Death Note

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Rage
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1319
Csatlakozott: 2003.09.21. 14:51
Tartózkodási hely: Durva Duó HQ

Hozzászólás Szerző: Rage » 2007.01.31. 19:19

SoonDead: [Vigyázat, lehetséges spoiler következik!]
Spoiler-chan írta:Lehet, hogy én értettem félre a postod, de ugye az megvolt, hogy mégiscsak történt haláleset? L mondta Matsuda-nak, hogy ne szóljon erről Lightnak, ő maga pedig pont az ellenkezőjét közölte vele. Az újságban is "キラ再び" szerepelt, ami (nem szó szerint) annyit tesz, "Kira újból ölt". Light persze megpróbálja elhitetni L-lel, hogy ő mit sem tud az egészről, hogy ezzel tisztázza magát. Legalábbis szerintem.
Persze lehet, hogy tévedek. Én a raw-t néztem, de ha lesz normális (értsd: nem anfs, Under 9000 etc.) felirat, megnézem úgy is ezt a részt.
Give me a chance to redeem myself, and I will sin no more.

Avatar
SoonDead
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 471
Csatlakozott: 2006.05.19. 12:12
Tartózkodási hely: Legott
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: SoonDead » 2007.01.31. 20:09

Spoiler-san Ragenek írta:Nem dehogy tévedtél, tényleg tudsz olvasni :D Csak az már egy másik stádium! Mert egy hosszú ideig (2 hétig asszem) tényleg megszűntek a halálesetek (emiatt L ugye elbizonytalanodott egy közepesen nagyot mert még valószínűbbé teszi, hogy Light Kira, pedig ha tényleg ő az akkor ezt el tudta volna könnyedén kerülni). Csak ennek az időnek a leteltével halt meg egyszerre az összes két hét alatt aktuális bűnöző.
Viszont a két hét leteltével Light lemondott a Death Noteról, így elfelejtett mindent (azt is érdekes lenne tudni, hogy PONTOSAN mit felejtett el, pl. a Raypenbar nőjével folytatott másfél epizódos bájcsevelyre mennyire emlékszik vissza?)
De még sajnos csak a tervének a fele körvonalazódott, hiszen még bőven nem mentette ki magát a vád alól... Várjuk a következő részt türelmetlenül.
De mondjuk nem sokat teszek rá, hogy mindent jól értettem, hiszen most néztem meg a 15ös részt animandásan és megintcsak ég és föld a különbség, szóval a 16nál nem nagyon hiszem, hogy animenoobs hirtelen megtáltosodott...
Animenoobson és Animandán kívül úgy látszik az összes többi csapat kihullott (jó persze a C1 sem, ők vasárnap büszkén prezentálták a 12-edik részt... hajrá :P) DG például még nem hozta ki a 15öt, pedig már több mint 1 hete volt rá.
Kép

Avatar
Misu
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1234
Csatlakozott: 2005.10.27. 23:18
Nem:
Tartózkodási hely: Budapöst
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Misu » 2007.02.01. 20:50

Misu értetlenkedik :dirr: L szerintetek mennyire gondolta komolyan hogy Raito-t a barátjának tekinti?
spoiler from dah manga írta: És oké hogy Light is ezt mondja neki, de amikor elveszti az emlékezetét akkor tényleg úgy viselkedik vele mintha lenne valami a dologban.. a nagy verekedések LOL XDD De amikor megint "elkirásodik" és ugyanolyan evil lesz mint volt... Akkor most csak a hatalomtól borult így el az agya vagy mi van? :? Bár ne sikerült volna a terve T_______T (még mindig nem bírom feldolgozni :dirr:)
Kép trolololo lolllolo loolllolo loooo~

Avatar
Sabroso
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 52
Csatlakozott: 2006.05.09. 07:40
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Sabroso » 2007.02.02. 08:45

Amennyire egy kiemelkedően értelmes ember (aki ráadásul ebből él, és mondhatni hivatásszerűen gondolkodik) a barátjának tekint szinte bárkit, aki képes felnőni a szintjéhez :)

Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2007.02.02. 10:33

Megnézve eheti részt két észrevételem van.
1. mindjá utána rendezek hogy ez a rendező még mit alkotott mert úgy érzem érdemes lenne megnézni :D
2.
Spoiler-tan írta:Gondolkozzunk... mangát végig gondolva... mi fog történni? Light segít nyomozni L-nek, rábukkannak az új Kirára Remmel. Light hozzáér a Death Notehoz és visszatér az összes emléke. Jó... de melyikhez? A sajátjához. (Egyrészt hogy minden emléke visszatérjen, másrészt mert ugye ebben vannak a Ryuk féle szabályok, amik nem mellesleg ki lesznek bővítve a rendörség megtévesztésére.)El is van magyarázva hogy cserélgeti Light a noteszeket a két shinigamival. Oké... de ehhez képest az animében Remnél az a Death Note volt mikor el válltak, amit korábban Misának adott, nem Light-é. Ugyanígy Ryuk még meg is említi hogy nem hitte volna hogy az övé a földben fogja végezni.

Most akkor ez baki, vagy végre komolyabban eltérünk a mangától?
Kép

Avatar
SoonDead
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 471
Csatlakozott: 2006.05.19. 12:12
Tartózkodási hely: Legott
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: SoonDead » 2007.02.02. 15:42

Ne spoilerezzetek légyszi egyáltalán a mangából, mert... ne. Legyen DN topic a mangán belül is, ott megbeszélhetitek a különbségeket vagy akármit, de így ne.

Viszont az jutott eszembe, hogy
Spoiler-san írta:Amane Misa-nak Shinigami szemei vannak, amiért odaadta a fél-életét (halflife höhöhö). Most, hogy elfelejtett mindent, a szemei elvesznek? Ha igen akkor a lifespanját (az eddig elhasznált idő vel arányosan) visszakapja? Az a tippem, hogy nem, de ez nem borzasztó igazságtalanság? Valahogy nem illik össze az eddigi teljesen méltányos DeathNote-tal kapcsolatos szabályokkal. Jó erre addig biztos nem kapunk választ amíg Misát ki nem szedik a szadomazo székből.
ぼくはキラじゃない。
Kép

Avatar
Sabroso
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 52
Csatlakozott: 2006.05.09. 07:40
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Sabroso » 2007.02.02. 16:02

SoonDead, szerintem ez igazságos, hiszen
spoiler írta:ha megkaptad a szemeket, és használtad őket, szerintem logikus, hogy elveszik a fél életed. Tegyük fel, hogy csak egyetlen embert akarnék megölni, de nem ismerem a nevét. Elkérném a szemeket, megölném és visszadnám a könyvet. Az illető meghalt, én meg nem fizettem semmit. Ez így nem jó. Különben Light se vacakolna ennyit, elkérné a szemet, megölne mindenkit, visszaadná és kész.

Misa életét meg lehet felezgetni nyugodtan, hiszen megkapta Jealous idejét, ami valószínűleg nem lehetett kevés :)

Avatar
Szabi
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 197
Csatlakozott: 2005.03.29. 15:55
Tartózkodási hely: Szeged
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Szabi » 2007.02.03. 17:49

És aki olvasta a mangát az még többet tudhat a Misa-szem-élethossz kérdésről, de mivel megkértél minket, így nem spoilerezek a mangából se. :wink:

Amúgy egy újabb apró baki a sorozatban:
15.rész- 4:21 Azt ugye az előző részből tudjuk, hogy Raitot megint követik.
Na már most, ebben a jelenetben Ryuk húzza össze a függönyt, aki ugye mindenki más számára láthatatlan. Egy nyomozó számára több, mint meglepő kell, hogy legyen amint a függönyök maguktól összehúzódnak. Szerintem. :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Szabi 2007.02.04. 17:03-kor.
Kép
Kép
Kép

Avatar
SoonDead
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 471
Csatlakozott: 2006.05.19. 12:12
Tartózkodási hely: Legott
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: SoonDead » 2007.02.03. 23:53

Teljesen igaz. Egy igazán komoly hibára tapintottál rá! Nyomozó láthatta, hogy magától összehúzódott a függöny. Úgyis könnyű kiszúrni az utcáról, hogy odafönt a töksötét szobában mi a helyzet. Mogi-sannak tegyük föl különösen jó (szupernyomozós) szemei vannak.
Mit is gondoljon?
Hé ez biztos dzseitrükk volt, szólni kéne a mesterlövésznek, hogy szedje ki Yodát az ágy alól?
Light elektromos önműködő függönybehúzót barkácsolt unalmas óráiban?
A megfigyelt személy szobájában valószínűleg egy láthatatlan természetfölötti lény (aki mellesleg halálisten) behúzta a függönyt, hogy elrejtőzzön a figyelő szemek elől és zavartalanul tervezgesse tovább Lighttal azt, hogy hogy fogja ő kicsinálni L-t?
Light itt tényleg le kellett volna, hogy lepleződjön...

Azt egyébként nagyon köszi, hogy nem spoilerezel a mangából! (mondjuk ennek kéne lenni a legalapabbnak) Szerintem vagyunk egy páran akik szeretnénk végigizgulni a sorozatot...
Kép

Avatar
IloveRenji
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1575
Csatlakozott: 2005.10.24. 21:06
Nem:
Tartózkodási hely: Pt.Pleasant Beach Arcade (lélekben ottmaradtam)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: IloveRenji » 2007.02.04. 00:34

Hat eljott a nagyon wtf pont szamomra a sorozatban..most plane nem ertek semmit a 16.resz utan..de eros leszek es nem olvasom el a mangat..(es L egyre unszimpibb, azt a szerencsetlen lanyt miert kell meg mindig ott tartani??)

Avatar
SoonDead
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 471
Csatlakozott: 2006.05.19. 12:12
Tartózkodási hely: Legott
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: SoonDead » 2007.02.04. 00:48

IloveRenji írta:es L egyre unszimpibb, azt a szerencsetlen lanyt miert kell meg mindig ott tartani?
Hát... Ez igazán jó kérdés... Talán mert
Válasz-san írta:TÉNYLEG ő a "Second Kira"? Te mit tennél L helyében? Talált bizonyítékot Misa ellen! Ha most elereszti Misát és tényleg ő Kira, akkor az vidáman hazamehetne és kinyírhatná őt, mert látta őt és mint tudjuk Kira2nek elég egy arc is.
Ez a "szerencsétlen lány" mellesleg simán kinyírta a rendőröket a TVstudió előtt szóval nem mondanám, hogy nem érdemli meg amit kap.
Kép

Avatar
IloveRenji
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1575
Csatlakozott: 2005.10.24. 21:06
Nem:
Tartózkodási hely: Pt.Pleasant Beach Arcade (lélekben ottmaradtam)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: IloveRenji » 2007.02.04. 01:02

Nem kell leharapni a fejem :dirr: Ott tartani tobb mint 2 hetig nekem mar sok..tovabba lelancolva, meg kenyszerzubbonyban ugyh telleg nem tudom h megy wc-re meg hasonlok, amikor az igazi Kira-nak "gyanusitott" Light jobb korulmenyek kozott van? (ezalatt ertem h o nincs kikotozve, es van wcje). Es volt mar olyan h L reszerol, h jaj, ez a fiu nem lehet Kira olyan oszinten hangzik, akkor az a lany 2 het utan nem hangzik mar oszintenek? Es ha vkinel ott a Note akkor vhogy sokkal ordogibb, kulonben is, es nem tudom mit csinalnek L helyeben, vhogy nem igazan tudok belegondolni..(ugy btw, mit felejtenek el, es mit nem? mert arra meg emlekszik a lany, h a Light az o baratja, akkor csak azt felejtette el, h mier talalkoztak?)

Avatar
Szabi
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 197
Csatlakozott: 2005.03.29. 15:55
Tartózkodási hely: Szeged
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Szabi » 2007.02.04. 17:03

SoonDead írta:Nyomozó láthatta, hogy magától összehúzódott a függöny. Úgyis könnyű kiszúrni az utcáról, hogy odafönt a töksötét szobában mi a helyzet.
Épp ez az, hogy nincs tök sötét, ugyanis addigra már Raito felkapcsolta az olvasólámpát (ami saját tapasztalatból kiindulva) azért nem kis fényerővel bír. Mellesleg az utcai világításnak is megvan a maga fényereje. Azt meg, hogy ebből máris messzemenő következtetéseket kellene levonnia egy szóval sem mondtam. Egyébként igaz, hogy egy automata függönybehúzóval valóban könnyen kimagyarázható az eset, bár akkor meg az lenne érdekes, hogy miért csak Light szobájában van...
SoonDead írta:Azt egyébként nagyon köszi, hogy nem spoilerezel a mangából! (mondjuk ennek kéne lenni a legalapabbnak) Szerintem vagyunk egy páran akik szeretnénk végigizgulni a sorozatot...
Nagyon szívesen, én is utálom, ha mások belespoilereznek abba amit épp nézek (pl. D. Gray Man ezért vesztett nálam kicsit a népszerűségéből.. és szvsz is alap, és valahol elszomorító, hogy ezt már külón kell kérni)
Hidd el a manga elolvasása után is izgalamas a sorozat, főleg hogy azóta vártam, mióta meghallottam a hírt, hogy a Live Actionök mellett ez is készül. Remélem hamarosan a DN manga topicjában is találkozunk. :wink:
Kép
Kép
Kép

Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 741
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Hikari » 2007.02.04. 18:21

Öööö... az nagy baj, ha a 16. rész után semmit nem értek? :dirr:
Vagy nézzem meg megint az egészet az elejétől, mert lemaradtam valamiről? ^^"""

Avatar
Rage
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1319
Csatlakozott: 2003.09.21. 14:51
Tartózkodási hely: Durva Duó HQ

Hozzászólás Szerző: Rage » 2007.02.04. 20:20

Szenvedjetek ti is, új Death Note zenék:

Új OP -> Maximum the Hormone - What's up, people?!
Új ED -> Maximum the Hormone - Zetsubou Billy

Halálnoteszhez halálmetál. "Zseniális" választás.
Give me a chance to redeem myself, and I will sin no more.

Avatar
Szabi
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 197
Csatlakozott: 2005.03.29. 15:55
Tartózkodási hely: Szeged
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Szabi » 2007.02.04. 21:20

Te jó ég. :shock: Nem is mondták, hogy a Death Noteból is shonen fightos animet akarnak csinálni. :-P
Így mellényúlni. Még ha abba 1,5 percbe nem is a hörgős részeket fogják remélem bevágni akkor is nagyon fura.
A Maximum the Hormone menedzserének/kiadójának biztos sok pénzébe volt, hogy ezt elintézze.
Miért nem használták az OST-ben is megszólaló kórust, az sokkal jobban illene az egész hangulatához! :mad: á la Hellsing OVA
Kép
Kép
Kép

Avatar
Mayer
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1207
Csatlakozott: 2006.01.03. 01:15
Tartózkodási hely: The Banbury Coffeeplant
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Mayer » 2007.02.04. 21:28

Nemtudom elképzelni ezt mint OPening... de nekem tetszik valamiért :D

hanyadik Epizódtól jönnek ezek?
Kép

Avatar
Edina-chan
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 592
Csatlakozott: 2004.02.07. 08:51
Tartózkodási hely: Dunaharaszti
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Edina-chan » 2007.02.04. 22:03

Én ha jól tudom, 19-20-tól de nem biztos.
Már meghallgattam őket pár napja, nekem tetszenek, de annyira nem Death Note-os.^^'

Avatar
siklara
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 123
Csatlakozott: 2006.10.18. 12:49
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: siklara » 2007.02.04. 22:08

Rage írta:Szenvedjetek ti is, új Death Note zenék:

Új OP -> Maximum the Hormone - What's up, people?!
Új ED -> Maximum the Hormone - Zetsubou Billy

Halálnoteszhez halálmetál. "Zseniális" választás.
OMG ez a banda csinálta az Akagi zenéjét is, ott nagyon bejött és tényleg nem olyan rossz számok ezek, de mindezt Deszu Nótóhoz nagyon nem tudom elképzelni, iszonyúúúú lehet XD
Mondjátok gyorsan, hányadik résztől van az új OP/ED, mert én a 13. résznél elmaradtam (C1-re várok, a mangát meg úgyis olvastam itt még), ezt viszont most azonnal látnom KELL :lol:

lol, ja hogy még nincs... pedig nagy izgalmamban elkezdtem szedni a 16. rész rawját :vigyor:
Kép
"Gankutsuou is awesome because of the following: trap, gayness, space elf vampire psychotic french possessed drug addict noble with a top hat." (Anonymous)

Személyes-publikus agyrémtár

Avatar
SoonDead
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 471
Csatlakozott: 2006.05.19. 12:12
Tartózkodási hely: Legott
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: SoonDead » 2007.02.04. 23:14

Izé. 3 dolgot tudok elképzelni.
1\ Rage részeg/beszámítatatlan/hazudik.
2\ Én vagyok teljesen részeg/beszámíthatatlan/halláskárosult.
3\ Valami olyan nem várt fordulat jön addigra a sorozatban ami indokolttá teszi az ilyet.

Hát.

De a basszus az openingben jó.
Az endinget meg össze lehet úgy vágni, hogy csak a lightosabb részek maradnak benne és máris egész elképzelhető...
EDIT: Beraktam a két számot winampba végtelenítve és addig hallgatom amég meg nem szokom.
Kép

Avatar
atis
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 47
Csatlakozott: 2006.11.21. 22:43
Tartózkodási hely: Nagytétényi koli, vagy Söjtör... mikor hogy
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: atis » 2007.02.05. 00:17

Anyukám borogass... Komolyan ez lesz az új OP? A mostani sem szívem csücske de ezt még úgy elhallgatom hetente egy résznél... de ez... Nem éppen a kedvenc zenei stílusom. (mind1 majd átpörgetem:P)
David, és Gunther XD

Avatar
IloveRenji
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1575
Csatlakozott: 2005.10.24. 21:06
Nem:
Tartózkodási hely: Pt.Pleasant Beach Arcade (lélekben ottmaradtam)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: IloveRenji » 2007.02.05. 01:54

LOL csak ennyit tudok a zenekre mondani..mint vmi kihagyott Matrix filmzene :dirr: de amugy az OP egy fokkal rosszabb..

Avatar
Sabroso
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 52
Csatlakozott: 2006.05.09. 07:40
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Sabroso » 2007.02.05. 12:03

Nekem mintha a NFS Undergorund 2 soundtrackjéből ugrottak volna elő... mindenesetre az biztos, hogy nem a legnyerőbb választás. Távolról sem :neutral:

Avatar
Biiru Seijin
Profi
Profi
Hozzászólások: 229
Csatlakozott: 2006.07.18. 15:13
Tartózkodási hely: ( ◕ ‿‿ ◕ )

Hozzászólás Szerző: Biiru Seijin » 2007.02.05. 12:07

Hehe, nekem is az NFSU2 jutott eszembe :D Btw remélem hogy ez csak valami fake.... (kezdem megszokni, de akkoris miezmár...)
MOE - SERIOUS BUSINESS

Avatar
Misu
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1234
Csatlakozott: 2005.10.27. 23:18
Nem:
Tartózkodási hely: Budapöst
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Misu » 2007.02.05. 15:59

Kövezzetek meg, nekem nagyon tetszik :dirr: És el is tudom képzelni mint DN op :P
Kép trolololo lolllolo loolllolo loooo~

Válasz küldése