Jinrui wa suitai shimashita

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Jinrui wa suitai shimashita

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2013.07.29. 21:02

Jinrui wa Suitai Shimashita

Az egyszer biztos, hogy amikor eldöntöttem, hogy ezt látnom kell (előismeretek -> 0), akkor nagyon nem erre számítottam. :D Elsőre fenn is akadtam a rengeteg elborult hülyeségen (A KENYÉR!!!), de sikerült pozitívan túltennem magam rajta; a társadalom(meg egyéb)kritika ütött, és végig könnyed tudott maradni, nem vette magát komolyan. :) A szereplők is nagyon jók voltak, természetesen Közvetítőkislány vitte a prímet a megjegyzéseivel, de mindenki érte a pénzét. (Azt továbbra is szeretném tudni, hogy Nagypapinak honnan jött ez a lőfegyver-gyűjtési hobbi XD ) Egyedül a cowboy-kalapos kiskölyköt nem tudtam hova tenni a történetben.
Vicces volt, mert egészen mostanáig (ti. hogy az előbb megnéztem az anime adatlapját MAL-on) nem tűnt fel, hogy a főszereplőnek nem tudjuk a nevét. Amikor az utolsó előtti részben kérdezi a tanárnéni, hogy "Miss...?", akkor arra fogtam, hogy biztos csak nem ugrik be nekem, hiszen mindig szólították valahogy, nemigaz? Meg a klubban is becenevet kapott, mégsem esett le. XD Igazából elég kevés szereplőnek volt kimondva a neve, ahogy így visszagondolok.
A tündérkék hiper édesek, és hiper kifacsart gondolkodásúak, tényleg kell egy kiállás, hogy kezelni tudja őket az ember. :LOL: Én legjobban mégis a beszédmódjukat szerettem, a cukivékony hangocska (amihez meglepően sok seiyuu járult hozzá!) mellé társult sajátos mondatszerkesztési szokásaikat. Gyakran többször is visszatekertem, hogy meghallgassam, lehet jegyzetelnem is kellett volna.

Tetszett a (többé-kevésbé szabályosan) visszafelé haladó idővonal, viszont egy pöppet mégis megzavart, mert mire rájöttem erre, addigra már csak az jutott mindig eszembe, hogy "hú, ilyesmi is volt valamelyik részben, de nem figyeltem még akkor :( " Úgyhogy most sajnos kénytelen vagyok visszavenni a sorozatot a megnézendők listájára (szegény én!), és akkor már kivételesen olyan subbercsapattól fogom tölteni, akik képesek normálisan kódolni. -____- A túl gyakran széteső, sorkihúzózöld-hupilila képernyőn megpróbálni kibogarászni, hogy mit látunk, elég zavaró tud lenni, bár éppen még ki lehetett bírni. (Ne, ne kérdezzétek, miért nem kerestem rögtön egy normálisabb verziót.)

Feltűnően gyakran jelentem ki a repetaigényemet animék iránt mostanában... Azért ez se teljesen reális igény, majd megpróbálom felülbírálni, ha enyhült az utóhatás.
Kép

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Péter » 2013.09.13. 19:34

Jinrui wa Suitai Shimashita: Hát emberek, láttam már jó pár poszt-apokaliptikus művet, szeretem a műfajt, de örömmel mondhatom, ilyennel eddig még nem találkoztam. =) Kaptam egy szép, különleges grafikával megáldott animét (Shafték példát vehetnének róla) aminek van humora, a főhősnőnek valódi jelleme, sőt még mondanivaló is akad itt, na meg társadalom kritika. Ha valami tényleg megérdemli a tavalyi év "meglepetés animéje" címet, akkor ez az, nem a Girls und Panzer. Egyet mondok, több ilyen anime kéne. :D
Rui-chan írta:Junchi:(Jó, Palacsintaxx véleményét olvastam, de nála nem tudom, hogy a saját véleményét írja le, vagy a "példaképeitől" nyúlja-e, bármennyire is hangoztatja, hogy ezek az ő gondolatai.)
Ugyan OFF, de puszta kíváncsiságból, csak nem az anime, manga palotára gondolsz? =)
Kép

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1575
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2013.09.13. 20:48

Péter írta:Jinrui wa Suitai Shimashita: Hát emberek, láttam már jó pár poszt-apokaliptikus művet, szeretem a műfajt, de örömmel mondhatom, ilyennel eddig még nem találkoztam. =) Kaptam egy szép, különleges grafikával megáldott animét (Shafték példát vehetnének róla) aminek van humora, a főhősnőnek valódi jelleme, sőt még mondanivaló is akad itt, na meg társadalom kritika. Ha valami tényleg megérdemli a tavalyi év "meglepetés animéje" címet, akkor ez az, nem a Girls und Panzer. Egyet mondok, több ilyen anime kéne. :D
Fú, ez nekem is nagyon tetszett! :vigyor: Watashi (höh, milyen találó név XD) nálam az év női karaktere lett, annyira bírtam a szarkasztikus beszólásait és néhány témában még egyezett is a véleményünk. A Pion és Oyage részek nem igazán tetszettek, de a többi nagyon poén volt. A yaois "görbe tükrön" egyenesen szakadtam, nem gondoltam, hogy végül ilyen irányba viszik el a témát. :lol: A kopasztott csirkék és a vérző kenyér ugyan már majdnem a fájdalmas kategóriába estek, de még éppen nem billentek át a határon. (Azóta az Ave Mariához egyből társítom azt a bizonyos jelenetet. XDDD) A társadalomkritika pedig nagyon jól átjött, szóval tényleg nagy meglepetés volt számomra az anime, valahogy nem erre számítottam, de pozitívan csalódtam. Újra kéne néznem. ^^
Péter írta:Ugyan OFF, de puszta kíváncsiságból, csak nem az anime, manga palotára gondolsz? =)
Elsősorban rád gondoltam ezzel a vélemény másolással, mivel eléggé hasonló szófordulatokat használ, mint te szoktál. (Követem a blogodat, de "stalker" üzemmódban. :3 Talán majd rászánom magam, hogy kommenteljek is. :drop:) Az Anime, Manga Palotásokéra is hasonlít a stílusa, szóval igen, arra szintén gondoltam. Tudom, hogy volt ott vendég cikkíró, tehát nem azt néztem be.
Kép

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Péter » 2013.09.13. 22:19

Rui-chan írta:Fú, ez nekem is nagyon tetszett! :vigyor: Watashi (höh, milyen találó név XD) nálam az év női karaktere lett, annyira bírtam a szarkasztikus beszólásait és néhány témában még egyezett is a véleményünk. A Pion és Oyage részek nem igazán tetszettek, de a többi nagyon poén volt. A yaois "görbe tükrön" egyenesen szakadtam, nem gondoltam, hogy végül ilyen irányba viszik el a témát. :lol: A kopasztott csirkék és a vérző kenyér ugyan már majdnem a fájdalmas kategóriába estek, de még éppen nem billentek át a határon. (Azóta az Ave Mariához egyből társítom azt a bizonyos jelenetet. XDDD) A társadalomkritika pedig nagyon jól átjött, szóval tényleg nagy meglepetés volt számomra az anime, valahogy nem erre számítottam, de pozitívan csalódtam. Újra kéne néznem. ^^
Nos én akkor húztam fel úgy rendesen a szemöldököm, amikor a cím, és a poszt-apokaliptikus besorolás mellé, megláttam a borítót. Szóval elsőre nem nagyon akart ez nekem összeállni, hogy fog ez így működni? Viszont a stúdió eddigi animéiben, nem igazán kellett csalódnom, sőt kifejezetten kedvelem a stílusukat, ezért adtam neki egy esélyt, és hamar meggyőzött, hogy ez bizony jó lesz. =)

A főhősnő, nálam is simán bekerült a legjobbak közé, csak MAL-on már betelt a hely (kevés az a 10-es limit, nagyon). Kifejezetten az a szerethető, de intelligens karakter, akiben van egy kis sötétség, ami még érdekesebbé teszi a személyét. A részek közül szerintem az időhurkos volt a leggyengébb, az elég unalmasra sikeredett.
Rui-chan írta:Elsősorban rád gondoltam ezzel a vélemény másolással, mivel eléggé hasonló szófordulatokat használ, mint te szoktál. (Követem a blogodat, de "stalker" üzemmódban. :3 Talán majd rászánom magam, hogy kommenteljek is. :drop:) Az Anime, Manga Palotásokéra is hasonlít a stílusa, szóval igen, arra szintén gondoltam. Tudom, hogy volt ott vendég cikkíró, tehát nem azt néztem be.
Igazából nekem is feltűnt, de annyira nem zavar, inkább azt nem értem, minek kellett a 4-éve írt bejegyzéseimet lemásolni? :? Igaz ezt mondjuk Palotáék is megcsinálták, többször is. Szóval oké, vigye, ha kell, de most már mi értelme ennek? :vigyor:
Kép

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2013.09.14. 13:30

Junchi írta:Jól esik végre egy korrekt space animét is látni, és nem ilyen CB-féle "Spike vesz egy nagy levegőt, mielőtt kiröppenne az űrbe" és társai bullshiteket.
Miért, az LOL volt! XD Fizika 1-es, de azért LOL! :lol:

Am, én vagyok az egyetlen, akit nem tudott meghatni a Jinrui wa Suitai Shimashita? ^^' Mármint tényleg intelligens és egyedi sorozat, voltak zseniális pillanatai (a fejetlen csirkék Ave Maria-ját pl. nem fogom egyhamar elfelejteni XD), de sokszor laposnak és vontatottnak éreztem pl. időhurkos rész.
Ha ironikus társadalomkritikai, akkor nekem inkább a Kino no Tabi. ^^
Kép

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Péter » 2013.09.15. 19:50

Mariko írta:Am, én vagyok az egyetlen, akit nem tudott meghatni a Jinrui wa Suitai Shimashita? ^^' Mármint tényleg intelligens és egyedi sorozat, voltak zseniális pillanatai (a fejetlen csirkék Ave Maria-ját pl. nem fogom egyhamar elfelejteni XD), de sokszor laposnak és vontatottnak éreztem pl. időhurkos rész. Ha ironikus társadalomkritikai, akkor nekem inkább a Kino no Tabi. ^^
Lehet az is benne volt a dologban, hogy én elsősorban poszt-apokaliptikus szemszögből néztem az animét, úgy nézve pedig, a műfaj átlagához képest, eléggé más. Illetve az is benne lehet a dologban, hogy előtte a Dirty Pair "elmaradásomat" pótoltam. Szóval jól jött az agykikapcsolás után, valami agymegmozgató darab. =D

Az időhurkos rész, szerintem a sorozat leggyengébb része volt, a többivel nekem nem volt különösebb bajom.
Titkos írta:Az emberek 99%-a csupa jót mondott róla, szóval ezt is felvettem a megnézendők listámra. :)
Én csak ajánlani tudom. =)
Kép

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1844
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Surci » 2015.11.14. 14:04

Jinrui wa Suitai shimashita - Sok jót hallottam erről, de amint megnyitottam az ismertetőjét, plusz néhány képet róla, alábbhagyott a lelkesedésem. Elég gyerekes és idétlen alapszitu, ráadásul moe karadesign rózsaszín hajú főszereplővel >__<""" Na jó, lássuk, ha nagyon debil, majd két rész után kukázom.

Bár minden hasonló cuccban ilyen kellemeset csalódnék. Tény hogy valóban kissé cukormázas az egész dizájn, viszont pasztelles látvány megadja a hangulatát ad az egész animének - ami a leírások alapján "posztapokaliptikus társadalomkritika". Akirán és Battle Angel Alitán edződve azt gondoltam, hogy ehhez a látványvilághoz "kissé" érdekes lesz ez a téma, de már maga a felvezetés is teljesen más irányba indul el, mint az előbbiek: nem valami hirtelen kataklizma okozza a hanyatlást, hanem szépen, fokozatosan szorul vissza az emberiség: egyre csökken a lélekszám, kevés gyerek születik, ennek következtében pedig a fogyasztói társadalom összeomlik, a technológia is feledésbe merül, az emberi közösségek jellemzően vidéken, falun élik mindennapjaikat, ahol a legfontosabb probléma a létfenntartás és az elveszett tudás miatt a régi, fejlettebb technológiával való boldogulás. Szándékosan készítették ilyen furcsára ezt az animét, mert a hanyatlás pontos részleteibe nem megy bele, nem is igazán erről szól. de ezen kívül is van még pár fura vagy inkább kissé groteszk dolog benne, kezdve az emberiség helyét lassan átvevő, arcra fagyott vigyorú tündérekkel, vagy a világuralmat átvenni próbáló nagytőkés, szivarozó kopasztott csirkékkel... Ez így elsőre elég érdekesen hangozhat, de mivel nem egy OMG DARK cuccról beszélünk, így bőven elférnek benne. Az egészet a főszereplő "Sütislány" viszi a hátán, akinek nincs ugyan neve, de alapvetően egy segítőkész, kedves lány - viszont a belső monológjait hallgatva kiderül, hogy van egy szkeptikus és manipulatív oldala is, ráadásul folyamatosan iszonyat cinikus dumákat nyom le, amik a sorozat első számú humorforrásai. Az anime epizodikus, általában 2 rész egy sztori, némelyik jobb, mások nem annyira eltaláltak, de a hangulat és a poénok mindegyikben ébren tartják az ember figyelmét. A legjobban szerintem a mangaipar újjáélesztésén dolgozó és az iskolás részek sikerültek, mivel ebben szerepel a másik kedvenc karim, az Y nevezetű, meglehetősen önző és nyomulós természettel megáldott csajszi, Sütilány régi osztálytársa és jóbarátja, de a hajótöröttes-országépítős rész is kedvenc. A sorozatban megfogalmazni kívánt társadalomkritika inkább csak a felszínt karcolgatja, egyrészt már láttuk ezeket elég sokszor, másrészt pedig nem megy bele túl mélyen az elemzett dolgokba (talán a mangás részeket kivéve), de inkább a csomagolás itt a lényeg, mint a tartalom. Amikor először láttam az openinget, már volt elképzelésem , mit várhatok ettől a cucctól hangulat és poénok tekintetében, és ezt maximálisan meg is adta. Kiváló kikapcsolódás némi cinikus humorral és szerethető karakterekkel.

8/10
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1040
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: alvaro » 2015.11.16. 21:16

Surci írta:...folyamatosan iszonyat cinikus dumákat nyom le, amik a sorozat első számú humorforrásai.
Na igen, már emlékszem, miért szerettem én ezt anno! :thumb:

Újra fogom nézni. Igazából egy részen már túl is vagyok. Az országépítős nagyon rémlik, alighanem abból derül ki legjobban, hogy az "új emberek" se értelmesebbek egy centivel se, mint a mieink... Ha nincs a mágiájuk, simán kihalnának ők is seperc alatt.

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2289
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2015.11.17. 15:44

Surci írta:Jinrui wa Suitai shimashita
Hehe, én is pont egy pár napja kezdtem el, és bár az elején nagyon nem bírtam, valahogy kezdek megbarátkozni vele így 6 rész után. (Egyébként kronológiai sorrendben nézem - valahogy nem volt most kedvem az össze-vissza időbeni ugrálásokhoz, úgyhogy a 11-es volt nekem az 1-es és a 6-os a 9-es. :3)

Ettől függetlenül vannak azért vele kisebb-nagyobb gondok, például a tündérkék engem 10-ből 9-szer irritálnak.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6022
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2015.11.17. 16:05

Junchi írta:(Egyébként kronológiai sorrendben nézem - valahogy nem volt most kedvem az össze-vissza időbeni ugrálásokhoz, úgyhogy a 11-es volt nekem az 1-es és a 6-os a 9-es. :3)
Ó basszus, ne már. :( Ezt is úgy csinálták meg, mint a Haruhit, hogy "lol, keverjük össze a részek sorrendjét és úgy adjuk le a sorozatot, mert az úgy annyira deeep!"? Vagy ezt hogy kell érteni? Persze semmi bajom az ilyesmivel, amennyiben úgy van eleve az egész történet felépítve, hogy időugrálásokkal jutunk el a sorozat végéig. (Lásd Baccano...nem, Surci & Junchi, még mindig nem kezdtem el, most még a WoW-ban vannak halaszthatatlan dolgaim, nyugi... XD) Azt viszont mindig is egy végtelenül gagyi húzásnak tartottam, hogy "hát, igazából ez egy lineáris sztori, csak a vetítési sorrendet jól fölcseréltük, ezért a második rész a kilencedik", mert ebben a formában szvsz az élményhez semmit nem tesz hozzá, ellenben jól kib*szik a fanokkal, akik így kénytelenek végigvárni a BD kiadást, aztán meguknak "összerakni a sorozatot" rendes sorrendbe. De "várom" a további álművészkedős baromságokat a tisztelt animekészítők részéről, nem akarnak esetleg egy olyat, hogy egy sorozatot fordított sorrendben vetítenek le és a legutolsó része a legelső? :dirr: Most képzeljétek el, milyen izgi lett volna pl. egy Cowboy Bebop, ha Spike halálával kezdődik, vagy ha a Berserk az Eclipstől indult volna. :dirr:
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2015.11.17. 19:18

Titkos írta:"lol, keverjük össze a részek sorrendjét és úgy adjuk le a sorozatot, mert az úgy annyira deeep!"? (...) "hát, igazából ez egy lineáris sztori, csak a vetítési sorrendet jól fölcseréltük, ezért a második rész a kilencedik", mert ebben a formában szvsz az élményhez semmit nem tesz hozzá, ellenben jól kib*szik a fanokkal, akik így kénytelenek végigvárni a BD kiadást, aztán meguknak "összerakni a sorozatot" rendes sorrendbe.
Nem kell ennyire túldramatizálni.
A Jinrui eléggé epizodikus, és csak kisebb-nagyobb utalások vannak arra, hogy ez a rész most előbb játszódik, mint a másik, és amikor felismered az összefüggést, akkor legfeljebb meglepetést okozhat. Fogalmazok inkább úgy, hogy az egyes epizódok szempontjából azért mindegy, mert általában nem kapcsolódnak egymáshoz, az átívelő elemek szempontjából meg azért, mert egyrészt viszonylag kevés van belőlük, észben lehet őket tartani, másrészt meg lényegében olyan, mintha csak később tudtál volna meg egy (nem is veszett jelentős) rejtélyt az előzményből. Vagy az is zavar?
Nekem nem hiányzik a linea, ha amúgy az ugrások jól vannak adagolva.
Titkos írta:De "várom" a további álművészkedős baromságokat a tisztelt animekészítők részéről, nem akarnak esetleg egy olyat, hogy egy sorozatot fordított sorrendben vetítenek le és a legutolsó része a legelső? :dirr:
Jól hangzik! Ha eleve így tervezik meg az epizódokat, akkor akár egész nagy királyság is kikerekedhet belőle.
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2289
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2015.11.21. 10:26

Jinrui wa stbstb.

Hát nem tudom, de nekem ez valahogy nem okozott akkora örömet, mint szerettem volna, pedig próbáltam megkedvelni, de egyszerűen nem ment. Voltak intelligensebb húzásai, piszkálódásai, de ezek inkább csak feldobott labdák voltak, úgy igazán egyszer sem sikerült ezeket komolyabban leütni. Kicsit olyan érzésem van, hogy igen, ezek úgy benne voltak a játékban, de csak mint mellékkellékek, hogy legyen mivel leplezni az egyébként ordas nagy randomnesst. Egyedül az overall fricska tetszett csak, hogy az emberiséget még egy ilyen lelki segélyre szoruló, életképtelen, szocializálatlan faj is képes leváltani, mint amilyenek a tündikék voltak. És ha már tündikék: Valszeg az idők során elhagyhattam valamerre a cukiságról szóló kiskalauzomat, de valahogy nagyon idegesítettek a kis bestiák, kezdve ezzel a konstans kettőspontD fejükkel, meg az idétlen hangjukkal.

Az epizódok változatossága megint csak azt eredményezte, hogy voltak eltaláltabb szakaszai is a cuccnak (mangaipar, a szigetes epizód, mint egy civilizáció tündöklése és bukása, iskola), viszont voltak kínkeserves részei is, például az időparadoxonos dupla vagy az ugyancsak duóban játszó űrszondás baromság. A humora ugyanezen a széles skálán mozgott, bár érdekes, hogy a jobbfajta poénforrások kimondottan a jobb epizódokban voltak jelen.

Szóval jah, elég vegyes képet fest nálam a Jinrui, sőt inkább mondanám azt, hogy a negatívabb tartományban a helye, DE valahogy mégis kirántja végül onnan egyetlen tényező: a főhőslány. Az aranyos, mégis cinikus cselekvő, aki még a leglehetetlenebb helyzetekhez is képes volt alkalmazkodni, ráadásul mentes volt mindenféle agyonszexualizálástól. Külön plusz pont a seiyuu (Nakahara Mai), akit eddig annyira nem komáltam (bár ez lehet részben annak is köszönhető, hogy egy rakat unszimpatikus karakternek adta már a hangját, mint pölö Nagisa vagy Rena), de most nagyot nőtt a szememben.

5 (fölé)/10

Válasz küldése