Oldal: 1 / 71

Neon Genesis Evangelion

Elküldve: 2003.02.17. 21:59
Szerző: Hikari
Minden, ami Evangelion

Elküldve: 2003.02.18. 22:59
Szerző: Yukimura
Kérdés a FŐSZERKESZTŐ(KIS)ASSZONYHOZ!!!!!!!!!!!!!!! :twisted:
1.Mikor lesz fent az NGE oldalon a képgaléria?
2.Meg van-e neked valamelyik art book eredetiben?

Elküldve: 2003.02.19. 00:06
Szerző: Hikari
Nakahara írta:Kérdés a FŐSZERKESZTŐ(KIS)ASSZONYHOZ!!!!!!!!!!!!!!! :twisted:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nakahara írta:1.Mikor lesz fent az NGE oldalon a képgaléria?
Most már annyian nyaggatnak érte, hogy hamarosan erőt veszek magamon, és feltöltöm. :wink:
Nakahara írta:2.Meg van-e neked valamelyik art book eredetiben?
Sajnos nincsen, csak szkennelve. Az egyetlen "hivatalos" Evangelionos cuccom a 7. manga, német kiadásban. (Az egyik legféltettebb ereklyém :) ) Miért kérdezed?

Elküldve: 2003.02.19. 16:37
Szerző: Yukimura
Azt szeretném kérdezni az EVA tudósoktól, hogy mi történhetett Hideaki Anno életében azalatt a 4 év alatt amelyből megszületett tulajdonképpen az NGE, amit egy elmerengésben olvashatunk?

Elküldve: 2003.02.19. 17:10
Szerző: Hikari
Ez engem is érdekelne, mert mindenhol csak azt írják, hogy 4 évig mély depresszióban volt, de hogy miért, azt sehol. Valószínűleg hasonló problémái lehettek, mint Shinjinek. Saját bevallása szerint Shinji ő maga, és amikor készítette az NGE-t, egyetlen célja az volt, hogy kideríthesse, mi tehetne boldoggá egy ilyen személyt...
Azóta elég szépen kilábalt a válságból, még meg is nősült! omedetougozaimasu Anno-san ^_^

Elküldve: 2003.02.19. 17:21
Szerző: Yukimura
Az tény, hogy Shinji alakja rendkívül realisztikusan van lefestve, látszik, hogy olyan valaki mintázta meg, aki tudja azt, hogy mi játszódik le egy emberben, ha ilyesmi történik vele.Mégis mintha azt olvastam volna, hogy magát Anno-t nem érték hasonló megrázkódtatások(mármint, nem bánt így vele az apja annak idején).

Elküldve: 2003.02.19. 17:27
Szerző: Yukimura
"4 évig mély depresszióban volt ,Azóta elég szépen kilábalt a válságból, még meg is nősült!"-----------Hát igen.Egy ilyen szakasz addig szokott tartani, míg nem segít/ront az emberen egy kapcsolat.Ha segít=Kilábalás, ha ront=Érzelmi,agyi leépülés, vagy halál!Egyes esetekben az érzelmi leépülés egyenlő a túléléssel, és ez mindenképpen pozitív, mégha rengeteg negatív utóhatása is van.

Elküldve: 2003.02.19. 20:59
Szerző: enpet
Még szerencse, hogy nem történtek meg hasonló dolgok vele, mint Shinkivel! :D Elég gázos lenne, ha egy Angyal ellen kellett volna harcolnia egy EVA-ban! :lol: Bár attól valószínűleg én is depressziós lennék.
Mindenesetre tényleg megrázó élményeknek kellett lenni, hogy ilyen gondolatokra öszönözze. Kicsit csúnya ezt mondani, de azt hiszem, hogy mi animét kedvelők csak örülhetünk ezeknek a depressziós éveknek, hisz ennek köszönhetjük az animetörténet egyik legjobb (véleményem szerint A legjobbat) darabját.

Elküldve: 2003.02.19. 21:05
Szerző: Yukimura
Minden testet-lelket átjáró művészeti alkotás iszonyatos szenvedésből fogant!

Elküldve: 2003.02.21. 16:09
Szerző: Yukimura
Éppen most olvastam a hírekben az Eva revival-t, de az a 10 év nekem sehogyan sem akar kijönni.Honnantól van ez számítva?Arról nincs információ, hogy ebben a revival-ban mennyire vesz részt Anno, magyarul ő írta-e az újonnan beépítésre kerülő részeket?

Elküldve: 2003.02.21. 16:34
Szerző: Hikari
A 10 éven én is törtem a fejem... Talán attól kezdve számítják, hogy elkezdték készíteni a sorozatot...
Szerintem az új részeket nem úgy kell érteni, hogy hozzáírnak a dolgokhoz, hanem olyasmi, mint a director's cut. Fel nem használt, de ugyanúgy eredeti, hivatalos jelenetekről lehet szó.

Az amazon DVD-i között viszont láttam egy olyat, hogy "Evangelion digtal remastered version" vagy valami hasonló. Szóval azt sem tartom kizártnak, hogy azt csinálják, mint a Star Wars esetében, hogy számítógépes effekteket tesznek bele, ezzel feljavítva.

De igazság szerint tényleg nem tudom, az infókat 3-4 angol oldalról másolgattam ki, és ugyanúgy leírtam, ahogy ott állt.

Elküldve: 2003.02.21. 16:39
Szerző: Hikari
Itt vannak az eredeti cikkek is, ha érdekel. Ha én fordítottam félre valamit, akkor szólj.

----------------------------------
So apparently Renewal of Evangelion IS true.
The proof being that Gainax has announced it on their website.
For those who can read Japanese and who want to see the proof:
http://www.gainax.co.jp/news/index.html ... onth=12#10
For those who cannot, I will briefly summarise the article:
Renewal of Evangelion is to celebrate the 10-year anniversary of Evangelion. It will last for one year, starting from December 2002 and lasting until December 2003. Gainax, together with King Records, Kadokawa Publishing, Sega, MOVIC and Bandai form the Renewal of Evangelion Project Team, and they will start the Evangelion Renewal Project.
Kicking off the project is the release of Volume 1 of Gainax's Print Software: Shin Seiki Evangelion on 6th December 2002. Next up is the long-awaited volume 8 of the Evangelion manga by Kadokawa Publishing on 19th December 2002. The sequel to Girlfriend of Steel, Girlfriend of Steel 2, is expected to be out next spring. Bandai is set to release a metallic-plated version of Evangelion-01 in April, while UFO plushies will be released by Saga. [For your information, the most hyped ones mentioned on Gainax's page are Rei and Asuka in wedding dresses. ^^;;]

Action figures of the Mass Production Series, Eva-05 to Eva-13 and the movie version of Evangelion-02 will be released by Kaiyodo in February.
As for the music section, there will be a CD single released containing Zankoku na Tenshi no TEEZE, Fly Me To The Moon and their respective off-vocals. A best-of compilation album will be released on 21st May, and an unnamed album [so far] on 25th June.

The DVD releases are as follows:

24th July: Shin Seiki Evangelion Volume 1 [eps. 1-4, 30-second previews]
Shin Seiki Evangelion Volume 2 [eps. 5-8, 30-second previews]

27th August: Shin Seiki Evangelion Volume 3 [eps. 9-12, 30-second previews]
Shin Seiki Evangelion Volume 4 [eps. 13-16, 30-second previews]

26th September: Shin Seiki Evangelion Volume 5 [eps. 17-20, 30-second previews]
Shin Seiki Evangelion Volume 6 [eps. 21-22, 21'-22', 30-second previews]

27th October: Shin Seiki Evangelion Volume 7 [eps. 23-24, 23'-24', 30-second previews]
Shin Seiki Evangelion Volume 8 [eps. 25-26, 30-second previews]

27th November: Shin Seiki Evangelion Movie Version [Death(True)^2, II Air, Magokoro wo Kimi ni,
trailers, TV commercials]

More releases will be announced on Gainax's official page and http://www.evangelion.co.jp as time goes by.

Music: 04. Fly Me To The Moon - off-vocal [Shin Seiki Evangelion OP "Zankoku na Tenshi no TEEZE" c/w ED "Fly Me To The Moon" CD single]

PS. The weird thing is, some time ago I dreamt about King Records releasing a Eva single with Zankoku, FMTTM and their off-vocals. When I woke up, I created the Winamp playlist.


-----------------------------------

"Renewal of Evangelion" release by Gainax
"The Second Coming" has been announced! In Newtype's upcoming article no Evangelion, the release of several new Eva products in Japan will be released.

In the first half of 2003, Gainax will release a new series of Super-Deformed UFO Catcher Dolls in monthly sets. In March a new CD will be released containing new versions of the "Zankoku na Tenshi no Thesis" opening and "Fly me to the Moon" ending themes, along with another (no Super Deformed) series of action figures. In April, two versions of the sequel to "Kotetsu no Girlfriend" (Girlfriend of Steel) will be available for PC.

The most important announcement, however, is "Renewal of Evangelion", a DVD release of the entire TV series. Each disc will include remastered video and Dolby 5.1 audio. The first two DVDs, along with an exclusive art-box for the entire series, will be available in June 2003.

-------------------------------------

The renewal version of Neon Genesis Evangelion will be broadcast on WOWOW starting April 2003. Source: Newtype March 2003 issue.

Elküldve: 2003.02.21. 16:42
Szerző: Yukimura
El sem tudom képzelni, mit nem bocsátottak árúba még eddig, ami Evangelionos volt(képek, karakterrajzok, zenék, modellek, kihagyott jelenetek)! :shock:

Elküldve: 2003.02.23. 19:56
Szerző: Yukimura
Most láttam az új NGE oldalt, és nem tudok mást írni mint azt, hogy köszönöm minden NGE rajongó nevében.Az új dizájn valami hihetetlen, a feltöltött képek úgyszintén (különösen az artbook képek).Én már láttam vagy 6000 NGE oldalt, de még mindíg (és ahogy az idő telik, egyre inkább) a te NGE oldalad a legnagyobb (külön kuriózum Kyokawa Motomu, és Tachiki Fumihiko képe).Én nem is tudom már mit írjak, annyira tetszik.Annyira jók az artbook képek.Minden tiszteletem a magyarországon (szinte)példátlan úttörőtevékenységednek a Japán Animációs filmek népszerűsítése, és a rajongói érzések megnyílvánítása terén.Minden NGE, és egyéb rajongó nevében köszönöm!

Elküldve: 2003.02.23. 20:19
Szerző: enpet
Egyetértek Nakaharával! Köszönjük!

Elküldve: 2003.02.23. 22:16
Szerző: Hikari
Köszönöm mindettőtöknek ^_^
Nakahara írta:külön kuriózum Kyokawa Motomu, és Tachiki Fumihiko képe
Ezeket leginkább Neked köszönhetem :wink:
Nakahara írta:Minden NGE, és egyéb rajongó nevében köszönöm!
Nagyon szívesen :D :D

Igazság szerint a dizájnnal sokat vesződtem, nem voltam biztos benne hogy jól fog kinézni, de most megnyugtattatok. Arigatou ^_^.

Elküldve: 2003.02.23. 22:26
Szerző: Yukimura
Nakahara írta:külön kuriózum Kyokawa Motomu, és Tachiki Fumihiko képe
Ezt nem azért írtam, mert én találtam őket, hanem csak mint tényként említettem meg(de igaz nem?).
Minél többször megyek rá az oldalra, annál jobban tetszik!Egy dolog csak:Nincs meg véletlenül neked, vagy valaki másnak ez a kép mondjuk artbook képbe, vagy wallpaperbe, vagy nagyobba?
Kép
Ez véleményem szerint a legszebb kép Shinji-ről!

Elküldve: 2003.02.23. 22:40
Szerző: Hikari
http://aoianime.animehq.hu/evangelion/a ... s_wind.jpg

- Egy régi cd-men találtam az előbb :D Jól emlékeztem én, hogy láttam már valahol ezt a képet. A minősége nem valami jó, gomen.

Elküldve: 2003.02.23. 22:52
Szerző: Yukimura
Nagyon köszönöm!Tényleg te vagy a legnagyobb!A kép viszont nem látszik az oldalon, vagy nem is szándékozod kitenni?

Elküldve: 2003.02.23. 23:10
Szerző: Yukimura
JaJ!!! Míg el nem felejtem!Ezt a kérdést már 68000-djére próbálom feltenni (azóta, mióta először olvastam), csak mindíg kiment az agyamból.Tehát:Azt az info-t Kiyokawánál, hogy kiköti Anno-nak, hogy nehogy sok szerepet adjon neki, mert nem szeret szerepelni, valahogy nem értem.Egy szinkronhangszinész(aki "mellesleg" ezzel keresi a kenyerét, vagy szinészkedéssel) nem szeret szerepelni -------------valahogy ez nekem magas!Ezt az info-t ott találtad ahol a képet?Nem értem!

Elküldve: 2003.02.23. 23:21
Szerző: Hikari
A képet kicseréltem, csak először gyorsan bemásoltam neked a mappába. Meg töltöttem még fel shinjis képeket, mert találtam egy párat közben. Meg keresgéltem screenshotokat a 4. részből, hátha megvan az ominózus kép esetleg dvd rip-ről készült screenshotban is, de nem jártam sikerrel.

Kiyokawa Motomu:
Az infót ezen az oldalon olvastam:

http://www.cjas.org/~echen/articles/fall98/09_26c.html

Egészen pontosan a következő sorokról van szó:
"Gargoyle: Motomu Kiyokawa. Hideaki Anno begged him to do a role in Neon Genesis Evangelion because he was so good as Gargoyle; Kiyokawa accepted on the condition that he have as few lines as possible because he didn't like voice acting very much. His character? Fuyutsuki."

de most hogy mondod, én sem értem igazán :D :?: :?:

Elküldve: 2003.02.23. 23:46
Szerző: Yukimura
A képet kicseréltem, csak először gyorsan bemásoltam neked a mappába. Meg töltöttem még fel shinjis képeket, mert találtam egy párat közben. Meg keresgéltem screenshotokat a 4. részből, hátha megvan az ominózus kép esetleg dvd rip-ről készült screenshotban is, de nem jártam sikerrel.
Tisztára meg vagyok hatva :? .
because he didn't like voice acting very much.
Magyarul nemnagyon szeret szinkronizálni.Akkor szinész.Akkor meg most azt nem értem, hogy miért vállalja el? Azt hiszem 5-6 anime-ben is szerepel.
Na mindegy, biztos elmaradása volt a villanyszámlát illetőleg :eyes: !!!!

Elküldve: 2003.02.24. 01:27
Szerző: Hikari
Nakahara írta:biztos elmaradása volt a villanyszámlát illetőleg :eyes: !!!!
:vigyor: :vigyor: :vigyor: :vigyor: :vigyor:
Vagy csak egyszerűen nem szeret nemet mondani. Tudod, hogy van ez a Japánoknál...

Elküldve: 2003.02.24. 08:49
Szerző: Yukimura
Hai! :mrgreen:

Elküldve: 2003.02.24. 21:10
Szerző: Hikari
Nézd Nakahara, megtaláltam a képet még egy verzióban :)

http://aoianime.animehq.hu/evangelion/a ... ji_001.jpg

Megjegyzem, teljesen véletlenül. Épp új screenshotokat kerestem a részekhez, és ráakadtam egy oldalon. Ennek már elég jó a minősége is...