Daisukina Nippon no Tabemono - Japán ételek v(^_^)v
wow ez tök jó... én is tudok egyet...
Ha joghurt-állagú annindoufu-t akarsz, akkor kell 1 csomag kantencook, 300 ml víz, 60 gr cukor 6 kanál méz, 100 ml citromlé, 500 ml natúr joghurt, 1 kanál porcukor meg gyümölcsök...
Egy edénybe bele kell tenni a vizet meg kantencook-ot (vagy kanten-t, ha úgy tetszik...), forrástól számított 1 percig kell főzni, majd a cukrot és a mézet bele kell tenni, összekeverni, megállítani a tüzet, beleönteni a citromlét, behűteni. A joghorttal össze kell keverni a porcukrot, majd poharakba tenni, majd az apróra vágott gyümölccsel és a lehűtött citromos-mézes dologgal összekeverni. Ez is nagyon finom...
Ha joghurt-állagú annindoufu-t akarsz, akkor kell 1 csomag kantencook, 300 ml víz, 60 gr cukor 6 kanál méz, 100 ml citromlé, 500 ml natúr joghurt, 1 kanál porcukor meg gyümölcsök...
Egy edénybe bele kell tenni a vizet meg kantencook-ot (vagy kanten-t, ha úgy tetszik...), forrástól számított 1 percig kell főzni, majd a cukrot és a mézet bele kell tenni, összekeverni, megállítani a tüzet, beleönteni a citromlét, behűteni. A joghorttal össze kell keverni a porcukrot, majd poharakba tenni, majd az apróra vágott gyümölccsel és a lehűtött citromos-mézes dologgal összekeverni. Ez is nagyon finom...
- Sakumo
- Szakértő
- Hozzászólások: 150
- Csatlakozott: 2004.03.08. 17:37
- Tartózkodási hely: mindig ott ahol nem kéne...
- Kapcsolat:
tudom ez nem kívánságműsor, de nem tudok valami olyan receptet, amiben nincs se cukor, se liszt, se tészta...? mert én nagyon örülnék néhány receptnek, akár privi üziben is.... Előre is köszi ;)
"Nincsenek szárnyaim, hogy fellendüljek a csillagokba. Akármilyen buzgón imádkozzam is... az emberek hátából nem nőhetnek ki szárnyak."
A cukrot például tudod édesítővel helyettesíteni. Mi szinte mindent azzal csinálunk.Sakumo írta:tudom ez nem kívánságműsor, de nem tudok valami olyan receptet, amiben nincs se cukor, se liszt, se tészta...? mert én nagyon örülnék néhány receptnek, akár privi üziben is.... Előre is köszi ;)
Az ember felelős, a saját élete és jövője alakításáért.
a Pocky finom:) meg 1x ettem rendes rament étteremben, és az jó volt. de ettől eltekintve eddig nem sok pozitív tapasztalatom volt a japán konyhával kapcsolatban.
nem szeretem a halat, meg semmit, aminek köze van a tengerhez + a rizst sem-_- kivéve a tejberizst, ami meg, ahogy hallottam, a japánoknak szentségtörés...
meg azok az édességek... azoknak a zselékockáknak még nem fedeztem fel az ízét, a szójás dolgok meg olyanok, mintha félresikerült gesztenyés édességek volnának. a koreai konyha kevés tapasztalatom alapján sokkal jobban bejött
milyen zöldséges ételeik vannak egyébként, amikben nincsenek tengeri dolgok? hátha találkozom még vmi pozitívval:) (ja és nem uborkás sushi, vagy bármilyen zöldséges sushi, mert azok sem nyerték el a tetszésemet)
nem szeretem a halat, meg semmit, aminek köze van a tengerhez + a rizst sem-_- kivéve a tejberizst, ami meg, ahogy hallottam, a japánoknak szentségtörés...
meg azok az édességek... azoknak a zselékockáknak még nem fedeztem fel az ízét, a szójás dolgok meg olyanok, mintha félresikerült gesztenyés édességek volnának. a koreai konyha kevés tapasztalatom alapján sokkal jobban bejött
milyen zöldséges ételeik vannak egyébként, amikben nincsenek tengeri dolgok? hátha találkozom még vmi pozitívval:) (ja és nem uborkás sushi, vagy bármilyen zöldséges sushi, mert azok sem nyerték el a tetszésemet)
"Nem a dolgok lépnek be a tudatba, hanem az a mód, ahogyan hozzájuk viszonyulunk..."
Nietzsche
Nietzsche
Eszenk elég sok zöldséget a japánok, pl. misoshiru-ba is szoktak tenni zöldséget, borsót, sárgarépát, sörretket, burgonyát, édesburgonyát... de ők nem főzik szarrá, mint itthon, hanem inkább olyan fél-nyersen eszik. Aztán van a tempura, ami lehet halból, de akár gombából vagy valami zöldségből is... ízlés dolga... meg hát a sok saláta, spárgával meg a sok általam ismeretlen zöldséggel... és a kedvencem, az ottani sütőtök ^^, olyan édes és olyan finom... teljesen más, mint az itthoni...
- Amy Jade
- Szakértő
- Hozzászólások: 159
- Csatlakozott: 2004.08.29. 10:53
- Tartózkodási hely: koncerten akar!!! *____*
- Kapcsolat:
multkor vmelyik elmés német adon láttam 1 müsort, amiben a sushi készitésröl volt szo. merthogy németeknél már lehet kapni sushi készitö szettet hozzávalokkal (alap szett asszem 20 euro körül, táposabb sütös cucc 100 euro körül) és a 2 szettet tesztelték 2 sushi bárban: az egyikben gaijin szakács volt, a másikban japánok (japánok németül beszéltek, halál édesek voltak és kvázi érthetök. ^^) a német csávo tök jol elboldogult 2 szettel és ö az olcsobbra szavazott, a japánok a másikra. de halál jo volt, ahogy a japánok bontják ki a dolgokat és el se birják képzelni mire jo egynémelyik tartozék ("disznek jo, de sushit késziteni nem lehet vele!" )
Hi All!
Kösz a receptet várom a többit is
Én eddig csak Sushit ettem viszont abból mind Nigiri Sushit mind Makikat is nekem izlik a szárított algába tekert rizs közepén mindenféle finomságokkal.
A Wasabi az WoW kategória nagyondurván csíp pedig én csípősszájú emberke vagyok aki megbolondul az iendolgokért de ez már nekem is sok volt.
Mindenesetre a www.netpincer.hu webcímen találtok 2 sushi futár szolgálatot is ebből az egyik étterem tehát belehet ülni tradícionális kialakítású az a neve hogy Bambusz Liget éttererm szóval ha egy kis Japones kajra meg itókára vágytok hát rajta, persze amiket írtam elsősorban budapesti futárok tehát akik nem innen akarnak rendelni azoknak nem tudom, hogy mien lehetőségeik vannak. De ha one kedvetek akkor lessétek be és kóstoljátok meg énnekem bejött. Egy biztosh a heti sushi zabás eléggé drága mulatság tehát ha bele akartok lendülni jóóól gondoljátok meg , mert finom valóban de annyira nem laktató, hogy mindennap azt egyed.
Kösz a receptet várom a többit is
Én eddig csak Sushit ettem viszont abból mind Nigiri Sushit mind Makikat is nekem izlik a szárított algába tekert rizs közepén mindenféle finomságokkal.
A Wasabi az WoW kategória nagyondurván csíp pedig én csípősszájú emberke vagyok aki megbolondul az iendolgokért de ez már nekem is sok volt.
Mindenesetre a www.netpincer.hu webcímen találtok 2 sushi futár szolgálatot is ebből az egyik étterem tehát belehet ülni tradícionális kialakítású az a neve hogy Bambusz Liget éttererm szóval ha egy kis Japones kajra meg itókára vágytok hát rajta, persze amiket írtam elsősorban budapesti futárok tehát akik nem innen akarnak rendelni azoknak nem tudom, hogy mien lehetőségeik vannak. De ha one kedvetek akkor lessétek be és kóstoljátok meg énnekem bejött. Egy biztosh a heti sushi zabás eléggé drága mulatság tehát ha bele akartok lendülni jóóól gondoljátok meg , mert finom valóban de annyira nem laktató, hogy mindennap azt egyed.
Sagara ready for Action...
- DeluksZ
- Sensei
- Hozzászólások: 530
- Csatlakozott: 2004.07.29. 22:44
- Tartózkodási hely: Szeged-Budapest
A múltkor láttam a Sushi elkészítési módját, nem tudom már melyik műsorban. Hát meg kell mondjam, hogy ha az életem műlna rajta sem kóstolnámmeg:) Én előre tudom, hogy nekem ez ki fog maradni a Japán kultúrából... nagyon finnyás vagyok, és a rizsen kívül sajnos semmi mást nem tudnék belőle megenni
[/size]
Wasabiból is van ám nagyon csípős, meg kicsit csipős... a titkok a mértékletességben rejtőzik... én mindenesetre imádom...Sagara6 írta:A Wasabi az WoW kategória nagyondurván csíp
hogy a sushi mennyire laktató az emberfüggő, döntse el mindenki maga. Hozzáteszem és soha nem bírtam megenni 2-3 tányérnál többet... [egy tányéron 2 db van]
Én átlagba egy 18db os Maki tálat vagy egy 8db-os nigirit eszek meg de ettől függetlenül legalább 1.5x vagy legalább 2x annyit is beférne nekemKonomi írta:Wasabiból is van ám nagyon csípős, meg kicsit csipős... a titkok a mértékletességben rejtőzik... én mindenesetre imádom...
hogy a sushi mennyire laktató az emberfüggő, döntse el mindenki maga. Hozzáteszem és soha nem bírtam megenni 2-3 tányérnál többet... [egy tányéron 2 db van]
Sagara ready for Action...
Nagybátyám küldte ezeket a képeket:
http://www.stud.u-szeged.hu/Szabo.Sandor.3/kaja/2.jpg
http://www.stud.u-szeged.hu/Szabo.Sandor.3/kaja/3.jpg
http://www.stud.u-szeged.hu/Szabo.Sandor.3/kaja/4.jpg
http://www.stud.u-szeged.hu/Szabo.Sandor.3/kaja/5.jpg
http://www.stud.u-szeged.hu/Szabo.Sandor.3/kaja/6.jpg
http://www.stud.u-szeged.hu/Szabo.Sandor.3/kaja/7.jpg
http://www.stud.u-szeged.hu/Szabo.Sandor.3/kaja/8.jpg
http://www.stud.u-szeged.hu/Szabo.Sandor.3/kaja/2.jpg
http://www.stud.u-szeged.hu/Szabo.Sandor.3/kaja/3.jpg
http://www.stud.u-szeged.hu/Szabo.Sandor.3/kaja/4.jpg
http://www.stud.u-szeged.hu/Szabo.Sandor.3/kaja/5.jpg
http://www.stud.u-szeged.hu/Szabo.Sandor.3/kaja/6.jpg
http://www.stud.u-szeged.hu/Szabo.Sandor.3/kaja/7.jpg
http://www.stud.u-szeged.hu/Szabo.Sandor.3/kaja/8.jpg