Inuyasha

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
paspusszpanic
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2010.03.19. 21:13
Nem:
Tartózkodási hely: Valahol :)
Kapcsolat:

Re: Inuyasha

Hozzászólás Szerző: paspusszpanic » 2010.03.19. 21:21

IIIIImadom azt az Animet...xtem ku*va ok...Birom Iny fuleit ::hehe:: ...cukui:)....birom meg Narakut is ::jeye:: ...tipikus bad boy....a kedvencem megis a kegyetlen,huvos,rideg SESSHOMARU ::jsmile:: ::hehe:: ...rossz kutyus=))<3....Minden reszet lattam...csak a Final Act-bol az utolso harmat nem ::are:: .... ::hehe:: ::jsmile::
paspusszpanic

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1461
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Inuyasha

Hozzászólás Szerző: scineram » 2010.07.18. 01:41

Nahát, 5 nap alatt befejeztem ezt is, 105. rész-vége. Hosszú idő után vettem elő, már el is felejtettem, mennyire tudtam élvezni, amikor jó volt. Márpedig a régi sorozat vége az volt, a Shichinintai után már filler is alig akadt. Ezek után nagy lendülettel ugrottam rögtön a Kanketsuhennek, mely valóban prögősnek pörgős volt, de néha szinte követhetetlen. Komolyan, mikor egy rész elején Inu és Kag mennek Mirokuék után valami szellemirtás miatt, azt hittem rossz filet nyitottam meg. De nem, tényleg nem maradt ki rész. In medias rés. Kb ugyanilyen hirtelen wtf volt Moryoumaru felbukkanása, meg az a kurva kemény páncélú teknősakit elnyelt. Bezzeg pont a rókaiskolás ökörködés nem maradt ki, talán mert a végén arra utalni kellett. Szóval ennek simán 52 részesnek kellett volna lennie, és akkor maradéktalanul élvezhető lehetett volna. Akkor még 6 részes uccsó fightnak is lett volna igazolása. Én nem gondoltam, hogy 26 részből ennyit ellőnek rá, max 3-4-et. A pikkelyes Tessaiga felszedése is eléggé a levegőben lógott.
Ezzel együtt is jó volt filmen látni Kagura, Kikyo halálát, hogy szerezte meg Fluffy a Meidout, tőle meg aztán Inuyasha, végül Fluffy a saját kardját. Merthogy valami hihetetlen élmény volt a Zangetsuhát meg a Bakusaigát látni in HD. Annyira még Rumiko sem rajzol. Néha nagyon lol volt flashbackeknél a kontraszt a régi meg a hd gráf között. Ez egyik kedvenc jelenetem Hakudoshi halála volt, egyáltalán nem számítottam arra, hogy Miroku csak úgy beszippantja, ő meg csak kamillázik. Annak végig szurkoltam, hogy Kagura őt túlélje. A másik Fluffy "feltartóztatása" Byakuya által több ezer démonnal, ott felröhögtem Byakuya képén. De a legállatabb, legpozőrebb gyakás a Tokijin széttörése volt Moryoumarun. Hogy győzzem le azt, aki minden erőmet elnyeli? Hagyom, mert én akkora faszagyerek vagyok, hogy ő úgyse bírja az erőmet. Egy dolgon néztem még nagyot, a végén a csókjelent a Meidouban, az rohadtul meglepett, mert úgy emlékeztem, hogy anno semmi ilyesmi nem történt.
De ezektől eltekintve is már csak azért is volt értelme a folytatásnak, mert ezzel egy korzsak lezárulhatott, és így az Univerzum léte se lett értelmetlen. Még akkor is, ha ezzel együtt sok dolog kimaradt. De természetesen Fluffy mama nem!! Ja, és mondtam már, hogy a Meidou meg a Bakusaiga kibaszott látványos in HD!? Még valami.
scineram írta:Nem lesz. Soha többé. Cáfoljanak rám!
Nem lesz többé FMP anime. Ever. Mark my words!!
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5781
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Inuyasha

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2010.07.18. 22:18

A sorozat tartalmához sajna nem tudok hozzászólni, mivel még nem néztem végig (tudom, ez tőlem nagyon ciki, de majd ha lesz normális angol sub... XD), de végülis eddig úgy láttam, meg mindenkitől azt hallottam, hogy a 26 részes hosszhoz képest kb. minden fontosabb eseményt sikerült belepaszírozniuk a Kanketsuhenbe. 52 rész jó lett volna, de mivel nem kockáztatták meg, hogy lezuhanjon a nézettség, és ezúttal tényleg be akarták fejezni a sztorit, ezért ezt kaptuk. ^^" Szerintem a Sunrise így is hozta a formáját, na meg hány 26 részes sorozatnál van pl. három ending is? :)

Ja, és ha már itt tartunk: Én végig mondtam, hogy még nincs a dolog eldöntve, csak a sok károgó vészmadár hitte el egyből, hogy a régi sorozattal örökre vége van az IY-nek. :wink: Amiből tényleg soha az életben nem lesz folytatás, az a Ranma (mármint olyan folytatás, ami a mangát követi) és remélem, hogy ezután jól rámcáfolnak a japánok. XDDD)
Kép

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1461
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Inuyasha

Hozzászólás Szerző: scineram » 2010.07.18. 23:23

Mikor először hallottam, én sem hittem el, hogy nem 52 rész lesz, de tényleg sikerült a lényeget belenyomorítani. Normális sub alatt nem tudom pontosan mit értesz, amiben nem mondja Inu, hogy 'Don't fuck with me!"? Én Uról szedtem az első 21 részt, ez a Taka féle, a holnapjukról meg még hármat. Utána vettem észre, hogy addictson fenn van egész magyarul. És nem is volt rossz, megtartották a sorozatból a régi neveket, az újak fordítása meg frappáns, akár szinkronba is mehetne. Ha nem igényed az angol szöveg, akkor ez a leggyorsabb, úgy jön, mint az Uról.
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5781
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Inuyasha

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2010.07.19. 01:14

Én anno már az első rész kijövése után elkezdtem keresni az angol subot, de akkor még elég gáz volt a helyzet, sokan féltek a VIZ-től, aki helyből licenszelte, és torrenten mindenféle álnéven jöttek ki a kétes minőségű fordítások. Asszem csak egyféle angol volt, abban már Naraku egyik első mondata is félre volt fordítva, meg volt 1-2 olyan a továbbiakban, ami nekem is feltűnt, pedig nem mintha olyan penge lennék japánból. De az U jó ötlet volt, megnéztem, és már majdnem végig fent van, köszi. :) (Amikor régebben néztem, ott nem is kerestem, meg csak a régi sorozat volt még fent.) Addicts-os verziót mások is ajánlották, de én valahogy nem láttam, hogy olyan profi lenne a fordító japánból, mint ahogy mondták, kb. mintha az angol feliratot fordította volna magyarra + a Retekklubos kifejezéseket meghagyta, ami lehet, hogy neked bónusz, de engem zavart, mert enyhén szólva néhány támadásnév elég gagyi lett. A Kazaana az továbbra sem "Indulj szél!", hanem "Légörvény" vagy hasonló lenne, a "Kaze no Kizu"-ra meg a legfrappánsabb magyar fordítás talán a Mangazinos IY mangában volt, ahol "Szélvágó" lett, de semmiképp sem lesz "Szélborda", a Hiraikotsu meg nonszensz mint "Csonttörő", és még van pár ilyen. Kényelmes átvenni a hivatalos neveket, meg aki a TV-ben nézte, és onnan folytatta a neten, annak biztos jól is esik, de attól még nekem ezek fájnak. De ez a Taka verzió talán jó lesz, köszi. :)
Kép

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1461
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Inuyasha

Hozzászólás Szerző: scineram » 2010.07.22. 02:49

Így a sorozat végeztével megnéztem a filmeket is. Lényegében mindegyik egy rajongó számára pontosan egyszer nézhető. Az első és a negyedik eléggé in medias rés kezdetűek voltak, a másik kettőben azért volt némi felvezetés is a végjátékhoz. Nekem inkább az utóbbi jött be. Ugyanakkor mind a négyben egyre jobban idegesítettek a sorozatból átvett gegek. A fangirlök kedvére tehettek, az enyémre nem. És Sippó mióta MINDEN lófasszá átváltozni. Íj meg pelikán, vagy akármi. Az írók lusták voltak rendesen megírni a jeleneteket.
A legepicebb kétségtelenül a harmadik volt, főleg a töménytelen nem kánon, de lehetett volna cucc miatt. Ott kicsit fájt is a szívem hogy ezeket a témákkal a manga nem foglalkozott. Pedig hosszú fejezeteken át lehetett volna falshbackelni az olyan ás hasonló dolgokat, mint a film első jelenete volt. Ilyenekkel szerintem simán fel lehetett volna dobni a sorozatot a nyolcvanezredik tápolás, sárkánypikkelyes Tessaiga meg minden helyett. Persze akkor jegelni kellett volna addig a főfőszereplőket, sőt az egész törzsgárdát, de asszem a Fehérítőben is tucatnyi fejezeteket szenteltek a régi események bemutatására. Noha a fangirlök rinyálhattak volna a főpáros hiánya miatt, de addig is akár egy komplett szerelmi háromszög felett is nyáladzhattak volna.
Egy írói hibára emlékszem még, ami iszonyat durva volt. A második film végén Naraku nyomában visszatérnek, utána még osuwariznak párat, azt ennyi. Na most Kagura és Kanna is valami árjáró mögé lettek bezárva, velük mi a halál történt a végén? Miután a nő eltüntette őket, abszolút nem foglalkoztak velük, mintha meghaltak volna. Pedig azt kurvára megnéztem volna, miután kiszabadulnak vagy Naraku megmenti őket, hogy milyen volt a FEJÜK, mikor megint találkoznak vele, mikor visszaveszi Kagura szívét. Pedig az ő szereplésük volt, ami legtöbbet dobott a film első felén. (Kábé ahogy a Kogoro-Sonoko screentime nálam elvitte a 9. filmet, többi elé.)
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5781
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Inuyasha

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2010.07.22. 18:25

Egyetértek, a filmek ilyen "fanoknak egyszer megnézhető" kategóriások, igazából engem csak az zavart bennük, hogy szinte mindben volt valami kisebb-nagyobb plothole a sorozathoz képest. (Pl. a hármasban: ja, Sesshy karja biztos nem rohadt el, és nem tudom meddig csinosan ottmaradt konzerválva, és borostyánnal befuttatva, amíg az aktuális főgonosz érte nem ment.) Amúgy nem rossz ötlet, hogy a mangában is lehetett volna olyan sokchapteres flashback, de csak ha néhány tápolós sztori helyett, és nem mellett rakta volna be Rumiko. Szóval ha azt is arra használta volna fel, hogy még + 10-20 chapterrel hosszabb legyen az egész hercehurca, akkor örülök, hogy nem tette.
Kép

Avatar
Kasai
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 9
Csatlakozott: 2009.11.29. 17:08
Nem: Férfi

Re: Inuyasha

Hozzászólás Szerző: Kasai » 2010.07.29. 19:11

Nekem 10 évvel a Dragon Ball után ez volt az első anime amit láttam (bár ott volt még a Pokémon is, de az nem számít, mert csak pár részt néztem meg). Máig az egyik kedvencem, épp most nézem másodszor, a 71-edik résznél tartok. Kanketsu-hent még nem láttam végig, mert nem volt kedvem minden rész után egy hetet várni. Majd ha befejeztem a régi sorozat ujranézését, akkor majd egybe megnézem. A mangát is olvastam, meg a movie-kat is láttam. Az első meg a harmadik bejött, másik kettő nem annyira.

Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1010
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Inuyasha

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2016.01.31. 01:52

Már korábban is akartam ide írni, de Titkos újabb okot adott erre.
Titkos írta:22. nap - Kedvenc fegyvered, felszerelésed, páncélod... vagy valami ilyesmi
Ez ugye nem más, mint Inu Yasha kardja, aminek nem csupán az az érdekessége, hogy egyfajta "limiterként" a benne lévő démoni vért tartja kordában, hanem hogy upgradelhető is. :D Mivel a legtöbb shounen sztoriban a fejlődés mindig úgy mutatkozik meg, hogy a főhős vagy az izmait, vagy a technikáit edzi és viszi őket egyre magasabb fokra, ezért üdítő változatosság volt, hogy a kard nélkül IY gyakorlatilag a Sankon Tessou-s "macskakarmoláson" kívül egyebet nem tud, viszont a kard segítségével már a manga vége felé 5-6 különböző "technika" közül válogathat. XD Szal a teljesség igénye nélkül volt itt Vörös Tessaiga, ami a gonoszok védőpajzsának átvágására született, aztán Gyémántpengéjű Tessaiga, aminek talán a pontos neve sem ez volt, de tökmindegy, mert ahogy már írtam korábban, gyémántszilánkokat lő ki, ami shiny, aztán Sárkánypikkelyes Tessaiga, ami ha jól emlékszem, az ellenfél démoni erejét "lopja el", vagy valami ilyesmi. XD Ráadásul igazi felhasználóbarát kardról beszélünk, ami csinos kompakt formában pihen a hüvelyében, amíg elő nem kell rántani, akkor viszont mérete kb. a triplájára nő. Mivel tudjuk, hogy az animékben a szereplő fegyvere egyben a péniszére is utal, mindenkinek meghagyom az esélyt, hogy maga vonja le ennél a fentinél a végkövetkeztetést. :lol:
Szóval a kard fokozatai:
Kaze no Kizu - Szélborda (Szélvágó)
Bakuryuuha - Ellenhullám
Vörös penge (Vérpengék)
Ryourin no Tessaiga - Pikkelyes Tessaiga
Kongo so hua
Meidou Zangetshua

A kardhüvelyéről meg csak annyit, hogy ugye az annyira erős, hogy még különböző támadásokat is könnyedén visszatud verni. Szóval eléggé komoly cuccba van becsomagolva a dolog.

Amúgy hogyan létezik az, hogy a magyar wiki oldalon pont InuYasharól nem írnak?

A másiki ok amiért írni akartam az ez a vidi. Szóval OMG az a kis dulifuli kis cica fiú akart lenni Sesshomaru? :shock:
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5781
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Inuyasha

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2016.01.31. 08:26

iskariotes írta:A kardhüvelyéről meg csak annyit, hogy ugye az annyira erős, hogy még különböző támadásokat is könnyedén visszatud verni. Szóval eléggé komoly cuccba van becsomagolva a dolog.
Ja, igaz is, ezt kifelejtettem, de tényleg "extra bónusz", hogy a hüvelye egyes esetekben akár pajzsként is használható. :)
iskariotes írta:Amúgy hogyan létezik az, hogy a magyar wiki oldalon pont InuYasharól nem írnak?
A magyar Wiki sajnos többségében elég gáz, mivel véletlenszerűen szerkesztgetik random emberek, emiatt a professzionálistól a totális kamu szintig terjed az oldalak minősége, de az előbbi a jóval ritkább. ^^" (És most értelemszerűen nem csak az animés részére gondolok.)
iskariotes írta:A másiki ok amiért írni akartam az ez a vidi. Szóval OMG az a kis dulifuli kis cica fiú akart lenni Sesshomaru? :shock:
Hehe. :D Köszi a videót, ezt még én sem láttam, poén volt szembesülni az anime "béta verziójával". XD Amúgy mivel ez a klip még akkor jelent meg, amikor épp csak elkezdett futni a manga, ezért érthető, hogy ennyi "furcsaság" van benne. Sessh feje és Inu Yasha ruhája (ami vörös helyett rózsaszín), mind a manga korai szakaszát idézik, amikor még Rumikónál sem forrtak ki ezek a dolgok, illetve a klip második felében is mintha már túlzottan "Rumikós" lenne IY és Kagome feje. XD (Mintha a Ranma szereplői cosplayelnék őket. XD) De tényleg Sessh változott a legtöbbet, a mangában valóban tökre így néz ki, amikor legelőször feltűnik. (Illetve ha megfigyelitek, itt még Jaken sem az a cuki, comic relief szereplő, inkább tényleg csak egy ronda, koszos kis gnóm.) Illetve a dizájnjuk még egy dolog, mert sok más mangakánál is előfordult, hogy az idők során változott 1-1 szereplő, vagy akár az egész képregény dizájnja, viszont Sesshnél valamennyire a személyisége is. Legalábbis engem anno tökre meglepett az anime után, hogy a manga elején még kifejezetten vigyori, egyáltalán nem az a jégcsapbish, amilyen később lesz, inkább egy ilyen enyhén pszichopata fazon, aki mintha fel sem fogná, hogy mit jelent másokat kínozni/megölni, csak vagy totál hidegen hagyja a dolog. Ettől talán még ijesztőbb is valamivel, mint az animében, ahol ugye már az elejétől konstans pókerarcot vág mindenhez. A mangában amúgy egy darabig ilyen is marad, elsőre még Narakunál is vigyorog. :D Aztán úgy a Hakurei-hegyes részekre már itt is felveszi a coldbish ábrázatát. Amúgy a mai napig azon gondolkodom, hogy ezt direkt csinálta-e így Rumiko (avagy "a felelőtlen hülyegyerek megkomolyodik"), vagy szimplán jobban tetszett neki Sessh animés ábrázolása és "visszalopta" a Sunrise-tól a mangájába? XD

Ja, illetve ehhez tartozik még egy poén: nem emlékszem már sajnos, hogy ez a mangában is benne volt-e, vagy anime-only jelenet, de valamelyik epizódban Jaken mond neki valamit (amiről sejti, hogy Sesshnek nem fog tetszeni) és amikor Sessh vigyorogni kezd a hírre, Jaken valami olyasmit mondd, hogy "Ne, inkább üss meg, akkor vagy a legijesztőbb, amikor mosolyogsz!" XDDD Na most így a fentiek fényében ez a két verzióban máshogy jön le, az animében úgy lehet érteni, hogy mivel nem szokott vigyorogni, ezért ha elvigyorodik, akkor valami tényleg nagyon nem stimmel, míg a manga ismeretében ilyen "Psycho-guy is back!" érzése lesz tőle az embernek. XD
Kép

Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1010
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Inuyasha

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2016.02.14. 21:09

Titkos írta: Ja, illetve ehhez tartozik még egy poén: nem emlékszem már sajnos, hogy ez a mangában is benne volt-e, vagy anime-only jelenet, de valamelyik epizódban Jaken mond neki valamit (amiről sejti, hogy Sesshnek nem fog tetszeni) és amikor Sessh vigyorogni kezd a hírre, Jaken valami olyasmit mondd, hogy "Ne, inkább üss meg, akkor vagy a legijesztőbb, amikor mosolyogsz!" XDDD Na most így a fentiek fényében ez a két verzióban máshogy jön le, az animében úgy lehet érteni, hogy mivel nem szokott vigyorogni, ezért ha elvigyorodik, akkor valami tényleg nagyon nem stimmel, míg a manga ismeretében ilyen "Psycho-guy is back!" érzése lesz tőle az embernek
Egyrészt gondolom erre a jelentre gondoltál. Ha nem akkor passz, hogy hol lehetett.

Ami pedig Sesshomarut illeti, gondolom a Napkeltés stáb mondta azt, hogy ebbe a sorozatba kell egy igazi fagyos bishi és hát Totosai és Myoga kiesik így maradt Sessh. Szóval amennyire tudták át formálták, hogy olyan alakja legyen, amit használni tudnak s később Rumiko ezt visszakölcsönözte. Az már egy másik kérdés, hogy ilyen alapon miért nem alkottak meg egy bishoujot is?
Sesshomaru személységét illeti: Szerintem a mangaka a történet elején még nagyon más milyen történetet szánt Sesshnek vagy ha nem akkor jó mélyről akarta indítani a jellem fejlődését. A story elején még szívfájdalom nélkül mészárolt le farkasokat és embereket is, különösebben egyikük iránt sem érzett fájdalmat. (Ebből lett aztán a történet árvaház igazgatója.) De aztán egyrészt Inu kétszer is elverte plusz Narakuval is összerúgta a port így azért a testvérével egy oldalra került, még ha ez így nem is lett kimondva. Plusz bele jött a képbe érzelmileg előbb Rin majd Kagura végül Kohaku is. De magam részéről inkább azt mondanám, hogy Rumiko inkább egy ilyen harmadik oldalnak szánta Sessht, tehát aki épp úgy küzd Naraku ellen, mint ahogyan harcol InuYashaval szemben is. De gondolom idővel látta, hogy nem működne a dolog, ezért inkább az IY-Sessh szállat egy irányba kezdte terelni. Így meg már Sesshomarunak is változnia kellett.
Titkos írta:36. nap - Melyik anime lett szerinted az eredeti műhöz képest a legjobb, illetve a legrosszabb adaptáció?
Illetve néha még az is előfordult, hogy plusz dalokat írtak 1-1 jelenethez, ami ugyan nem lett volna egyáltalán kötelező, de ők ennyire jófejek. A legemlékezetesebb ilyen talán
SPOILER
Kikyou halálánál (ha jól számolom, a másodiknál... XD)

hangzik el és bizony nagyban hozzátesz az amúgy is érzelmes jelenethez.
Csak a pontosság kedvéért a számot Tackey & Tsubasa adja elő (spoiler: Avex Tarx-esek) és a szám címe: "Sotsugyou - Sayonara wa Ashita no Tame ni"
Titkos írta: Így nem csak többségükben teljesen vállalható, de 1-1 kifejezetten jól megírt filler epizódot, sőt arcot is láthattunk.
Az IY-ben összesen 26 rész ami filler ami szerintem egy ilyen hosszú sorozatnál egyáltalán nem számít hosszúnak. Ennél kevesebbet csak a Gintama tudott elő állítani: 18 részt és a DBZ a maga 24 epizódjával, míg az Egy Szelet közel ugyan annyit 27-et gyártott le fillerekből. A többi never ending ennél sokkal több fillerig jutott azonos idő alatt: a Fairy Tail: 36, Naruto:42, NShip: 48, a Bleach 61, míg a csúcstartó a Conan 72 résznyi fillert gyártott le.
Amúgy Ti ismertétek ezt az oldalt: http://www.animefillerlist.com
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5781
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Inuyasha

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2016.02.16. 17:42

iskariotes írta:Egyrészt gondolom erre a jelentre gondoltál. Ha nem akkor passz, hogy hol lehetett.
Igen, asszem ez volt az, köszi! :)
iskariotes írta:Amúgy Ti ismertétek ezt az oldalt: http://www.animefillerlist.com
Egy baromi hasonlóval találkoztam nem olyan régen. Amúgy tényleg hasznos lehet, bár pl. ezen a Fillerguide-on még van mit csiszolni, szóval a D.Gray-man-nél pl. megcsinálták, hogy egy Hoshino által írt LN-en alapuló epizódra lazán rámondták, hogy full filler, miközben egy kb. 5 percnyi tényleges canon eseményt tartalmazó részhez meg odaírták, hogy teljes mértékben canon. :dirr:
Kép

_Im_otaku_
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2018.02.28. 19:51
Nem:

Re: Inuyasha

Hozzászólás Szerző: _Im_otaku_ » 2018.02.28. 20:20

Még régebben láttam-ment a tv-ben is egy ideig!!! -, de a végén már szenvedtem. Nem az anime hibája, de a youtube-on nem volt fent végig magyar felirattal, ezért komoly angol tudásommal próbálkoztam...azt kell mondjam, semmire nem jutottam, de örökre emlékezni fogok rájuk. Felejthetetlen. Vajon ha beleesek egy kútba, mennyi az esélye hogy én leszek Kagome reinkarnációja? Nem baj hogy barna hajam van....ugye? ::hehe::

Avatar
XXSephirothXX
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: 2018.08.19. 22:43
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Inuyasha

Hozzászólás Szerző: XXSephirothXX » 2018.08.20. 14:34

N az inuyasha az egyik amit újrakezdek, ráadásul a végére homályosan emlékszek. Fenn kellett késő este maradni, mert az RTL KLUB áthelyezte késő estére, ráadásuk akkor már nem tudtam követni a részeket mert volt olyan is, hogy előtte aludtam el . XD

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5781
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Inuyasha

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2019.05.11. 08:43

iskariotes írta:
2019.05.10. 23:02
InuYasha:
SPOILER
Bár maga Kikyo halála nagyon hatásvadász, de az a zene, nagyon jó.
Ó igen, a Dearest instrumental verziója, az egyik leggyönyörűbb IY endingből gyönyörű háttérzene lett. :) (Btw, én itt most ezt a reakciót nem fogom spoilerbe rakni, valszeg aki benéz egy 10 éve véget ért anime tematikus topicjába, az fel van rá készülve, hogy röpködnek benne a spoilerek, ha mégsem, akkor az most ne olvasson tovább.) Szóval Kikyou halála, amellett, hogy valóban szomorú, hatásos, stb. volt (meg természetesen valóban hatásvadász is, de én többek között ezt imádtam az IY-ben :3 XD), még azért is sikerült különlegesre, mert még animéken belül sem emlékszem sok olyanra, amikor egyazon szereplő többször is meghal és mindegyik haláljelenete egyaránt hatásos, épp csak tök más okok miatt. Szóval amit te linkeltél, az a "végső halála", szép, romantikus, IY karjaiban hal meg, ott van körülötte mindenki, akivel bármiféle kapcsolata volt a sorozat alatt, plusz még Kaedétől is "elbúcsúzik", szóval bár szomorú, de egyben igazi szép "true end" halál is. Viszont ezelőtt ott volt a "korábbi halála" is, amiről persze akkor még azt hittük, hogy az lesz a végleges és az legalább annyira ütött számomra. Erre gondolok. (Első fele még inkább dumálás/fight, a másodiktól jön a "gyászolós" rész, de a videó készítője szépen összevágta kicsivel több, mint hat percben.) Ha megfigyeljük, ez a jelenet kb. az előző totális inverze (na jó, azt leszámítva, hogy "Naraku megint megússza", de ez még elég sokszor megtörtént a sorozat folyamán... XD), amíg ott mindenki mindent beleadott, csak hát Naraku erősebb volt, így Kikyou végül belebukott, de legalább együtt harcoltak és ott voltak egymásnak, addig itt igazi magányos 1v1 fightban végződik a dolog, nem szép "lélek-mennybemenetel" a vége, hanem "pokoli" verembezuhanás történik, ráadásul a sztori szempontjából is ütött rendesen ez a húzás, ugyanis egészen idáig Kikyoun egyfajta "megmagyarázott plot shield" volt, ha Narakuval harcolt, így az ember nem aggódott miatta túlzottan, erre fel itt átszúrja, majd vigyorogva a mélybe taszítja, "kissé" ilyen fejet vágtam, amikor először néztem: O____O És szép össznépi "temetés" sincs a végén, helyette van bűntudat, amiért IY későn ért oda (plusz Sessh még "só a sebbe" alapon jól be is szól neki) és nem hogy elbúcsúzni nem tudtak egymástól, vagy bármi, de gyakorlatilag egyetlen törött íj maradt csak utána. :( Ja és hatásvadász/szomorú zene ezúttal is van, csak most nem Dearest instrumental, hanem egy teljesen original dal, ami tudomásom szerint az egész anime során csak itt lett felhasználva. Úgyhogy számomra ezért is maradt ez egy szomorú/emlékezetes jelenet, mert bár gyakorlatilag kétszer lenyomták a nézők torkán ugyanazt, de közben tették ezt oly módon, hogy teljesen más a két jelenet feelingje, máshogy jön le, más érzelmi húrokat pendít meg az emberben.

Egyébként ha valaha az életben még úgy adódna, hogy közös conra kerülnék Rumikóval és lenne ilyen "kérdezz-felelek fanpanel", az egyik kérdésem valszeg ez lenne, hogy amikor az "első halált" megírta/rajzolta, akkor ő azt tényleg véglegesnek szánta és később csak a szerkesztők/fanlevelek/franctudjakicsoda nyomására "támasztotta fel" Kikyout, hogy aztán még később "kegyelmesebben" végezzen vele, vagy pedig az "első halál" kvázi mindig is egy hatalmas fantrollkodásnak készült? :D Mert ha igen, akkor Sunrise-ék is rendesen rájátszottak, mondom, külön ehhez az egy darab jelenethez írtak saját dal, meg Kikyounak zuhanás közben szó szerint lepereg a szeme előtt egész addigi élete (ami a mangában asszem benne sincs, bár nagyon rég olvastam), stb. Mondjuk simán el tudom képzelni, hogy ha Rumiko gondolt is rá, hogy nem ez lesz a végleges halál, Sunrise-éknak "elfelejtett" szólni erről (meg amúgy sem tudok róla, hogy mangakák túlzottan közreműködnének a mangáik animeadaptációinál, legtöbbször idejük sincs rá), ők meg abban a hiszemben dolgozták ezt fel, hogy "basszus, hát tegyük már oda magunkat, mégis csak az egyik főszereplőt fogjuk kiírni a mostani epizódban!", aztán pár hónap múlva ők is néztek, amikor a mangában Kikyou újra felbukkant... XD
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5781
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Inuyasha

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2019.05.27. 19:34

Junchi írta:
2019.05.27. 17:50
(To'od, mint az Inuyashában anno Naraku darazsai, csak mert Rumiko olyan OP képességet adott Mirokunak, hogy valahogy mindig nerfelni kellett, nehogy Naraku bevégezze -2 sec alatt.)
És tényleg! :lol: Btw, amúgy ezen is látszik, hogy a manga utolsó kb. 10 kötetére/Kanketsuhen animére már Rumiko is belefáradt ebbe, hogy ott már ezen sem agyalt, hogy mikor milyen speciális nerfelést találjon ki rá, szimplán bedobta mindig az all in "SHOUKI!!!!4444"-t, ami ugye Naraku mérges gáza volt és az mindent vitt: nem hogy Miroku légörvényével nem volt szabad felszívni, mert instakill, de legalábbis napokra/hetekre élet-halál között fog lebegni tőle, de onnantól még levegőt sem tudtak venni a szereplők, mert egyből lemérgezte a teljes környezetet, sőt, amin igazán néztem, hogy még követni sem lehetett tőle Narakut. XD Szóval azért emlékszem, hogy még úgy a sorozat első felében mindig kellett ahhoz is valami plusz extra, hogy lelépjen, mert evidens volt, hogy ha menekül egy fightból, akkor IY-ék egyből ugranak/repülnek utána. A vége felé meg már ehhez képest úgy nézett ki minden fight vége, hogy Naraku vesztésre áll, füstfelhővé változik, mint a dzsini, csak előtte még kinyom magából franc tudja hány köbméter shoukit, mire a szereplők mind: "SHOUKI!!!4444" és ugranak félre, meg a ruhájukkal takarják az arcukat, mert mar, mint a mustárgáz, stb-stb., majd konstatálják fél perc múlva, hogy "Damn, he got away!" :lol: Amúgy én ugye szeretem ezt a cuccot, meg a Kanketsuhen anime azért sokat "gyorsított" a ploton azáltal, hogy összevont/kihagyott dolgokat, de főleg a mangánál volt ez a része kínszenvedés már az utolsó etapban, egyik ismerősömmel mindig ezen röhögtünk, aki szintén hétről-hétre olvasta a chaptereket, hogy "-Na, láttad mi volt a heti fejezetben? "Naná, hogy láttam....ÁÁÁÁ, SHOUKI!!!!!4444" "Az az! XDDDD" :lol: Mondjuk Miroku OP képességét a vége felé már azzal balanszolta, hogy amit az elején mondott ("addig növekszik a lyuk, míg végül engem is felemészt"), az a vége felé már kezdett bekövetkezni, megrepedt a széle, meg nagyobb lett maga a lyuk, stb., így ott már kevésbé volt OP, mert nem az volt, mint tényleg az elején, hogy "á, boldog-boldogtalant felszippantok vele, oszt kész!" XD

Edit: LOL, picit még agyaltam ezen... XD "Patch 2.1 - Poisonous wasps removed, Shouki can damage Wind Tunnel now. Also, Wind Tunnel can only be used for 5 sec and it has a longer cooldown." :lol: Jó-jó, leállok... XDDDD
Kép

Válasz küldése