Berserk

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása

Neked hogy tetszett a Berserk?

Nagyon nagyon nagyon :)
26
59%
Tetszett
10
23%
Elmegy, nézhető
7
16%
Ennél rosszabb nincs :(
1
2%
 
Szavazatok száma: 44

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos »

mufurc írta:Ami meg a terhességet illeti - az a manga. Nem az anime. :roll:
OK, animében nem mondták, hogy terhes, viszont ott is együtt voltak Gattsal, és ha tegyük fel Griffith víziója valósággá válik (ami nem történt meg sem az animében sem a mangában), akkor 9 hónap múlva meglepődött volna... :lol:
mufurc írta:Na azért abban más is volt... egyrészt egy nagyon fájdalmas csalódás
(mármint hogy Griffith nem tekinti a barátjának), és az, hogy egyre kevésbé tudott azonosulni Griffith céljaival, nem bírta az udvari életet, stb.
Igen, de pont ezért volt számomra fura, hogy a "nem a barátom..." kijelentés után Gatts még vagy 2-3 csatát végigharcolt a kedvéért, és csak aztán lépett le, miután már Griff látszólag sínen volt a trón felé vezető úton. Úgy értem, ha Gatts helyében lettem volna, és meghallom a szőkőkutas beszélgetést, még aznap este csomagolok. XD (És szerintem ő is így volt vele, csak az "adósságát" le akarta róni, és ezért segítette Griffithet addig, amíg szerinte el nem érte a célját.)

Amúgy a postodban az utolsó idézet is tőlem származik... :wink:
Kép
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Titkos írta:OK, animében nem mondták, hogy terhes, viszont ott is együtt voltak Gattsal, és ha tegyük fel Griffith víziója valósággá válik (ami nem történt meg sem az animében sem a mangában), akkor 9 hónap múlva meglepődött volna... :lol:
Izééé... nem feltétlenül lesz ám az ember terhes egy szexuális együttlét után.... :D;;; 50% az esély, illetve bizonyos időszakokban kevesebb is.
Titkos írta:Igen, de pont ezért volt számomra fura, hogy a "nem a barátom..." kijelentés után Gatts még vagy 2-3 csatát végigharcolt a kedvéért, és csak aztán lépett le, miután már Griff látszólag sínen volt a trón felé vezető úton.
Maa, ettől még neki Griffith a barátja volt, meg hát barátságtól függetlenül Gatts tisztelte Griffith-t, és akkor is segített volna neki, ha nem törődik vele ennyire. Ráadásul ott volt Caska meg a többiek, sz'al még csak nem is kizárólag Griffith-ről volt szó. Ez olyan, hogy pl. hiába csalódik az ember a főnökében egy projekt kellős közepén, ha kilép, nem csak a főnökével tol ki, hanem a kollégáival is, és alkalmasint a projekt maga is rámehet az egyéni szoc. problémájára.
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos »

mufurc írta: Izééé... nem feltétlenül lesz ám az ember terhes egy szexuális együttlét után.... :D;;; 50% az esély, illetve bizonyos időszakokban kevesebb is.
Igen, de akkor megint úgy állunk, mint Ricket-nél: a nézőre van bízva a lehetséges folytatás, és azt mondom terhes lett, te azt mondod nem. :wink:
mufurc írta:Maa, ettől még neki Griffith a barátja volt, meg hát barátságtól függetlenül Gatts tisztelte Griffith-t, és akkor is segített volna neki, ha nem törődik vele ennyire. Ráadásul ott volt Caska meg a többiek, sz'al még csak nem is kizárólag Griffith-ről volt szó. Ez olyan, hogy pl. hiába csalódik az ember a főnökében egy projekt kellős közepén, ha kilép, nem csak a főnökével tol ki, hanem a kollégáival is, és alkalmasint a projekt maga is rámehet az egyéni szoc. problémájára.
Igaz. :) Akkor végülis kb. eltaláltam: Gatts akkor érezte úgy, hogy "kész a project", amikor eldöntötte, hogy elmegy, míg Griffith "örökös alkalmazottként" tekintett rá. Az igaz, hogy Cascához és a többiekhez is kötődött, de ez esetben csak rosszabb, ha halogatja az elválást, mert annál jobban fog fájni a végén. (Pl. ha a szőkőkutas rész után lépett volna le, Casca nem biztos, hogy annyira marasztalta volna, mint ahogy tette azt később.) Az udvari élet szerintem mindegyiküknek elég terhes volt, azokat a bálokat egyedül Griffith élvezte (meg talán Corkus, de csak addig amíg a nők éltették XD), szóval nem lepődtem volna meg, ha a vége az lett volna, hogy mind ott hagyják, mert ahogy kúszott felfelé a ranglétrán, úgy távolodott el a Hawk-tól. (persze ezt most arra értem, ha Griffith nem tört volna össze Gatts távozása miatt és folytatja a terveit) A sorozat vége felé is egy csomóan már Gattsal akartak tartani, bár ebben nyílván az is benne volt, hogy az összetört Griffith-ből ők sem nézték ki, hogy valaha is olyan lesz, mint volt, ergo elúszott a gazdagság és dicsőség lehetősége.
Kép
Avatar
Doom
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 446
Csatlakozott: 2006.05.25. 09:23
Tartózkodási hely: Pécel

Hozzászólás Szerző: Doom »

Szerintem ez egy nagyon jó kis anime, haverom hetekig rágta a fülem hogy nézzem már meg, és egyáltalán nem bántam meg. Amugy ugy tudom hogy a mangában végül Casca megelli Griffith gyerekét amiben az végül is "megint" ujjászületik. Susumu Hirasawa zenéje pedig.. hmm nagyszerű! Pl a Gatts zenéje amikor mondjuk kint fekszik a tetőn nézi a holdat és közben tartja azt a nagy böszme kardot és elmélkedés.. hmm.. de említhetném a forces-t vagy a behelit zenéjét is.. nagyon-nagyon jó minden. Talán az egész negatívuma (mint minden animének) hogy az eredeti sztoriból tehát a mangából nem animáltak meg több epizódot. no de sebaj. Ami amúgy azt illeti én ismertem ezt a Berserk-et csak nem anime és manga formájában, hanem Dreamcast-en a Sword of The Berserk nevű game-t. Igazából nem tudom történetileg az hol helyezkedik el /talán már a manga után..? a "bélyeg" még mindig bevérzik néha/ mindenesetre Casca még mindig nem a régi szóval semmi változás nincs a sokk óta. Mellesleg sokan lehurrogják azt a game-t hogy csak öldöklés, de nem igaz. /illetve igaz de mégse :D/ a game majdnem /ha nem több/ fele animáció, sztori és végül is mi akkor csöppenünk a szoriba amikor mondjuk épp kisebb háburút kell megvívni. A zenéket pedig ismételten Hirasawa susumu jegyzi, ismét elég jól. Ami pedig az animét illeti.. nem is tudom.. mintha valami jó középkori mesét /nem rossz értelemben/ néztem volna, aminek egyáltalán nem happy end a vége.. de jó volt.. kéne még ilyen :D
Türelmesen várok, hogy a Sega feltámadva hamvaiból, ismét megjelenjen egy remek géppel a konzol piacon, és még remekebb játékokkal.. Waiting..
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Doom írta:Amugy ugy tudom hogy a mangában végül Casca megelli Griffith gyerekét amiben az végül is "megint" ujjászületik.
Valóban, a mangát ugyan még csak most olvasom, de a szülés már megvolt, és egy korábbi fejezetben mondta is Griffith, hogy benne van a gyerek, de ez az újjászületés dolog még nekem sem tiszta, talán majd ha a mangában odaérek. :)
Doom írta:Susumu Hirasawa zenéje pedig.. hmm nagyszerű! Pl a Gatts zenéje amikor mondjuk kint fekszik a tetőn nézi a holdat és közben tartja azt a nagy böszme kardot és elmélkedés.. hmm.. de említhetném a forces-t vagy a behelit zenéjét is.. nagyon-nagyon jó minden.
Igen, a zenék nagyon megadták a hangulatot. :D

Doom írta:Talán az egész negatívuma (mint minden animének) hogy az eredeti sztoriból tehát a mangából nem animáltak meg több epizódot. no de sebaj.
Na igen. ^^" Mondjuk engem nem zavart volna a dolog, mert már az elején látszott, hogy nem az egész sztorit, csak a visszaemlékezős részeket akarják megcsinálni (ezért nincs pl. benne Puck az első részben), viszont a Skull Knight-ot még igazán berakhatták volna. :wink: Még pár plusz részt a végéről hiányoltam (menekülés az Eclipse-ből és hasonlók), illetve furcsa volt, hogy a mangához képest kevés benne a fantasy-elem (ha Zodd szerepel, a Skull Knight miért nem? :(), így picit fura volt, hogy az eddigi "középkori sztori" átváltott démonokra és másik dimenzióra az Eclipse-ben, de egyébként az animét is szeretem, ezek csak apró dolgok, amik a 100%-os történetet 95%-ra csökkentették. :wink:
Doom írta:Ami amúgy azt illeti én ismertem ezt a Berserk-et csak nem anime és manga formájában, hanem Dreamcast-en a Sword of The Berserk nevű game-t. Igazából nem tudom történetileg az hol helyezkedik el /talán már a manga után..? a "bélyeg" még mindig bevérzik néha/ mindenesetre Casca még mindig nem a régi szóval semmi változás nincs a sokk óta.
Ha ugyanarra a játékra gondolunk (és valószínű, bár ez PS 2-es game volt, de több platformra is megcsinálhatták :)), akkor ebből láttam videokat, amikből kiderült, hogy tulajdonképpen a manga egy részét dolgozza fel, úgy is mondhatnánk, hogy az animét folytatta. :) A szereplők és a jelenetek egy az egyben megegyeztek a manga azon részével, ami az Eclipse után játszódik. (Egyébként a "manga után" nem játszódhatna, mivel még nincs vége. :wink: )
Kép
Avatar
Wagner
Profi
Profi
Hozzászólások: 309
Csatlakozott: 2006.07.11. 10:32
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Wagner »

Én nem hiányoltam semmit az animéből, így volt kerek egész, és sztem nem baj, hogy kihagytak belőle pár dolgot, így lehet rajta elmélkedni :)
Kép
Avatar
Urzu7
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 733
Csatlakozott: 2006.03.09. 20:14
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Monor

Hozzászólás Szerző: Urzu7 »

Most néztem meg az első részt és nagyon tetszett.
Avatar
Doom
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 446
Csatlakozott: 2006.05.25. 09:23
Tartózkodási hely: Pécel

Hozzászólás Szerző: Doom »

És csak egyre jobb lesz :D gutts rulez! :D
Türelmesen várok, hogy a Sega feltámadva hamvaiból, ismét megjelenjen egy remek géppel a konzol piacon, és még remekebb játékokkal.. Waiting..
Avatar
whitenoise
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 43
Csatlakozott: 2005.03.11. 11:29

Hozzászólás Szerző: whitenoise »

Azoknak, akik arra várnak, hogy érjen véget a manga: ez a sorozat adja el a Young Animal magazint, nagyjából sosem lesz vége.
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

De, amikor már a kutyát sem fogja érdekelni. :3 Persze nem véletlenül van egyre több szexvérerőszak benne...
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Avatar
Rossi
Profi
Profi
Hozzászólások: 301
Csatlakozott: 2006.05.15. 10:35
Tartózkodási hely: Na'conxy... izé, Nagoya
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Rossi »

Egy kicsit off, de témába vág: szóba került az animeajánlóban, hogy a Berserk high fantasy vagy dark fantasy-e. Nos, a fantasy meghatározása és fajtái iránt érdeklődőknek ajánlom ezt a fórumot, vannak egészen igényes hozzászólások; többek közt a műfaj gyökerei és a dark/high elkülönítés is szóba kerülnek.

Hogy teljesen ON legyek: még tavaly láttam ezt az animét, és az a véleményem róla, hogy rendkívüli alkotás (és igen! teljesen kerek, lezárt történet!) de mégis... olyan mű, amelynek elismerem a nagyságát, és tetszik is, de nem tartozik a toplistás kedvenceim közé. *sigh* Hát, különbözőek vagyunk.

Egyébként nekem is tetszett az opening, csak az volt a bajom vele, hogy egy bizonyos ponton hamis. :dirr:
"Történetem teljes egészében igaz, mivel az elejétől a végéig én magam találtam ki." XD
http://thebiggestdreamer09.blogspot.com/
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Rossi írta:Egyébként nekem is tetszett az opening, csak az volt a bajom vele, hogy egy bizonyos ponton hamis. :dirr:
Ez tény, de nálam ez még bőven a hallgatható, sőt, élvezhető kategórián belül volt. :) Egyik-másik Naruto OP vagy ED pl. simán alulmúlja ilyen szempontból.
Kép
Avatar
Szacsi
Profi
Profi
Hozzászólások: 238
Csatlakozott: 2006.09.12. 14:44
Tartózkodási hely: Buon Viaggio
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Szacsi »

Az anime egyik kedvencem, a manga meg kár, hogy olyan, amilyen.

A zenéjét máig nagyon szeretem, sokszor hallgatom.
A Forces minden változata nagyon bejön.
Avatar
Wagner
Profi
Profi
Hozzászólások: 309
Csatlakozott: 2006.07.11. 10:32
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Wagner »

Nekem az OST-ról a Gattsu szám tetszik meg, a Murder, no meg a waiting so long, csak az a baj vele, hogy túl rövid :)
Kép
Avatar
Szacsi
Profi
Profi
Hozzászólások: 238
Csatlakozott: 2006.09.12. 14:44
Tartózkodási hely: Buon Viaggio
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Szacsi »

Van annak egy hosszabb változata is, ami, ha jól emlékszem majdnem 4 perces.
Az jobb ^^
Avatar
Elijachu
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2006.10.16. 23:25

Hozzászólás Szerző: Elijachu »

Sziasztok!

Nos Én elösször a mangát olvastam el, de azt 3 éjszaka alatt, mert annyira tetszett :) Aztán gondoltam megnézem az anime változatát is, ami kissé csalódást okozott. Nem tudom, hogy ki olvasta a mangát és nézte a sorozatot, de a manga mellett teszem le a voksom. Nem tagadom, hogy szépen van rajzolva, akárcsak a manga és eléggé hűen követi az eredeti eseményeket, de engem zavar, hogy azt érzem, mintha a rendező visszafogta volna magát! Tudom, hogy egy eléggé brutális és durva mangának az adaptációja nem lehet olyan könnyű feladat, de az animében nem érzem az egésznek a sava-borsát. A 14 éves hugomnak nagyon tetszett, de Ő nem olvasta még a mangát, mert az angolul van ;), de nekem . . . Többet vártam.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Igen, az tény, hogy enyhébbre vették a figurát az animében, bár mondjuk a manga vérmennyiségét ismerve nem is nagyon csodálom. ^^" (Így mondjuk valóban nem ugyanolyan a két verzió hangulata, de ez engem még nem zavart túlzottan.) Azt viszont már sajnáltam, hogy az animében mintha spóroltak volna a fantasy elemekkel. Pl. a Skull Knight a mangában már a sztori eleje körül megjelenik, az Eclipse-ben már másodjára találkoznak vele. Az animében meg Zodd-ot leszámítva eléggé mellőzték ezeket a dolgokat, ezek után nem is csoda, ha egyesek szerint elszúrták a végét, mert tényleg érdekes volt, hogy egyszerre átkerültek a "démonvilágba". Illetve az animéből még hiányoltam néhány jelenetet, ami tény, hogy durva lett volna, viszont segítene jobban megérteni a szereplők lelkivilágát. (Gondolok itt arra, hogy miért kap frászt Gatts attól az elején, ha egy férfi hozzér, vagy amikor Griffith-et kimentik a börtönből, és utána a testileg-lelkileg megtört Griff "próbálkozik" Cascánál...stb.) Meg ugye a végén hiányoltam Csontlovag barátunkat, de erről már írtam.
Persze ettől még tetszett az anime is. :)
Kép
Avatar
Szacsi
Profi
Profi
Hozzászólások: 238
Csatlakozott: 2006.09.12. 14:44
Tartózkodási hely: Buon Viaggio
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Szacsi »

Nekem meg épp az tetszett, hogy kihagyták a fantasy elemeket.

Csak ugyanazt tudom mondani, amit előttem is írtak A Skull Knight szép meg jó karakter, de nem lett volna túl sok értelme szerepeltetni, éppen azért, mert az animénél teljesen más a koncepció, mint a mangánál (az első, kevéssé durva kötetekre épül, ahol még nem igazán a démonokon meg egyéb rusnya dolgokon van a hangsúly, így totál más a hangulat is).
Szerintem nem nagyon illett volna be a képbe. Zodd jó, hogy benne volt, de nem lett volna szerencsés átesni a ló túloldalára és behozni minden szereplőt, aki a mangában volt (azt a perverz majomenbert, akit a király a csapat után küldött, jó is hogy nem tették bele XD). Mert ott ugye teljesen más a jelentőségük, rengeteg háttérinformációt kapunk, de az anime csak egy időszakot foglal össze, és hogy kerek egész legyen, szépen átírtak egy-két dolgot. Kicsit ugyan homályban marad, hogy mi történik az utolsó és első rész között, de egyáltalán nem bánom, hogy nem lett szájbarágós a befejezés.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Szacsi 2006.10.30. 11:24-kor.
Avatar
SoonDead
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 471
Csatlakozott: 2006.05.19. 12:12
Tartózkodási hely: Legott
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: SoonDead »

Ez valami istenkirály! Amikor a sorozat kezdődött voltak tippjeim, hogy kb mi hogy fog zajlani, de közöm nem volt hozzá. Nem kifejezés, hogy beindult a dolog :D Még csak a felénél tartok, de csak a holnapi koránkelés választ el a maradék részektől :P
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos »

SoonDead írta:Még csak a felénél tartok, de csak a holnapi koránkelés választ el a maradék részektől :P
Hajrá, az igazán "buli" részek akkor most jönnek. :D Aztán várjuk a véleményedet. :)
Kép
Avatar
SoonDead
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 471
Csatlakozott: 2006.05.19. 12:12
Tartózkodási hely: Legott
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: SoonDead »

Najó! Ez azért volt valami!!! :D A végét "enyhén szólva" máshogy képzeltem, de mondjuk nincs arról szó, hogy nem tetszett volna NAGYON!
Unokabátyám Dr. Spoiler György István írta:De Griffith milyen jó volt már amikor elég rossz bőrben fekve nézte Guttsot és Caskát és ugyanazokat a sólyomszemeket eregette rájuk mint amitől az a kövér szenátor vagy mi annyira parázott. Griffith végül mégiscsak Caskába volt szerelmes... Vagy a másik nagy rész amikor először halljuk Griffith gondolatait (a Guttssal vívott második párbajnál) 2x vissza kellett tekernem azt a jelenetet, mert nem hittem el, hogy hirtelen ilyen koncepcióváltás van.
Legalább 9/10 overall.
Viszont lenne egypár kérdésem, mert a vége nem teljesen tiszta:
Unokabátyám Dr. Spoiler György István írta:Először is Gutts hogy a fenébe tudott megszökni arról a démoni síkról? Griffith hagyta megszökni?
És ha Griffith az új király, ha jól értem akkor ki a fene volt az a béna kígyóarc akiről a behelitet letépte Gutts. És Guttsnak miért kell az a behelit? Ja és biztos csomóan olvastátok a mangát: ott nem derül ki véletlen mi lett Caskával? Mert az anímban akkor látszik utoljára amikor épp ilyen fetishiszta démonos szexet nyom vele a Griffith, szal elég kétséges, hogy hogy lesz mi...
Jee mondjatok hasonló stílusút gyorsan!
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Anime végét és mangát lespoilerező jómagam írta: Az Eclipse-ből egy Skull Knight nevű egyén menti meg őket, aki nevéből adódóan egy csontlovag, és ameddig olvastam a mangát, még nem derült ki, hogy pontosan kicsoda/micsoda, de elég sokat tud az Eclipse-ről, mert képes volt "betörni" a démoni síkba, és kimenteni Gattsot és Cascát. (később a mangában mutatják, ahogy a lenyel egy behelitet, gondolom megelőzi a problémát, nehogy valaki felhasználja :wink: ) Az animében nem szerepelt "Skully", viszont a mangában már előzőleg is látta Gatts, szóval valószínűleg azért nem kapott frászt tőle, amikor az Eclipse-ben találkoztak. :D Jah, és előttük Ricket-et is megmentette, szóval őt sem zabálták fel az erdei "bogarak". :D (Amúgy Griffith és a többi démon sosem hagyta volna Gattsot megszökni, azért is került rá mindenkire a billog, hogy ők már megjelölt "áldozati bárányok". Meg a mangában, illetve az anime első részében ezért vadászik minden démon Gatts-ra, vonzza őket a jel.)
Hogy a "kigyóarc" ki volt, az nem teljesen tiszta, de én úgy vettem ki a mangából, hogy egy normál ember, aki a behelittől démonná vált, Griffith-hez hasonlóan. (A mangában még számos hasonló emberrel találkozunk, akik feláldozták ismerőseiket/rokonaikat/szeretteiket, cserébe a behelit erejéért.) Gondolom a kigyó valami tartományúr lehetett, Griff meg király. (Bár ez fura, hogy animében királlyá tették, a mangában meg még az Eclipse után is csak max a démonok közt király, és azért is tér majd vissza emberi testbe, hogy tovább építgesse a saját birodalmát.)
Guttsnak miért kellett a behelit? Ez egy jó kérdés. Mondjuk jobb, ha magával viszi, mintha ott hagyja a kigyónál (és más rátalálhat), de valószínűnek tartom, hogy majd a manga végén lesz ennek még jelentősége. (Volt is ilyen teória, hogy Gatts felhasználja, és démon lesz, bár ennek nem örülnék, az csak azt mutatná, hogy végül ő is olyanná vált, mint Griffith.)
Cascát ahogy írtam szintén a Skull Knight menti ki az Eclipse-ből, viszont a nagyobb baj az, hogy a megerőszakolás hatására egy autista szintjére süllyed szellemileg, és még Gattstól is frászt kap, ha csak hozzáér. :( (Mondjuk idővel javul némileg, és a mangában ha jól tudom épp most mennek az elfekhez, akik meggyógyíthatják.)

Jah, és örülök, hogy végre van valaki, aki szerint Girffith Cascába volt szerelmes, és Gatts-al csak barátok voltak. :)
SoonDead írta:Jee mondjatok hasonló stílusút gyorsan!
Sajnos eddig nem nagyon találkoztam hasonlóval, de mit szólnál a mangához? :D Ugyan a nézőket eléggé megosztja (egyesek szerint pocsék, mások szerint rendben van, megint mások pedig imádják), de sok kérdésre választ kapsz belőle, ami az animében nem tiszta. (Nem beszélve arról, hogy ha az Eclipse utáni részek lelomboznának, az elejétől kezdve akkor is érdemes elolvasni, mert az Eclipse előtti kötetek jobbak mint az anime, egy csomó dolgot részletesebben megmagyaráznak bennük.)
Kép
Avatar
Szacsi
Profi
Profi
Hozzászólások: 238
Csatlakozott: 2006.09.12. 14:44
Tartózkodási hely: Buon Viaggio
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Szacsi »

SoonDead írta:Griffith végül mégiscsak Caskába volt szerelmes...
Én ebben nem vagyok annyira biztos. Nagyon kedvelte, semmi kétség. De szerintem inkább a tulajdonának tekintette és ezért vetett rájuk olyan gyilkos pillantásokat. Gondolom kicsit szíven ütötte, hogy mindent elveszett és még Caska is Gutts-hoz húz, akit meg ugye megfolytott volna a cellában, ha van annyi ereje ^^
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Pfff.... :D

Griffith baromira nem volt Caskába szerelmes. Vagy mondhatjuk úgy, nem Caskába volt szerelmes... vagy inkább mondjuk úgy (mer' mégiscsak seinen cuccról van szó), nem Caska volt neki a legfontosabb. :D
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos »

mufurc írta:(mer' mégiscsak seinen cuccról van szó)
Ezért nem értem, hogy miért akarsz mindig egy BL kapcsolatot belemagyarázni a sztoriba. :D Talán nem volt szerelmes Cascába, talán csak kívánta, de nem hinném, hogy Gatts irányába barátságnál többet érzett volna. (Max mint a "legjobb ütőkártyám a harcban" néven gondolt rá, ezért tört meg úgy, amikor elhagyta, de nem a szerelmi bánat miatt. XD)
Kép
Válasz küldése