Ghost in the Shell 2 Innocence

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása

Szerinted csak látványfilm lessz?

Igen
15
26%
Nem
32
55%
Mégse :)
11
19%
 
Szavazatok száma: 58

Avatar
Sagara6
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 55
Csatlakozott: 2004.10.25. 22:58
Tartózkodási hely: Afganistan

Hozzászólás Szerző: Sagara6 »

Hi.

Ha lehet az első film után a 2 sorozatot nézzétek meg, mert a második nagy mozi azokra is épül... mint kiderült végig nézve a GITS, SAC, SAC2, majd Innocence, és akkor fog nektek is össze állni a kép, hogy miről is van szó.
Sagara ready for Action...
Avatar
AyaDid
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1042
Csatlakozott: 2003.10.20. 17:34
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: AyaDid »

Nekem a kedvencem a Ghost in the Shell, de az Innocence-ből nem mindent értettem meg ^^', de szerintem ha magyar felirattal néztem volna, akkor se állna össze teljesen a kép (kellenek bizonyos előismeretek, ahogy hallottam)
Odi et amo. Quare id faciam fortass requiris: nescio, sed fieri sentio et excrucior.
Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Andro »

Szerintem is. Én sajnos nem láttam a sorozatokat, de azért értettem pár dolgot. Persze volt, ami homályos volt.
Kép
Avatar
sanisz
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2005.10.24. 23:50

Hozzászólás Szerző: sanisz »

Én nagyon szerettem a Ghost in the shell első részét de az Innocence nagyon nem jött be. A megrajzolása az csillagos ötös de a többi nem tetszett.
Lullaby
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 164
Csatlakozott: 2005.10.17. 14:29

Hozzászólás Szerző: Lullaby »

Nekem tetszett az Innocence, de elbújhat az első mögött . És nem nagyon jött be a számítógépes grafika használata...Főleg a felvonulás jelenetnél. A kutya viszont nagyon aranyos volt :D
Avatar
Pandemonius
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: 2004.12.28. 00:06
Tartózkodási hely: Miskolc

Hozzászólás Szerző: Pandemonius »

A CG nagyon szép lett, csak a rajzolás néhol nem illik a képbe...
Amúgy jó "kis" film. Szerintem.
Avatar
infectedmann
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 52
Csatlakozott: 2006.02.21. 19:32
Tartózkodási hely: BP
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: infectedmann »

CG nem illett bele a sztem a képbe... :?
joblett volna a ha mindent rajzolnak...
akik arra szavaztak, hogy látvány film lesz azoknak valamennyire bejött a tipp, de azért a történet is jóvolt meg azok az idézetek is, de nyomába sem érhet az 1-nek :)
Kép
Avatar
Gulandro
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2006.03.22. 09:23
Tartózkodási hely: "Anywhere I go..."
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Gulandro »

Ahoy,

érdekes. Én az Innocent valahol külön filmként kezeltem mert a címében nem utaltak a Gits-re (persza azonban tudtuk hogy miről van szó). Különös módon mikor összeállt a kép az Oshii féle puzzle darabokból akkor egy nagyon, nagyon emberi érzelem, az ártatlanságról döntött meg számomra egy bálványt. Nagyon különös jelentéssel és tartalommal bíró film, nem tudtam még elégszer megnézni.
Nagyon zavaró volt hogy az angol felirat és a magyar olykor köszönőviszonyban sem nagyon álltak egymással, újból felvetve az örök kérdést hogy vajon az eredeti szöveg mit is jelenthet?
A rajzolás technikája szerintem megfelelt a kor igényeinek, már az első film is élen járt a CGI technológia alkalmazásában és ott sem éreztem zavarónak, itt egyenesen látványosnak éreztem (pl. a katedrális körberepülésekor).
Összességében nekem nagyon tetszett és ha össze akarnám hasonlítani az elsővel méltó folytatásnak érzem. Batou karaktere nagyon kidomborodott itt, ellenben az első résszel. Kétségtelen azonban hogy az első résszel együtt értékelhető csak, én anélkül is élveztem volna, max nem értem. Dehát animéknél...
A SaC nem kapcsolódik szervesen hozzá, nem értem miért lenne szükség az ismeretére. Sajnos a sorozatban nagyon, nagyon idegesítettek a Atchikomák, akik az 52 rész alatt sem váltak szimpatikussá. Arachnophóbiás vagyok és a DOOM főellenségére hajazó Disney figurák nem nagyon fogták meg a fantáziámat.
"Az élet apró
virágszirmok játéka.
Ebben gyönyörködj..." (haiku)
Avatar
sakuya
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 47
Csatlakozott: 2006.07.22. 23:46

Hozzászólás Szerző: sakuya »

csak annyit; nekem nagyon tetszett. személy szerint egyáltalán nem csalódtam benne.

akármilyen hosszú útra megy a szamár, sosem fog lóként visszatérni--GITS-Innocent
Avatar
Kaen
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 401
Csatlakozott: 2004.09.02. 14:09
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Kaen »

Nekem jobban tetszett, mint az egy, talán azért is, mert lassabb és kevesebb az akció (azokon mindig unatkozom:). Általában nem vagyok oda a hűdecsúcsszuper látványvilágért, de valahogy itt helyénvalónak éreztem. Ami meg az idézeteket illeti, mintha lett is volna rá utalás, h a nagy memóriájuk miatt tudnak ennyit mondani, szal szerintem az sem csak azért van, mert az cool. Csak egész egyszerűen minden gondolatot kb kimondott már más (általában szebben is:), és ha már hozzáférnek ennyihez, miért ne használnák.

Amúgy nekem pont a helikopteres rész az egyik kedvencem, meg mikor utána sétálnak avárosban. *.*
"Nem a dolgok lépnek be a tudatba, hanem az a mód, ahogyan hozzájuk viszonyulunk..."
Nietzsche
Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: anubys »

Nekem sokkal sobban tetszett az első rész.
Az első rész óriási kultuszt teremtett, aminek köszönhetően a Mátrix is megszületett, ami ismét csak óriási kultusz lett. A második rész pedig szerintem nem a saját vonalán haladt tovább, hanem a Mátrixot követte. Ráadásul a rajztechnika is sokkal jobb volt az elsőben. (Ez mind egyéni vélemény) :)
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate
Avatar
Kaen
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 401
Csatlakozott: 2004.09.02. 14:09
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Kaen »

És az pozitívum, hogy kultuszt teremtett? ^^" A Mátrixról pedig úgy tudom, Mamoru Oshinak nincs vmi nagy véleménye =)

Amúgy miben követte a Mátrixot? (halván emlékeim vannak csak az 1-es filmről, a többit már sem néztem, de pont ezért érdekelne)
"Nem a dolgok lépnek be a tudatba, hanem az a mód, ahogyan hozzájuk viszonyulunk..."
Nietzsche
Avatar
outsyder
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 863
Csatlakozott: 2006.05.05. 14:00
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: valahol a dimenziók között...
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: outsyder »

szvsz a két részt nem lehet összehasonlítani. történetileg, úgy tudom, az Inocence-nek nem sok köze van az eredeti storylinehoz, vizuálisan már csak azért sem éri meg hasonlítgatni, mert technikailag máshova helyezték a hangsúlyt (a cg-re, minden hibájával együtt. már a moziban is zavart az a jelenet, amikor Batou sétál -asszem- egy garázsba és a környezete egy picit gyorsabban mozog mint ahogy ő lép :? ), és amúgy is sokkal "elborultab" (inkább az Avalon-t idézi fel bennem^^"), muzikálisan meg változatosabb lett (gondoljunk csak az Uramite Chiru-re, a Rivers of Crystals-ra vagy a The Doll House-okra).
mindkét film egy-egy külön világ, csak a 9-es Szekció maradt ugyanaz. (szintén egyéni vélemény :dirr: ; és azt ugye mondanom sem kell, h mindezek ellenére mindekettő nagyon jó :D )
Kaen írta:Amúgy miben követte a Mátrixot?
erre én is kíváncsi lennék :roll:
Kép
Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: anubys »

Leginkább az zavart benne, hogy telepakolták "cool" beállításokkal. Mondjuk az jó volt, amikor a hologramm Batou-t lőtték, de utána amikor azzal a nagydarab akármivel küzdött az nagyon gáz volt. (Bocsi, ha zavarosan fogalmazok, de még a Titanicon láttam anno és már nem nagyon tiszta minden rész. Lehet valamikor újranézem.)
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate
Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak »

Valószínüleg arról volt csak szó, h azért is képesek szebbet csinálni a többinél, hiába van már 2004, ezt csak abból gondolom, mert ha jól emlékszem 95-ben is amikor jött az 1 film akkor is nagyon látványosnak számított...szerintem ezért is van a a nagy show off a 2ben.

Már nem igazán emlékszem a 2-re, de nekem úgy rémlik, h folytatódik a story...csak Baotu késöbb indul el megkeresni Motokot (addig ez afféle mi történt eddig Motoko nélkül), de addig ő (Motoko) folytatja amibe belekezdett, nem?
Let's begin, de gozaimasu!
Avatar
Rogue
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 15
Csatlakozott: 2006.11.10. 10:56
Tartózkodási hely: mikor hol
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Rogue »

Tény, h az Innocence valahol ráment a kúlfaktor erős hatványozására is, de ne felejtsük el, Mamoru Oshii feladta saját magának a leckét az első résszel... És mért kellett folytatás? Mert saját bevallása szerint annyi lehetőséget érzett még az alaptörténetben, h szeretett volna egy sajátos interpretációt készíteni - Batou karakterével a középpontban, aki szintén középkorú férfi, és akit ezért közelebb érzett magához. Ígyhát úgy gondolta, saját gondolatait leginkább rajta keresztül tudná közkinccsé tenni.... Persze ez sikerült is, s meg is látszik a filmen: tényleg sokkal emberibb, emberközelibb lett, mint az első, lévén az ember fontosságát hangsúlyozza inkább, és azt, h embernek kell maradni. Mindemelett persze iszonyúan tömény darabot kapunk: a sok filozófiai duma, idézethegyek helyenként nehezen követhetővé és nehezen érthetővé teszik a párbeszédeket, ilyenformán a cselekményt is, az überCG pedig a képi, vizuális tömör gyönyörről gondoskodik. Mind2 megfeküdheti ugyan az ember gyomrát (és mind2 az első rész überelése miatt lett a film része), de az egész hangulata (emberség fontosságának kiemelése, 50-es, 60-as évek fíling a városban az autókat látva, a barnás színvilág) mindezt remekül ellensúlyozza. Mindenesetre sztem egész napos program kell legyen, ha az ember tényleg ki akarja aknázni valamelyest.
"Filozófusok" kíméljenek! Az élet élet kell hogy legyen, és a valós élet nem a tisztásra lépésben nyilvánul meg.
Avatar
Kaen
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 401
Csatlakozott: 2004.09.02. 14:09
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Kaen »

Rogue írta:Persze ez sikerült is, s meg is látszik a filmen: tényleg sokkal emberibb, emberközelibb lett, mint az első, lévén az ember fontosságát hangsúlyozza inkább, és azt, h embernek kell maradni. Mindemelett persze iszonyúan tömény darabot kapunk: a sok filozófiai duma, idézethegyek helyenként nehezen követhetővé és nehezen érthetővé teszik a párbeszédeket, ilyenformán a cselekményt is, az .... Mindenesetre sztem egész napos program kell legyen, ha az ember tényleg ki akarja aknázni valamelyest.
Azért ne essünk túlzásokba... Meg lehet ezt érteni sztem elsőre is, már a cselekményt meg a párbeszédeket, az értelmezés persze attól még változhat. Pl sztem egyáltalán nincs egy pozitív emberképe. Az ember fontossága? Én inkább mondanék emberiességet.
"Nem a dolgok lépnek be a tudatba, hanem az a mód, ahogyan hozzájuk viszonyulunk..."
Nietzsche
Avatar
Rogue
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 15
Csatlakozott: 2006.11.10. 10:56
Tartózkodási hely: mikor hol
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Rogue »

Persze, tényleg meg lehet érteni elsőre a cselekményt, de ahhoz, h az ember tényleg értékelni tudja úgy, ahogy azt kell, hogy igazán elsjusson hozzá, igenis le kell ülni és oda kell tenni magunkat. Rengeteg olyan dolog van benne pl amire az ember elsőre nem biztos, h felkapja a fejét v akkor ha "csak" szórakoztató movieként akarja végignézni az egészet. Pl a színszimbolika nem biztos, h megragadja a fantáziáját, v épp elmereng a 9-es osztag vezetőjének irodájában látható fán, ami a háttérben van. Vagy nem biztos, h marad elég reakcióideje arra, h végiggondolja normálisan egy - egy idézet jelentőségét, szerepét. Persze, lehet, h én elemeztem túl az egészet, v csak az én agyam nem állt rá eléggé arra, h egyből vegyek minden filó jellegű adást... :P
Azt, hogy az ember fontosságát hangsúlyozza a film, ill egészen pontosan elődjéhez képest a múltba nyúl, azt most is tartom. Számomra ez volt a lényeg, és az Oshii-val készített interjú csak megerősített ebben az érzésben, értelmezésben...
"Filozófusok" kíméljenek! Az élet élet kell hogy legyen, és a valós élet nem a tisztásra lépésben nyilvánul meg.
Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak »

Hiba lenne egy GitS filmet pusztán szórakozásból megnézni. Már mint úgyértem, h arra ott van a sorozat. Én speciel nagyon élveztem az Innocence-t és kimondottan tetszettek az idézetek.
Let's begin, de gozaimasu!
Avatar
Kaen
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 401
Csatlakozott: 2004.09.02. 14:09
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Kaen »

Rogue: attól még, hogy valaki 1x nézi végig, egyáltalán nem biztos, hogy szórakoztató filmként nézi. ^^" Már persze attól függ, ki mit ért szórakoztatás alatt. Mondjuk én teljesen mást, de van egy tippem, te mire gondoltál itt.

Amúgy elég furcsa számomra úgy hozzáállni valamihez, hogy megvan, hogy "kell" értékelni, meg hogy "jut el igazán hozzád". Annyiféleképpen lehet sztem értékelni vmilyen művészi alkotást, ahány ember van.

Egyébként én is nagyon élveztem a sok idézetet, de azt hiszem, az idézetek védelmében már írtam is valamikor korábban. :)
"Nem a dolgok lépnek be a tudatba, hanem az a mód, ahogyan hozzájuk viszonyulunk..."
Nietzsche
Avatar
Rogue
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 15
Csatlakozott: 2006.11.10. 10:56
Tartózkodási hely: mikor hol
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Rogue »

Sorry, de "szakmai" ártalom az értékelési módom... (Lévén esztétika szakon állandóan túl kell elemezni mindenféle műalkotást és egy egész féléven keresztül csak a különböző befogadói értelmezésekkel, álláspontokkal foglalkoztunk.) Meg mostanában túl sokat foglalkoztam a GitS moviekkal úgy általában. Volt időm és alkalmam rengeteg szempontból végignézni mindkettőt. A szórakoztató filmként való megtekintésen pedig azt értem, ha valaki úgy ül le elé, h "na, most megnézek egy jó kis sci - fit.". Ez a néző nyilván nem fogja felkapni a fejét rengeteg apró dologra, leginkább a cselekményt követi majd nyomon, legfeljebb egy - egy kép hangulata mint összhatás fogja hatalmába keríteni. Nyilván mindenki másképp értékel egy filmet, de nem teljes mértékben, vannak véleményegyezések. Az egyszeri megtekintést és a szórakoztató filmként való megtekintést pedig nem szándékoztam egybefogni, bár lehet, h ez nem volt teljesen érthető. Én személy szerint nem tudok egy Innocence elé csupán, mint szórakoztató film elé leülni... Ettől függetlenül vannak, akik igen. Számomra az Innocence nem szórakoztató film, inkább a művész kategóriába sorolnám, és azt hiszem, ezzel meg is oldottam a problémát: én két kategória szerint különböztetem meg a filmeket. Ez egyéni preferencia, de így látom jónak. Mindenesetre egy filmet meg lehet nézni elsőre is művészi alkotásként, de meg lehet nézni egyszer szórakoztató filmként is. A kettőt egybe lehet mosni - én az esetek többségében nem szoktam. És számomra az Innocence olyan film, amit időről időre érdemes elővenni, leginkább azért, mert mindig van mit kiaknázni belőle... Ezért gondolom úgy, h érdemes egy egész napot rászánni.
"Filozófusok" kíméljenek! Az élet élet kell hogy legyen, és a valós élet nem a tisztásra lépésben nyilvánul meg.
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Hát nem tudom, az Innocence-ben a legtöbb apró dolgot IMO nem lehet elkerülni, még akkor sem, ha az ember csak szórakozni akar... a film annyira gyömöszöli le a mondanivalót és az omgdeep-séget a néző torkán, hogy előbb-utóbb úgyis megakad. Btw, ez a bajom a filmmel - egyszerűen pozőr. IMO ennyi idézet és egyéb egyszerűen már nem művészi, hanem művészieskedő, főleg ha az ember nem tekint el a "szövegkörnyezettől", hanem azt is nézi, ki a főszereplő... mármint, könyörgök, Batou nem hülye és nem bunkó, de soha nem volt különösebben filozofikus alkat (Togusa dettó), és elég wtf amit az Innocence-ben előad. (Nem segít, hogy sok idézet enyhén szólva közhelyes.)

Ami kár, mert lehetett volna az egészet jobban is megoldani, beleapofádba szimbolika meg idézetek helyett finomabban adagolni a mondanivalót, ahogyan az első film tette, a maga (legtöbbször) finom idézgetéseivel, utalásaival és képi megoldásaival. (Ahogy egy review írta, "Innocence has some ambitious things to say, but blocks of text just aren't suited to the visual medium." Milyen igaz.) Más kérdés aztán, hogy ott a kutya, ami egy idő után már egyszerűen idegesítő (drága Oshii, értjük, mit akarsz mondani, nem kell ötvenszer elismételni!), és a tényleg lenyűgözően gyönyörű képi világ, ami viszont a legtöbb esetben alig tesz valamit hozzá a filmhez. Túl sokszor volt olyan érzésem, mintha egy-egy kameraszög vagy egész jelenet csak azért lenne ott, hogy a néző ámuldozhasson az animáción.

Nem azt mondom, hogy az Innocence nem jó film, vagy hogy nem elgondolkodtató, de számomra elég nagy csalódás volt. Jobban örültem volna, ha nem akarja megváltani a világot, hanem kissé lejjebb veszi a mércét, és csak simán egy jó film akar lenni, de azt tényleg elegánsan és szépen csinálja.
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak »

Részben egyet kell, h értsek mufurc-al. Bár nekem radikális picit a vélemény, de ven benne igazság. Előszőr nekem sem jöt be az Innocnce, mert én egy 'ugyanolyan' folytatást vártam, de ahelyett kaptunk egy új GitS-et, más perspektívából, és épp ezért nem tudok róla úgy írni, mint mufurc, mert nekem tetszett az új is.
Let's begin, de gozaimasu!
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

To clarify: nem az a bajom, hogy az Innocence nem olyan, mint az első film. Az a bajom, hogy pozőr. :3

Az már más kérdés, hogy Batou és a többiek egyszerűen nem önmaguk az Innocence-ben, ami részemről szintén probléma. Ha ugyanis adott karaktereket használunk, akkor legyenek felismerhetőek. Az Innocence-ben csak azért lehet felismerni Batou-t, mert ugyanúgy néz ki, ahogy korábban, és a neve is ugyanaz... de egyébként gyakorlatilag egy másik karakter.
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak »

mufurc írta:To clarify: nem az a bajom, hogy az Innocence nem olyan, mint az első film.

Nekem az volt...
mufurc írta:Az már más kérdés, hogy Batou és a többiek egyszerűen nem önmaguk az Innocence-ben, ami részemről szintén probléma. Ha ugyanis adott karaktereket használunk, akkor legyenek felismerhetőek. Az Innocence-ben csak azért lehet felismerni Batou-t, mert ugyanúgy néz ki, ahogy korábban, és a neve is ugyanaz... de egyébként gyakorlatilag egy másik karakter.
Ez viszont részben természtes, mivel nem csak ő változott, de az egész környezete. Ez már lehet, h belemagyarázás, de nekem úgy tűnt, h nem viseli túl jól Motoko 'eltávozását' és egyébként is beüresedett/fásult lett az élete. Épp ezért is gondolom, h más lett a pespektíva és így elfogdom azt h másképp gondolkoznak. Hiszen mi is változunk, ha változik a környezetünk...
Let's begin, de gozaimasu!
Válasz küldése