Neon Genesis Evangelion

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
benji
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 113
Csatlakozott: 2006.11.17. 10:27
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: benji »

Nem sokára elkezdem olvasgatni a Re-Take-t, kiváncsi vagyok, h aból mik derülnek ki...
A Re-Take jó! Ahogy a sorozat és a film jelenetei megismétlődnek benne csak nem egészen úgy, nem ugyanazokkal a szereplőkkel, kicsit más végkimenettel... nagyon élveztem. Visszaolvasva láttam h. páran nagyon nem tudták megkedvelni Asukát: na nekik mindenképp ajánlom. Az a benyomásom, hogy pusztán Shinji karakterének átírása elég volt ahhoz, hogy Asukát jobb fényben lássuk.

Amúgy Asuka a sorozat első végignézése után nálam is a "kinemállhatomnőszemély" besorolást kapta. :D Néhány újranézés után viszont megenyhültem, mert rájöttem, hogy nem vele volt a baj.
Avatar
Kaen
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 401
Csatlakozott: 2004.09.02. 14:09
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Kaen »

ak írta:
OK, nézzük másképp. Miért lenne kisebbségi komplexusa? Mindenben kiemelkedően teljesít...de rendben. Szerintem a kisebbrendű emberek azért elismerik a jókat és pláne van példaképük (ilyenek sajna nem derülnek ki, ezt nem indoklásnak szánom).
De akkor sem értem, hogy miért kellene lekezelően bánni a környezetével?? Ez az amit nem bírok elviselni benne! Nem válogat, egyedül Kajit bírja az egész sorozatban és egyből le loser-ezi a többieket. Nem jó példa, de hasonló a szonbsághoz. Lehetsz akárki vagy szob vagy, vagy a 'többi'... Én legalábbis így jellemezném Asukát. A másik, hogy ha már kisebbségi komplexus , akkor Shinji. Ő az akit soha semmibe nem vettek és el is zárta magát a többiektől (félt mindentől/mindenkitől), aztán egy kis dicséret és egyből ellszáll a ló alatta.

Azért köszi Kaen, h legalább idáig kitartottál! :D (Tudom kicsit makacs vagyok ebben, sorry!)
A végéhez csak annyit, hogy nincs időm a tengernyi leadandó mellett minden nap itt lógni.. szal sorry a késői válaszért.

Nos. Hát mindenben nem kiemelkedő, ami azt illeti, pl. a kapcsolatteremtésben, de mindegy. De ennek szvsz semmi köze a kisebbrendűsgé komplexushoz, sőt. Pont azok az emberek hajtanak még több és több elismerésért és nem hajlandóak elviselni a kritikát, akik kisebbrendűnek érzik magukat, ezért a valóságban sokszor teljesítenek akár jobban is. De azért az élet nem csak abból áll, hogy jól vezeti az EVA-t, hanem pl. emberi kapcsolatok teremtésében és alakításában, amiben Asukának komoly gondjai vannak. Persze ahelyett, hogy bevallaná, és segítséget kérne, inkább lehülyéz mindenkit, mert fél, hogy mások meglátnák a hibáit/gyengeségeit.
Korábban írtam sztem azt a példát, amit te hoztál fel, hogy mennyire kiakad, mikor vmi nem megy neki, és próbálja msra hárítani a hibát. Továbbra is ezt tartom egy jó példának: ha normális önértékelése lenne, elfogadná; ha meg felsőbbrendűnek tartaná magát, nem akadna ki, mert miért is tenné? Hiszen egyértelmű, hogy nem az ő hibája, nem igaz?

És azért szerintem, mert ahhoz, hogy normálisan bánjon velük, őszintébbnek kellene lennie, és elismernie egy csomó hibáját, amitől fél. Persze ne feledjük, hogy az EVA világa erősen sarkított. Amúgy meg elég komoly kudarcai lehettek kicsinek, nem csoda, ha azután nem tud bízni senkiben, mert fél tőle. Sztem egész egyszerűen fél az emberi kapcsolatteremtéstől, és kissé infantilisan így védekezik, ezzel távol tartva magától a többieket. Amúgy Kajival is elég infantilis, amennyire emlékszem.
A sznobság sztem sem jó példa... max az lenne sztem ehhez közel, ha vki sznobként viselkedne, azért, mert mondjuk retteg attól, hogy kilógjon a társaságból. Ez se a legjobb, mert más a motiváció, de abban sztem megegyezne, hogy pont ellentétesen viselkedik, mint amilyen valójában, azért, mert fél valamitől (vagy sokmindentől).

Shinji: A kisebbségi komplexussal rendelkező embereket amúgy hiába dicséred, mondjuk 1000 dicséret és 1 bírálat, és jó eséllyel ugyanott tartanak majd az önképükben.
"Nem a dolgok lépnek be a tudatba, hanem az a mód, ahogyan hozzájuk viszonyulunk..."
Nietzsche
Avatar
drwest
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 78
Csatlakozott: 2006.10.31. 10:17
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: drwest »

Megnéztem, így már emlékeztem a jelenetre, de múltkor még csak a ruha meg az LCL rémlett, egyébként Ritsuko is eltűnik, pedig ő aztán egészen biztosan halott... Valószínűleg tényleg nincs már jelentősége a dolognak...
Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak »

Kaen írta:A végéhez csak annyit, hogy nincs időm a tengernyi leadandó mellett minden nap itt lógni.. szal sorry a késői válaszért.
Nos, előszöris örülök, h még itt vagy és egyeltalán nincs semmiféle harag v. ilyesmi, sőőt most biztosítottad be magad, h nem is lesz... :D

Igazából bevallom, h most kezdem el élvezni ezt a vitát és mit szólnál hozzá, h ha bevetnénk egy kis szakirodalmat? :D Ha ennyire mélyen nem érdekel a dolog és/vagy nincs rá időd, akkor minél előbb szólj légyszi, mert időm az nekem sincs túl sok és hát nem készültem előre ilyenekkel...
Részben azt is megvallom, h lassan betörök (de ez csak azért van, mert kezdek kifutni az érvekből és hát a jó vita csak addig vita...), de ehhez kicsit összetettebb indoklásra lesz szükség, ha esetleg időközben rájövök, h mégiscsak neked van igazad, akkor ígérem szólni fogok (mert ha arról lenne szó, h BMW v. Merci akkor kár lenne elkezdeni (ovi óta elvakult BMW -s vok)), de ezidáig, még biztos vagyok abban, h a végén sikerül tényekkel bizonyítanom az álláspontom! :-P Ha esetleg viszont Te jössz rá, h mégiscsak nekem van igazam, akkor (bocs de másképp nem tudom írni) elvárom tőled, h Te is időben szólsz!

Tehát akkor a célom, h helytállóan alátámasszam azt, h Asuka felsöbbrendűnek hiszi magát és/vagy(bár úgy már nem lenne az igazi), megcáfoljam azt, h 'kissebbrendűségi komplexusban' szenved.

Miután kialudtam magam (night shift :dirr:),válaszolok még az előző indoklásodra és utána várom a válaszod!
Ki kéne írni vmi határ/felkészülési-időt? Mondjuk 1 hét v. 2?

Természetesen csak a mod-ok és admin-ok beleegyezésével!
Let's begin, de gozaimasu!
Avatar
Sephiroth
Profi
Profi
Hozzászólások: 324
Csatlakozott: 2006.09.26. 09:30
Tartózkodási hely: In the Lifestream

Hozzászólás Szerző: Sephiroth »

ak írta: Egy kicsit összetettebb kérdés: Te/Ti hogy értékelnéd Shinji magatartását? Értem ez alatt azt, h Te/Ti mit gondoltok arról, h ha nem tetszik a világ akkor elmenekülök előle?

Hát, ez nem túl bonyolúlt. A meneküléssel ugyanis az a gond, hogy...menekülés. Legjobban egy idézettel tudnék rávilágítani (egy Magic: The gathering kártyalapon van rajta): "you can run from your pain, but take it from experience: you will tire before it does".
Vannak dolgok, amik elöl ideiglenesen el lehet menekülni, de ez mondjuk csak átmeneti megoldás, és egyetlen esetben tudom megérteni: ha időre van szükségünk a probléma megvizsgálásához/értelmezéséhez. Tehát nem azért futunk el, mert úgymond nem akarunk/tudunk vele foglalkozni, hanem mert nem álllunk még készen arra, hogy megbírozzunk a problémával, de ez szándékunkban áll.
Shinjire vetítve mindezt, sztem ő egészen a sorozat utsó részéig még magának a problémának sincs tudatában, a menekülés pedig nem egy tudatos, tervezett valami, hanem egyfajta természetes válaszreakció a részéről. Anyai szeretetet nem igen kapott (egy idő után), az apjától meg fél....nem csoda, hogy senki se tanította meg konfliktusokat kezelni. És 14 évesen, mikor dúl az AT-field....hát, Ő és Asuka ugyanannak a problémának a két végletes megoldási modelljét képviselik: Mindketten kissebrendűségi komplexusban szenvednek, Asuka ezt hiperagresszív viselkedés mögé rejti (amíg tudja). Shinji pedig menekül, hol szó szerint (3. rész) hol képletesen (mikor az EVA-vezetésbe menekül).
Szerencsére Shinji a végén rájött, hogy az élete az ő kezében van és úgy alakítja, ahogy akarja, így végre szembe tudott nézni a problémákkal, mégpedíg úgy, hogy felelősséget vállal a döntéseiért és az életéért, nem pedig elfut előle.

Az Asuka-vitához: én értékelem, hogy tudományos vitát akarsz kerekíteni a dologból, de van néhány kétségem: Először is, hogy ha már szakirodalmat vetünk be (Freud, Jung, és még sokan mások) akkor annak kiválasztása egy pszichológia-közeli végzettség/2 év kutatómunka hiányában eléggé szelektív lesz. Értsd: láttam a könyvtárban 10 pszichó könyvet, ebből volt 1, ami azt bizonyítja, amit én akarok mondani, hát akkor idézzünk abból. Másik 2 ellentmond, aa maradék 7 tök másképp közelíti meg a kérdést. Szal eléggé a "ki talált több/"jobb" szakirodalmat" versennyé fajúlhat, a résztvevők minden jó szándéka ellenére.
A másik, hogy van egy kis minőségbeli különség a "kissebrendűségi kompleus" és a "felsőbbrendűnek hiszi magát" között. Az előbbi egy terminológia, az utóbbi meg egy társadalmi értékitélet egy személy viselkedéséről. És mint ilyen, elég nehezen megfogható/bizonyítható, de így ebben a megfogalmazásban szakirodalma nem hinném hogy van.
Ne érts félre, nem azt mondom hogy ne vitatkozzunk, sőt, épp ez a jó ebben az egészben, de egy tudományos igényű vita szerintem túlnövi a fórum kereteit. Szal javasolnám a vélemény/common sense jellegű vitatást, ami eddig is volt.

Ja, és a Laint láttam már, egyik kedvencem, úgyhogy e kapcsán majd ott folytatjuk, ok? (fel kell pezsdíteni azt a topikot is :) )
God's in his heaven, All's right with the world
Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak »

Sephiroth

Igaz és igaz. :D

(1.) De, nekem abban van a bökkenő, h amíg másoknak nem ártok vele, addig azt csinálok magammal ami éppen jól esik. Tehát igaz, h nem előre lépés, de miért is kéne előre lépni? (mármint ha nem akarok...)

(2.) Próba cseresznye! Egyértelmű, h nem tudunk kilépni a kereteinkből, mert bár nem tudom, h Kaen mivel foglalkozik/tanul, én nem szégyellem, h kevés voltam a bölcsészeti felsőoktatáshoz... (egy picit embertelennek tartom 140+ pont-ot), de kiváncsi vagyok, h mégis mennyit tudok magamból kihozni...és ha nem, hát nem. Legalább nem adtam föl. :D Részemről nincs (nagy :-P) tétje a vitának. Sajnos a common sense vita meg már feszegeti a maga kereteit, elöbb utóbb csak ismételgetni fogjuk egymást és a végén valamelyikünk itt hagyja a másikat. Nem akarok részletes, tudományi kifejtős/elemzős vitát alkotni, mert az azért tényleg húzós, csak egy kicsit megfűszerezni a sablont... :cool: Vagy sikerül, vagy nem...

Kaen

Két kiinduló pontom van igazából:
-német kicsajról van szó (übermensch és a többi)
-a kisebbrendűség ily fajta kiütközésével még nem találkoztam
Ergo, ha bebízonyítod (egy kis szakirodalommal), h ez ilyen formában is kijöhet, plusz egy-két NGE-s példa az alátámasztásodra, akkor már csak azon múlna, h találok-e vmi (először is számomra) kielégítő ellen példát, amire támaszkodhatok.
Let's begin, de gozaimasu!
Avatar
Kaen
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 401
Csatlakozott: 2004.09.02. 14:09
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Kaen »

Nahh... ha a hétfői vizsgámon túlestem, megpróbálok kicsit utánanézni a dolognak. Amúgy tegnap én is abba gondoltam bele, hogy hát az egy jó kérdés, mit értünk pontosan kisebbrendűségi komplexus alatt? Mert ugye van hétköznapi használata a szónak, meg az, ahogy Adler és azóta többen gondolom értelmezték. Én csak az előbbi értelemben használtam, mert az utóbbiról nem tudom, mi a pontos definíciója (már amennyire vannak a pszichóban ilyenek=). Mint pl. antiszociális, amire pszicho tanulmányaim során jöttem rá, hogy teljesen mást jelent, mint amire amúgy használjuk.
(Amúgy csak a tanárképzés során tanulok pszichológiát, szal annyi előnyöm van csak kb, hogy tudom, milyen könyvekben érdemes keresgélni, és van egy pár pszichológus tanárom, akiknél tudok érdeklődni.)

Tehát hétfő után szívesen folytatom a beszélgetést, ha gondolod, és még nem off nagyon. :roll: Mondjuk jó sok éve láttam az Evát, szal azon sem ártana segíteni..

Addig csak annyi, hogy a kiindulópontok közül azt, hogy német.. na neee. Mármint ez önmagában nem jelent semmit.
Annyi mondjuk lehetne benne, hogy japánok csinálták az animét... De ez önmagában akkor sem érv sztem.
"Nem a dolgok lépnek be a tudatba, hanem az a mód, ahogyan hozzájuk viszonyulunk..."
Nietzsche
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos »

ak írta:-német kicsajról van szó (übermensch és a többi)
Akkor nem csak nekem jut ilyesmi az eszembe. :D (eddig nem mertem írni, még lehülyéznének XD)
Kép
Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak »

Hülyéznek vagy sem, sztem van valóság alapja a dolognak... :-P Egyébként pont ilyen okból kifolyólag sem kezdtem ezzel a vitát, de most szükség lesz rá...

Kaen
:D
Jövőhét hétfőtől számított 1 hét lesz akkor a határidő (mármint a vita újra kezdéséhez, nekem sajna napi 2-3 óra áll rendelkezésemre erre a célra) és akkor majd összedobjuk, h kinek mit sikerült találnia.

Ha addig nem szól egy admin./mod. sem, h ezt ne, akkor a vitához tartozó esetleges OFF-ok miatt kérem, h ne rekessze be és/vagy törölje a hozzászólásokat!
Let's begin, de gozaimasu!
Avatar
Kaen
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 401
Csatlakozott: 2004.09.02. 14:09
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Kaen »

Van valóságalapja a dolognak? Ezt most arra értetted, hogy a japánok erre asszociálhatnak, és azért találják ki németnek Asukát, vagy pedig a valóságban?
(Mert sztem elég furcsa elképzelés lenne azt hinni, hogy a németeknél több a magát felsőbbrendűnek tartó ember (pláne a II. vh. után), és kevesebb kisebbrendűségi komplexussal rendelkező, mint más országoknál.)
"Nem a dolgok lépnek be a tudatba, hanem az a mód, ahogyan hozzájuk viszonyulunk..."
Nietzsche
Avatar
Rage
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1319
Csatlakozott: 2003.09.21. 14:51
Tartózkodási hely: Durva Duó HQ

Hozzászólás Szerző: Rage »

Tény, hogy a japánok előszeretettel alkalmaznak német szövegeket / karaktereket animékben, de szerintem kijelenthetjük, hogy nem az (egykori) "ideológiájuk" miatt (hanem ugyanazért, amiért pl. a japán dalok tele vannak angol szavakkal - egyszerűen "egzotikus" számukra a dolog).
Give me a chance to redeem myself, and I will sin no more.
Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak »

Neeeeem, eszemágában sincs azt mondani, h német=99%übermensch, elég nagy badarság :) lenne ilyet kijelenteni. Én csak egyszerűen Asuka természetét/gondolkodását szeretném összekötni az ideológiával...., de ezt hagyjuk késöbbre. :-P
Let's begin, de gozaimasu!
Avatar
Kaen
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 401
Csatlakozott: 2004.09.02. 14:09
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Kaen »

ak:

Tudom, messze van még a jövő hétfő, de ma egy szakirodalomba beleolvasgatva arra a felismerésre jutottam, hogy szerintem mindkettőnknek igaza van tulajdonképpen, ezért szólok, ahogy kérted. :) Tehát, néhány idézet Adlertől (ő definiálta először a kisebbrendűségi komplexust; egyébiránt ezek az Életismeret c. könyvéből vannak):

kisebbrendűségi-&fölénykomplexus: "...azt is mondhatjuk, hogy a két komplexus természettől eredően kapcsolatban áll egymással. Nem meglepő, ha olyan esetekben, amelyekben kisebbrendűségi komplexust ismerünk fel, többé-kevésbé rejtett fölénykomplexust is felfedezünk. Másrészt pedig mindig többé-kevésbé rejtett kisebbrendűségi komplexusra bukkanunk, ha szemügyre veszünk egy fölénykomplexust.."
"Nem törekednénk a fölény megszerzésére és valamilyen siker elérésére, ha nem lenne az az érzésünk, hogy jelenlegi állapotunkból hiányzik valami."
"Miért ilyen türelmetlenek? Azért, mert nem biztosak benne, hogy elég erősek céljuk eléréséhez. Kisebbrendűnek érzik magukat. Kötekedő, agresszív gyermekeknél mindig megtaláljuk a kisebbrendűségi komplexust és e komplexus leküzdésének vágyát."
".... egyáltalán nem akarják megismerni, mi a helyzet körülöttük, és ha kérdőre vonják őket, mindig váltig állítják, hopgy ők nem kisebbrendűek, hanem fölényben vannak."
"Aki henceg, hetvenkedik, rendszerint azért teszi ezt, mert kisebbrendűnek érzi magát, nem érez elég erőt magában ahhoz, hogy másokkal versenyre keljen..."
"Azt képzeli, hogy fölényben van, és ez a színlelt siker kárpótolja őt a kisebbrendűség állapotáért, amelyet nem bír elviselni."

És végül: "Ebből azt látjuk, hogy a fölénykomplexus esetében egy második fázisról van szó. A fölénykomplexus a kisebbrendűségi érzés kompenzációja. Minden ilyen esetben keresnünk kell a szerves összefüggést, amely látszólag ellentmondást rejt magában, pedig nagyon is megegyezik az emberi természettel..."

Ez alapján azt mondanám, hogy abban mégis igazad van, hogy Asukának, ahol most látjuk a sorozatban, tényleg fölénykomplexusa/felsőbbrendűségi komplexusa van, de ez pont a korábbi kisebbrendűségi komplexusa miatt alakult ki, ami persze továbbra is ott van a mélyben, de amiről sose lenne hajlandó tudomást venni.

Na, kíváncsi vagyok, mit szólsz ehhez a köztes megoldáshoz. :roll:

Btw, újraolvastam az eva manga első két kötetét. Pszichológiai szempontból elég "mókás" főszereplők vannak:
Shinji: súlyos depresszió + az érzelmek teljes elfojtására tett kísérlet (tudatosan is), ami mellesleg rengeteg energiát emészt fel + eléggé idegesít másokat =)
Shinji apja: neki már olyan jól sikerült elfojtani az érzelmeit, hogy olyat még Freud se látott...
Misato: menekülés minden komoly kapcsolat elől úgy, hogy próbálja csak a felszínen tartani őket

:shock: :weh:
"Nem a dolgok lépnek be a tudatba, hanem az a mód, ahogyan hozzájuk viszonyulunk..."
Nietzsche
Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak »

Kaen:

Mielőtt bármit is mondanék, megosztom veled, h én, mit találtam. :D

Említettem neked, h 2 dologra szeretnék építeni és abból az első az übermensch fogalma volt. Az első keresésem olyan jóra sikerült, h már majdnem azt hittem, h itt el is dőlt a vita (legalábbis részemről tuti). Mit találtam? Tessék:

"...Nietzsche is – mint általában a németek – bátor, merész gondolkodó, aki nem ijed meg gondolatainak következményeitől, végighalad azoknak útján. Ha az életnek nincs célja (vö. Schopenhauer: blinder Wille – vak akarat), akkor önmaga a célja, azaz önmaga minél intenzívebb megvalósulására tör: Wille zur Macht. A kicsiny élet – a filiszter, a polgár élete – szemben áll az Übermensch életével. Nem az a fontos, hogy szeret vagy gyűlöl, jó vagy rossz; akár ilyen, akár olyan, a fő az, hogy nagyon, erősen legyen az. Korbácsot tart a kezében, amellyel magán és másokon vág végig, ha ellanyhulna. Hideg vagy hév, mindegy; csak langymeleg ne legyen. Túl van a jón és a rosszon, hiszen ezek a kategóriák a kisemberek számára vannak...Jellemző mondása: Ha van Isten, hogy bírhatnám ki, hogy ne én legyek az. Az emberi életnek és tanításnak egy páratlan, vakmerő lehetőségét valósította meg, amelynek látványától borzadva fordulunk el, de nagyszerűségét nem tagadhatjuk"

"Másokat nem felvesz, magából és magában nem részlegesít, hanem legázol, megerőszakol, hogy annál magasabb fokon érezze önmagát. Önkiteljesedését nem sikerülhet elérnie, mert mint az abszolúttá tevésnek minden formája, úgy ez a nietzschei formája is önromlásra, őrületbe vezet. Az emberi életnek és tanításnak egy páratlan, vakmerő lehetőségét valósította meg, amelynek látványától borzadva fordulunk el, de nagyszerüségét nem tagadhatjuk."

Dr. Ferdinánd István: Az Übermensch

Szerintem Asuka viselkedését teljesen kimerítette... :-P

Ezek után gondoltam sínen vagyok, de azért tovább kerestem és ugyan oda jutottam, mint Te. Sajnos nem mentettem le a linket, de ott is még a bevezetőben meg volt fogalmazva az pár sorban amit, Te is találtál, h a felsőbbrendűségnek épp az elnyomás az egyik fő okozója... Sőt találtam olyat is, h majd lefordultam a székről, az volt kiemelve, h csak a kisebbrendűségiek látják felsőbbrendűnek a másikat... Ezek után OK-t mondtam mára (tegnapra).

Szóval részemről teljes a 'status quo', mert amennyire nekem igazam volt, épp annyira helyesen gondoltad te is... :D:D No comment! :D:D

Domo arigato!, h eddig eljöttél. Bár reméltem, h egy kicsit szorosabb lesz a vita (elég hamar közös dűlőre jutottunk :D), azért tetszett a dolog és akármikor szívesen vitázok már veled és/vagy Sephirothal, úgyhogy most már keresni fogom azt, h mibe köthetek bele, de ahogy elnézem nem lesz könnyű dolgom. :D ::beer::

Továbbá köszönöm Rage-nek a türelmét!

----------------------------
A sorozatnak a mangájára gondolsz? Ott a szereplők közöt sokkal feszítettebb a légkör. Ezt asszem említettem már, h ott 'részben' eltérnek az animetől. (mármint a karakterek személyisége, meg amúgy is :))

A Re-Take egész véletlenül nem egy fanservice manga??? Vagy pont csak az Olyan oldalakba néztem bele? :D (vagy drwest egy másik linket adott meg :D)
Let's begin, de gozaimasu!
Avatar
Rage
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1319
Csatlakozott: 2003.09.21. 14:51
Tartózkodási hely: Durva Duó HQ

Hozzászólás Szerző: Rage »

A Re-Take egy (hentai) fanmanga, szóval nem meglepő, hogy "rossz oldalra" lapoztál. :dirr:
Give me a chance to redeem myself, and I will sin no more.
Avatar
drwest
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 78
Csatlakozott: 2006.10.31. 10:17
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: drwest »

A Re-take link-et nem én adtam meg, de most lehet, hogy elolvasom... :mrgreen:
Avatar
Kaen
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 401
Csatlakozott: 2004.09.02. 14:09
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Kaen »

To ak:

Hát igen, ez lehetett volna szorosabb is, de akkorhát így jártunk. :D :D
Szal kb, Asuka előbb kisebbrendűnek érezte magát, aztán erre védekezésképpen kifeljesztette, hogy felsőbbrendű (és azt is hiszi magáról). Azért kíváncsi lennék, hogy gyógyítja ezt egy pszichiáter :shock: Mindenesetre: ::jcheers:: , és ja, vitázni jó! ;)


Amúgy igen, a sorozat mangája. :) Még csak az első 2 kötetet olvasom, de eddig öm kifejezetten tetszik, mintha nagyobb lenne a hangsúly a szereplők lelki életén. :) De igen, úgy tűnik, kicsit más is. Viszont Shinji eddig szimpatikusabb. :cool:
"Nem a dolgok lépnek be a tudatba, hanem az a mód, ahogyan hozzájuk viszonyulunk..."
Nietzsche
Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak »

Shinji határozottan határozottabb! :)
De Asuka...:D:D:D...na ott már egy igazi kemény csajszit játszik.
A manga nem is ezek miatt, hanem inkább a háttér infok miatt tetszett. Nagyon érdekesnek találtam azt a dolgot, h míg általában a mangák 'sokkal' több infot tartalmaznak az adott műrő itt vegyes a felhozatal, hisz van olyan , ami csak az animeben derül ki és a mangában még csak meg sem említik. Ott van viszont Kaji, akinek megtudhatjuk a múltját...

Hmm, Re-Take... Nincs semmi bajom a Hentai műfajjal, de...hogyis mondajm, nem biztos, h épp így szeretném újra látni a 'társaságot'... :( (Persze azért valahol örülök, h van ilyen is, mert egyszer biztos, h el fogom olvasni, de akkor is..)
Let's begin, de gozaimasu!
Avatar
Sephiroth
Profi
Profi
Hozzászólások: 324
Csatlakozott: 2006.09.26. 09:30
Tartózkodási hely: In the Lifestream

Hozzászólás Szerző: Sephiroth »

ak írta: Nagyon érdekesnek találtam azt a dolgot, h míg általában a mangák 'sokkal' több infot tartalmaznak az adott műrő itt vegyes a felhozatal, hisz van olyan , ami csak az animeben derül ki és a mangában még csak meg sem említik.
Ha jól tudom, az NGE azon kevés művek közé tartozik, ahol az anime volt előbb, és aztán csináltak hozzá mangát. Talán ezért lehet, hogy itt most nem "válogatni" kellett, hanem éppenhogy volt hely kimaradt gondolatok, részek beillesztésére.
God's in his heaven, All's right with the world
Avatar
benji
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 113
Csatlakozott: 2006.11.17. 10:27
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: benji »

ak írta:Hmm, Re-Take... Nincs semmi bajom a Hentai műfajjal, de...hogyis mondajm, nem biztos, h épp így szeretném újra látni a 'társaságot'... :(
Pedig pedig... Egy egészen jó Evangelion történet, ami a hentai jelenetek szolidabb bemutatásával is megállná a helyét. Úgy értem: a szex jeleneteknek van kihatása a történetre, bár ehhez nem lenne szükséges premier plánban mutatni az aktusokat. Egészen jól kapcsolódik a TV sorozathoz és az EoE filmhez: úgy játssza újra a dolgokat, hogy nem teszi semmissé az ott történteket. A hentai mellett a romantikus jelzőt ugyanannyi erővel rá lehet akasztani.
Avatar
rudi
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 14
Csatlakozott: 2006.06.21. 19:14

Hozzászólás Szerző: rudi »

helótok!
tudja valaki hogy lehet-e le szedni magyarosítást az Evangelion:Girlfriend of steelhez?
Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak »

Nem, de TE küldd el nekem azt a cuccot! :D:D:D:D
Let's begin, de gozaimasu!
Avatar
Rage
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1319
Csatlakozott: 2003.09.21. 14:51
Tartózkodási hely: Durva Duó HQ

Hozzászólás Szerző: Rage »

Ezt nem ebbe a topikba kellett volna írni, de engem őszintén szólva eléggé meglepne, ha létezne "magyarosítás" ehhez a játékhoz (inkább örülj, hogy van angol fordítás).
Give me a chance to redeem myself, and I will sin no more.
Avatar
siklara
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 123
Csatlakozott: 2006.10.18. 12:49
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: siklara »

A Re-Take-et még mindig nem olvastam el, pedig egy ideje már megkaptam benji kollégától. Majd belenézek, hogy lehessen véleményem. :D

Ma viszont megnéztem végre a Death & Rebirth-et is az NGE is az EOE után. Kérdésem: ennek volt még valami különösebb értelme? Persze, tetszett meg minden (ugye a hangulat), de végig bennem volt, hogy csak egy újabb rókabőr, amiben megpróbálják még egyszer, jó szájbarágósan elmagyarázni az egész mindenséget, hogy kit mi motivált stb. Az új szövegelések és egyebek ellenére kicsit már erőltetettnek éreztem, de a zene továbbra is valami egészen fenomenális, jó helyről kölcsönöztek. :mosoly:
Kép
"Gankutsuou is awesome because of the following: trap, gayness, space elf vampire psychotic french possessed drug addict noble with a top hat." (Anonymous)

Személyes-publikus agyrémtár
Avatar
benji
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 113
Csatlakozott: 2006.11.17. 10:27
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: benji »

A Death egy recap movie (a sorozat első 24 része alapján). A Rebirth meg tudtommal az EoE első fele.
A szeretet ellentéte nem a gyűlölet, hanem a közöny.
Válasz küldése