Death Note

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Gensou
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 172
Csatlakozott: 2007.08.13. 22:58
Tartózkodási hely: Újpest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Gensou » 2008.04.27. 18:42

SPOILER

Igen, tényleg volt egy rész, amikor megint Misa-t gyanúsították, hogy irkálja Light helyett a neveket, és egész napos vizsgálat alatt volt otthon. Hogy Misa teljesen hiteles legyen, Light megfosztotta őt a Note tulajdonjogától, így ő elfelejtett minden ugye. (Ekkortájt jött be helyette Mikami...?) Asszem a sorozat végéig így is maradt.

/SPOILER

Fárasztóak ezek a spoiler-jelzések xD;
Kép
do the impossible, see the invisible

Avatar
Narumi
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1388
Csatlakozott: 2004.05.04. 14:36

Hozzászólás Szerző: Narumi » 2008.04.27. 19:01

Light húga nem idegösszeroppanást kap az animében, miután a túszfogságból kiszabadították? [nem csoda, hogy sokkot kapott, amikor rálőttek (igaz üvegfalon keresztül, de akkoris...)] Vagy ki volt az a tolószékes lány egy pár képkocka erejéig?
Kép
心在るが故にお前のすべてを欲する
"Because I have a heart, I lust for all that you are"

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5906
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2008.05.01. 13:57

Gensou írta:Misa egy évvel Light halála után ölte meg magát. A cselekvés irányítása odáig nem terjeszthető ki a Note-tal, nem?
Ezt nem tudtam, az animéből nem derült ki. ^^" Totál olyan volt, mintha egyik nap meghalt volna Light, másik nap pedig Misa menne fel a toronyba. (Esetleg már Light halálával párhuzamosan, azért volt érdekes a dolog.) De akkor értem. :)
Gensou írta:Misa egyébként sztem azzal fenyegette Light-ot, hogy megöli azokat a nőket, akikkel randizni mer, magát Light-ot nem. Legalábbis most így rémlik, rég láttam a sorozatot .__.
Lehet, erre én sem emlékszem már, de valami halálos fenyegetés tuti volt, máskülönben nem közösködött volna Misával. ^^"
Gensou írta:A csaj a végén sztem nem Light húga. A Yagami családnak úgy adták be a dolgot, hogy Light-ot is Kira ölte meg, szal Sayu-nak elvileg gyűlölnie kéne emiatt Kirát imo. Meg annak a csajnak világos is a haja.
Ez sem derült ki, hogy Light halálát hogy reagálták le. ^^" (Ezeket a How to read mangából tudod, vagy honnan? :)) Amúgy arra a lányra időközben két variációt hallottam:
1. Misa az, csak elcseszték egy csöppet a rajzolását. XD
2. Random Kira-fan. (Mintha az író is ezt erősítette volna meg, de akkor minek neki egy egészalakos mangakép, ha nem is fontos szereplő?)

Amúgy arra nem figyeltem, hogy Misa elveszti az emlékeit a vége felé, kicsit sokat kavartak ezzel a DN-tulajdonjoggal a sorozatban. ^^" Pl. a TV-s bemondónővel való beszélgetését ("Light úgyis elkapja majd Kirát") én simán betudtam szivatásnak. XD

Narumi: Az valóban ő volt.
Kép

Avatar
Gensou
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 172
Csatlakozott: 2007.08.13. 22:58
Tartózkodási hely: Újpest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Gensou » 2008.05.01. 23:10

SPOILERFEST PEOPLE!!

Nah, utánanéztem. Light mint Light haláláról nem írnak semmit, hogy mi történt, de nekem valahonnan mégis úgy rémlik, hogy Kira áldozatának állították be végül. Meg nem hinném, hogy Matsuda-ék elő tudtak volna állni másféle magyarázattal.

A mangában egyébként van egy plusz fejezet, amiben előbukkan egy újabb Kira pár évvel a nagy banzáj után; ő nagyrészt öregeket és olyan embereket ölt meg, akik könyörögtek a halálért. Lehet, hogy ő volt az a papnő vagy ki, aki az original story végén szerepelt. De sztem tényleg csak egy random fanatikus.
Kép
do the impossible, see the invisible

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5906
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2008.05.04. 14:25

Azt olvastam, és szerintem is csak egy random fanatikus volt. :wink: Meg neki akkor került a DN a birtokába, és kb. rá egy hétre meg is ölte magát, nem bírta a vele járó lelki terhet. ^^" (A shinigami meg szomorú volt, hogy "Ryuk, neked tényleg mázlid volt azzal az emberrel." XDD)
Kép

Avatar
Sephiroth
Profi
Profi
Hozzászólások: 324
Csatlakozott: 2006.09.26. 09:30
Tartózkodási hely: In the Lifestream

Hozzászólás Szerző: Sephiroth » 2008.05.20. 11:41

Érdekes dolgot fedeztem fel a Death Note-tal kapcsolatban: nem csak hogy egy remek sorozat (függetlenül az utsó 1/3ától, ahol sztem esik a szinvonal, és ezt nem csak mint L-fan mondom), hanem kiváló Gateway-anime! Értem ez alatt, hogy olyan emberek szerették meg, akik elötte sosem néztek anime-t, és meg volt az elképzelésük a dologról a dragonball-sailor moon-pokemon szentháromsággal történt találkozás után a kereskedelmi adókon. Többek között az apám nem bírja abbahagyni a nézését :)

Elgondolkodtam hogy miért lehet ez, és rájöttem pár dologra. Ez azért lehet hasznos, mert így több ilyen anime-t találhatunk, amivel lehet terjeszteni az igét nagyobb eséllyel, mint egy Evangelionnal vagy egy FMA-val.

- a történet, leszámítva a note-ot és a shinigamikat, teljesen reális, semmi természetfeletti nincs benne. A történet pedig egy krimi, ami tulképp a note nélkül is elműködne, szóval könnnyű figyelmen kívül hagynia annak is, aki idegenkedik a fantasztikus történetektől.
- A rajzolása teljesen reális, és azon belül is elég jó minőségű. Csomó ismerősöm az anime-rajzstílust nem tudja elviselni, de ezzel semmi bajuk nincs.
- Minimális (anime) humor van benne. A legtöbb embert ugyanis idegesíti az SD és egyéb tipikusan anime és japán humorforrás, ami miatt 90%-ban képtelen vagyok a Higurashi no naku koro ni-t "eladni" horror-rajongó ismerőseimnek, mert nem jutnak túl az első részen. Itt ilyen gond nincs, Ryuk elég visszafogottan szolgáltatja a comic relief-et.
-Nincsenek tipikus idegesítő anime-karakterek, akik általában idegesítően hatnak arra, akik nem szokták meg a műfajt. Misa ugyan határeset, de vélhetően mire ő megjelenik, már horogra akardt a delikvens :)
- senki sem üvöltözik benne. Ez nagyon fontos, mert egy csómó ismerősöm még el is hiszi hogy ez egy komoly műfaj, érdekes történettel, de nem tudja elviselni, amikor a "12-1 tucat kislányhangú lány japánul nyafog/üvölt".

Mindent összevetve a Death Note szerintem remekül alkalmas beetetésre, terjesszétek Ti is! :)
God's in his heaven, All's right with the world

Avatar
Elhaym
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 926
Csatlakozott: 2005.02.11. 16:16
Nem:

Hozzászólás Szerző: Elhaym » 2008.05.20. 14:17

Sephiroth írta:
Mindent összevetve a Death Note szerintem remekül alkalmas beetetésre, terjesszétek Ti is! :)
Egyetértek, én is így jártam mint te. Már csak mamám van hátra, ő nem néz animét, mert gyerekesnek tartja, így kiváncsi vagyok mit szól majd a DNhez.
Kép
Olvasom: http://moly.hu/tagok/elhaym
Blogom szavazás augusztus 31.-ig.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5906
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2008.05.20. 16:19

Ráadásul ez a "csöppnyi misztikum" dolog fordítva is működik, pl. az én esetemben. :) Normál krimi elé az életbe le nem ülök, mert mi abban a pláne, hogy egyik fickó végül úgyis elkapja a másikat? :-P Nade túlvilági halálisten, illetve az azzal érkezett notesz, amibe elég bárkinek beleírni a nevét, hogy meghaljon? Ezt muszáj volt végignéznem. :D

Amúgy van pár indok, hogy miért rulez a Death Note: http://zaizenjotaro.wordpress.com/2007/ ... b-animeje/ :dirr: (SPOILER! Csak az olvassa el, aki már végig látta a sorozatot!)
Kép

Avatar
Goofy
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 480
Csatlakozott: 2007.10.03. 10:46
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Goofy » 2008.05.20. 18:01

Nagyon komoly fikázások vannak ezen a blogon :D a Garfield-osat, meg a yaoisat, meg az amv-set is elolvastam.
Ja és Death Note rulez. :wink:

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2549
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: anubys » 2008.05.21. 11:47

Sephiroth írta: Mindent összevetve a Death Note szerintem remekül alkalmas beetetésre, terjesszétek Ti is! :)
Sokak szerintem nem kattannak rá ezzel úgy általában az animékre, kell hozzá egy alap affinitás, viszont elismerem, hogy azért nyitottabbá teszi rájuk az embereket. Nekem a párommal sikerült megnézetnek a Haibane-t, és teljesen el volt tőle bűvölve, de ettől még nem lett altalánosan elfogadott a számára.
Viszont most tovább puhítom a Mushishi-val. :D
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
Matsuo
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 22
Csatlakozott: 2007.04.26. 19:21

Hozzászólás Szerző: Matsuo » 2008.05.29. 16:44

Az a helyzet, hogy én amíg az Animax nem kezdte el leadni a DN részeit csak ismertetőket olvastam róla és csak sejtettem, hogy milyen lehet. :oops: :-P
De mostmár tudom hogy az, és a rajongója lettem!!!
:D ::jeye::

Avatar
Dark-san
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 179
Csatlakozott: 2008.06.01. 11:48
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Dark-san » 2008.06.01. 12:50

Az igazat megvallva nekem a DN jobban tetszett, mikor még L is szerepelt benne. Most már valamilyen okból nem jön át az a hangulat. :? Persze még mindig drukkolok, hogy kapják el Lightot. Leginkább a képmutatása miatt nem szeretem Kirát és amiatt, hogy mindenkin keresztül tapos, csak hogy elérje az amúgy is kétes értékű rögeszméjét. :roll:
Kép

Avatar
Matsuo
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 22
Csatlakozott: 2007.04.26. 19:21

Hozzászólás Szerző: Matsuo » 2008.06.01. 21:17

Dark-san végülis igazad van mert amíg L benne volt jobban pörgött az egész és mindig volt vmi amiatt tövig rágtam rajta a körmöm. :-P :D
De mostanában nem érzem azt ahogy Near vadász Lightra. Örülök hogy nemcsak én érzek így. :-P

Avatar
Jaaku
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 124
Csatlakozott: 2007.03.10. 20:19
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Jaaku » 2008.06.01. 22:14

Dark-san írta:hogy mindenkin keresztül tapos, csak hogy elérje az amúgy is kétes értékű rögeszméjét. :roll:
Ne is mond, még mindig beleborzongok, imádom.
:D

Az meg hogy a gyilkosoknak halniuk kell nem értem hogy miért kétes értékű. Aki nem tartja tiszteletben másoknak az élethez való jogát, ne várja hogy tiszteletben tartsák az övét...
mondjuk igaz hogy egy ember nem erről nem dönhet, pláne nem ilyen gyorsan, light rosszul kivitelezte, de az alapgondolat nagyon szép. :)
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5906
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2008.06.01. 22:41

Dark-san: L halála után tényleg csak "félárbóccal" halad a sorozat, de azért továbbra is érdemes nézni, főleg, hogy az utolsó rész szerintem kárpótolni fog mindenért. :D
Jaaku: Szerintem Dark is a kivitelezésre értette. Az nekem is elég kétes értékű igazságszolgáltatásnak tűnt, hogy Light előadja a nagy monológját, hogyan fogja megtisztítani a világot, majd eltelik pár rész, és máris FBI-osokat öl. mert "OMG, még a végén lebuktatnak engem, az istent!". Cöcöcö, a kisifú lába alatt égni kezdett a talaj, és máris megdőlt a nagy elmélete, hogy ő csak bűnösöket öl. :-P (Vagyis ez így nem pontos, lévén nála az is bűnös volt, aki gátat akart szabni annak, ahogy Black & White-ot játsszon az egész világgal. :dirr: Ebből látszik, hogy szegény nem csak egoista, de erősen kattant. XD)
Kép

Avatar
Jaaku
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 124
Csatlakozott: 2007.03.10. 20:19
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Jaaku » 2008.06.01. 22:46

Tikos: Light nem csak kattant, de nagyon naív is... XD

Btw, az utolsó rész miatt dühös vagyok, mert kihagyták a végéről a manga utolsó oldalait, amik az egésznek más színt adnak.

Hisz végülis: Light istenné vált.

A 2 órás filmet érdemes belőle megnézni, annak szerintem sokkal jobb a vége.
Kép

Avatar
Ayla
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1976
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2008.06.02. 13:33

Igen, igen! A film a jó! Pláne annak aki úgy gondolja, hogy L az örök. :D Csak annyi, hogy a live actionben nem ráz ki a hideg attól amikor Kira gyilkolászik. Nincs meg az az ábrázolás... (tudjátok melyikre gondolok.. húzza a tollat a papíron és azzal egyidejűleg fordul le az épület tetejéről az emberke..) áhh :vigyor:
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5906
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2008.06.02. 15:38

Na igen, jobb lett volna ha pontosan olyan a befejezés, mint a mangában, de nekem így is tetszett. :) Én amúgy konkrétan Light halálára gondolok, a mangában sokkal jobb volt. Ahogy már eszét vesztve ordibál Ryuknak, hogy írja be mindenki nevét a Note-ba, aki épp ott van, aztán elkezd megint pszichopatán röhögni, hogy mégis ő győzött, majd a végén az a döbbent arc, amikor rájön, hogy Ryuk bizony az ő nevét írta be, végül pedig a 40mp-nyi rettegés, melynek végén jön a saját vérében való kiszenvedés. :twisted: Lehet csak a Kira-hater beszél belőlem, de sokkal hozzá méltóbb halálnak tartottam ezt, mint az animében azt a nyálas futást a naplementében, meg a végén is azt a napsugaras nyugodt halált. :? (Bár az tetszett, ahogy halála előtt közvetlenül még megpillantotta L szellemét. :D Picit visszakapta azt, amikor anno ő vigyorgott a haldokló L arcába.)
Jah, amúgy ha így nézzük, a végén tényleg isten lett, mert ott van az a Kira-szekta, de ennyi erővel már a sorozat folyamán azzá vált, hiszen tudjuk, hogy már akkor is szép számmal akadtak követői. :wink: Mondjuk azt az utolsó pár oldalt sokféleképpen lehet értelmezni, mivel ha jól emlékszem egy bizonyos idő már eltelt akkor Kira halála óta, én úgy vettem, hogy egyfajta gyászszertartás a fanjai részéről, akiknek épp akkor esett le, hogy Kira valszeg meghalt.


Film alatt amúgy melyikre gondoltok? Van két live action is, meg egy "38. rész director's cut", ami ha jól tudom szintén kb. két órás, de nem nagy durranás. :?
Kép

Avatar
Elhaym
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 926
Csatlakozott: 2005.02.11. 16:16
Nem:

Hozzászólás Szerző: Elhaym » 2008.06.02. 16:21

Nekem csak a 18 és 19. rész volt gyengébb, többi egyformán tetszett. Anime másik felét Mikami és Mello is feldobta, főleg az előbbi, mert Light mellett őt is hamar megkedveltem.


Utolsó rész számomra
nagyon megrázó és megható volt, nagyon rossz volt látni ahogy Light szenved.:(
Kép
Olvasom: http://moly.hu/tagok/elhaym
Blogom szavazás augusztus 31.-ig.

Avatar
Jaaku
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 124
Csatlakozott: 2007.03.10. 20:19
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Jaaku » 2008.06.02. 18:34

Titkos írta: Film alatt amúgy melyikre gondoltok? Van két live action is, meg egy "38. rész director's cut", ami ha jól tudom szintén kb. két órás, de nem nagy durranás. :?
Egy hónap és itt a harmadik live action is...
Viszont, film alatt most a 2 órás újravágást értettem. Most adnék linket egy ismertetőhöz, de innen oda nem linkelek. :wink:

Death Note: ANIME DIRECTORS CUT Final Conclusion
DEATH NOTE ディレクターズカット完全決着版

Úgy kezdődik hogy egy halálisten mászkál ott lent (fent?) megkeresi Ryukot, aki elmeséli neki Light történetét. Az a különbség hogy:
Itt is megöli Light L-t, viszont aztán nincs ez a Neares hülyeség, és végül Lightot Ryuk öli meg.
Kép

Avatar
Ayla
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1976
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2008.06.02. 21:39

én spec, az első két live action re gondoltam.

Ha jól tudom van mrá olyan is hogy L change the world. :D :D nah az még nagyon érdekel, bár nemtudom mennyire van alapja.
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
Toma
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2008.06.02. 19:13

Hozzászólás Szerző: Toma » 2008.06.03. 17:06

Ayla írta: Ha jól tudom van mrá olyan is hogy L change the world. :D :D nah az még nagyon érdekel, bár nemtudom mennyire van alapja.
Igen most 25.-én adják ki DVD-n, már várom. xD
Alapja van-e ? L utolsó 23 napját dolgozza fel, a kira incidens után.
Egy halálos vírust akarnak a világra szabaditani amit csak L tud megakadájozni és az idő vészesen fogy.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5906
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2008.06.03. 17:36

Jaaku: Köszi, így már tudom melyikre gondolsz. :) Viszont szerintem félreértetted. ^^" Ez a Director's Cut tulajdonképpen egy "38. rész", tehát a "Near-es hülyeség" után játszódik. Ryuk miután megöli Lightot, visszamegy az istenek világába, és ugye az a másik isten meg kíváncsi a történetére, ezért felkeresi. Ryuk elmeséli neki a történetet odáig, amíg L meghal, de ezt én nem úgy értettem, hogy valami alternatív sztori lenne, egyszerűen L halála után már nem volt új jelenet, amit a rendezők be akartak rakni. XD (Mert végülis az egészben az volt a pláne, hogy volt pár új rész, pl. L temetése, vagy az a jelenet, amikor L és Light egy moziteremben nézik Misa videóját.) Ezért mondtam, hogy nem nagy durranás, mert amúgy detto ugyanaz, mint a sorozat, csak a sietség miatt pont a jó kis izgalmas/logikázós részek vesztek el, és azon a 2-3 új jeleneten kívül semmi újdonság nincs benne. :( Ryuk amúgy a TV sorozatban is megölte Lightot a végén, a director's cut-ban csak mutatják a füzetet, és benne a nevét. :)
Kép

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2549
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: anubys » 2008.06.03. 18:29

Próbáltam torrentet keresni a Director's cut-hoz, de most valahogy nem akart összejönni. Ha valaki segítene, azért nagyon hálás lennék! :D
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5906
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2008.06.03. 23:22

http://www.nyaatorrents.org/?page=download&tid=8265
Én ezt szedtem le, remélem van még seed. :)
Kép

Válasz küldése