Oldal: 3 / 5

hehe

Elküldve: 2007.01.17. 17:43
Szerző: Namiyo Kaminaga(Qinga)
Yuki írta:
Narumi írta:Azért a görögdinnye ár odavág rendesen... De mitől ilyen mocsok drága? :?
Mert víz van benne és finom ^^
Gondolom ennyi az ok.


hmmm...sztem az az oka a dinnye drágaságának japánban,hogy nincsenek benne processzorok meg akumulátorok,vezetékek és nem lehet rákötni egy hálózatra seXD

Elküldve: 2007.01.17. 23:36
Szerző: desu
Japánban minden gyümölcs drága.
A belföldi termesztésű (amiből asszem igen kevés van) azért drága, mert japánok termelik. Drága a termelés, mert magasabb az általános árszínvonal, és a termelőnek is meg kell élnie valamiből, ill. kevés a föld, így annak magas az ára (a föld meg kell a termesztéshez).
Az import azért drága, mert import.

szerk.: ja, és a magas minőség az alap (és az is pénzbe kerül).

Elküldve: 2007.01.18. 11:48
Szerző: Andro
Ezt én is tapasztaltam, mikor gyümölcsöt vettem. De ami igazán drága az a hús. Viszont olyan szép, amilyet legfeljebb a reklámokban meg a mesékben látsz.

Elküldve: 2007.01.18. 13:47
Szerző: gabranek
Andro írta:Ezt én is tapasztaltam, mikor gyümölcsöt vettem. De ami igazán drága az a hús. Viszont olyan szép, amilyet legfeljebb a reklámokban meg a mesékben látsz.
ajánlom ha eddig még nem tetted, hogy látogass meg egy department store food-floor-ját. ott láthatsz félkész-kész kaják garmadáját, olyan tálalással, hogy már most csorog a nyálam :)

Elküldve: 2007.01.18. 15:18
Szerző: Andro
gabranek írta:ajánlom ha eddig még nem tetted, hogy látogass meg egy department store food-floor-ját. ott láthatsz félkész-kész kaják garmadáját, olyan tálalással, hogy már most csorog a nyálam :)
Készkaján élek, tehát tudom hogy néznek ki. De azért köszi. És tényleg olyan finomak,mint ahogy kinéznek. :)

Elküldve: 2007.01.18. 16:03
Szerző: Rorimack
Andro írta:Ezt én is tapasztaltam, mikor gyümölcsöt vettem. De ami igazán drága az a hús. Viszont olyan szép, amilyet legfeljebb a reklámokban meg a mesékben látsz.
Egyél csirkét. Csirkemell olyan 40-80 jen/100 g.

Vagy keresd a külföldi húsokat: ausztrál, amerikai, ha szerencsés vagy, találsz magyar disznóhúst is :)

De mindenféleképpen: nézz oda zárás előtt fél-negyed órával.

Akkor a legtöbb maradék hús félárú.

Elküldve: 2007.01.18. 19:15
Szerző: ak
Hmm. Nem egyszer olvastam már blogban, h felfordult az ember gyomra az ottani kaján, aztán marad a zöldséges pékáru...ebből a szempontból, tényleg jó, h nem vagyunk egyformák. :D

Elküldve: 2007.01.19. 11:34
Szerző: Andro
Én szeretem a japán kaját. Semmi bajom vele, nagyon finom.

Elküldve: 2007.01.19. 12:30
Szerző: Kaen
Hát igen, nem vagyunk egyformák... :D

Elküldve: 2007.01.19. 20:37
Szerző: desu
Rorimack írta:
Andro írta:Ezt én is tapasztaltam, mikor gyümölcsöt vettem. De ami igazán drága az a hús. Viszont olyan szép, amilyet legfeljebb a reklámokban meg a mesékben látsz.
Egyél csirkét. Csirkemell olyan 40-80 jen/100 g.
Jaja, tanusítom, leggyakrabban azt vettem kint. Nem is sokkal drágább, mint itthon.
No persze hozzá kell venni, hogy rajtahagynak valamennyi hájt (vagy mit) is, de nem vészes.

Elküldve: 2007.01.20. 08:25
Szerző: Andro
Nincs nagyon időm főzni, a készkaját meg csak mikróba kell tenni és az is van olyan jó,mint amit én készítenék. Főleg hogy a főzési tudományom kimerül a teánál meg az instant levesnél. :lol:

Elküldve: 2007.01.20. 16:09
Szerző: Rorimack
Ilyenkor a bentók és a szusik is le szoktak menni félárra ;).

(Egyébként pedig érdemes gyakorolni, mert előbb-utóbb úgyis kell csinálnod egy paprikáscsirkét vagy pörköltet ;))

Elküldve: 2007.01.20. 23:06
Szerző: desu
Rorimack írta:Ilyenkor a bentók és a szusik is le szoktak menni félárra ;).
Én zöldséget, gyümölcsöt is láttam már leértékelve, de azoknál nagyon figyelni kell, és lehetőleg azonnal meg kell enni hazavitel után, mert másnapra megromolhat.
Én pl. eperrel játszottam el párszor. Egyszer megettem még aznap este, tök jó volt, máskor meg vártam vele egy napot és már penészes lett.

Elküldve: 2007.01.21. 06:48
Szerző: Andro
Hát én már gondoltam rá, hogy kéne anyumtól kérni valami jó kis receptet. Márcsak a hazai ízek miatt is. De majd akkor ha időm is lesz főzni, vagy legalábbis elég pénzem,hogy ha odaégettem még párszor megcsinálhassam a kaját.

Elküldve: 2007.01.28. 01:10
Szerző: kukurbuki
Rorimack írta:Vagy keresd a külföldi húsokat: ausztrál, amerikai, ha szerencsés vagy, találsz magyar disznóhúst is :)
A magyar disznót buktátok, japán nem rég bojkottálta... :shock:

Elküldve: 2007.01.28. 04:00
Szerző: Andro
A disznóhúst amúgy sem nagyon szeretem, inkább a csirkét vagy a halat.
Amúgy rájöttem hogy a készkaja sem drágább, mint ha főznék, mert ahhoz is kell alapanyag és akkor megint ugyanott vagyok.

Amúgy egyedül nekem az utazás baromi drága, mert most nincs bérletem és így napi 900 (!) yen megy el csak arra hogy bejárja suliba meg hazamenjek. Na igen, ha akkor lett volna nálam 16000 yen, amibe a bérletem kerül... de nem volt.

Elküldve: 2007.01.28. 09:50
Szerző: desu
Mennyibe kerül a szállás?

Elküldve: 2007.01.28. 11:16
Szerző: Andro
desu írta:Mennyibe kerül a szállás?
53000 yen havonta, de ebben van takarítás is. Tokióban sem találok olcsóbbat, mert amit találtam, az is belekerülne még + annyiba, amennyiért bejárok. Ez meg még nem is drága.

Elküldve: 2007.01.28. 11:39
Szerző: desu
Andro írta:
desu írta:Mennyibe kerül a szállás?
53000 yen havonta, de ebben van takarítás is. Tokióban sem találok olcsóbbat, mert amit találtam, az is belekerülne még + annyiba, amennyiért bejárok. Ez meg még nem is drága.
Hát így azért már elég húzós. Gondolom albérlet és nem kolesz.
Mivel én privát egyetemre jártam, így a koleszom drágább volt (de így is 38ezer yen rezsivel együtt, igaz, szobatárssal...), viszont az egyetem 5-10 percre volt gyalog, úh. legalább ezért nem kellett fizetnem.

Elküldve: 2007.01.29. 01:07
Szerző: Andro
Panzióban lakom. És ha csak nem Shin-Okubo-ban vagy Shinjuku-ban találnék szállást (Shinjuku hála az égnek 5 percre van a sulimtól) akkor is utaznom kéne. Szóval így meg tök mindegy. De legalább saját szobám van.

Elküldve: 2007.01.31. 11:33
Szerző: Andro
Na most lesz egy hülye kérdésem. Előfordul olyan Tokióban egy klubban, hogy a vendégnek fizetnek hogy igyon? Mert én ma egy ilyen felkérést kaptam (100 ezer yen egy óra ivásért 3 host társaságában), de természetesen nem fogadtam el. Szóval csak kíváncsi lennék hogy Tokióban ilyen előfordul-e?

Elküldve: 2007.01.31. 17:48
Szerző: ak
Andro írta:Na most lesz egy hülye kérdésem. Előfordul olyan Tokióban egy klubban, hogy a vendégnek fizetnek hogy igyon? Mert én ma egy ilyen felkérést kaptam (100 ezer yen egy óra ivásért 3 host társaságában), de természetesen nem fogadtam el. Szóval csak kíváncsi lennék hogy Tokióban ilyen előfordul-e?
Nem akarok hülyeségeket mondani neked, de egyszer láttam egy ismertetőben, h vannak olyan italozók (általában drágább helyek), ahol egy kis pénzért cserébe a vendég kaphat "társaságot". :D Semmi erotika v. ilyesmi, csak töltögetik a piát és beszélgetnek vele, ha ő is úgy akarja... Sztem itt is vmi ilyesmi lehetett :D (biztos tetszettél az ottaniaknak :D)

Elküldve: 2007.01.31. 19:54
Szerző: desu
Host, ill. hostess klubok.
Fizetsz, és kapsz társaságot (host - fiúk, hostess - lányok személyében), és bájcseverészhetsz velük. A képek a bejáratnál kint vannak, lehet válogatni.
Igen, vannak ilyenek, főleg Roppongiban és Kabukichoban.

Elküldve: 2007.02.01. 01:58
Szerző: mufurc
Ami a host klubokat illeti, nem annyira egyszerű... fizetsz, és fogyasztani is kell. :3 A host feladata az, hogy bájcseverészés közben itasson (esetleg etessen, bár ezeken a helyeken...)

Btw, a mai kettes számú érdekesség:
http://www.debito.org/index.php/?p=192 (És nem, a fordítások nem túloznak.)
Egy kis follow-up: http://heiseidemocracy.com/2007/02/01/p ... inal-file/

Elküldve: 2007.02.01. 05:45
Szerző: Rorimack
Andro írta:Na most lesz egy hülye kérdésem. Előfordul olyan Tokióban egy klubban, hogy a vendégnek fizetnek hogy igyon? Mert én ma egy ilyen felkérést kaptam (100 ezer yen egy óra ivásért 3 host társaságában), de természetesen nem fogadtam el. Szóval csak kíváncsi lennék hogy Tokióban ilyen előfordul-e?
Huhh... szerintem jól döntöttél.