Oldal: 1 / 13

Puella Magi Madoka Magica

Elküldve: 2011.02.14. 23:52
Szerző: scineram
Januárban indult a Shaft 12 részes original, általános vélemények szerint magical girl sorozata, mellyel párhuzamosan már több manga adaptáció is fut. Érdemes megjegyezni, hogy a kisebbségi vélemény, miszerint ez nem is igazi mahou shoujo sorozat, rossz. Ugyanis lányok varázserőhöz jutnak, hogy irtsák a gonoszt, tehát de!

Amiatt, hogy a műfaj lényegében nulla érdeklődést vált ki belőlem általában, meglepő lehet, hogy a most nézett sorozatok közt bizony ez a kedvenc magasan. Engem meglepett. Talán a más mágikus lány animuktól, mint az imént megnézett Afterschool Pleiades szösszenet, eltérő elemek miatt? Például

- a sorozat felénél [*]a címszereplő még nem állt be a sorba, és nem is arra állnak a dolgok[/*]
- a mágikus lányok [*]nem teamben vadásszák az evilt, hanem inkább egymással versengve, akár harcolva[/*]
- a minden normális ember, iskolás számára nem triviális döntéseket itt nem is trivializálják el
- a mágikus lányok is bizony [*]hullhatnak, mint fejek.XD[/*]

Egy biztos, TÖBB RÉSZT!!!!!!
És mi van a spoiler gombbal?

Re: Not Yet Puella Magi Madoka Magica

Elküldve: 2011.02.15. 04:10
Szerző: BSW
A kisebbségi véleményt tartsák meg maguknak nyugodtan azok, akik egy műfajt leáltalánosítanak egy éppen híres műfajikon miatt (például Sailor Moon vagy Precure itt).
A Madoka Magica (bár a Shaft hagyott bennem félelmeket még első rész után is) határozottan awesome felé vett irányt.

Azért én még mindig várom, hogy Madoka átváltozzon illetve kíváncsi vagyok, hogy Homura mennyire badass a mágikus íjával, remélem találnak ki olyan kreatív harcmódot vele, mint Maminak a puskáival. =)

Re: Not Yet Puella Magi Madoka Magica

Elküldve: 2011.02.15. 14:18
Szerző: Péter
Lehet adok neki egy esélyt, de őszintén szólva nem fűzök hozzá nagy reményt. Shugo Charat is sokan reklámozták anno, hogy "ez biza nagyon más, jobb mint a megszokott"... nos igen más volt, de jobbnak nem mondanám. :)

Re: Not Yet Puella Magi Madoka Magica

Elküldve: 2011.02.15. 14:38
Szerző: BSW
*sóhaj*

Re: Not Yet Puella Magi Madoka Magica

Elküldve: 2011.02.15. 18:09
Szerző: Titkos
Ugyan a Shaft cégnév eddig számomra inkább csak csalódásokat eredményezett, de annyian mondjátok, hogy milyen jó, hogy lehet még én is elkezdem. :) Az mindenesetre biztatónak tűnik, hogy a legtöbb magical girl cuccra jellemző cukormázat dobták, legalábbis nehezen tudnám azt a hangulatot összeegyeztetni a lerepülő véres fejekkel. :dirr:

Re: Not Yet Puella Magi Madoka Magica

Elküldve: 2011.02.15. 20:37
Szerző: Péter
Nálam a techno-magickal girl az amit nehezen tudok megemészteni, a vér/darabolás (bloody magickal girl?) inkább nonszenszé teszi, de ha jól csinálják lehet élvezni. :vigyor:

Sóhajtozni lehet, csak nem érdemes... :mosoly:

Re: Not Yet Puella Magi Madoka Magica

Elküldve: 2011.02.15. 22:39
Szerző: scineram
Persze nem fog mindenkinek tetszeni, én sem túlhypeolni akarom. És a gurot se nagyon keressétek benne, arra inkább csak utalt, ellenben a Sankakun belinkelték a manga vérzuhatagát. XD
Ami nekem még kifejezetten bejött, az a Zero Time képi világa. És amikor a witch elkapta Mamit, és utána Homura kergetőzött vele, maga a szörny kinézete meg a fejek, amiket vágott, mikor Homura mindig meglépett, az elég LOL volt. Mintha valami gyerekmeséből szalajtották volna. Ja, és ott van az alltime legállatabb sor az uccsó részben:

-It's always hard being an adult. That's what alcohol's for.
-I can't wait until I can get drunk with you, mom.


Egyébként ez a kép zseniálisan foglalja össze (spoilerezi le) a lényeget eddig. XD
Shaft műveket amúgy nem nagyon láttam még. Zetsubo Sensei, SoreMachi, eddig jó!

Re: Not Yet Puella Magi Madoka Magica

Elküldve: 2011.03.04. 08:05
Szerző: alvaro
Én is elkezdtem pár hete, mert egy törzshelyemen ódákat zengtek róla. Először olyan langyos érzés volt, jó, persze, elvont képi világ, egy kicsit más csak, mint egy megszokott Maho Shoujo anime - de aztán részről részre jobb lett, és nem a képi világ miatt, hanem mert tényleg komoly, mondhatni véresen komoly.

A magam részéről a Claymore sorozattal érzek nagyon sok párhuzamot, bár ők nem mágikus lányok, vannak viszont olyan főnökeik, akikre a szomszéd döglött kutyáját nem bíznám (ki tudja, mit művelnének vele!), és ami a legfontosabb, ők is olyan ellenféllel küzdenek, akik - ők maguk.

Ezen a ponton nagyon rág már, hogy miért akarja annyira Madokát beszervezni Kyubey - Homorú-chan pedig folyton elgáncsolja a tervét, és nem mondja meg, miért... pedig tudja, amit tud, az hót ziher... na de le is jött a 9. rész!

(...és nem győzök aggódni, alig van már a sorozatból, nagyon könnyű elcseszni a végét, remélem megoldják jól :knife: )

(...és milyen mangát emlegettetek...?)

Re: Not Yet Puella Magi Madoka Magica

Elküldve: 2011.03.06. 23:36
Szerző: Vree
Hosszú idő óta ez az első anime amit nagy kedvem lenne társaságban megnézni

Mondjuk hogy egyáltalán tudom hogy létezik abban szerepe van a Danbooru-t elárasztó tömételen fanart-nak (van már saját "Kyubee-nak meg kell halnia" kategóriájuk is xD )

Az nem semmi ahogy meghagyták végig a félrevezető lájtos opening-et, az ED-ben viszont bejön a kemény rock xD

Az is érdekes volt hogy a "saját" törzshelyemen (ami jórészt 20 év fölötti srácokat jelent) első említésre két srác jelezte hogy nézi. Nem tudom hogy az animeszezon maradéka-e a felelős, de eddig abszolút elsőnek látszik az idei termésből.

Re: Not Yet Puella Magi Madoka Magica

Elküldve: 2011.03.07. 00:20
Szerző: scineram
Nem rossz egy törzshely lehet. xD Mondjuk a legutóbbi részen azért felröhögtem QB magyarázata alatt. Weird stuff. De most már minden összeállt ahhoz, hogy odaérjünk, ahogy a legelső jelenettel kezdtünk. Azokat egyébként rohadtul nem értem, a high death countról pofáznak, a Fraktálban sokkal több embert lőttek agyon. Igaz, azok csak háttérszereplők voltak. [*]Bár olyan szempontból azért sajnálatos, hogy a kedvenc karaktereim hullanak. De legalább szép volt Kyoko és Sayak halála.[*]

Re: Not Yet Puella Magi Madoka Magica

Elküldve: 2011.03.07. 10:08
Szerző: Ayla
hmm. nos egy haverom akivel ugyanazokat a jó ecchike nézzük ajánlotta ezt, de arra már nem volt ideje/lehetősége, hogy elmondja miről szól.

Ajánlót, valaki? :D

Re: Not Yet Puella Magi Madoka Magica

Elküldve: 2011.03.07. 20:16
Szerző: alvaro
Vree írta:(van már saját "Kyubee-nak meg kell halnia" kategóriájuk is xD )
Kedvencem a "Mami Mogu Mogu" kategória, agyament morbid dolgokat alkotnak. Mami pendrive nekem is kell :hammer: :twisted:
scineram írta:...a legutóbbi részen azért felröhögtem QB magyarázata alatt. Weird stuff.
Látszik, hogy a kis dögnek esélye sincs megérteni az embereket, annyira más a nézőpontja(/juk). Mondjuk ez legalább kölcsönös :vigyor: Azért persze gáz, alapvetően velük dolgozik. Viszont úgy tűnik, náluk az egyéniség, mint olyan, nem egy bevett szokás. Rengeteg teste van - persze, mert ezek igazából egy kollektív tudaton osztoznak, az egész fajuk az ő tartalék teste. Legalábbis én ezzel az elmélettel szimpatizálok.

Szerk. juteszembe, mi ez a "not yet" a topikcímben? :wtf: Zavaró topikcím fikszálva. - paTKany megj.

Re: Not Yet Puella Magi Madoka Magica

Elküldve: 2011.03.07. 21:13
Szerző: paTKany
Vree írta:Nem tudom hogy az animeszezon maradéka-e a felelős, de eddig abszolút elsőnek látszik az idei termésből.
A szezon köszöni jól van, tele érdekességgel és változatossággal, úgyhogy nem felelős semmiért.
Amiért a Madoka kiemelkedik belőle az azért van mert ez az anime már egy teljesen másik ligában játszik. Már nem is az a kérdés szinte, hogy le fogja-e nyomni a Bakemonogatarit eladásokban (mert nagy valószínűséggel le fogja), hanem az, hogy eléri-e azt a szintet amit az otakuk shakai genshounak hívnak. (Shakai genshou=olyan otakuknak készült anime ami kilép a köntöséből és elfogadja a széles japán társadalom.) Az elmúlt 40 évben összesen három (Uchuu Senkan Yamato, Kidou Senshi Gundam, Shin Seiki Evangelion) ilyen anime volt, illetve egy (K-On!) van még ami a határán táncol.

Re: Puella Magi Madoka Magica

Elküldve: 2011.03.07. 22:10
Szerző: scineram
Most mi volt zavaró? Ugyan kissé spoiler, ha egyszerűen lefordítjuk, de fanoknak szerintem inkább LOL!

De azért ez a shakai genshou dolog elég hihetetlennek tűnik. Tényleg annyi lenne benne a mainstream appeal?

Re: Puella Magi Madoka Magica

Elküldve: 2011.03.07. 22:48
Szerző: alvaro
scineram írta:Most mi volt zavaró? Ugyan kissé spoiler, ha egyszerűen lefordítjuk, de fanoknak szerintem inkább LOL!

De azért ez a shakai genshou dolog elég hihetetlennek tűnik. Tényleg annyi lenne benne a mainstream appeal?
Be kell valljam, nekem így le se esett, hogy ez poén - más szemszögből néztem, onnan, hogy a topik ott marad a végkifejlet után is ::jeye::

Nem tudom, a jónép hogy eszi, fanart van sok, meg nekem is bejött eddig. A 10. rész állítólag ütős lesz és Homurás :!: Szeretnék már neki is belenézni a lapjaiba, ha már Kyubey kitálalt (bár neki meg azt se hinném el, amit kérdez)...

szerk. A 10. rész után megjegyzem, hogy a 'not yet' kitétel nem is állta meg a helyét, vagy esetleg végig meg fogja, vagy kit érdekel :vigyor:

Re: Puella Magi Madoka Magica

Elküldve: 2011.04.10. 16:32
Szerző: alvaro
Kaptunk időpont! Április 22-én lesz az utolsó két rész végre levetítve!

http://www.ggkthx.org/2011/04/10/madoka ... apan-time/

Érdekes, komolyan azt hittem, Walpurgisnachtra halasztják.

Re: Puella Magi Madoka Magica

Elküldve: 2011.04.10. 19:01
Szerző: BSW
Néha azon gondolkodom, érdekeljen-e ez még engem ennyi kihagyás/szívatás után. Kedvenc volt, de mostanra haragszom rá túlzottan is. Persze a csatorna hibája, de valahogy már az egész nem érdekel túlzottan.

Re: Puella Magi Madoka Magica

Elküldve: 2011.04.10. 19:53
Szerző: alvaro
Én inkább kitöltöm ezt az időt fanficírással. Már majdnem kész is.

Függőség...

Jé, te emlegetted az íjat az elején - lám, hogy megszivattak minket a készítők :hammer: Kreatívnak mindenesetre kreatív :twisted:

Re: Puella Magi Madoka Magica

Elküldve: 2011.04.10. 20:02
Szerző: scineram
Talán még sosem vártam ennire valaminek a befejezését. Mostmár legalább időpont van.

Kétségbe vagyok esve egy pozitív befejezésért. Nem tudom, hogy tudnék elviselni egy nagyon depresszív véget.

Re: Puella Magi Madoka Magica

Elküldve: 2011.04.10. 20:13
Szerző: alvaro
scineram írta:Talán még sosem vártam ennire valaminek a befejezését. Mostmár legalább időpont van.

Kétségbe vagyok esve egy pozitív befejezésért. Nem tudom, hogy tudnék elviselni egy nagyon depresszív véget.
Nem tudom, mi lesz. Az valószínű, hogy ütni fog. :knife:
Majd megpróbálom kiheverni.

Re: Puella Magi Madoka Magica

Elküldve: 2011.04.10. 20:30
Szerző: scineram
Nem is fogalmaztam jól, mert biztos depresszív lesz. De ami eddig, főleg az utolsó részben, kiderült Homura küzdelméről, azok után már nem nagyon tudnám lenyelni, ha mindez teljesen hiábavaló lenne. Muszáj lesz valami jónak kisülnie belőle, hogy ne törjön meg teljesen.

Ami meg a lendületét illeti, nézettséget és eladásokat, nagyon remélem ez a rohadt szünet nem vágja teljesen haza.

Re: Puella Magi Madoka Magica

Elküldve: 2011.04.10. 20:36
Szerző: alvaro
scineram írta:Nem is fogalmaztam jól, mert biztos depresszív lesz. De ami eddig, főleg az utolsó részben, kiderült Homura küzdelméről, azok után már nem nagyon tudnám lenyelni, ha mindez teljesen hiábavaló lenne. Muszáj lesz valami jónak kisülnie belőle, hogy ne törjön meg teljesen.
Az a helyzet, hogy Homura nagy kedvencem lett, most már igazán aggódom érte.
Szerintem nincs jó kezekben ::jtears::
Rengeteg, vadabbnál vadabb elméletet olvastam a végét illetően, némelyiktől igazán megfagyott bennem minden.

Re: Puella Magi Madoka Magica

Elküldve: 2011.04.21. 10:17
Szerző: alvaro
Huhh... épp időben, megírtam a saját vég-verziómat (persze crossoverrel), mielőtt még jönne Urobochi-san, és leamortizálná az agyamat :hammer:

Most már állok elébe a Suffering Nightnak :knife:

Mindenesetre ide pakoltam föl:

http://alvaro84.deviantart.com/

Re: Puella Magi Madoka Magica

Elküldve: 2011.04.22. 00:10
Szerző: scineram
Valszeg vasárnap tudom majd csak megnézni, lcd tv alá nem adom, úgyhogy addig nem járok majd erre szerintem. A feszültség már nő.

Re: Puella Magi Madoka Magica

Elküldve: 2011.04.22. 05:11
Szerző: alvaro
scineram írta:Valszeg vasárnap tudom majd csak megnézni, lcd tv alá nem adom, úgyhogy addig nem járok majd erre szerintem. A feszültség már nő.
Ma dolgozom, úgyhogy nekem is Schrödinger lányai estig.
Kaparom a falat rendesen :knife: