Neon Genesis Evangelion

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak »

Én meg azt hittem, h a topic lassan haldoklik.... :D

Na de mindegy, ha visszaolvassuk az eddigi elhangzottakat, akkor teljesen világos, h nem csak én gondolom úgy a dolgot ahogy. Ha jól emlékszem azt zárójelben meg is jegyeztem, h más ok is volt amiért én nem bírtam anyira a csajt és épp ezért is a 'radikálisabb' kifejezésmód is, de nem ezért írok...

Nem akarok mindent idézgetni (akinek nem inge, ne vegye magára!), de ha jól emlékszem szóba került, h nincs felsőbbrendű érzése, sőőőt.................Kaji-n kívül kivel foglalkozott?? Itt nem arról van szó, h nem bírja ha valaki olyan mint Shinji (egyébként ő maga akart vele csókolózni...), ő magukat az embereket nézi le! Egytől egyig ugyanaz a véleménye mindenkiről. Amikor a syncratio alacsony volt, akkor is egyből az Eva-ját szidta, mintha nem az ő hibája lenne... Hogy nem szereti, ha valaki lassú????? Épp ezért akadt ki, mert lett nála jobb!!! Hogy gyerekkorában sok volt a probléma? Apucival nem is foglalkozott, és utálta az összes nőt akit hozott, ezt teljes mértékben megértem, mert ezt a saját bőrömön tapasztaltam (nem, nem lógatta fel az anyám magát, de volt vállás, vita, új emberek...stb), de attól még nem jogoz az h bunkó lehetek mindenkivel azért, mert esetleg nyomorék agyilag vagy testileg, mindenkinek megvan a maga baja. Másik (picit OFF) tapasztalat az ilyen kos (fejjel a falnak) tipusú csajjal: egy évig jártam vele, 3 év után felkeresett, h nem-e kezdjük újra (mert utólag kiderült, h mindenki otthagyta), és a végén még én voltam a hülye (és még finoman fogalmaztam), mert az nap este nem akartam/tudtam nála 'aludni'..., tehát mielött nagyon elkalandoznék, ezzel arra akarok utalni, H Asuka nem állná meg a helyét a maga fajtája körül! Szerintem igenis szüksége van a talpnyalókra (akiket reggeltől-estig szid), akiken kiélheti magát! Hogy nem küldenék el egy ilyen csajt?? Már megtettem....

Hogy miért is tetsztett Rei? Ok, tényleg nagyon csendes, de egyeltalán nem visszahúzódó (csak mert sokan egyből ráfogják)! Szinte gondolkodás nélkül áldozta fel magát másokért és mielött még valaki azzal jönne, h neki egyszerű mert klón....ha jól értettem mindent, ő nem tudott erről konkrétan csak a sorozat vége felé...

Egyébként Misato mindenidők legszimpatikusabb női anime szereplője számomra!

Tehát még 1szer, akinek nem inge ne vegye magára! Egyébként én nagyvonalakban Sephiroth-al értek egyet. (lehet elég lett volna csak ennyit írnom? :D :D)


UI:
Ynah írta:
REI AYANAMI RLZ!!
Szabad véleménynyilvánítás van ígyhát felesleges nagybetűvel írnod. Te ezt én azt. Csak ne oktassuk ki egymást,hogy ki mit gondolok vagy sem. Köszi!
Ezzel szerintem épp saját magadat cáfolod, de ne érts félre! Boccs, ha úgy érezted, h ki akartalak oktatni!

UI,UI:
Ha valami hülyeséget írtam volna nyugodtam mutossatok rá, csak 12 órás éjszakai meló után nem vagyok valami túl penge... :dirr:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ak 2006.12.09. 07:19-kor.
Let's begin, de gozaimasu!
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Titkos írta:Mellesleg ha valaki fél a világtól, még nem muszáj sem "beszélő gépnek" sem angstmachine-nek, sem bunkó taplónak lennie.
Komoly(kodó) válasz: nem muszáj, de az emberek sokféleképpen reagálják le a gondjaikat.
Egyértelmű válasz: de muszáj, ha valaki így van megírva. :3 A való életben (és a realistább karakterekkel megáldott történetekben) minden sokkal árnyaltabb.
Titkos írta:Azt pedig túlzásnak tartom, hogy Asuka csupa hülyével lett volna körülvéve
Nem hülyét mondtam, érzelmi fogyatékost. Márpedig Asuka környezetében nagyjából mindenki az. :3

Ami meg a "nem jogosítja fel erre meg arra"... Erre is két válasz van. Az egyik szerint az író jogosítja fel mindenre, különben nem lenne sztori, stb. :3 Az Eva főszereplői baromi eltúlzott karakterek, amikhez hasonló IRL azért relatíve kevés van.

A másik válasz szerint pedig persze, nem jogosítja fel semmi, de ennyi erővel arra se jogosítja fel pl. Shinjit semmi, hogy csak mert a papa nem szereti és épp a Kamaszkori Nagy Welschmerzet éli, ezért megkeserítse a körülötte élők életét, hogy nem csak élvezettel fetrengjen az önsajnálatban, hanem mások közeledését is elutasítsa, mások aggódjanak miata, stbstb. (mert magával azt csinál amit akar, de a többi ember egy másik kérdés). Az életben senkinek soha semmi szüksége nincs arra, hogy bármi "feljogosítsa" arra, hogy olyan legyen, amilyen. Nyilván mindenkinek megvannak a maga okai, ezeket valaki megérti és/vagy elfogadja, valaki nem, ez már egyéni szoc. probléma. Emberek sírnak szegény Shinji miatt, hogy milyen szar neki, miközben ő nekem, mint nézőnek ugyanolyan idegesítő, mint másoknak mondjuk Asuka; és aki a többi szereplőt csak azért nem idegesíti ennyire, mert annyira szerencsétlen, hogy gyakorlatilag mindenki azt csinál vele, amit akar, amitől én a falnak tudok menni. :3
ak írta:Hogy miért is tetsztett Rei? Ok, tényleg nagyon csendes, de egyeltalán nem visszahúzódó (csak mert sokan egyből ráfogják)! Szinte gondolkodás nélkül áldozta fel magát másokért
Vagyis azért tetszik, mert nincs személyisége, nincs saját gondolkodása, csak másokért él, és úgy általában a tipikus "szép, engedelmes, önfeláldozó és csak akkor beszél, ha szólnak hozzá" nőideál megtestesítője. Egészségedre - nekem ettől felállna a szőr a hátamon, ha lenne.
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: anubys »

Elvileg valamikor jövő évre terveztem, hogy megnézem a sorozatot, de Wolfi AMV-jének köszönhetően a must see lista legelejére került és tegnap meg is néztem az első 3 részt. A postokat szerintem még óvatosan fogom olvasgatni, nehogy valamit túl korán megtudjak. :)
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate
Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak »

mufurc írta:
Titkos írta:Hogy miért is tetsztett Rei? Ok, tényleg nagyon csendes, de egyeltalán nem visszahúzódó (csak mert sokan egyből ráfogják)! Szinte gondolkodás nélkül áldozta fel magát másokért
Vagyis azért tetszik, mert nincs személyisége, nincs saját gondolkodása, csak másokért él, és úgy általában a tipikus "szép, engedelmes, önfeláldozó és csak akkor beszél, ha szólnak hozzá" nőideál megtestesítője. Egészségedre - nekem ettől felállna a szőr a hátamon, ha lenne.
Nics saját gondolkodása/személyisége? Ez is új nekem sorry. Rei talán az egyik legkiegyensúlyozottabb karakter. Shinjit és Asukát is (bár utóbbiban már nem vagyok biztos) felpofozta és letolta (asszem a mangába egy kicsit agresszívabb, de ott Shinji sem hagyja szó nélkül Toji okoskodását...) Bár egy kicsit nagyon komolyan gondolja a számára kiadott parancsokat, de nem parancsolta neki senki, h itt és itt végezzen magával, mert csak így menekül meg a világ...stb., akkor segített amikor kellett és nem sajnálta az életét sem..mellesleg szerintem az egész sorozat alatt változott Rei személyisége. Az hogy nem ugrál mindenkit körbe és pattog mindenkinek mindenféle hülyeségről még nem teszi őt senkivé, mert igenis kikéri magának a tiszteletet. Tehát nem igazán értem, h Rei miért tartozna bele a tipikus kis 'szende' csajok közé...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ak 2006.12.09. 02:16-kor.
Let's begin, de gozaimasu!
Avatar
Sephiroth
Profi
Profi
Hozzászólások: 324
Csatlakozott: 2006.09.26. 09:30
Tartózkodási hely: In the Lifestream

Hozzászólás Szerző: Sephiroth »

mufurc írta: Nem hülyét mondtam, érzelmi fogyatékost. Márpedig Asuka környezetében nagyjából mindenki az. :3
Mivel ezt már másodszor írod, kénytelen vagyok rákérdezni: Misato-ról mi a véleményed? Ezt most ne belekötésnek vedd, TÉNYLEG érdekel hogy mit gondolsz róla, mert sztem ő egy teljesen hihető, hús-vér karakter (ha nem az, akkor pár ismerősömnek sürgősen szólni kell, hogy szünjön meg létezni : ), és az egész bandából a legnormálisabb.
God's in his heaven, All's right with the world
Avatar
drwest
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 78
Csatlakozott: 2006.10.31. 10:17
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: drwest »

Szintén Misato mellet foglalok állást, nálam is ő a kedvenc :thumb: , és szerintem is a legnormálisabb karakter!

ui: Örülök, hogy a hozzászólásom után "kelt életre" a topic, bár arra amit eredetileg kérdeztem nem érkezett válasz, lehet, hogy ez már egy elvetemült eva fannak is erős... :hammer: :whelp:
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Sephiroth írta:sztem ő egy teljesen hihető, hús-vér karakter (ha nem az, akkor pár ismerősömnek sürgősen szólni kell, hogy szünjön meg létezni : ), és az egész bandából a legnormálisabb.
Igen, vagy ott van még Kaji, és Shinjiék osztálytársai, rájuk sem mondanám, hogy érzelmi csődtömegek. :)
Kép
Avatar
drwest
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 78
Csatlakozott: 2006.10.31. 10:17
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: drwest »

Új fejlemény! Az EOE-be ismét belenézve végül arra jutottam, hogy hiába hallottam már ezerféle véleményt, megfigyeléseket, bizonyítékokat, az EVA végét mindig olyannak érzem, amilyen a pillanatnyi hangulatom. Ha "jó passzban" nézem, úgy érzem, a lezárás pozitív, Shinjiék élnek, az emberiség kapott még egy esélyt :), ha meg rosszban, arra gondolok, mindenki meghalt, vége a világnak. :( Szerintem pont ez a célja (következménye?) a "lezáratlan" befejezésnek, és épp ez benne a zseniális!
(Meg más animékben is)

Így aztán a magam részéről az "EVA vége" vitát lezártnak tekintem!

Uff, én szóltam! :gurul:
Avatar
Sephiroth
Profi
Profi
Hozzászólások: 324
Csatlakozott: 2006.09.26. 09:30
Tartózkodási hely: In the Lifestream

Hozzászólás Szerző: Sephiroth »

Én ugyan a magam részéről sorozat-befejezés párti vagyok, de az igaz, hogy az EOE végből sok konkrétumot nem lehet levonni...főleg, hogy hajlamos vagyok a film msodik felét egy szép többé kevésbé összefüggő elvont szimbólumhalmaznak tekinteni, aztán hogy mi a valóság és mi csak a szereplők lelkének kivetülése....who knows? Lehet hogy Shinjiék ketttesben éhenhalnak, de lehet hogy mindenki visszatérhet ha akar, aztán lesz heppinessz és szánsájn.
Nemtom. A sorozat végét inkább érzem magamhoz közelállónak a mögöttes filozófia miatt. Az EOE viszont sokkoló, és lehet rajta agyalni, az igaz.
God's in his heaven, All's right with the world
Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak »

EoE befejezése....hát igen, lehet rajta gondolkozni a avégtelenségig, de én zsákutcába? értem vele.
Én számomra az EoE befejezése mindenképpen durva (v. kegyetlen, de ez egy kicsit erős), mert én abból indulok ki, hogy ha mindenki életben maradt volna a végén, akkor is egy erőssen lehangoló filmről/sorozatról van szó. Namármost nekem ott a problémám, h ugyebár Shinji azt a befejezést választotta, h mindenki újra kezdheti az életét aki akarja. Lehet h csak nekem sikerült így értelmeznem...,mert ezzel az az egy probléma van, h ennek ellenére csak ketten maradtak...szerintem itt nem Ádám-ot és Éva-t akartak játszani, vagy mégis?
Let's begin, de gozaimasu!
Avatar
spydog
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 9
Csatlakozott: 2006.10.27. 20:23
Tartózkodási hely: Szlovákia

Hozzászólás Szerző: spydog »

Wow! Végigolvastam az irdatlan hosszú, és szörnyen unalmas bejegyzésem utánni írásokat, és gondolkodóba estem. Rendkívül jó ez, hogy él a topic, és kialakulnak viták a vélemény-külömbségekből. Sajnos nem érzem azt, hogy nekem részesévé kell válnom ennek. Talán rossz helyen vagyok. Bocsánat, ha untattalak titeket.

És hogy ne "offtopicoljak" sokat:
Az Eva-ban szereplő karakterek személyiségén szerintem kár vitatkozni. Hogy kinek meik a szinpatikus és meik nem, az szerintem lényegtelen, hogyha az egészet vesszük figyelembe. Mind külömbözünk egymástól, tehát természetes, hogy mindenkinek más az izlése. Ezen felesleges vitázni. Jah meg azon is, hogy milyenek az Anime-ben szereplő karakterek valós másai. Meg milyenek lennének, ha igaziak lennének, vagy ilyesmik. A legfontosabb az az, hogy mindanyiunknak jelent valamit ez a sorozat, de nem mindenkinek ugyanazt, szerintem. De hát az én véleményem, csupán egy a sok közül... :roll:

UI: Vagy csak megint menekülök a problémák elől? :lol:
スパイ 犬:

君は僕の心 を裏切ったな。皆も同じを裏切ったな!
Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak »

Teljesen igazad van, van akinek ez jön be, van akinek az...

...de Asuka felsőbbrend.... :D :D :D (én még szivesen vitáznék erről :dirr:, vagy sikerült mindenkit megygyőzni? ::beer:: )


Más, a vita elött szó esett vmi új NGE cuccról, mi is az manga?,anime?, honnan lehet beszerezni?
Let's begin, de gozaimasu!
Avatar
madfist
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 597
Csatlakozott: 2006.01.12. 13:42
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: The Vast Nothingness of Space
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: madfist »

Evangelion Re-Take (torrent), egy doujinshi (ugye jól tudom/írom?). Én pl. most olvastam végig és tök jó volt. Érdekes ötlet.
Kép
Avatar
Sephiroth
Profi
Profi
Hozzászólások: 324
Csatlakozott: 2006.09.26. 09:30
Tartózkodási hely: In the Lifestream

Hozzászólás Szerző: Sephiroth »

spydog írta: Mind külömbözünk egymástól, tehát természetes, hogy mindenkinek más az izlése. Ezen felesleges vitázni.
Szerintem a fórumozásnak pont az az (egyik) lényege, hogy az ember a sajátjától eltérő véleményekkel is találkozik, megvitatja másokkal saját álláspontját, véleményket és eszmét cserél. Úgy értem, senki sem azért jön ide hogy megtérítse a másikat, de az eltérő véleményektől kerek a világ, ezeket megismerni jó dolog, mert több leszel tőle. Ha esetleg sikerül rájönnöd valamire a másik írása alapján, egy szempontra ami eddig elkerülte a figyelmedet, akkor csak jobb. De ha nem, akkor lehetőségetek van ugyanazt a témát ezer irányból körbejárni, amire az ember egyedűl nem képes. Néha ugyan aí vita kissé hevessé válhat, de sztem ez még belefér, amíg minden fél érvel és nem oktat.
Hosszú vagyok és unalmas, szal lényeg hogy vitatkozni jóó :)
God's in his heaven, All's right with the world
Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak »

De úgy tűnik csak mi gondoljuk ezt így... :drop: :knife:

Sephiroth, jó vita partner lehetnél, de veled nem tok miről vitázni... :D

Nincs vmi NGE-s megvitatni valód? :D :D :D


Még 1 óra mire lejön a Re-Take :cry:, és még Chobits-ot is végig kell néznem.
Let's begin, de gozaimasu!
Avatar
Sephiroth
Profi
Profi
Hozzászólások: 324
Csatlakozott: 2006.09.26. 09:30
Tartózkodási hely: In the Lifestream

Hozzászólás Szerző: Sephiroth »

Hm... Sorozat vége? Én ezerszer több tartalmat látok benne, mint a filmben, kiváncsi lennék, ki mit gondol róla!
God's in his heaven, All's right with the world
Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak »

A sorozat vége egy az egyben előkészíti a film végét. Részletekre bontja, h ki mit, miért csinál az EoE-ban. Többek közt onnan veszem azt, h Shinji azt választotta, h mindenki kapjon még egy esélyt. Tehát a sorozat vége ugyan az, mint az EoE vége, csak sokkal 'emészthetőbben' van kivesézve. Tudom, h elsőre furán hangzik, de érdemes megnézni csak a sorozat végét és utána az EoE-tés ha figyelsz rá, akkor láthatod, h mire is gondoltam. Mindenki azt mondogatta, h a sorozat a happy end a film endingel szemben, de lényegében teljesen megegyezik a kettő.... :!:
(csak hát a filmben drámai ábrázolás mód van...)

:^_^: Most vettem észre,h nem biztos, h nem teljesen kérdésedre válaszoltam ezzel...h érted azt, h több tartalmat? Sokkal többet magyaráznak benne az igaz, de ez mind megtalálható az EoE-ban, csak ott nem mondják ki, hanem neked kell kibogarászni a filmből.
Let's begin, de gozaimasu!
Avatar
Sephiroth
Profi
Profi
Hozzászólások: 324
Csatlakozott: 2006.09.26. 09:30
Tartózkodási hely: In the Lifestream

Hozzászólás Szerző: Sephiroth »

Nos, a két befejezés igazából osszesíthető, játszódhat mondjuk akkor a sorozat vége, mikor Shinji már az életfában csücsül Evastól, egészen addig, amíg meg nem hozza a döntését. Mondjuk ezt a sorozat végében lévő kép-bevágások az EOEből is alátámasztják. Bár a rendező hivatalosan alternatív befejezésnek tekinti a kettőt, de nekem így jobban tetszik :)
"Tartalom" alatt itt most nem cselekményt, hanem a mondanivalót értem. Engem nagyon megfogott és tényleg elgondolkoztatott a saját életem, ahhoz másokhoz való hozzáállásom viszonylatában. Amit az AT-fieldről mondtak, hogy miért van, és hogy az embernek szüksége van a korlátokra, hogy árnyék nélkül nincsen fény. Meg az, hogy a végcélja a létezésnek önnmagunk meghatározása, és hogy ez csak másokon keresztűl lehetséges. És főleg, hogy a boldoság nem a külső körülmények, hanem a belső hozzáállás függvénye. Most csak kiemeltem pár gondolatot, de arról a 2x25 percről oldalakat tudnék írni.
Ezekben szerintem nagy igazság van, és a filmben ehhez már nem igazán tettek hozzá semmit. Szeretem, mert kiderül, mi lesz a világgal, és baromi sokkoló, szal egy élmény marad, de a sokk elmúltval nem marad igazán semmi. Így értettem azt, hogy több tartalom van a 25+26 részben.
God's in his heaven, All's right with the world
Avatar
Kaen
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 401
Csatlakozott: 2004.09.02. 14:09
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Kaen »

ak írta:...de Asuka felsőbbrend.... :D :D :D (én még szivesen vitáznék erről :dirr:, vagy sikerült mindenkit megygyőzni? ::beer:: )
Nem :lol: Eléggé, sőt nagyon rég láttam az animét, de sztem Asukának pont hogy kisebbrendűségi komplexusa van. Azok, akik ennyire tiltakoznak, hogy beismerjék, ha vmi az ő hibájuk (erre pont te hoztál példát feljebb), iszonyatosan bizonyítani akarnak. Ez idáig gondolom nem vitatható, hogy Asuka mennyire erősen akarja bizonyítani, hogy ő jó, jobb mindenkinél, stb. Szerintem, ha vki egy problémára ennyire érzékeny, akkor biztosan gondjai vannak vele, és azért izgatja ennyire, hogy állandóan bizonyítsa magának meg másoknak, hogy igen, de ő akkor is jó, mert úgy érzi, hogy valójában nem is az. Egy normális önbizalommal el tudná ismerni a hibáit, nem lenne ilyen érzékeny a kritikára.

Ja, Rei sztem nem pofozta fel Asukát.. És sztem sincs vmi nagy személyisége. Azon kívül, hogy egyszer pofonütötte Shinjit, nem emlékszem, hogy sok más dolgot csinált volna / érzelmet mutatott volna ki. Amennyire emlékszem, azt is azért, mert Shinji az apját szidta? És hát ugye ha már vki felé érez érzelmeket Rei, az az elején Gendou. De ettől még nem lesz olyan naagy személyiség.

És ugye azt mondtad, Sephiroth-tal értesz egyet. Nos, ebben én is:
Sephiroth írta:Az sztem is egyértelmű, hogy a kisebrendűségi komplexusát éli ki a körülötte lévőkön a hiperaggresszív viselkedésével
"Nem a dolgok lépnek be a tudatba, hanem az a mód, ahogyan hozzájuk viszonyulunk..."
Nietzsche
Avatar
drwest
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 78
Csatlakozott: 2006.10.31. 10:17
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: drwest »

ak írta:A sorozat vége egy az egyben előkészíti a film végét. Részletekre bontja, h ki mit, miért csinál az EoE-ban...
...Tehát a sorozat vége ugyan az, mint az EoE vége...
...lényegében teljesen megegyezik a kettő....
Egyetértünk, nekem is ez a véleményem, és sok helyen hallottam már hasonló álláspontot, csak azért nem jöttem itt elő vele, mert azt hittem ezt már rég kitárgyaltátok...

(Aki azt hiszi, most az EOE végéről vitatkozom az téved... :dirr: )
Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak »

Sephiroth

Igazad van abban, hogy nagyon sok érdekes és komoly pszihológiai tényeket soroltatnak fel (ezért is voltam hajlandó töbször is végignézni csak a végét). Ebben megintcsak nem tudunk vitázni, mert ebben is egyet értek veled... :D, DE annyit azért mondok, hogy ha szereted az ilyet akkor Serial Experiments Lain!! Nekem az volt a legdurvább, míg az nge gondolkodásra készetetett, addig a Lain már öncélú kutatómunkára KÉNYSZERÍTETT!, ami engem ismervén (lusta vok, mint állat :D) elég durva... Szóval nézd meg a Lain-t és folytassuk ezt a témát ott! :D

Egy kicsit összetettebb kérdés: Te/Ti hogy értékelnéd Shinji magatartását? Értem ez alatt azt, h Te/Ti mit gondoltok arról, h ha nem tetszik a világ akkor elmenekülök előle?
Én nem igazán értettem meg, h miért hülyeség bújkálni. Én speciel tuti nem lettem volna hajlandó Eva-ba szállni már kb. a sorozat felétől...pláne, h ha a 'saját' kezemmel végzek (a mangában meghal!) az egyik legjobb barátommal (Dummy plugin - Toji).


Kaen

OK, nézzük másképp. Miért lenne kisebbségi komplexusa? Mindenben kiemelkedően teljesít...de rendben. Szerintem a kisebbrendű emberek azért elismerik a jókat és pláne van példaképük (ilyenek sajna nem derülnek ki, ezt nem indoklásnak szánom).
De akkor sem értem, hogy miért kellene lekezelően bánni a környezetével?? Ez az amit nem bírok elviselni benne! Nem válogat, egyedül Kajit bírja az egész sorozatban és egyből le loser-ezi a többieket. Nem jó példa, de hasonló a szonbsághoz. Lehetsz akárki vagy szob vagy, vagy a 'többi'... Én legalábbis így jellemezném Asukát. A másik, hogy ha már kisebbségi komplexus , akkor Shinji. Ő az akit soha semmibe nem vettek és el is zárta magát a többiektől (félt mindentől/mindenkitől), aztán egy kis dicséret és egyből ellszáll a ló alatta.




Rei... igazából fentebb leírtam és nem is nagyon tudok hozzá fűzni semmi újat. Szerintem igen is van személyisége, csak nem tudja, hogy viszonuljon másokhoz, de attól még vannak saját érzései és gondolatai csak öntudatból jutott neki kevés, de a mű végére kezd kikerekedni az is.
Igazából én csak arra akarok utalni, h nagyon sokan életképtelennek tekintik, pedig ez határozottan nem igaz!, de mindegy Rei-ben van vmi ami szimpatikus (lehet tényleg jó családanya lenne belőle :D ) ((mert pár pszihológus szerint a párunkat e szerint választjuk ki, (potenciális anya/apa jelölt))

És mégegyszer: Nem vagyok (nagyon :D) elborult, Misato mindenidők legszimpatikusabb női anime szereplője számomra! Pedig van nagyon sok kawaiibb nála, de ő olyan....ritka természetű. és meghal ::bawl::
madfist írta:Evangelion Re-Take (torrent), egy doujinshi (ugye jól tudom/írom?). Én pl. most olvastam végig és tök jó volt. Érdekes ötlet.
Köszi madfist a linket!! Heteken belül lesz is időm olvasgatni. :D


Azért köszi Kaen, h legalább idáig kitartottál! :D (Tudom kicsit makacs vagyok ebben, sorry!)
Let's begin, de gozaimasu!
Avatar
drwest
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 78
Csatlakozott: 2006.10.31. 10:17
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: drwest »

...és meghal ::bawl::
Látni lehet, hogy Misato is "feloldódott" (elúsznak a képben az üres ruhái), úgyhogy, szerintem akkor még biztos nem halott (vagy a halottak is feloldódnak? :weh: ), hogy később mi lesz ki tudja...csak a felszögelt keresztet látni...
raz86
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 361
Csatlakozott: 2005.11.08. 07:30
Tartózkodási hely: a monitor előtt

Hozzászólás Szerző: raz86 »

Misato cafatokra robban amikor lebombázzák azt a részt!Rei megjelenik mellette s a következő pillanatban már bombáznak is!
Avatar
drwest
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 78
Csatlakozott: 2006.10.31. 10:17
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: drwest »

Rémlik a jelenet... Mégiscsak újra kellene nézni? :^_^:
Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak »

Igazából nekem már teljesen mindegy volt, h bekerül-e az LCL tengerbe vagy sem, amikor össze esett és motyogott még vmit "Ne PenPen?... ::bawl::
Egyedül még Asukát sajnáltam (akármennyire is unszimpatikus volt), amikor az Eva Series cafatokra tépte... Viszont ha mindketten túlélik akkor (és most addig felejtsük el, h a végén ott van Asuka, mert sztem nem a saját akaratából maradt életben...), negyed ennyire nem lett volna lehangoló a film befejezése.
Nem sokára elkezdem olvasgatni a Re-Take-t, kiváncsi vagyok, h aból mik derülnek ki...
Let's begin, de gozaimasu!
Válasz küldése