Cross Ange - >You will never land face first into blonde pubes

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1533
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Cross Ange - >You will never land face first into blonde pubes

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2014.10.22. 22:20

Cross Ange
Nem tudom ki nézi innen...
Gratulálok Sunrise, ezt aztán a lehető legjobban megcsináltátok! Oké, tavaly volt a Valvrave, de ez még annál is jobban kiütött és csak a 3. résznél járunk. (a 25-ből :dirr:) Drága Valvrave legalább várt az első évad végéig, hogy a képünkbe tolja ezt a "fúb*zdmegmivagyunkaSunrise!!!" stílust, de nem, itt már eleve ezt kapjuk. Most komolyan elgondolkoztam, hogy adok még 1-2 résznyi esélyt, ha nem javul annyira, hogy megérje követnem hétről-hétre, megy a levesbe, aztán esetleg amikor vége lesz, előveszem újra.
Titkos említette, hogy felkeltette az érdeklődését az anime, mert manát használnak benne és sárkányok ellen harcolnak. Ez eddig rendben volna, sci-fi és fantasy keverékére vevő vagyok bármikor, hiszen mindkét műfajt szeretem. Habár elég sokan kiakadtak az első résztől, nekem az teljesen viselhető volt, egy közepes indító résznek bőven megfelelt. Adott Angelise hercegnő, egy igazi nemes, aki eddig csak ezüstkanállal a szájában létezett. Mondjuk nálam azzal verte ki a biztosítékot, hogy közölte egy anyával, akinek a gyerekéről kiderült, hogy Norma (ők nem tudják használni a manát), szüljön egy egészséges másikat. o.O Mert ez csak így megy, ugye? -__- Ez eddig csak egy kis része volt, és ez rosszul érintett, de a többi teljesen vállalható volt. Még az is, amikor drága hercegnőnket elküldik a Normák börtönébe, mivel róla is kiderül, hogy az és ott megfosztják minden méltóságától (még finoman fogalmaztam). Amúgy a Normák csak lányok lehetnek, illetve kizárólag mélyen kivágott ruhákat vesznek fel a csatába. Az egy részre jutó fanservice jelenetek száma kb, a HotD szintjével vetekszik, nem mellesleg majdnem leszbi rape-t is kapunk az arcunkba.
Aki esetleg állandóan felkapja a vizet, mert a shounen főhősök idegesítők, Ange nem külömb, sőt még talán rosszabb. 3 rész alatt nem volt képes felfogni, hogy ő már többé nem hercegnő. Többször is megagyalják, többen meghalnak miatta, de még így sem mutat semmilyen változást. Csakhogy valamivel el kell érni, hogy megkapjuk az első rész elején szereplő badass csajt, ezért bedobtak egy igazi asspull megoldást. Nem ám az történik, hogy szépen elkezd megváltozni! A gyűrűjére rácsöppen a véréből, aztán a személyisége 180 fokos fordulatot vesz. Oké. :dirr:

Cserébe a Kiseijuu még mindig awesome és van jó pár anime a szezonban, ami tetszik, szóval annyira nincs veszve a helyzet.
Kép

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1101
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2014.10.23. 09:44

Nekem eddig két bajom van a cuccal: egyik Ange átmenetének hiánya, amit említettél is, másik a gyűrűs fullmecha jelenet. XD Amúgy kifejezetten érdekel és szórakoztat, pont a várható leszbi fanservice-ek, halálozások és a nagy sunrisekodás miatt kezdtem el. :P Csak csajos mecha?? Jöhet! Már jobb bishoujo összlet, mint pl. az akuma no ridikül.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5868
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2014.10.23. 22:33

Rui-chan írta:Cross Ange
Nem tudom ki nézi innen...
Rui-chan írta:Titkos említette, hogy felkeltette az érdeklődését az anime, mert manát használnak benne és sárkányok ellen harcolnak.
Noha még inkább csak a "belenézegettem" fázisig jutott a kapcsolatunk ezzel a sorozattal, sajnos ahogy a Twintails kellemes csalódást, addig ez eléggé negatívat okozott eddig. Persze még akármi lehet belőle, meg tényleg rendesen nekiülök már, hogy végignézzem az eddig kijött 2-3 epizódot, de amit így eddig leszűrtem belőle:

-A sárkányok sajnos semmilyen különösebb jellemmel, misztikummal, vagy akármivel nem rendelkeznek, amivel elérhetnék, hogy kicsit is érdekeljék a nézőt. Lehet még nagyon bennem van a Shingeki-fanboy, de örültem volna, ha nem csak holmi "ezek azok a szörnyek, akiket azért raktunk bele a sorozatba, hogy mindig meglegyen a heti akció-arány és legyen kiket/miket legyakni"-szellemben kerültek volna bele a sorozatba, hanem a nézőben fel is keltik a kíváncsiságot aziránt, hogy mégis mik ezek, honnan jönnek, miért, stb.? Persze ez még valamennyire bennem van, de ez inkább a saját kíváncsiságom, az anime nem igazán akart erre rágyúrni, eddig ilyen "jönnek, oszt gyakjuk le őket, ne kérdezz semmit!" stílusban tolják a sárkányokat az arcunkba. Na, de még ez lenne a sorozat legkisebb baja, ha amúgy a sztori ezen kívül ütne, vagy a szereplőgárda jó lenne, csakhogy:

-Ange tökhülye. Nem akarom, hogy Lelouch 2 legyen, pláne ne egyből, de azért az valami hihetetlen, hogy még kvázi a természetes túlélési ösztöne sem igazán működik. Szal ha én lennék valami elrabolt hercegnő, akit aztán a "kitaszított gettósok" közé vetnek, az lenne a minimum, hogy megpróbálnám meghúzni magam, ha másért nem, hát azért, mert látnám, hogy "10 vs 1" a felállás az én hátrányomra, de ők amúgy is annyival jobbak nálam, hogy kis túlzással akár "1 vs 1" arányban is bármikor elkenik a számat. :dirr: Oké, hogy az embernek ki kell állnia magáért, de azt is tudnia kell, mikor érdemes csöndben maradni. Ange ezzel szemben nem csak hogy továbbra is úgy viselkedik, mintha még mindig a palotában lenne, de hülyeségeket csinál, bunkózik, illetve nyomatja a "ti rohadt Normák!" szövegét. (Ez utóbbi a Code Geass-es "te mocskos 11-es!" helyi megfelelője. XD) Miután ennek hatására kap a pofájába, majdnem megerőszakolják, stb-stb., továbbra sem akar a fejéhez kapni, csak tovább arcozik. *sóhaj* (Ja és ha jól értettem, mintha még azt sem fogná fel, hogy ő maga is egy Norma, annak ellenére sem, hogy ezer és egy jel mutat rá.)

-A fenti dolgot a készítők mintha úgy akarták volna kompenzálni, hogy Angét lépten nyomon megleckéztetik sznob viselkedése miatt. Ez még jogos is lenne egy pontig, meg hogy máshogy fejlődne a jelleme, ha nem úgy, hogy "fejbe vágja az igazság", viszont ahogy Ange köcsög jellemével kapcsolatban, úgy ezzel is túlzásba estek Sunrise-ék. Angét nem szimplán jobbra-balra szívatják ugyanis, vagy beszólogatnak neki, hanem ütik, a főnökasszony lazán megpróbálja megerőszakolni, stb. És ezek ráadásul nem ilyen "rape for comedy" jelenetek, hanem full komolyak. Azért ilyen szintű semmibe vevést akkor sem érdemelne szerintem, ha ő meg a Normákkal bánik ugyanígy. Frankón olyan érzésem volt nézés közben, mintha ezt valami nőgyűlölő férfi írná/rendezné, aki igazából erre izgul, azért van a sok kínzás, meg hentai-ra utalgató jelenet (yuri rape and stuff...) és Angét csak azért írták ilyen bunkóra, hogy arra mutogathasson, ha bárki felelősségre vonná, hogy "dehát látjátok, micsoda felfuvalkodott hólyag, megérdemli a megalázást!", de nem, szerintem ennyit és ilyen sűrűn akkor sem érdemel, pedig nekem sem túl szimpatikus eddig.

-Na de most jön csak a legjobb rész: öncélú erőszak. Elvégre minek korlátozzuk le a testi-lelki szenvedést egyetlen karakterre, ha egy egész csapattal csinálhatjuk ugyanezt? :dirr: Ange mellett a többiek konkrétan meg is murdelnek, persze "érdekes módon" sok karaktert direkt otaku-fétisnek dolgoznak ki, mielőtt megölik őket. A death-count eddig egy lolira korlátozódik, aki hogy-hogy nem, Angét tekintette "onee-samájának" és a második rész végén azt akarta, hogy vigye őt vissza a palotába, hogy vele élhessen (wow...), a harmadik részben pedig ha jól tudom, a yuri rape mistress főnökasszony harap fűbe. (Na, érte mondjuk nem volt kár, kevés karakter képes már pár perces szereplés után megutáltatni magát velem, de neki sikerült.) Persze ha ezeknek a haláloknak lenne bármi értelme, vagy normális helyük lenne a történetben, azt mondanám, hogy "hajrá, végre egy újabb tökös sorozat a Shingeki után!", de egyrészt eléggé "grimdark for grimdark's sake" módon jelennek meg ezek a haláljelenetek (vagyis ahogy már írtam, piszkosul öncélú és értelmetlen, kb. csak azért halnak meg, hogy meglegyen a heti "sokkolás", ahogy a sárkányok is a heti akcióért felelősek), másrészt ahogy már írtam, meglepő módon eléggé otakukra van eddig kihegyezve a halálozási stílus is, vagyis érdekes, hogy eddig csak a cuki moe, meg a szexi "madam" halt meg. Pl. egy random 80 éves nagypapát nem ölnek meg benne, mert az nem lenne "edgy". (Ezek a halálok sem azok, de otakuknál biztos működnek.) Valaki írta is, hogy "úgy látom, a Madoka sikerét sokan úgy próbálják leutánozni, hogy szándékosan ölnek meg moe csajokat minél brutálisabb módon" és kb. ennél a cuccnál is ezt érzem eddig. (Mint ahogy sokan meg a Bakét próbálták úgy lekoppintani, hogy a Shaft "szürrealista" látványvilágát átültették a saját sorozatukba, de azon kívül kb. semmit, ergo sikerült mindkét sikersorozat leghülyébb "trendjét" követni, miközben a lényegi esszenciájuknak a közelében sem járnak. :dirr: ) Nekem ebből a szempontból mindegy, hogy 12 éves kislány, vagy 80 éves nagypapi hal-e meg, csak legyen már egyrészt értelme és súlya a haláluknak (hogyan sajnálhatnánk pl. a moe csajt, ha annak a résznek az elején ismerjük csak meg nagyon halványan, amelyiknek a végén már halálozik is elfelé?), másrészt meg ne arra menjenek már, hogy "fú, nézd, milyen brutális, mindenhol ömlik a vér, GOOOOREEEE!!!444" Persze, szép, hogy végre nem valami agyoncenzúrázott, fénycsíkoktól, meg fekete foltoktól hemzsegő, vagy éppen teljesen vérmentes akcióanimét kapunk, de ahogy a fenti dolgokban, úgy ebben is elvetette a sulykot a Sunrise és már-már Elfen Lied-i magasságokba emelte a brutalitást a cuccban. (Jó, azért azt nem, még nem volt végtagcsonkolós, meg szívkiütős jelenet, de türelem, még csak most indult a sorozat, sok rész van még hátra... :dirr: )

Persze ahogy mondani szokás, "innen szép nyerni", én pedig még nem vesztettem el a reményt, hogy hátha valami értelmesebb irányba fordul a cucc, esetleg tényleg lesz belőle egy "Code Norma - Ange of the Rebbelion"-szerű cucc. XD (Végülis a setting itt is adott lenne, csak amíg Lulu ebben a helyzetben már rég azon agyalna, hogyan lázítsa fel a Norma mecha pilótákat és szervezzen belőlük magánhadsereget, addig Ange még mindig ott tart, hogy "Én egy hercegnő vagyok, ti hülyék, nyaljatok nekem!") Mindenesetre folytatni fogom, hogy miért?

-Mert Sunrise cucc és ahogy valaki írta: "A Sunrise sztoriban a történet nem mindig a legjobb, de azt igen ritkán lehet ráfogni a sorozataikra, hogy unalmasak lennének", ez eddig az Ange-re is igaz, hiszen a számos hülyeség ellenére is érdekel, hogy mi lesz ebből az egészből.

-Az OP/ED páros továbbra is rulez.

-Tetszik a Code Geass-es karakterdizájn.

-"Sexy chicks in space suit" XD (Amíg nem lesz valami értékelhető történetszál, vagy karakter a sorozatban, addig ezzel kell bérnem, meg a WTF-pillanatokkal. XD)

-Ha minden összeomlana benne (karakterek, sztori, stb.), guilty pleasure cuccnak még így is ideális darab. XDDD
Catrin írta:Csak csajos mecha?? Jöhet! Már jobb bishoujo összlet, mint pl. az akuma no ridikül.
A ridikülös (lol, a scineram-féle "Püré Parédé" óta ez az utóbbi idők második legjobb magyarítása XD) csapat amúgy is jóval szánalmasabb volt szvsz. XD (Igen, még az Ange-pilótáknál is jobban... XD) Amúgy vigyázz, láttuk már az openingben Ange "hercegét", lefogadom, hogy majd pont akkorra érkezik meg, hogy belerondítson a yuriba, amikor már Ange akkora span lesz a többiekkel, hogy épp mennének az ágy felé... XD
Kép

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1101
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2014.10.23. 23:47

Jajj, a herceg, jó hogy mondod. Ott van az op vége felé az a szép fekete hajú csajszi is. ^^ mindkettőjüket kíváncsian várom... XD

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1533
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2014.10.24. 11:01

Titkos írta:A sárkányok sajnos semmilyen különösebb jellemmel, misztikummal, vagy akármivel nem rendelkeznek, amivel elérhetnék, hogy kicsit is érdekeljék a nézőt. Lehet még nagyon bennem van a Shingeki-fanboy, de örültem volna, ha nem csak holmi "ezek azok a szörnyek, akiket azért raktunk bele a sorozatba, hogy mindig meglegyen a heti akció-arány és legyen kiket/miket legyakni"-szellemben kerültek volna bele a sorozatba, hanem a nézőben fel is keltik a kíváncsiságot aziránt, hogy mégis mik ezek, honnan jönnek, miért, stb.? Persze ez még valamennyire bennem van, de ez inkább a saját kíváncsiságom, az anime nem igazán akart erre rágyúrni, eddig ilyen "jönnek, oszt gyakjuk le őket, ne kérdezz semmit!" stílusban tolják a sárkányokat az arcunkba.
Igen, ez kb. ilyen Terra Formars, meg Gantz szintű dolog, nem kell a monsztákról semmit megmagyarázni, mert úgyis legyakják őket és akkor már tök mindegy. Ráadásul az első pár perces felvezetőben láttuk Anget, ahogy legyőz egy ilyen baromi erős sárkányt fél perc alatt, egyedül. Oké, hogy az elején még bénázott, meg nem tudott harcolni, de ha később már Mary Sueként fogja irtani a dögöket, akkor annak a lehetősége is fog veszni, hogy izguljunk érte. Persze lehet a személyisége miatt alapból kiesne ez az opció, viszont szeretném azt hinni, hogy mágia nélkül is képes lesz fejlődni. Amúgy magyaráztak néhány dolgot, amikor Anget beültették az iskolapadba, de ezt is úgy nagyjából 5 perc alatt lerendezték. Örültem volna, ha a kiképzésből is mutatnak több részletet, csakhogy úgy látszik a yuris jelenetekre kell több időt szánni. XD
Titkos írta:Ja és ha jól értettem, mintha még azt sem fogná fel, hogy ő maga is egy Norma, annak ellenére sem, hogy ezer és egy jel mutat rá.
Igen, ilyeneket mond rá, hogy "Ilyen messzire biztos nem ér el a mana ereje.", meg "Ez csak valami félreértés.", holott az egyik felügyelő csaj simán használta a manáját a szigeten még az első részben.
Titkos írta:Na de most jön csak a legjobb rész: öncélú erőszak. Elvégre minek korlátozzuk le a testi-lelki szenvedést egyetlen karakterre, ha egy egész csapattal csinálhatjuk ugyanezt? :dirr: Ange mellett a többiek konkrétan meg is murdelnek, persze "érdekes módon" sok karaktert direkt otaku-fétisnek dolgoznak ki, mielőtt megölik őket. A death-count eddig egy lolira korlátozódik, aki hogy-hogy nem, Angét tekintette "onee-samájának" és a második rész végén azt akarta, hogy vigye őt vissza a palotába, hogy vele élhessen (wow...), a harmadik részben pedig ha jól tudom, a yuri rape mistress főnökasszony harap fűbe. (Na, érte mondjuk nem volt kár, kevés karakter képes már pár perces szereplés után megutáltatni magát velem, de neki sikerült.) Persze ha ezeknek a haláloknak lenne bármi értelme, vagy normális helyük lenne a történetben, azt mondanám, hogy "hajrá, végre egy újabb tökös sorozat a Shingeki után!", de egyrészt eléggé "grimdark for grimdark's sake" módon jelennek meg ezek a haláljelenetek (vagyis ahogy már írtam, piszkosul öncélú és értelmetlen, kb. csak azért halnak meg, hogy meglegyen a heti "sokkolás", ahogy a sárkányok is a heti akcióért felelősek), másrészt ahogy már írtam, meglepő módon eléggé otakukra van eddig kihegyezve a halálozási stílus is, vagyis érdekes, hogy eddig csak a cuki moe, meg a szexi "madam" halt meg. Pl. egy random 80 éves nagypapát nem ölnek meg benne, mert az nem lenne "edgy". (Ezek a halálok sem azok, de otakuknál biztos működnek.) Valaki írta is, hogy "úgy látom, a Madoka sikerét sokan úgy próbálják leutánozni, hogy szándékosan ölnek meg moe csajokat minél brutálisabb módon" és kb. ennél a cuccnál is ezt érzem eddig. (Mint ahogy sokan meg a Bakét próbálták úgy lekoppintani, hogy a Shaft "szürrealista" látványvilágát átültették a saját sorozatukba, de azon kívül kb. semmit, ergo sikerült mindkét sikersorozat leghülyébb "trendjét" követni, miközben a lényegi esszenciájuknak a közelében sem járnak. :dirr: ) Nekem ebből a szempontból mindegy, hogy 12 éves kislány, vagy 80 éves nagypapi hal-e meg, csak legyen már egyrészt értelme és súlya a haláluknak (hogyan sajnálhatnánk pl. a moe csajt, ha annak a résznek az elején ismerjük csak meg nagyon halványan, amelyiknek a végén már halálozik is elfelé?), másrészt meg ne arra menjenek már, hogy "fú, nézd, milyen brutális, mindenhol ömlik a vér, GOOOOREEEE!!!444" Persze, szép, hogy végre nem valami agyoncenzúrázott, fénycsíkoktól, meg fekete foltoktól hemzsegő, vagy éppen teljesen vérmentes akcióanimét kapunk, de ahogy a fenti dolgokban, úgy ebben is elvetette a sulykot a Sunrise és már-már Elfen Lied-i magasságokba emelte a brutalitást a cuccban. (Jó, azért azt nem, még nem volt végtagcsonkolós, meg szívkiütős jelenet, de türelem, még csak most indult a sorozat, sok rész van még hátra... :dirr: )
Na igen, annyira még nem lenne baj ezzel a seinenes "vérszexerőszak" kombóval, ha lenne mögötte valami más. A Berserkben is ömlött literszámra a vér, a csaták nagyon brutálisak voltak, nem beszélve az Eclipseről, ahol aztán tényleg volt minden. Csakhogy a remek karakterek (akik fejlődtek is), a nagyszerű párbeszédek, a hangulat ezt mind ellensúlyozta. Illetve Catrin említette, hogy egyelőre a Parasyte animétől nincs annyira elájulva, mert nem történik benne olyan sok minden. Nekem ez a Shingeki, csak seinen műfajjal és kevesebb kötetszámmal. XD Vagyis nem az számít, hogy mennyi vér fröcsög az "arcunkba" a részek alatt, nem egy céltalan gorefest, hanem más is fontos szerepet kap benne. Természetesen a manga jóval többet mutat, de szerencsére a MadHouse nem takarja ki a fél képernyőt, amikor valami brutálisabb történik. Ritka az olyan dolog, amikor a MAL értékelésekkel egyetértek, a Cross Angenél viszont nem csodálkozom, hogy 7 pont alatt van az átlaga.
A Fő Mistress halála egy picit ugyan meglepett, de nem sajnáltam, legalább eggyel kevesebb idegesítő karakter, akit el kell viselnem. A loli halála után a másik kiscsajt is elkapják a sárkányok, aki a barátnője volt. Meg amit ugye eleve írtam, Normák csak lányok lehetnek, mert tényleg tök gáz lenne, ha lennének ott fiúk. Később még persze megmagyarázhatják, de örültem volna, ha pár szóba a tudtunkra adják, hogy mégis miért van ez. A Black Bulletben már az elején elmondták, hogy a mutáns gént csak az X kromoszóma tudja tovább örökíteni. Persze abban is csak egy alibi magyarázat volt arra, hogy miért lolik hemzsegnek mindenütt. Azért egy ilyet várnék itt is. A ruháknak szintén semmi értelmét nem látom, esetleg ha a mechában pont úgy lennének valami kapcsolódási pontok és emiatt kellene a nyitott öltözék, akkor azt mondom oké, de még csak meg sem próbálnak alibi dolgokat mögéjük nyomni.
Titkos írta:
Catrin írta:Csak csajos mecha?? Jöhet! Már jobb bishoujo összlet, mint pl. az akuma no ridikül.
A ridikülös (lol, a scineram-féle "Püré Parédé" óta ez az utóbbi idők második legjobb magyarítása XD) csapat amúgy is jóval szánalmasabb volt szvsz. XD (Igen, még az Ange-pilótáknál is jobban... XD) Amúgy vigyázz, láttuk már az openingben Ange "hercegét", lefogadom, hogy majd pont akkorra érkezik meg, hogy belerondítson a yuriba, amikor már Ange akkora span lesz a többiekkel, hogy épp mennének az ágy felé... XD
Nem azt mondom, hogy rossz lenne a setting, de eddig úgy érzem, hogy ez ilyen shounen yuri mecha, vagyis a fanservice-en kívül más értelme nem nagyon lesz. Később úgyis megérkezik a srác, aki tuti egyből Ange-t fogja waifu-nak kiszemelni, aztán a többi csaj majd rájön, hogy "Jé, egy férfi!", és így átmegy hárembe az egész. :dirr:
Még nem igazán tudom, hogy bizonyos animék kapcsán itt mi az általános összkép, de Junchi és én nagyon szeretjük az Utenát, valamint a Ga-Rei: Zero-t, amikről elmondható, hogy vannak benne yuri elemek. Mégse az volt ezekről az első gondolatom, hogy csak azért tették bele a lány-lány párosítást, mert erre tud ráizgulni a közönség, illetve a történeti és egyéb elemek még ezt is tudták volna egyensúlyozni. Az Angenál pedig pontosan ezt érzem, megfejelve a fent említett literszámra ömlő vérrel.
Nézem a Nanatsu no Taizait is a szezonban, ami az aktuális shounen fight cucc és a 3. részben mondjuk elég sok fanservice volt, de összességében ebben kevesebbet láttam, mint az Angeban, ami szerintem egy picit gáz. ^^"
Mondom, azért még adok pár résznyi esélyt a cuccnak, de az aktuális guilty pleasure úgyis a Terra Formars. Jó, abban meg cenzúra van, viszont kevesebb a fanservice.
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5868
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2014.10.26. 02:17

Rui-chan írta:Nem azt mondom, hogy rossz lenne a setting, de eddig úgy érzem, hogy ez ilyen shounen yuri mecha, vagyis a fanservice-en kívül más értelme nem nagyon lesz. Később úgyis megérkezik a srác, aki tuti egyből Ange-t fogja waifu-nak kiszemelni, aztán a többi csaj majd rájön, hogy "Jé, egy férfi!", és így átmegy hárembe az egész. :dirr:
Basszus, erre még nem is gondoltam! O_O Pedig sajnos megvan rá az esély, csak én eddig úgy képzeltem ezt, hogy mivel Ange a főszereplő, ha be is jön a herceg, ő csak ilyen "pótlék", vagy "kötelező szerelmi szál" lesz a sztoriban, de a fókusz végig Angén marad majd, így nehezen lehetne belőle hárem anime, de amiket eddig a sorozat mutatott magából, sajnos ezt is számításba kell vennünk. :dirr:
Rui-chan írta:Nézem a Nanatsu no Taizait is a szezonban, ami az aktuális shounen fight cucc és a 3. részben mondjuk elég sok fanservice volt, de összességében ebben kevesebbet láttam, mint az Angeban, ami szerintem egy picit gáz. ^^"
Mondom, azért még adok pár résznyi esélyt a cuccnak, de az aktuális guilty pleasure úgyis a Terra Formars. Jó, abban meg cenzúra van, viszont kevesebb a fanservice.
Ja, azzal (mármint a Nanatsuval) én is ismerkedek, de mit mondjak, nem látom benne egyelőre azt, amit mindenki állít róla, hogy "ez mennyivel egyedibb/másabb, mint az átlag shounenek!". Persze bajom sincs vele, rossznak sem találom, csak éppen nekem eléggé ilyen "standard fantasy mesés shounen fight"-nak tűnik. ^^" Ennyiért még nem fogom folytatni/követni, szólj, ha te nézed és esetleg elkezd valami értékelhetőt felmutatni. XD
Kép

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1815
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci » 2014.11.19. 23:00

Ide írom, mert látom hogy páran belenéztetek ebbe a Cross Ange nevezetű csodába. Alapvetően nem lenne rossz az ötlet, én magam pedig szimpatizálok is az ilyen "elkényeztetett kis virágszálat kivágjuk a való világba"-féle koncepcióval, + némi mágia, esetleg komolyabb társadalmi háttér (rasszizmus, stb, kb mint a Geass-ban), de a megvalósítás... Fentebb már jó sok mindent elmondtatok róla, megint egy jó indulószitu, amit normális történetírás és karakterfejlesztés helyett fanszervízzel akarnak eladni, ezúttal a leszbi-yuri vonalon. Persze a mindenütt telibekapott csöcs-seggáradat messze nem elég, minél explicitebb ábrázolás kell, erre vevő a megcélzott közönség. Itt már nem mellre, hanem nunáraesés van, a mérgeskígyó is a belső combján harapja meg Ange-t, onnan kell kiszívni a mérget, fullban megy a leszbi orgia meg hasonlók. De ezt még el is nézném, ha nem lennének benne olyan baromságok mint a teljesen feleslegesen mindenhol kivágott bevetési plug suit, a bikinivonal alá csúszó "bevetési bugyik", a szintén csöcsöt-segget hangsúlyozó "hétköznapi" egyenruhák meg hasonlók... Ange 180 fokos fordulatáról (2 perc alatt!!!) ne is beszéljünk, meg arról se hogy honnan a francból lett hirtelen olyan kemény harcos, amikor eddig még a ruháját is más hajtogatta össze. Mindegy, 7 részt lenyomtam belőle, az erőszak már nem annyira dominál a 3. résztől felfelé, onnan már inkább a yurifanszervíz a dominánsabb. Érdekes különben, hogy nekem még Ange volt a legkevésbé unszimpatikus, a badgirl-trió sokkal gázabb, néha el is mosolyodtam amikor Ange megszivatta őket. Ja és még egy, amin különösen fogtam a felyem: Ange-t megtalálja a szolgálója, Momoka aki természetesen ugyanabban a ruhában és meido-fejkötővel utazott végig kitudjahányezer kilométert, amiben a palotában szolgált... Azt hiszem ez mindent elmond a sorozat hozzáállásáról és komolyanvehetőségéről. A megvalósítással se vagyok túlzottan elégedett, a mechák még csak-csak elmennek, de a CG, főleg a sárkányok ábrázolása enyhén szólva nem valami minőségi. Ennél a 2006-8-as Code Geass sokkal minőségibb volt, pedig annak már 6 éve... Aki szereti az ilyen típusú fanszervízt annak telitalálat ez a sorozat, aki viszont eredeti történetre, vagy egyedibb karakterekre vágyik az kerülje el jó messzire. Nem hiszem hogy folytatom, mert nincs miért, max ha nagyon unatkozom, majd talán megnézek egy részt, mert néha azért vannak benne elég viccesek, pl. az a kígyóharapaás, na annál hangosan felröhögtem :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5868
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2014.11.30. 11:44

Surci írta:Ide írom, mert látom hogy páran belenéztetek ebbe a Cross Ange nevezetű csodába.[...]
Még mindig az első résznél járok, de kb. tökéletesen összefoglaltad. XD Amúgy eleinte még úgy voltam vele, hogy ha másnak nem, ilyen guilty pleasure cuccnak jó lesz, vagyis röhögni a benne lévő baromságokon, de lassan már annyira eléri a "vérgagyi" szintet, hogy még erre sem lesz alkalmas. XD Az egyetlen előnye, hogy az első 2-3 részt jellemző "bele a pofádba vérengzés!"-ből valóban visszább vettek, cserébe viszont megjelent a fanservice irreális túladagolása, olyan mennyiségű yuri, ami már nekem is sok és mellé mintha történetileg is egyre debilebbé kezdene válni minden egyes rész. Szóval az első pár részben legalább még volt mecha, meg sárkánytámadás, meg jellemfejlődés (gagyin kivitelezve, de legalább volt XD), most viszont az utóbbi részek már kb. a szokásos "klisé anime epizódok" voltak, szóval strandos rész, fürdős rész, tököm tudja milyen rész... Tök jó, hogy itt amúgy valami támadó idegen lények, meg birodalmak közti csaták vannak a háttérben és közben kb. úgy érzi magát az ember, mintha a Love Hina-t nézné. XD (No offense, azt én is bírtam, ha leszámítjuk, hogy a felénél meguntam, de a Cross Ange azért nem úgy lett felvezetve, hogy most már ott tartunk, mintha valami random fanservice/hárem/yuri slice of life-ot nézne az ember.) Amúgy mibe, hogy ebből az lesz, hogy a sorozat első felét elfillerkedik, aztán a második felénél meg úgy elkezdenek rohanni, csak azért, hogy minden beleférjen a maradék 12-13 részbe, hogy pont ezért lesz egy elbénázott katyvasz? Vagy a Star Driver módi: fillerkedés, meg monster/enemy of the week végig, majd a finálénál egy nagy bossfight és semmit nem magyarázunk meg. :dirr: Legrosszabb esetben pedig season 2, ahol még tovább nyújtják ezt a genderbend Code Geass alapötletű koppintást. XD
Kép

Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 800
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: paTKany » 2014.11.30. 21:31

Titkos írta:az utóbbi részek már kb. a szokásos "klisé anime epizódok"
Ez a szép az anime műfajban, simán le lehet klisézni a tolószékes loli rambót...
Kép
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5868
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2014.12.01. 05:13

paTKany írta:Ez a szép az anime műfajban, simán le lehet klisézni a tolószékes loli rambót...
Simán rámondanám erre, hogy "ja, hiszen már ilyenből is láttunk nem egy karaktert az évek során", de mivel enyhe gúnyt érzek ki soraidból (XD), illetve mert úgy érzem, mintha ezzel az egyetlen képpel próbálnád megvédeni az amúgy ezer sebből vérző Cross Ange-t (lásd Surci felsorolását), ezért engedd meg, hogy megmagyarázzam. Ez a jelenet valóban meglepő is lehetne, csak két komoly gond van vele:

1. Az egész Cross Ange egy "felvizezett" Code Geass, gondolok itt arra, hogy olyan az egész, mintha a CG-ben felvázolt sztoriból csináltak volna egy "alternatív verziót". Mit ad Isten, ebben is úgy indul a sztori, hogy a herceg(nőt) a saját emberei árulják el, majd száműzik, ezután pedig az elnyomottak egyik prominens harcosává válva elkezd visszatámadni. Hmm, olyan ismerős ez nekem, mintha egy Lulu nevű fazon már "játszott" volna hasonlót korábban... XD Na, ezek után miért lepődjék meg azon, hogy az elsőre is ordítóan "Nunally-klón" csajszi (aki a változatosság kedvéért itt is a főszereplő húga, még csak a köztük lévő kapcsolatot sem variálták meg Sunrise-ék...) idővel a nővérkéje ellen fordul? Annál is inkább várható volt ez, mivel a Code Geass R2 vége felé szintén ellőttek egy ilyen "a hugicám ellen kell harcolnom!" fordulatot.

2. Ha viszont félretesszük ezt a "ha láttad a Code Geass-t, már félig láttad a Cross Ange-t" eszmefuttatást, akkor sem igazán mondanám különösebben eredeti ötletnek a gyilkos, "rambó" loli karakterét, hiszen már nem is egy animében ellőtték korábban. Kapásból eszembe jut pl. az Elfen Lied, ahol maga a "főboss" nem más volt, mint egy tolószékes, pszicho loli, akitől azért kellett parázni, mert kétszer hosszabb vektorai voltak, mint Lucy-nak és szépen "végigdarálta" a stábot. Vagy ha elrugaszkodunk a mozgássérült kariktól és pusztán a "killer loli" archetípusra koncentrálunk, azokból meg aztán végképp Dunát lehetne rekeszteni, kezdve a Gunsliger Girls-ös "durva, mert kislányok nagy fegyverekkel vannak benne!", egészen a Higurashis "mészáros faluig". :D

Úgyhogy ja, jól mondod, az animék világában ez sajnos legalább akkora klisé, mint az eggyel korábbi strandos jelenet, ahol Angéék "paizuri-versenyben" vettek részt... ^^"
Kép

Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 800
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: paTKany » 2014.12.01. 07:08

Titkos írta: Simán rámondanám erre, hogy "ja, hiszen már ilyenből is láttunk nem egy karaktert az évek során", de mivel enyhe gúnyt érzek ki soraidból (XD), illetve mert úgy érzem, mintha ezzel az egyetlen képpel próbálnád megvédeni az amúgy ezer sebből vérző Cross Ange-t
Eszem ágában sincs védeni a Cross Angét, a történetben több a lyuk, mint a sajt. Ami igazán zavar az, hogy hogyan lehet egy bekezdésben a Code Geasst az egekbe magasztalni, míg a Cross Angét a vérbe fikázni, miközben kb. ugyanaz a kettő.
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2014.12.01. 10:00

Én a rambókislányra azt mondanám, hogy nem ez fog megmenteni egy sor valódi kliséből összeraktott sorozatot. Egyébként nem is az számít, hogy mi hányszor volt már valami elsütve, hanem az előadásmód, szóval abba felesleges belemenni, hogy az akadálymentesített késelés felbukkant-e már valahol. Fogadok lehetne olyan strand-epizódot csinálni, ami úgy lenne klisé, hogy mégsem. (Nem kizárt, hogy volt is már, szal ha valaki tud ilyet, küldje, érdekel.)
Kép

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1815
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci » 2014.12.01. 10:30

paTKany írta:Ami igazán zavar az, hogy hogyan lehet egy bekezdésben a Code Geasst az egekbe magasztalni, míg a Cross Angét a vérbe fikázni, miközben kb. ugyanaz a kettő.
Ööö... hát azért nem igazán. Az alapkoncepcióban vannak hasonló elemek, meg a Sunrise készíti, de igazából ennyi. A fő gond az, hogy sem a karakterek, sem a történet nincs rendesen összerakva + a Geass egész első évadában nem volt annyi teljesen öncélú és felesleges fanszervíz, mint az Ange első két részében. Magyarul ezt a sorozatot a yurifanszervízzel akarják eladni ahelyett, hogy rendes sztorit és karakterfejlődéseket írnának. Én a 7. részig láttam ezt a sorozatot, és azt kell mondjam MESSZE nincs egy szinten a CG-vel, sőt nem is lehet vele egy lapon emlegetni. Amúgy a (különben tényleg már nagyon zavaró és RÖHEJES) fanszervíztől eltekintve is egyszerűen logikátlan ez a sorozat (ha már CG, akkor annak az összedobált 2. évadához tudnám hasonlítani, csak ott ugye megvolt az első sorozat alapnak). Ráadásul én szeretem az ilyen "elkényeztetett kishercegnőt kivágunk a hóra"-típusú sztorikat, de amit Ange-vel csináltak, az no comment-kategória. Én nem várom el hogy Lulu 2.0 legyen vagy hasonló, még azt is megértem hogyha nem valami nagy stratégiai géniusz. Azért Luluról már az első részben lehetett tudni hogy nagyon intelligens és kimagasló logikai készségei vannak, nagyon jó sakkban meg hasonlók, eleve így lett felvezetve az egész karakter. Ange ellenben egy hercegnő volt, akinek a ruháit is más hajtogatta össze, és a kviddicsen (LOL) kívül nem volt semmi más kiemelkedő képessége, erre a 3. ep-ben csak úgy a semmiből egy pillanat alatt bedurvul? WTF?!? Írták neki ezt a terminátor-szerepet, ami még rendben is lenne, ha rendesen fel lenne vezetve. Szal érted, még az is más ha szépen lassan fejlődik a szimulátorban és a csatákban, vagy az első győzelmeit úgy aratja hogy oké, támad mint a hülye (fogjuk tá hogy jól tudja vezetni a mechát, mert hasonló elven működik mint a kvaddics vagy mi, amit játszottak), csak szerencséje van és egy paraszthajszállal éli túl ... de nem úgy mint aki egész életében ezt csinálta. De sorolhatnám még estig ennek a sorozatnak a hibáit, a CG-grafikáról nem is szólva, a 6 évvel ezelőtti Code Geassban ezerszer minőségibb CG (LOL CG-CG) volt mint ebben.
A mordályos nyúl írta:Egyébként nem is az számít, hogy mi hányszor volt már valami elsütve, hanem az előadásmód
EZ! :goodpost: Szerintem aki 100-150 animét látott, az nagyjából mindent látott. Oké, egy évben egyszer kijön valami unikum, pl egy Gankutsuou vagy egy Haibane Renmei, de a maradék 99% attól függ hogy az eddig már elsütött kliséket hogyan tudja újszerűen hasznosítani. Vagy ha már kliséként használja is őket, mennyire tud egy olyan történetet vagy világot felépíteni, ami miatt a klisé karakterek ellenére is élvezhető lesz az anime. Most gondolok itt pl. a Shingekire, ami az összes shounen klisé-karaktert felvonultatja, mégis egy baromira élvezetes sorozatot kapunk, mert egyszerűen jól van összerakva a sztori, meg van egy kellően rejtélyes háttértörténet, ami úgy van előadva, hogy érdekli az embert, hogy végül hová fognak kilyukadni vele. Vagy a TTGL, ami úgy használja ugyanezen kliséket, hogy mindent ezerrel túlhúz, mégis megvan az a GARNESS-hangulata annak a cuccnak, ami miatt epic lesz. Ellenpélda erre az ontopic Akame ga Kill! c. csoda, amiben ugyanezeket a kliséket annyira gagyin használták, hogy már a sírás kerülget, ha belenézek abba az izébe (másik topicban írtam róla eleget -_-). Hasonlóan érzem ezt a CG és az Ange esetében.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5868
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2014.12.01. 19:43

paTKany írta:Eszem ágában sincs védeni a Cross Angét, a történetben több a lyuk, mint a sajt. Ami igazán zavar az, hogy hogyan lehet egy bekezdésben a Code Geasst az egekbe magasztalni, míg a Cross Angét a vérbe fikázni, miközben kb. ugyanaz a kettő.
Úgy, hogy a CG nemes egyszerűséggel sokkal jobb. :D Oké, persze, megvoltak annak is a maga hibái (főleg az R2-nek) és abban is felfedezhető volt a hatásvadászat, vagy a fanservice-faktor, csak ne felejtsük el, hogy azért abban volt jó pár rendesen összerakott karakter, kevésbé hülye fordulatokkal operáló (és jobban megírt) történet, illetve izgalomban sem volt hiány. (Plusz említhetném még a Geass-erő behozását, bár ez inkább csak nálam volt "kellemes extra", mert attól még az Ange is lehetne jó, hogy ott senki nem tud szemmel hipnotizálni. XD) Az Ange valóban a CG "vázát" használta fel nagy vonalakban (ezért is hívom "felvizezett CG"-nek, "Tesco gazdaságos CG"-nek, meg ilyesminek... XD), viszont az egész valami iszonyú buta, komolyan vehetetlen, valamint még nekem is túlzottan hatásvadász és túlzottan yuris. (Pedig én ez utóbbi két dolgot egy bizonyos szintig nem csak tolerálni, de még kifejezetten élvezni is szoktam. XD) Ahogy Surci is írja, ott volt pl. a Shingeki, ahol szintén volt hatvenezer "OMG, IT'S A TITAN!!!444" hatásvadász jelenet, viszont ezeket hatvanezredjére is sikerült élveznem, mert közben haladt a sztori, mindig eggyel nagyobb tétje volt annak, hogy épp feltűnt egy titán. A Cross Ange meg hiába próbálja a nézőt már az első 1-2 részben véresen szétrobbanó moe csajokkal sokkolni, izzadtságszagú/erőltetett az egész és mivel a karaktert még csak abban a részben ismertük meg, kb. azonosulni sem nagyon tudunk vele, így aztán különösebben meg sem ráz a halála, sőt, szinte semmilyen érzelmet nem vált ki belőlünk a facepalmon kívül. XD A másik meg, amit már tegnap is akartam írni, csak kimaradt, hogy tele van a sorozat nevetséges jelenetekkel és ezekből csak egy újabb a "rambó loli". Komoly történetet író egyénnek gondolnia sem lenne szabad ilyen baromságra, nem hogy még belerakja és megpróbálja komolyan tálalni a nézőnek. ^^" (Kb. ennek az analógiája amúgy a Code Geass-es "battle maid", ott is mindenki nézett, hogy "mi a jó...????" XD Csak hogy picit abból is mondjak már valami negatívumot, még mielőtt bárki elfogultsággal vádolna. XD)
A mordályos nyul írta:Én a rambókislányra azt mondanám, hogy nem ez fog megmenteni egy sor valódi kliséből összeraktott sorozatot. Egyébként nem is az számít, hogy mi hányszor volt már valami elsütve, hanem az előadásmód, szóval abba felesleges belemenni, hogy az akadálymentesített késelés felbukkant-e már valahol. Fogadok lehetne olyan strand-epizódot csinálni, ami úgy lenne klisé, hogy mégsem. (Nem kizárt, hogy volt is már, szal ha valaki tud ilyet, küldje, érdekel.)
Ez egyébként igaz (haver mondta egyszer: "nem az a lényeg, hogy ki lopott, hanem hogy ki tudta az adott ötletet a legjobban felhasználni" XDDD), csak gondoltam azért fontos belemennünk, hogy ez sem egy akkora durranás, amit még soha animében azelőtt ne láttunk volna, illetve hogy az Angét sajnos ez még nem menti meg, hiszen a rengeteg nevetséges hülyeség ettől még benne marad. (Sőt, bizonyos szinten nekem ez a "fordulat" is azok közé tartozik... ^^")
Kép

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1815
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Cross Ange - >You will never land face first into blonde pubes

Hozzászólás Szerző: Surci » 2014.12.17. 11:14

Ep. 8-11.

Mintha javulást mutatna ez a cucc. Mostmár mintha lenne valami történet is. A fanszervíz még mindig sok és zavaró, de már egy fokkal kevesebb mint eddig. Ange-t egyre jobban bírom, kemény kiscsaj, én szeretem az ilyen karaktereket, csak az elején ne lett volna az az "egyik percben még kis virágszál vagyok, utána meg egyik percről a másikra Terminátor"-átalakulás, mert azt még mindig nem tudom hová tenni. Mert amúgy tetszik az a Sarah Connor-féle stílus amit nyomat (de ugye megint ott tartunk hogy honnan a francból tud bánni a lőfegyverekkel, amikor semmiféle ilyen típusú kiképzést nem kapott, hercegnőként pedig szerintem nem igazán járt lőgyakorlatokra.... na de ez legyen a legkevesebb), meg abban a cuccban sokkal jobban néz ki amiben a fenti képen is szerepel, mint a mindenféle idétlen csöcsös-segges kivágott bevetési ruciban. A vörös maca is jobb kiengedett hajjal mint azokkal az idióta copfokkal, amit ráadásul valami harisnyakötővel fog össze -_-, kár hogy a kövi epizódban sztem megint azzal a hülye frizurával láthatjuk.

Azért remélem jobban ki fogják fejteni ezt a Norma-gyűlölet-vonalat, mert eddig elég sovány hogy csak azért kell kivégezni meg száműzni valakit mert nem tud manát használni. Miben zavarja ez a hétköznapi életvitelt? Momoka simán elvezette manával a motort attól hogy Ange ott ült mögötte, a világon semmiben nem akadályozta. Egyszerűen nem értem, mi a franc bajuk van az embereknek a Normákkal. Még az is más lenne ha mondjuk ki lennének "közösítve" úgy, hogy mittomén külön buszra szállhatnak csak fel vagy leválasztott étteremrészben ebédelhetnek, nehogy "megzavarják" a manával hajtott buszt vagy pénztárgépet vagy valami. De csak azért kinyírni vagy olyan szinten száműzni-kivetni valakit ezért, hogy még az anyja se ismerje fel, hát enyhén szólva is irreális. És szerintem itt lesz egy nagy lyuk a sztoriban, mert ha lenne valami vallási-történelmi-akármilyen előzménye a dolognak, akkor Ange-nak, aki eddig folyamatosan az emberek között élt, már az iskolában vagy valahol biztosan hallania kellett volna arról, miért is kell utálni a Normákat (ugye ő is utálta őket addig míg közéjük nem került). Mindegy, majd meglátjuk mi lesz ebből, de ezt így nagyon irreálisnak érzem eddig.

Volt azért idétlenség is benne rendesen, pl. megint előkerült az a szefós gyerek (a nevét se tudom, asszem Dusk vagy Tusk(ó) vagy mi) aki majd Ange hasubando-ja lesz, aztán az egyik legkeményebb jelenetet sikerült is elcsesznie, persze újra nunáraeséssel indított -_- Komolyan, ez most miért kellett PONT AKKOR? Ha már mindenképp ez a profilja ennek a debilnek akkor miért nem lehetett akkor amikor már megmenekültek és éppen az óceán felett utaznak, aztán "turbulenciába" kerül a gép vagy mittudomén... Van egy olyan érzésem hogy ennek a csávónak tényleg csak annyi szerepe lesz hogy Ange love interestje legyen, amivel nem is lenne gond, ha írnának neki valami rendes jellemet, de így... A herceg is elég nevetséges volt, főleg azzal az idióta "arisztokratikus" (nak hangzani akaró, de valójában szimplán röhejes) hanglejtésével. Értem én hogy ellenszenvessé akarják tenni, mint egyik wannabe ellenséget, dehát eddig csak max nevetségessé sikerült. A másik meg amikor a tolószékes kiscsaj rányit az onyííííszamájára, aki épp a sárkánybaby-vel van elfoglalva és az egy kicsit megszorongatja a nyakát, egyből Ange-ért kezd kiáltozni. Ja, akkor nem nagyon kiabálta a nevét amikor ostorral verte meg le akarta szúrni. Anyád. Előre látom hogy a kis görcsöt majd vissza fogja fogadni Ange, és kap egy olyan magyarázatot hogy a gaz onyíííszama csak átverte és felhasználta mert amúgy nagyon szerette mindig is az ő nővérkéjét, csak hát eddig megtévesztették -_-. Eddig hullottak ebben a cuccban a lolik, remélem ez is kap majd valami kellemes kivégzést az ő onee-szamájtól (persze aztán nem, de az ilyet annyira utálom -___-) Aztán ott volt az hogy egy daltól szuperfokozatba kapcsolnak a mechák. Oké, ez egy ilyen anime, de attól még elég idétlen. Mondjuk erre a másik univerzumos dologra kíváncsi leszek, mert mostmár nem sárkányok, hanem 3 iszonyat durva mecha jött át, és láthatóan tudják irányítani a sárkányokat. A másik mecha pilótájával meg vannak valami közös emlékeik, gondolom valami előző élet vagy párhuzamos ddimenzió-szindróma lesz ebből, de ez nem gond, csak találjanak ki rá valami normális tálalást.

Az opening még mindig jó. Összességében nagyon messze van a Code Geasstól, de ha ennél rosszabb nem lesz, akkor ilyen guilty pleasura-cuccnak heti 1 alkalommal el lehet nézegetni ezt az animét, már csak Ange keménykedései miatt is. Aztán ha további javulást mutat, a végén talán még kisülhet belőle valami korrektebb dolog.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1101
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Cross Ange - >You will never land face first into blonde pubes

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2014.12.17. 12:21

^ :goodpost: Én továbbra is remekül elszórakozom a sorozaton, nagy baromság, de direkt a túlzó fanservice miatt kezdtem nézni, így jelenleg csak jól járok, ha ehhez plusz adalékok is járnak.XD

A norma-gyűlöletre, ha adnak valami hátteret, akkor az valószínúleg valamilyen sablonos félelemre alapuló lesz. Most élnek ebben a békés, mana-használó világban (amúgy ez is felvetne egy jó pár kérdést - kb. shinsekai yorisan -, hogy ez a béke miként működik, miért nincsenek problémák, miért működik ez a kvázi utópia? Valószínűleg a belenevelés miatt. És/Vagy erősebb a rendfenntartó szervek manája?), de ezt a kényelmet egy norma bármikor blokkolhatja. Persze miért tenné, ha normálisan van kezelve? Ha eleve együtt nevelődtek volna a normák és nem normák. De ez nem történt meg, mert nyilván félnek, hogyha a norma úgy akarja, letapizhatja a varázslatukat, zaklathatja őket, féltékenykedhet rájuk a kényelmük miatt. Manával kordában tartani kizárt, mert a norma blokkolja a támadásokat, az ilyen bilincseket. Mi marad ellenük? Hétköznapi, fizikális fegyverek. Ezeket sűrűn bevetni egy utópisztikus világban nem túl előnyős. Spec. manával gyilkolászni se lenne túl előnyös, de ez a veszély most nem fenyeget. Abba vajon belegondolnak, hogyha a manások erős pajzsokkal védekeznek, akkor a normák ágyúzása nem igazán karcolja meg őket? Ellenben, ha ők lövöldözik ilyenekkel a normákat, nekik annyi. Nyilván bele, különben nem tudnák ilyen pengén elnyomni őket.
Két dolgot tudok elképzelni vagy a múltban kialakult már köztük valamliyen háborúskodás (esetleg köze van az egésznek a másik sárkányos világhoz), de nem ilyen fekete-fehéren, ahogy példáztam, hanem normák, manások összekeveredve, ki-ki, kivel szimpatizál alapon... és végül elnyomták a "kevesebbet". Második elképzelés, hogy szimplán kialakult ez a mana társadalom, amibe ugye random (vagy akár direkt "beoltva, létrehozva") beleszülettek a normák, de az utopisztikus agyuk annyira megijedt ettől a blokkolási képessségtől, hogy egyből félni kezdtek (/tudatosan használják őket arra, amire, bár ez még mindig valószínűtlenebb, mert akkor elég lenne egy gyártósor rájuk, nem eljátszani az anyjuktól elszakított hajcihőt). Eddig ezt az utóbbit taglalja az anime. Nyilván nem nyírják ki ezeket a lányokat, hanem felhasználják őket, amiről a sorozat is szól. Mert hát van ez a másik világ, aki veszélyt jelent. Most tényleg ez lesz a főkérdés, hogy kik ezek és miért? A mana-népet pedig agyon manipulálják a normának pusztulni kell gondolattal, nehogy bármelyik lány otthon érezze magát abban a közegben, mert akkor vissza akarna jönni... ki harcolna így a sárkányok ellen? Persze túlzás ez a kivégzésesdi, de elég sablonos is.
Na rég agyaltam ennyi közhelyet egy (gyenge) animéhez.XD

A loli szerintem is vesszen! Jajj de tartok tőle én is, hogy nem fog. :/

A Tusk(ó ez tetszettXD) hangja pedig Miyano Mamoru, engem ezzel már megvettek. :D Azért ja alkothatna majd valamit, a pinafejelésen kívül is.

Hasonló témában amúgy a Shinsekai Yori és Terra e... animéket ajánlom. Ugyan norma (varázslat blokkoló ember) veszély egyikben sem fenyeget, de az előbbi remekül és nagyon nyomasztóan mutatja be ezt a "mana használó" utópiát. És érdekes látni, hogy kikből is áll az ottani "nem manás" társadalom. Utóbbi pedig egy epic sci-fi, amiből a 2007-es tv sorozatot ajánlom (még az eredeti mangánál is jobb lett szerintem, a retró movie pedig a nyomába sem ér, de totál ugyanaz a sztori). Itt az emberek akarják kiírtani a "manahasználókat"..., de ennél sokkal összetettebb és árnyaltabb a sztori. Sehol egy fekete-fehér jellem vagy indok. Zseniális, ahogy a két oldalt tálalják, nagyon durván zajlanak benne az események.

Edit: Ha jól emlékszem, amikor Ange bekerült a normákhoz több kiképzést is kapott, legalábbis emlegették őket. Valószínúleg ott tanult meg lőni. Ettől még az ereje és a tehetsége irreálisan az egekben. De na, nem mondhatjuk, hogy nem volt erre utalás. XD

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1815
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Cross Ange - >You will never land face first into blonde pubes

Hozzászólás Szerző: Surci » 2014.12.17. 13:04

Catrin írta:A norma-gyűlöletre, ha adnak valami hátteret, akkor az valószínúleg valamilyen sablonos félelemre alapuló lesz.
Én is ettől tartok.
Catrin írta:De ez nem történt meg, mert nyilván félnek, hogyha a norma úgy akarja letapizhatja a varázslatukat, zaklathatja őket, féltékenykedhet rájuk a kényelmük miatt.
De épp ez az, amit fenn is írtál: mi oka lenne rá, ha alapból nem piszkálják őket? Meg egyébként is, ez egyfajta fogyatékosság abban a világban, de önmagában nem veszélyes. Mondjuk ha a járművek manával működnek, akkor a Normáknak esetlen nem lehetne saját kocsijuk, de attól simán utazhatnak bicóval vagy busszal. Láthattuk, hogy nincs hatása a "normaságnak" a közlekedési eszközökre. Vagy nem tudnak azokkal a manából kivetített képernyőkkel kommunikálni, de telefonálni pl. simán tudnának. De most ez eddig olyan mintha száműznénk a társadalomból mondjuk a vakokat vagy a tolószékeseket. Oké, hogy kicsit jobban oda kell figyelni rájuk, de attól még nem veszélyesek. Nem kell felvenni őket buszsofőrnek vagy hordárnak, de ettől simán élhetnek a társadalomban teljes életet, egyszerűen nincs miért félni tőlük.
Catrin írta:Manával kordában tartani kizárt, mert a norma blokkolja a támadásokat, a ilyen bilincseket. Mi marad ellenük? Hétköznapi, fizikális fegyverek. Ezeket sűrűn bevetni egy utópisztikus világban nem túl előnyős (...) Spec manával gyilkolászni se lenne túl előnyös, de ez a veszély most nem fenyeget. Abba vajon belegondolnak, hogyha a manások erős pajzsokkal védekeznek, akkor a normák ágyúzása nem igazán karcolja meg őket? Ellenben, ha ők lövöldözik ilyenekkel a normákat, nekik annyi.
Dehát itt is azt csinálták. Ange-éket rendes gépfegyverrel lőtték, ha nincs Momoka, simán leszedik. Egy Norma hátrányban van a lőfegyverhasználókkal szemben, mert nem tud pajzsot létrehozni. Egyszerűen nem szabad 2 méternél közelebb menni hozzá és kész - de akinek lőfegyvere van minek is menne olyan közel? Vagy ha ennyire félnek ettől, akkor nem kell a rendfenntartó szervek tagjai közé felvenni Normákat és ennyi.
Catrin írta:Nyilván bele, különben nem tudnék ilyen pengén elnyomni őket.
Csak itt is az van hogy igazából nincs is nagyon kit elnyomni. Mert na megnézzük, hányan is vannak a Normák? Max. 1-200-an lehetnek, ha abból indulunk ki hogy ez az egyetlen "telep" ahová az összes normát száműzik. Egy sokmilliós birodalomból? És még mindig van egy rakat másik ország is, de mivel ebben a világban általános a manahasználat, így gondolom nem ez az egyetlen ország ahol használják a manát, akkor meg milliárdos tömegről beszélünk... Na mindegy, már nagyon belementem de akkor is zavarnak az ilyen logikátlanságok. Egyszerűen nem veszélyesek a Normák annyira hogy félni kelljen tőlük, vagy a társadalom működését veszélyeztessék, és nincsenek is annyian. Meg eleve egy ilyen kicsi és amúgy is megvetett csoporton múlik a világ biztonsága? -_-""

Szerintem maguknak a mecháknak lesz itt jelentőségük, mondjuk ezeket nem vezethetik manahasználók, mert mittudomén olyan elven készütek hogy aki manahasználó annak nem indulnak el (vezetni elvileg tudja mindenki aki megtanulja mert sima mechanikus alapon működnek, nem kell hozzá semmi extra tulajdonság). Mindegy, remélem kifejtik érthetőbben, mert eddig teljesen illogikus miért is épül fel ez a világ úgy, ahogy.
Catrin írta:A mana-népet pedig agyon manipulálják a normának pusztulni kell gondolattal, nehogy bármelyik lány otthon érezze magát abban a közegben, mert akkor vissza akarna jönni...
Olyan hihetetlen nagy manipulációt és propagandát nem nagyon láttam eddig, sőt. Tisztára olyan érzésem van hogy önmagában a társadalom gyökerében rejlik ez a gyűlölet, mint mondjuk a kasztrendszerben a "érinthetetlenek" kasztja. Ez egy átlagember ellenszenvét még magyarázná is, de azt hogy egy anya miért dobja el a gyerekét emiatt (akit előtte annak ellenére szeretett hogy tudta róla hogy Norma), az megint irreális.
Catrin írta:Na rég agyaltam ennyi közhelyet egy (gyenge) animéhez.XD
EZ. :goodpost: Amúgy objektíve nem ér meg ennyi agyalást ez az izé, mert aki nézi az vagy a leszbifanszőrvíz, vagy Ange miatt nézi, nem a sztori meg a világ miatt. :D Ez a baja ennek a sorozatnak, hogy nincs felépítve rendesen a világ, és nem érthető miből fakad a konfliktus (most az idióta herceg hatalomvágyától tekintsünk el, vagyis a rendes antagonista máris ugrott) - mert az nyilvánvaló hogy eddig nem a sárkányok és a "sárkányvilág" itt a főellenség, hanem a manahasználók világa.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5868
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Cross Ange - >You will never land face first into blonde pubes

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2014.12.17. 19:51

Surci írta:Ez a baja ennek a sorozatnak, hogy nincs felépítve rendesen a világ, és nem érthető miből fakad a konfliktus
De azt bírom, hogy ehhez képest meg a teljesen lényegtelen/szükségtelen dolgokat nem egyszer túlmagyarázzák. XD Szal pl. csak én fejeltem le az asztalt annál a résznél, amikor a sárkányokról dumálnak és kiderül, hogy ezek nem szimplán más dimenzióból jövő, "mesebeli" fantasy lények, hanem ők "D.R.A.G.O.N."-ok és minden egyes betű igazából egy külön szó? :dirr: :lol:
Kép

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1815
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Cross Ange - >You will never land face first into blonde pubes

Hozzászólás Szerző: Surci » 2014.12.17. 20:10

Titkos írta:ők "D.R.A.G.O.N."-ok és minden egyes betű igazából egy külön szó?
Ja, ezt a baromságot nagyon szeretik Sunrise-ék. Ott volt a Code Geassban a F.L.E.I.A (igazából Freya, de úgy nem jött volna ki a): Field Limitary Effective Implosion Armament -_-. Vagy pl. a Mai-HiME, ami nem véletlenül nem csak simán Hime, hanem HiME, ami nem más, mint a: Highly-advanced Materializing Equipment rövidítése :dirr: Gentlemen, please -_-
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL


Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5868
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Cross Ange - >You will never land face first into blonde pubes

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2014.12.18. 00:17

Tény, de mivel a CG-ben, HiME-ben (sőt, nem láttam, de ahogy hallottam a Gundamek többségében) nem a sztori látta kárát ennek, úgy van vele az ember, hogy nyomassák csak a mozaikszavakat, ha ez a perverziójuk. XD Az Angében viszont önkéntelenül is eszünkbe jut nézés közben, hogy "egy épkézláb sztorit/világot nem sikerült így 10+ részen túl sem összedobniuk eddig, de az ilyen baromságokra, mint "D.R.A.G.O.N.", bezzeg van eszük!" :dirr: XDDD
Kép

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1533
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Cross Ange - >You will never land face first into blonde pubes

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2014.12.22. 12:53

El kellett jutni az anime feléhez, mire kaptunk valami háttér információt a világról, de mintha mutatna némi fejlődő tendenciát ez a cucc. Mondjuk, amikor meghallottam a másik főgonosz nevét és hozzá bedobták az idióta haját, majdnem sugárban köptem rá a teámat a laptopra. XD Most komolyan, ki ad olyan nevet valakinek, hogy Embryo!? :dirr:
A korábbi részek visszaemlékezésében már lehetett sejteni, hogy Jill sem az, akinek mondja magát. Éppen ezért az ő szájából hallhattuk a világ történetének ismeretét. Valahogy sejtettem, hogy ez lesz, vagyis a sok háborúskodás miatt kellett valami új világrend, mert különben az emberiség kipusztította volna saját magát. A Normák pedig az aktuális bűnbakok, akiket azért hoztak létre, mert kellett egy olyan csoport, amire kivetíthették a dühüket a mana használó emberek. Így kell ezt csinálni! Azt viszont továbbra sem értem, hogy ehhez a témához miért kellett Jillt és Anget meztelenre vetkőztetni és a fürdőben lerendezni ezt a beszélgetést. -__-"
A régi emberiség egy része persze fent maradt, ők is küzdenek a mana mentes világért. Így legalább már érthető, hogy Tusk(ó) - ezt megjegyzem XD - miért nem tud manát használni férfi létére. Remélem ez azt jelenti, hogy a sorozat második felében végre túllépünk a "leszbi slice of life a bázison" történéseken, mert kezd egyre repetitívebbé válni az egész cucc. Jó pont, hogy nem vágták ketté az egészet, mert akkor tuti asztalt borítottam volna. Így egyben még akár lesz is esélye valamit felmutatni a későbbiekben.
A sárkányok (jaj elnézést D.R.A.G.O.N.-ok! XD) esetében pedig elő kellett húzni a kalapból azt a nagyszerű trükköt, miszerint ők is emberek és kvázi egymást irtják. Ahogy a genki kiscsaj esetében láthattuk, gondolom részben megőrzik az emberi tudatukat. Ez csak amiatt lesz gond, mert így kitalálhatják, hogy valami más módon vetnek véget a harcoknak. Ugye a Shingeki esetében is van ez a felállás, de ott nem tudnak semmit tenni, mert a shiftereken kívül az összes többi óriás már nem ember. Ange elég gyorsan váltott nézőpontot, miután kiderült ez az aprócska titok, pedig egy résszel ezelőtt még lazán el akarta pusztítani a világot.
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5868
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Cross Ange - >You will never land face first into blonde pubes

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2014.12.22. 17:54

Rui-chan írta:El kellett jutni az anime feléhez, mire kaptunk valami háttér információt a világról, de mintha mutatna némi fejlődő tendenciát ez a cucc. Mondjuk, amikor meghallottam a másik főgonosz nevét és hozzá bedobták az idióta haját, majdnem sugárban köptem rá a teámat a laptopra. XD Most komolyan, ki ad olyan nevet valakinek, hogy Embryo!? :dirr:
Várj, hátha két rész múlva kiderül, hogy igazából E.M.B.R.Y.O. és onnantól ez a név is "értelmet nyer" majd... :lol: (Bár ilyen névvel inkább arra gondolnék, hogy ő valami ősgonosz, az "első ember", Ádám, a Föld méhéből született harcos, stb-stb... XDDD)
Kép

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1815
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Cross Ange - >You will never land face first into blonde pubes

Hozzászólás Szerző: Surci » 2014.12.23. 15:16

Hát Rui fentebb szépen összefoglalta ezt a remek részt, úgyhogy nem is tudok sokat hozzátenni, inkább csak a benyomásaimat írnám le:

ÁÁÁÁ HAHAHAHAHAHA EMBRIO-SAMA XD XD IKKSZDÉÉ!!!4 :D :D Nem is tudom mikor röhögtem ekkorát utoljára. :D Szerintem nincs még egy ilyen hülye nevű animekarakter, ráadásul el lehet képzelni mennyire komolyanvehető így ez a főgonosz (is). A másik, amin meg fogtam a fejemet, az a loli sárkánnyá változása volt, egyszerűen annyira idétlen hogy valami hihetetlen. Komolyan, én nem tudom kik írják ezt az animét, de remélem a rendőrség hamarosan megoldja a drogproblémát Japánban.

Ez az "ideális másik világot teremtünk" dolog a mindenható EMBRIÓ-SAMÁVAL elég érdekes lesz, mert szerintem nem valami isten ez a csávó, hanem valami tudós vagy hasonló. Viszont hogy mi ez a másik világ vagy dimenzió, ahonnan a D.R.A.G.O.N.-ok jönnek, még mindig nem világos, ahogy az sem hogy ha elvileg a Willkiss a God-mecha, akkor másik világban hogyhogy van 3 ugyanolyan másik. Na mindegy, majd kitalálnak erre is valami hülyeséget. És remélem EMBRIO-SAMA minél több részben fog szerepelni, és a szereplők mnél többször fogják mondogatni a nevét, mert annál többet lehet röhögni. Ha már a poénjai nem ütnek be ennek az animének, legalább ezzel betaláltak. De nagyon durván :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1533
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Cross Ange - >You will never land face first into blonde pubes

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2014.12.23. 17:56

Surci írta:És remélem EMBRIO-SAMA minél több részben fog szerepelni, és a szereplők mnél többször fogják mondogatni a nevét, mert annál többet lehet röhögni. Ha már a poénjai nem ütnek be ennek az animének, legalább ezzel betaláltak. De nagyon durván :D
Ebben reménykedem én is. :lol:

Egyébként láttam, hogy valami animés magazinban Ange jelenleg a 4. helyen áll ilyen TOP10 waifu listában, szóval a kinézetével már elég rendesen hódít.
Kép

Válasz küldése