Chäos;Head + Steins;Gate + Robotics;Notes

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Catrin
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 787
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Chäos;Head + Steins;Gate + Robotics;Notes

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2014.12.29. 11:01

Surci: :goodpost:
Na, örülök, hogy egy véleményen vagyunk.^^
Surci írta:ha újranézem a sorozatot akkor a végén ezt is újra fogom nézni, csak a logikáért felelős receptorokat kikapcsolom az agyamban, mert úgy élvezni is lehet :D
Ezzel én is így voltam/vagyok. XD Kár érte amúgy nagyon:/, de még így is szeretem.

Az onáknál nálam a 3. ütött. Nem kicsit talált be az Okabe fanservice és Kurisu reakciója. :vigyor: És persze Daru ruháit sem tudtam kiheverni.XD

Avatar
Surci
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1609
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Chäos;Head + Steins;Gate + Robotics;Notes

Hozzászólás Szerző: Surci » 2014.12.29. 18:39

Dick;Head, loptam ezt a szöveget, mert a főszereplőt is jól jellemzi, és megnéztem a 4. részig, és... gáz. Nagyon gáz. Adok neki még egy vagy két epizódot, de ha nem kezd el rakétagyorsasággal javulni akkor úgy kivágom hogy csak úgy füstöl majd a winchester. Na először is a megvalósításról: minősíthetetlen animáció és art, a karadesign moe, és még csak nem is a minőségibb (Haruhi-FMP)- fajtából, hanem az az igazi tizenkettő-egytucat sorozatgyártott izé. Szivárványszínű hajak, vacak színkezelés (LOL skótkockás iskolai egyenruha? -_-). Ugye megint ott tartunk, hogy egy-az-egyben azt érzem mint a Higurashinál, mert ez valami thriller-horror-természetfeletti cucc akarna lenni, de így totál komolyanvehetetlen. Vérfröcsögés eddig még nem nagyon volt, de így hiába is próbálják majd nyomni a ketchupot, max hogy csak röhögni fogok majd rajta. Legalább a karakterek lennének jobbak, de nem. Az otaku-pandúroló csajtípusokból megvan eddig a tsundere, a kuudere, a meganekko, az imouto, meg a rózsaszín hajú csaj, aki majd sztem valami yandere lesz, meg most érkezett egy szőke loli -_- .

És a főszereplő. ARGH. Megint egy autista életcsászár, de ez mellette még gyökér is. Nem, egyáltalán nem érzem erősnek ezt a kifejezést rá, mert amellett hogy olyan szinten életképtelen hogy ha hozzászól egy csaj, vagy akár köszönnek neki az utcán akkor ELSZALAD (szó szerint), de a hugával szemben meg olyan bunkó hogy arra nehéz szavakat találni... És otaku, ami még nem is lenne gond, ha úgy ábrázolnák mint pl. Sato-t az NHK-ban vagy Daru-t a Kőkapuban, esetleg valamelyik genshikenes megszállottat, hanem tényleg olyan mint valami debil. Az már csak hab a tortán hogy valami Seira-tant (kedvenc anyimu-főhősnő) képzel maga mellé, azzal beszélget mint egy fogyatékos... Még a fanszervíz is idétlen, kb. abból áll hogy a csávóhoz beszélnek a csajok (akiknek nem mer válaszolni), az meg közben arról ábrándozik, hogy elképzeli őket meztelenül és hasonlók. És mondom, nem lenne ezzel gond ha valami vígjáték vagy háremcucc lenne, de itt valami természetfeletti véres gyilkosságok után fognak nyomozni elvileg...

Szal ja, jól mondtad Cruel, tipikusan az a visual novelből készült cucc ami magán hordozza az ilyen adaptációk összas hibáját - csak itt még a CG se szép.
Junchi írta:Szal jah, nálam mind az R;N, mind a C;H 4/10-en áll MAL-on. Utóbbi amúgy kimondottan jól indított anno
Ez jól indított? Mikor? :dirr:
Junchi írta:Bleach-be illő kardokkal (LOL)
LOL ja, mik azok a Zanpakutók? :D Én rendesen felröhögtem amikor megláttam. :D
Titkos írta:Amúgy érdekes belegondolni, hogy vajon ebből a három adaptációból miért csak a középső sikerült ennyire jól? Más volt a rendező?
Ennek a három cuccnak összesen annyi köze van egymáshoz, hogy ugyanaz a két cég működött közre az alapul szolgáló játékok elkészítésénél. Semmi más. Az animéknél meg végképp semmi, nemhogy az írók és a rendezők, de még a stúdiók is mindnél teljesen különbözők voltak. Különben rákerestem a játékra, elég megnézni a képeket a három forrásról, kb. át is adják, mennyire különböző hangulatúak, és ez átjön az animéknél is.

Lehet hogy az R;N-be kellett volna belenéznem ehelyett, annak legalább az openingje tetszik, meg a karadesign is tetszetősebb.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Junchi
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1692
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Chäos;Head + Steins;Gate + Robotics;Notes

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2014.12.29. 18:59

Surci írta:És a főszereplő. ARGH.
Kábé. Ha csinálnék valaha "Top10: legrosszabb hímfőhős" listát (ami nem is tűnik rossz ötletnek, lévén kapásból 10 eszembe is jutott :3), Takumit 100, hogy nem hagynám ki belőle. A végére egy fokkal elviselhetőbb lesz, de hát mit érünk el vele, ha a karaktere így is csapnivalóan rossz. (Persze tudom, ott a csavar a vége felé, hogy ki is ő VALÓJÁBAN, de akkor is...)

Egyébként azt tudni kell a Chaos;Headről, hogy az egyik legrosszabb anime-adaptáció, ami létezik.
Surci írta:Ez jól indított? Mikor?
Ask my past self! :D Én ezt a cuccot akkor néztem, mikor 2008-ban szezonos volt, szal lehet az emlékek azért próbálnak ezt-azt szépíteni rajta. (Bár a "Kinek a szemei ezek?" dolog kellemes emlékként maradt meg, ahogy Rimi [ez a rózsaszín hajú ribanc neve, ugye?] első bemutatkozása is.)

Aaamire most kíváncsi leszek, az a Chaos;Child. Egyáltalán, hogy lesz-e animu belőle (valsz igen), másrészt, hogy ezúttal vajon mit kapunk. Mondjuk a "Chaos" szó szerepeltetése, a Dick;Head fényében, nem egy kellemes ajánlólevél, ahogy a design is inkább a D;H-ra hajaz, de háááátha...

Avatar
Rui-chan
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1300
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Chäos;Head + Steins;Gate + Robotics;Notes

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2014.12.29. 20:35

Titkos írta:Apropó, arról mi a "közvélekedés"? XD Azt látom, hogy nálad csak egy ponttal van feljebb, mint a Chaos;Head (lol, Junchi anno: "Dick;Head" XDDDD), de úgy összeségében más is csalódott benne? :dirr: Mert az odáig megvan, hogy a CH "mindenki" szerint "epic fail", míg a SG "mindenki" szerint "epic win", de hogy az RN-hez mit szólt a "nagy tömeg", arról még nem sokat hallottam. XD Amúgy érdekes belegondolni, hogy vajon ebből a három adaptációból miért csak a középső sikerült ennyire jól? Más volt a rendező? Vagy szerintetek mi lehetett az, ami miatt a "Kőkapunál" (ez is lol XD) úgymond "minden összejött", míg a másik kettő eléggé szétcsúszott és vérszegény lett? (Már csak hogy ontopic is legyen. XD)
Jókat kérdezel, mivel megmondom őszintén, már fogalmam sincs, hogy miért adtam rá 5 pontot. XD Vagyis valami azért dereng, főleg, hogy Junchi is írt róla. Szóval tényleg az van, hogy az eleje tiszta SoL, arról szól a fél évad, hogy robotot építenek és mennek valami Tokiói kiállításra, meg versenyre. A főszereplő srácnak meg volt valami balesete és néha előjött egy képessége, hogy lassítva élt meg bizonyos eseményeket. Aztán a második felében elővették ezt a nagy összeesküvést és még kicsit a Lainre is hajazott a fő konfliktus. A legjobb a fujoshi csajszi volt, bár őt is lehet egy szóval jellemezni, viszont kellően adta a lulz faktort.
Junchi írta:Van a "not a single fuck was given that day" (igen, ez most egy szó) csávó, aki nem adott egy szingli fákkot sem aznap.
A nap legjobb mondata. :lol:
Surci írta:Dick;Head
Ez jól indított? Mikor? :dirr:
Erre meg aztán végképp nem emlékszem, csak annyi maradt meg bennem, hogy volt az animében egy rózsaszín hajú csaj, egy tök idegesítő főhős és otaku cuccok. De fegyverek, történet, valami más? Semmi. :dirr: Anno pontoztam, aztán kész, el is felejtettem. Próbáltam feltúrni, hátha korábban írtam róla valahol, nos részletes értékelést nem tudok felmutatni, de eszembe jutott, hogy mintha Junchi blogjára írtam volna anno. És igen, úgyhogy ta-da!
A Chaos;Head-ről annyi megoszló véleményt olvastam, hogy kíváncsi voltam rá, nekem vajon hogy tetszene, de csak most jutottam el a megnézéséig. Azt hiszem, nem kellett volna… Végig untam az egészet, a főszereplő gyerek pedig halálra idegesített. Még akkor sem tudtam komolyan venni, amikor már elvileg kicsit megkomolyodott a 11. részre. Ez egy horror akart lenni? De most komolyan! (A jó horror nálam a Shiki, aminek a megnézése után három napig alig bírtam elaludni.) Ennél még a Robotics;Notes is jobban tetszett, bár attól se voltam elragadtatva. A Chaos a pontosvesszős animék legalja, persze addig még nem aggatom rá hivatalosan, amíg ki nem jön az Occultic;Nine.
Kép

Avatar
Surci
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1609
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Chäos;Head + Steins;Gate + Robotics;Notes

Hozzászólás Szerző: Surci » 2014.12.29. 23:10

Na jó gyerekek, én ezt a 6. rész felénél feladtam. Amikor a nyomi gyerek elkezd a mellette ülő Rimiről fantáziálni kisbugyiban meg laza ingben, aztán meg két perc múlva a földön fetrengve üvölt, hogy a CSAJ védje meg ŐT, na akkor lett elegem. Nem fogok még egy animét végignézni csak azért hogy annak szurkoljak, mikor nyúvad ki a szánalmas főszereplő, nem kell még egy AgK! Nekem ez az izé 2/10, egy pont azért mert nem az Elfen Lied, a másikat meg azért kapja mert sikeresen betrollolt azzal hogy nem dobtam már az első rész után ahogy szoktam az ilyeneket. Amúgy most néztem hogy anno AA-n repkedtek rá a 8/10-9/10-es értékelések, hát nem tudom mit láttak ebben a népek, de azért nemkicsit LOL.

A R;N-t is jegelem, főleg hogy nem kapott sokkal jobb értékeléseket, bár a grafikájával fix hogy jobban kiegyeztem volna mint ennek. Marad a Kőkapu, az király volt (fel is húzom 8.5-ről 9/10-re, mert időközben világos lett pár dolog) ezt a Đ;H-t meg felejtsük el gyorsan.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Junchi
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1692
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Chäos;Head + Steins;Gate + Robotics;Notes

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2015.09.10. 15:36

Tudom, hogy már lassan ilyen második NGE lesz ez a cucc (már ami a bőrlehúzásokat illeti), de egyszerűen nem tudok nem hype-ot érezni ennek láttán. Persze maga a hír már régebbi, de ez az első épkézláb PV, ami megjelent, szal...

(Egyébiránt hamarosan kint az Aria the Avvenire első része, valamint az új LoGH hivatalosan is konfirmálva lett. Valaki szeret engem odafent. :D)

Avatar
Rui-chan
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1300
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Chäos;Head + Steins;Gate + Robotics;Notes

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2015.10.03. 18:26

Fú, most hirtelen nem tudom ezt hová lenne a legjobb írni, úgyhogy mivel a Steins;Gate női főszereplőjéről van szó, ezért gondoltam erre a topicra. (Néhanapján fel szoktam nézni AA-ra és ma éppen láttam egy ilyen Top20 vörös hajú női karakter listát. Az értelmességét inkább ne firtassuk. ^^")
Ami feltűnt, hogy Kurisu is szerepel rajta. Neki véletlenül nem barna haja van? Azt hiszem erre a hajszínre mondják, hogy gesztenyebarna, de nem tudom 100%-ra. Oké, hogy kissé vöröses az árnyalata, csakhogy a listán szereplő többi karaktertől nagyon elüt.
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5326
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Chäos;Head + Steins;Gate + Robotics;Notes

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2015.10.03. 19:14

Rui-chan írta:(Néhanapján fel szoktam nézni AA-ra és ma éppen láttam egy ilyen Top20 vörös hajú női karakter listát. Az értelmességét inkább ne firtassuk. ^^")
Uhh, ne is mondd, haver meg a héten linkelte be tőlük a "10 legtragikusabb anime hősnő" szavazást. ^^" Ezekről a szavazásokról amúgy csak két dolgot mondanék:

1. Azt már hallottam, hogy az AA eléggé "elbulvárosodott", de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire. Ezeket a szavazásokat én hetekkel korábban szoktam látni, tudjátok hol? A Sankaku Complexen, amiről gondolom nem kell ecsetelnem, hogy mennyire egy "animebulvár" oldal. Ha az AA ezektől vesz át híreket, akkor nagyobb a baj, mint gondoltam. :dirr:

2. Ezek a szavazások nem tudom, hogy Japánban eredetileg milyen magazinban, vagy honlapon jelennek meg és milyen közösség adja le rájuk a voksát, de ahogy te is mondod, finoman szólva is "nem igazán reprezentatívak". Jellemzően max úgy az elmúlt öt év animéire emlékeznek, annál "messzebb" már csak elvétve találunk címeket/karaktereket, de még az aktuálisokat is úgy válogatják össze, hogy sokszor több, mint felükön néz az ember, hogy "WTF, ezt most hogy?" Jó példa erre pont ez a fenti "tragikus hősnő" dolog, amiben nem egy olyan karakter is benne volt, akinek egyáltalán nem volt "rossz sora", szimplán csak rútul végezte, vagy még erről sem volt szó, csupán volt egy "törés" az életében, de később láttuk is a sorozatban, hogy utána talpra állt és minden oké lett vele. Na most nálam a "tragikus sorsú" azt jelenti, aki finoman szólva "szopóágon van" majdnem folyamatosan, nem egy olyan kari, aki vígan élt, de egy nap csúnyán meghalt, egy olyan meg pláne nem, akinek jó élete volt, történt vele valami rossz, de utána később megint egyenesbe jött. Szóval ebbe a listába is leginkább olyan csajokat "szavaztak be", akik a viszonylag aktuális sorozatok moe hősnői voltak. (AA-n meg még ezt "cifrázták" olyan kommentekkel, hogy "Asuna a SAO-ból hol marad?" ROTFLOL! XDDD)

Hogy ontopic legyek: Kurisu hajszíne szerintem is inkább gesztenyebarna, vörös toplistába inkább ilyeneket raknék, mint a Highschool DxD-s Rias, vagy a Fairy Tail-es Erza. XD
Kép

Avatar
Junchi
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1692
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Chäos;Head + Steins;Gate + Robotics;Notes

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.01.13. 08:50

Kint a Chaos;Child első része és több szempontból is rendhagyó epizód volt. Egyszer a 45 perces hossza miatt (jó, ez talán már nem annyira újkeletű), másszor ott a puszta tény, hogy az első fele a Chaos;Head összefoglalója, azé a Chaos;Headé, ami a VN volt eredetileg és nem az az agyonvagdalt és átírt anime 2008-ból. Szóval újra képbe került "kedvenc" lúzerünk, Takumi, láthattuk az eredeti történetet pepitában, a kivágott gyilokokat, az imouto levágott és kipostázott kezét és sok egyéb mást. Alapjait tekintve ugyan továbbra sem egy erős vagy húdenagyon értékes VN, de állítom, ez a 20 perc messze értékelhetőbb volt, mint az egész Chaos;Head anime (főleg, hogy még a VN openingjét is bevágták).

Félidőnél aztán csere, jött a tényleges Chaos;Child szegmens, megismertük a klisékupac karaktereket, kiosztotta a 2edgy4u napijegyet és gyorsan tudtunkra adta, milyen nehéz is lesz ezt az animét úgy ánblokk komolyan venni. Vessétek csak össze a karadesignokat és a tipikusan sztereotip viselkedésüket a hardcore gyilkosságokkal és összeesküvés elméletekkel. Ugye, milyen nehéz? Mindezektől függetlenül nem volt olyan rossz, mint vártam, úgyhogy kap még két epizódnyi esélyt, hátha megszokom addigra ezt a szettinget vagy dunno.

Avatar
Rui-chan
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1300
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Chäos;Head + Steins;Gate + Robotics;Notes

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2017.01.22. 20:21

Megnéztem a második részt is. Csak egy fokkal volt elviselhetőbb, még a végén a cliffhanger sem tudott meghatni. Sajnos még mindig idegesítenek az iskolás szereplők, illetve az egész, ahogy lereagálják a gyilkosságokat. Talán egyedül a tudós csaj (Ő a Chaos;Head-ben is szerepelt, ugye?), aki valami értékelhetőt felmutatott. Az Occultic;Nine mínuszba kerülő értelmi szintjét szerencsére még nem érte el. Egyelőre jegelem ezt a sorozatot, majd pár év múlva, ha a szezonok még rosszabbak lesznek, talán újból előveszem. :hammer:
Kép

Avatar
Junchi
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1692
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Chäos;Head + Steins;Gate + Robotics;Notes

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.02.02. 10:48

C;C ep4

Sokat lehetne javítani a cucc általános minőségén (értsd, szargagyi helyett lehetne még akár pocsék is) azzal, ha mondjuk kinyírnánk az összes karaktert és újakat raknák a helyükbe, akik nem ilyen idétlenül, a szituációkhoz egyáltalán nem passzoló designnal operálnak, főleg nem irritálnak és legfőképp nyomokban emberi lényekre emlékeztető mód reagálnak le dolgokat.

Egyébként a néző intelligenciáját ezen felül is nagyban pépesre püföli az anime saját, másik bolygón megszült logikája, amihez mindössze egyetlen menet kell, úgyhogy fölösleges ide nekem Kuzu no Honkai, itt van nekem ez a mestermű. Külön ajánlom a hullaházas jelenetet megtekintésre ebből az epből - ilyet nem lát minden nap az ember.

Avatar
Junchi
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1692
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Chäos;Head + Steins;Gate + Robotics;Notes

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.12.13. 22:05

Nocsak, jövő tavasszal végre tényleg jön a 0 anime.

Hell yes!

(És fuck it, ha nem tudnám előre, hogy az új LoGH szar lesz [mert az lesz], akkor a tavaszi szezon brutál erős lenne, legalábbis ami engem illet, szal Steins;Gate és LoGH egy szezonban!!)

Avatar
Junchi
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1692
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Chäos;Head + Steins;Gate + Robotics;Notes

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2018.02.06. 18:12

Felrántom újfent a threadet, úgy sincs sok már hátra a 0 tavaszi premierjéig, még ha momentán nagyobb szkepticizmussal is kezelem ezt a készülő midquelt, mint a (nem létező) filmet.

Szóval vannak új key és karakter visualok, szerintem ezek megérnek egy rövid gondolatsort, már csak azért is, mert végre mindenki más ruhába bújt! Nagyon furcsálltam a régi sorozatban ezt az egyenöltözködést; mintha az összes karakter levédette volna a saját szerelését, és abból semmilyen időjárási vagy egyéb körülmény nem tudta kirobbantani.

Az új szereplők egyelőre elég semmilyennek tűnnek, Shiina Kagari például echte marketing (nézzétek, Kurisu LOLIBAN!!, csak ő nem Kurisu), viszont annak örülök, hogy Daru waifuja kapott végre egy normális designt.

A sztoriról semmit nem tudok (minden spoilert kerülök), a stábot pedig linkeltem már korábban, itt van ni, egyel feljebb^.

Avatar
Catrin
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 787
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Chäos;Head + Steins;Gate + Robotics;Notes

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2018.02.06. 19:14

Junchi írta:
2018.02.06. 18:12
Szóval vannak új key és karakter visualok, szerintem ezek megérnek egy rövid gondolatsort,
Jajj, ezek a cuccok... mikor anno megláttam a VN képet erről a szerelésükről a Piroska és a farkas volt az első gondolatom... mintha az otakuk azt cosplayelnék a comima miatt.XD (Ruka Piroskának öltözve, Feyris a farkas, Daru a vadász, Mayuri pedig a nagymama). WTF
Junchi írta:
2018.02.06. 18:12
már csak azért is, mert végre mindenki más ruhába bújt! Nagyon furcsálltam a régi sorozatban ezt az egyenöltözködést; mintha az összes karakter levédette volna a saját szerelését, és abból semmilyen időjárási vagy egyéb körülmény nem tudta kirobbantani.
Egyik legbosszantóbb S;G elem számomra ez, btw.XD Szóval én is örülök a váltásnak, de nagy különbség nem lesz, mivel várhatóan ezt sem fogják az évad alatt leváltani.

Válasz küldése