Blood+

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
hijikata
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 17
Csatlakozott: 2005.09.16. 19:19
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: hijikata » 2006.03.11. 19:56

madfist írta:Meg ki ez az új csukjás banda... vicces volt ahogy ide-oda pattogtak. De aztán Solomon bekeményített.
Igen, ez a csuklyás banda is elég érdekes. Shifu vagy Shiff a nevük (a kétféle fansub fordításnak hála ^^), és a mozgásuk leginkább a jedikre emlékeztetett. Igaz, hogy általában kasza van a kezükben fénykard helyett, de ez legyen a legkevesebb. :cool: Bár ez a csuklya emlékeztet engem Drizzt Do'Urdenre is, de ezt most inkább hagyjuk. :cool:
Az egyedüli megnyugtató az a dologban, hogy Haji akárhogy sebesül meg, mindig képes feltápászkodni. A fickóból tucatszám álltak ki a különböző vágó- és szúrószerszámok, megszívták a nyakát, és még így is képes volt odamenni Sayához, hogy a vérét kínálja fel neki. Nem is értem, miért van szüksége Sayának vértranszfúzióra, amikor úgy is ott van neki egy kétlábon járó vérbank... :lol:

Jól eltársalgunk itt ketten. ^^ Nehéz elhinni, hogy ennyire csak mi nézzük ezt a sorozatot. :weh:
Legújabb frissítések a Bishounen Paradise-on:
- Ootori Kyoya karakterlap (Ouran High School Host Club)
- Alice 19th mangafordítás

Avatar
madfist
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 597
Csatlakozott: 2006.01.12. 13:42
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: The Vast Nothingness of Space
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: madfist » 2006.03.11. 23:48

Hát még amíg nem voltál itt... Nem tudtam saját magamhoz hozzászólni :) Egyébként most a shinsen megint dobja a projectet vagy csak ilyen lassúak? (ez hülye kérdés volt, napokon belül úgyis választ kapok rá") A Sif-ről a shinsen-ben (19.rész) azt kommentezik, hogy: "Sif is Thor's second wife. New vampiric NGO" Ez nem tudod mit akar jelenteni? Öszintén kicsit lusta vagyok mitológiák, meg hasonlók után kutakodni. Meg mit rövidít az NGO? Ha tudsz vmit, nyugodtan oszd meg velem :)
Kép

Avatar
sobrijoska
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 78
Csatlakozott: 2005.12.28. 12:31

Hozzászólás Szerző: sobrijoska » 2006.03.12. 07:13

Mostnéztem meg az első részt és hát vegyes érzelmek néhol jó néhol nagyon rossz.
Kép

Avatar
hijikata
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 17
Csatlakozott: 2005.09.16. 19:19
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: hijikata » 2006.03.12. 10:25

madfist írta:A Sif-ről a shinsen-ben (19.rész) azt kommentezik, hogy: "Sif is Thor's second wife. New vampiric NGO" Ez nem tudod mit akar jelenteni? Öszintén kicsit lusta vagyok mitológiák, meg hasonlók után kutakodni. Meg mit rövidít az NGO? Ha tudsz vmit, nyugodtan oszd meg velem :)
Hát, egy időben néztem a Stargate című sorozatot, és szerintem itt arra utalnak. Ott is volt egy Shifu. De lehet, hogy tévedek. :roll:
Az NGO a "non-govermental organization" rövidítése, azaz nem kormányzati szervezetet jelent. De lehet, hogy van más jelentése is.

Ha nem bírsz várni a shinsen-subra, akkor javaslom a másik fansub letöltését innen:
http://www.bakakozou.com/news.php
Ők már feltették a 20. epizód fordítását is. Egy kicsit meg kell szokni, hogy náluk pl. Haji Hagi, de ez legyen a legkevesebb. :cool:

Viszont most fejeztem be a 22. epizód megnézését, ami igazi fanservice volt. :cool: Végre kiderült, hogyan lett Saya Chevalier-je Hagi. Ráadásul az egész epizód csak és kizárólag kettőjükről szólt.
Ha esetleg érdekel az egyik fő spoiler, gyorsan összeszedtem, miről is szólt ez a rész. Csak akkor nézd meg, ha valóban tudni akarod:
SPOILER írta:
Hagi néhány száz évvel ezelőtt (?) kisfiúként került a gazdag Sayáék kastélyába. A lány már akkor úgy nézett ki, mint most, csak épp a haja volt derékig érő, és persze földig érő ruhákat hordott. Kezdetben nem igazán jöttek ki egymással, tekintve, hogy Saya folyton csak parancsolgatott a kisfiúnak, de aztán az évek során "összemelegedtek". Egy alkalommal, amikor Saya is megpróbált csellózni a Hagi csellóján, a húr megpattant és megvágta Saya ujját, ami persze azonnal beheggedt. Az idő múlásával Hagiból férfi lett, Saya viszont maradt ugyanolyan, amilyen volt. Ez persze mindkettőjüknek feltűnt, választ mégsem kaptak rá Joeltől, azonkívül, hogy az öreg elmagyarázza Saya vérének különlegességét. Egy napon egy közös csónakázás után pihentek az erdőben, amikor Saya megpillantott egy nagyon szép virágot az egyik sziklapárkányon. Hagi le akart mászni érte, de megcsúszott, lezuhant, és széttörte a koponyáját. Azonnal meghalt. Saya persze kétségbeesetten rohant le hozzá, de már nem tudott rajta segíteni. Végül a lány megvágta saját kezét, megitta a vért, és úgy csókolta meg a fiút. Hagi teste rángatózni kezdett, majd lassan magához tért.
Tehát Saya volt az, aki Hagiból halhatatlan lényt csinált, a férfi pedig neki köszönheti új életét, ezért kíséri mindenhová, mint egy árnyék.

Ha képeket is akarsz látni ebből a részből, klikk ide:
http://randomc.animeblogger.net/2006/03/11/blood-22/
Legújabb frissítések a Bishounen Paradise-on:
- Ootori Kyoya karakterlap (Ouran High School Host Club)
- Alice 19th mangafordítás

Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc » 2006.03.12. 12:50

Ami Sifet illeti, ő skandináv mitológia... az aranyhajú Sif, Thor viharámisten felesége. Viszont neki az ég egy világon semmi köze a vámpírokhoz. (Bár persze ezt az animét nem ismerem, úgyhogy mittomén.)
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!

Avatar
hijikata
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 17
Csatlakozott: 2005.09.16. 19:19
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: hijikata » 2006.03.12. 20:36

mufurc írta:Ami Sifet illeti, ő skandináv mitológia... az aranyhajú Sif, Thor viharámisten felesége. Viszont neki az ég egy világon semmi köze a vámpírokhoz. (Bár persze ezt az animét nem ismerem, úgyhogy mittomén.)
Huh, mufurc, köszi, most már azért sokkal világosabb a dolog. Hát, hogy Sayáéknak mi köze van ehhez a csuklyás bagázshoz, miért akarják kinyírni ennyire, és miért hívják őket így, azt még én sem tudom (lehet, hogy még a készítők sem...), de előbb-utóbb csak kiderül. Vagy nem. Nem lennék meglepve, ha egy újabb csavarról lenne szó, hogy még jobban bonyolítsák a már eddig is épp elég kusza és szövevényes cselekvényt, hogy már az se legyen tisztában semmivel, aki eddig valahogyan még követni bírta... :roll:
Legújabb frissítések a Bishounen Paradise-on:
- Ootori Kyoya karakterlap (Ouran High School Host Club)
- Alice 19th mangafordítás

Avatar
madfist
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 597
Csatlakozott: 2006.01.12. 13:42
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: The Vast Nothingness of Space
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: madfist » 2006.03.25. 12:19

Fúúúú megnéztem a 22. részt. Tök zsír volt. Jó, hogy nem olvastam el a spoiler-edet. Gondolom te már 24. résznél tartasz közben :) Egyelőre mindenhol azt olvasom, hogy 51 v. 52 rész lesz, de valamiért ezt nem tudom elképzelni, mert már olyan közel van a megoldás. De az is lehet, hogy akkor ezután kezdődik csak a harc, és a sif sem tűnik el ilyen gagyi módon (a 21. rész eléggé semmilyen volt). De ha meg nagyon sokáig húzzák, akkor nem egy filler rész lesz még.
Kép

Avatar
A.Hidekai
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 389
Csatlakozott: 2004.12.17. 10:08

Hozzászólás Szerző: A.Hidekai » 2006.05.19. 10:24

Úgy látom nem igazán él ez a topic =/

30 részt láttam eddig és meg kell mondjam egyre nagyobb fan vagyok ^^
Az elején felemás véleményem volt de ahogy halad előre a történet egyre többet tudunk meg Saya múltjáról majd mindenre (szinte) fényderül a 30-ik részben. A grafika nagyon szépen kidolgozott az anime 95%-ban. Volt néhány rész ami hagyott kivánnivalót maga után de hál Isten ebből kevés volt. A zenére nem lehet panasz. Az eddig leadott 3 opening egyszerűen fantasztikus. Hitomi Takahashi egyszerűen fantasztikus hangulattal dobja meg a Blood+ kezdését. Majd a 2-ik opban Hyde-ra sem lehet panasz, s végül az UVERworld alakít nagyot a colors of the heart című számban. Szal a zene 10-ből 15 csillagot érdemel ^^
Mindenkinek ajánlom, hogy kezdje el. Az eleje nem éppen a legjobban sikerült de, olyan 13 rész távlatában minden feljavul. MINDEN. Zene, animáció, karakterek etc..

Szal töltsétek, nézzétek XD
Kép

Avatar
madfist
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 597
Csatlakozott: 2006.01.12. 13:42
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: The Vast Nothingness of Space
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: madfist » 2006.05.19. 14:37

A.Hidekai írta:Úgy látom nem igazán él ez a topic =/
Én írogatnék, dehát ha én vagyok az utsó hozzászóló, akkor nem érdemes (sztem). A 3. főcím nekem is nagyon bejön. A zenéje annyira, nem de a megrajzolása az nagyon ott van. Most, hogy már kiderült egy s más sokkal hangulatosabb anime lett. Tényleg csak az első 10-15 részt kell átvészelni...
Kép

Lullaby
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 164
Csatlakozott: 2005.10.17. 14:29

Hozzászólás Szerző: Lullaby » 2006.05.19. 17:34

Én csak oz OVA-t láttam, de az nagyon tetszett, majd nekikezdek a sorozatnak is :)

8/10-et adok rá, egyrészt azért, mert hihetetlenül szép és részletes a grafika, jó az animáció és tényleg horrorra sikeredett. A negatívum csak annyi hogy rövid és nem sok minden derül ki...De ettől függetlenül nagyon tetszett, a démonok pedig tényleg ijesztőek és ezért is jár egy hatalmas piros pont ^^

Avatar
A.Hidekai
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 389
Csatlakozott: 2004.12.17. 10:08

Hozzászólás Szerző: A.Hidekai » 2006.05.25. 09:50

Sztem a blood movie inkább amolyan demo jellegű. Semmi történet, nem tudunk semmit senkiről, az egész amolyan in medias res. De ettől függetlenűl a kivitelezés nagyon jó. A sorozatba pedig nagyon érdemes belekezdeni mert nagyon jóóóóóó XDD
Kép

Avatar
sakuya
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 47
Csatlakozott: 2006.07.22. 23:46

Hozzászólás Szerző: sakuya » 2006.08.06. 21:41

most kezdtem el, egy jóbarátomnak köszönhetően, és szerintem elég jó... csak az elején nem értettem azt a nagy ócckodást saya részéről, hogy nem, én nem akarok harcolni..., meg jaj véres lettem.

Az viszont naggyon bejött, h egész sokáig semmit nem lehetett tudni a múltjáról azon az egy-két kockán kívül...

persze még folyamatban vannn...a nézése, de összességében azt kell mondjam tetszik.

Avatar
Wagner
Profi
Profi
Hozzászólások: 309
Csatlakozott: 2006.07.11. 10:32
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Wagner » 2006.08.06. 21:59

Csak az OVÁt láttam én is, elég rövidnek tűnt és befejezetlennek, aztán megtudtam, hogy azért lett ilyen amilyen, mert nem volt elég pénzük befejezni (3 részesre akarták)..amúgy a látványvilága, a grafika és az animáció nagyon tetszett.
A sorozatra valahogy már nem voltam kiváncsi
Kép

Avatar
sakuya
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 47
Csatlakozott: 2006.07.22. 23:46

Hozzászólás Szerző: sakuya » 2006.08.06. 22:15

Azért is vágtam bele, mert a 36 rész körül --nagyon jó megnevezést olvastam az egyik blogban, és miután madfist megszánt, és borítékolta az első 26 részt, hát ráharaptam.. szóval ha dícsérik a 30egynehány részeket is nem lehet oly rossz...

+gyengéim a piros szemek :cool:

Avatar
madfist
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 597
Csatlakozott: 2006.01.12. 13:42
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: The Vast Nothingness of Space
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: madfist » 2006.08.17. 19:08

sakuya írta:+gyengéim a piros szemek :cool:
Egyetértek :) SZerintem egész bejövős darab, de most a 44. rész körül igencsak belassult. Konkrétan a legutóbbi rész, kifejezetten unalmas és nyálas volt. Naruto-t meg ilyen hosszúkat nem nézek, úgyhogy nem tudom mi az igazi filler, de szerintem a blood+ 44 az volt...
Kép

Avatar
sakuya
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 47
Csatlakozott: 2006.07.22. 23:46

Hozzászólás Szerző: sakuya » 2006.08.22. 15:48

Hé madfist, honnan nyúltad a 44-es részt?

igen kíváncsi volnék, mert nem lelem a szokott helyen--biztos csak nem látom a fától az erdőt

üdv!! :cool:

Avatar
madfist
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 597
Csatlakozott: 2006.01.12. 13:42
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: The Vast Nothingness of Space
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: madfist » 2006.08.22. 16:45

Egyelőre csak a your-mom fordította le (mely egy kevésbé minőségi fansub, ezért nem találtad ott ahol kerested :) ) torrent link
Kép

Avatar
sakuya
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 47
Csatlakozott: 2006.07.22. 23:46

Hozzászólás Szerző: sakuya » 2006.08.22. 17:13

thx!!

Avatar
madfist
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 597
Csatlakozott: 2006.01.12. 13:42
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: The Vast Nothingness of Space
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: madfist » 2006.09.24. 20:53

VÉGE ::bawl:: ::bawl:: ::bawl::
Szerintem tök jó lett. 10 hónapja néztem már, igencsak hiányozni fog. Ti nektek hogy tetszett, ha egyáltalán végignézte valaki rajtam kívül.
Kép

Avatar
Ynah
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 593
Csatlakozott: 2003.06.10. 20:02
Nem:

Hozzászólás Szerző: Ynah » 2006.09.24. 20:58

Még nem mertem megnézni a lezárást...kicsit félek tőle... :wink:
Kép

Avatar
Sephiroth
Profi
Profi
Hozzászólások: 324
Csatlakozott: 2006.09.26. 09:30
Tartózkodási hely: In the Lifestream

Hozzászólás Szerző: Sephiroth » 2006.10.02. 18:15

Most fejeztem be, nekem nagyon tetszett. Főleg, ahogy a végén Haji viselkedett, meg hogy végül sikerült a szereplők közötti konfliktusokat rendezni. Végre egy lezárt, kerek történet, bár semmi bajom a nyitva hagyott sztorikkal, de jó néha ilyet is látni.
ÉS MINDENKI NÉZZE VÉGIG A KREDICCET IS!

Spoiler!!!!

Az a riporter sztem nem csak nekem volt ismerős...vajon csak poén, vagy van rá magyarázat?

Spolier Endz
God's in his heaven, All's right with the world

Avatar
madfist
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 597
Csatlakozott: 2006.01.12. 13:42
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: The Vast Nothingness of Space
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: madfist » 2006.10.02. 19:11

Hát én emiatt direkt visszanéztem a 49. részt és ott azután, hogy kettéhasítja, meg fröcsög a vér, végülis nem látjuk Nathan hulláját... eleve nem is kristályosodik ahogy a többiek, bár akkor úgy tűnt csak "lemaradt róla a kamera"
Kép

Avatar
Sephiroth
Profi
Profi
Hozzászólások: 324
Csatlakozott: 2006.09.26. 09:30
Tartózkodási hely: In the Lifestream

Hozzászólás Szerző: Sephiroth » 2006.10.11. 06:29

Most, hogy nemrég befejeztem a sorozatot, nézelődni kezdtem, milyen AMV-k készültek hozzá.

EZT találtam többek között.

Figyelmeztetek mindenkit, hogy ISZONYAT DÚRVA. hihetetlen, nem tudom, kinek jutott eszébe, de megdöbbentő hatást ért el vele. NE NÉZD MEG, csak ha képes voltál rezzenéstelen arccal végignézni az Elfen Lied-et, a Kenshin első OVA-t, és a Chobits 3. részét.

http://www.youtube.com/watch?v=imr_kB1C ... ed&search=

Ui.1: Én szóltam

Ui. 2: Most aztán magadra vess, ha nem tudod a képeket kiűzni a fejedből

Ui.3: Az okozott lelki sérülésekért nem vállalok felelősséget.
God's in his heaven, All's right with the world

Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc » 2006.10.11. 08:22

Jééézusom, ez tényleg durva volt. o______o Oww, szegény ártatlan lelkem.

(Atyavilág. Ezt a fazont FIZETIK, hogy ekkora nyálgép legyen? xD;; Esküszöm, ez már Tamaki szintjét súrolja, de Tamaki legalább aranyos és hülye. xD)
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!

Avatar
A.Hidekai
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 389
Csatlakozott: 2004.12.17. 10:08

Hozzászólás Szerző: A.Hidekai » 2006.10.11. 08:52

ROFL! Omg vigyázzunk mert a végén bele fogunk pusztulni a 100%-os sokkba lol..

Szal, hogy ne legyek offtopic..Végignéztem a sorozatot és nekem nagyon tetszett. Az eleje egész jól indult aztán bejött néhány rofl rész de aztán nagyon el kezdtek pörögni az események. A sztori kellően csavaros volt, a karakterfejlődés is megvolt pl Saya és Kai esetében látszott a legjobban, az ost tetszett, az opening és endingek mind-mind nagyon jók voltak, kivéve az utolsó páros ami nagyon rosszul sikerült és egyáltalán nem illett oda.
Az animáció mindvégig tartotta színvonalat. Bár magamnak hirtelen ellentmondva az elején hullámzó volt de valahogy lassan de biztosan beállt egy szint ami-számomra-minden igény kielégített. A befejezés is nagyon tetszett. Szal egy igazán jó animét kap az aki bele mer vágni ebbe a sorozatba. Én legalább 1x-i megnézésre ajánlom ^^
Kép

Válasz küldése