Gankutsuou

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Narumi
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1388
Csatlakozott: 2004.05.04. 14:36

Re: Gankutsuou

Hozzászólás Szerző: Narumi » 2008.11.04. 18:17

Valahol rajta van a megnézendők listámon, úgyhogy kíváncsian várom, hogy az Animax elkezdje vetíteni, mert ha minden igaz, akkor fogom tudni nézni. :)
Kép
心在るが故にお前のすべてを欲する
"Because I have a heart, I lust for all that you are"

Avatar
Keshik
Profi
Profi
Hozzászólások: 205
Csatlakozott: 2004.03.18. 09:48
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Gankutsuou

Hozzászólás Szerző: Keshik » 2008.11.10. 22:45

Na ! Elérkezett egy pillanat, ami csak merész álmaimban létezett, és gyorsabban is mint azon álmokban. Ugyanis holnap elkezdik vetíteni az Animaxon a Gankutsuout. Nem feltétlenül friss hír, de hátha más is lemaradt a pontos indulás dátumáról. Holnap 21:15 CET.
"Before we let euphoria
Convince us we are free,
Remind us how we used to feel
Before when life was real."

The Delgados- The light before we land

Avatar
Dark-san
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 179
Csatlakozott: 2008.06.01. 11:48
Nem: Férfi

Re: Gankutsuou

Hozzászólás Szerző: Dark-san » 2008.11.14. 13:01

Érdekes kis sorozat. :D Egyedi, ez már tetszik benne. Nem tudom, hogyan fogalmazzam meg, de látszik, hogy egy szépirodalmi mű újragondolása, valahogy olyan egyedi hangulata van, nem az a megszokott "12 egy tucat anime"-érzés. Magáról a történetről annyit, hogy könyvben ismerem, de majd elválik, hogy milyen a "japán Monte Cristo". A szereplők stílusa nagyon tetszik (talán ez benne a más, mint a többi sorozatban), a zenék viszont nem nagyon fogtak meg.
Kép

Avatar
zebra
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 837
Csatlakozott: 2008.09.22. 20:56
Nem:
Tartózkodási hely: Heves megye

Re: Gankutsuou

Hozzászólás Szerző: zebra » 2008.11.14. 19:38

Dark-san írta:könyvben ismerem
De jó neked!!! :) Nahh, majd egyszer, ha lesz időm, én is elolvasom már. Komolyan érdekel, most, h láttam az animét. Pedig a klasszikus irodalom nem épp a szívem csücske, egy pöppet előítéletes vagyok ilyen téren. :oops:

Avatar
Szasza-chan
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2008.11.05. 21:55
Nem:

Re: Gankutsuou

Hozzászólás Szerző: Szasza-chan » 2008.11.20. 21:02

amikor én először képeket láttam róla, azt mondtam magamba "ezt azt hiszem, én kihagyom" XD hát asszem vmi csodás anime maradt volna ki az életemből, ha tényleg megtartottam volna a szavam. a grafikáját tényleg hamar meg lehetet szokni, sőt, inkább már művészinek mondanám. még arra is elszántam magam, hogy elolvassam az eredeti könyvet, úgyhogy lehozattam anyával Szegedről XD

ha lenne "helyem" tuti bekerült volna a top 10 kedvencek közé, de sajna így... :cry: a kedvencem Albert, (annyira aranyos és naik, hogy kész XD imádom) a Gróf úr és a két szolgája - főleg Bapestin XD (így kell írni a nevét? :?) érdekes, hogy pont akkor vettem észre, hogy egyik kedvenc seiyuu-m is szinkronizál benne (Fukuyama Jun) mielőtt elkezdtem volna az első részt nézni Nakata Jouji meg... asszem nem kell részleteznem XD (ha már a szinkron, akkor megjegyeném, hogy nekem a magyar is nagyon tetszik, remekül eltalálták az eddigi hangokat :D)
olvastam itt ezt a "Franz" problémát... engem különösebben nem idegesített a srác sőt, vmiért tetszett a 18. rész, bár különösebben annyira nem hatott meg. engem is jobban érdekelt volna a Gróf és Albert kapcsolata. pl. volt egy rész, amikor Albert a Gróffal tartott egy hosszabb útra, majd elváltak egymástól és a Gróf úr teljesen magábaroskadva sírni(?) kezdett, majd hirtelen elpattant benne vmi és inkább kajánul röhögött. létezik, hogy a Gróf megszerette Albertet és mivel arra készült, hogy bosszút álljon a családján egy kis lelkiismeret furdallása támadt és sajnálta a fiút? én legalábbis nagyon vártam, hogy vmi iesmi jöjjön ki belőle. az uccso előtti részben a "puszis" jelenet nagyon szép volt, sajnáltam, hogy a gróf még így sem találta annyira a békéjét, hiába szabadult meg a Ganku-tól Albertnek hála, még így is csak a bosszú járt a fejében. Franz-ra visszatérve: így újranézve a sorozatot az Animax-on, jobban feltűnt, hogy mennyire próbál a Gróf ellen érvelni és szemétkedni vele, ahogy Valentine-nel is. meg... hatalmas fangirl tábor? neki? hogy a fenébe csinálta? :? sztem ő volt a legrondábban megrajzolva XD mind1, én különösképpen nem utálom, de tény h ritka bunkó kari XD
Kép

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2549
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Gankutsuou

Hozzászólás Szerző: anubys » 2008.11.25. 13:05

Mivel nincs Animax-om, így várom, hogy kijöjjön belőle egy HunDub-os pack. Ezt a párommal szeretném végignézni :)
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
zebra
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 837
Csatlakozott: 2008.09.22. 20:56
Nem:
Tartózkodási hely: Heves megye

Re: Gankutsuou

Hozzászólás Szerző: zebra » 2008.11.25. 18:57

anubys írta:Ezt a párommal szeretném végignézni :)
Néz animéket? De jó! Nekem nincs párom, de ez nem érdekel különösebben, szóval, a baráti körömben sem tudok animékről beszélgetni senkivel, kivéve 2 havert, de ebből az egyik folyton alszik-nőzik-szobájában animét néz-mangát olvas, szal ő is kilőve. A többiek meg előítéletesek, velük reménytelen ilyenekről diskurálni, elárkóznak a téma elől. Szóval maradt az az egy gyökér (akit imádok, persze), de vele meg túlságosan is egyhullámhosszon vagyunk az esetek többségében. Úgy meg uncsi. :-P

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2549
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Gankutsuou

Hozzászólás Szerző: anubys » 2008.11.25. 22:57

Jellemzően nem néz, ezért igyekszem olyanokat keresni, amik őt is megfoghatják. Eddig a Chihiro tetszett neki, a Haibane Renmei meg egyenesen elbűvölte (mint mindenkit, akinek megmutattam). Szóval most keresem, mi lenne még az, ami elé le tudnám ültetni. :)
Az egyik esélyes a Mushishi, a másik pedig pont a témakör tárgya, viszont fontos lenne a magyar szinkron, ezért is örülök, hogy behozták hozzánk. :D
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
zebra
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 837
Csatlakozott: 2008.09.22. 20:56
Nem:
Tartózkodási hely: Heves megye

Re: Gankutsuou

Hozzászólás Szerző: zebra » 2008.11.26. 09:27

anubys írta:Chihiro
Ez még a szobatársamnak is bejött, aki halálelőítéletes az animékkel szemben... Miért szereti mindenki? Szerintem annyira azért nem alapmű. Szép sztori, tanulságos, OK, de akkor is... Bár nekem eleve nem jön be a világa, inkább a hardcore filóban és pszichológiában érzem jól magam. :)
anubys írta:Haibane Renmei
Egy bnőmmel megnézettem, és egyből beleszeretett, teljesen elvarázsolta. Ahogy engem is, nem is egyszer.
anubys írta:Mushishi
Ez wishlisten van, de azok alapján, amiket olvastam róla, telitalálat lesz. ;)

És, h annyira ne legyek off, sztem a Gankutsuou is be fog neki jönni, végülis nagyon szép történethez társul művészi grafika... Az op-ed párosról nem is beszélve... Egyedül a távoli jövő + Dumas Párizsa volt kissé zavaró, de ez legyen a legkisebb baj. Ügyesen egymásra vetültek, de azért megleptek a mecha csaták Párizsban, és azt sem értettem, ha már van mecha és csúcsszámítógép, akkor miért nem írnak egymásnak mailt vagy telefonálnak vonatozgatás helyett... Vagy miért van az, hogy simán életben tartanak egy bácsit x ideig, de pl egy ellenszérum nincs sehol a közelben... Szóval, pár helyen, ahol az eredeti sztorit nagyon felborította volna a távoli jövő által nyújtott eszköztár, ott meghagyták a Dumas-mű idősíkját. Ez így nekem túl egyszerű megoldás. Ezek után megnéznék egy nem távoli jövős adaptációt is, mert maga a sztori van olyan jó sztem, hogy nem kell ilyesmikkel megfűszerezni, hogy eladható legyen. Bár ki tudja.
Amúgy tényleg mestermű, csak akadnak benne ilyen kisebb hibák. De ezzel nem kell törődni: én is imádtam, amikor néztem... Azt hiszem, 2 nap alatt végigtoltam, nem tudtam visszamenni úgy koliba, hogy ne tudjam meg, mi lesz Monte Cristo-val. :)

Avatar
Kumiko
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 55
Csatlakozott: 2007.10.08. 19:21
Nem:
Tartózkodási hely: Dombóvár
Kapcsolat:

Re: Gankutsuou

Hozzászólás Szerző: Kumiko » 2008.12.11. 19:57

Nagyon tetszett ez az anime. Alig bírtam kivárni, hogy mi lesz a vége és egy csomót izgultam :) . A kedvencem a Gróf volt, akármennyire is akart gonosz lenni, az én szememben nem volt az :) . (Haidee meg egyszerűen aranyos volt, még akkor is amikor mérges volt :D )

Avatar
Narumi
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1388
Csatlakozott: 2004.05.04. 14:36

Re: Gankutsuou

Hozzászólás Szerző: Narumi » 2008.12.15. 20:18

Végre sikerült behozni a lemaradásom, és megnéztem a felvett részeket, úgyhogy 10 rész után kezd körvonalazódni valami vélemény.
Ez az anime egyszerűen király, be sajnálom, hogy nem néztem meg hamarabb. ^^ Mivel nem láttam japánul, így nincs viszonyítási alapom, de szerintem a magyar szinkron 5*, eddig nagyon tetszik, és élvezem, hogy magyar. :D

No meg kedvet kaptam, hogy egyszer végre tényleg elolvassam könyvben a regényt. (Egyetlen baj, hogy a felújítás óta fogalmam sincs, hogy hol van, nagyon bosszant. >.<)
Kép
心在るが故にお前のすべてを欲する
"Because I have a heart, I lust for all that you are"

Avatar
AyaDid
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1042
Csatlakozott: 2003.10.20. 17:34
Kapcsolat:

Re: Gankutsuou

Hozzászólás Szerző: AyaDid » 2008.12.16. 18:06

OMG nem is tudtam, hogy vetítik Magyaroroszágon is magyarul :o_O: (mondjuk az sem volt semmi, amikor 2 hónapja az Alexandrába menve amikor kivételes befordultam a fantasy részleghez a Húrin gyermekeit megnézni ott volt egy nagy rakás mangakötet előttem ::jcrazy:: mindegy, sosem követtem az ország animeéletének eseményeit).

Narumi: a könyv azért nagyon nagyon más, persze itt nem azt értem, hogy a technológia stb., hanem alapból a hangulat, karakterek jelleme etc. szerintem sokkal másabb.
Gankutsuou egy jó kis anime, bár sajnálom, hogy nem egy teljesen más történetet vettek elő, mert így valahogy a könyv se olyan már, mióta megnéztem az animét, teljesen máshogy állok hozzá a karakterekhez, és nem tehetek ellene. Ami még nagyon nem tetszett az animében:
1, a gróf jelleme a vége felé lehetett volna másmilyen, eleinte kedveltem
2, a vége úgy ahogy van
3, Albert, Albert és Albert... kis mitugrász zöldfülű idióta, ha fele ennyi lett volna a szerepe is sok(k) lett volna... azóta csak Albert-keksznek hívom :mosoly:
4, Eugenie meg Maximillian ááá

A legjobb a filmben az opening! ::^_^:: ::^_^:: ::^_^::
Odi et amo. Quare id faciam fortass requiris: nescio, sed fieri sentio et excrucior.

Avatar
Dark-san
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 179
Csatlakozott: 2008.06.01. 11:48
Nem: Férfi

Re: Gankutsuou

Hozzászólás Szerző: Dark-san » 2008.12.17. 09:18

Kár, hogy a tizenkettedik, eddigi legjobb és legfontosabb részt csak hangban élvezehettük, de képileg nem. :( Egyébként jó, hogy Albert elkezd normális emberként viselkedni, így már nem idegesít annyira.
Kép

Válasz küldése