart, azok a karakterek. Voltak azok a típusok, akik csak fanservice/időhúzás kedvéért szerepeltek (pl. leszbik, Vanishing Age-esek, kék és rózsaszín papnő), voltak az egy fokkal kidolgozottabbak/fontosabbak (Head, félszemű pasas, Crux tagok, stb.), illetve a legfontosabb főszereplők (Takuto, Sugata, Wako, talán a szemüveges papnő is ide sorolható már a végén), meg ugye a rókás csaj, és beszélő háziállata, de róluk olyan extra kevés dolog derült ki (vagyis a nagy semmi), hogy elhelyezni sem tudom őket a listán. Az összes szereplőben közös viszont, hogy legyenek akármilyen fontosak, vagy jelentéktelenek, mindegyiküket lógva hagyták a nagy büdös semmiben. Akiket nem csak szimplán "kiírtak", mint a fanservice karikat, azokról sem derült ki, hogy sorsuk hogyan alakul a továbbiakban. Cruxék szó szerint ottmaradtak az összetört mechájukban lebegve, Head és félszemű bámulhattak Zamekh után, meg filozofálhattak, a szemüveges bőgött, Wako mondta a nagymonológját (amiből kb. tényleg az derült ki, hogy "bocs fiúk, de képtelen vagyok választani, THREESOME END!"), Takuto és Sugata pedig az űrben randizva nézhették végig a napfelkeltét. Az már egyenesen pofátlanság, hogy még a stáblista alatt is tök sötét volt a képernyő, eddig a nagyon "spórolós" végű animékben is megtettek legalább annyit, hogy ha tisztességes lezárást nem is készítettek, de pár képkockában a képernyőn futó stábtagok felirata mellett elmesélték, vagy legalábbis utaltak arra, hogy hogyan tovább. Az egész olyan volt, mintha még hátra lenne egy fél rész, vagy akár egy egész is, de vagy pénzhiány, vagy egyéb probléma, vagy szándékosság miatt (majd tejelnek a különböző bőrlehúzások) a történetet is lógva hagyták a szereplőkkel együtt. Head egy maflás után máris felhagyna világuralmi terveivel? Wako végülis kit választ? A szemüveges ezután mihez kezd? Mi lesz a többi Crux taggal? Hogyan dolgozzák fel Takutóék, hogy a haverjaik voltak mindvégig a Cruxosok? Együtt fognak élni a szigeten, vagy szétszélednek? Stb-stb., ha már a jelenben játszódó sztorit nem dolgozták ki, legalább a jövőről egy kicsit mesélhettek volna, de még ezt is lespórolták. Egyébként egy kissé meglepett, hogy Sugata milyen passzív szerepet kapott a fináléban, de legalább nem lett Naruto-féle "TAKUTOOOOO!" "VISSZAHOZLAK A SÖTÉT OLDALRÓL SUGATAAAA!" ending, már ennek is örülni kell. (De legalább végül Takuto vette el Wako szüzességét, azért ez megnyugtató. :lol: Bocs, nem bírtam kihagyni, tudjátok, melyik jelenetre gondolok. :dirr: ) Mindenesetre nagyon sántít nekem ez a 25 részes befejezés, most vagy önhibájukon kívül kellett egy résszel korábban befejezniük, vagy tényleg terveznek valami OVA-t, Movie-t, stb.-t, és talán az lesz az igazi lezárás.

Ja, ami még nagyon zavart, az a sorozat végtelenül "family friendly" hangulata. Nem kívánok én vérfürdővel kevert hullahegyeket látni (vagy ha mégis, nem az SD-t nézném ennek reményében XD), és nem is lenne ezzel a "komolytalansággal" semmi gond, ha végig ilyen is maradt volna, de egy világvége helyzet után szerintem nincs röhejesebb, mint hogy Head-et is csak egy ütéssel lökte ki a mechájából, mintha ő is csak az egyik "enemy of the week" lenne. Majd biztos ettől tér jó útra, és a továbbiakban nem fog szemétkedni, igaz? :roll: Jó, ne öljék meg, de akkor rakják be valami fogdába, vagy végső büntetésként küldjék vissza Takuto nagyfaterjához további edzésekre. XD Szóval nem tudom, amikor már egy csomó szereplő az életükre tör, de ők akkor is teljesen vértelenül, és még az ellenség épségére vigyázva verik le őket, akkor nem tudtam nem arra gondolni, hogy ez bizony a vasárnapi gyerekmatiné feeling miatt kellett, hogy ilyen legyen. (Fura, a TTGL meg a szombat reggeli matinében futott, mégsem spóroltak benne a hullákkal.)

Mivel a sorozatban rejlő lehetőségeket maximum csak félig használták ki (de inkább még kevésbé...), és a végét is összecsapták, ezért én sajnos 6/10-nél többet képtelen vagyok adni neki. Azért egy újranézést még beiktatok majd, mert az említett buszos-papnős részen kívül is biztos lesz majd nem egy olyan jelenet, ami csak másodjára fog leesni.
Kép

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Star Driver

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2011.04.04. 18:31

Na én nagyjából ugyanezeket a kérdéseket nem tettem fel. :vigyor:
Titkos írta:Head még aránylag oké, kissé agyontápolt képességeket kapott mondjuk (másik mechával való ÁPPRIVÓÓÓZÚ, valamint Zamekh fifth phase-e, ami ha jól értettem, maga az időutazás képessége). Klisés, de legalább nála érthető volt, hogy simán a hataloméhes gonosz, aki bármit beáldozna a céljaiért.
Nekem inkább úgy tűnt, hogy nem annyira a hatalom, hanem inkább az elveszett fiatalságának a visszaszerzése motiválta, és azt se bánta, ha ezért el kell pusztítania a jövőjét.
Titkos írta:Azon egyenesen röhögtem, hogy amikor már ott van Head ereje teljében, és kb. a képükbe röhög, akkor a zöldhajú még holmi törvényekre hivatkozva próbálja leállítani. XD Jogos is volt a mondat, hogy "Glittering Crux, lol már! Mik vagytok ti, 12 évesek?" XDDDDDD
Ez a talán az egész sorozat legnagyobb beszólása volt! XD
Titkos írta:Ez a törvényre való hivatkozás akkor működött volna, ha egyáltalán ismernénk, hogy mik a törvényeik, de nekem még az sem volt tiszta, hogy Cruxként mit akartak? Tudtommal áthozni a mechákat a mi világunkba, és azokkal urakká lenni, most akkor csak az zavarta őket, hogy Head egyedül akart király lenni, meg "kissé" átírná a történelmet is? XD
Szerintem az zavarta őket, hogy Head az egész emberiséget is el akarta pusztítani, így meg már nem maradt volna számukra semmi, amin uralkodhattak volna, vagy ahová egyáltalán visszamehettek volna.
Titkos írta:Ugye volt az a jelenet, hogy Head visszahozza Takuto ellen a korábban legyőzött mechákat, de aztán a Cruxosok ellene fordítják őket. Viszont ha az összes jelenlévő Cruxos irányítani kezdi a mecháját, akkor kik ellen harcoltak? A leszbik, meg a három hülyegyerek (Vanishing Age) robotjai ellen, mivel ők már nem voltak a helyszínen? XD
Én nem igazán tudtam megkülönböztetni az egyes mechákat egymástól, de mintha több mint 4 ellenfél lett volna. Talán több mecha volt, mint ahány Crux tag?
Titkos írta:Egyébként egy kissé meglepett, hogy Sugata milyen passzív szerepet kapott a fináléban, de legalább nem lett Naruto-féle "TAKUTOOOOO!" "VISSZAHOZLAK A SÖTÉT OLDALRÓL SUGATAAAA!" ending, már ennek is örülni kell. (De legalább végül Takuto vette el Wako szüzességét, azért ez megnyugtató. :lol: Bocs, nem bírtam kihagyni, tudjátok, melyik jelenetre gondolok. :dirr: )
LOL! :vigyor:
Kép

Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Star Driver

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2011.04.04. 18:41

Találtam, csak érdekességképpen, kicsit lejjebb a táblázat: http://en.wikipedia.org/wiki/Star_Drive ... d_Cybodies
Kép

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1472
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Star Driver

Hozzászólás Szerző: scineram » 2011.04.04. 18:55

Mindent elmondtatok, amit lehetett. De szerintem alapból így tervezték, vagy legalábbis ennyire. A földrengés nélkül is 25 rész lett volna, egyeszerűen csak lusták voltak rendesen megcsinálni, vagy kifogytak az ötletekből, ami azért elég szánalmas. Amilyen elméleteket csak a fanok gyártottak, már azokkal százszor jobb vége lehetett volna.

Nekem legjobban Sugata passzivitása fájt. Azzal a visszatérő történettel, amiről spekuláltam, végülis semmit sem kezdtek, pedig legalább annyira érdekes lehetett volna.
Kép

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Star Driver

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2011.04.04. 19:46

Cruel Angel írta:Találtam, csak érdekességképpen, kicsit lejjebb a táblázat: http://en.wikipedia.org/wiki/Star_Drive ... d_Cybodies
LOL Takuto jele annyit tesz: Jel. XD
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5900
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Star Driver

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2011.04.04. 21:37

Mariko írta:Na én nagyjából ugyanezeket a kérdéseket nem tettem fel. :vigyor:
Muszáj volt kiírnom magamból a keserűségemet. XD
Mariko írta:Nekem inkább úgy tűnt, hogy nem annyira a hatalom, hanem inkább az elveszett fiatalságának a visszaszerzése motiválta, és azt se bánta, ha ezért el kell pusztítania a jövőjét.
Az is igaz, mondjuk nála azt nem értettem, hogy hová akar még fiatalodni, ha már most Takutóékkal egyidős. Arra is gondoltam elsőre, hogy talán a halott feleségét hiányolja, és abba az időbe szeretne visszamenni, de ez nem stimmel, mivel már akkor is a jelek és a mechák voltak a mindenei, amikor még együtt voltak. Mondjuk ez az időutazós duma is érdekes volt, most akkor olyan Vissza a jövőbe stílusban tud ide-oda ugrálni, vagy csak számára áll meg az idő, és örökké fiatal marad? Bár gondolom mindkettő, vagy szimplán ez is olyan kérdés, ami megint csak nem volt kidolgozva, és nincs rá válasz. :dirr: (A történelemátírást erősen mondogatta, és mellette fiatal is akar maradni, ezért gondolom, hogy mindkettő. Bár ahogy a Zamekh-et előadták, azzal kb. te vagy az isten, bármit megtehetsz. XD)
Mariko írta:Ez a talán az egész sorozat legnagyobb beszólása volt! XD
Az már biztos. :vigyor:
Mariko írta:Én nem igazán tudtam megkülönböztetni az egyes mechákat egymástól, de mintha több mint 4 ellenfél lett volna. Talán több mecha volt, mint ahány Crux tag?
Az a gond, hogy megkülönböztetni annyira én sem tudtam őket. XD Főleg most, hogy még egy fekete "skint" is rájuk húzott Head. XD
Cruel Angel írta:Találtam, csak érdekességképpen, kicsit lejjebb a táblázat: http://en.wikipedia.org/wiki/Star_Drive ... d_Cybodies
Köszi, ez tényleg jól fog jönni, majd átnézem. :) (Bár ez is rávilágít arra, hogy mennyire össze-vissza írták a sztorit, a felüknek láttuk a First Phase képességét, a másik felüknek már lusták voltak kitalálni egyet.)
scineram írta:Mindent elmondtatok, amit lehetett. De szerintem alapból így tervezték, vagy legalábbis ennyire. A földrengés nélkül is 25 rész lett volna, egyeszerűen csak lusták voltak rendesen megcsinálni, vagy kifogytak az ötletekből, ami azért elég szánalmas. Amilyen elméleteket csak a fanok gyártottak, már azokkal százszor jobb vége lehetett volna.
Félreérted, nem a földrengésre gondoltam, már hetekkel azelőtt is írták, hogy csak 25 rész lesz. Inkább arra, hogy még korábban, mondjuk úgy a sorozat fele körül volt valami "belső gebasz" esetleg (pénzhiány, nézeteltérés a készítők között, akármi), ami megmagyarázná, hogy miért lett olyan semmilyen a teljes második fél, meg összecsapott a befejezés. Szinte minden évben előfordul legalább 1-2 olyan sorozat, ami hasonló ügyek miatt csúszik félre, persze általában az ilyesmit csak utólag szokták bevallani. Mondjuk tényleg sokkal valószínűbb, hogy neked van igazad, és a készítők szimplán lusta dögök voltak, nekem meg csak azért tűnt jobbnak az első 13 rész, mert ott még reméltem, hogy a végére a helyükre kerülnek majd a dolgok. Ezért is akarom legalább még egyszer újranézni, második nézésre már nincs az emberben remény, elvárás, stb. XD Az utolsó mondatod meg teljesen igaz, és az a szomorú, hogy sajnos mindig van pár olyan anime, amikre ugyanezt rá lehetne mondani. :(
Kép

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2549
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Star Driver

Hozzászólás Szerző: anubys » 2011.04.06. 11:59

Bár az elején még hajlottam rá némileg, hogy mégis nekiálljak, de most, hogy véget ért és olvasom a véleményeket, egyáltalán nem bánom, hogy drop lett belőle. :)
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5900
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Star Driver

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2011.04.06. 12:22

Azért a fabulousnessért, fanservice-ért, meg a pozőr hülyeségek miatt szerintem egyszer végig lehet röhögni, de a befejezésért tényleg kár. XD
Kép

Moon Breaker
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 177
Csatlakozott: 2011.07.08. 06:32
Nem: Férfi

Re: Star Driver

Hozzászólás Szerző: Moon Breaker » 2011.07.13. 18:04

Star Driver.. hmm ezen a kiváló szösszeneten kívül semmi extra :

http://www.youtube.com/watch?v=Fe6m2rvfIHA

de ez brutális ::jeye::

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5900
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Star Driver

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2012.02.01. 16:23

Kép

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Star Driver

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2012.02.01. 17:44

Én jobban örülnék egy folytatásnak, amiben végre megmagyaráznak minden megmagyarázni valót, de akármi is lesz benne, tuti fabulous lesz. XD
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5900
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Star Driver

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2012.02.01. 17:53

Pontosan. :D Amúgy persze, ha felmerül a "film, vagy második széria?" kérdés, én is szinte mindig az utóbbira voksolok, viszont itt egy kissé félnék, hogy a második sorozat is csak felvetne kétszer ennyi kérdést, de egyet sem válaszolna meg. ^^" Az előző szériában is lett volna rá kb. 12 epizódjuk, hogy összehozzanak valami értelmeset...
Kép

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Star Driver

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2012.02.05. 11:28

Egy évvel az elkezdése után csak befejeztem ezt is B)
Vélemény?
It's a FAAAAAAAAAAABULOUS
Mi tagadás, néha egészen b*zeráns tudott lenni, főleg a karneváli ruhák (meg a mechák) voltak ultra-röhejesek, de a sztorit jó érzékkel, lassan és részletesen építették fel (mégha nem is volt túl mélyenszántó vagy eredeti), minden epizódban ugyanannyi idő jutott a látványos mecha összecsapásokra és a humoros részekre, valamint a karaktereket is ügyesen kibontakoztatták a végére. A zene pedig különösen jó volt, főleg a papnő dalok, és azok közül is az első.
Egyedül az epilógust hiányoltam a végéről, hogy mégis kivel-mi történt? Ok, hogy nem halt meg senki, de ettől azért egy kicsivel több infót is csepegtethettek volna :drop:

Összességében egy 7/10-et megérdemel, és kíváncsi leszek a filmre is.

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1472
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Star Driver

Hozzászólás Szerző: scineram » 2012.02.06. 00:13

Faboulus Porn, az lesz. Persze nem bánnám, ha a sztorit is kikerekítenék egy kicsit. Engem Inchou meg a mascotja nagyon érdekelne, ha már hinteltek is őreájuk sorozatban.
Kép

Avatar
SaiyaGin
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 81
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin » 2020.07.22. 17:24

Star Driver 1-11: már az első rész megfogott (a végén WTF did I watch? érzés fogott el, pozitív értelemben), pont ez az a kreténséggel kevert coolság, amivel meg lehet fogni engem. :kaminaglasses: Mostanra viszont már kezdem azt érezni, hogy ugyan még mindig jól szórakozom rajta, de azért most már nem ártana némi háttértörténet se.
Ja, és Titkos, készülj fel arra, hogy a következő conon jó eséllyel Kiraboshi! felkiáltással foglak üdvözölni. :D :lol:

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5900
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2020.07.23. 13:34

SaiyaGin írta:
2020.07.22. 17:24
Star Driver 1-11: már az első rész megfogott (a végén WTF did I watch? érzés fogott el, pozitív értelemben), pont ez az a kreténséggel kevert coolság, amivel meg lehet fogni engem. :kaminaglasses: Mostanra viszont már kezdem azt érezni, hogy ugyan még mindig jól szórakozom rajta, de azért most már nem ártana némi háttértörténet se.
Egyrészt örülök, hogy eddig bejön, a második mondatodhoz meg: na igen, kezd kiütközni a cucc igazából egyetlen (de elég komoly) hibája, amit írtam a TOP 10-es játékban is, hogy minden csak úgy lóg a levegőben benne, a néző nem igazán érti, hogy mit miért és hogyan... ^^" Persze ezzel nem elvenni akarom a kedved, nézd végig, lehet lesz majd kérdésem pár olyan jelenetről, amiket a vége felé dobnak be, hátha neked lesz rá ötleted, mert nekem anno nem volt. :lol:
SaiyaGin írta:
2020.07.22. 17:24
Ja, és Titkos, készülj fel arra, hogy a következő conon jó eséllyel Kiraboshi! felkiáltással foglak üdvözölni. :D :lol:
Feltétlenül, majd con előtt akkor én is felfrissítem a memóriámat, hogy pontosan milyen hülye kézmozdulatot is kell vágni közben hozzá, ha jól rémlik, félúton van a szalutálás, meg egy oldalra fordított victory-jel között. :lol:
Kép

Avatar
SaiyaGin
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 81
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin » 2020.07.24. 10:06

Titkos írta:
2020.07.23. 13:34
Egyrészt örülök, hogy eddig bejön, a második mondatodhoz meg: na igen, kezd kiütközni a cucc igazából egyetlen (de elég komoly) hibája, amit írtam a TOP 10-es játékban is, hogy minden csak úgy lóg a levegőben benne, a néző nem igazán érti, hogy mit miért és hogyan... ^^" Persze ezzel nem elvenni akarom a kedved, nézd végig, lehet lesz majd kérdésem pár olyan jelenetről, amiket a vége felé dobnak be, hátha neked lesz rá ötleted, mert nekem anno nem volt. :lol:
Az a vicces, hogy a 12. rész pont megválaszolta néhány kérdésemet. :D (Már több rész óta vártam pl. a választ arra, hogy miért tinédzserek [+ a womanchild nővér] a pilóták, és hogy miből finanszírozzák az egészet.)
Titkos írta:
2020.07.23. 13:34
Feltétlenül, majd con előtt akkor én is felfrissítem a memóriámat, hogy pontosan milyen hülye kézmozdulatot is kell vágni közben hozzá, ha jól rémlik, félúton van a szalutálás, meg egy oldalra fordított victory-jel között. :lol:
Nagyjából igen. :LOL:

Avatar
SaiyaGin
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 81
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin » 2020.08.01. 14:16

Befejeztem a Star Drivert, végig nagyon tetszett, pont azt kaptam tőle, amit vártam: egy olyan sorozatot, ami nem veszi túl komolyan magát (kb. mint Code Geass FABULOUS jelenetei és pózai, csak itt egyértelműen viccnek szánták az egészet). Rég láttam már olyan vígjátékot, amin annyit vigyorogtam, mint ezen.
Kaptunk három szerethető főszereplőt, Takuto úgy hozza a laza shounenhős szerepét, hogy közben nem idióta (legfeljebb néha tetteti), Wako nagyon aranyos (és nem azért, mert patikamérlegen rakták össze úgy a karakterét, hogy minél több fanboynak bejöjjön), és Sugata is úgy hozza a „laza/izgága főszereplő nyugodt, érzelemmentesebb elllentéte” szerepet, hogy nem arrogáns vagy lekezelő Takutóval szemben.
Ami a történetet illeti, a sorozat eleje elég wtf volt, de a második felében szerencsére elég sok dolgot elmagyaráztak. Így is maradtak ugyan lyukak, de a teljes képet tekintve annyira jól elszórakoztatott az anime, hogy ezek csak kicsit zavartak. A lyukak mellett egy dolog zavart még, hogy a mechás harcok nagyon egysíkúak voltak, a legtöbb abból állt, hogy „Takuto 1-2 percen át szenved, majd elővesz egy olyan fegyvert/trükköt amit eddig nem használt, esetleg segítséget kap valakitől, és így simán nyer”. (Annyiból érthető volt a dolog, hogy a történet java részében 2. fázisú ellenfelekkel harcolt, miközben ő 3. fázisú volt, de valami változatosság akkor se ártott volna.)
Ha lesz rá ihletem, majd írok valamikor egy részletesebb ismertetőt a sorozatról, most inkább válaszolok néhány, Titkos által felvetett kérdésre, párra találtam választ.
Titkos írta: de amúgy tényleg: a Glittering Crux mit akart volna? Feltörik mind a négy papnő-pecsétet, onnantól mecháik lesznek és leigázzák az egész világot? Mert ez sem lett túlmagyarázva.
Igen, említették is egyszer valamikor az elején, hogy ha át tudják hozni a mechákat a mi világunkba, akkor igen komoly haderőt képviselnének, és a vége felé, amikor az egyik mellékszereplő kissé aggódva megkérdezte a főgonosz Headet, hogy mi lesz, ha a mi világunkban való megjelenéskor egyből megtámadják őket, amire Head megvonta a vállát, hogy Fogarasi Árpád objektumával szemben a Cybodyk atomtámadás ellen is védenek, így nem kell félni az esetleges rajtaütéstől.
Titkos írta: Btw, mi ez a papnő-seal-mecha rendszer? Ők így születtek, vagy "mecha-lakattá" tették őket? Itt is lenne jópár kérdés.
Valószínűleg így születtek, vagy legalábbis családon belül lesz továbbadva a dolog, Sugata említette, hogy az ő családtagja hagyományosan a négy papnő egyikét veszik feleségül.
Titkos írta: azt változatlanul tudtam értékelni, hogy nagyrészt csapatként és barátokként működnek együtt hárman, pl. a szintén "meglepő módon" Wako és köztük szövődő szerelmi háromszög sem ment át olyan szintre, hogy "mostantól minden nap verekszünk a csajért".
Titkos írta: -Sugata pálfordulása a végén totálisan ad-hoc hülyeség, lelesték Sunrise-tól a Lulu-Suzaku ellentétet és ők is gyorsan szembefordították egymással a két havert, csak éppen a 20 részen át tartó eltérő nézőpontok bemutatása, vagy bármi egyéb indok hiányzott ebből a "nagy fordulatból". (Most itt lehetne hülyéskedni, hogy a meganekkóval való ágyjelenet erős benyomást tett rá, de igazából úgy emlékszem, még az sem nagyon, szóval végképp nem értem... XD)
Szerintem ez a két dolog összefügg:
SPOILER
Sugatánál igazából nem pálfordulás történt, ő nem azért csatlakozott a Glittering Cruxhoz, mert hirtelen úgy gondolta, hogy a világ ura akar lenni, hanem, hogy a Samekh nevű mechát önmaga feláldozása árán elzárhassa, ily módon megmentve a világot a Samekh erejétől.
…és itt jön be a képbe a másik idézet: a sorozat végéig sokszor gondolkoztam azon, vajon Sugatát miért nem zavarja Wako és Takuto közeli kapcsolata, hiszen komoly esélye volt annak, hogy a menyasszonya elhagyja őt Takutóért. Miért nem volt féltékeny, amikor Wako és Takuto randira mentek? Miért nem volt féltékeny, amikor Wako és Takuto megcsókolták egymást a színdarabjukban? Ez csak a saját feltételezésem, de szerintem azért viselte olyan jól az egészet, mert már jóval a Glittering Cruxhoz való csatlakozása előtt tervbe vette, hogy feláldozza magát, és azt akarta, hogy Wako ne legyen egyedül, ha ő már nem lesz.
Titkos írta: -Ishida Akiráról kiderül, hogy Takuto apja. Vajon hogyan? Milyen erőt használ, talán ő is Star Driver? Hogy-hogy legalább 30 éve 15-nek néz ki és ezáltal kb. egykorú a most kamaszodó fiával?
Erről nem volt szó, de el tudom képzelni, hogy tényleg ez a Phase 1 ereje. :D De ha már a témánál vagyunk, az is nagyon durva, hogy Ishida hangján mennyire nem éreztem azt, hogy öregedne. (Szóval jöhet az összeesküvés-elmélet: a Star Driverek köztünk élnek, és Ishida Akira is közéjük tartozik. XD)
Titkos írta: azért gonoszékat sem kell félteni, csak ők debil maszkokkal meg rúnákkal oldják meg ugyanezt
Azok egész pontosan a főníciai abc betűi, egyébként a mechák neve is ezen abc betűneveit kapták, pl. az első rész ellenfele az Alephit/Aleph) az abc első betűje, az utolsó három betűből kettő Head mechájának a neve, a legutolsó betű viszont a Taw/Tau (azaz Tauburn).
Titkos írta: -Ki a rókás csaj? Takuto anyja? Milyen magic powerje és háttértudása van? Már megint nem tudjuk meg, pedig az utalgatás megy rá ezerrel.
Volt (legalább) egy utalásuk, ami alapján
SPOILER
földönkívüliek
.

Titkos írta: -Mi a franc az a "Ginga Bishounen"? Nem, ez nem valami "van neki, mert magic", ez egy létező power, ugyanis egy egész külön epizód mutatja be Takuto életét EP 1 előtt, mielőtt a suliszigetre érkezett és amikor egy baleset után elkezd fényleni mellkasán a keresztcsillag, akkor a nagypapi ilyen Yoda mesteresen elvigyorodik, hogy "Ginga Bishounen!" Ugye, milyen jó lenne megtudni, hogy mit tudott az öreg, mi ez az erő, vajon kik voltak a korábbi "Star Driverek" stb.? Hát jó lenne, csak semmit nem tudunk meg róla, elő sem kerül többé ez a téma, írj róla fanficet, magyarázd meg magadnak. -__-
Ezt tényleg jobban kifejthették volna, számomra ez a történet legnagyobb hiányossága.

Avatar
SaiyaGin
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 81
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin » 2020.08.07. 08:38

Időközben elkészült az ígért épkézláb ismertető:
Star Driver

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5900
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Star Driver

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2020.08.09. 04:47

Először is örülök, hogy ennyire bejött végül a sorozat (szerintem még jobban is, mint nekem, mármint én sem utálom, csak nálam az epizodikussága és a meg nem magyarázott dolgai végül elég sokat levontak az értékelésből), valahol ez is lenne a mostani TOP 10-es játék lényege szerintem, hogy akár 1-1 kevésbé hypolt cím is mások látóterébe kerüljön azzal, hogy XY-nál toplistás darab. :)
SaiyaGin írta:
2020.08.01. 14:16
A lyukak mellett egy dolog zavart még, hogy a mechás harcok nagyon egysíkúak voltak, a legtöbb abból állt, hogy „Takuto 1-2 percen át szenved, majd elővesz egy olyan fegyvert/trükköt amit eddig nem használt, esetleg segítséget kap valakitől, és így simán nyer”. (Annyiból érthető volt a dolog, hogy a történet java részében 2. fázisú ellenfelekkel harcolt, miközben ő 3. fázisú volt, de valami változatosság akkor se ártott volna.)
Igen, itt vagy továbbléphetett volna a sztori az "egy epizód - egy mechafight" történetírási stíluson, vagy ha már feltétlenül ezt akarták erőltetni kb. a legvégéig, akkor legalább magukban a harcokban lehetett volna valami változatosság, erősebb ellenfelek, nagyobb tét, vagy akármi, ami picit feldobja ezt az egészet.

Ja, illetve ezt nem tudom, írtam-e a TOP 10-es beszámolómban, de az antagonisták oldalán lévő karikból is szívesen láttam volna többet. Lásd pl. a civilben iskolaorvos nénit, aki megkapta még az eleje körül a maga bemutatós-fightolós epizódját, majd utána kb. annyi volt a "szerepe", hogy ott ült mindig a "gonoszok tárgyalásán" ő is maszkban. Ugye pl. erősen utaltak rá a bemutató epizódjában, hogy összeszűrte a levet az egyik diákkal. Na, belőlük ezután semmit nem láttunk, úgy a tizenvalahanyadik rész körül a háttérben egyszer látni, ahogy a kávézóban ott lovey-dovey-znak a sráccal az egyik asztalnál és kb. ennyi. És ő még azok közül a gonoszok közül való, akik már induláskor is a szigeten voltak, hasonlóan, ahogy az üvegen át csókot adó zöld hajú, vagy a lilás hajú loli, aki a Takuto vs Sugata párbajra izgult, ha jól rémlik. XD És ők sem kaptak túl sok screentime-ot, viszont a sorozat második felében lett ez végképp érezhető, amikor kis túlzással tényleg csak 1-1 epizódra hoztak be karikat. Pl. ott volt a leszbipáros, akikről konkrétan semmi nem maradt meg nekem, azon túl, hogy nyomták az erre kihegyezett fanservice-t. XD Vagy a Takutót kígyóval megharaptató fazon, aki így próbálta őt a mechafight előtt legyengíteni. De még Head-ről sem tudtunk meg túlsokmindent, pedig ő volt a gonoszok feje. XD Szóval nem bántam volna, ha mondjuk csak fele ennyi szereplőt kapunk, de azokat jobban kidolgozzák.
SaiyaGin írta:
2020.08.01. 14:16
Fogarasi Árpád objektumával szemben a Cybodyk atomtámadás ellen is védenek
:lol:
SaiyaGin írta:
2020.08.01. 14:16
Szerintem ez a két dolog összefügg:
SPOILER
Sugatánál igazából nem pálfordulás történt, ő nem azért csatlakozott a Glittering Cruxhoz, mert hirtelen úgy gondolta, hogy a világ ura akar lenni, hanem, hogy a Samekh nevű mechát önmaga feláldozása árán elzárhassa, ily módon megmentve a világot a Samekh erejétől.
…és itt jön be a képbe a másik idézet: a sorozat végéig sokszor gondolkoztam azon, vajon Sugatát miért nem zavarja Wako és Takuto közeli kapcsolata, hiszen komoly esélye volt annak, hogy a menyasszonya elhagyja őt Takutóért. Miért nem volt féltékeny, amikor Wako és Takuto randira mentek? Miért nem volt féltékeny, amikor Wako és Takuto megcsókolták egymást a színdarabjukban? Ez csak a saját feltételezésem, de szerintem azért viselte olyan jól az egészet, mert már jóval a Glittering Cruxhoz való csatlakozása előtt tervbe vette, hogy feláldozza magát, és azt akarta, hogy Wako ne legyen egyedül, ha ő már nem lesz.
Na, ez mondjuk így egész hihető és a karakternek/történetnek is ad egy plusz mélységet. :)
SaiyaGin írta:
2020.08.01. 14:16
De ha már a témánál vagyunk, az is nagyon durva, hogy Ishida hangján mennyire nem éreztem azt, hogy öregedne. (Szóval jöhet az összeesküvés-elmélet: a Star Driverek köztünk élnek, és Ishida Akira is közéjük tartozik. XD)
Nézd, ez simán lehet, főleg, amikor olyan "vicces" szerepeket kap, mint pl. a Mirai Nikki-s Akise Aru-t, aki mind hangra, mind dizájnra, mind a főszereplőhöz való viszonyulása terén kb. olyan volt, mintha az NGE-s Nagisa Kaworu "rebootja" lenne, csak ugye a két sorozat között eltelt egy "laza" 15 év kb., de ezt Ishida Akira hangján meg nem mondanád. XD (Mondjuk tőle nekem a legemlékezetesebb szerep a Slayers Xellosa és ugye a mazokuk is örökké élnek... :lol: )
SaiyaGin írta:
2020.08.01. 14:16
Azok egész pontosan a főníciai abc betűi, egyébként a mechák neve is ezen abc betűneveit kapták, pl. az első rész ellenfele az Alephit/Aleph) az abc első betűje, az utolsó három betűből kettő Head mechájának a neve, a legutolsó betű viszont a Taw/Tau (azaz Tauburn).
Na, ez viszont nekem totálisan kimaradt, köszi, hogy szóltál. :) Mondjuk ebből is látszik, hogy azért nem két nap alatt dobták össze Bones-ék ezt a sorozatot.
SaiyaGin írta:
2020.08.01. 14:16
Volt (legalább) egy utalásuk, ami alapján
SPOILER
földönkívüliek
.
Ez így viszont elég wtf, vagy legalábbis szintén megy a "jobban meg kellett volna magyarázniuk" listára. XD

Egyébként ha érdekel, létezik még egy mozifilm is belőle, de csak a szokásos recap movie...leszámítva a pár perces nyitójelenetet, ami viszont megint totális Star Driver-féle wtf, ugyanis sehogy nem lehet a TV sorozatba beilleszteni, kb. olyan, mintha valami alternatív idővonalat látnánk, ahol Glittering Cruxék a szigeten nyertek, sikeresen áthozták a mecháikat a mi dimenziónkba és most főszereplő hármasunk már valamelyik japán város szívében próbálkozik visszaverni őket. (De ez tényleg valami alternatív szál, mert láthatóan Sugatának és Wakónak is olyan magic powerjei vannak, amik a TV sorozat nem, vagy nem így voltak. XD Plusz a mini-Samekhen jót röhögtem, aki már beszél is Sugatához, mint valami magical girlhöz a segítő állatka. XDDD) Btw, most így még újranézve is libabőrös lettem az egész akciójelenettől, szóval ilyen szempontból nincs benne hiba, csak ennél is meg kéne kérdezni a készítőket, hogy miről is szól ez az egész? XD (Ja, meg az elején a pilóták felismerik, hogy "ez a Ginga Bishounen!", szal ezek szerint ezen az idővonalon Takuto már "Supermankedik" egy ideje a várost védve, vagy nem tudom... XD)
Kép

Válasz küldése